|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Zależy czego oczekujesz,chcesz nowy czy używany?\ ![]() zuzziak ![]() ![]() Fajne te kocyki co wklejacie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy doświadczone miałyście suszarki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to początki i już niedługo się zacznie prawdziwe stukanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Rozeznanie
|
Eh Nemosku a ty skrupulatnie nadrabiasz
![]() ![]() Trele chyba też nadrabia bo się nie odzywa ![]() Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-07-31 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam otwarte okno,i prawie za płotem Kościół i klasztor i słyszę jakieś śpiewy Jezus jest tu o tej porze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() Za dużo tego było.I tak pewnie połowę zapomniałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Pewnie Trele nadrabia tak jak piszesz
![]() Trele widzimy Cię ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Własnie nie wiem o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Idę się kąpciać póki co ![]() A jakby co to dobranoc nocne marki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze idę zrobić Tżtowi kanapki na jutro tzn już na dziś
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Trele Dalej z koksem jedziesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |||
Zakorzenienie
|
DObranoc
![]() ![]() ![]() Ja dziś bylam tu i tam , starałam się kupic co trzeba do szpitalnej torby , i daleko ku finiszu ale już cos mam . Przy okazji mama sprezentowała mi spodnie ciążowe i wanienke dla Majeczki ![]() Musze Wam tez powiedzieć ze dziś w autobusie o mało nie zeszłam na zawał .. Miałam wrażenie ze moje dziecko chce wystawić noge lub reke na zewnątrz. To było takie realne uczucie , że serio pomyślałam że albo rodze , albo ona sama wypadnie ![]() Kyte , Lineczka , Anulka - fajnie że podoba Wam się moje drzewko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=anka_85;42036522]hello ![]() Sówki masz CUDOWNE! jak je zrobiłaś? szukam szablonów różnych i nigdzie nie umiem naleźć ![]() QUOTE] Dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Lineczka - ja tez bym się wkurzyła o ten Woodstock , ale chyba bym go puścila . A co do koleżanek i przyjaciółek , wiem o czym mówisz .. Ja miałam ich nie wiele ze względu na to że jestem tu gdzie jestem . Teraz praktycznie wszystkie się ulotniły , bo co można robic z baba w ciąży ? Ani nie popijesz , ani na impreze nie pójdziesz , i jeszcze w kółko o ciuszkach , wózkach i pieluszkasz nawijasz ? W ![]() Szkoda że mieszkasz tak daleko , pobuszowałybyśmy obie ![]() ![]() Lece dalej ..
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już idę ![]() Zwariowały dzisiaj okrutnie z postami ![]() Teraz ja się Ciebie pytam, nadrobiłaś?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokończę z łóżka .. ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Skonczylam ![]() Oficjalnie zgłaszam sie z pytaniem : jaka nagroda przewidziana dla mnie I Nemoska za skrupulatne nadrabianie ??? Heloł! Moze chociaz jakis ranking by dla nas powstał?? ![]() DZASTIN ; ale Kamilek rosnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3554 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Helol ![]() Pewnie spalabym jeszcze ale taki skurcz mnie w lydke zlapal ze az sie z lozka poderwalam ![]() Czy Was tez bola kosci biodrowe? Bo mnie tak, szczegolnie jak chodze... :/ i to tak konkretnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie suszarka zbędna i tyle ![]() ![]() Cytat:
![]() poprzednio to już większość rzecyz miałam a teraz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie np. w lecie jest przyjemnie, ale w zimie troche za mało słonka. Ale nie można mieć wszystkiego ![]() a tak ogólnie to ludzie dziwni są ![]() Cytat:
![]() ![]() przede wszystkim zastanów się, czy wózek 3w1 który jest zazwyczaj dosyć ciężki będzie wygodny dla Ciebie do wnoszenia do domu/mieszkania, czy będzie mieścił się w samochodzie ![]() jeśli np. mieszkasz w bloku bez windy i cięzko Ci będzie z dużym wózkiem, pewnie szybko będziesz chciała zmienić na lekką spacerówke - wtedy moim zdaniem nie ma sensu wydawac kupy kasy na ten wózek 3w1. Wiaodmo, że trzeba go kupic ale mozna wybrać jakąś tańszą opcje ![]() ![]() co do zestawu czy osobno - to zalezy od oferty, czasami lepiej w zestawie, choć zdarzyła mi się jak szukałam wózka że kupując osobno elementy byłaby 300 zł do przodu ![]() ![]() mam nadzieję że nie nakombinowałam za dużo ![]() Cytat:
![]() a co do jakosci to zawsze dopiero po praniu wychodzi ![]() Cytat:
![]() Lena też tak łobuzuje, chyba ma temperament po siostrze ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę zaraz na glukozę, no ciekawa jestem jak mi pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry ![]() Córa po jednej drzemce w dzień padała po 20... ale od 6 już nie śpi... na dodatek o 3 się obudziła :/ kiedy ja się wyśpię?? ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() co do mieszkania na ostatnim piętrze, latem jest to duuużym minusem, bo jest strasznie gorąco, nagrzewa się od dachu mieszkałam 25 lat na ostatnim piętrze, i jeszcze bez windy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Raczkowanie
|
Co do mieszkań to wydaje mi się że pytanie o zimno i ciepło nie do końca inteligentnie przemyślane ale rozumiem że takie padają. Sama mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu które w zimie jest cholernie zimne mimo pieca kaloryferów i takich tam a w lecie w pokoju (a mam tylko jeden na poddaszu) nie da się funkcjonować bo ukrop.
