Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 21:32   #3601
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Isia faj ie ze masz tak duza powierzchnie blatow w kuchni. Mi zawzze ich brakuje.
Tez ogladam eurowizje

Santom dobrze ze tak lajtowo podeszlas do porodu super przezycie. Jednak musialas tez sie stresowac... Jak napisalas o tym spadku tetna to az dreszcz mnie przeszedl. Ale najwazniejsze ze bylo dobrze a teraz Lilunia jest juz z Toba
I tez jak Kluska zazdroszcze tego pierwszego kontaktu z dzieckiem po porodzie

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 07:43   #3602
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

no za to teraz mam taka syrene w domu, ze szok. wczoraj kolka od 3 do 23. cyce o tyle lepiej, ze juz goraczka jest nizsza, ale nie jestem w stanie regularnie sobie sciagac, bo Mala daje czadu, wiec oczywiste jest, ze sie nie skupie na laktatorze i mlekowaniu, tylko probuje jej pomoc. w nocy tez juz nie mam zwyczajnie sily sciagac, wole sie przespac, tym bardziej, ze ona nie dostaje tego mleka, bo ono bardziej jak shake truskawkowy wyglada koszmar maly przechodze, duzo naraz ...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 08:07   #3603
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Oglądam Eurowizję ale smuty lecą...

A to nasza nowa kuchnia, tylko stół stary.
No super kuchnia
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no za to teraz mam taka syrene w domu, ze szok. wczoraj kolka od 3 do 23. cyce o tyle lepiej, ze juz goraczka jest nizsza, ale nie jestem w stanie regularnie sobie sciagac, bo Mala daje czadu, wiec oczywiste jest, ze sie nie skupie na laktatorze i mlekowaniu, tylko probuje jej pomoc. w nocy tez juz nie mam zwyczajnie sily sciagac, wole sie przespac, tym bardziej, ze ona nie dostaje tego mleka, bo ono bardziej jak shake truskawkowy wyglada koszmar maly przechodze, duzo naraz ...
Kochana początki są cieżkie.Ale z czasem będzie tylko lepiej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 08:46   #3604
...Skierka...
Zakorzenienie

Santom co do kp to jak iza napisala z kazdym dniem bedzie lepiej, choc wiem ze napewno jest z tym ciezko. Tym bardziej jesli Lilusia ma kolki...
Trzymaj sie

Stary 2014-05-11, 08:54   #3605
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie dodatków do sukienki Ja to nawet jak sobie coś fajnego kupię, to tak się ubiorę, że wyglądam jak pół dupska zza krzaka Kupię ten szal i będę kombinować

Fajnie, że masz tyle szafek w kuchni Dla mnie to podstawa. To jest właśnie to, czego brakuje mi w mojej kuchni, bo niby jest dość duża, ale pojemności w szafkach nie ma wcale. Ja to wgl lubię nowe rzeczy... Jak ostatnio kupiłam sobie nową pralkę, to cieszyłam się jak dziecko z prezentów na gwiazdkę

Cytat:
Biedna Lilka u mojej też szybko kolki się zaczęły. Masz rurki windi?? Dobra rzecz na kolki. Oprócz tego podawałam na kolki wszystko, co możliwe po kolei, ale niestety z marnym skutkiem.
Moje cycuchy też krwawiły i to mocno, bardzo mocno. Zastanawiałam się, czy mogę ją przystawiać w takim wypadku, no bo jak to? Mam z niej wampirka zrobić? Ale stwierdziłam, że przecież jadu we krwi nie mam i ją przystawiałam, a TŻ w tym czasie wycierał krew, która mi kapała z piersi Po kilku dniach już było dużo lepiej i mimo ciągłego przystawiania ładnie się goiło Położna w szpitalu mi powiedziała, że jak przystawiam małą, to po policzeniu do dziesięciu, ból powinien się zmniejszyć. Ja liczyłam do setki i nadal bolało jak cho cho Będzie lepiej. Trzeba "tylko" przetrwać te początki

No i witam się z inką z rana
Agatka nauczyła się pluć Wczoraj jak ją usypiałam na noc, to najpierw musiała sobie popluć na wszystko (głównie smoczka, który przy takim pluciu ekspresowo wypada z buzi). Pół godziny minęło, zanim się jej znudziło
aagatrycze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:25   #3606
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
O ile pogoda się nie zepsuje to planujemy dziś jakiś wypad z małym, może do zoo?

Wieczorem postaram się nadrobić chociaż ostatnich kilka stron, może uda mi się "wbić" tutaj w codzienny rytm

Buziaki

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:39   #3607
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Santom poród świetny i zazdroszczę Ci.

Witam nowa koleżankę i córkę marnotrawna też.

