![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
U nas od kilku dni ten sam nocny scenariusz. 3 pobudki na kp i jedna z powodu gazów, ale oboje z Przemkiem nauczyliśmy się jak działać i dzieki temu szybciej wszystko mija i śpi dalej.
Od 3 dni ustalil nam sie dzień, tzn jest dużo mniej kp tylko rano, wieczorem i jedno dodatkowe jakiś czas po obiadku. Przemo ostatnio nie pala niestety miłością do stalych posiłków. Po kilku łyżeczkach zaczyna się krzywic i zaslaniac buzie rękami. Ale na to tez znalazłam sposób. Jak ma zajęte ręce, to otwiera paszcze bez problemu. Dostaje wiec druga lyzeczke, mala zabawkę i tak udaje mi sie go nakarmić. Nauczyl sie w ostatnim czasie wielu rzeczy. Oprócz rozwoju ruchowego, doszlo papa, pokazywanie jaki jest duży i naśladowanie Indianina. Wklada tez pileczki do otworu w zabawce i patrzy jak po pochylniach zjeżdżają w dol. Skora różnie. Buzia ladniejsza, to znów szyja i dlon gorzej. Widzialyscie gdzies fajna promocje na Emolium albo inne tego typu? Przepraszam, ze ja ostatnio tak tylko o sobie, ale do kompa siadam głównie wieczorami i zanim zacytuje, to wraca malz z pracy i zostawiam forum :/ W dodatku teściowie w środę maja przyjechać na kilka dni, wiec probuje odgruzowac chatę w kazdej wolnej chwili...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2015-01-18 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zadomowienie
|
U nas totalna masakra! Jednak wirus bo dopadło też mnie, Tż i teścia
![]() Hankę biegunka męczy już 4 dzień ![]() ![]() ![]()
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
5 razy to jeszcze nie jest źle. Trzymaj się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||||
Zadomowienie
|
wiem, dlatego na razie nie wybieramy się do lekarza, bo i tak nic nam więcej nie poradzi
![]() Od wczoraj wieczora nie było kupy, biorę to za dobry znak i mam nadzieję, że Hance już przechodzi. Tylko śpi bardzo niespokojnie, a dziś od 3:3:45 postanowiła nie spać, a o 6:00 już podbudka ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewa i Emilka to zdolne dziewczyny ![]() Limonka zazdroszczę mini wakacji! Choć u nas to nierealne bo Hanka jest mega domator, chyba po Tż. Najlepiej bawi się i odpoczywa w domu ![]() A to jedzenie z dywanu mnie rozwaliło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Margo emolienty kiedyś były w dobrej cenie w aptece kuźnia zdrowia. Często tam promocje mieli.
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, sprawdzę.
Dużo zdrówka dla Was. Limonko - my tez sie wybieramy na male ferie, ale raczej w pierwszej połowie lutego. Przemkowi chyba zaczyna sie katar... |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Margo gratulacje za rytm dnia i lepaza wapolprace z Przem!
Frogutka zdrowia dla was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
Limonka jaki los jest przewrotny- Ty myślisz o urlopie wychowawczym a ja bym chętnie do pracy wróciła tylko nie mam do czego
![]() Czuje, że się wypaliłam ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że tak marudzę, ale dopadł mnie jakiś dół...
#3608 |
Zadomowienie
|
ja wróciła do pracy, na 4h dziennie, z domu, ale zawsze to praca;
zaczeło się od tego że TŻ marudził, że u niego nie wiadomo jak będzie bo mają reorganizacje itd. zdenerwowałam się, dogadałam z moim szefem (na działalności mogę pracować i jednocześnie mieć macierzyński), dałam ogłoszenie do sklepu, że szukam opiekunki, przez tydzień nikt się nie odezwał i nagle telefon, przyszła pani, która zajmuje się od 13 chłopcem niedaleko nas - więc my rano, a chłopiec po nas ![]() a jak wyszła 10 min potem druga zadzwoniła, ale odmówiłam no i pracuję, Jula panią polubiła od początku - pani kiedyś pracowała w przedszkolu i ma repertuar muzyczny bogatszy niż ja, ciągle małej coś śpiewa Jula nie ma zębów, tzn widać, że będą, tylko nie wiadomo kiedy też robi papa, pokazuje na lampe, a jak rozmawiam z Kubą przypełza podwiedzieć GGGG (pogadać z nami); na wszystko się wspina i stoi, raczkować nie umie |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zadomowienie
|
brawa dla wszystkich dzieciaczków za nowe umiejętności
![]() ![]() ![]() margo, ja Cię podziwiam. Mam wrażenie, że u was ciągle coś się dzieje. Jak ty to ogarniasz? frogutka i jak tam dzisiaj? Z wirusem to i tak za bardzo lekarz nie pomoże. Jedynie w przypadku odwodnienia, ale póki młoda robi siusiu to jest ok. Przynajmniej tak mi się wydaje. Współczuje nocki i tego, że tak ciężko Ci wyjść. ![]() No i ogromny ![]() olakola, jak się pracuje z domu gdy jest dziecko obok? Możesz się skoncentrować? My po wizycie u pediatry. Z ustaleń na razie jest odstawienie glutenu, cytrusów i nie wprowadzanie nic nowego do czasu wizyty u alergologa. No i nadal mam chucherko, poniżej 7,5kg panna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to niestety czuję podobnie... Ale boję się wracać do pracy bo nie wiem jak przezyję całodniowe rozstanie. Tak źle i tak niedobrze. Ale widzę że Hania to mała przylepa ![]() W domu teraz za to już nic nie mogę zrobić bo Gabrych wspina się przy wszystkim do stawania ![]() ![]() A zjeść się przy nim też nie da, bo wiesza się na nodze, wstaje i robi oczy kota ze Shreka ![]() Noce u nadal do bani, wczoraj nie spał między 3 a 5 w nocy, a potem wstał o 7.20 i uznał że już jest dzień ![]() bebe - widzę że nasze dzieci mają podobne gusta ![]() ![]()
![]() |
#3611 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() BTW: Po czym poznać czy to wirus czy bakteria? No i antybiotyki na co działają? Bo mi się to miesza ciągle. Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-01-19 o 12:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że przy bakteriach wysoka gorączka, przy wirusie moze jej nie byc lub jest niższa. U nas podobno wskazaniem że to bakteria a nie wirus była krew w 💩. Ale tak naprawdę dopóki testów sie nie zrobi to i tak nie ma 100% pewności. Antybiotyk na bakterie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku - sama nie wiem
![]() ![]() Jest łatwiej jak Ewa jest w przedszkolu, ale ostatnio co chwile chora. Jest trudniej w takie dni jak dzis - malz niby w domu, bo według grafiku ma dzis wolne, ale jakby go nie bylo, bo przygotowuje sie do wernisażu. Wiec nie dość, ze nie pomoże za wiele, to jeszcze dochodzi mi pilnowanie, żeby dzieciaki mu nie przeszkadzały. A jak jest bardzo zle albo mam cos do załatwienia - zakupy, urzędy, to proszę mamę, żeby przyszła do nas. Ale nie lubię tego nadużywać, choc nigdy mi nie powiedziała, ze nie chce czy nie daje rady. Najgorsze, ze sypią sie moje plany o odroczonym powrocie do pracy. Psychicznie nie jestem gotowa :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Wszystkim gratuluję nowości! Frogutko- przykro mi, że Hania daje Ci w kość. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe. Może tak silnie przeżywa lęk separacyjny? Z resztą spójrz na to z innej strony... Jaka Ty musisz być dla niej ważna, że świata poza Tobą nie widzi! Pamiętaj też, że wszystko te ciężkie chwile w końcu miną i nie będzie do końca życia uczepiona maminej spódnicy. Pewnie jeszcze kiedyś będziemy tęsknić za tymi problemami, które mamy dziś. Moja mama zawsze powtarza: "Małe dzieci nie dają spać, a duże żyć" ![]() W wypadku gorszego nastroju, śmiało wpadaj tutaj, choćby po to, żeby się wygadać. Myślę, że to zawsze pomaga. A kto Cię lepiej zrozumie jeśli nie my? Każda z nas ma czasem dość, każda z nas wie jak to jest, dlatego musimy się wspierać w gorszych chwilach ![]() Oczywiście życzę również zdrówka! Ag9- życzę dużo siły i cierpliwości! Gabrysiowego apetytu zazdroszczę niezmiennie! Tequiba- jak każda decyzja, ta również wiążę się z pewnymi zyskami i stratami. Staram się wybrać opcję, która będzie najlepsza dla całej naszej trójki ![]() Margo- podziwiam Cię, bo u Was rzeczywiście rzadko jest nudno i zawsze coś się dzieje. Dzielna z Ciebie babka, że dajesz sobie z tym wszystkim radę! Tygrysku- przynajmniej Ty nie będziesz cierpieć na bóle kręgosłupa, mając taką kruszynkę ![]() A skoro o kruszynkach mowa... Tynka- zaglądasz do nas jeszcze? Co tam u Was? Emilka nie choruje? Byliśmy wczoraj z Emi zobaczyć Labirynt Światła w Wilanowie. Wszystkim Warszawiankom polecam. Milce bardzo się podobało, sądząc po uśmiechu na buzi ![]() Poza tym wszystko u nas dobrze. Cieszymy się towarzystwem mojej siostry ![]()
#3615 |
Zakorzenienie
|
nie ma co podziwiać, naprawdę. ja już ledwo zipię. spadam z wagi, nie mam czasu na siebie, czuję się jak kopciuch...
ale spoko, co nas nie zabije, to nas wzmocni :P i wiecie co - teściowie przyjeżdżają, ale wcale dzięki temu nie odsapnę, bo oni nie potrafią się zajmować moimi dziećmi. nie ma opcji, żebym im zostawiła Przemka i wyszła z domu. nie ufam im, zresztą pisałam o tym kiedyś... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
frogutka - nie dajcie się wirusowi, zdrowia!
Zapomniałam wam napisać fajny przepis na deser, banalnie prosty i szybki. składniki: jabłka, gruszki, banany (co kto ma akurat i co kto lubi), kasza manna lub jaglana Owoce blendujemy na paćkę, dosypujemy kaszę (surową), mieszamy wszystko, przekładamy do foremek na muffinki, wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi, i pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 st) ok 20-25 minut. I gotowe! Wychodzą pyszne ![]()
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2015-01-19 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Ag a ile tej kaszy? Na oko pol na pol?
#3618 |
Zadomowienie
|
Na oko sypię, ale raczej więcej owoców niż manny. Wczoraj robiłam z 1,5 jabłka i 0,5 gruszki to sypnęłam tak pewnie ok. pół szklanki tej manny. Wyszło mi na 6 niedużych muffinek.
#3619 |
Raczkowanie
|
[QUOjestem,onka1987;498334 10]Cześć dziewczyny!
Wszystkim gratuluję nowości! Frogutko- przykro mi, że Hania daje Ci w kość. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe. Może tak silnie przeżywa lęk separacyjny? Z resztą spójrz na to z innej strony... Jaka Ty musisz być dla niej ważna, że świata poza Tobą nie widzi! Pamiętaj też, że wszystko te cięze żkie chwile w końcu miną i nie będzie do końca życia uczepiona maminej spódnicy. Pewnie jeszcze kiedyś będziemy tęsknić za tymi problemami, które mamy dziś. Moja mama zawsze powtarza: "Małe dzieci nie dają spać, a duże żyć" ![]() W wypadku gorszego nastroju, śmiało wpadaj tutaj, choćby po to, żeby się wygadać. Myślę, że to zawsze pomaga. A kto Cię lepiej zrozumie jeśli nie my? Każda z nas ma czasem dość, każda z nas wie jak to jest, dlatego musimy się wspierać w gorszych chwilach ![]() Oczywiście życzę również zdrówka! Ag9- życzę dużo siły i cierpliwości! Gabrysiowego apetytu zazdroszczę niezmiennie! Tequiba- jak każda decyzja, ta również wiążę się z pewnymi zyskami i stratami. Staram się wybrać opcję, która będzie najlepsza dla całej naszej trójki ![]() Margo- podziwiam Cię, bo u Was rzeczywiście rzadko jest nudno i zawsze coś się dzieje. Dzielna z Ciebie babka, że dajesz sobie z tym wszystkim radę! Tygrysku- przynajmniej Ty nie będziesz cierpieć na bóle kręgosłupa, mając taką kruszynkę ![]() A skoro o kruszynkach mowa... Tynka- zaglądasz do nas jeszcze? Co tam u Was? Emilka nie choruje? Byliśmy wczoraj z Emi zobaczyć Labirynt Światła w Wilanowie. Wszystkim Warszawiankom polecam. Milce bardzo się podobało, sądząc po uśmiechu na buzi ![]() Poza tym wszystko u nas dobrze. Cieszymy się towarzystwem mojej siostry ![]() Hej,jestem codziennie, czytam, ale nie mam czasu na pisanie.Emilka niestety znowu przeziębiona,kaszle i ma katar wiec przynajmniej do środy zostaje w domu. Ta jej choroba to zresztą długa historia, nie myślałam że mam tak bezmyślność teściów. Najpierw teściowa przyjechała chora odebrać mała ze żłobka,a teść wmawiać mi przez tel ze jest zdrowa. Potem zaprosili nas w niedziele na obiad i okazało siedzę teściowa na antybiotyku syropach i bankach i ledwo żywa.Teraz wvpiatekvtesc zniw chciał mnie oszukać bo ustaliła ze przyjedzie Emilke odebrać sam ale mąż się przypadkowo wyglądał ze przyjeżdżają razem. A mała od czwartku znowu kaszle. Jestem ba nich wscieklavjak nigdy,padły ostre słowa ale ja jezdnię będę cicho siedzieć bo przez ich głupotę dziecko nawet tygodnia nie było zdrowe
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2015-01-19 o 20:35 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
Teq bakterie objawiaja sie nizsza temp , czesto sa to inf gornych drog oddechowych. Jest katar i cos tam jeszcze (chyba kaszel albo bol gardla) natomiast wirusy to wysoka temp bez kataru, bol glowy, kosci itp.
Tynka sama bylabym wsciekla na tesciow, to juz zakrawa o bezczelnosc z ich strony ![]() Margo i jak u Przemka? Jest katar czy nie? ![]() Jestes super ze sobie dajesz rade ![]() Olakola : hi: fajnie ze udalo ci sie na 4 godz pracowac, niby malo ale kasa jest ![]() Ag9 super pomysl! Ja robie codziennie mus owocowy z jaglana ale ugotowana i gotowa do jedzenia i Piotrek uwielbia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2015-01-19 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Niestety jest katar i nawet zdarzylo mu się zakaszleć przez sen.
Jestem załamana. 6.01. skończył ostatni antybiotyk.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Limonka super te linki, już sama myśłę o tablicy sensorycznej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Margo zdrówka dla Przemka! Biedactwo co chwilę coś mu się przyplątuje. To nie sprawiedliwe!
Tynka zdrówka dla Emilki! Teściów masz co najmniej niepoważnych! Nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś. Przecież to skrajna nieodpowiedzialność. Nie żal im dziecka ![]() My nie jeździmy do moich rodziców od świąt, bo córka mojej siostry miała baterie coli. Więc na wszelki wypadek unikamy babci, dziadka i reszty rodziny. I jakoś wszyscy to rozumieją. olokola nie denerwuj się, wiesz, że faceci to niezdary ![]() ag9 przepis faktycznie banalny i pewnie pyszny. Tylko Hanka popsuła się z jedzenie. Kiedyś pogardziła moim kiślem, wczoraj jabłkiem gotowanym ![]() Kupiłam kaszkę Nominal wielozbożową i oczywiście mogę ją sobie sama zjeść ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie ![]() ![]() Niestety marudna jest okrutnie ![]() ![]()
#3624 |
Zadomowienie
|
frogutka - a kaszka z owocami też nie podejdzie? Mój panicz, choć wszystkożerny, to na "gołą" kaszkę też się wypina
![]() Chociaż my za radą Monki też już nie jemy gotowych kaszek tylko płatki rozmaite - nieraz w całości a nieraz rozblendowane do konsystencji takiej kaszki własnie. tynka - chyba bym udusiła takich teściów... ![]() ![]()
#3625 |
Wtajemniczenie
|
Limonka
![]() ![]() u nas trochę pomogło to, że Kuba może "zbadać" zawartość miseczki, porozchlapywać i porozsmarowywać po tacce ![]() brawo za siku i papa ![]() bebe też bym chętnie siedziała w domu, ale niestety margo ![]() ![]() frogutka dużo zdrówka dla was! i cierpliwości dla Ciebie ![]() Ag dzięki za przepis, na pewno wypróbuję ![]() ![]() Tynka współczyję kolejnej choroby ![]() ![]() monkaa a pomarańcz - kiwi nie wychodzi kwaśne? ja ostatnio narzekałam na usypianie Kuby, no to jest jeszcze gorzej ![]() ![]() ![]() dawałam też Kubie ostatnio takie zwykłe rzeczy na spróbowanie, które my jemy i stwierdzam że on wszystkożerny jest. mielonego to pochłaniał aż mu się uszy trzęsły, a myślałam że porozmazuje jak zwykle po tacce. Aż w końcu mu zabrałam, bo stwierdziłam że to za dużo mięsa na raz ![]()
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś zrobiłam jaglną SunBaby-jje ją codziennie na mleku, więc zrobiłam na wodzie i dodałam brzoskwinie-spróbowała 1 (słownie jedną ![]() A po chwili zjadła całą porcję samej, ale na mleku. Tą Nominal oczywiście na mleku zrobiłam, ale nic z tego. A ja naiwna kupiłam od razu z tej firmy też orkiszową ![]() Zup kiedyś jadła po 200ml, teraz ledwo 130 wchodzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- a w ogóle to ile wody/soków piją Wasze dzieci ![]() Hanka jakbym jej nie wmuszała to chyba nie piłaby wcale ![]() ![]() ![]() A jak czytam, że niemowlaki powinny przyjmować ok. 800ml to mnie rozwala. Przecież to nierealne! Tygrysku Kinga wcale nie taka kruszyna. Hanka w ubraniu i pampku waży raptem 8kg. Tylko długa jest bo ubrania na 80 od jakiegoś czasu już nosi. Mam nadzieję, że wyniki krwi będą dobre! Kciuki dla Was!
![]() |
#3627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | ||||||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Odkąd Emilka poszła do żłobka to cały czas choruje? ![]() Ag9 - właśnie zapomniałam zapytać, a Wy w końcu wybraliście prywatny czy państwowy? Bo pamiętam że się na tym zastanawiałaś.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka ![]() Cytat:
![]() Ostatnio zajadał się krupnikiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja nie wmuszam, od czasu do czasu daję soczek - soku potrafi i 200 ml wypić i mu mało, ale to bardziej dlatego że mu smakuje a nie że jest spragniony... Też się ostatnio tym martwiłam, ale chyba skoro pije mleko i siusia normalnie to nie ma czym ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tequiba, gdyby było łatwo rozróżnić to lekarze nie dawaliby na chybił-trafił antybiotyków. Tu masz przykład różnicy http://www.wstronezdrowia.pl/czyteln..._infekcje.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś już 120ml wypiła-oczywiście na raty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.