|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Szaja w sumie racja
![]() Ja też prosiłam o linka do bloga blogerki, a skoro nas tyle, to może dajcie w klubie w pogaduchach???? |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie Pstryczku jak tam??? |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
|
|
|
|
#3514 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny jestem ale są goście i nie mam jak się udzielać. Ściskam Was
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ja jsszcze lubię white collar, kocham miłością bezgraniczna bones ![]() My dziś chyba na basen jedziemy do rudy śląskiej ale najpierw na zakupy a Hania śpi.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh to TZ w końcu kogoś zatrudnił? Nareszcie macie troszkę czasu dla siebie. Zazdroszczę szczerze.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
illusion spokojnie Igi moze byc w tym samym na dworze i w pomieszczeniu klimatyzowanym. Jedynie na przebranie wzielabym na wypadek spocenia sie:
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż jedzie dzisiaj do miasta, zastanawiam się, czy jechać z nim... Nie mamy klimy w samochodzie, ale nudzić się w domu to też tak niezbyt mi się chce...
Ma być u nas 36 stopni, tragedia... A w sobotę jest u nas festyn plenerowy, mój TŻ pomaga znajomym, będzie pilnował zjeżdżalni dmuchanej dla dzieci... Więc będę musiała z Oliwą do niego przyjść, ciekawe, czy jej się spodoba taka impreza... Choć w sumie byliśmy już na jednej tego typu i nie przeszkadzało jej nic. ![]() Czekam na Magnusa... Ciekawe, o której kurier będzie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-08 o 10:27 |
|
|
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ten o cherleederkach bym obejrzala ![]() Jedziemy dzisiaj na 15:45 na szczepienie. Chcialam w przyszlym tyg, ale wolne miejsca dopiero we wrzesniu. Nie rozumiem ideii umawiania na szczepienia, powinny byc caly tydzien, a nie tylko dwa dni a pozniej trzeba czekac.. prosimy o kciuki, bo az sie boje co bedzie po. Myslicie, ze moge podac jej od razu pedicetamol czy cos innego?
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy kupić małej fotelik samochodowy, bo nasz Chicco jest już nieco za mały dla niej i wydaje mi się, że jest jej niewygodnie w nim. Zastanawiam się nad Caretero Ibiza 9-25kg.
Jakie foteliki kupujecie/kupiłyście? |
|
|
|
#3522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubranek to tak zrobię chyba, wezmę jakiś sweterek czy cuś...
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bones tylko w tv, malz nie przepada a samej nie lubie ogladac seriali ![]() Cytat:
Ale glupota ze szczepieniem!!! U nas od wtorku do pt sie przychodzi i tyle. Teraz musimy sie zaszczepic ale w ta czike nie chce, mlody i tak jest marudny to nie chce wiedziec co bedzie po szczepieniu. Ja bym podala zaraz po szczepieniu, tak zrobie nast razem bo ostatnie dwa razy byl koszmar teraz niby jedno uklucie tylko no ale obojetneWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny
wczoraj tylko tak z doskoku bo kurde z tym szefem mowiłam Was- że na lunch miał wpaść z żonką wszystko się udało, było super zarąbiście, abstrachując,że wstałam o 6 by ugotować bo przecież taka czika jedną reką gotowałam a drugą zabawiałam mlodegoo godz 11 byłam taka wypompowana jakby była 17 godz, myślałam,że się zdrzemnę z mlodym a ten pospał.... całe 15 min ale to jeszze nie koniec bo TZ dziś spać nie mogl i nas wszystkich obudził o 5 ![]() u nas w domu szał na punkcie tego filmu ![]() Gratuluję wszystkim dzieciaczkom za skończone miesiące i nowe ząbki, jestem z Was baaardzo dumna |
|
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chicco Xpace z isofixem 9-18 kg
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
No ja już też zaczynałam ten temat...my też szukamy..choć teraz w nowym aucie mamy te wbudowane to napewno (choc napisane od 9kg) nie są na teraz jeszcze. My myślimy o Recaro..podobno są niezle i robi je firma robiąca fotele do aut sportowych.
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Neti, właśnie Sharan ma fajną tę opcję, że często są w nim wbudowane foteliki, super sprawa, naprawdę.
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#3529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42161323]Powiem tyle;
czika czikę goni i cziką pogania ![]() Na 10 reh mamy, a właśnie, Pstryczkowa jak tam? spowiadaj się! potem połowa rodziny na Pogorię jedzie, a ja z młodszą połową wieczorem na basen ![]() Neti, popatrz na F&F Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziecie usnęło, ja kawusiuje ![]() mąż zaczyna sie odzywac ludzkim głosem ![]() Pstryniu, odezwij sie! Marsi- na pewno smakowalo szefowi
|
||||
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Black, pewnie, ze mozesz z małą isc, przeciez nie musisz sterczec tam cały czas- a i dla Ciebie jakas rozrywka
mąż "zaprosił" mnie na impreze konczącą sezon gołębiowy jak zaprasza to czemu nie skorzystac |
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Black a ile ten kosztuje co chcecie?
