|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() a jak Damianowi mleko smakowało?
|
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Ej moja znajoma już urodziła a miałą w listopadzie. Urodziła chłopczyka jest taki malutki jak od naszych dziewczyn.. ![]() Ja jeddnak też już chcę!!! a pewnie bedzie tak ze odstawie leki i dupa. Poczekam do 40 tyg pójdę na wywołanie i dopiero coś ruszy ;/ choć wczesniej nie chciałam rodzić "już" ALE teraz chyba z zazdrości mnie tak wzięło, patrząc na siłę naszych dziewczyn jak sobie radzą, jak Domii sie cieszy i zaraża pozytywnym humorem, jak Wituś sobie ładnie radzi, no kurde .. chyba nie boje sie już tak bardzo tego porodu.. dobra, gadam głupoty.. nadal sie boje. ale już chciałabym miec małego i nie zaciskam już nóg, bo będzie jak z Trele- miała odpoczywać, odpoczywałą a jak przyszedł czas to Maja na świat sie nie pcha.. :P
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby ten czas szybko zleciał
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!!
Pospałam wczoraj i mi lepiej. Już jestem w stanie w miarę ogarniać rzeczywistość ![]() Zbieramy się teraz na spacer i do kościoła- muszę zażyć tlenu i ujrzeć ludzi ![]() Paulina- matko... Może to jest jakieś realityshow i nie wiesz, że Cię wkręcają z tymi laskami? Bo mi się w głowie nie mieści, ze można udawać odejście wód. Przecież można sprawdzić, ile ich jest. Rybka, niedługo Kacperek będzie Ci ryczał po nocach i będziesz tęsknic za dwupakiem ![]() Trele, to, co? Rodzisz w listopadzie? |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyyyyyyyyyy
![]() w sumie nie dobry bo popołudniu wybieram się do szpitala, już się boje ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- a jakim to sposobem nie wiedzą? |
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosku, prawie co noc jestem zlana potem. Tak, że gąbką można by zbierać.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
naszego wesela nie było, teściowa się nie chwaliła a widocznie nie dotarła do nich ta informacja pocztą pantoflową
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdził że jak będę miała nadmiar to może mi ściągać pokarm Ryba już niedługo będziesz miała swojego Kacperka obok siebie . Też się bałam i to panicznie, teraz zastanawiam się czego ja się tak bałam skoro jestem w stanie JAKOŚ to wszystko ogarnąć Wiadome że różnie może być ale mam w sobie tyle siły że wiem że sobie poradzę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
To pocenie sie to pewnie woda, ktora sie uzbierala w czasie ciazy. Tez tak mialam, dwa tygodnie bodajze musialam sie nocami po 2-3 przebierac bo wszystko mokre.Nawet przescieradlo.
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
domii, fajnie, że takie szczęście z Ciebie tryska. Jeśli chodzi o mleko - nie dałabym mężowi do napicia, tzn na pewno nie prosto ze źródła. Jakieś to takie dziwne moim zdaniem. Jak się będzie upierał to niech sobie z butelki pociągnie.
ryba, ciekawa jestem jak to będzie u Ciebie z tym odstawieniem leków. Czy urodzisz zaraz po tym, czy będzie Cię długo trzymało. Mój lekarz powiedział, że na następnej wizycie będziemy o tym myśleć. Ja dzisiaj pospałam sobie Teraz nastawiłam pranie, mąż maluje balkon, póki pogoda ładna. Ale chyba się zbiorę i zrobię porządek w skrzyni od łóżka, coby tam trochę uporządkować, zrobić miejsca na rzeczy dla dzieciaczka a popołudniu może złożę szafę ![]() Wklejam zdobycze z wyjazdu do kuzynki
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jaki piekny kombinezon i spodnie
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
)) Pizza dojechala ale nie musze mowic ze nic nie dała ? Wstaje na sniadanie a potem chyba pojedziemy na basen , bo on mnie zawsze tak wymeczyl.. Kwestia tylko tego czy wciagne jakis kostium na siebie? Moja mama sie smieje ze ja jestem najbardziej aktywna ciezarna w 10 mies ciazy )Wchodze po dwa schody , robie maratony na okolo lotniska , przysiady i jeszcze będę plywac a ten uparciuch dalej w brzuchu. Pokaze Wam pozniej jaki młoda dostala zestaw z GAPa Od kolezanki mojej mamy ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
Będę musiała przeczesać go szczotką, bo trochę się zmechacił
![]() Witam sie niedzielnie i zaraz spadam. Współczuję współlokatorek w szpitalu. Jakaś masakra i nieodpowiedzialność. Szkoda tych dzieciaczków. Trzeba się wziąć za sprzątanie bo jakoś wczoraj nie miałam weny.
|
#3619 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz pewnie też masz zwiększoną dawkę? U mnie sprawdzają tetno i ciśnienie co 4h Masz rację, w domu też nie umiałam uleżeć, zawsze coś było do zrobienia, mimo że się oszczędzałam... Cytat:
![]() A czy po cc to szybciej można?? Czy tak samo jest 6 tygodni połogu ![]() Cytat:
To patologia jest Cytat:
będzie dobrze! wszystko super---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Próbuj wszystkiego a my tu trzymamy kciuki za rozkręcenie akcji
|
|||||
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeejoooo
![]() A ja piszę, bo się tak zastanawiam ![]() Na wczorajszym USG lekarz wpisał mi w opis, że statystyczny termin porodu 14 listopad i nie wiem, jak myślicie, sugerować się tym czy olac system?? Wizytę u ginki mam dopiero za 1,5tyg, więc się jej zapytam ![]() Bo data i tak mi się przesunęła z 5 grudnia na 30 listopad, ale żeby z 30 na 14tego, możliwe to?? ![]() W sumie to bym się tam bardzo cieszyła ale my jeszcze w proszku, a nie wspomnę o praniu, prasowaniu itp.
|
|
|
|
#3621 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny a ja mam w domu meksyk od nocy bo mały zaczął znowu wymiotować. Chyba to jednak jelitówka z przedszkola. Rano była powtórka biedny zwymiotował na mnie i na kanapę zanim mąż z miską doleciał. od 2h biedaczek śpi a mąż pojechał do apteki może coś tam kupi na te wymioty. Siedzę koło niego i tak mi go szkoda bo biedaczek blady jak ściana. A mieliśmy dziś zaproszenie na obiad odpustowy do mojej mamy. Ale niestety kwarantanna bo nie widomo kto z nas się jeszcze zaraził.
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Wszystko ogólnie dobrze się uklada, rytm dnia mamy juz względnie opanowany i wszystko w miarę ogarniam. Poza jednym.
Od mojego powrotu ze szpitala Alisa jest nieznosna.I co gorsza ja wszystko pozmienialam tak, żeby więcej czasu i siebie jej poswiecac a ona totalnie przestala słuchać i slyszec, oczekuje niestworzonych rzeczy. Jak na nia wrzasne to czasem działa, ale z reguły wpada w szal a ja teraz mam takie hustawki, ze w ciąży takich nie miałam. Przerasta mnie to, siadam i rycze. Lapie sie na tym, ze przy Witku sie wyciszam i jest mi tam lepiej. A to przecież szpital, ciagle pika aparatura, szumią pompy itd. :/. Bardzo mi z tym zle. I co gorsza-mloda jest taka nie tylko wobec mnie. Wobec Ł. tez. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3623 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nemosku, nie chcesz wiedzieć co się z kotką stało? właściwie gdyby nie fakt że wpadła jeszcze na suszarkę u sąsiadów na zablonem to wyszłaby ylko ze złamaną łąpą a tak miała jeszcze poszarpany brzuch ale pozszywał ją weterynarz i śmigała później ![]() hejo! dzisiaj mamy plan zeby posprzątać sypialnię i pokój małej i potem leniuchowanie ![]() w Lidlu będą pościele z Kubusiem Puchakiem, dobry, bluzy, skarpetki, rajstopki itd http://www.lidl.pl/cps/rde/www_lidl_...erta.htm?id=76
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-29 o 12:03 |
||||||||||
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Issia w szpitalu i tak sugerują się z reguły datą z OM. To może być wyznacznik bardziej dla Ciebie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka- to otwieracie okna kotom, pomimo ze nie sa zabezpieczone?
![]() dzidzia- moja znajoma miala podobnie. Z tym, ze w domu mala nie pozwalala nawet karmic maluszka piersia, taka byla zazdrosna. Bila niemowle i rodzicow z wscieklosci. Dopiero po paru miesiacach sie uspokoilo. Mysle ze mala potrzebuje czasu, w koncu nie jest juz jedynaczka.Nagle nie ma cie kilka dni, znikasz na pare godzin i to dla dziecka stres. |
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się i ja, pospałam jak nie wiem a teraz Tż robi śniadanko
|
||
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Dzidzia, dzieci zupełnie inaczej spostrzegają różne sytuacje, Ona potrzebuje czasu i potrzebuje trochę więcej cierpliwości...wiem, że to dla Ciebie bardzo trudne, bo Ty też jesteś zmęczona.
Trzymam kciuki aby szybko się rozjaśniło. |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
De ale dziecka jeszcze w domu nie ma
Pepper my z paybacka wymienilusmy w zeszłym roku punkty na vouchery właśnie do smyka. Wyszło prawie 300zl. Za to kupiliśmy małej prezenty na Mikołaja i święta a sami zebraliśmy od rodzinki gotowke .Anoula, nemosek ale Wam zazdroszczę takiego urzadzania się. My nie mamy swojego "m" to jesteśmy ograniczeni. A pamiętny regał, dzięki któremu odeszly mi wody stanął na swoim miejscu i się powoli zapełnia.Dziś Ł. pierwszy raz od ponad tygodnia idzie ze mną do Maluszka .Cześć z Was już wie-został wieczorem awansowany do ubranek i łóżeczka. Zamknęli mu zyle pepkowa i ma tylko wklucie obwodowe w rączce. Myślę, że pierwsze i ostatnie. Po antybiotyku wyciagna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko idzie jak trzeba |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

jest taki malutki jak od naszych dziewczyn..
ale już chciałabym miec małego i nie zaciskam już nóg, bo będzie jak z Trele- miała odpoczywać, odpoczywałą a jak przyszedł czas to Maja na świat sie nie pcha.. :P
nawet jakby mieli wywoływać 

KCIUKI DLA ANI 

wszystko super
Teść nam kupił tę z tej gazetki
Już jej tu wszyscy mają dosyć...co 5 min na fajkę lata a jak wraca to dzwoni po położne i wymyśla różne bóle i dolegliwości