Ja raczej zapytałabym z czego zbudowany jest budynek. Brzmiało by to logiczniej. Mój dom jest z kamienia i zimą nic tu nie pomoże najgorsza jest łazienka. Chcę szukać mieszkania bo nie wyobrażam sobie funkcjonować,ć tu z dzieckiem ale mój TŻ chyba się tu czuje dobrze i jakoś nie możemy się dogadać w tym temacie. Oczywiście jego argumentem jest niska cena jaką płacimy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Kabriela, jeśli chodzi o ceny wózków, to zdecydowanie musisz porównać ileś sklepów i wszystkie opcje
![]() Ja kiedyś porównywałam jeden i tak jak wszędzie im większy zestaw, tym taniej, tak na tosia.pl kupując wszystko oddzielnie oszczędzało się 200 czy 300zł. Ale to zależy od sklepu i od wózka. Przeważnie zestawy są tańsze ![]()
#3561 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, jesteście uzależnione jak bum cyk kucyk...
![]() Śniadanie zjadłyście, że już tak szalejecie na wizażu? ![]() A co do listy rzeczy do szpitala, wczoraj poświęciłam godzinę na rozglądanie się po szpitalach, w których w razie czego chciałabym rodzić i znalazłam jeden. I tam na stronie jest bardzo wyraźnie napisane, uważajcie: " CO ZE SOBĄ ZABRAĆ JADĄC DO PORODU to jedno z najczęściej powtarzających się pytań Pacjentek. Najwyraźniej odpowiedzi nie są dość przejrzyste, bo spotkać w Izbie Przyjęć "właściwie" spakowaną rodzącą jest równie trudno jak prawdziwka w maju. O czym więc pamiętać szykując torbę do szpitala (tak, właśnie torbę, a nie walizkę. Torba łatwiej zmienia objętość i jest bardziej "układna" (to od układania, a nie układności)? Jeżeli Twoja torba będzie za duża możesz zostać poproszona na Izbie Przyjęć o pozostawienie jej w depozycie, a na Blok Porodowy zabranie wyłącznie rzeczy niezbędnych. Genaralnie obowiązuje zasada "samolotowa": dozwolony jest bagaż o wymiarach walizki pokładowej (jedna sztuka, której suma wysokość plus długość nie przekracza 115 cm). Pierwsza zasada brzmi: o przybliżonym terminie porodu wiesz od wielu miesięcy więc nie pakuj torby na chwilę przed wyjazdem do szpitala, gdy skurcze nie pozwalają zebrać myśli. Spakowana torba nie woła "jeść" i spokojnie może sobie troszkę poczekać w przedpokoju. Zasada druga: Twój pobyt w szpitalu nie powinien trwać dłużej niż 72 godziny. To plan optymistyczny ale staraj się liczbę zabieranych rzeczy dostosować do przewidywanego czasu pobytu w szpitalu. Pamiętaj, że poza Tobą, w tym samym pokoju przebywać będzie jeszcze Twoje dziecko i współpacjentka/tki i ich dzieci oraz odwiedzający. Walizka, z którą byłaś na dwutygodniowych wakacjach w Egipcie już się nie zmieści. Zasada trzecia: Pakuj torbę w kolejności odwrotnej do spodziewanej konieczności użycia spakowanych przedmiotów. Na 100 procent najpierw będą potrzebne Ci dokumenty, potem koszula, a rzeczy dla dziecka później! Zasada czwarta: Wszelkie "listy przedmiotów" (także tę poniżej) traktuj wyłącznie orientacyjnie dostosowując pakowane rzeczy do własnych przyzwyczajeń. Jeśli od lat nie używasz mydła tylko żel - nie pakuj mydła mimo, iż na wszystkch dostępnych w internecie listach się znajduje. Zasada piąta: Po to jest infolinia Szpitala, szkoła rodzenia oraz poczta elektroniczna, by zapytać o rzeczy, których nie jesteś pewna! Pomocnicza lista dobrze spakowanej torby: DOKUMENTY: - DOWÓD OSOBISTY LUB INNY DOKUMENT TOŻSAMOŚCI - KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA LUB INNY DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O UBEZPIECZENIU (AKTUALNE)* - KARTA PRZEBIEGU CIĄŻY - WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI) - OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.) - WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU (uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. ) MAMA DZIECKA: - DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU) - BIUSTONOSZ DOBRZE PODTRZYMUJĄCY PIERSI - SZLAFROK (CIENKI)- CIEPLE SKARPETY- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC - PRZYBORY TOALETOWE - PIELUSZKI HIGIENICZNE ZAMIAST PODPASEK - WODA LUB SOK DO PICIA - WODA W AREOZOLU (DO ODŚWIEŻANIA TWARZY) - ŁADOWARKA DO KOMÓRKI - MONETY (drobne) DO AUTOMATÓW** DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH - TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE - TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA - PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK - PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE - CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT Warto także pamiętać, by OSOBA TOWARZYSZĄCA w porodzie miała ze sobą: - wygodne obuwie (zwłaszcza zimą!) - dres lub inne wygodne, elastyczne ubranie (poród to wprawdzie wydarzenie wyjątkowe ale panom zdecydowanie odradzamy garnitury i krawaty)" |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() trele-morele ale piękny pokoik będzie mieć Majeczka ![]() ryba padłam z całej sytuacji z sąsiadką i kradzieżą kota ![]() A ja dzisiaj wizyta i już się nie mogę doczekać jak synka zobaczę,ciekawa jestem ile waży,bo wczoraj tak się rozpychał po prawej stronie,że miałam duża kulkę(pewnie główka,albo dupka) Ja czuje synka bardzo intensywnie od dłuższego czasu,jest bardzo aktywny ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dzastin08;42045144]My już po wizycie
![]() Wszystko dobrze, wyniki ok, szyjka ok. Dostałam tylko jakieś globulki dopochwowe bo w śluz jakiś nie ciekawy... Pani doktor zrobiła USG,mały ma się dobrze,wszystko pomierzyła i posprawdzała,waży już 1021g ![]() ![]() ![]() Następna wizyta 21.08 g.16, Rybko dopisz na listę. Zaraz zobaczę co tam naskrobałyście ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie szykuję się do pójścia na miasto, muszę oddać książki do biblioteki i trochę ogarnąć mieszkanie ale nie za bardzo mi się chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Raczkowanie
|
My też po wizycie
![]() ![]() Dzastin tylko 30 gram różnicy, idą łeb w łeb ![]() Oto mój śliczny Misiolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zadomowienie
|
Kasiula piękny Marcelek, jest genialny. BRAWA ZA WIZYTĘ!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzieeeń dobry!
![]() ![]() Suszarka moim zdaniem zbędna, czasu ani ochoty na suszenie nie będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Hej, ja też dziś wizyta u gina i potem endo.
Ale cudów się nie spodziewam.na pewno bez usg ![]() Edit: widziałam dyskusje na temat opieki nad chorymi dziećmi, ale tylko mi się ciśnienie podniosło. Wiec słowa więcej nie wypowiem. Łukasz w niedziele leci do Finlandii. Na tydzień. MA-SA-KRA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-01 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Faktycznie idą łeb w łeb ![]() ![]() Jak Ci tam idzie kompletowanie wyprawki? bo coś ostatnio mniej się odzywasz ![]() Dzień Dobry ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Acelinka niestety nie mamy stetoskopu ale znajoma ma to może pożyczy ![]() Dzień dobry ![]() Wy to dospac chyba nie możecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.