PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 14:29   #3601
pianka2013
Zadomowienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

100 latek dla Artusia . To juz rok minal....

Dzoan: straszna ta sytuacja z zakrztuszeniem. Kuba czasami wlozy sobie cale ciastko do buzi ale wypluje jak ma tam za ciasno. Kuba zaczal jesc kawalki na urlopie. Krzyczal w restauracji i zebysmy my mogli cokolwiek zjesc to dawalam mu z talerza od siebie. Jak ugryzie za duzy kawalek to wypluje. Przy nas to Kuba podjadal bo normalnie jadl sloiczki. Najlepiej wcoagal makaron swiderki
z sosem.

Miszka to mama jeszcze troche z wami bedzie. Z moja praca nie wiadomo chyba wracam pod koniec wrzesnia. Szefowa dzwonila w polowie maja i chciala zebym wrocila od lipca ale chyba moja propozycja ja przerazila bo sie nie odzywa. Jak do niej zadzwonilam to mnie splawila mowiac ze odzwpni i do dzisiaj cisza. wykorzystam urlop i wroce. Szkoda tylko ze nie chce mi powiedziec wpprost ze cos jej nie pasuje. Moja propozycja byla dla obu stron korzystna a to co ona proponowala to korzystne bylo tylko dla niej i firmy.

Moon: tak wypoczelismy, baterie naladowane

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Mela wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Dzoan dobrze ze z wynikami Olka wszystko ok i zaczal przybierac. Brawa za kupe do nocnika

Zapomnialam sie pochwalic ze my tez dostalismy nocnik z ikea . Bedziemy probowac zobaczymy czy Kuba zrozumie o co chodzi.

Wczoraj wracalismy do domu w ulewie, dobrze ze folie mialam na wozek. Dzis tez padalo ale przestalo wiec jak tylko Kubus wstanie to obiadek i na spacer .

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Miszka a jak u was z drzemkami? Maksiu raz spi w dzien i potem ladnie zasypia?

Dzoan macie nowe auto czy jedziecie starym na urlop? Dokad jedziecie?

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Lemurku fajnie ze masz gdzie wracac i pomimo niesmakow stanowisko czeka. Z niania mnie nie strasz bo szukanie przede mna . chcialabym kogos znaszego osiedla oby sie udalo znalezc.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Rocky wow ale staz macie. My jestesmy 10 lat a i tak wydajemi sie to dlugo.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Chyba tylko ja jestem na wizazu i pisze sama ze soba . Moje dziecie powinno juz wstac na obiad chyba mu sie dobrze spi w domu. Tylko ja chce na spacer

Filip 24.04.2016r.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:30   #3602
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
PERSE oczywiście udanej imprezki życzymy. Czekamy na relację co, gdzie, kiedy

MELA z okazji rocznicy życze poprawienia relacji i zrozumienia, po prostu

ROCKY ale macie staż, hoho!

LEMURKU super, ze się odważyliście (i myśle, że z podwójną korzyścią dla Jasia) i dajecie normalne jedzenie. Najważniejsze, że zjada

ELAINE to naprawdę imponujące ilości. Widać, ze dziecku nic nie dokucza. Nawet mój niedźwiadek tyle nie zjada ale nas męcza zęby;(

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

ale przecież Ty i tak pewnie zaśniesz już na początkowych napisach to po co Ci coś ciekawszego
A tak na serio to nie przepadam za serialami. Obejrzę czasami jakiegoś tasiemca lub film ale nie wciągam się za bardzo.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Moje dziecię zrobiło się bardzo kumate.
Odkąd mamy plac zabaw nie chce chodzić na spacery tylko na plac zabaw.
Jak schodzimy z naszego osiedla to nie można iść w lewo bo jest płacz i prawie z wózka wyskakuje, tak się wygina i wścieka. Trzeba koniecznie iść w prawo.
A jak jesteśmy w pobliżu i nie skręcimy w uliczkę docelową to prawie ma ochotę wyskoczyć z wózka i jeszcze rączką pokazuje gdzie mamy iść, taki bystrzak!
Hahah nie moge hahha padłam. Taki mały a już za gps robi haha

Zrobiłam pierwszy raz w życiu pierogi-30szt z jagodami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 15:02   #3603
Rockyyy
Zakorzenienie

Coraz bardziej kumate te dzieci.Jadlam dzis pokryjomu śliwki w czekoladzie bo jakby Laura zobaczyla to by nie odpuscila.

Spała 1,5 h a ja z nią. Za oknem wieje i raz slonko raz deszcz.Niech ta sobota szybko mija

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ja mam w planach pierogi z kasza gryczana i serem.Odmrazam twarog i ciasto

Stary 2014-06-21, 15:11   #3604
mela1234
Zakorzenienie

Dziewczynki dziękuję wam za życzenia rocznicowe, ale tak naprawdę niewiele już da się tu zrobić. Jest wegetacja i tyle. Coraz częściej ja mówię o rozwodzie, mąż jak zwykle neguje, ale nic nie robi by było dobrze. Ale już mnie to nie boli. Są trudniejsze sprawy w moim życiu i na nich się teraz skupiać muszę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 15:31   #3605
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Coraz bardziej kumate te dzieci.Jadlam dzis pokryjomu śliwki w czekoladzie bo jakby Laura zobaczyla to by nie odpuscila.

ja też tak nieraz robię jem coś w ukryciu, bo jak tylko Łukasz zobaczy to też idzie do mnie i chce próbować
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam..nacytowałam, odpisałam i mi zniknęło, bo sesja za długa

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Miałam niebezpieczną sytuację na spacerze.. dałam Olkowi ciasteczko orkiszowe..taki cienki płatek.. pierwsze jakoś zjadł..przy drugim schyliłam się do niego i patrzę, że pakuje..jeszcze sobie paluszkami dopychał i nagle zaczął kaszleć..zakrztusił się..cały czerwony się zrobił i miał problemy z odkrztuszeniem.. zaczęłam go szybko wypinać z pasów, ale na szczęście nim to zrobiłam zwrócił wszystko, zdążyłam złapać w dłoń te kawałeczki ciastka ze śliną i trochę krwi widziałam Jejku jak ja się przestraszyłam (( Głupia, że ja mu coś takiego dałam..kruchego i ostrego..nie zapłakał nawet, tylko oczka biedne załzawione.. No co mi przyszło do głowy

S

Dobranoc...czas spać..spokojnej nocy!
z tym zakrztuszeniem to strach faktycznie, ja kiedyś też miałam sytuację, że Łukasz zaczął mi się krztusić aż zwymiotował. Biedak cały czerwony był, straszne to było
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46971367]Stawiamy soczki, Piccolo i ciacho i % jeśli ktoś chce

Właśnie mija rok od najpiękniejszego dnia w moim życiu.
Dnia, kiedy rano usłyszałam zbawienne słowa: "postanowiliśmy dziś rozwiązać pani ciążę", a kilka godzin później zobaczyłam nasz Mały Cud
Artek jest przecudownym dzieckiem, grzecznym, bystrym, mimo wcześniactwa rozwija się pięknie. Muszę to wszystko napisać, bo codziennie dziękuję za niego, że jest i że w gratisie - jest jaki jest (jak pewnie każda mama). Kocham go najbardziej na świecie A dziś kończy roczek, już jest małym dzieckiem, już nie niemowlakiem. Stoi, chodzi bardzo śmiało przy meblach, bardzo dużo mówi i wydaje każdy odgłos, jaki jest w stanie wyartykułować. Jest pogodny, uśmiechnięty, lubi spacery, lubi zabawy. Czasami nie chce jeść, czasami nie chce się kąpać, nigdy nie chce się ubrać ani przewinąć oraz nie wie, że jedzenie w kawałkach służy do jedzenia, ale takie problemy, to nie problemy.
Rok temu zaświeciło dla nas nasze cudowne Słoneczko i nigdy nie będę umiała wyrazić, jak bardzo jestem za to wdzięczna.

Przepraszam, ale odniosę się tylko do jednej wypowiedzi:

Znasz stronę Promobaby? Najgenialniejsza strona internetowa na świecie. Zebrane są promocje dzieciowe na niej.[/QUOTE]
wszystkiego najlepszego Artuś ale jesteś już dużym i fajnym chłopcem

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jejku juz roczki sie zaczynaja! Wszystkiego najlepszego dla Artiego!!!!!!
Ja mam dzis 6 rocznice slubu, ale nie swietuje, nie ,am humoru.

najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Dzis tatus rano przejął warte nad synkiem i mamusia spała do 9:30 spala by dłużej ale synek obudził, przyszedł i zaczął zaczepiać

super, brawo dla tz

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość

Stokrotka -ja na pewno krzyczeć nie będę,Jasiek coraz więcej podjada z naszych talerzy i w końcu zaczął przybieraćNie szalejemy z przyprawami,albo wcześniej odlewamy do małego garnuszka.
no właśnie dla mnie to też jest główny powód dawania tego rosołu, bo on po prostu go bardzo lubi. I z tego samego powodu zaczęłam lekko przyprawiać i jest efekt jak u Ciebie- wzrost wagi

Cytat:
Moj Tz ma jutro urodziny.Dwa lata temu tez byl w tym samym czasie ale w NL no a pojutrze 7 lat po slubie i 12 razem-znowu bd sama wspominac :/

a
jeszcze trochę i sobie razem powspominacie

Cytat:

Dzisiaj na śniadanko Maksiu zjadł pastę z soczewicy doprawioną ziółkami. Wsząchnął całą wielką kromę
PO paru kęsach myślałam, że mu nie smakuje bo zaczął się krzywić i popłakiwać ale czasami trochę go krzesełko "parzy" i tak jak dzisiaj musiałam biegać za nim i wkładać mu kawałki chleba do buzialka ale zjadł pięknie.
Polecam
super, że tak wcinał, jak robiłaś pastę?

Cytat:

Moje dziecię zrobiło się bardzo kumate.
Odkąd mamy plac zabaw nie chce chodzić na spacery tylko na plac zabaw.
Jak schodzimy z naszego osiedla to nie można iść w lewo bo jest płacz i prawie z wózka wyskakuje, tak się wygina i wścieka. Trzeba koniecznie iść w prawo.
A jak jesteśmy w pobliżu i nie skręcimy w uliczkę docelową to prawie ma ochotę wyskoczyć z wózka i jeszcze rączką pokazuje gdzie mamy iść, taki bystrzak!
to faktycznie kumaty jest, pamięć ma dobrą
Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość

Zapomnialam sie pochwalic ze my tez dostalismy nocnik z ikea . Bedziemy probowac zobaczymy czy Kuba zrozumie o co chodzi.

Wczoraj wracalismy do domu w ulewie, dobrze ze folie mialam na wozek. Dzis tez padalo ale przestalo wiec jak tylko Kubus wstanie to obiadek i na spacer .

-

faktycznie szefowa mogła by konkretnie odpowiedzieć co i jak, może jeszcze Cię zaskoczy. I powodzenia w nocnikowaniu, mojego nocnik parzy, nie ma siedzenia na nim

po tym wczorajszym piwie zagalopowałam się i trochę wyżyłam na mężu w efekcie poszłam spłakana spać. Dzisiaj miałam go przeprosić ale jest niemiły to nie ma przeprosin
noc oki- jedna pobudka o 5,10. Napił się wody i wzięłam go do nas do łóżka bo bałam się, ze w łóżeczku się rozbudzi jak zacznie koncert. Pokręcił się trochę i zasnął i do 7,30 spaliśmy.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 16:19   #3606
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Spała 1,5 h a ja z nią. Za oknem wieje i raz slonko raz deszcz.Niech ta sobota szybko mija

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ja mam w planach pierogi z kasza gryczana i serem.Odmrazam twarog i ciasto

Jak zobaczyłam jakie to proste to właśnie mam zamiar różne farsze. O Twoim farszu nie słyszałam, ale chętnie sprawdze

Synek
Stary 2014-06-21, 16:21   #3607
Rockyyy
Zakorzenienie

Jak ja nie lubie czekac.Nie wiem czy teście będą dzis czy jutro. Swiruje juz w domu. Laura raz marudzi a raz jest kochana.-pogoda :/

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Fiazo-nigdy z jagodami pierogow nie jadlam a na focie wygladaja super ja tez czasem ruskie i z miesem robie.Chce spróbować ze szpinakiem

Stary 2014-06-21, 17:58   #3608
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Miszka to mama jeszcze troche z wami bedzie. Z moja praca nie wiadomo chyba wracam pod koniec wrzesnia. Szefowa dzwonila w polowie maja i chciala zebym wrocila od lipca ale chyba moja propozycja ja przerazila bo sie nie odzywa. Jak do niej zadzwonilam to mnie splawila mowiac ze odzwpni i do dzisiaj cisza. wykorzystam urlop i wroce. Szkoda tylko ze nie chce mi powiedziec wpprost ze cos jej nie pasuje. Moja propozycja byla dla obu stron korzystna a to co ona proponowala to korzystne bylo tylko dla niej i firmy.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Miszka a jak u was z drzemkami? Maksiu raz spi w dzien i potem ladnie zasypia?
Powodzenia z nocnikiem
Kurde, to trochę niepoważne zachowanie jak na szefową bo powinna zadzwonić i powiedzieć, ze Twoja propozycja ją nie satysfakcjonuje a nie milczy i czeka aż może rozejdzie się po kościach. Nie lubię takiego zachowania, zwłaszcza u przełożonych.
Mamy od tamtej pory jedną drzemkę a zasypianie jest dla mnie zagadką. czasami śpi po 2,5h w południe (max do godziny 14,30) i pieknie zasypia przed 20 przy butli a czasem śpi w dzień 1,5h (i np. do 13,30)i przy usypianiu są cyrki. Nie wiem, może wtedy jak tak krótko śpi to wieczorem jest już tak zmęczony, że świruje, wstaje, skacze w łóżeczku... chociaż na takiego nie wygląda. Wcześniejsze 3 wieczory dostawałam nerwicy a jeszcze mojej mamie włączyły sie "dobre rady" i gadała do mojego męża, że ona nie lubi jak dziecko płacze i że może małego uśpić. No jasne! niech już w ogóle robi wszystko po swojemu

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry

super, że tak wcinał, jak robiłaś pastę?

to faktycznie kumaty jest, pamięć ma dobrą

po tym wczorajszym piwie zagalopowałam się i trochę wyżyłam na mężu w efekcie poszłam spłakana spać. Dzisiaj miałam go przeprosić ale jest niemiły to nie ma przeprosin
noc oki- jedna pobudka o 5,10. Napił się wody i wzięłam go do nas do łóżka bo bałam się, ze w łóżeczku się rozbudzi jak zacznie koncert. Pokręcił się trochę i zasnął i do 7,30 spaliśmy.
Olaboga! a ja znowu inaczej zrozumiałam jak zaczęłam czytać. Myślałam, że wyzyłaś się w inny, bardziej przyjemny sposób
za nockę Łukasza a Ciebie przytulam i nie żryjcie się już
Pastę robiłam z tego przepisu ale dla Maksia odłożyłam samej ugotowanej soczewicy a doprawiłam ją odrobiną ziół prowansalskich i pietruszki suszonej i listkami świeżej bazylii.
A co do pamięci Maksia to nie tylko przy mnie tak robi. Mama chciała go dzisiaj uśpić na dworze i oczywiście jak skręciła w... lewo to była histeria, haha
ale się porobiło, teraz będziemy chodzili tylko w prawo

Cytat:
Miszka -hahaha,masz rację,że zasnę
Ale przynajmniej spędzę część wieczoru z D.
Nie mogę przestać się śmiać
Lemurku, to może jakieś zajęcie sobie znajdziecie zamiast udawać, ze tv oglądacie

ROCKY ale smaka narobiłaś pierogami

FIAZO wspominałaś o gumkach na uchwytach od szafek- my mamy na jednej ale wiesz co moje dziecię robi? Gra sobie na tej gumce jak na harfie I jeszcze ma radochę jak pociąga drzwiczki i guma się roziąga a potem puszcza i strzela. I generalnie uwielbia walczyć z gumą i probuje włożyć głowę jak choć trochę naciągnie te drzwiczki tak wiec chyba jednak zabezpieczeń potrzebujemy

MERA jak tam dziewuszka? znalazła się?

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

STOKROTKA z tego przepisu http://zapach-domu.blogspot.ie/2013/...soczewicy.html

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 18:16   #3609
Rockyyy
Zakorzenienie

Tescie nas odwiedzili.Wypili herbatke, zjedli sernik
Laura dostała $ , herbatke,zapas serkow, chrupek kukurydzianych a ja swojskie wędliny i soczki fajnie bylo. Laura sie popisywala ale ogolnie grzeczna byla i nie wierzyli jak opowiadalam o jej ostatnich fochach

Stary 2014-06-21, 19:21   #3610
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Laura dostała $ , herbatke,zapas serkow, chrupek kukurydzianych a ja swojskie wędliny i soczki fajnie bylo. Laura sie popisywala ale ogolnie grzeczna byla i nie wierzyli jak opowiadalam o jej ostatnich fochach

Fajnie że udane spotkanie

Synek
Stary 2014-06-21, 19:25   #3611
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura padla po kąpieli i mleku ide cos zjesc bo wieczorne gastro sie zaczyna

Na tvn ma byc fajny film ale wyciskacz łez wiec sobie daruje bo nie chce sie smutac

Stary 2014-06-21, 20:37   #3612
mamaszkrabka
Zakorzenienie

PERSE życzenia wiele zdrówka od nas dla Arturka w tym cudownym dniu Życzę Wam, żebyście żyli w atmosferze spokoju i radości i aby Twój syn nigdy nie był przyczyną Twoich zmartwień

MELA chciałam Ci złożyć życzenia z okazji rocznicy ale Twój post na ten temat raczej nie był pozytywny.

Byłam na egzaminie. Raczej powinnam zaliczyć. Dziękuję za kciuki

Potem pojechaliśmy do rodziców i Igi znowu był bardzo grzeczny.
A potem mieliśmy akcję z babcią...
Dostałam wino o koleżanki i chyba sobie naleję lampkę bo jakiś podły nastrój mam.
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 20:54   #3613
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jejku juz roczki sie zaczynaja! Wszystkiego najlepszego dla Artiego!!!!!!
Ja mam dzis 6 rocznice slubu, ale nie swietuje, nie ,am humoru.
Gratulacje i wszystkiego naj.. mam nadzieję, że mąż się jednak w porę opamięta!

Cytat:
Dzoan-dawałaś te koszmarne ciasteczka orkiszowe z baby dream?Jasiek też by się nimi udusił.Dałam je potem do schrupania mojemu tacie i prawie się zadławił.Poszły do kosza,nigdy więcej.
To nie te.. ale kiedyś też te dałam i się zakrztusił, resztę sama zjadłam..a teraz takie płatki płaskie dawałam:
http://www.tabele-kalorii.pl/photo-0...ralne-Ania.jpg

Cytat:
Moj Tz ma jutro urodziny.Dwa lata temu tez byl w tym samym czasie ale w NL no a pojutrze 7 lat po slubie i 12 razem-znowu bd sama wspominac :/
Imponujący staż
My w tym roku będziemy 10 lat razem, z czego tylko 2 po ślubie

Mniam mniam naleśniczki

Cytat:
Słuchajcie,jakie seriale polecacie?My nie oglądamy praktycznie tv,zresztą teraz jest wakacyjna przerwa,chcemy sobie coś ściągnąć.Ostatnio próbowaliśmy "Misfits"i "Grimm",to trochę nie w moim stylu.
Ja miałam swego czasu manię, że oglądałam wszystkie seriale o wampirach i zombi Także wampirki 'Pamiętniki Wampirów', zombi 'The Walking Dead' najlepsze

Cytat:
Dzoan macie nowe auto czy jedziecie starym na urlop? Dokad jedziecie?
Kupiliśmy nowe.. Do Tourana cały dobytek zmieścimy Jedziemy do Kołobrzegu

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zrobiłam pierwszy raz w życiu pierogi-30szt z jagodami

Ja cały czas przymierzam się do ruskich..też pierwszy raz w życiu bym robiła..

Cytat:
Fajnie, że wizyta udana i tak Laurkę obdarowali..

Miszka jak Olek przestanie chcieć spacerować i będzie chciała się tylko na placu bawić, to trochę żal mi będzie..mnie ruchu i ciągle te same drabinki..nuuda

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 20:58   #3614
Rockyyy
Zakorzenienie

Objadlam sie i leze.Moze zaraz zasne?

Stary 2014-06-21, 21:08   #3615
dzoan
Zakorzenienie

Dałam Olkowi dzisiaj obiad metodą blw i więcej wywalił na siebie i pod siebie niż zjadł..
Chciałam mu też dać zupkę prezydencką z hortexu, nasłuchałam się koleżanki od spacerów, że ona takie zupy robi i sama zjadłam tę porcję, bo papryka miała skórki, które się zrulowały i sama musiałam sobie z buzi wyciągać.. jakbym Olkowi dała i by mu to gdzieś stanęło..nie chcę nawet myśleć.. nie wiem jak koleżanka może tkaimi zupami karmić.. już drugi raz się nacięłam na mrożonki.. raz fasolka zielona była nie do zjedzenia przez twarde nitki

Stary 2014-06-21, 21:15   #3616
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzoan-lepiej kupic warzywka i samemu pokroic i skonstruować zupke

Stary 2014-06-21, 21:15   #3617
mera82
Rozeznanie

Hej. Pisałam wcześniej ale Tel. mi się rozładował a byliśmy poza domem. W pierwszej kolejności życzę dzisiejszemu solenizantowi wszystkiego co najpiękniejsze, sto latek Artiego. Jesteś uroczym roczniakiem.

Dziękuje za kciuki. Mała jest z nami od wczoraj ale nie wiadomo jak długo. Sprawa nie jest jeszcze unormowana sądowo (wszystko w toku) więc tak jak wspominałyście matka ma pełne prawo do dziecka ! Na nasze szczęście ojciec także! Po prostu w głowie mi się nie mieści, jak po zostawieniu męża i dziecka ma prawo nagle przyjść i rządzić! Wybaczcie, napisałam ogólnikowo ale sporo jest opowiadania a "ściany mają uszy". Przed nami długa droga, nie koniecznie pomyślnie zakończona dla nas (musimy się z tym liczyć).
Zaraz nadrobię.
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 21:25   #3618
sammi24
Zadomowienie

Perse wszystkiego co najpiekniejsze dla Arturka, niech zdrowo rośnie i dostarcza tylu radości co przez ten miniony rok!!! buziaki od cioteczki Sammi i Kuby
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 21:28   #3619
mera82
Rozeznanie

DZOAN strój kąpielowy superancki , ja bardzo długo szukałam stroju dla siebie, ciężko było coś znaleźć na te moje dwa flaczki . Współczuję sytuacji z zakrztuszeniem się, mieliśmy raz taką akcję i oby ostatni.
Jeśli chodzi o mrożonki to gotuję zupki z osobnych składników (kalafior, osobno mrożona włoszczyzna ...) myślałam o tych zupach gotowych i dobrze, że powiedziałaś o tym ! Julek i tak średnio lubi zupy, typowy facet, woli konkrety. I my także praktycznie nie jadamy już słoiczków.

MELA mimo wszystko , najlepszego i zrozumienia !

ROCKY fajnie, ze teście Was odwiedzili. I sobota już przeleciała .
Stary 2014-06-21, 21:52   #3620
miszkaaa
Zakorzenienie

SZKRABKOWA super, ze egzamin do przodu A co tym razem z babcią?

Cytat:

super, że spotkanko udane. Chyba fajnych masz teściów, co?

Tak czasami czytam, że wasze dzieciaczki dostają prezenty i kasę od dziadków i tak trochę mi... sama nie wiem jak, ale może żal po prostu, bo u nas nic takiego nie ma. Tzn. nawet nie myslę o teściowej bo ona jest jakby poza oczekiwaniami ale moi rodzice tez jakoś nie dają prezentów, tym bardziej kasy, ani też nie było propozycji kupna wózka itp.
Hmm, jakoś tak dziwnie jak słucham, ze wasze dzieciaczki są tak obdarowywane, u nas jakby nie ma szaleństwa dziadkowie-wnuk.

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Hej. Pisałam wcześniej ale Tel. mi się rozładował a byliśmy poza domem. W pierwszej kolejności życzę dzisiejszemu solenizantowi wszystkiego co najpiękniejsze, sto latek Artiego. Jesteś uroczym roczniakiem.

Dziękuje za kciuki. Mała jest z nami od wczoraj ale nie wiadomo jak długo. Sprawa nie jest jeszcze unormowana sądowo (wszystko w toku) więc tak jak wspominałyście matka ma pełne prawo do dziecka ! Na nasze szczęście ojciec także! Po prostu w głowie mi się nie mieści, jak po zostawieniu męża i dziecka ma prawo nagle przyjść i rządzić! Wybaczcie, napisałam ogólnikowo ale sporo jest opowiadania a "ściany mają uszy". Przed nami długa droga, nie koniecznie pomyślnie zakończona dla nas (musimy się z tym liczyć).
Zaraz nadrobię.
super, ze malutka jest z wami. Kurde, nawet nie chcę myśleć jak taka mała istotka interpretuje taką rodzinną szarpaninę
Życzę, żeby udało sie zakończyć tą sprawę najlepiej dla malutkiej i dla was. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dałam Olkowi dzisiaj obiad metodą blw i więcej wywalił na siebie i pod siebie niż zjadł..
Chciałam mu też dać zupkę prezydencką z hortexu, nasłuchałam się koleżanki od spacerów, że ona takie zupy robi i sama zjadłam tę porcję, bo papryka miała skórki, które się zrulowały i sama musiałam sobie z buzi wyciągać.. jakbym Olkowi dała i by mu to gdzieś stanęło..nie chcę nawet myśleć.. nie wiem jak koleżanka może tkaimi zupami karmić.. już drugi raz się nacięłam na mrożonki.. raz fasolka zielona była nie do zjedzenia przez twarde nitki
Odnośnie BLW to podobno początki tak wyglądają (czytałam w ksiażce) ale z czasem dziecko ładniej pakuje do buźki. Mój Maksiu też ściska w rączce i rozrzuca dużo dookoła. Najlepiej idzie mu piętka od chleba.
Ja używam mrożonek tutejszych firm i na szczęście nic takiego się zdarzyło ale będę teraz czujniejsza, dzięki!
(uważaj też na kukurydzę mrożoną bo nawet przy dłuższym gotowaniu jej skorupka bywa twarda)

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

SZKRABKOWA ja też poproszę kieliszek wypijemy zdrówko Artka

Żabinek
Stary 2014-06-21, 21:55   #3621
mera82
Rozeznanie

PIANKA witam po udanym wypoczynku , zazdroszczę urlopiku . Kciuki dla Kubusia za siusianie. Nam na razie nie wychodzi, tez mamy nocnik z ikea.

MAMASZKRABKA na pewno zaliczysz, tyle kciuków było trzymanych . Co babcia na wyrabiała tym razem ?

FIAZO za samodzielne pierogi, smakowały ?

MISZKA ten Twój synuś to agent, uparciuch rośnie. Dopiero się zacznie, aż się boję . Dla Ciebie za umiejętności kulinarne, rozkręcasz się.
Stary 2014-06-21, 21:58   #3622
miszkaaa
Zakorzenienie

MOON jak tam, mężu wyjechał czy działacie?

AGA a gdzie Ty i Twoje dzieciaczki jesteście?

IWONKA teraz to pewnie nie nadązasz za Zuzią, co?? jak tam, udoskonala chodzenie?

DZOAN wiesz, mnie tez trochę ten plac zabaw nudzi zwłaszcza, ze właściwie to możemy korzystać z huśtawki, takiej jakby karuzeli i ze ślizgawki. O tyle dobrze, że jest tam prawie na całości taka jakby sztuczna trawa+ taki piankowy żwirek wiec mogę małego tam puścić i raczkuje sobie.

Żabinek
Stary 2014-06-21, 21:59   #3623
dzoan
Zakorzenienie

Mera całe szczęście, że Mała się znalazła..! Matka sama z nią wróciła czy policja znalazła? A nie powinna odpowiadać za to, że zabrała dziecko bez zgody ojca? Przepraszam za te pytania, jesli nie możesz to oczywiście nie odpowiadaj. Oby sprawa rozstrzygnęła się pozytywnie dla Was..

Stary 2014-06-21, 22:01   #3624
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
PIANKA witam po udanym wypoczynku , zazdroszczę urlopiku . Kciuki dla Kubusia za siusianie. Nam na razie nie wychodzi, tez mamy nocnik z ikea.

MAMASZKRABKA na pewno zaliczysz, tyle kciuków było trzymanych . Co babcia na wyrabiała tym razem ?

FIAZO za samodzielne pierogi, smakowały ?

MISZKA ten Twój synuś to agent, uparciuch rośnie. Dopiero się zacznie, aż się boję . Dla Ciebie za umiejętności kulinarne, rozkręcasz się.
korzystam póki mam mamę u siebie bo później znów bedzie to trudne technicznie. Ale bardzo lubię gotować więc tym bardziej szaleję

Żabinek
Stary 2014-06-21, 22:03   #3625
pianka2013
Zadomowienie

Miszka wybacz ale usmialam sie wyobrazajac soboe Maksia walczacego z gumka na szafce i probujacego wlozyc glowe pomiedzy

Dzoan fajnie ze udalo sie kupic auto. W Kolobrzegu jest fajnie, na pewno urlop bedzie udany . Warzywa tez uzywam czasem mrozone ale nie takie juz skomponowane zupy tylko wszystko osobno.

Rocky to super ze wizyta sie udala i Laura tak zostala obdarowana

Filip 24.04.2016r.
Stary 2014-06-21, 22:03   #3626
dzoan
Zakorzenienie

Miszka u nas wszystkie place zabaw robią już tylko piaszczyste.. także jak Olka puściłabym do raczkowania/pełzania, to przecież tylko w piachu by siedział i miałby go wszędzie.. do piaskownicy nie musiałby już wchodzić..trochę mnie to przeraża

Stary 2014-06-21, 22:05   #3627
mera82
Rozeznanie

MISZKA Byliśmy gotowi dziś ją oddać mamie, nie chcemy niszczyć jej psychiki , ona jest dla Nas najważniejsza , ale niestety moglibyśmy jej już nigdy nie zobaczyć .Prawie całe swoje dwuletnie życie spędziła z dziadkami a nagle mama ją zabiera do nowego mieszkania i serwuje jej nowego "tatusia" !!! Aż drżę jak o tym pomyślę.
Stary 2014-06-21, 22:07   #3628
pianka2013
Zadomowienie

Mera dobrze ze Malutka sie znalazla. Oby wszystko sie rozstrzygnelo po waszej mysli. Obawiam sie jednak ze bedzie to bardzo dluga i ciezka walka bo chyba w Polsce trudno zabrac matce prawo do opieki nad dzieckiem. Zal dziecka bo na pewno przezyla to bardzo.

Filip 24.04.2016r.
Stary 2014-06-21, 22:07   #3629
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miszka wybacz ale usmialam sie wyobrazajac soboe Maksia walczacego z gumka na szafce i probujacego wlozyc glowe pomiedzy

Dzoan fajnie ze udalo sie kupic auto. W Kolobrzegu jest fajnie, na pewno urlop bedzie udany . Warzywa tez uzywam czasem mrozone ale nie takie juz skomponowane zupy tylko wszystko osobno.

Rocky to super ze wizyta sie udala i Laura tak zostala obdarowana
bo to trochę śmiesznie wygląda. On jeszcze taki zaangażowany w to jest i do tego wykrzykuje po swojemu.
Ale trochę też się boję jak tak robi ponieważ obawiam się, że ta gumka w końcu pęknie i dostanie nią w twarz lub że faktycznie włoży glówkę między drzwiczki (to jest ta podwójna szafka) i się zakleszczy.

Żabinek
Stary 2014-06-21, 22:09   #3630
pianka2013
Zadomowienie

Dzoan Kuba raczkuje po piaskownicy. Nie usiedzi chwili. Piach ma wszedzie . Juz widze jak Olus bedzie szalal na plazy

Filip 24.04.2016r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości