Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 23:03   #3541
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja nadal szukam wózka i zaraz się popłaczę
Dziewczyny ile średnio powinnam wydać na wózek?
Bardziej się opłaca się kupić wszystko osobno czy 3 w 1?
Raczej w zestawie wychodzi korzystniej
Zależy czego oczekujesz,chcesz nowy czy używany?\

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Nie zmienia to faktu, że i tak mi smutno i trochę przykro.

zuzziak za wizytę.No i odezwij się czasem

Fajne te kocyki co wklejacie Aż nie można się zdecydować Chyba mam za duże wymagania i szukam nie wiem czegoAle już tak mam

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Nemosek szkoda, że lekarz nie przyjął...ale tydzień szybko zleci
Ty zawsze dobre słowo napiszesz

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Juz wiem co a raczej KTO jest sprawca mojego dzisiejszego zlego samopoczucia
Rozebralam sie do kapieli a tu brzuch "wypchany" na lewa strone, a po prawej wciecie w talii
Tak mnie caly dzień ciagnie i kłuje w tym lewym boku ze masakra a to Jasko sie wygodnie ulozyl i mnie gniecie
Jak sobie wyobrażam co ten Jasiek robi,jak skacze,rozpycha się,buszuje to padam normalnie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Nemosku jesli dobrze pojdzie, to w Roztoce trzymaja 2 dni w szpiatlu, to prysznic po porodzie i do domu
Taka opinie slyszalam, ze rzadko ktora siedzi w szpitalu 3 dni... ale zobaczymy, ciekawe ktora pierwsza bedzie rodzila
No ja suszarki nie zamierzam brać bo raczej nie wykorzystam,tak mi się przynajmniej wydaje.
Mamy doświadczone miałyście suszarki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 23:04   #3542
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci, ze tak, we dwoje stwierdzilismy, ze gdy nie ma tematu 'mama' to ja jestem spokojniejsza, bo wiem, ze nie rzadzi... i on bo sie nie unosze wszystko jest na dobrej drodze, wazne zeby miedzy nami bylo ok, a problem pieniedzy jakos sie wyjasni. Gdy jest uczucie, wszystko inne to pikus, kazdy z nas popelnia bledy i nalezy dac szanse, chyba, ze ja zmarnuje...

Jak narzie widze ze chce... a to najwazniejsze, wkoncu jestesmy rodzina, a w niej rozne sa sytuacje.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Oj tak ! to na pewno ja mam na tylnej... a brzuch mi rosnie... jakos tak dziwnie sie czuje, bo nie mialam tak stopniowo jak Wy tylko nagle tak wystrzelil
Eh wiem po sobie że brzuch ważna sprawa bo też nie mogłam się doczekać aż urośnie choć trochę ale ruchy jak ja bym chciała niby coś tam czasem poczuję ale nie wiem czy to to czekam aż będą regularne wtedy będę
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 23:06   #3543
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

Mój Tż dziś znowu przyłożył ucho do brzucha i słuchał, twierdzi że słyszy takie bąbelki, takie jakby pukanie (opisał tak: przyłóż ucho do piłki plażowej i puknij palcem z drugiej strony to tak słychać) i jeszcze takie ocieranie, ja jakoś mu nie wierzę, czy to możliwe bo w sumie to nic nie czuję
Właśnie miałam pytać jak ruchy u Ciebie????
Może to początki i już niedługo się zacznie prawdziwe stukanko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-31, 23:06   #3544
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Eh Nemosku a ty skrupulatnie nadrabiasz i jestem pod wrażeniem że cytujesz bo ja już przestałam bo tyyyyyle miałam do zacytowania

Trele chyba też nadrabia bo się nie odzywa

Edytowane przez Sylwiaaa88
Czas edycji: 2013-07-31 o 23:08
Stary 2013-07-31, 23:12   #3545
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Eh wiem po sobie że brzuch ważna sprawa bo też nie mogłam się doczekać aż urośnie choć trochę ale ruchy jak ja bym chciała niby coś tam czasem poczuję ale nie wiem czy to to czekam aż będą regularne wtedy będę
Kochana jak czujesz "coś" to znaczy ze to "to"

Mam otwarte okno,i prawie za płotem Kościół i klasztor i słyszę jakieś śpiewy Jezus jest tu o tej porze Siostrzyczki śpiewają czy co

