|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy !Na pierwszy rzut oka myślałam, że prostujesz i dlatego narzekasz, że są suche, ale tego nie robisz to na pewno wina rozjaśniania. Podetnij zniszczone końce i zacznij porządnie o nie dbać. Wyrównanie koloru to też dobry pomysł. Mi najbardziej pomogło olejowanie, też miałam bardzo suche włosy, zawsze je prostowałam, bo inaczej sterczały w każdą stronę . Garnier A&K też używam i chyba najbardziej mi odpowiada Może chociaż na jakiś czas spróbuj pomyć je odżywką? Dziewczyny to sobie chwalą, ja w sumie też, chociaż dopiero co zaczęłam.Na początku nie miałam dużego zapału do nowej pielęgnacji ale teraz wiem, że trzeba czasu aby zobaczyć poprawę , zresztą sama mówisz, że podglądasz codziennik Co do farbowania to może zapytaj dziewczyn czy może zrobić to henną? Nie znam się na tym....
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Napisz trochę dokładniej jak dbasz o włoski - łatwiej będzie coś poradzić. Obcięcie zniszczonych końcówek to najlepszy pomysł (sama od tego zaczęłam ). Pomyślałabym również o jakimś delikatniejszym szamponie (bądź odżywce) do mycia na co dzień. Jeżeli włoski są suche i zniszczone to dobrze byś im zrobiła nakładając na nie na dłużej maskę nawilżającą (kupną albo robioną - fajne przepisy można znaleźć na wątku lub u dziewczyn na blogach). Olejowanie jak najbardziej, ja polecam na odżywkęTrzymam kciuki
|
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: a co do farbowania, to mam zamiar u fryzjera Cytat:
Wzięłam sobie do serca sposób na wysuszanie włosów ręcznikiem (jak mnie mama pierwszy raz zobaczyła, to stwierdziła, że wyglądam jak słoń Czy mówiąc delikatniejszy szampon masz na myśli jakiś dla dzieci, np. Babydream? ![]() Moja pielęgnacja wygląda tak: codziennie wieczorem myję włosy szamponem AiK tylko skalp, długość obmywa się pianą. Następnie na kilka minut nakładam odżywkę AiK i zmywam. 2-3 razy w tygodniu stosuję maskę Matrix Biolage nawilżającą (z fioletowym wieczkiem) na jakąś godzinę-dwie i spłukuję. Idę spać z mokrymi włosami. Codziennie rano spryskuję włosy mgiełką Radical i nakładam jedwab na końcówki. Koniec ![]() A na olejowanie polecasz jakiś olej? Słyszałam, że arganowy jest niezły. I czy to ma być tak, że nakładam codzienną odżywkę i na to ten olej? Dziękuję Wam bardzo za odzew! Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-11-23 o 19:09 |
||
|
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy ktoś już odpisał ale najbardziej popularnymi olejami są lniany, oliwa z oliwek, z pestek winogron, jest ich bardzo dużo, szukaj aż dopasujesz najlepszy. Tak jak pisałaś możesz najpierw nałożyć trochę odżywki a na to olej, możesz sam olej. Każde włosy są inne, nie ma jednej recepty. Dlatego pisałam, że dla efektów trzeba czasu, ale jak już wiemy, warto Wiesz co? Tak się zastanawiam od jakiego czasu stosujesz takie zasady? W sumie dobrze dbasz o włosy a nadal są suche... Może to ten Radical na alkoholu im nie pasuje? Spryskujesz całe włosy? Ja go kiedyś stosowałam ale wcierałam tylko w skórę głowy.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-23 o 19:56 |
||
|
|
|
#3607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMO skałada się z trzech etapów: O (odżywka) - na mokre włosy nakładasz jakąś odżywkę tak do pół długości, choć ja przy swojej długości to praktycznie na całą długość kładę M (mycie) - tu stosujesz szampon (myjąc skupiaj się na skalpie, piana i tak będzie spływać na całą długość włosków i spokojnie je domyje) O (odżywka) - znowu odżywka. Opisałam w dużym skrócie, ale jak coś jest na pierwszej stronie o tej metodzie. Cytat:
Cytat:
A coś do b/s żeby dodatkowo nawilżyć włoski? Może to być mała ilość jakiejś odżywki d/s (ja stosuję AiK a tym celu) chyba, że będzie obciążać Cytat:
Cytat:
Tak nakładam trochę odżywki i później olej na to. Przy tej metodzie najłatwiej rozprowadza mi się olej na włosach i widzę najlepsze efekty. O olejowaniu jest też oddzielny wątek, więc możesz i tam zajrzeć ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
tylko szukam i szukam i jakoś nie mogę wybrać co chcę. Musi nawilżać, matowić, być jasny i jeszcze z żółtym pigmentem
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo muszę i tak iść po tusz (nigdzie indziej nie widziałam marki Catrice), to bym może dorwała te rzeczy, których nie było w Rossmannie. Btw. nigdy więcej nie pójdę na promocję w Rossmannie, nie kupiłam połowy rzeczy, tylko się wk... zirytowałam liczbą ludzi pchających się do gablotek, wchodzących sobie na głowy i testujących produkty przy użyciu tych do kupienia, testerami porozwalanymi byle gdzie, głównie w gablotkach innych marek. NIGDY WIĘCEJ. |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zaszokowana ilością odżywki jaką użyłam dziś do pokrycia całych włosów
|
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś będąc w Rossmanie przeszłam jeszcze, standardowo już, obok działu z odżywkami i szamponami
, zwróciłam uwagę na żele Isany, bo akuratnie w promocji po 3,99.. zawsze piszecie Isana męska, ale tych męskich są chyba z 4 kolory i wszystkie mają max siłę. i w końcu nie wzięłam żadnego, które sprawdzają się u Was?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... Udało się.
Pokrylam siwe włosy. Zrobiłam wczoraj henne z amla. Stała 24 godziny. Polozylam dziś. Sama bez gluta. Na 6 godzin. Splukalam. Wysuszylam. Polozylam indygo z bhingraj (2do1 Na dwie godziny. Są takie jak chciałam. Nie widać siwych. Bosko. Bez gluta nawet nie ma dramatu. Polozylam po indygo na chwile dosłownie trochę Alterry. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia dzisiaj
Olej lniany na 4 godziny, dołożona później maska Wax+ miód. Umyte Facelle, na pół godziny d/s AiK, na końcówki jedwab do stylizacjii żel z Isany męski, nie dawałam nic b/s. Odgniecione, wyręcznikowane, wysuszone zimnym nawiewem w dyfuzorze oczywiście |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak ich strasznie dużo, masakra pięknie
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
To normalne przy cieniowaniu, ja też takie mam wrażenie u siebie, z tyłu na plecach jest ich sporo, a z przodu mniej
|
#3617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś go kiedyś? Chyba znajdziesz odcień z żółtym pigmentem... Nie jest taki tępy i suchy jak typowe matujące odkłady, bardzo przyjemny na skórze. Sprawdź jak chcesz . ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Ja też nie znalazłam kilku rzeczy a specjalnie poleciałam pół miasta do największego Rossmana i lipa ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() A objętość jest po prostu obłędna!
Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-24 o 00:00 |
|||||
|
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Jessenia, Imperfecta ślicznie dziewczyny.
