|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
No Sasia ogromne gratulacje
Obyście znaleźli coś fajnego ![]() Gratulacje za wszystki wizyty Na jutrzejsze ![]() Ja chyba zniknę wam na parę dni,miałam dzisiaj wyjątkowo parszywy dzień,chyba nie wyszłam z siebie tylko dla Emilki bo za każdym razem jak się denerwowałam to ona trobiła się nie spokojna... więc staram się zachować spokój... ![]() Ale naprawdę jak na moment dzisiejszy to mam dość,jestem tak głupio naiwna !! i zdecydowanie za ufna,a ludzie potrafią być tak zdradliwi... No nic... może w końcu dostałam wystarczająco po nosie Trzymajcie sie Wszystkie
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Buziaki
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Inkuś nie znikaj
Nie wiem o co chodzi, ale nie możesz się denerwować przez jakichś beznadziejnych ludzi ochłoń, prześpij się i wracaj do nas wesoła jak zawsze |
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś też mam zły dzień jeszcze dodatkowo rodzina TZ dolała oliwy do ognia i już poryczałam się jak małe dziecko.Ochłoń ale nie uciekaj. Pamiętaj masz niezłą grupę wsparcia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety :-D
Nie miałam czasu się odezwać od wczoraj tak wpadłamtw wir roboty w domu :-D a i byłam wczoraj na pierwszych zajęciach z szkole rodzenia. To były organizacyjne wiec póki co nie wiem jak będzie. Zajęcia są we wtorki do porodu aż. Mąż dziś wrócił z delegacji i złożył meble :-D łóżeczka nie ruszał , nadal w kartonie do października
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kącik przyjemny mebelki fajne
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
sasia, gratuluję kredytu
Justysia, ale piękny gest Inka, głowa do góry, też mam czasem ochotę rzucić wszystko i pojechać w Bieszczady ![]() Linka, przypomnisz mi gdzie kupiłaś te meble? Ja właśnie wróciłam z sabatu, czyli spotkania z przyjaciółkami i padam ...
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma black red white system simply :-D
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
naprawdę faaajne
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykle , tanie i takie uniwersalne ze jak będzie większe mieszkanie to sobie do sypialni wezmę a J dostanie nowe :-D
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie ta ich uniwersalność i prostota sprawia, że są taki fajne
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Cena też cudowna :-P
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Linka, fajne, proste mebelki
tylko czy one nie sa za małe na rzeczy Jagody? Ja mam w planach kupić dwie komody i jakąś małą szafę w Ikei na rzeczy małej
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieszcze bo nie mam innego wyjścia...mamy kawalerkę do póki J nie skończy roku. Inni mają mniejsze jak patrze wiec się nie stresuje poza tym żeby to ogarnąć będę po 2 rozmiary trzymać w meblach a reszta pójdzie do piwnicy i na bieżąco będe wymieniać
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Linka, rozumiem
Sama teraz zastanawiam się co ja będę robiła z za małymi ubraniami część pewnie będę oddawać/wyrzucać do tych kubłów na ubrania, ale te lepsze będę chciała zostawić, a piwnicy na pewno nie będe mieć.Po roku planujecie zamienić mieszkanie na większe? Jest taka możliwość mając kredyt? |
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
jesteśmy po badaniach chłopak zdrowy duży
cała wizyta trwała ok 10min i szczerze powiedziawszy jak dla mnie troche za krótko....nie chcę się schizować bo pewnie jak każda z nas najchętniej gapiłabym się na monitor przez jak możliwie najdłuższy czas ![]() i wszyscy pieją że doktorka super i się zna i wszystko ale jakoś niedosyt zostaje.... bobson waży prawie 500g i wszystko ma w normach, symetryczne i z odpowiednią ilością palców prawie cąle badanie leżał z ręką pod głową(identycznie jak TŻ śpi ), a raz to do nas machał! mamy film z usg ale moje zdolności informatyczne chyba nie sięgają tak daleko:Pserduszko działa pompuje bije i ładnie jest zbudowane. z racji tego że doktorka zajmuje się kardiologią prenatalną zaproponowała nam echo serca....za 320zł:/ i się zastanawiam czy powinnam to robić-ona uważa że sama ciąża jest wskazaniem do tego badania-bo jako tako z obrazie usg nie ma niczego niepokojącego..... któraś z was robiła to badanie?miała proponowane? podejrzewam że się zdecydujemy bo i ja i TŻ mamy jakieś drobne wady sercowe ale nie wiem czy powinnam się stresować... |
|
|
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia, to naprawdę spory chłopak już!
![]() Ja już standardowo pobudka o 3, czasami mam wrażenie, że organizm przygotowuje mnie do przyszłego wstawania w nocy ![]() Przed chwilą przeczytałam, że jeśli ktoś budzi się między 2 a 3 w nocy, to jest wielce prawdopodobne, że ktoś na niego wtedy patrzy - chyba komar czai się mnie ugryźć
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Co do różnych badań. Moja sąsiadka kilka miesięcy temu urodziła synka. Miała różne badania robione, może z racji wieku (30 kilka). Przy porodzie wyszło, że jak odcięli małego od pepowiny to cały sinieć zaczął. Układ krwionośny nie funkcjonował jak powinien. Szybko operacje i wszystko jest dobrze. Akurat Ona rodziła w szpitalu nad którym ja myślę. U mnie dziś chłodniej(na razie). Może ten jeden dzień upały odejdą. Ja mam stresujący dzień, sądny u męża w pracy... Eh. Basjenia ważne że zdrowy chłopak no i jaki duży a niedosyt chyba zawsze jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-07-31 o 06:58 |
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a o tym badaniu nawet nie słyszałam, zapytam się z ciekawości lekarza. |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam o tym echu serca, ale sama raczej nie będę robiła. Gdybym była w PL (a na pewno nie będę), zrobiłabym to trzecie badanie w okolicach 30 tc. Jeśli Ty i TZ macie jakieś wady sercowe, to ja bym zrobiła |
|
|
|
|
#3592 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za załatwianie kredytu ![]() Cytat:
żeby się mimo pośpiechu udało znaleźć coś bardzo fajnego ![]() Cytat:
nie zostawiaj nas! ![]() Współczuję sytuacji ale szkoda nerwów na beznadziejnych ludzi, zawsze się znajdzie ktoś, kto wykorzysta taką dobrą osóbkę jak Ty - trzeba mieć ich w nosie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skoro macie jakieś problemy z sercem oboje to ja bym się jednak szarpnęła na to echo
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry ciepłym, słonecznym raneczkiem
![]() Maczuma-i od 3 w nocy nie śpisz?!przecież to się można zamęczyć...ja wstaje na siku o 5 a potem to komar dalej...zazwyczaj budzę się tak ok9.... lece dziś na trening a wieczorem na basen. kolega obiecał pokazać mi nową miejscówkę. będę sobie biegać w godz pracy to może będzie pusto ![]() a! no i wizyta o 15!!będę rozmawiać o problemach neurologicznych i o tym echu.... mówicie żeby zrobić?matko ja na zawał padne jak coś się okaże nie ten...tymczasem na śniadanko!!
|
|
|
|
#3594 | |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję załatwienia kredytu i trzymam kciuki za znalezienie fajnego mieszkania
![]() Inka nie zostawiaj nas zawsze możesz się tu wygadać może trochę ulży a cóż ludzie czasem są okropniLinka śliczne meble akurat takie proste i uniwersalne, pochwalisz się ile zapłaciłaś?Basjenia ja tego badania robić na pewno nie będę ale jeśli wy mieliście jakieś problemu z sercem to może dla świętego spokoju warto zrobić a odnośnie kombinezonu to ja szczerze mówiąc nie kupiłabym takiego drogiego nigdy w życiu, po prostu wolałabym w te miejsce kupić kilka rzeczy i tym bardziej, że on taki malutki, wydaje mi się, że bez sensu kupować taki rozmiar bo zaraz będzie za mały ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
mi strasznie ciężko zebrać się, żeby poćwiczyć, na basen bym pochodziła ale u męża w miejscowości nie ma a dojeżdzać prawie 30 w jedną stronę jakoś mi się nie chce
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Rozeznanie
|
Dziś wyjątkowo dospałam jeszcze po tej pobudce, może dlatego, że zaczął padać deszcz - nareszcie... I nadal pada!
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
za wizytę
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia kolo 600 zł
|
|
#3597 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziś u mnie deszczowo i zimno, przynajmniej na chwilkę spokój od tych upałów ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Sasia gratuluję kredytu, teraz tylko Wam zostaje znaleźć jakieś fajne mieszkanko i trzymam kciuki żeby się szybko udało Nie ma to jak na swoim U nas w sierpniu minie rok odkąd zamieszkaliśmy na swoim![]() Basjenia coś mi się obiło o uszy takie badanie, ja raczej go robić nie będę ale Ty dla świętego spokoju może lepiej zrób skoro macie jakieś wady serca z Tż. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
04.08.2012r. Edytowane przez Kasiulka07 Czas edycji: 2014-07-31 o 09:30 |
|
|
|
#3598 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, jednak co prywatnie to prywatnie choć to nie tak powinno być...Justysia jak dla mnie taki kombinezon to szaleństwo, raz, że malusi taki i dziecko nie skorzysta za długo, a dwa to cena jak dla mnie powalająca Sasia gratulacje szukajcie czegoś fajnego ale z głową ![]() Inka odpocznij, ochłoń i wracaj do nas szybko Naiwność często jest przez nas mylona ze zbyt dobrym sercem, a ludzie niestety nie są idealni.Cytat:
Basjenia gratuluję zdrowego szkraba co do tego echa może być tak, że skoro lekarka się w tym specjalizuje zaleca to wszystkim. Ja pewnie nie będę obiła bez konkretnych wskazań, ale skoro oboje macie coś z serduchami może warto zrobić. I jaka ty wysportowana mnie mąż zagania żebym ćwiczyła, bo sam sporo ćwiczy i w piłkę gra, a jakoś zabrać się nie mogę jeszcze przy tych upałach. A to w ciąży można biegać??
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na basen idę żeby się popluskać i wyjść z domu. uwierz mi że gdyby nie to że jest w promieniu 20min to pewnie bym się nie wybrała... wszyscy się śmieją że jestem nadaktywna i chyba jakieś adhd przeze mnie przemawia.... a to poprostu chęć bycia, robienia, zobaczenia czegoś.... i przyznam że kręgosłup mi dokucza. i TŻ
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Obyście znaleźli coś fajnego 
Na jutrzejsze 

ochłoń, prześpij się i wracaj do nas wesoła jak zawsze
i padam ...

część pewnie będę oddawać/wyrzucać do tych kubłów na ubrania, ale te lepsze będę chciała zostawić, a piwnicy na pewno nie będe mieć.

o ile można wiedzieć kupujecie w Polsce czy w Irlandii?
chce już kupować te białe mebelki 

przyjedzie tż to pojdziemy prywatnie zrobic polowkowe bo z dzisiejszego badania jestem niezadowolona, praktycznie nie dowiedzialam sie nic procz tego ze z malym ok. Wiem ze sie powinnam cieszyc z tego ale ja go nawet na monitorze nie widzialam bo ustawiony jest tylko dla lekarki