|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2013 - łączmy się! :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas już po dniu gospodarczym ![]() ![]() Teraz on zbiera się do garażu a ja na shopping ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta,
eh u mnie taka piękna pogoda a ja mam totalnego lenia. Teraz szykuje mi się kilka dni lenistwa bo do pracy dopiero w piątek z tego względu że uczeń na rekolekcje ... Hm... jeśli nie mylę się i dobrze pamiętam to Acidka pytalaś mnie o męża - szkoda słów, a już napewno nie nadaje się to do opisania na "forum" ale nie jest dobrze - rozmowa ani nic innego nie pomaga. Wogóle zero wsparcia, pomocy z jego strony i jakiegokolwiek zainteresowania mną w każdym temacie... ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Hm.... tak was podczytuje i niestety ja nie jestem mocna w kwesti przepisów wiec mam do was pytanie przykładowe typu: jeśli kobieta jest zatrudniona na umowe o prace w wymiarze pol etatu na czas okreslony powiedzmy do czerwca 2015 roku i zajdzie w ciaze na poczatku 2015 roku to przysługuje jej macierzynskie, gdy w chwili wygasniecia umowy jest w ciazy np. 4-5 miesiac?? Wiem, ze może pytanie jest glupie stad ze nie orientuje sie w tym .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3606 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam na myśli kwestię nazewnictwa samego "wolnego" a nie kasy wypłacanej bo ona zawsze jest zasiłkiem z ZUS ![]()
![]() ![]() Edytowane przez motylek2701 Czas edycji: 2014-03-29 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za informacje - pytałam z ciekawości i nie wiedziałam nic w tym temacie. Ja bym chciała dziecko tylko wiem, że mój mąż nie będzie dobrym ojcem bo nie jest "dobrym" mężem i pewnie kiedyś tam za dobrych kilka latek napewno będę miała swoją tylko moją małą kruszynkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Żeby umowa na czas określony została automatycznie przedłużona do dnia porodu, ciąża w dniu jej pierwotnego zakończenia musi być starsza niż 3-miesięczna. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3613 |
Raczkowanie
|
Dziewczęta,
tak, tak my się kilka razy rozchodziliśmy jak chodziliśmy ale byliśmy ze sobą 8 lat.... Były kłótnie (przez jego matkę, która kręciła, skłócała itd.), sprzeczki, jakieś ciche dni, foch ale w miarę normalna częstotliwość. Kto by się nie kłócił , gdy matka robi wszystko żeby tylko nas rozdzielić to się udziela itd. ... Nigdy jednak nie kłócił się specjalnie, nie robił celowo na złość, nie używał epitetów. Miesiąc po ślubie zamieszkaliśmy sami (wynajęliśmy mieszkanie). Po wynajęciu mieszkania jakieś 3 miesiące było ok - kolacyjka, winko, rozmowa, raz kiedyś mąż wiedział że ma żonę (trzeba domyślać się o czym piszę), kłótnie śmieszne np. o zmywanie, o sprzątanie, o zakupy takie tam pierdółki..... Po tych 3 pierwszych mies. zaczeło być gorzej - ciągłe zaczynanie się, zaczepki słowne, zaś i obecnie zresztą specjalnie robienie na złość np. pobudki, zabieranie pilotu (on kupił dekoder wiec to jego), wyzwiska, awanturowanie się co kilka dni. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Próbowałam rozmawiać, dopytywać, próbowałam żeby był zazdrosny (aby przypomniał sobie ze jest mężem ....), wyciagałam pierwsza rękę do zgody, ale mam już dość tego umilania mi życia celowo i specjalnie. Na twarzy ma wielką radość i uśmiech bo wie i czuje, że jestem słabsza i bezbronna. I pomyśleć kto by się tego spodziewał przecież mamie nie umiał nic powiedzieć - ani zwrócić uwagi ani wykłocić sie o swoje .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
|
Mogę jechać do rodziców (jak są święta, weekend) u kumpeli zostałam na noc tydzień temu w sobotę jednak to go "rozwścieczyło" Wyszło spontanicznie nie chciałam wracać po nocy autobusem do domu ... Na kilka dni u przyjaciółki nie da rady bo ma dziecko i mieszka z rodzicami ... Oczywiście po tej nocy u przyjaciółki było celowo umilanie czasu na zasadzie "pokaże ci dopiero na co mnie stać" ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Pechowiec, jestem przerażona tym co piszesz... Mąż to przecież osoba najbliższa, decydujemy się dzielić z nią życie dobrowolnie, z miłości... A u Was to wygląda tak, jakbyście stawali się swoimi wrogami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Raczkowanie
|
Ja bym walczyła... Jeśli kiedyś faktycznie łączyła Was Miłość, to warto. Szczerze pogadać, powiedzieć co boli. Prosto w twarz: czy wiesz że to sprawia mi ból? Czy zdajesz sobie sprawę że czuję się nieszczęśliwa? Być może Twój mąż chce jakoś przykryć tym zachowaniem swoje problemy? Skoro wzięliście ślub, coś musiało was połączyć, to nie jest łatwa decyzja, a mimo to obydwoje zdecydowaliście się tworzyć Rodzinę. Walcz, pechowiec_ona87, w dzisiejszych czasach zbyt dużo ludzi odpuszcza. Jednocześnie staraj się nie włazić sobie na głowę i zachować szacunek dla siebie. Pokaż mu, że ma co stracić: jesteś mądra, piękna, dobra - niech to doceni! Wierzę że jest ciężko, ale spróbuj nie walczyć z nim, a współpracować - na pewno jest jakieś pole, w którym zawsze się doagadywaliście. Może warto poruszyć najczulsze struny aby wzbudzić dawne uczucia? Walcz póki masz siłę, trzymam kciuki!!!
Tak BTW, jak pewnie widzicie, cały czas Was podglądam ;-) przez pewien czas się udzielałam, jednak tempo życia nie daje mi być na bieżąco. Ale staram się być tu z wami - Żonkami 2013 i melduję, że u mnie wszystko ok ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Coś zaczęło mnie łapać
![]() Mąż podziębiony, szwagier podziębiony, szwagierka podziębiona, ich dzieć podziębiony... w pracy chorzy... i mnie zaczyna łamać ![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
Witajcie, były rozmowy - wczoraj też szczerze, poważnie, ale jak grochem o ścianę.... Powiedziałam, że do czerwca poczekam - jeśli nadal będzie robił to co robi nie ma nas i rozwodzimy sie. Pozostał nie wzruszony twierdzac ze to straszenie, a jest to moja decyzja. Widocznie poprostu nie zalezy mu na zonie a może chce do mamusi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
No my się właśnie zaczęliśmy zbierać. Czekamy jeszcze tylko na moją siostrę i jej koleżankę i śmigamy.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Pechowiec - nie jesteś słabsza i nigdy tak o sobie nie myśl. Niech mąż nie ma możliwości żywić się tym, że uważasz samą siebie za słabszą.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Śmialiśmy się, że nigdy tak długo nie wracaliśmy stamtąd - wyszliśmy o 2 a byliśmy 3:20 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Bo ja nie rozumiem dlaczego on nagle zaczął sie po ślubie tak zachowywać..chyba ze przed ślubem tez dawał jakies znaki ze moze byc tak w przyszłości.. ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Raczkowanie
|
Dusiolka przed ślubem nic na to nie wskazywalo - nawet mamie nie umial się uniesc, postawic, powiedziec co mysli itd., a juz napewno nie awanturowal sie z nikim, ani ze mna. Po ślubie pierwsze 3 mies. na swoim były oki. Ponoc "slub" zmienia czesc osob i sa pewne juz tej drugiej str. wiec robia co chca ... - to tez nie jest wytlumaczenie.
Poprostu powiedziałam co myślę i jeśli nie wierzy mi ze go zostawie to już jego problem. Dostal czas do czerwca - jesli sie nie zmieni to ja nie bede dluzej marnowac swojego zycia - nie musze tego znosic i marnować swoich lat, bo pewnie za jakis rok byłabym znerwicowana i zastraszona emocjonalnie. Chce normalnego zwiazku i napewno nie bede tkwic w tym skoro on nadal bedzie taki jaki jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Raczkowanie
|
Dusiolka jego matka zawsze mowila madrosci na moj temat i pewnie mowi, bedzie mowic .... Ale czy powazny 35 letni czlowiek ktory zalozyl rodzine , przysiegal cos w kosciele bedzie zwracal wieksza uwage na to co sobie mowi tym bardziej ze ja z nia nie mamy zadnego kontaktu z soba wiec nic ta kobieta o mnie nie wie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
Piszę po powrocie z wycieczki rowerowej. Jaka ta pogoda jest już piękna
![]() Leniuchujemy dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.