|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Czesc dziewczyny
![]() Poradziłam sobie z bólem pleców ![]() ![]() Tak czytam i widzę, że Wy już konretne wyprawki macie łącznie z kosmetykami ![]() To i ja się pochwalę co mam, nie licząc masy ciuszków ![]() ![]() Łóżeczko już widziałyście, ale też dodam zdjęcie ;-) Poza tym kupiliśmy wózek Babyactive Elipso (jest cudowny, leciutki i pięknie się prowadzi - kupiliśmy za 1.000zł używany, ale wcale tego nie widać i w dodatku z fotelikiem maxi cosi ![]() do tego mam śpiworek maxi cosi (też odkupiony) i kilka kombinezoników zimowych ![]() Aha - pamiętacie jak Wam pisałam, że z teściową się pokłóciłam bo twierdziła, że za szybko wszystko kupuję? Wyobrazcie sobie, że teściowie remont robią jednego z pokoików na piętrze... urządzają pokoik dla wnuka ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2013-08-01 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42053879]Dla mnie to jest dużo. Ale ja ogólnie uważam, że za wózek nie należy przepłacać.
Wczoraj w komisie dziecięcym widziałam ładny wózek w idealnym stanie (wózek gondola+fotelik-nosidełko) za 600zł. Relacja z wczorajszej wizyty ![]() Miałam na 17, ale byłam za 20 i nikogo nie było więc weszłam, a Olka pojechała do dentysty z tatusiem. Pani dr mnie zbadała, wszystko niby namacalnie ok, zapytała czy robimy usg bo w sumie nie trzeba. Ale ja chciałam bo mąż kazał upewnić się czy na 100% to chłopiec ![]() Pani dr sprawdziła i powiedziała, że na 300% chłopak!!! ![]() Więc mąż już wierzy. Michaś już nie jest taki mały- waży ok. 789g! A ja sama, nie wiem jakim cudem bo tego nie czuję, przybrałam 3kg w miesiąc! Już 9kg na plusie ![]() ![]() Serce, główka, rączki, nóżki, wszystko ładne i zdrowe. Jedynie z moją szyjką jest coś nie tak... Tzn. szyjka ma 4cm, jest zamknięta ale coś tam jest V-kształtne i mam leżeć. Dostałam Luteinę, Magnez i No Spę. Aaa i Michaś z 24 tygodnia przeskoczył wszelkimi pomiarami do... 26! Pani dr powiedziała, że będziemy to na bieżąco sprawdzać bo wychodzi na to, że mogę urodzić jeszcze w październiku... Olcia u dentysty była dzielna, od progu powiedziała, że chce naklejkę albo niespodziankę ![]() ![]() ![]() ![]() Dostała w nagrodę pierścionek od pani dr ![]() Ja chyba niebawem wybędę do rodziców bo tam mogę więcej poleżeć. Aaa i dołączam zdjęcia! Rączka i buźka mojego synka ![]() I kupiliśmy ten fotelik- stan idealny za 40zł. Tylko zdjęcia nie mam bo mąż zabrał na strych bo Olka już w niego siadała ![]() Ponad 700 g to już kawał chłopaka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Witam
![]() ![]() Nemosek, Trele - ja też zawsze WSZYSTKO nadrabiam ![]() Kasiula24 - ![]() ![]() Anoula - witaj po podróży poślubnej ![]() Weronisiek - duży już Twój Michaś ![]() ![]() Wszystkie fotki zobaczę później na lapku ![]() Wstaję na śniadanko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42053879]Dla mnie to jest dużo. Ale ja ogólnie uważam, że za wózek nie należy przepłacać. Wczoraj w komisie dziecięcym widziałam ładny wózek w idealnym stanie (wózek gondola+fotelik-nosidełko) za 600zł. Relacja z wczorajszej wizyty ![]() Miałam na 17, ale byłam za 20 i nikogo nie było więc weszłam, a Olka pojechała do dentysty z tatusiem. Pani dr mnie zbadała, wszystko niby namacalnie ok, zapytała czy robimy usg bo w sumie nie trzeba. Ale ja chciałam bo mąż kazał upewnić się czy na 100% to chłopiec ![]() Pani dr sprawdziła i powiedziała, że na 300% chłopak!!! ![]() Więc mąż już wierzy. Michaś już nie jest taki mały- waży ok. 789g! A ja sama, nie wiem jakim cudem bo tego nie czuję, przybrałam 3kg w miesiąc! Już 9kg na plusie ![]() ![]() Serce, główka, rączki, nóżki, wszystko ładne i zdrowe. Jedynie z moją szyjką jest coś nie tak... Tzn. szyjka ma 4cm, jest zamknięta ale coś tam jest V-kształtne i mam leżeć. Dostałam Luteinę, Magnez i No Spę. Aaa i Michaś z 24 tygodnia przeskoczył wszelkimi pomiarami do... 26! Pani dr powiedziała, że będziemy to na bieżąco sprawdzać bo wychodzi na to, że mogę urodzić jeszcze w październiku... Olcia u dentysty była dzielna, od progu powiedziała, że chce naklejkę albo niespodziankę ![]() ![]() ![]() ![]() Dostała w nagrodę pierścionek od pani dr ![]() Ja chyba niebawem wybędę do rodziców bo tam mogę więcej poleżeć. Aaa i dołączam zdjęcia! Rączka i buźka mojego synka ![]() I kupiliśmy ten fotelik- stan idealny za 40zł. Tylko zdjęcia nie mam bo mąż zabrał na strych bo Olka już w niego siadała ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
weronisiek
![]() ![]() Nic mi się dziś nie chce... ![]()
#3607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pisze z tel i widzę że nie wszystko mi zacytowalo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() TASZANTA - genialnie opisane co trzeba .. Dzien dobry po strasznej nocy! Pytanie do doswiadczonych mam? Tez mialyscie takie problemy ze spaniem juz dwa mies przed porodem? Kurde ja mam wrazenie ze Maja wypełnia cały mój brzuch, ze jest ogromna , I zaczynam sie bac. Nie chce zeby wazyła wiecej niz 4kg a jeszcze 8tygodni. Moj Tz na pocieszenie podsunol mi artykul z dzieckiem z Niemiec , ktore urodziło sie ponad 6kg a babka urodzila je Sn bo lekarze oceniali jego wage na max 5kg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Zaraz biorę się za nadrabianie tego co naskrobałyście kiedy mnie tu na chwilę zabrakło
![]() Mamcia za wczorajsze "cyrki" które odstawiała, zabrała mnie dzisiaj na zakupy do lumpka... kupiła mi 5 bluzek na wyjazd, właśnie się piorą ![]() Aaa no i wygrzebałyśmy rzeczy dla Jaśka, skromnie tylko 2 bo mam już tyle tego że nie ma sensu kupować ale nie mogłyśmy się powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Rozeznanie
|
A mamuski poradzcie mi coś na kaszel, mój tz mnie zaraził i dziś obudzilam się z kaszlem a nie wiem co bym mogła brać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3613 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę,że tutaj łowy również udane, fajna ta koszuleczka marynarska ![]() Weronisiek ![]() Nasz za to wczoraj uparcie zaciskał nóżki, raz udało się coś tam uchwycić żeby na fotkę było ![]() Anoula, no w końcu wróciłaś ![]() ![]() Uciekam na ten spacer ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-01 o 10:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42053879]Dla mnie to jest dużo. Ale ja ogólnie uważam, że za wózek nie należy przepłacać. Wczoraj w komisie dziecięcym widziałam ładny wózek w idealnym stanie (wózek gondola+fotelik-nosidełko) za 600zł. Relacja z wczorajszej wizyty ![]() Miałam na 17, ale byłam za 20 i nikogo nie było więc weszłam, a Olka pojechała do dentysty z tatusiem. Pani dr mnie zbadała, wszystko niby namacalnie ok, zapytała czy robimy usg bo w sumie nie trzeba. Ale ja chciałam bo mąż kazał upewnić się czy na 100% to chłopiec ![]() Pani dr sprawdziła i powiedziała, że na 300% chłopak!!! ![]() Więc mąż już wierzy. Michaś już nie jest taki mały- waży ok. 789g! A ja sama, nie wiem jakim cudem bo tego nie czuję, przybrałam 3kg w miesiąc! Już 9kg na plusie ![]() ![]() Serce, główka, rączki, nóżki, wszystko ładne i zdrowe. Jedynie z moją szyjką jest coś nie tak... Tzn. szyjka ma 4cm, jest zamknięta ale coś tam jest V-kształtne i mam leżeć. Dostałam Luteinę, Magnez i No Spę. Aaa i Michaś z 24 tygodnia przeskoczył wszelkimi pomiarami do... 26! Pani dr powiedziała, że będziemy to na bieżąco sprawdzać bo wychodzi na to, że mogę urodzić jeszcze w październiku... Olcia u dentysty była dzielna, od progu powiedziała, że chce naklejkę albo niespodziankę ![]() ![]() ![]() ![]() Dostała w nagrodę pierścionek od pani dr ![]() Ja chyba niebawem wybędę do rodziców bo tam mogę więcej poleżeć. Aaa i dołączam zdjęcia! Rączka i buźka mojego synka ![]() I kupiliśmy ten fotelik- stan idealny za 40zł. Tylko zdjęcia nie mam bo mąż zabrał na strych bo Olka już w niego siadała ![]() Super że wszystko w porządku ![]() Kawał chłopaczka już z tego Waszego Michasia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do naszych braci... cudownie jest mieć kogoś tak wspaniałego jak oni prawda ? Ja pamiętam jak z bratem wojny prowadziłam, biliśmy się, wyzywaliśmy... O mamoo jak sobie przypomnę co my wyprawaliśmy to aż się włosy na głowie jeżą... A teraz przykładne, kochające się rodzeństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ale wczoraj pojadłam... 