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Black, a co do fotelika to jeszcze dokładnie nie wiem, ale w przedziale 9-18, bo z tego co Szaja pisała to te do 36 o kant tyłka można roztłuc.
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, moja t.chce nam wcisnac fotelik 9-36 sprzed 6 lat
malz nie oponuje bo przeciez kasy nie mamy ale kurde wole sie zapozyczyc zeby mlody w lepszym foteliku jezdzil a nie w takim czyms juz nie wiem, kurde wiem ze chca dobrze, ale wszystko, WSZYSTKO mamy po dzieciakach z Anglii, sprane zuzyte, sprzed 6,7 lat, bo to angielskie i dobre (co z tego, ze metke ma, jak widac, ze wyblakle, dziurawe, sprane i rozciagniete? Wiecie, o co chodzi). Pietraszko nie siedzi, probuje siadac a ten fotelik bez zadnej wkladki, nie rozklada sie w ogole, typowo dla dziecka siedzacego, ale przeciez dzieciaki w tym od pol roku jezdzimy to mlody tez moze. Aaaaaaaaaaa helpWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Taniutki, około 230zł. Nas nie stać teraz na fotelik z Isofixem, jak firma pójdzie do przodu, to wymienię małej na lepszy, ale na chwilę obecną muszą kupić jej coś, bo w tym starym się już ledwo mieści...
Sylwietta, to fakt, dlatego my bierzemy do 25kg. Hmmm, ale muszę sprawdzić, czy Multipla ma mocowanie do takich fotelików. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-08 o 10:54 |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
hejka, melduje sie ze zyje, ledwo
![]() bylismy juz rano na ryneczku w sasiednim miasteczku, kupilam mlodemu 3 bodziaki na ramiaczka, malz sobie buty a ja sobie oczywiscie nic dziekujemy za kciuki co do wczorajszej wizyty to hmm.. wiem ze nic nie wiem ![]() zaczne od tego ze niby wizyta prywatna a wszystkich umawiali na ta sama godz!!! myslalam ze ta baeczka bedzie nim wywijac we wszystkie strony wec nie karmilam ![]() co sie okazalo? zapytala sie w czym problem, przeczytala to co napisala neurolog w kisazeczce, posadzila go i powiedziala w sumie to samo co neurolog ![]() ja myslalam ze skoro ma tytul dr rehabilitacji med to pokaze nam jakis zestaw cwiczen itede itepe a ta nic, tylko zeby na reh sie zapisac! o losie! ![]() powiedziala ze ruchowo jest bardzo sprawny, az za bardzo jak na swoj wiek i kregoslup nie dzwiga cialka, czy jakos tak ![]() mowila ze generalnie on by sam i zaczal siedziec ale za 3,4 lata wyszloby bankowo skrzywienie kregoslupa bo dzieci mmusza siedziec z prostymi pleckami. i powiedziala ze prawdopodobnie bedzie tez musial miec reh jak zacznie chodzic zeby utrwalic mu ten prawidlowy nawyk prostych pleckow. ale to sie jeszcze okaze w listopadzie na wizycie. a jakby chcial stawac na nogi to go hamowac ![]() pytalam sie o ta klatke tez i powiedziala ze niby ma zadatki ale tak naprawde wszystko okaze sie w okresie dojrzewania jak mlody bedzie szybko rosl. i w tym przypadku tez najwazniejsza sprawa jest ten prosty kregoslup bo jak ma wygiety w C to automatycznie klatka robi sie wklesla i kolo sie zamyka. takze tak to wyglada ![]() w pon mamy juz ta prawdziwna rehabilitacje, mam nadzieje ![]() zapytala sie do kogo jestesmy zapisani, i pochwalila ze bardzo dobra reh. a ona fuksem nas wziela bo wszyscy inni na urlopach ![]() a najlepsze na samym poczatku - mlody lezy juz rozebrany, babka wziela go za stopki, tak sie im przyglada niemal z przerazeniem (ja juz w glowie scenariusz najczarniejszy z czarnych, ze jakies krzywe, koslawe, nierowne itd.) a po chwili - O MATKO, JAKIE DUZE STOPY!!!! |
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
No top chyba przesada...
|
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co dalej...illusion Twoja tesciowa chodzi jak zegareczek
|
|
|
#3539 |
|
Lurker ;)
|
Wlasnie sie dowiedzialam, ze zrobie z dziecka kaleke bo karmie ja czasami na lezaco. Pozdrawiam t.
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Little, a dlaczego kalekę?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Na prawdę myślałam że odpoczniesz

Ma być u nas 36 stopni, tragedia... 
znam z autopsji hahaha

jedną reką gotowałam a drugą zabawiałam mlodego
masakra 
malz nie oponuje bo przeciez kasy nie mamy ale kurde wole sie zapozyczyc zeby mlody w lepszym foteliku jezdzil a nie w takim czyms