Nie dam rady na telefonie pocytowac wiec powiem tylko co u mnie. A umnie bez zmian. Nonstop szprycuja mnie lekami na likwidacje skurczy chociaż teraz czuje twardy brzuch ale mam nadzieje to nic takiego. W poniedziałek mam resztę badan które powiedzą co dalej wiec byle do poniedziałku. Na opiekę i szpital nie mogę narzekać jedzenie jak w hotelu. Wiec zle nie jest. Zna się ktoras z was na zapisach ktg? Zmartwiło mnie kilkukrotne przekroczenie zaznaczonych norm w trybie małego. Kilka razy pokazało tetno powyzej 170 wiadomo chyba przy kopniakach może się zdarzyć ale jak często? Pytałam położna ale ona mówiła ze skonsultuje to z lekarzem. Nie długo mam kolejne ktg wiec mam nadzieje tym razem będzie dobrze. Tak bardzo boje się o moje dziecko chociaż wiem ze jesteśmy w dobrych rękach ale i tak nie da się wyzbyć strachu...
Trzymajcie się z Radusiem.
Matka zawsze będzie się martwiła o dziecko...nic z tym nie zrobisz

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Hej

To ja, marnotrawna
Jak zwykle wpadam ni z gruchy ni z pietruchy. Na telefonie lipnie się cytuje, jak nadrabiam to potem boję się fopa, pomylić fakty z nickami czy cuś a podczytuję stale na tyle na ile urwiska mi pozwala.
Hej córo marnotrawna

Cytat:

Ładna

Agatrycze pamiętam jak nasza Agata nauczyła się pluć...pluła nawet w sklepie wszyscy na do wózka zaglądali

Idę dalej robić obiad dla nas i Agaci (która ma dziś dzień jojczenia)

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 09:47   #3608
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie dodatków do sukienki Ja to nawet jak sobie coś fajnego kupię, to tak się ubiorę, że wyglądam jak pół dupska zza krzaka Kupię ten szal i będę kombinować

Fajnie, że masz tyle szafek w kuchni Dla mnie to podstawa. To jest właśnie to, czego brakuje mi w mojej kuchni, bo niby jest dość duża, ale pojemności w szafkach nie ma wcale. Ja to wgl lubię nowe rzeczy... Jak ostatnio kupiłam sobie nową pralkę, to cieszyłam się jak dziecko z prezentów na gwiazdkę

Biedna Lilka u mojej też szybko kolki się zaczęły. Masz rurki windi?? Dobra rzecz na kolki. Oprócz tego podawałam na kolki wszystko, co możliwe po kolei, ale niestety z marnym skutkiem.
Moje cycuchy też krwawiły i to mocno, bardzo mocno. Zastanawiałam się, czy mogę ją przystawiać w takim wypadku, no bo jak to? Mam z niej wampirka zrobić? Ale stwierdziłam, że przecież jadu we krwi nie mam i ją przystawiałam, a TŻ w tym czasie wycierał krew, która mi kapała z piersi Po kilku dniach już było dużo lepiej i mimo ciągłego przystawiania ładnie się goiło Położna w szpitalu mi powiedziała, że jak przystawiam małą, to po policzeniu do dziesięciu, ból powinien się zmniejszyć. Ja liczyłam do setki i nadal bolało jak cho cho Będzie lepiej. Trzeba "tylko" przetrwać te początki

Agatka nauczyła się pluć Wczoraj jak ją usypiałam na noc, to najpierw musiała sobie popluć na wszystko (głównie smoczka, który przy takim pluciu ekspresowo wypada z buzi). Pół godziny minęło, zanim się jej znudziło
no moja tez spijala krew, a ja nie moglam patrzec na to doslownie. no i jest na MM teraz, bo u mnie w tym momencie juz nawet nie krew, a ropa sie zbiera. wiec to juz nie wchodzi w gre, zeby ja karmic. spie z cycami na wierzchu, w domu latam w szlafroku, zeby tylko w kazdej wolnej chwili tez sie wietrzyc. psikam woda termalna, prysznicuje, smierdze kiszonka... no nic wiecej zrobic nie moge juz

wczoraj zadzwonilam do mamy i wezwalam posilki. jak Tomek wroci do pracy w czerwcu, sciagam mame na jakis czas. tylko sie boje troche, bo ona dzieci w starym stylu wychowuje, typu np dopajanie woda z cukrem. a to mi sie nie podoba. wiec tez bede musiala z nia jasno porozmawiac, ze zadnego cukru jej podawac nie bedzie. ale na pewno bedzie nieoceniona pomoca.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2014-05-11, 10:43   #3609
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Agatrycze pamiętam jak nasza Agata nauczyła się pluć...pluła nawet w sklepie wszyscy na do wózka zaglądali