1 kanapka wielkości bic maca, później druga, którą niestety zwróciłam i zupka z makaronem... w takie dni jak wczoraj martwie się że moje dziecię przybiera na wadze 1 gram ![]() nie wiem co ja mam zrobić, ale jeść więcej nie potrafie, teraz moje nawyki żywieniowe nie różnią się niczym z przed ciąży.... ![]() Cytat:
co do millou jedyne do czego moge się przyczepić jeśli chodzi o wygląd to te wypustki. nie lubie takich tkanin ![]() no i jeszcze idealna mama, pani Mucha, ble. a w łóżeczku się zakochałam ![]()
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- WERONISIEk - ![]() ![]() Ja pamietam moja pierwsza wizyte u dentysty - koszmar ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
wchodze tak na szybko, wczoraj wróciłam o 22 domu a że nie mam neta to nie chciało misie tel pisać. Dzsiaj mam wolne, ale dalej nie mam neta to nie mam jak pisac
![]() ![]() no a poza tym całą noc nie spałam bo mnie zgaga męczy. :/ odezwe sie jutro i pocytuje ![]() GRATULUJE WIZYT UDANYCH I PIĘKNE RZECZY DZISIAJ WRZUCACIE ![]()
#3619 | |||
Wtajemniczenie
|
Ha! Ryba jednak na wolności
![]() ![]() Weronisiek super, że Michaś to Michaś i że wszystko ok. A dla dzielnej córci brawa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja niezmiennie czosnek polecam, chociaz wiem, że nie każdemu pasuje |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42053879][/QUOTE]
garutuluje wizyty!!! super ![]() ![]() ![]() ja tylko na sekunde dziewczyny,bylam w tej poradni cukrzycowej-no i dolaczylam do grona slodkich mamus,wyszla mi ta cukrzyca ciazowa,dostalam glukametr i bede mierzyc sie ze 4 razy dziennie,zobaczymy co dalej.jedno co mnei pociesza, ze udalo sie unknac szpitala poki co,oby tak dalej na 13 jeszcze do dietetyczki,zeby jakas diete cukrzycowa ustalila....dlatego uciekam,zeby sie nie spoznic,wieczorkiem zajrze...jakos mnie to przytloczylo troche:/chociaz cukrzyca nie jest mi kompletnie obca,bo ojczym ma juz od kilkunastu lat i wiem z czym to sie "je".nic strasznego,tymbardziej,ze ja nie bede na insulinie poki co..no ale.... buziaki dla was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Raczkowanie
|
Upatrzyłam wczoraj w Kik taki śpiworek
![]() http://www.kik-textilien.pl/pl/navi-top/nastolatki-dzieci-niemowleta/niemowleta/wyposazenie/spiworek-dzieciecy-do-samochodu.html Myślicie, że warto? Termin na połowę grudnia- to na ile cm brać? ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
To widze nie jestem sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przybyło mi 19kg, a Ola ważyła 3600 więc nie była strasznie ogromna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Jak dobrze że mało nadrabiania ![]() Trzymałam kciuki i trzymam dalej za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak się poświęcamy ![]() Ranking nadrabiaczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
fotka ze ślubu, już jako małżeństwo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Kości mnie nie bolą ![]() E tam mi to nie przeszkadza że piszesz tylko sobie żarciki stroję ![]() jak chcesz to pisz ile wlezie ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wiem ze ciezko byloby mi na takiej diecie , ale dadza rade! Wszystko bedzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tort ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A po przeprowadzce będziemy mieszkać na 4 piętrze ,ostatnim ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() Jak można się wybrać na porodówkę w krawacie,no chyba że poród zaskoczy tatusia w pracy ![]() albo z walizą jak do Egiptu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.