|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
Pewnie ze dacie rade ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Problemy z baczkami ma codziennie, musze pomyslec co jem codziennie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
w środku jest ujście..ja mam otwarte... gin mówiła, że dostęp do główki już jest,,na 1 cm...a zewnętrzne to pewnie jak się rodzi... czyli te magiczne 10 cm tylko, ze jak się szyjka skróci do zera...to już nie ma znaczenia zewn czy wewn ... Cytat:
a Indra i Kasia Manieczka? jak u Was z cyklami...? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 13:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
moje posty zjada
![]() ![]() ![]() ![]() Ela powodzenia na wizycie! ![]() my już domku! ![]() ![]() dostałam antybiotyk dla siebie i clexane w zastrzykach, ale chyba dam rade zrobić je sobie sama. moje KP kuleje, mała niedojada niestety. ale będę nad tym pracowala w domku już. tak bardzo chcialabym Was nadrobić!
![]() |
#3604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamy czy wasze dzieci tez tak głośno robią kupę????
![]() |
#3605 |
Rozeznanie
|
LolaMontez
Monika, 30 lat, TP 4.XI, pierwsze dziecko ♥dziewczynka Lili ur. 4.XI.2014 godz. 7:45 (3,180 kg, 52 cm) yyy jak to ? a nie w terminie ? czy źle widzę...? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam krótkie cykle, 28dni, ale też wiele lat stosuję antykoncepcję i wielu naturalnych cykli zwyczajnie nie pamiętam.
U Lilianki zawsze kupę słychać, taki mokry strzał.
#3607 |
Zakorzenienie
|
Czekam na izbie dalam skierowanie a pielegniarka cos mowila ze zobaczymy co lekarz powie bo niby nie ma miejsca na odziale hmmm
#3608 |
Zakorzenienie
|
Happywoman, martha no kolejne do domku
![]() Futbolowa male rzeczy, a ciesza ![]() Anuszka ja cykle mialam krotkie 28-30 a przenosilam ![]() ![]() Indra ale akcja z tym gbsem. Db ze wszystko gra ![]() Ja juz po wizycie. Uwaga uwaga! Nic sie nie dzieje ![]() Szyjka zamknieta na cztery spusty. Z malym wszystko ok. Zbadala dokladnie i wszystko gra. Badanie takie dokladne jak zwykle bylo - pomiary, przeplywy itp. I co najlepsze waga na dzis: 3379 +/- 493 g. (A ostatnio w 37t2d mial 3297 +/- 481 g). Mowila ze w dwa tyg moze przybrac max.500g. Czyli gdyby max przenosic to ok. 4300 max. Gin mowila, ze nie mam sie martwic bo na duzego nie wyglada...tylko dziwne ze waga podobna...no ja wiem ze to plus minus pol kilo jest i moze stad ta roznica. Sama nie wiem co o tym myslec. no i jak do 20 nie urodze to 20 do szpitala. Jak beda mieli miejsca to mnie przyjma na oddzial, jak nie to zrobia ktg i jak bedzie ok to pewno odesla...no i to chyba tyle. Pytalam czy co drugi dzien na ktg chodzic to mowi ze nie ma takiej potrzeby skoro czuje db ruchy. Ze jesli bedzie cos niepokojacego to isc. A z ruchami problemu nie mam. Uparciuch dalej siedzi w brzuchu, mezowi pojutrze konczy sie urlop i taka to robota, o ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-11-13 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Z tymi cyklami to trochę prawdy zwykle jest. Ja miałam długie więc tp z om na 7.11 olałam bo owulacja była później i trzymam się tego z usg na 17.11. Gdyby liczyć jak większość lekarzy to ja też juz po terminie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
no kurde.. Cytat:
mój właśnie dzwonił z roboty ustalać co i jak z urlopem... ale bądź tu mądry i weź zaplanuj...kurde lepiej nie mieć indukowanego porodu.. lepiej jak sie samo rozkręca... Cytat:
Cytat:
yyy wklepałam w internetowy kalkulator porodu baby online.pl .. pierwsza miesiaczka 4 luty cykle 32 data porodu wyszła 15 listopada...a nie 11... czyli wg netu urodze za 2 dni.. :P a tak po obserwacji śluzu to owulacja była 18 lub 23 luty =data zapłodnienia więc jeżeli liczyć 266 dni od tych dat to terminy są adekwatne do dat 11 i 16 listopada Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 15:01 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
A mi dziś gin nie dala zadnego skierowania do szpitala na tego 20stego. To trzeba? Mowila mi, ze nie
![]() A tak mnie wszystko boli. Maly tak sie wpycha, ze az sie zdziwilam, ze nic sie tam nie rozwarlo ![]() Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jak juz maz pojdzie do pracy jak rozwiazac to, ze o ojcowski trzeba zlozyc tydzien przed, a chcialabym aby od poczatku byl z nami. Nie ma juz urlopu. Dwa dni na urodzenie sa to wiem, ze dwa dni w szpitalu bede, ale trzy dni jeszcze sa potrzebne...jak to rozwiazac. I u niego nie ma dwoch dni na opieke na dzieckiem...jak to robilyscie? ![]()
#3613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może pamiętacie datę zapłodnienia? Ja już naprawdę nie mam siły na tą ciążę ;( nie wiem już czego się jąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najpierw byla 15 minut, na drugi dzien pol godziny i teraz chodze na godzine to dzsiaj byl nasz chyba 5 spacer... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze u nas drugi dzien, ze maly je, zasypia na gora pol godziny budzi sie i od nowa, cyc, zasypia budzi sie itd...zasnal na dluzej tylko na spacerze, czy moze to znaczyc ze moj pokarm jest do bani..? Nie wiem wodnisty czy co? W nocy lepiej spi tzn. Potrafi zasnac na jakis czas a w dzien nie... ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- I mialam przygode...ze mnie juz nie cieknie od dwóch dni i wlozylam na spacer tylko wkladke i ide i nagle czuje jak zaczyna ze mnie leciec tam na dole....mialam zawal, wrocilam do domu a tam czerwony potop...jakis skrzep czy co.. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do urlopu.. to jeszcze przysługują 2 dni urlopu na żądanie..zgłosić można w dniu w którym się do pracy nie przyjdzie.... 2 dni opieki nad dzieckiem..przysługuje z kodeksu pracy... albo matka albo ojciec wykorzystuje..Ty nie musisz bo masz macierzyński...wiec normalne że tatusiowie je w tym roku wykorzystają... ja jak któryś pracodawca ma problem dzwonię..tu... http://www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie bezpłatnie poradzą.. i odpowiadają na głupie moje pytania jak nie rozumiem kodeksu pracy.. ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- manieczka wszystko zależy kiedy zaczniemy rodzić... czy w wolny weekend ? mój tż akurat nocne miany ma w przyszłym tygodniu na poród wykorzysta na pewno urlop na żądanie...-gdyby jedn nockę nie poszedł.. jak długo będzie trwało to i 2 dni uż potem ja w szpitalu ze 3 dni będę... potem staramy sie załatwić zwolnienie dla tż nad opieką nade mną... mojego raczej puszczą z pracy kiedy będzie chciał... bo już wszyscy tam czekają jak urodzę..już kogoś szkolili, zeby mogli sobie poradzić bez mojego tż ![]() no i mój ma ze 3 dni nadgodzin do odbioru.... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 15:24 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kiedy ubierzcie dziecku body z krótkim rękawem?
Bo same body na krotki rękawek do tego śpiochy czy półśpiochy troche bez sensu bo kapki bedą zimne, pod paja zakładam tylko pieluchę, jak to jest u Was?
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja mam w domu 21-22 stopnie więc chyba nie tak aż ciepło... kurcze młody zrobił zielonkawą kupę....czytam, że to może być nadwrażliwość na nabiał...spotkała się któraś z tym?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak szłam przez miasto strasznie źle się poczułam z tym, że nie mogę pomóc jednemu panu. Siedział na remontowanym przystanku i z torby wypadło mu jabłko do takiej 30-40cm dziury [chyba wiatę tam wstawią]. Za cholerę nie mogłabym mu pomóc, bo schylanie się to u mnie makabra i aż mi się przykro zrobiło. Na szczęście zjawiła się jakaś pani i pomogła, bo już naprawdę byłam gotowa się czołgać tam na chodniku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3619 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ubieram body z długim i gacie. Pod pajacem tylko pielucha. No i zawijam w koc jak w bet ![]() Klara przybrała 200 g. :-D M.nie kaszle, ona szczeka! Rano w chacie zdychała, a u lekarza dostała jakiegoś pier dolca, zaczęła szaleć, nie chciała się dać osłuchać i generalnie masakra. Lekarka też nie ta co zawsze i ja sama nie umiem jej znieść więc trochę usprawiedliwiam zachowane M. Dostała różne leki, jak nie pomoże dała też receptę na antybiotyk. Dobrze, że przyjechała teściowa, bo M.ma towarzystwo przynajmniej. Byłyśmy też po lekarzu na placu zabaw, bo pogoda taka piękna, że grzech kisić się w chacie, nawet kaszląc. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Wtajemniczenie
|
Indra no to u mnie wyszlo odwrotnie, bo najpierw mialam dodatni a przed samiutkim porodem ujemny, a przy porodzie położna i tak mi dała antybiotyk bo stwierdzila ze nie zaszkodzi a moze pomoc... czyli ten paciorkowiec taki zdradliwy...
Kostka pamietam ze po drugim porodzie chyba tez juz taka uradowana bylam, ze nic nie leci, poszlam na spacer i mnie zalało ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A u nas nawet ok, mała jest boska, grzeczna tylko je i śpi. Jakby jej w domu nie było. Wszyscy w niej zakochani, a mąż to już w ogóle... zaraz bedziemy ją kąpać... w ogóle to sobie odparzyła od tej rączki którą ma unieruchomioną pod paszką, ciężko się tam dostać bo się boję że ją to boli. Ja ledwo łażę, anemia daje się we znaki, jutro przyjedzie położna zdjąć mi szwy, to może będzie mi lepiej chodzić...
#3621 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Za Tydzień idziemy na pierwszą wizutę do pediatry 😃 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Wogole jak karmie mlodego z jednego cyca to z drugiego mi samo leci...leci cos dzisiaj ze mnie zewszad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
A nie po dwoch tygodniach?
My jutro idziemy na pierwsza juz widze ten ryk... Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-13 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa no to tez sobie jeszcze trochę pochodzisz... Ja juz jestem tak nerwowa ze mam ochotę rozniesc kazdego kto wejdzie mi w droge ;/ mój kazdy dzień trwa chyba 50h
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Ze tez nie da się tego porodu jakoś przyspieszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
Ja zakladam body z dlugim rekawem i pajac lub polspiochy i kaftanik. Jak sprawdzam karczek malej jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie pierwsze co to podali antybiotyk, bardzo zwracali na to uwagę ale ja miałam dodatni GBS, Lilce potem w szpitalu dwa razy crp sprawdzali ale było malutkie wiec luz ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Czyli 2x długi rękaw? Body i pajac? Bo półśpiochy i kaftanik to tylko jedna warstwa?
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Pare dni temu np. Bylo tak ze jak maz wrocil z pracy to mowie mu ze dzisiaj zimno na co on "przeciez na dworze 15 stopni" hehe Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-13 o 17:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.