Cytat:
no moja tez spijala krew, a ja nie moglam patrzec na to doslownie. no i jest na MM teraz, bo u mnie w tym momencie juz nawet nie krew, a ropa sie zbiera. wiec to juz nie wchodzi w gre, zeby ja karmic. spie z cycami na wierzchu, w domu latam w szlafroku, zeby tylko w kazdej wolnej chwili tez sie wietrzyc. psikam woda termalna, prysznicuje, smierdze kiszonka... no nic wiecej zrobic nie moge juz

wczoraj zadzwonilam do mamy i wezwalam posilki. jak Tomek wroci do pracy w czerwcu, sciagam mame na jakis czas. tylko sie boje troche, bo ona dzieci w starym stylu wychowuje, typu np dopajanie woda z cukrem. a to mi sie nie podoba. wiec tez bede musiala z nia jasno porozmawiac, ze zadnego cukru jej podawac nie bedzie. ale na pewno bedzie nieoceniona pomoca.
oj to u Ciebie faktycznie już poważnie to wygląda. jakaś bakteria się wdała czy co oby było już tylko lepiej

heh... fajnie masz, że możesz mamę ściągnąć do siebie Ja mieszkam z teściową, a właściwie to ona u mnie i się nie daję jej teoriom Na początku to się nawet żaliła mojemu TŻ, że ją od wnuczki odsuwam. Taka ze mnie niedobra synowa
Stary 2014-05-11, 10:54   #3610
santom
Zakorzenienie

Cytat:

oj to u Ciebie faktycznie już poważnie to wygląda. jakaś bakteria się wdała czy co oby było już tylko lepiej

heh... fajnie masz, że możesz mamę ściągnąć do siebie Ja mieszkam z teściową, a właściwie to ona u mnie i się nie daję jej teoriom Na początku to się nawet żaliła mojemu TŻ, że ją od wnuczki odsuwam. Taka ze mnie niedobra synowa
na to wyglada, ze niestety tak ale widze male swiatelko w tunelu, mam wrazenie ze strupki robia sie mniejsze, a cycki mniej czerwone od nawalu i zapalenia. moze za 2 tygodnie przejdzie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2014-05-11, 11:05   #3611
kwitka13
Zadomowienie

Hej laski - aagatrycze
Anti ja ciągle trzymam za Was kciuki - już niedługo i będzie Raduś po drugiej stronie cały i zdrowy!

Santi współczuję, bo też mi cyce krwawiły. Może niech połówek Ci ściąga pokarm w czasie kiedy Ty karmisz małą?

aagatrycze ja bym raczej pomyślała o bolerku/pelerynie coś takiego - NIE PATRZEĆ NA CENĘ http://www.lamania.eu/pl/shop/view/11/113/jackie.html. Nie będzie ponuro, bo cała stylizacja raczej jasna

Jak już pisałam na fb wypinam na Europę! Ja jestem bardzo tolerancyjna, niech każdy kocha kogo chce, niech zmienia płeć skoro w swojej czuje się źle i niech sobie wierzy nawet w mysie bobki ale do cholery nie chcę żyć w świecie gdzie chłop z cyckami i baba z brodą chodzą na spacery z wózkiem dziecięcym i kozą w środku. Dokąd to zmierza??? NIE!!! Nie podoba mi się pomysł promowania na siłę faceta, który przebiera się za kobietę i celowo nie goli brody dorabiając do tego wyższą ideologię....
wkurzyłam się

miłego
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 11:24   #3612
pennee
Raczkowanie

hejo.
zeżarłabym coś dobrego, ale sama nie wiem co..
co do eurowizji na szczęście jej nie oglądałam, ale po komentarzach i wielkim oburzeniu na fb dowiedziałam się co się wydarzyło. Aż nie chce mi się tego komentować.
pennee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 12:21   #3613
IsiaG
Zadomowienie

Witam.

Cytat:

Muszę mieć dużo szafek, bo mam skosy i nie mam piwnicy ani żadnego innego miejsca typu spiżarnia. Więc wszystko ma się pomieścić a co się nie zmieści to pewnie się wyrzuci.
Plująca Agatka pewnie fajnie wygląda.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Jak już pisałam na fb wypinam na Europę! Ja jestem bardzo tolerancyjna, niech każdy kocha kogo chce, niech zmienia płeć skoro w swojej czuje się źle i niech sobie wierzy nawet w mysie bobki ale do cholery nie chcę żyć w świecie gdzie chłop z cyckami i baba z brodą chodzą na spacery z wózkiem dziecięcym i kozą w środku. Dokąd to zmierza??? NIE!!! Nie podoba mi się pomysł promowania na siłę faceta, który przebiera się za kobietę i celowo nie goli brody dorabiając do tego wyższą ideologię....
wkurzyłam się

miłego

Oj też się wkurzyłam. To było jasne, że dziwoląg wygra. Juz w czwartek było to czuć, prezenterka rozpływała się nim w rozmowie. Sztuczna promocja, tradycyjne już jest bllle. Też mnie to wkurza i w takich sytuacjach nie jestem tolerancyjna. Tolerancja ma swoje granice!!!!