![]() Imperfecta bardzo ładnie ci się skręciły Cytat:
Dzięki za radę, wskoczę i popatrzę na odcienie może mi jakiś podpasuje to sprawdzę
|
|
|
#3620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamiast uprawiać jakąś reanimację, tracić kasę i nerwy na farby i oglądanie wątpliwych efektów...Co jeszcze...szampon Garniera A i K raczej ma złe opinie (nie wiem dlaczego, nie wnikałam). Sam składnik tej odżywki (masło karite, czyli shea) może puszyć Jeżeli się coś nie sprawdza, to trzeba zmienić. W tej chwili masz 2 rodzaje włosów - zdrowe odrosty - bardzo ładne i siano poniżej. Mogłabyś olejować same zniszczone końcówki codziennie przed myciem, oliwką Hipp lub Babydream - powinny zmiękczyć te końce. Przypuszczam, że zdrowe odrosty wcale nie potrzebują tak częstego olejowania - raz w tygodniu wystarczy. Ja na przykład do tego doszłam, po miesiącu dość intensywnego olejowania niefarbowanych włosów - one już przestały "pić" oleje i muszę się liczyć z tym, że po olejowaniu mam włosy, które wyglądają na niedomyte. Więc teraz staram się olejować przed dniem , kiedy nie muszę potem "wyglądać" (w weekend). Co do mojej aktualnej pielęgnacji, napiszę później. Cytat:
Cytat:
Co do mnie, to masakra ![]() Zmienia się jak w kalejdoskopie normalnie.... Na ten moment, wywalam wszystko z Rossmana i Joanny. Jak będę miała chwilę czasu, to zrobię porządną analizę porównawczą, szukając składników wspólnych w konkretnych kosmetykach, które mi nie służą. W końcu dotarłam do takiego etapu, że już mogę zrobić takie porównanie. W tej chwili podejrzewam mocno IPA, że mi wywala włosy z głowy. Sylikony (dimethicone) prawdopodobnie za bardzo oblepiają, len w odmianach zmiękcza za bardzo... Byłam na wyjeździe, kupiłam stacjonarnie w przemiłym sklepiku: 1. szampon łopianowy (pełna nazwa: Tradycyjny Syberyjski Szampon na Propolisie Łopianowym Nr 3, Receptury Babuszki Agafii 600ml) 2. balsam j/w (nr 3) 3. balsam na propolisie cedrowym (nr 1) 4. maska drożdżowa 5. maska OMIA (włoska) z olejkiem z orzechów macadamia 1-4 to produkty "Babuszki Agafii", podaję dla formalności, chociaż pewnie wiecie doskonale ![]() wszystko to jest w tym sklepie: http://ukrytewslowach.pl/ Wczoraj rano umyłam włosy tym szamponem, dałam balsam i efekt był bardzo fajny, chociaż jeszcze brak mięsistości fal, ale widzę, że idzie to w dobrą stronę. Widziałam nawet kilka korkociągów. Teraz będę używać tylko tych produktów, również jako podkład pod olej. Olej na razie chyba łopianowy z GP, z gałązką rozmarynu w środku (wsadziłam gałązkę do macerowania, bo miałam rozmaryn w doniczce. Po 2 tygodniach już czuję zapach ). A reszta produktów idzie głęboko do szafy.+ suple te, co brałam wcześniej. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-24 o 12:45 |
|||
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Miałam go na sobie jakieś 9 godzin a wieczorem skóra nie świeciła się brzydko ale na pewno nie było matu, określiłabym to na taki zdrowy glow, na nosie i brodzie było widać przetłuszczenia ale zawsze tak mam...
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Szampon Isany do włosów farbowanych bardzo ładnie czyści wannę
Moich włosów już nim katować nie będę
Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-24 o 12:49 |
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sytuacja z pomadką bez komentarza ![]() A co w nim takiego jest??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Podejrzewam, że to na mnie tak parszywie działa:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...l-alcohol.html Dopiszę, jak na to wpadłam. W czwartek wieczorem myłam włosy przed podróżą i postanowiłam dać szansę temu szamponowi, bo go jeszcze nie próbowałam. Zmoczyłam włosy, wyjęłam 1 włos (słownie: jeden). Nałożyłam szampon, zaczęłam masować. Najpierw nic się nie działo. Spłukałam, ale miałam wrażenie słabego umycia, dałam jeszcze troszeczkę, przy drugim spłukiwaniu, zaczęły mi wyłazić włosy. Dałam trochę odżywki z tej samej serii (Isana z czerwoną nakrętką), która może być używana również do mycia... W sumie wyjęłam koło setki włosów po tych dwóch produktach. W dodatku efekt nie był jakiś powalający. Standardowe piórka z puchem, na drugi dzień rano już nieświeże. No i tyle. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-24 o 14:34 |
|
|
|
#3627 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te zasady stosuję ok. pół roku. Od pół roku też nie farbuję (stąd taki odrost), a suszarki i prostownicy nie używam praktycznie nigdy już od kilku lat. Cytat:
I mam pytanie odnośnie metody kubeczkowej. Zawsze byłam ciekawa, czy po samym nałożeniu piany na włosy będą one umyte nawet na skalpie?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli lepiej poczekać, aż same wyschną, czy użyć suszarki z zimnym nawiewem i dyfuzorem? A można pójść spać np. z wilgotnymi?Cytat:
Chciałabym kupić sobie więcej, ale oszczędzam ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Na pewno ich nie zetnę do takiej długości, bo czułabym się goła. Włosy rosną mi bardzo szybko (tutaj odrost ma niecałe pół roku), więc obcięłabym je jeżeli długość naturalnych zwiększyłaby się o co najmniej drugie tyle, co mam. W takich krótkich kompletnie się nie widzę Cytat:
Cytat:
Kurczę, dziewczyny, dziękuję Wam z całego serca za tyle dobrych rad i taki odzew! |
|||||||||||
|
|
|
#3628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrosną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byłam w szkole w tych wyprostowanych to dziewczyny się oburzyły, że przecież mam takie fajne włosy i to grzech prostować dzisiaj jak weszłam to od razu "no teraz są piękne" ale mi miło było później się macała jedna po włosach, przegląda się w lusterku i do mnie "ładne są, ale to nie to co Twoje"
|
|||
|
|
|
#3629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.forte-sweden.com/produkty...otters/balsamy Da się umyć olej odżywką, na przykład te delikatne oliwki Hipp lub babydream tym balsamem. Trzeba dać balsamowi co najmniej 5 minut na działanie na włosach, w sumie mycie polega na dokładnym wymasowaniu skóry głowy łagodnym środkiem i ugniataniu włosów na długości pianą. Jeżeli nie będziesz zadowolona, to następnym razem walniesz szampon ![]() Umyć odżywką możesz spokojnie 2 razy dla pewności. |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Zastosuję się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

ileż włosów

Impulsem było chyba zauważenie, że w ciągu ostatnich trzech miesięcy nosiłam rozpuszczone włosy może 10 razy, bo nie mogę na nie patrzeć. Są kręcono-falowane, ale okropnie się puszą i są suche jak siano. Dodatkowo od jakiegoś czasu masakrycznie wypadają.
Bardzo chciałabym mieć wreszcie takie piękne włosy jak Wy (często wchodzę na codziennik i sobie wzdycham
). Pomyślałabym również o jakimś delikatniejszym szamponie (bądź odżywce) do mycia na co dzień. Jeżeli włoski są suche i zniszczone to dobrze byś im zrobiła nakładając na nie na dłużej maskę nawilżającą (kupną albo robioną - fajne przepisy można znaleźć na wątku lub u dziewczyn na blogach). Olejowanie jak najbardziej, ja polecam na odżywkę

i wszystkie mają max siłę. i w końcu nie wzięłam żadnego, które sprawdzają się u Was?

zamiast uprawiać jakąś reanimację, tracić kasę i nerwy na farby i oglądanie wątpliwych efektów...

później się macała jedna po włosach, przegląda się w lusterku i do mnie "ładne są, ale to nie to co Twoje"