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Eh Nemosku a ty skrupulatnie nadrabiasz i jestem pod wrażeniem że cytujesz bo ja już przestałam bo tyyyyyle miałam do zacytowania

Trele chyba też nadrabia bo się nie odzywa
Już skończyłam

Za dużo tego było.I tak pewnie połowę zapomniałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-31, 23:13   #3546
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kochana jak czujesz "coś" to znaczy ze to "to"

Mam otwarte okno,i prawie za płotem Kościół i klasztor i słyszę jakieś śpiewy Jezus jest tu o tej porze Siostrzyczki śpiewają czy co

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Już skończyłam

Za dużo tego było.I tak pewnie połowę zapomniałam
o tej porze
Stary 2013-07-31, 23:17   #3547
nemosek
Zakorzenienie

Pewnie Trele nadrabia tak jak piszesz

Trele widzimy Cię

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
o tej porze
Własnie nie wiem o co chodzi

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Idę się kąpciać póki co

A jakby co to dobranoc nocne marki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 23:20   #3548
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Ja jeszcze idę zrobić Tżtowi kanapki na jutro tzn już na dziś do pracy
Dobranoc
Stary 2013-07-31, 23:21   #3549
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
jesli nie wiesz czy to to, to jest to ja tak mialam w 19 tc a dopiero w 22 poczulam tak go, ze az zabolalo
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 23:28   #3550
nemosek
Zakorzenienie

Trele Dalej z koksem jedziesz?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-31, 23:36   #3551
Trele_Morele
Zakorzenienie

DObranoc - inaczej zacząć nie mogę bo już na bank wszystkie śpicie , zmeczone dzisiejszymi ploteczkami a było ich ...
Ja dziś bylam tu i tam , starałam się kupic co trzeba do szpitalnej torby , i daleko ku finiszu ale już cos mam .
Przy okazji mama sprezentowała mi spodnie ciążowe i wanienke dla Majeczki

Musze Wam tez powiedzieć ze dziś w autobusie o mało nie zeszłam na zawał .. Miałam wrażenie ze moje dziecko chce wystawić noge lub reke na zewnątrz. To było takie realne uczucie , że serio pomyślałam że albo rodze , albo ona sama wypadnie
Kyte , Lineczka , Anulka - fajnie że podoba Wam się moje drzewko

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Dołączam do wątku i w zasadzie od początku z prośbą o wsparcie psychiczne i może jakieś rady
Witaj co do sytuacji w jakiej się znajdujesz nic nie pomoge , ważne abys nie stresowała się na zapas i zaufała lekarzowi .
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
śliczne

witam się i ja w 24tc

[QUOTE=anka_85;42036522]hello

Sówki masz CUDOWNE! jak je zrobiłaś? szukam szablonów różnych i nigdzie nie umiem naleźć ja poluje teraz na wszelakiej maści żółte kaczuszki.
QUOTE]
Dziekuje Kupiłam na Ebayu za grosze 7 czy 8 funtów zapłaciłam. To sa naklejki . Zajrzyj tam , wybór jest ogromny.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Piękne!!! Malowałaś sama czy naklejałaś? moja koleżanka namalowała sama podobne. zresztą ona piękne rzeczy robi, polecam jej tippi i albumy dla maluchów tu jej stronka http://haart.com.pl/
Niestety nie mam takiego talentu . Kupilam gotowe. Przyszły na takim arkuszu klejącym , ale każdą najmniejszą gałązkę i listeczek musiałam najpierw wyciać a póżniej przykleić Roboty w trzy du***

Cytat:

Dziewczyny wkur*wia mnie moja mamuśka, wybaczcie inaczej się tego ująć nie da.
Czuję się fatalnie. Od początku ciąży robiłam to co mi wszyscy naokoło kazali i nie narzekałam że się źle czuję czy coś, choć nie raz twardniał mi brzuch albo bolały mnie okropnie plecy to się ani słowem nie odzywałam. Dopiero mój TŻ podchodził macał mi brzuch stwierdzał że twardy i kazał mi chwilę odpocząć.
W ciągu dnia tak szczerze powiedziawszy rzadko się kładę, nie raz w ogóle nie leżę. A wystarczyło by głupie 5 minut żebym się lepiej poczuła. Ale do rzeczy...
No więc dzisiaj mam ten "gorszy" dzień. TŻ rano odwiózł mnie do domu, choć kazał mi u siebie zostać i nie wychodzić z łóżka ale chciałam do szkoły rodzenia pójść bo ominą mnie zajęcia za tydzień. Tylko weszłam do domu to mamuśka zarządziła że mam iść z nią na rynek po pomidory i przynieść je do domu bo ona spieszy się do pracy... Bez gadania poszłam. Przydźwigałam i od razu biegiem na autobus żeby zdąrzyć do SR. Wróciłam z tej szkoły ledwo co bo mi słabo było niesamowicie, weszłam do domu i nawet nie miałam sił żeby sobie coś do jedzenia zrobić tylko się chciałam położyć na 5 minut. Przyszła mamuśka i narobiła krzyku że mam natychmiast wstać i obiad ugotować, powiedziałam jej że się okropnie źle czuję. Zaczęła krzyczeć że wszystko na jej głowie jest więc wstałam i obiad zrobiłam, przez złe samopoczucie na śmierć zapomniałam żeby posolić fasolkę i oczywiście obraza majestatu jest i się do mnie nie odzywa... Zachowuje się trochę tak jakby nigdy w ciąży nie była i jakby się nigdy źle nie czuła. Wystarczy że ona się źle czuje to trzeba na paluszkach chodzić a w stosunku do mnie zero zrozumienia...
Domii - Twoja mamuśka nie przechodzi jakiegoś przekwitania ?

Lineczka - ja tez bym się wkurzyła o ten Woodstock , ale chyba bym go puścila . A co do koleżanek i przyjaciółek , wiem o czym mówisz ..
Ja miałam ich nie wiele ze względu na to że jestem tu gdzie jestem . Teraz praktycznie wszystkie się ulotniły , bo co można robic z baba w ciąży ? Ani nie popijesz , ani na impreze nie pójdziesz , i jeszcze w kółko o ciuszkach , wózkach i pieluszkasz nawijasz ?
W je mam , czym wcześniej się ulotniły tym lepiej dla mnie ..
Szkoda że mieszkasz tak daleko , pobuszowałybyśmy obie

Lece dalej ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 23:41   #3552
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
DObranoc - inaczej zacząć nie mogę bo już na bank wszystkie śpicie , zmeczone dzisiejszymi ploteczkami a było ich ...
A nieprawda
Ale już idę

Zwariowały dzisiaj okrutnie z postami
Teraz ja się Ciebie pytam, nadrobiłaś??????

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 00:51   #3553
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, ile przed planowanym porodem będziecie pakowały torbę?
JA powoli szykuje się do pakowania . Teraz u mnie 8 tygodni do porodu , ale mój lekatrz powiedział że na 35 tydzień mam być zapieta na ostatni guzik , bo u mnie tp taki nie pewny ..
Cytat:
Witam się w 21 tygodniu
Pisałyście o papierosach, ja na ten temat się nie wypowiadam bo coś czuję że po porodzie znowu zacznę palić
Jezeli chodzi o sytuację materialną to większości z was mogę rękę podać, też nam będzie cieżko.
A i wogóle odezwała się w pon ta sąsiadka co wam pisałam co miała nam dać znać jak będzie z wynajmem, odstępne nie jest jakieś wygórowane, jest do przyjęcia nawet za naszą prośbą opuściła nam 50zł, obejrzeliśmy mieszkanie i ogólnie jest fajne, zadbanemogę nawet powiedzieć że baaardzo mi pasuje, już oczywiście miałam wizję gdzie co ustawię, gdzie będzie łożeczko, gdzie nasze łóżko, jak zrobie sobie salon i wogóle ale najbardziej martwi mnie fakt że ona nadal będzie miała wystawione te mieszkanie na sprzedaż i co będzie jak my się wprowadzimy, urządzimy, a ona za msc, za dwa albo po tygodniu powie że ma kupca tak mnie to boli
A nie możecie z nia spisac umowy takiej aby Was choć troszkę asekurowała ? Np. ; jakiś konkretny dla Was okres wypowiedzenia ? 3 mies. ? 6 mies? W razie jakby znalazł się kupiec , będziecie mieli ileś tam miesięcy na ogarnięcie się i znalezienie czegos ?
Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
!

Trele piękne drzewko! my się przymierzamy do kupna naklejek do dziecięcego pokoiku, z tym że mamy farbę lateksową i nie wiem, czy się nie poodklejają? Ma któraś z tym doświadczenie może?
Te naklejki tez są położone na farbe lateksowa . NIe wydaje mi się żeby miały razem z nia spaść , ale być może przy zdejmowaniu , razem z nimi pójdzie farba ..
Cytat:
Ja mam dwa kocyki z LaMillou . Nie wiem czy ktoś pamięta ale na samym początku wylicytowałam po nie całe 10f za sztuke . POwiem tak ; w dotyku sa rewelacyjne , jakościowo pierwsza klasa , ja mam tą mniejsza wersje przez co wydaja mi się nie poręczne , ale ciesze się że je mam . Są naprawdę warte swojej ceny , choć nie ukrywam że ja sama tez nie zaplacilabym za nie 200 zł ani 40f w przeliczeniu .

Dokończę z łóżka ..

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Skonczylam Widzicie ta godzine ?

Oficjalnie zgłaszam sie z pytaniem : jaka nagroda przewidziana dla mnie I Nemoska za skrupulatne nadrabianie ??? Heloł! Moze chociaz jakis ranking by dla nas powstał??

DZASTIN ; ale Kamilek rosnie kilogram to juz mnòstwo. Zastanawiam sie ostatnio ile Majka wazy I szczerze sie tego boje..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 05:06   #3554
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Pewnie dzidziolek się ułożył jakoś tak że mamusi ciężko oddychać, ja tak miałam wczoraj. Dzieciaczki coraz większe, miejsca w brzuszku coraz mniej i pewnie będą jakieś niedogodności coraz częściej. Spróbuj może poszukać jakiejś wygodnej pozycji
Ciezko bylo taka znalezc ale jakos usnelam :P co prawda sapalam jak jakis glupol ale trudno :P

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Właśnie przed chwilą czytałam o tym ciężkim oddychaniu...teraz macica jest już duża i uciska na przeponę, stąd te trudności
Jak nie urok to sraczka no... :/

Cytat:
Lineczka Też mam murzyńskie sutki zresztą każda będzie z nas mieć/ma i białe kropeczki są cały czas,nie znikają
Czyżby zaczynała się produkcja ?
A Twój tż to mnie dobił.Spróbuj go jakoś przekonać żeby spędził ten czas z Wami.Woodstock nie ucieknie,pojedzie następnym razem
Ja sobie nie wyobrażam aby mój mężul tak mi powiedziałOj rozczarowałabym się i to bardzo
Albo jedziemy razem w albo w ogóle.Dla mnie krótka piłka.
Ale z drugiej strony jak się już wcześniej zgodziłaś
A do jakiejś koleżanki nie możesz uderzyć?Wyjść do miasta?Na spacer?Doczytałam
Siedzenie w domu nie robi dobrze,swojego czasu byłam w tym ekspertem wiem co mówię Można się depresji nabawić
[B]
Mi juz chyba powoli ta depresja sie zbliza dlatego pisze duzo na wizazu a Wy krzyczycie no:P

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Postaraj się znaleźć dobrą pozycję, może szerzej otwórz okno..biedna obyś szybko zasnęła.
Ja już też uciekam spać do jutra mamusie
Okno to ja mam przez caly czas otwarte szeroko :P

Cytat:
JA powoli szykuje się do pakowania . Teraz u mnie 8 tygodni do porodu , ale mój lekatrz powiedział że na 35 tydzień mam być zapieta na ostatni guzik , bo u mnie tp taki nie pewny ..
Moj tez termin niepewny dlatego wole sie spakowac na poczatku pazdziernika zeby pozniej zaskoczenia nie bylo :P

Helol
Pewnie spalabym jeszcze ale taki skurcz mnie w lydke zlapal ze az sie z lozka poderwalam

Czy Was tez bola kosci biodrowe? Bo mnie tak, szczegolnie jak chodze... :/ i to tak konkretnie

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 05:34   #3555
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

No ja suszarki nie zamierzam brać bo raczej nie wykorzystam,tak mi się przynajmniej wydaje.
nie miałam suszarki akurat było tak gorąco (rodziłamw sierpnii, na sali była mega sauna), ze włosy i tak było]y w 5 minut suche. Ale teraz też nie będe brała suszarki. Jak wychodziłam do łazienki to czym prędzej się myłam i wrracałam, bo bałam się że nati zacznie arie odstawiać Chociaż byłam umówiona z koleżanką z sali że jak coś będzie pukać do łazienki. ale ona też mogła wyjsc z sali na dowiedziny czy coś wtedy.

