|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
padam na pyszczek...
przytulam wszystkie kłócące się z Tz-etami (my 24h bez Tz-eta, do jutra rano- mam wrażenie, żr to już trzecia doba mija jak go nie ma w domu od rana) dziewczyny- rozmowa jest ważna ale czasami po prostu trzeba czasu...
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maga A może podczas podawania leku odciągnij uwagę Olka? Ja czasem sadzałam Młodego na parapecie jak płakał i pokazywałam i opowiadałam o wszystkim i szybciej się uspokajał Wydaje mi się, że jego zachowanie może być sprowokowane chorobą Oby szybko przeszło.Zeberko Gratuluję półmetku. Kiedy to zleciało Jak radzicie sobie same z Kasią?Hope Jojla Jak pisałaś o niskim cukrze to wydaje mi się, że trzeba to sprawdzić. U mnie było podobnie wieczorami byłam głodna i ciężko było wstać z łóżka, a po słodkim przechodziło, sprawdzałam glukometrem i niby cukry były ok, a jednak wszystko wyszło na krzywej. Mam nadzieję, że was ominie ta słodka przyjemność |
|||
|
|
|
#3603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy jak z tym wózkiem wyjdzie..
W sumie duże ryzyko tak w ciemno kupować, no ale w końcu to tylko wózek. A nie np mieszkanie, które kupiliśmy w ciemno, jak nawet jeszcze budowa się nie zaczęła, tylko kawał zarośniętej ziemi był ![]() Cytat:
Już niedługo sobie sprawisz taki albo jeszcze lepszy ![]() Cytat:
Kochana ogromnie współczuję. Ale pomyśl jaka nagroda Cię czeka A ja dalej duphaston biorę ![]() Cytat:
Tak bardzo mi przykro... Nawet nie wiem co napisać, bo nie ma słów pocieszenia na Twoje cierpienie Czekam z niecierpliwością!! Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3604 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Meire, racja; patrząc na tę radość, jak mu podaję ciastko do rączki, zapominam o czymś, co się szumnie nazywa "porządek" :P Kucyk za wózek! Choć nie jestem fanką wózków z mniejszymi kółkami, ten wybitnie mi się podoba Nie wiem, ale często go ostatnio widuję na spacerach, też jest fajny.Hope, Ciociami przytulam Was mocno i życzę, aby szybko problemy zastąpiła radość.... Wadera, każda z nas kiedyś odstawiała dupka/luteinę Będzie dobrze A o mdłościach niedługo zapomnisz.Maga, Monika może to faktycznie jakiś skok? Współczuję takich akcji, sama jestem wtedy przerażona. Pani fajnie masz z tym odkurzaczem. Ja przy wszelkich takich pracach wkładam A. do kojca na razie, jeszcze się nie buntuje A podłogę myję wieczorami, ale to i tak nie w jego pokoju, bo tu nie je ani nic takiego nie robi, żebym ją musiała dziennie myć. My wczoraj super spędziliśmy dzień. Łaziliśmy po parku, rozłożyłam kocyk, Artek na nim szalał i raczkował z prędkością światła do trawki. Zjadł słoiczek Hippa (190 g ) owoce i kleik ryżowy ( Gdyby nie to cholerne odciąganie, to mogłabym z nim spędzać na dworze całe dnie... |
|
|
|
#3605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i te krwawienia mogą być z powodu niskiej krzepliwości, stąd odstawienie acardu i nam zmniejszeniem clexanu też myśli...Cytat:
Dlaczego, kochana? Fafernuchy, kurpiowskie przysmaki jak nie znacie to zapraszam do MyszAńca na miodobranie miodzik pitny też robią pyszny
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Pani w sumie to płacze na pewno jak chce mu podać lek. Ale też ma takie nagłe ataki że nie mam pojęcia o co chodzi
Fiol może skok. Chociaż ja bym obstawiala ta chorobę, no i chyba jednak zęby Meire kaszel jest mokry
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za słowa otuchy!!!
nie jest lepiej, dalej się nie odzywamy, jeszcze jak sobie wyobraziłam przyszłość w razie jakichś niepowodzeń miedzy nami to tym bardziej się zamuliłam ale nie ma co gdybać, i czekać, prawda. Trzeba zmiany zacząć od siebie. Rena- napisałam w końcu do sióstr Dominikanek wieczorkiem. Na drugi dzień dostałam odpowiedź i dziś wyślą mi pasek św. Dominika ![]() dostałam dużo słów otuchy! i wiadomość dla Was wierzące kobitki chyba najważniejsza! Ja o tym nie wiedziałam i moje serce się raduje bo zawsze martwiłam się kto się opiekuje moimi aniołkami, ale siostry napisały mi: "Magisterium Kościoła katolickiego wydało orzeczenie, że dzieci, którym nie było dane narodzić się, oglądają Oblicze Pana Boga w chwale wiekuistej. Na pewno Wasze Dzieciątka ciszą się pełni ojcowskiej miłości Boga Stwórcy a o swoich Rodzicach, którzy przecież z miłością oczekiwali ich narodziny i z miłością przyjęli ich poczęcie, pamiętają przed Panem." o tyle spokojniej śpię... buziaki i miłego dnia skarby!
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-05-02 o 10:33 |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Witam majowo i pozdrawiam wątek
![]() Mam pytanie do mamusiek. Jak odróznić alergie pokarmową (skazę białkową) od trądziku niemowlęcego?? ![]() Natalia ma tak zsypaną buzie ze wyglada prawie jak pizza Rodzinna mi powiedziala ze to niby trądzik niemowlęcy, ale ja na wszelki wypadek odstawilam mleko.. Emilia miala cos takiego wczesniej, ale jej sie od razu cofnelo i przybladło. Natalia ma coraz wiecej czerownych krost i wygladaja na stan zapalny
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46255771]Berbie, urodzony 35t6dc z wagą 1990 gramów i wzrostem 47 cm.
Teraz waży ponad 7,5 kg, a ubranka nosi na 80 cm, więc ma powyżej 70 [/QUOTE]Oj, nawet nie wiedzialam ze z A byl taki maluszek ![]() Fajnie rośnie jak widze (upatruje w tym nadziei, ze i moje laski beda tak ladnie przybieraly-mialy podobne gabaryty urodzeniowe) Cytat:
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-05-02 o 11:12 |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, czuje się dobrze i mam nadzieję ze wszystko jest ok bo jakieś czarne myśli mnie ogarniaja...
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko musi być dobrze
![]() Jesteśmy po kontroli. Osluchowo czysto, gardło ładne. A rozdraznienie ponoć po czopkach. Jeszcze 2 dawki nam zostały i mam nadzieję że będzie lepiej.
|
#3617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno sprawdzę Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46266273] My wczoraj super spędziliśmy dzień. Łaziliśmy po parku, rozłożyłam kocyk, Artek na nim szalał i raczkował z prędkością światła do trawki. Zjadł słoiczek Hippa (190 g ) owoce i kleik ryżowy ( Gdyby nie to cholerne odciąganie, to mogłabym z nim spędzać na dworze całe dnie...[/QUOTE] fajnie czas spędziliście Cytat:
złe myśli precz, trzeba myśleć pozytywnie (choć w czarnowidztwie (tak się to odmienia ) ostatnio nie mam równych ale wmawiam sobie, że w ten sposób wcale sobie nie ułatwiam życia)
|
|
#3618 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odmawiam modlitwy (przez 9 dni) do Św. Judy Tadeusza od spraw beznadziejnych...bo jestem przypadkiem beznadziejnym
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Hejka widze ze trafiłam do zaginionych
postaram sie częściej wpadac
|
#3621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zwlaszcza, ze jeszcze calkiem niedawno babcia mi mowila, ze dziecko bez Chrztu Sw, to nie moze Boga zobaczyc... A tu taka cudowna wiadomosc... Dziekuje, Kochana.. Tak mnie uspokoilas.. ![]() A cos trzeba specjalnego napisac do tych siost, zeby wyslaly ten pasek?... moj przypadek tez jest ciezki... ![]() Ja sie zaczelam modlic do Ojca Sw.. Moze cos w mej intencji wyprosi u Boga... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a witam! witam, witam!
![]() jakże tam milejdi, opowiedz że jak majówka ![]() i niech cię opuszczą złe myśli, ciesz się ostatnią beztroską majówką Aguś! na następną będziesz już zaaferowana bejbikiem! ![]() babo nie płakaj nie miałam tego na celu! dla mnie ta wiadomość to coś pięknego bo podobnie jak meire w niewiedzy różne miałam myśli i prosiłam od czasu do czasu Mateczkę żeby doprowadziła moje dzieci do nieba. Więc taka wiadomość że na pewno są po drugiej stronie spokojne i szczęśliwe i że będą to one nad nami czuwać to coś pięknego to dało mi ogromny spokój! niech da i Tobie ![]() Cytat:
wszystko będzie dobrze! Cytat:
![]() co do paska - po prostu trzeba napisać do sióstr, napisać troszkę o swojej historii (bez względu czy po trosze czy się im od serca wygadasz) i podać adres.Na pewno odpiszą. Mnie dodały dużo otuchy!!! Wyślą modlitwę wraz z poświęconym paskiem. podaję Wam adres e-mail: grodek@dominikanie.pl mam nadzieję, że za kilka miesięcy będę mogła Wam posłużyć za świadectwo wysłuchania modlitwy!
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-05-02 o 15:08 |
||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
H0pe, dziekuje..
Na pewno napisze do siost.. ![]() Ja juz sie nie moge doczekac poniedzialku... Pierwszy monit po CLO.. dzis ostatnia tabletka, wiec ciekawa jestem, czy cokolwiek uroslo.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46266273]
Kucyk za wózek! Choć nie jestem fanką wózków z mniejszymi kółkami, ten wybitnie mi się podoba Nie wiem, ale często go ostatnio widuję na spacerach, też jest fajny.My wczoraj super spędziliśmy dzień. Łaziliśmy po parku, rozłożyłam kocyk, Artek na nim szalał i raczkował z prędkością światła do trawki. Zjadł słoiczek Hippa (190 g ) owoce i kleik ryżowy ( Gdyby nie to cholerne odciąganie, to mogłabym z nim spędzać na dworze całe dnie...[/QUOTE] Fajny dzionek mieliście. A wózki bebetto bardzo popularne. Bardzo często je w parku widywałam. Ten model bebetto Luca też Cytat:
![]() A luteine dopochwowo? Niby przez tą krótką szyjkę mam brać. Ale z tego co czytam, to dziewczyny mają na krótką szyjkę luteine dopochwowo przepisywaną. Ale mój dr nie lubi luteiny Matko... Nuda Złożyłam zamówienie w Gemini i to jedyna atrakcja :pWysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Podobno Santom dzisiaj urodziła Ciekawe jak jej poszło i czy wszystko ok ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do Santom to ssuper ze napisalas! nie wiedzialam! ona miala termin jakoś wczoraj lub przedwczoraj, wiec super ![]() - PS: Wiecie jak szybko stracic na wadze ? Kupic wage za 100 zł, a sprzedac za 50 zl huehuehue ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- osporzątałam się jak głupia, śmierdzę domestosem, ide się przebrać i jadę z mamą na łąki! buziaki laski milego popoludnia i wieczoru! |
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
mi dziś syn od 2 do 6 w nocy zrobił dyskotekę już myślałam, że mam dzień z głowy, ale całe szczęście po 6 poszedł spać i pozwolił się mamie przespać do 9 remont w pełni. efektów dalej nie widać. na meblach można grać w kółko i krzyżyk i na razie nie ma sensu nawet sprzątać. na podwórku pobojowisko, parkuję na ulicy bo dla samochodu nawet miejsca nie ma . mam nadzieję, że do końca czerwca się z tym wszystkim uporają. ja chciałam dziś choć łóżeczko papierkiem ściernym trochę przetrzeć, ale tż się rozkrzyczał ale zaraz spróbuję drugie podejście zrobić ![]() przyszły mi adaptery do wózka i przydałoby się sprawdzić jak to działa... dziwnie tak, niby wózek już miesiąc stoi ale całkowicie nie ruszany. przykryty prześcieradłem pod które nikt nie zagląda.... panika jak Michaś? hope jak z tż? Kucyk ja już kilka razy się przybierałam do zamówienia w gemini i jakoś ciągle coś mi przeszkadza, a jak siadam znowu do koszyk się wyczyszcza Magda zdrówka dla Olusia. Pewnie przez to wszytsko jeszcze bardziej pochudłaś zeberko jak tam z teściową się mieszka? ciężarówki do meldunku!
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie jaki masz wozeczek? Rozgladam sie powoli ale zielona jestem w tym temacie.
Dziewczyny nie wiem czy widzialyscie zwiastun filmu "niebo istnieje naprawde" po prostu mega. Jak chlopczyk powiedzial o swojej siostrze to poplakalm sie Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3628 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie majowkowo, u nas pada
No wlasnie z tym |gemini kiepsko zrobili, ze nie mozna zapisac swojego koszyka i np pozniej do niego wrocic Hope Kajaja witaj Madzia uwazaj z tym kaszlem, nie chce straszyc, ale u nas jak chyba pisalam kiedys skonczylo sie nieciekawie... Wiecie co moja Toska ostatnio robi - ja spiewam jej dzwieki A-a-a-a w roznym natezeniu a ona powtarza buuuuu...Niezla z niej jajcara, bierze szczebelek z lozeczka i udaje staruszke o lasce Madzia ja mopem latam tylko i wylacznie jak Tosia spi - inaczej sie nie da, nawet ostatnio juz przy niej nie moge odkurzac odkurzaczem bo zatyka sobie uszy, podchodzi i wylacza - wiec zostaje mi jak np dzis-ze Tz wyszedl z nia na spacer a ja za sprzet, albo jak tylko usnie na drzemke - ma wtedy mocny sen-przelatuje mieszkanie oporcz sypialni - dzis mi to zajela prawie 40min ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- od poniedzialk promocja na pampersy w lidlu ![]() oooo chyba mi sie Krolewna budzi
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia no ale skoro lekarz mówi że jest lepiej to chyba nic więcej z tym kaszlem nie zrobię. Najwyżej jak się będzie długo utrzymywał to pójdę jeszcze raz na kontrolę.
A Tosia o której Ci idzie spać jak śpi do 16? Ja się staram żeby Olek spał max do 14 bo inaczej siedzi do 22. Dzisiaj pobił rekord. Spał od 11 do 13.30. Z reguły max 1,5h śpi
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może jakieś aktualne zdjęcie? dzięki za info o pampersach. mam do lidla daleko, ale dobra dowiedziałam się, że dobra koleżanka jest kierownikiem i na pewno będzie mogła mi odłożyć ![]() melduję, że łóżeczko przetarte ![]() może za prasowanie dzieciowych się zabiorę póki są siły i chęci dziewczyny co do tych pampersów to jak kupię Pampers New Baby 2 mini i 72 sztuki to będą dobre na początek? kupić od razu dwie paczki?
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-05-02 o 17:02 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Oby szybko przeszło.
Jak radzicie sobie same z Kasią?

za wózek! Choć nie jestem fanką wózków z mniejszymi kółkami, ten wybitnie mi się podoba
A o mdłościach niedługo zapomnisz.

. mam nadzieję, że do końca czerwca się z tym wszystkim uporają.