|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
LOLA a ty w końcu miałas to zzo.??
![]()
#3572 |
Zakorzenienie
|
Moja się topi w tym smykowym kombinezonie no ale chyba bez sensu kupować teraz mniejszy
![]()
#3573 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie to nosi 56, a rzeczy z lumpa z NEXT 0-3 ma w większości za duże. Nie kupowałabym mniejszego bo bez sensu sama się zastanawiam jaki mu wziąć, ale myślałam o 68, bo chce, żeby całą zimę miał.
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
![]() my tylko na chwile, w ogole nie jestem w temacie o czym piszecie ![]() Chcialam tylko napisac, ze jesteśmy w domku i tu mam się podleczac, a Hania ma się dobrze ![]() Fiorella kciuki! trzymam! ![]()
![]() |
#3576 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella powodzenia!
U nas postep, jemy coraz wiecej, do 110ml zjada juz ![]() Mlody juz powoli zaczyna wyrastac z najmniejszych rozmiarow, powoli kroczymy w 56 ![]() W biedronce i rossmannie z malym bylam dwa razy i bez problemu z gondola jechalismy ![]() Mnie codzienne spacarki pozwalaja troche odreagowac, ale nadal nie najlepiej ze mna...
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze komplet ocieplany polarkiem wiec narazie to będę zakładać, małż ma wolne i chcemy z wozeczkiem iść po werke do przedszkola. Akurat mała zasnęła to pospi 2 godz.nakarmie ja i pojdziemy ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 |
Rozeznanie
|
teściowa wczoraj o 15 z woj lubelskiego wysłała list i dziś o 12 mam go juz w ręku.w woj wielkopolskim.. hmmm szybko poszło... się ostatnio z mężem zorientowaliśmy (po 2latach) że aktu małżeństwa nie mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Tak miałam, dali mi przy rozwarciu 5 cm i działało 2h wiec przy 9 cm przestało działać i parte na żywca
![]() ![]() Cytat:
![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-11-13 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwa wieksze takie misiowe plus spiworek do wozka\fotelika wiec teraz chyba nie bede kupowac nic. Zobaczymy jaka zima bedzie ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() Mnie najbardziej dobijaja sytuacje wiszenia 1,5-2 h na cycu i problem z zasypianiem czasem. Ale tak to jest ok ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
mam pytanie..
jak się jest pozamykanym i z szyjką.. i przychodzą skurcze...to najpierw sie szyjka skraca, czy najpierw się rozwarcie robi ? jak to jest, że mam szyjkę (gin mówiła że się skraca...no ale jest) i mam ten 1 cm rozwarcia.. to tak jednocześnie postępuje ? rozwieranie i skracanie szyjki? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Wtajemniczenie
|
dziś wizyta, więc idę ogarnąć Bożenę.....
![]() w sumie to mi się nie chce i już mi tak nie zależy.... jak pomyślę ile gimnastyki przy tym.... no, ale niech będzie może już starczy i na poród ![]() byłoby miło....
#3584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P Jak chodzicie na spacery to odciągacz pokarm czy wyjmujesz cyca i podajesz? Juz powoli troche chłodniej i tak wyciągać i karmić hmm średnio to widzę. I ile trwają spacerki? Ile trwał pierwszy?
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ z reguły zwracam uwagę na to, co negatywne, dziś dla odmiany pochwalę się, że nastoletnie dziewczę ustąpiło mi miejsca w tramwaju [po tym, jak wsiadłam, nagle cały tłum ludzi dostrzegł coś interesującego za oknem
![]() ![]() I fajną chwilę przeżyłam, jak czekaliśmy z małżem na jego frytki. W kolejce za nami były dwie młode panie z przesłodziutką dziewczynką ![]() ![]() ![]() ![]()
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W taka pogoe to butlabym nawet na dworze nie karmila.... ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aja mam 2 pytania: 1 jak czyscicie noski? Chodzi mi o sytuacje jak widzicie w dziurkach jakies kozki ? 2 czy czyscicie buzie wewnatrz gazikiem w przegotowanej wodzie? Jesli tak to czy tylko dziasla czy cos wiecej i jak czesto? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To wewnątrz trzeba buzie czyścić??? Pierwsze słyszę, nikt o tym nie wspominał, moze pózniej tak przy ząbkach ale teraz buzie od wewnątrz??
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Futbolowa jak miło
![]() Fajnie wam kurde z tymi znieczuleniami ;p Mi się udało w miarę sprawnie załatwić w up i grupę krwi tez zrobiłam wiec w pon odbiorę i mogę rodzic ![]() Za to prawie przeżyłam zawał bo mi mała z tyłu drzwi otworzyła w trakcie jazdy przed skrzyzowaniem a obok tir prawie nam urwał masakra. Ojj Trzeba pamiętać o blokowaniu drzwi ;/ Bosh wszystko mnie napitala w kroku. Tez musze jakieś golenie uskutecznic przed porodem i chyba jeszcze odroscik walne. Tylko Cholera wie czy to juz ostatnie zabiegi ;/ ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Ciekawe Ela ile ta twoja mała waży... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-13 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Wtajemniczenie
|
Anetka - a jak wybierzesz Pz to TŻ będzie mógł Cię tutaj odwiedzać czy to dla niego będzie za daleko?
Co do rozwarcia to ja mam dobre 2cm i szyjkę też mam, choć krótką. Gin mi mówił, że są jakby 2 rozwarcia ![]() Aleaa - ![]() Futbolowa - powiem Ci, że mi ostatnio często ustępują miejsca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Rozeznanie
|
A my też dziś wracamy do domku!
![]()
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzielam sola fizjologiczna, troche splynelo i gazikiem wyciagnelam. Ale to codziennie wkrapiasz? Taka jedna mpulke otwierasz na jeden raz czy mozna trzymac i kilka razy uzyc ? Buzie wewnatrz by zapobiec plesniawkom...ale rozne sa opinie, kolzanka czysci bo tak jej powiedziala polozna. Ja spytalam o to swoja powiedziala ze dwa razy dziennie. Probowalam ale to nie jest latwe....udalo mi sie tylko przod dziaselek. Nie umiem sie do tego zabrac...i nie wiem czy czyscic czy nie ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- ![]() W domu najlepiej dochodzi sie do siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Rozeznanie
|
Tylko w domu nie ma tak super pomocnych położnych, ale damy radę!
![]() ![]()
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3594 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
AnetkaIzabell, a miałaś długie cykle? Bo ponoć z długimi Ciążę się przenasza.. Ja miałam takie 30/31 ale też nie wiem ile w tym prawdy ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi nawet szybko poszlo z Bożena ![]() ![]() no ciekawe ile waży ciekawe.... ale chyba coś jest w tych 2,5 kg... dziś liczyłam ile przytylam, a schudłam ostatnio kg przy tej jelitówce to mi wyszło 8kg...
![]() |
#3597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja we wtorek odbieram wyniki GBS... wtedy i też mogę rodzić ![]() Łączę się w bólu krocza ![]() Chyba mi powoli ten cały czop odchodzi. Poza tym od kilku dni jestem poddenerwowana i poobgryzałam wszystkie paznokcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Wtajemniczenie
|
anuszka nam kiedyś, w sumie nie tak dawno, Jasiek otworzył drzwi przy prędkości 120-130... na szczeście opór powietrza i tylko trochę się rozchyliły, ale teraz już ZAWSZE pamiętamy o blokadzie.....
#3599 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też nachodzą już takie smuteczki, oby szybko przeszły. Cytat:
Moze jednak cię urzędzie przepuszczą jak zapytasz? Bezrobotni powinni mieć czas. Ja nigdy nie prosiłam, ale jak na krótko przed porodem pojechałam z synem i wielkim brzuchem na pobranie krwi, to poprosiłam o przepuszczenie i nie było problemu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś cały dzień chodzę i całuę moją śpiącą królewnę, a wnocy się zastanawiałam, po co mi to było. Cytat:
Najpóźniej 12h po odejściu wód powinno się urodzić, a samemu tak 1-2h po powinno się być w szpitalu. Ja pojechałam do szpitala po 2h akcji skurczowej, jak już była co 4-5min, ale ja mam 2min do szpitala, a u mnie bardzo szybko szła akcja. miałam wtedy 5cm rozwarcia i skurcze co 4 min, za niecałą godzinę urodziłam. Cytat:
Jak budzisz na siłe, bo ja teraz próbuję i nic, śpi dalej. Tylko przewijanie trochę pomaga. Cytat:
Może uda się jeszcze laktację pobudzić, ale jeśli nie, to nie łam się, mm też jest dla ludzi ![]() Cytat:
Ja nie czyszczę buzi w środku, jakoś mnie to nie przekonuje, ta buźa taka mała jest. Nie pisałam wam, jaką akcję miałam wczoraj. Przed porodem, 4.11 robiłam GBSa i wyszedł ujemny, świeżutki wynik, po porodzie pielegniarka jeszcze raz pobrała wymaz, bo taka procedura. Wróciliśmy wczoraj do domu po 10, a o 13 mama dzwoni ze szpitala, ze mamy wracać, bo w moim wymazie wynik pozytywny i trzeba dziecko zbadać. To powrót do szpitala, pobrali Lilce krew z główki (okropny widok) i czekaliśmy na wynik na cito CPR i wymaz buzi i noska też pobrali. Opcja była taka , że jak CRP wyjdzie podwyższone, to wracamy do szpitala i będą badać konkretnie i coś tam jeszcze podawać. Siedziałyśmy z mamą i Lilą w dyżurce u ielęgniarek noworodkowych i one były bardzo zdziwione i pocieszały nas, że będzie ok, po bo tak małym dziecku zaraz widać objawy infekcji, a to okaz zdrowia. Na szczęscie wyszło w normie i mogłyśmy wrócić do domu, ja dostałam receptę na globulki. To byłą okropna godzina oczekiwania. Kasiu, u ciebie GBS był i zniknął, a u mnie nagle po kilku dniach się pojawił ![]()
![]() |
#3600 |
Zadomowienie
|
Ela samych dobrych wieści na wizycie
![]() Oj Anuszka, ale musiałaś się strachu najeść... Indra dziwna sprawa z tym GBSem. A u mnie w szpitalu już po porodzie nie pobierali ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.