|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
moj byl strasznie szczesliwy z corki. A moje przeczucia co do chlopaka nie sprawdzily sie.
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolę to niż lalki i wszędobylski róż więc jak się okaże, że urodzi się jednak dziewczynka to będzie chłopczycą ![]() Ja też, pamiętam że to uwielbiałam ![]() Niezły biznes zrobiłaś na tej huśtawce A też zapomniałam która pisala o 2 fotelikach, ale chodziło o fotelik, gdy dziecko już siada... dla mnie to ma wielki sens, nosidełko to akurat wiadomo, że się zabiera do domu z dzieckiem
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa.kolezanke, ja tez mam 17 tc, na kiedy masz termin?
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Będę miała teraz więcej czasu na forum, bo jestem na urlopie. Tak pisałyście o chipsach, kebabach z frytkami, a mnie dzisiaj na słodkie wzięło i kupiłam w biedronce mleczko zagęszczone słodzone w tubce. Już prawie całe zjadłam
. Ostatnio w ogóle ciągle bym coś jadła i na pewno już 1-2 kg będą na plusie.
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
Koleżanka opowiadała mi przypadek, ze jej znajomi kupowali córce wlasnie samochodziki itp to pewnego dnia wzięła tramwaj ,owinęła go pieluszka i zaczęła kołysać jak dzidziusia potem wsadzila do wózka i tak jeździła z nim;p Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-08-05 o 12:13 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzieci są urocze charliss oo, a u mnie 17t3d, zapisywałaś się na połówkowe ? alb no oczywiście, że jest czas, na kupowanie nosidełka też jeszcze jest czas ja dużo jeżdzę autem więc zapewne takowy fotelik będę miała jak Młody już zacznie się starać, by dupkę posadzić choć zleci to w mgnieniu oka, już widzę jak tutaj piszemy, że dzieci nam właśnie zasnęły i mamy czas na wizaż Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-05 o 12:19 |
||
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka mi w 10t5d juz przez brzuch robili usg
Lilijka jak tata ? Ja polowkowe mam 22.08 - 20 tc Simonee Ty lubisz octowe chipsy ?? Ja ich nie przegryze nawet Elvira u mnie nie widziałam jeszcze takkch cudakow co by chleb z frytkami zajadali . Kinga szurnieta osoba :/ psa zostawić na tak dlugo ? Mi by serce nie wytrzymalo i wziela go do ogrodu. Przecież pies ma potrzeby ... a dwa teraz ciepło to pić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#3580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hah no o troszkę czasu minęło odkąd byłaś blondyneczką ![]() no ja też te smaki tylko z IRL ale masakra jak oni mieszają ![]() Cytat:
kurcze ale są ludzie na tym świecie Cytat:
![]() a u Ciebie to super że to tylko zły sen był ![]() Cytat:
![]() uwielbiałam za dziecka a jak jeszcze babcia śmietanę sama zrobila
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio najczęściej się bawi klockami a w sklepie bardzo jej się spodobała drewniana kolejka Jej bardziej babcia zapodaje jakieś księżniczkowe zabawki, wózki itp. Ja raczej wybieram jakieś gry i zabawki edukacyjne, ale wiadomo, że dziecko i tak samo wybierze sobie zabawę która mu odpowiada...
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
Właśnie wróciłam z kolejnych spontanicznych wakacji, staramy się teraz każdą chwilę wykorzystać dla siebie, bo potem może być różnie ![]() Myszunia mam to samo, naprawdę czasem nie wytrzymuję z bólu. Raz w nocy też płakałam bo tak bolało i chciałam do szpitala jechać ale jakoś udało mi się zasnąć. Jutro idę do gin i go przy okazji podpytam o co z tym chodzi, a potem może udam się do innego specjalisty. Simonee wyobrażałam sobie ciebie bardzo podobnie
Edytowane przez Martusia1499 Czas edycji: 2014-08-05 o 12:27 |
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Bajlaga ja jestem tez 17 ale dzis zaczynAm 17 t 0 dni
jestem kilka dni za Toba. Mi lekarz mowil ze trzeba isc w 20 tyg na polowkowe ale ze teraz bylam dodatkowo na usg to moge pojsc w 21 wiec sie wybiore w 1 tyg września
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Znów się rozgadałyście :P
brawurka u mnie wypada 19t6d, wiec w sumie jak 20 t ![]() Głowa mnie boli. Byłam na spacerze i wcale nie jest lepiej.
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Chyba ze nie wytrzymam to wtedy pojde 29 sierpnia
ale znam plec juz w sumie.
|
|
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że kolejne mamy doświadczyły już ruchów
Ja ostatnio leżałam z rękami na brzuchu i nagle pod ręką przewinęła mi się jakaś kulka, czułam to od środka i od zewnątrz, później niestety już same wzdęcia ale zastanawiam się co to było to pierwsze, czy jakiś mega gaz czy maleństwo się obtarło Jestem w 17 tyg i niby to możliwe ale sama nie wiem co myśleć
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
Mako wiem ze mialas okropne bole głowy, mnie to nie ominelo ale od kilku dni cisza
strasznie wspolczuje bierzesz paracetamol?
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oba foteliki maxi cosi i też mamy baze. |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się dopiero zaczął 15t (14t1d) ale mój dzidź jest maluśki w porownaniu z waszymi
![]() kurde ale mam dziś ciśnienie 120/71 mega wysokie jak na mnie :Ow ogóle przytyłam 1,6kg od ostatniej wizyty miesiąc temu a w domu moja waga waży inaczej u lekarza rowny 1 kg dodaje ![]() Dusiolka, może poczuła dziewczynka instynkt macierzyński ![]() Alb, też jestem za zabawkami edukacyjnymi jak najbardziej Martusia, to gdzie byliście? ![]() a powiedzcie mi co z tymi bazami do nosidełek/fotelików? pisałam kiedyś ale nie odpisałyście mi czy do każdego trzeba miec bazę?? ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() kurka zanim ja będę miała połowkowe to wy już dawno po będziecie
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Simonee o proszę no to mamy kolejną brunetkę
U mnie dzisiaj w końcu ulga od upałów...17 stopni i leje od rana Tylko spać się chce oby lato już nie wróciło
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gonię kreski po ekranie... Edytowane przez teja1 Czas edycji: 2014-08-05 o 12:44 |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle kuzyn męża jeździ z dzidziom w gondoli nie nosidełku ja bym się nie odważyła tak jeździć
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Pomijając nawet, że jest to niezgodne z prawem, to jeszcze stwarza zagrożenie nie tylko dla dziecka, ale pozostałych pasażerów - bardzo lekkomyślne, ale niestety zdarzają się takie przypadki. Pewnie nigdy się nie przekona jakie to jest niebezpieczne, ale ja bym wolała na swoim dziecku nie sprawdzać... |
|
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Smerfetka nad jeziorem w Skorzęcinie, w weekend było tak tłoczno, że chciałam wracać (nie lubię tłumów, jestem typem samotnika
) ale w poniedziałek już super no i woda była czyściusieńka
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia, u nas tez chłodniutko
teraz jeszcze lepiej niz rano wszędzie mam okna pootwierane i niech się w końcu porządnie wywietrzy Teja, no skoro wie co robił to już jest pewien ![]() Elvira, ja pewnie też tak będę mieć albo troszeczkę później bo mamy taki sam termin ![]() A moja mam do mnie wczoraj że może jeszcze nie będzie chłopczyka tylko dziewczynka a ja mówię że nie na pewno będzie synuś! a pozatym byle by zdrowe było to wyszła z pokoju ![]() W ogoole lekarz się mnie pytał czy chodzę na solarium bo jestem taka opalona owszem długo przed ciążą chodziłam a teraz nie pamiętam jak to wygląda ![]() wczoraj co troszkę na polku posiedziałam ale oczywiście miałam sukienkę więc tylko nogi ręce i buźka wystawione były...
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
A może to te specjalne gondole ? bo niby takie są, ale i tak mi się wydają mniej bezpieczne od fotelika
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy teraz tyle wydatkow wesele potem chrzciny i jeszcze samochód, mąż musi coś tam powymieniać i licząc to wszystko 2k nie nasze a tu Cytat:
dla mnie i tak to jest niepojęte ale każdy robi jak chce....---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- nie nie to zwykła gondola zapinana do wózka...
|
|
#3600 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cd.
Teja1 jestem w szoku twoich problemów z pracodawcą. a z brzucha też szok faktycznie płaściutki dzidzia się z tyłu schowała ![]() Cytat:
od 5 miesiąca bardzo często mi się to robiło właściwie co chwilę Montanka super brzusio ![]() Cytat:
w szoku byłam Dusiolka łeeee a ja myślałam że jeszcze zdjęcie twoje będzie buuuu bo ja jeszcze w klubie nie jestem buuu dodaj jeszcze jak juz w klubie będę dam znać haha ![]() Kingaa padłam z tęczowego królika Cytat:
używaliśmy dady z biedronki a teraz z rosmanna jakiś taki papier mokry który w kibelku można spuszczaćmuszę parę stron ominąć bo do jutra będę siedzieć a już mnie oczy boląCytat:
dlatego w przyszłym roku może gdzieś polecimy Oli będzie miał 4.5 roczku a młode prawie 9 miesięcy (mówię o wrześniu) ![]() aczkolwiek długie trasy odpadają tylko samolot ewentualnie. jak mlody się urodził jechaliśmy jak miał 4 miesiące do babci 7 godzin a potem nad morze też 7 godzin i super było jechaliśmy na noc całą noc spal miał 4 miesiące na plaży było super leżał w leżaczku w cieniu ale teraz z dwójką będziemy to już gorzej bo Oli już nie chce tak spać. jak jechaliśmy 7 godzin to spał 2.... zasnął o 22 wstał o 24. masakra co chwilę pytał: już jesteśmy? ![]() Lilijka ja jak miałam grający nocnik zostawiliśmy go na całą noc zalanego wodą w łazience - bateria padła ![]() czemu martwisz się o tatę? oj doczytałam Acha88 witaj ja też dolny śląsk ![]() Cytat:
![]() też znałam kiedyś suczkę Sonię ![]() Smerfetko super że wszystko ok ![]() ja byłam kiedyś na usg piersi i wyszło coś tam że muszę skontrolować za pół roku. wstyd się przyznać już ponad rok minął ![]() co do płci mój cały czas jest przekonany że to córa. ja sama nie wiem. ale tż stwierdził że jak będzie syn to super - przynajmniej będziemy mieć trójkę dzieci bo on się nie podda i córkę zrobi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

i ewentualnie siedzieć na wizażu
moj byl strasznie szczesliwy z corki. A moje przeczucia co do chlopaka nie sprawdzily sie.

więc jak się okaże, że urodzi się jednak dziewczynka to będzie chłopczycą 

. 

kurcze ale są ludzie na tym świecie
ale ważne, że jest ok!

a tu