Jak dla mnie suszarka zbędna i tyle szkoda czasu i siły na suszenie
Cytat:
Ja dziś bylam tu i tam , starałam się kupic co trzeba do szpitalnej torby , i daleko ku finiszu ale już cos mam .
a ja nie mam niiiiiic
poprzednio to już większość rzecyz miałam a teraz musze w ogóle gdzieś poszukać listy co brałam wtedy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 05:55   #3556
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Idę robić inwerke bo mówie Wam jeszcze 3 godziny tu zostanę przez Was no cóż.. moja wina bo zamiast pracować siedziałam na forum. w związku z czym wyłączam neta. co by mnie nie korciło ;d Do jutra

Ps. włąsnie dzwonil mąż że policja u nas czeka na mnie. Żal. sąsiadka powiedziała ze ukradłam jej kota. a kicia jest na moje nazwisko jeszcze panieńskie i muszą sprawdzić ze starym dowodem . HAHAHAHA. paranoja co sie dzieje. nie ogarniam już tego....

padłam!
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
I ciekawa ta dyskusja o wynajmowaniu, ja mam problem z drugiej strony -próbuje wynająć swoje mieszkanie. Wszyscy mnie straszą na około już nawet nie, że ktoś okradnie, zniszczy itp ale że prawo jest teraz takie że jak na przykład zamieszka ktoś z dzieckiem, niepełnosprawny itp to takiej osoby nie można usunąć, nawet jak nie płaci i nie chce się wyprowadzić

Poza tym jakie ludzie mają wymagania, z zapytań wynika, że chcieliby jakiś apartament wykończony złotem, aż się zaczynam dziwić że mi się moje mieszkanie podoba, bo wychodzi na to, że zadowalam się byle czym jedna osoba jednocześnie pytała, czy w mieszkaniu nie jest w zimie za zimno i czy nie za gorąco w lecie
co do ostatniego pytania to logiczne jest, bo znam mieszkania gdzie w zime jest zimn a w lato sauna
u mnie np. w lecie jest przyjemnie, ale w zimie troche za mało słonka. Ale nie można mieć wszystkiego

a tak ogólnie to ludzie dziwni są
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja nadal szukam wózka i zaraz się popłaczę
Dziewczyny ile średnio powinnam wydać na wózek?
Bardziej się opłaca się kupić wszystko osobno czy 3 w 1?
powinnas wydać tyle, na ile Cię stać sa wózki które kosztują ok. tysiak a są 3 w 1 a sa takie za 5 tysięcy, wiadomo

przede wszystkim zastanów się, czy wózek 3w1 który jest zazwyczaj dosyć ciężki będzie wygodny dla Ciebie do wnoszenia do domu/mieszkania, czy będzie mieścił się w samochodzie
jeśli np. mieszkasz w bloku bez windy i cięzko Ci będzie z dużym wózkiem, pewnie szybko będziesz chciała zmienić na lekką spacerówke - wtedy moim zdaniem nie ma sensu wydawac kupy kasy na ten wózek 3w1. Wiaodmo, że trzeba go kupic ale mozna wybrać jakąś tańszą opcje a jak wnoszenie wózka nie jest problemem i zakładasz że dłużej posłuży to mozna kombinować z droższymi
co do zestawu czy osobno - to zalezy od oferty, czasami lepiej w zestawie, choć zdarzyła mi się jak szukałam wózka że kupując osobno elementy byłaby 300 zł do przodu trzeba porównywac i tyle

mam nadzieję że nie nakombinowałam za dużo
śliiiiiczne wszystkie
a co do jakosci to zawsze dopiero po praniu wychodzi
Cytat:
Juz wiem co a raczej KTO jest sprawca mojego dzisiejszego zlego samopoczucia
Rozebralam sie do kapieli a tu brzuch "wypchany" na lewa strone, a po prawej wciecie w talii
Tak mnie caly dzień ciagnie i kłuje w tym lewym boku ze masakra a to Jasko sie wygodnie ulozyl i mnie gniecie
a to Ci Jaśko
Lena też tak łobuzuje, chyba ma temperament po siostrze
Cytat:

Mój Tż dziś znowu przyłożył ucho do brzucha i słuchał, twierdzi że słyszy takie bąbelki, takie jakby pukanie (opisał tak: przyłóż ucho do piłki plażowej i puknij palcem z drugiej strony to tak słychać) i jeszcze takie ocieranie, ja jakoś mu nie wierzę, czy to możliwe bo w sumie to nic nie czuję
a macie może stetoskop? Wtedy i Ty mogłabyś posłuchac
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 06:08   #3557
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Temu się akurat nie dziwię, bo np w narożnym może p.izgać zimą,a na ostatnim piętrze może być za gorąco latem od nagrzanego dachu.
Mieszkanie nie jest ani narożne ani na ostatnim piętrze, no właśnie o to czy nie jest na ostatnim piętrze też pytają, tak jak by to była wielka katastrofa a akurat dla mnie to zaleta bo nikt nie tupie nad głową

Idę zaraz na glukozę, no ciekawa jestem jak mi pójdzie

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

co do ostatniego pytania to logiczne jest, bo znam mieszkania gdzie w zime jest zimn a w lato sauna
u mnie np. w lecie jest przyjemnie, ale w zimie troche za mało słonka. Ale nie można mieć wszystkiego

a tak ogólnie to ludzie dziwni są
No właśnie tylko każdy inaczej rozumie "zimno"/ "ciepło", poprzedni właściciel mojego miał na przykład kaloryfer tak ustawiony, żeby nie grzał wogóle w zimie bo tak mu pasowało, ja bym umarła z zimna w tym czasie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 06:20   #3558
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo możliwe, że słyszy... mój mąż też słyszy pływanie i inne... nawet kopniaki, których ja nie czuję, bo czasem są aż tak delikatne

Cytat:
ja nie miałam... włosy wyszorowałam po powrocie do domu... 2 doby byłam w szpitalu...

Dzień dobry

Córa po jednej drzemce w dzień padała po 20... ale od 6 już nie śpi... na dodatek o 3 się obudziła :/
kiedy ja się wyśpię??

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Mieszkanie nie jest ani narożne ani na ostatnim piętrze, no właśnie o to czy nie jest na ostatnim piętrze też pytają, tak jak by to była wielka katastrofa a akurat dla mnie to zaleta bo nikt nie tupie nad głową

Idę zaraz na glukozę, no ciekawa jestem jak mi pójdzie

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

No właśnie tylko każdy inaczej rozumie "zimno"/ "ciepło", poprzedni właściciel mojego miał na przykład kaloryfer tak ustawiony, żeby nie grzał wogóle w zimie bo tak mu pasowało, ja bym umarła z zimna w tym czasie
za glukoze

co do mieszkania na ostatnim piętrze, latem jest to duuużym minusem, bo jest strasznie gorąco, nagrzewa się od dachu
mieszkałam 25 lat na ostatnim piętrze, i jeszcze bez windy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 06:21   #3559
ania_cz79
Raczkowanie

Co do mieszkań to wydaje mi się że pytanie o zimno i ciepło nie do końca inteligentnie przemyślane ale rozumiem że takie padają. Sama mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu które w zimie jest cholernie zimne mimo pieca kaloryferów i takich tam a w lecie w pokoju (a mam tylko jeden na poddaszu) nie da się funkcjonować bo ukrop.

Ja raczej zapytałabym z czego zbudowany jest budynek. Brzmiało by to logiczniej. Mój dom jest z kamienia i zimą nic tu nie pomoże najgorsza jest łazienka.

Chcę szukać mieszkania bo nie wyobrażam sobie funkcjonować,ć tu z dzieckiem ale mój TŻ chyba się tu czuje dobrze i jakoś nie możemy się dogadać w tym temacie. Oczywiście jego argumentem jest niska cena jaką płacimy.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 07:02   #3560
aaby
Zakorzenienie

Kabriela, jeśli chodzi o ceny wózków, to zdecydowanie musisz porównać ileś sklepów i wszystkie opcje
Ja kiedyś porównywałam jeden i tak jak wszędzie im większy zestaw, tym taniej, tak na tosia.pl kupując wszystko oddzielnie oszczędzało się 200 czy 300zł.
Ale to zależy od sklepu i od wózka. Przeważnie zestawy są tańsze

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:03   #3561
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, jesteście uzależnione jak bum cyk kucyk...
Śniadanie zjadłyście, że już tak szalejecie na wizażu?

A co do listy rzeczy do szpitala, wczoraj poświęciłam godzinę na rozglądanie się po szpitalach, w których w razie czego chciałabym rodzić i znalazłam jeden. I tam na stronie jest bardzo wyraźnie napisane, uważajcie:

"
CO ZE SOBĄ ZABRAĆ JADĄC DO PORODU

to jedno z najczęściej powtarzających się pytań Pacjentek. Najwyraźniej odpowiedzi nie są dość przejrzyste, bo spotkać w Izbie Przyjęć "właściwie" spakowaną rodzącą jest równie trudno jak prawdziwka w maju. O czym więc pamiętać szykując torbę do szpitala (tak, właśnie torbę, a nie walizkę. Torba łatwiej zmienia objętość i jest bardziej "układna" (to od układania, a nie układności)?

Jeżeli Twoja torba będzie za duża możesz zostać poproszona na Izbie Przyjęć o pozostawienie jej w depozycie, a na Blok Porodowy zabranie wyłącznie rzeczy niezbędnych.

Genaralnie obowiązuje zasada "samolotowa": dozwolony jest bagaż o wymiarach walizki pokładowej (jedna sztuka, której suma wysokość plus długość nie przekracza 115 cm).

Pierwsza zasada brzmi: o przybliżonym terminie porodu wiesz od wielu miesięcy więc nie pakuj torby na chwilę przed wyjazdem do szpitala, gdy skurcze nie pozwalają zebrać myśli. Spakowana torba nie woła "jeść" i spokojnie może sobie troszkę poczekać w przedpokoju.

Zasada druga: Twój pobyt w szpitalu nie powinien trwać dłużej niż 72 godziny. To plan optymistyczny ale staraj się liczbę zabieranych rzeczy dostosować do przewidywanego czasu pobytu w szpitalu. Pamiętaj, że poza Tobą, w tym samym pokoju przebywać będzie jeszcze Twoje dziecko i współpacjentka/tki i ich dzieci oraz odwiedzający. Walizka, z którą byłaś na dwutygodniowych wakacjach w Egipcie już się nie zmieści.

Zasada trzecia: Pakuj torbę w kolejności odwrotnej do spodziewanej konieczności użycia spakowanych przedmiotów. Na 100 procent najpierw będą potrzebne Ci dokumenty, potem koszula, a rzeczy dla dziecka później!

Zasada czwarta: Wszelkie "listy przedmiotów" (także tę poniżej) traktuj wyłącznie orientacyjnie dostosowując pakowane rzeczy do własnych przyzwyczajeń. Jeśli od lat nie używasz mydła tylko żel - nie pakuj mydła mimo, iż na wszystkch dostępnych w internecie listach się znajduje.

Zasada piąta: Po to jest infolinia Szpitala, szkoła rodzenia oraz poczta elektroniczna, by zapytać o rzeczy, których nie jesteś pewna!

Pomocnicza lista dobrze spakowanej torby:

DOKUMENTY:

- DOWÓD OSOBISTY LUB INNY DOKUMENT TOŻSAMOŚCI
- KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA LUB INNY DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O UBEZPIECZENIU (AKTUALNE)*
- KARTA PRZEBIEGU CIĄŻY

- WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI)
- OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.)
- WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU
(uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. )

MAMA DZIECKA:
- DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU)
- BIUSTONOSZ DOBRZE PODTRZYMUJĄCY PIERSI
- SZLAFROK (CIENKI)- CIEPLE SKARPETY- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC
- PRZYBORY TOALETOWE
- PIELUSZKI HIGIENICZNE ZAMIAST PODPASEK
- WODA LUB SOK DO PICIA
- WODA W AREOZOLU (DO ODŚWIEŻANIA TWARZY)
- ŁADOWARKA DO KOMÓRKI
- MONETY (drobne) DO AUTOMATÓW**

DZIECKO:

- DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

Warto także pamiętać, by OSOBA TOWARZYSZĄCA w porodzie miała ze sobą:
- wygodne obuwie (zwłaszcza zimą!)
- dres lub inne wygodne, elastyczne ubranie (poród to wprawdzie wydarzenie wyjątkowe ale panom zdecydowanie odradzamy garnitury i krawaty)"
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:09   #3562
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

trele-morele ale piękny pokoik będzie mieć Majeczka

ryba padłam z całej sytuacji z sąsiadką i kradzieżą kota

A ja dzisiaj wizyta i już się nie mogę doczekać jak synka zobaczę,ciekawa jestem ile waży,bo wczoraj tak się rozpychał po prawej stronie,że miałam duża kulkę(pewnie główka,albo dupka)