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 13:40   #3614
iza243
Zakorzenienie

Mam dziś super popołudnie -wizyte teściów...

Stary 2014-05-11, 14:05   #3615
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Hej laski - aagatrycze
Anti ja ciągle trzymam za Was kciuki - już niedługo i będzie Raduś po drugiej stronie cały i zdrowy!

Santi współczuję, bo też mi cyce krwawiły. Może niech połówek Ci ściąga pokarm w czasie kiedy Ty karmisz małą?

aagatrycze ja bym raczej pomyślała o bolerku/pelerynie coś takiego - NIE PATRZEĆ NA CENĘ http://www.lamania.eu/pl/shop/view/11/113/jackie.html. Nie będzie ponuro, bo cała stylizacja raczej jasna

wkurzyłam się

miłego
hej
fajne to bolerko ale o matko i córko spojrzałam na cenę

Cytat:
Napisane przez pennee Pokaż wiadomość
hejo.
zeżarłabym coś dobrego, ale sama nie wiem co..
co do eurowizji na szczęście jej nie oglądałam, ale po komentarzach i wielkim oburzeniu na fb dowiedziałam się co się wydarzyło. Aż nie chce mi się tego komentować.
coś dobrego http://brulionzprzepisami.blox.pl/20...rt-kawowy.html
jeśli lubisz ciasta kawowe robi się bardzo szybko a jest pyszne
Eurowizji nie oglądałam i nie wiem o co chodzi...

Cytat:
Witam.

Muszę mieć dużo szafek, bo mam skosy i nie mam piwnicy ani żadnego innego miejsca typu spiżarnia. Więc wszystko ma się pomieścić a co się nie zmieści to pewnie się wyrzuci.
Plująca Agatka pewnie fajnie wygląda.

Oj też się wkurzyłam. To było jasne, że dziwoląg wygra. Juz w czwartek było to czuć, prezenterka rozpływała się nim w rozmowie. Sztuczna promocja, tradycyjne już jest bllle. Też mnie to wkurza i w takich sytuacjach nie jestem tolerancyjna. Tolerancja ma swoje granice!!!!
...ale już się domyślam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 14:13   #3616
Sophia_1
Zadomowienie

Hej.
Mi tez sie nie podoba, ze eurowizje wygral facet z broda, przebrany za babe...nie, tego to ja nie kupuje

Iza jak pupa Dominika?

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 14:59   #3617
pennee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam dziś super popołudnie -wizyte teściów...
to trzymam kciuki co byś za dużo nie musiała się denerwować
Cytat:
hej
fajne to bolerko ale o matko i córko spojrzałam na cenę

coś dobrego http://brulionzprzepisami.blox.pl/20...rt-kawowy.html
jeśli lubisz ciasta kawowe robi się bardzo szybko a jest pyszne
Eurowizji nie oglądałam i nie wiem o co chodzi...

...ale już się domyślam
o kurde! gdyby tylko mi się jeszcze chciało iść do sklepu po zakupy
pennee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 15:41   #3618
_Kluska_
Zakorzenienie

Cześć

Agatrycze, Kwitka, super takie bolerko i fajnie by wyglądało do tej kiecki. Co do koloru to w pierwszej chwili przyszedł mi do głowy pierścionek z kontrastowym kamieniem i pod kolor husta czy bolerko. Szafirowy na przykład.

Isia super ta kuchnia mam sentyment do skosów

Santom, na brzuszkowe sprawy ja również polecam windi. Najpierw masaż brzuszka potem słomka w pupę i powinno się poprawić

Iza współczuję teściów

Moja Hania dziś była pierwszy raz na basenie na początek tylko 10 czy 15 min, ale się podobało więc poszukam zajęć dla maluszków i będziemy chodzić.
Niestety mimo to jest strasznie marudna, pogoda chyba doskwiera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2014-05-11 o 15:44
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 16:45   #3619
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Mi tez sie nie podoba, ze eurowizje wygral facet z broda, przebrany za babe...nie, tego to ja nie kupuje

Iza jak pupa Dominika?
Na szczescie juz wygojona.

Uffff i po wizycie..Wymeczyli Domisia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-11, 18:26   #3620
IsiaG
Zadomowienie

Iza, za blisko mieć teściów - nie dobrze, za daleko chyba lepiej ale też nie dobrze. Tu się nie dogodzi. Trzeba cierpieć

Cytat:
Cześć

Isia super ta kuchnia mam sentyment do skosów

Moja Hania dziś była pierwszy raz na basenie na początek tylko 10 czy 15 min, ale się podobało więc poszukam zajęć dla maluszków i będziemy chodzić.
Niestety mimo to jest strasznie marudna, pogoda chyba doskwiera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Pamiętam, bo w sumie dzięki Tobie blat i szafki pod oknem mam głębokie na 80 cm. Twoje zdjęcia były dla mnie inspiracją.

Bobasy fajnie reagują na wodę. Moja płacze jak czas wychodzić z wanny. Mogłaby jak szuwarek siedzieć i się pluskać.

JUTRO DO PRACY!!

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 18:49   #3621
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
JUTRO DO PRACY!!
W jakich godzinach będziesz pracować?
Stary 2014-05-11, 18:55   #3622
iza243
Zakorzenienie

Isia współczuje powrotu do pracy

Stary 2014-05-11, 19:48   #3623
...Skierka...
Zakorzenienie

Isia wspolczuje powrotu do pracy. I powodzenia jutro bo poczatki sa najgorsze. A co w tym czasie z Lidka? I na 8h wracasz?

Agatrycze tort kawowy..... Az mi slinka cieknie!

Kluska tez myslalam zeby isc z Tymciem na basen. Tak lubi sie pluskac w wannie tylko boje sie jak zareaguje na wode z chlorem z ta swoja skora.

Kwitka bolerko super ale cena faktycznie powala ale lamania

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A i color mi sie dzisiaj snila

Stary 2014-05-11, 20:13   #3624
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej laski - aagatrycze

wkurzyłam się

miłego

Oglądałam... nie mogę patrzeć na tą całą Konczite
Dla mnie ta jego/jej wygrana jakaś podejrzana jest....

Cytat:
Iza, za blisko mieć teściów - nie dobrze, za daleko chyba lepiej ale też nie dobrze. Tu się nie dogodzi. Trzeba cierpieć

Pamiętam, bo w sumie dzięki Tobie blat i szafki pod oknem mam głębokie na 80 cm. Twoje zdjęcia były dla mnie inspiracją.

Bobasy fajnie reagują na wodę. Moja płacze jak czas wychodzić z wanny. Mogłaby jak szuwarek siedzieć i się pluskać.

JUTRO DO PRACY!!
Ojj Isiu... przytulam!

Dziewczyny mały ma od jakiegoś czasu plamy czerwone, szorstkie na brzuchu... i tak się zastanawiam od czego to może byc?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:16   #3625
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Oglądałam... nie mogę patrzeć na tą całą Konczite
Dla mnie ta jego/jej wygrana jakaś podejrzana jest....

Ojj Isiu... przytulam!

Dziewczyny mały ma od jakiegoś czasu plamy czerwone, szorstkie na brzuchu... i tak się zastanawiam od czego to może byc?
Może być uczulenie chociażby na proszek. Podobno może wyjść nawet po długim czasie używania tego samego proszku.
A 17 maja to co to za data? Czyżby ?
Stary 2014-05-11, 21:24   #3626
czarna_mala
Zakorzenienie

Powitać

Cytat:
Przykro mi bardzo z powodu twoich # Ja swoją pierwszą ciążę też poroniłam około 8 tygodnia i przeżyłam to bardzo. Zrobiłam multum badań, które nic nie wykazały. Robiłam je prywatnie, bo lekarze twierdzili, że 1 lub 2 poronienia to nic nadzwyczajnego i każdemu może się "przytrafić"

Dziewczyny doradzicie mi troszkę
Kupiłam sobie sukienkę na chrzciny córki, i teraz nie wiem co mam do tego założyć... Butki mam na wysokim obcasie w cielistym kolorze, ale nie wiem co założyć na ramiona. Bo przecież nie wypada mi iść z gołymi ramionami do Kościoła.
Tutaj jest link do sukienki: http://www.houseoffraser.co.uk/Lipsy...efault,pd.html
Kurcze, z tymi # to jest u mnie dziwnie, niby piszę o tym na luzaka, a jak dziś gadałam o tym ze znajomą (ona też się długo starała, teraz ma dwójeczkę jedno po drugim i nie narzeka, bo daje radę), to chciało mi się płakać, kurde dziwne to wszystko, może hormony mi szaleją bo jakoś teraz powinnam dostać @, ale że niedawno przestałam się czyścić, to przyjdzie troszkę później.

Co do sukienki, ja założyłabym chyba czarny szal ale wynika to chyba z tego, że ja lubię klasykę, jak najmniej ekstrawagancji, nawet zauważyłam ostatnio, że ja większosć urbań mam w kolorze czerń lub biel zaczęłam z tym walczyć od zeszłego roku i kupuję kolorowe bluzki na lato (walczę z przekonaniem, że w kolorowych rzeczach wyglądam jak klaun )

Cytat:
Poka, poka!
Jutro jak upiorę to zrobię foty na wieszakach i wstawię

Cytat:
To ja, marnotrawna
Jak zwykle wpadam ni z gruchy ni z pietruchy. Na telefonie lipnie się cytuje, jak nadrabiam to potem boję się fopa, pomylić fakty z nickami czy cuś a podczytuję stale na tyle na ile urwiska mi pozwala.
Witaj Córo marnotrawna

Pisz nam co u Twojej Kruszynki (jejuśku jak doczekam kiedyś córy, to będzie miała tak samo na imię, marzę o Hance, Hanusi, Hancysku )

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Nie dam rady na telefonie pocytowac wiec powiem tylko co u mnie. A umnie bez zmian. Nonstop szprycuja mnie lekami na likwidacje skurczy chociaż teraz czuje twardy brzuch ale mam nadzieje to nic takiego. W poniedziałek mam resztę badan które powiedzą co dalej wiec byle do poniedziałku. Na opiekę i szpital nie mogę narzekać jedzenie jak w hotelu. Wiec zle nie jest. Zna się ktoras z was na zapisach ktg? Zmartwiło mnie kilkukrotne przekroczenie zaznaczonych norm w trybie małego. Kilka razy pokazało tetno powyzej 170 wiadomo chyba przy kopniakach może się zdarzyć ale jak często? Pytałam położna ale ona mówiła ze skonsultuje to z lekarzem. Nie długo mam kolejne ktg wiec mam nadzieje tym razem będzie dobrze. Tak bardzo boje się o moje dziecko chociaż wiem ze jesteśmy w dobrych rękach ale i tak nie da się wyzbyć strachu...
Anti kciuki za synusia staraj się nie martwić się za bardzo (wiem, że całkowicie się nie da w końcu tu chodzi o Twoje dziecko), bo po 1. jesteś w szpitalu pod opieką lekarską, po 2. nie jestem pewna, ale sądzę, że taki stres nie jest obojetny na Twoje skurcze, trzymajcie się tam

Cytat:
Chodziła za Tobą ta szczawiowa, co? Smacznego.

Dziś byliśmy na działce i niedaleko chodził sobie bocian. Jak go zobaczyłam pierwsza myśl "leć z stąd, nie chce już dziecka" a do męża mówię " bociek, zobacz, bociek, jesteśmy uratowani, to bociek" niczym Sturh w "seksmisji" . Lidka za to nadawała do niego, krzyczała, piszczała. Pierwszy raz widziała bociana z tak bliska.
Oj chodziła za mną szczawiowa Isiu, przez naszą Linkę

Uwielbiam Seksmisję a ten tekst: "Bocian, bocian, jak on żyje to my też możemy! Bocian!" jest kultowy, albo jak znaleźli w tych podziemiach flachę po winie i tekst: "O nasi tu byli"

Kuchnia cud, miód, malina w moim stylu

No i szkoda, że wracasz już do pracy ale Lidzię zostawiasz w dobrych rękach

Cytat:

Cytat:
na to wyglada, ze niestety tak ale widze male swiatelko w tunelu, mam wrazenie ze strupki robia sie mniejsze, a cycki mniej czerwone od nawalu i zapalenia. moze za 2 tygodnie przejdzie
Sancia jestes wspaniałą mamusią

Cytat:
wkurzyłam się

miłego
Kwicia ja od początku wiedziałam, że "toto" wygra, już na ogłoszeniu wyników podczas eliminacji, specjalnie zostawili "toto" na ostatnią chwilę, żeby zwrócić uwagę ludzi, że ktoś taki jest, nawet nasi komentatorzy mówili jasno, że specjalnie zostało "toto" ogłoszone, ze przechodzi eliminacje jako ostatnie, dla mnie ta wygrana to też podejrzana jest...świat zmierza w złym kierunku, tolerancja, toleracją, ale to nie jest murzyn, który śpiewał i przeszedł tylko...hmm sama nie wiem co, do teraz mam wątpliwości

Do tego dodam, że nie wyobrażam sobie dokąd to wszystko zmierza, nei wiem czy za 10 lat jak pójdę na wywiadówkę do mojego dziecka to pani wychowawczyni nie będzie z eleganckim wąsem albo kozią bródką albo odwrotnie przwita mnie pan wychowawca w obcisłym topie i miniówce ledwo zakrywającej jajca! Nosz kuźwa zdenerwowałam się

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Notti, asia27100 zapraszamy do ujawnienia się

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6

Edytowane przez czarna_mala
Czas edycji: 2014-05-11 o 21:22
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-11, 21:37   #3627
aagatrycze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Powitać

Kurcze, z tymi # to jest u mnie dziwnie, niby piszę o tym na luzaka, a jak dziś gadałam o tym ze znajomą (ona też się długo starała, teraz ma dwójeczkę jedno po drugim i nie narzeka, bo daje radę), to chciało mi się płakać, kurde dziwne to wszystko, może hormony mi szaleją bo jakoś teraz powinnam dostać @, ale że niedawno przestałam się czyścić, to przyjdzie troszkę później.

Co do sukienki, ja założyłabym chyba czarny szal ale wynika to chyba z tego, że ja lubię klasykę, jak najmniej ekstrawagancji, nawet zauważyłam ostatnio, że ja większosć urbań mam w kolorze czerń lub biel zaczęłam z tym walczyć od zeszłego roku i kupuję kolorowe bluzki na lato (walczę z przekonaniem, że w kolorowych rzeczach wyglądam jak klaun )

Jutro jak upiorę to zrobię foty na wieszakach i wstawię

Witaj Córo marnotrawna

Pisz nam co u Twojej Kruszynki (jejuśku jak doczekam kiedyś córy, to będzie miała tak samo na imię, marzę o Hance, Hanusi, Hancysku )

Anti kciuki za synusia staraj się nie martwić się za bardzo (wiem, że całkowicie się nie da w końcu tu chodzi o Twoje dziecko), bo po 1. jesteś w szpitalu pod opieką lekarską, po 2. nie jestem pewna, ale sądzę, że taki stres nie jest obojetny na Twoje skurcze, trzymajcie się tam

Oj chodziła za mną szczawiowa Isiu, przez naszą Linkę

Uwielbiam Seksmisję a ten tekst: "Bocian, bocian, jak on żyje to my też możemy! Bocian!" jest kultowy, albo jak znaleźli w tych podziemiach flachę po winie i tekst: "O nasi tu byli"

Kuchnia cud, miód, malina w moim stylu

No i szkoda, że wracasz już do pracy ale Lidzię zostawiasz w dobrych rękach

Sancia jestes wspaniałą mamusią

Kwicia ja od początku wiedziałam, że "toto" wygra, już na ogłoszeniu wyników podczas eliminacji, specjalnie zostawili "toto" na ostatnią chwilę, żeby zwrócić uwagę ludzi, że ktoś taki jest, nawet nasi komentatorzy mówili jasno, że specjalnie zostało "toto" ogłoszone, ze przechodzi eliminacje jako ostatnie, dla mnie ta wygrana to też podejrzana jest...świat zmierza w złym kierunku, tolerancja, toleracją, ale to nie jest murzyn, który śpiewał i przeszedł tylko...hmm sama nie wiem co, do teraz mam wątpliwości

Do tego dodam, że nie wyobrażam sobie dokąd to wszystko zmierza, nei wiem czy za 10 lat jak pójdę na wywiadówkę do mojego dziecka to pani wychowawczyni nie będzie z eleganckim wąsem albo kozią bródką albo odwrotnie przwita mnie pan wychowawca w obcisłym topie i miniówce ledwo zakrywającej jajca! Nosz kuźwa zdenerwowałam się
Nic u Ciebie dziwne nie jest kochana. Ja po # wróciłam do pracy po 1,5 tygodniu i jak ktoś powiedział coś zabawnego lub gdy coś śmiesznego się stało, to śmiałam się w głos. Ludzie patrzyli na mnie jak na jakiegoś kosmitę, (niestety wszyscy wiedzieli o #) no bo jak można się śmiać, gdy takie coś spotyka człowieka? Za to w domu ryczałam, aż mi łez brakło... # zawsze zostawia ślad na duszy, bo to utracona nadzieja jest.
Jeszcze raz Cię mocno.

Co do ubrań, to mam podobnie większość ciemna No nie wiem dlaczego, ale zawsze jak coś kupuję, to ciemne ubrania najbardziej mi się podobają
Stary 2014-05-11, 22:41   #3628
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:

JUTRO DO PRACY!!
cieszę się, że moja kuchnia mogła pomóc głębokie szafki są super miałam tam takie niskie pudła z ikei i wszystko dzięki temu było łatwe do wyciągnięcia
na basen poszliśmy, bo mała tak wyczekuje kąpieli i tak się wodą cieszy, że aż szkoda by było na basen nie chodzić. jeszcze jak była maciupka to w wanience odpychała się od ścianki i dryfowała na drugą stronę z radością
bardzo współczuję powrotu do pracy sama sobie nie wyobrażam jak to będzie. a kto zostaje z małą?
Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Kluska tez myslalam zeby isc z Tymciem na basen. Tak lubi sie pluskac w wannie tylko boje sie jak zareaguje na wode z chlorem z ta swoja skora.
niby w basenach dla dzieci jest ozonowana - ale jak mi jeden pan z basenu wyjaśnił to i tak nie znaczy, że nie ma chloru tylko jest trochę mniej i ozon jakoś go neutralizuje że np nie szczypie w oczy. koleżanki mi powiedziały, że po basenie nawet nie myją dzieci pod prysznicem tylko wycierają i do domu - tak zrobiłam i rzeczywiście nawet sucha skóra nie była przed kąpielą. może spróbujcie a potem prysznic z emolium, nie powinno się nic stać. a może dr spytać?
Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Powitać

Witaj Córo marnotrawna

przykro mi z powodu drugiego #

Hanka rośnie jak na drożdżach, chociaż wolniej niż Antek Cebuli czy Domiś Izy. może to i lepiej, w końcu dziewczynka to niefajnie, żeby chłopców przerosła ostatnio na wizycie miała 62cm i 6300g. gada, kłóci się i w ostatnich dniach nawet śpiewa mam trochę zmartwienia, bo na początku kwietnia dr z nfz stwierdziła małe ciemiączko i kazała odstawić D3 i umówić się do poradni metabolicznej w CZD. tak zrobiłam, wizyta 2 czerwca. w żadnej innej poradni tego typu nie robią 'takich badań' i wszyscy odsyłali mnie do tego CZD. dobra, trzeba czekać to trudno. ALE: teraz byłam w enelu na wizycie (w nfz robię szczepienia a prowadzenie w enelmedzie) i dr zrobił na odstawienie D3 i okazało się, że owe tajemnicze badania, których ponoć nie robią nigdzie poza CZD to...poziom D3 i wapnia we krwi z miejsca wypisał mi skierowanie, które nawet mam w pakiecie i wyszło, że za mało jest D3 (jest 20 a wynik ok od 30 w górę). no i się zamartwiam, bo cały miesiąc mojej Pyzie nie dawałam tak ważnego suplementu i cholera wie co teraz będzie
zdjęcia jeśli jesteście zainteresowane są na moim profilu, próbka w załączniku (a kuku!)

Czarna, nawet się nie obejrzysz jak taka mała Hania (lub mały Henio) będzie zdrowo kiełkować w Twoim brzuchu, wierzę w to i zaraz będzie obok Ciebie, wpatrzona najpierw takim kurczęcym, nieogarniającym wzrokiem potem mrugniesz a już będzie miała bystre spojrzenie i będzie sama przewracać się na brzuszek co dalej jeszcze nie wiem, ale pewnie nadal czas będzie leciał tak szybko.

co do eurowizji to nie oglądałam bo w tym czasie robiłam sobie home spa ale jak weszłam do salonu gdzie tż miał eurowizję na tv to mało nie fiknęłam jak zobaczyłam łzawe "thank you! thank you!" wypowiadane przez wychudzoną Kim Kardashian z brodą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140506_144034.jpg (21,3 KB, 14 załadowań)

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2014-05-12 o 07:59
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 07:45   #3629
iza243
Zakorzenienie

Witam

Kluseczko
Hania jest śliczna

Stary 2014-05-12, 08:02   #3630
pszczoua
Zakorzenienie

Anteria, jak tam? Trzymam kciuki i wierzę że wszystko w porządku

Cytat:
Ojej współczuję... Początki są najgorsze ale później jaka wygoda... I samo zdrowie dla maluszka
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Uffff i po wizycie..Wymeczyli Domisia
Hehe biedny Domiś
Cytat:
JUTRO DO PRACY!!
Współczuję powrotu do pracy... Ja tu już kombinuje co tu zrobić żeby z małym być dłużej w domu niż do końca roku
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U nas była to alergia na proszek. W czym pierzesz? Ja prałam od samego początku w Dzidziusiu, a alergia wyszla jak Julek miał 3 miesiące. Przeprałam wszystko w Loveli i jak ręką odjął. Poza tym Julek też źle reaguje na nabiał w mojej diecie. Od razu plamy mu wychodzą na policzkach. Teraz jest już lepiej, bo przetworzony mogę jeść, ale o słodyczach i mleku mogę zapomnieć... No i kąpię go w emolientach, plamy smaruję Emolium kremem specjalnym i jest lepiej.

Kluska, Hania śliczniutka A tym poziomem witaminy D3 aż tak się nie przejmuj. Dobrze, że zrobiłaś badania w porę i nie zwlekałaś dłużej. Będzie ok

Co do Eurowizji, to nie rozumiem oburzenia całej Europy jeśli chodzi o podtekst seksualny w piosence Cleo a równoczesne zachwycanie się kobietą z jajami i brodą!!! Btw. jak one mialy ubijać to masło? W kombinezonie? Przecież by się biedaczki spociły!

My nadal walczymy z ospą, ale jest już dużo lepiej. Czekam aż wszystkie pryszczyki zamienią się w strupki bo szału można dostać od siedzenia w domu... Julek coraz sprawniej pełza, wczoraj nawet kilka razy wstał na czworaka, ale przemieszczać się i tak woli pełzając. Poza tym przewrócił wczoraj na siebie kwiata i cały był ubabrany ziemią... Ale jaki zadowolony Troszkę bardziej muszę na niego uważać

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2014-05-12 o 08:05
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości