|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Dziekuje :-*
Linka - fajnie to wszystko razem wyglada ![]() Basjenia - gratulacje zdrowego synka Inka - nie lam sie kazda z nas ma swoje wieksze i mniejesze kryzysy oby Twoj rozwiazal sie jak najszybciej. Odpocznij i wroc do nas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co mi wiadomo powinno się unikać sportów podczas których nadmiernie skacze brzuch....ale doczytaj albo zapytaj gina |
|
|
|
|
#3603 |
|
Rozeznanie
|
360zł za kombinezon?? o matko
a mnie bolało dać 90zł ale jak masz kase na to, to kupuj ![]() u nas tez dzis chłodniej, oby tylko nie padało bo chce małego na dwór wziasc, juz mu obiecałam :/ pobudka o 3?o ludzie :P ja dzis od 5 nie spie i juz padam na twarz a co dopiero 3 :P Dziecko sasiadów sie wydzierało od 5 własnie , ale takie 4letnie..jakies napady złości ma Wklejcie jakies nowe zdj ciuszkow i gadżetów poogladałabym sobie.ja wam wklejam lezaczek buajczek ktory udalo mi sie kupic za 25zł rozkłada sie do roznych pozycji, kołysze i ma pałąk z zabawkamibasjenia- a poszukaj na nfz moze, moja kolezanka miala to robione bo na polowkowym wyszla wada serca, poejchali do zabrza chyba na nfz tam robia echo serca i an tym badaniu okazalo sie ze juz wada sama sie zrosła, serduszko sie naprawiło samo
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-07-31 o 09:46 |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam echo serca robione. Uważam że warto zrobić dlatego od wtedy można wykryć nawet drobne wady a to potem ważne przy porodzie. Wtedy uczestniczy lekarz neatolog i przygotowane jest miejsce na odziałe neatologii dla dziecka - tu też ważny wybór szpitala bo nie każdy szpital na taki odział.
|
#3605 |
|
Rozeznanie
|
Chyba się muszę wam wyżalić bo jakoś nie mam ostatnio komu
![]() mam dziś od rana okropny dzień i czuję się fatalnie w ogóle nie czuję się atrakcyjnie tylko jak tłuścioch ni9by nie przytyłam jeszcze tak strasznie dużo bo od początku ciąży 4 kg a niby już 22 tydzień ale zaczynałam ze sporej wagi ostatnio najlepiej się czuję tylko w dresach w których wyglądam jak roztrzepaniec
|
|
|
|
#3606 |
|
Rozeznanie
|
Madzia
Ale głowa do góry, wszystkie jesteśmy fajne mamuśki Ja porzuciłabym dresy na rzecz wygodnych leginsów, które przy okazji wysmuklają sylwetkę i są nawet bardziej wygodne. Ja też przytyłam 4-5 kg, ale staram się codziennie ubierać i malować tak, żeby się sobie podobać no i mojemu TZ też ![]() Może wybierz się do fryzjera albo na zakupy? zrób coś dla siebie |
|
|
|
#3607 |
|
Rozeznanie
|
Madziqq, zrób dzień tylko dla siebie - weź pachnącą kąpiel, nakremuj się cała, zrób paznokcie, idź do fryzjera, kup sobie coś ładnego-ciążowego, zrób makijaż. Jak Ci się nie chce, to trochę się zmuś, zobaczysz, że warto
I trzymaj się, mamy prawo do gorszych dni ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- sasia, chyba pisałyśmy to w tym samym czasie
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
basjenia ja chodzę do lekarza ginekologa genetyka i on też ma fioła na punkcie tych wszystkich statystyk. Trochę czasami zasiał niepokoju w mojej głowie po czym powiedział, że jest dobrze wszystko na usg np.
W pierwszej ciąży nie miałam robionych żadnych testów pappa, ech serca itd. nawet nie miałam tego proponowanego przez 3 lekarki... W ogóle takie badania powinny być tańsze bo przecież chodzi o zdrowie dziecka :/ nie każdy może sobie pozwolić żeby wydać 300 czy 400 zł. W ogóle słyszałam, że w innych państwach takie dodatkowe badania są na porządku dziennym i ciężarne nie płacą za nie a w PL jak zwykle. Jeśli natomiast jakieś choroby serca były w rodzinie u Was to pewnie bym się bardziej zastanowiła... linka łądne są takie białe mebelki. U nas też ściana w połowie na zielono pomalowana ![]() madziqqq ciąża to wzloty i upadki "wyglądowe". Pewnie większość z nas tak się niekiedy czuje ![]() Waga to nie wyrocznia... Jeśli to nie tajemnica to z ilu kg startowałaś przy jakim wzroście? sofia jakbym miała więcej kasy to kto wie czy nie kupiłabym takiego kombinezonu, ale z drugiej strony to trochę bez sensu w tym rozmiarze bo na długo nie posłuży. Jakbym miała pewność, że sprzeda się za 300 zł później to może, może... inka oby lepszy nastrój wrócił
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Basjenia gratulacje duzego chlopca
![]() Ja dzis od rana sprzątam cos mnie naszło ble. pokój zrobiony przedpokój tez jeszcze tylko łazienka
|
|
#3610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś sobie zrobię dzień piękności haha a jutro wraca mąż więc się będe stroić
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Madziqqq ja tez miewam dni ze nawet mi sie wlosow nie chce przeczesac bo mi sie wydaje ze i tak nic mi nie pomoze
Tak jak dziewczyny pisza, zrob cos dla siebie, wez dluga kapiel, idz do fryzjera a poczujesz sie lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie modle by do 100 kg nie dobić
![]() Co moge na obiad zrobic jak zwykle brak pomysłu a nie chce długo stać przy garach.
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
A ja czekam na listonosza, bo już przesyłka jest na poczcie od rana, a tam m.in rózowy pajacyk, ktory ostatnio tu wrzucałam
![]() Madzia ja tez jutro wracam do mojego TZ i już nie mogę się doczekać |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie gapa, basjenia gratuluję zdrowego i sporego już synka
madziqqq jak dla mnie tragedii nie ma bo wysoka jesteś...jakbyś 160cm miała i tyle ważyła to gorzej by to wyglądało. Jedna osoba, która waży 70kg jest szczupła a druga już gruba np. zależy od budowy ciała dużo. Więc wagą bym się tak nie przejmowała bo pewnie wcale tak źle nie wyglądasz jak opisujesz ![]() A zresztą jak urodzisz to zrzucisz. Mi 3 dni po porodzie 11 kg zeszło. no...to by było na tyle teorii a jutro sama na wagę u ginki wejdę
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2014-07-31 o 10:29 |
|
|
|
#3615 |
|
Raczkowanie
|
Basenja, gratuluje chlopa
)) U Dangel byłas? Moje usg polowkowe tez trwalo 10 min, wszystko wyszlo dobrze ale tez bylam w szoku ze tak krotko.... Witam sie w 21 tyg
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ja ostatnio nie mam za bardzo czau, jedynie w klubie jestem na bieżąco
![]() u nas wszystko ok, mała wariuje, starsza przyzwyczaja się się myśli, że będzie miała siostrzyczkę wczoraj podsłuchałam rozmowę mojej 4latki z kuzynką rówieśniczką, która ma młodszą siostrę. Amelka - to moja córka, Zosia - to córka mojej siostry Amelka: Zosia wiesz, że ja też będę miała małą siostrzyczkę Zosia: to super, dziewczynki małe są fajne, ale wiesz, że takie małe dzieci dużo płaczą? jesteś na to przygotowana? Amelka: no właśnie jeszcze nie jestem na to gotowa myślałam, że padnę, jak one obie takie poważne rozmowy prowadziły ![]() Linka - jak sprawa z twoim Zus-em, na czym stanęło?
|
#3617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jak dzieci swoimi głosikami mówią to już w ogóle odlot
|
|
#3619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3620 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma ale słodkie te twoje ciuszki
|
|
|
|
#3621 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, te z większymi brzuszkami, chodzicie w ubraniach typowo ciążowych czy mieścicie się w zwykłe? pytam raczej o górę, bo spodnie to wiadomo
nie wiem czy czegoś nie trzeba zakupić, żeby potem przy chłodniejszym dniu nie obudzić się z ręką w nocniku. Jakoś ubrania letnie mam szersze zwiewne to jeszcze się mieszczę. A co później?
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Minka26 niestety dalej nic. Złożyłam wczoraj osobiście wyjaśnienia na piśmie w zusie pani do mnie ze dopiero teraz zaczną analizować i wyślą kogoś na kontrolę do firmy i wtedy to może trwać ale była sceptycznie nastawiona do mnie :'(
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Podczytuje sobie Was ale z moim Kubą nie mam czasu na pisanie. Przede wszystkim gratuluje wszystkich wizyt!!! ![]() Ja jestem w 21 tygodniu, z maluszkiem wszystko w porzadku. W poprzednim USG powiedziano mi, że na 60% dziewczynka a na ostatnim nic nie było widać. Także czekam dalej...ale chyba rzeczywiscie bedzie tym razem córeczka Kupuje powoli ciuszki bo aż mi szkoda jak są takie cudne w lumpku są za 1-2 zł, chwalę się poniżej. Niestety zmiętolone troche, bo tylko wyprałam w zwykłym proszku i nie mam zamiaru 2 razy prasować Komplecik na zime zamowilam używany od babki, taki unisex.Aha i z doswiadczenia powiem Wam, że pajace to super wynalazek na poczatek. Bodziaki zakładane przez głowe to porazka przy takim maluszku, ilez my się w szpitalu namęczyli zeby mu założyć bodziaka na wyjscie do domu Jesli rzeczywiscie bedzie dziewczynka to nie kupuje ich duzo, tylko kilka dziewczęcych do zdjęc, reszte bede zakładac po domu, na noc po K.Cytat:
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Kombinezon tez kupie na 62 na pewno, bo mniejszego nie ma sensu. W lumpku teraz był taki sliczny no ale nie wiem jeszcze na 100% kto w brzuskzu siedzi to nie kupiłam, jeszcze bedzie okazja.
|
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
ja też ostatnio widziałam cudny zimowy kombinezon za całe 17 zł ale był taki typowo dl dziewczynki
|
|
|
|
#3626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bluzki mam takie szersze, teraz w modzie takie oversize i takie kupiłam to mam na teraz. Jesienią to takie rozciągliwe bluzki i takie swetry co za tyłek to spokojnie się zmieszczę. Spodni nie mam tylko ciążowych. Mam biodrówki zwykłe jak mi będzie wygodnie to tak do porodu przetrwam, a jak nie to kupię jakieś. Narazie dziecko jest wyżej to mi nie przeszkadza takie noszenie, ale w poprzedniej ciąży mała była nisko to musiałam się szybko przestawić na ciążowe.Maczuma ubranka śliczne. Te body zapinane na bok tzw. Kopertowe sa super zwłaszcza przy takich malutkich dzieciach ![]() madziqq każdy ma gorszy dzień. Jednego dnia patrzę na siebie i się sobie podobam a drugiego uważam, że brzydka jestem. Czasem mi pomaga jak sobie tuszem rzęsy przelęcę, od razu buzia kolorów nabiera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
zaraz umrę na zgagę..... dziewczyny też macie?jak sobie radzicie?
|
|
|
|
#3629 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak a propo myślałam jeszcze o szafce typu dziupla widziałam i w ikei, w castoramie, ale z ciekawości weszłam na stronę BRW i tam wyszukałam cudny regał za 199zł który mi się zmieści akurat we wnękę koło pieca Muszę namówić męża na niego Dziuple w podobnych cenach jednak więcej miejsca zajmują. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeszcze te ceny Super ![]() Ja dziś jakiś dzień lenia. Późno wstałam, zjadłam śniadanie, wzięłam prysznic i tak czytam Was z mokrymi włosami. Nawet nie chce mi się robić z nimi porządku a czas goni bo ok 14 już do teściów jadę.. Dobrze że pogoda u mnie dziś wspaniała Ochłodziło się i w końcu można normalnie oddychać no i nie ma pierwszy dzień słoneczka, którego przez ostatnie dni było aż za dużo
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
mnie jakoś samo przeszło, też myślałam że umrę przez ostatnie 4 dni - piłam więcej wody niegazowanej i rumianek ale to żadna expresowa terapia
może inne dziewczyny mają receptę na zgagę??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

za załatwianie kredytu 

mnie mąż zagania żebym ćwiczyła, bo sam sporo ćwiczy i w piłkę gra, a jakoś zabrać się nie mogę jeszcze przy tych upałach. A to w ciąży można biegać??
ale jak masz kase na to, to kupuj 

Tak jak dziewczyny pisza, zrob cos dla siebie, wez dluga kapiel, idz do fryzjera a poczujesz sie lepiej