Ja czuje synka bardzo intensywnie od dłuższego czasu,jest bardzo aktywny Ale ponoć w 2 ciązy czuje się szybciej.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:32   #3563
24Kasiula24
Raczkowanie

[QUOTE=Dzastin08;42045144]My już po wizycie

Wszystko dobrze, wyniki ok, szyjka ok. Dostałam tylko jakieś globulki dopochwowe bo w śluz jakiś nie ciekawy...
Pani doktor zrobiła USG,mały ma się dobrze,wszystko pomierzyła i posprawdzała,waży już 1021gCzyli tak jak mniej więcej obstawiałam Serduszko 140 uderzeń/min

Następna wizyta 21.08 g.16, Rybko dopisz na listę.

Zaraz zobaczę co tam naskrobałyście

klask i:
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:33   #3564
Kabriela
Zadomowienie

A ja właśnie szykuję się do pójścia na miasto, muszę oddać książki do biblioteki i trochę ogarnąć mieszkanie ale nie za bardzo mi się chce.
Stary 2013-08-01, 07:34   #3565
24Kasiula24
Raczkowanie

My też po wizycie Wszystko ok. Marcel waży już 1059 gram

Dzastin tylko 30 gram różnicy, idą łeb w łeb

Oto mój śliczny Misiolek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG_0003.jpg (23,7 KB, 43 załadowań)
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:36   #3566
Kabriela
Zadomowienie

Kasiula piękny Marcelek, jest genialny. BRAWA ZA WIZYTĘ!!!!!
Stary 2013-08-01, 08:16   #3567
Gleniusia
Zakorzenienie

Dzieeeń dobry! nawet się wyspałam

Suszarka moim zdaniem zbędna, czasu ani ochoty na suszenie nie będzie

Cytat:
pamiętam, że w pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać tych ruchów, a poczułam późno bo chyba nawet koło 23-24 tc teraz na szczęście szybciej, tęskniłam za tym uczuciem

Cytat:
Te naklejki tez są położone na farbe lateksowa . NIe wydaje mi się żeby miały razem z nia spaść , ale być może przy zdejmowaniu , razem z nimi pójdzie farba ..

o super, dzięki za info to w takim razie zakupię, i tak pewnie za rok-dwa będziemy zamieniać dziecięcy na sypialnię to wtedy wszystko zedrzemy i przemalujemy

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Czy Was tez bola kosci biodrowe? Bo mnie tak, szczegolnie jak chodze... :/ i to tak konkretnie

niestety i nie jest to przyjemne... od dzisiaj biorę się za ćwiczenia, pamiętam że w pierwszej ciąży dużo mi dały jeśli chodzi o takie właśnie bóle ciążowe

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

Oto mój śliczny Misiolek
gratki śliczności! już się nie mogę doczekać naszej wizyty...
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 08:23   #3568
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Hej, ja też dziś wizyta u gina i potem endo.
Ale cudów się nie spodziewam.na pewno bez usg

Edit: widziałam dyskusje na temat opieki nad chorymi dziećmi, ale tylko mi się ciśnienie podniosło. Wiec słowa więcej nie wypowiem.

Łukasz w niedziele leci do Finlandii. Na tydzień. MA-SA-KRA

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-08-01 o 08:26
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:26   #3569
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Oto mój śliczny Misiolek
Jaki słodziak
Faktycznie idą łeb w łeb Kiedy masz następną wizytę?
Jak Ci tam idzie kompletowanie wyprawki? bo coś ostatnio mniej się odzywasz

Dzień Dobry

za dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:27   #3570
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

Oto mój śliczny Misiolek
Słodziak cudowny już kawał chłopa z niego
Acelinka niestety nie mamy stetoskopu ale znajoma ma to może pożyczy

Dzień dobry
Wy to dospac chyba nie możecie ja niedawno wstalam i z kawka w kuchni siedzę. Co do mieszkania na ostatnim piętrze to w lato ukrop straszny a teraz w ciąży wchodzenie po tych schodach to jakaś tragedia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości