|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw mieliśmy maxi cosi cabrio fix bez bazy, teraz mamy maxi cosi priori z bazą isofix,żaluje,że nie kupiliśmy tego obrotowego maxi cosi axiss ale jakoś wtedy jak potrzebowaliśmy,nie było ich ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Jest to gondola-nosidelko,rozklada sie na plasko,nazywa sie Jane Matrix. Ja mam wozek Jane powertrack tylko bardzo stary model (ze starymi dobrymi pompowanymi kołami-te nowsze modele mają takie koła,że jak coś sie stanie,to do wulkanizatora ).I teraz nie wiem sama,czy kupić zaś nosidełko maxi cosi (lub inne),a dziecko wozić w spacerówce na płasko (nie przekonuje mnie ta opcja)czy polowac na tego matrixa,tylko że trzeba adaptory i nie wiem czy one bedą pasowały do mojego wózka ![]()
|
||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, zapro do klubu poszło
oo ale fajnie jak tż tak mówi my też chcemy mieć 3 ale zobaczymy jak sobie z 1 poradzimy ![]() Katerina, no słyszałam o tych obrotowych, to jest w ogole wynalazek ![]() Elvira, pewnie że idź żebyś spokojna była
|
#3605 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W irl chodzilam czasem do supermacs, mieli dobre kurczaki ![]() Cytat:
![]() dzieki Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie tez jest fajna temperatura na zewnatrz, da sie zyc
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak więc 21.08 trzymajcie wszystkie kciuki... idę do tego samego lekarza i już jestem zestresowana ![]() ma.ko współczuję tych bólow głowy ![]() Martusia też nie cierpię tłumów, wszelkie baseny, zatłoczone plaże... zero relaksu i odpoczynku
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Princes jak po wizycie?
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga, to już tuż tuz
zobaczysz jak szybko minie i że dzidzia jest w pelni zdrowa i rośnie jak na drożdżach Simonee, nie przejmuj się bo ja też nie mam zielonego pojęcia o fotelikach i innych rzeczach związanych z dzidziami my też mamy ten isofix nawet na siedzeniu jest napisane a ja teraz zauważyłam
|
#3609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawda jest taka ze jesli sie okaze ze to dziewczynka to swiata nie bedzie widziec poza nia ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ja 21.08 tez mam usg ale bede za ciebie trzymac bardzo mocno kciuki zeby sie okazalo wszystko ok i abys juz nie miala stresow! Cytat:
mam nadzieje ze ten fotelik co mam dostac bedzie z baza bo sprawdzalam cene i jest dosyc droga...
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to najpierw bede wozić w tym nosidelku.a potem przrzucimy sie na fotelik
Kurde i piszecie o tych bazach to chyba ja kupimy. Ja mam dzisiaj z menagerka i wnerwia mnie ze biuro główne do 16 , a ja zaczynam prace o 17 i potem musze cholercia czekać :/ no, ale jak trzeba to trzeba. Bajlaga kochana zobaczysz ze będzie piękna zdrowa dzidzia ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
chociaż jeszcze nie wiem, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu, jak będę miała tylko studia, bo do tej pory mój dzień zaczynał się o 7 a kończył o 23 i tak przez ostatnie 3 lata.Aaale jeszcze 2 tygodnie i urlop
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Teja: robisz jeszcze jakies studia? Bo o ile dobrze pamietam to bronilas mgr niedawno?;p
|
|
|
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3615 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak boli mnie tak nie do wytrzymania to biorę, ale jak ćmi, to daje rade. Teraz w domu inaczej - zawsze moge sie położyć, choć dziś nie wytrzymałam i wzięłam apap. przynajmniej mi ulżyło. Cytat:
![]() to dobrze tyjesz, co cię niepokoi? ja tez nie mam pojęcia o co chodzi tez się doczekasz ![]() Cytat:
Cytat:
a co chciałaby wnuczkę?Cytat:
mi smyranie nie pomaga ![]() Ugotowałam sobie ziemniaki do obiadu i zaraz je podsmaże do tego piers z kurczaka i korniszony ![]() a w ogóle mama zrobiła mi smaka na placki ziemniaczane
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się chętnie jeszcze dziesięciu rzeczy pouczyła, jestem chyba od tego uzależniona
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Hm..az takie fascynujące rzeczy na studiach robilas?;p z mojej obserwacji i nie tylko wynika ze na studiach jest mega duzo niepotrzebnych przedmiotów i zamiast 5lat mozna by zrobic bo w 2,5 roku albo 3lata. Osobiście sie cieszę ze nie musze juz studiować bo stałe tylko zarwane noce i stres;p
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- No i studia nijak maja sie do przyszłej pracy oprócz wiedzy teoretycznej;p ktorej az tak super dokładnie sie nie pamięta wiec trzeba w pracy na nowo wałkować temat;d |
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
Princes kciuki za dzisiejsza wizytę
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
Witaj
![]() masz jakies przeczucie co do plci? ja jestem w 18tc i nie znam plci ale moj M tez bardziej obstawia chlopaka ![]() Mam przeczucie że to będzie chłopak, bo na słodkie nie mam ochoty tylko bardziej na ostre i słone. Ale kto wie, nie zawsze tak wychodzi w praktyce.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i odpada mi w większości przypadków stres związany z sesją, bo nie mam ciśnienia, że to moje pierwsze studia i co zabawne chyba przez ten luz drugi rok z rzędu dostaję pełne stypendium naukowe
|
|
#3621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój Tż to nawet mówi do brzucha tak jakby tam był chłopczyk. Ale jak będzie dziewczynka to też się zakocha ![]() Mam termin na 20 stycznia
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko, no dziwi mnie bo ja zawsze miałam obsesję na pkt swojej wagi
a teraz muszę zrozumieć że mam w brzuszku dzidzie i waga będzie szła do góry byleby nie za szybko ![]() moja mama by chciała wnuczkę no ale co ja jej zrobię jak ja mam pod serduszkiem synusia? czasami jest taka dziwna że aż nie mam ochoty do nich jeździć Teja, jejku jak ja bym chciala mieć taki dobry móżdżek jak Ty mnie to się tak nie chcialo studiować no ale jak się zaczęło to trzebabyło skończyć...a co do Tż to ja się śmieję bo mój tata jak się dowiedział że mam w ciąży to od razu powiedział że będzie Anetka mimo że wtedy jeszcze nie było usg a on mówi tak: ja wiem co robiłem i będzie córcia! i wyszłam ja ![]() Simonee, damy radę wszystkiego musimy się pomalutku nauczyć my kupimy maxi cosi bez bazy jak narazie...nie ma co szaleć ![]() no niby wiem co noszę pod serduchem i oby ten siusiak już został Ty się tez niedługo dowiesz ![]() Princes, bardzo mocne
|
#3623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tego fotelika nie da się zamontować pasem? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Smerfetka, mozna dolaczyc do klubu? Czy za malo sie udzielam zeby tam trafic?
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka: wysłałam PW
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz cały czas żółty także nie jest żle myślę
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja fotelik dostane ale nie wiem czy mocowanie go bez bazy jest bezpieczne ![]() Cytat:
Co do usg mam nadzieje ze malenstwo pokaze kim jest
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym się denerwowała ,ja już panikuje przed każdą wizytą u gin.
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale czerwony czy różowy bardziej?
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napewno kupuje fotelik bez bazy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

teraz jeszcze lepiej niz rano 

a ja mówię że nie na pewno będzie synuś! a pozatym byle by zdrowe było to wyszła z pokoju 
człowiek uczy się całe życie 
).I teraz nie wiem sama,czy kupić zaś nosidełko maxi cosi (lub inne),a dziecko wozić w spacerówce na płasko (nie przekonuje mnie ta opcja)czy polowac na tego matrixa,tylko że trzeba adaptory i nie wiem czy one bedą pasowały do mojego wózka 
tak więc 21.08 trzymajcie wszystkie kciuki... idę do tego samego lekarza i już jestem zestresowana 

bo sprawdzalam cene i jest dosyc droga...

a co chciałaby wnuczkę?
do tego piers z kurczaka i korniszony