|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
LOLA a ty w końcu miałas to zzo.??
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Moja się topi w tym smykowym kombinezonie no ale chyba bez sensu kupować teraz mniejszy
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie to nosi 56, a rzeczy z lumpa z NEXT 0-3 ma w większości za duże. Nie kupowałabym mniejszego bo bez sensu sama się zastanawiam jaki mu wziąć, ale myślałam o 68, bo chce, żeby całą zimę miał.
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
my tylko na chwile, w ogole nie jestem w temacie o czym piszecie Chcialam tylko napisac, ze jesteśmy w domku i tu mam się podleczac, a Hania ma się dobrze Fiorella kciuki! trzymam!
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiorella powodzenia!
U nas postep, jemy coraz wiecej, do 110ml zjada juz niestety postepu o kp nie moge powiedziec, bo co z tego ze ciagnie pol godz jak sie odklei i jest wrzask, bo on glodny. Mam wrazenie, ze moje mleko malo wartosciowe sie zrobilo dla niego tj tylko woda szla. Mlody juz powoli zaczyna wyrastac z najmniejszych rozmiarow, powoli kroczymy w 56 ![]() W biedronce i rossmannie z malym bylam dwa razy i bez problemu z gondola jechalismy ![]() Mnie codzienne spacarki pozwalaja troche odreagowac, ale nadal nie najlepiej ze mna...
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze komplet ocieplany polarkiem wiec narazie to będę zakładać, małż ma wolne i chcemy z wozeczkiem iść po werke do przedszkola. Akurat mała zasnęła to pospi 2 godz.nakarmie ja i pojdziemy
|
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
teściowa wczoraj o 15 z woj lubelskiego wysłała list i dziś o 12 mam go juz w ręku.w woj wielkopolskim.. hmmm szybko poszło... się ostatnio z mężem zorientowaliśmy (po 2latach) że aktu małżeństwa nie mamy
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak miałam, dali mi przy rozwarciu 5 cm i działało 2h wiec przy 9 cm przestało działać i parte na żywca
ale przez te 2 h sporo odpoczęłam od bólu Cytat:
kupiłam jeszcze jeden taki misiowy 10 cm krótszy a i tak jest baaaardzo duży, nawet do rozgałęzienia nóżek nie sięga a ten ze smyka to nawet nie mierzyłem, moze do pasa sięgnie a mam 62
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-11-13 o 12:19 |
|
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dwa wieksze takie misiowe plus spiworek do wozka\fotelika wiec teraz chyba nie bede kupowac nic. Zobaczymy jaka zima bedzie ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Mnie najbardziej dobijaja sytuacje wiszenia 1,5-2 h na cycu i problem z zasypianiem czasem. Ale tak to jest ok
|
||
|
|
|
#3582 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie..
jak się jest pozamykanym i z szyjką.. i przychodzą skurcze...to najpierw sie szyjka skraca, czy najpierw się rozwarcie robi ? jak to jest, że mam szyjkę (gin mówiła że się skraca...no ale jest) i mam ten 1 cm rozwarcia.. to tak jednocześnie postępuje ? rozwieranie i skracanie szyjki? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-11-13 o 12:23 |
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś wizyta, więc idę ogarnąć Bożenę.....
![]() w sumie to mi się nie chce i już mi tak nie zależy.... jak pomyślę ile gimnastyki przy tym.... no, ale niech będzie może już starczy i na poród ![]() byłoby miło....
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P Jak chodzicie na spacery to odciągacz pokarm czy wyjmujesz cyca i podajesz? Juz powoli troche chłodniej i tak wyciągać i karmić hmm średnio to widzę. I ile trwają spacerki? Ile trwał pierwszy?
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ z reguły zwracam uwagę na to, co negatywne, dziś dla odmiany pochwalę się, że nastoletnie dziewczę ustąpiło mi miejsca w tramwaju [po tym, jak wsiadłam, nagle cały tłum ludzi dostrzegł coś interesującego za oknem
![]() I fajną chwilę przeżyłam, jak czekaliśmy z małżem na jego frytki. W kolejce za nami były dwie młode panie z przesłodziutką dziewczynką Nie mogła się doczekać swoich frytek, więc szeptam do małża, że jak pojawią się jego frytki, niech najpierw trafią do dziewczynki, bo przecież nic się nie stanie jak poczekamy dłużej. I może to głupie, bo przecież wielkiej różnicy by im to nie zrobiło, gdyby dostały je minutę później, ale wiem po sobie, że nawet drobna życzliwość od innych ludzi megapozytywnie nastraja i fajnie mieć czasem okazję móc ją okazać Poza tym widok tej małej jak dostała wreszcie co chciała - no bezcenne, cały czas mam od tego dobry humor
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W taka pogoe to butlabym nawet na dworze nie karmila.... ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Aja mam 2 pytania: 1 jak czyscicie noski? Chodzi mi o sytuacje jak widzicie w dziurkach jakies kozki ? 2 czy czyscicie buzie wewnatrz gazikiem w przegotowanej wodzie? Jesli tak to czy tylko dziasla czy cos wiecej i jak czesto? |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póki co efekt jestTo wewnątrz trzeba buzie czyścić??? Pierwsze słyszę, nikt o tym nie wspominał, moze pózniej tak przy ząbkach ale teraz buzie od wewnątrz??
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa jak miło
szkoda, że ludziom tak ciężko o drobne uprzejmości... Zwłaszcza w Polsce. Świat byłby piękniejszy. Fajnie wam kurde z tymi znieczuleniami ;p Mi się udało w miarę sprawnie załatwić w up i grupę krwi tez zrobiłam wiec w pon odbiorę i mogę rodzic ![]() Za to prawie przeżyłam zawał bo mi mała z tyłu drzwi otworzyła w trakcie jazdy przed skrzyzowaniem a obok tir prawie nam urwał masakra. Ojj Trzeba pamiętać o blokowaniu drzwi ;/ Bosh wszystko mnie napitala w kroku. Tez musze jakieś golenie uskutecznic przed porodem i chyba jeszcze odroscik walne. Tylko Cholera wie czy to juz ostatnie zabiegi ;/ ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Ciekawe Ela ile ta twoja mała waży... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-13 o 13:05 |
|
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Anetka - a jak wybierzesz Pz to TŻ będzie mógł Cię tutaj odwiedzać czy to dla niego będzie za daleko?
Co do rozwarcia to ja mam dobre 2cm i szyjkę też mam, choć krótką. Gin mi mówił, że są jakby 2 rozwarcia Zewnętrzne i wewnętrzne bodajże. I jedno sie mierzy w cm, a drugie tylko czy otwarte czy nie. :PAleaa - dla malucha!Futbolowa - powiem Ci, że mi ostatnio często ustępują miejsca Najbardziej mnie irytuje to, że w sklepach tego nie robi się za bardzo, ale w tramwaju ostatnio jak tylko weszłam i kasowałam bilet, to nie zdążyłam się jeszcze odwrócić, a już jeden chłopak mnie popukał w ramię i powiedział, że zwolnił dla mnie miejsce, żebym sobie usiadła
|
|
|
|
#3590 |
|
Rozeznanie
|
A my też dziś wracamy do domku!
))
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzielam sola fizjologiczna, troche splynelo i gazikiem wyciagnelam. Ale to codziennie wkrapiasz? Taka jedna mpulke otwierasz na jeden raz czy mozna trzymac i kilka razy uzyc ? Buzie wewnatrz by zapobiec plesniawkom...ale rozne sa opinie, kolzanka czysci bo tak jej powiedziala polozna. Ja spytalam o to swoja powiedziala ze dwa razy dziennie. Probowalam ale to nie jest latwe....udalo mi sie tylko przod dziaselek. Nie umiem sie do tego zabrac...i nie wiem czy czyscic czy nie ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- W domu najlepiej dochodzi sie do siebie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
Tylko w domu nie ma tak super pomocnych położnych, ale damy radę!
Mogę z czystym sercem polecić szpital na Żelaznej w Warszawie.
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
połozna mi mówiła zeby kropelke do noska bo w domu teraz sie grzeje i suche powietrze jest
|
|
#3594 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
AnetkaIzabell, a miałaś długie cykle? Bo ponoć z długimi Ciążę się przenasza.. Ja miałam takie 30/31 ale też nie wiem ile w tym prawdy ;/
|
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi nawet szybko poszlo z Bożena gotowa jestem i (ro) zwarta mam nadzieję ![]() no ciekawe ile waży ciekawe.... ale chyba coś jest w tych 2,5 kg... dziś liczyłam ile przytylam, a schudłam ostatnio kg przy tej jelitówce to mi wyszło 8kg...
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja we wtorek odbieram wyniki GBS... wtedy i też mogę rodzić ![]() Łączę się w bólu krocza ![]() Chyba mi powoli ten cały czop odchodzi. Poza tym od kilku dni jestem poddenerwowana i poobgryzałam wszystkie paznokcie |
|
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka nam kiedyś, w sumie nie tak dawno, Jasiek otworzył drzwi przy prędkości 120-130... na szczeście opór powietrza i tylko trochę się rozchyliły, ale teraz już ZAWSZE pamiętamy o blokadzie.....
|
#3599 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też nachodzą już takie smuteczki, oby szybko przeszły. Cytat:
Moze jednak cię urzędzie przepuszczą jak zapytasz? Bezrobotni powinni mieć czas. Ja nigdy nie prosiłam, ale jak na krótko przed porodem pojechałam z synem i wielkim brzuchem na pobranie krwi, to poprosiłam o przepuszczenie i nie było problemu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś cały dzień chodzę i całuę moją śpiącą królewnę, a wnocy się zastanawiałam, po co mi to było. Cytat:
Najpóźniej 12h po odejściu wód powinno się urodzić, a samemu tak 1-2h po powinno się być w szpitalu. Ja pojechałam do szpitala po 2h akcji skurczowej, jak już była co 4-5min, ale ja mam 2min do szpitala, a u mnie bardzo szybko szła akcja. miałam wtedy 5cm rozwarcia i skurcze co 4 min, za niecałą godzinę urodziłam. Cytat:
Jak budzisz na siłe, bo ja teraz próbuję i nic, śpi dalej. Tylko przewijanie trochę pomaga. Cytat:
Może uda się jeszcze laktację pobudzić, ale jeśli nie, to nie łam się, mm też jest dla ludzi ![]() Cytat:
Ja nie czyszczę buzi w środku, jakoś mnie to nie przekonuje, ta buźa taka mała jest. Nie pisałam wam, jaką akcję miałam wczoraj. Przed porodem, 4.11 robiłam GBSa i wyszedł ujemny, świeżutki wynik, po porodzie pielegniarka jeszcze raz pobrała wymaz, bo taka procedura. Wróciliśmy wczoraj do domu po 10, a o 13 mama dzwoni ze szpitala, ze mamy wracać, bo w moim wymazie wynik pozytywny i trzeba dziecko zbadać. To powrót do szpitala, pobrali Lilce krew z główki (okropny widok) i czekaliśmy na wynik na cito CPR i wymaz buzi i noska też pobrali. Opcja była taka , że jak CRP wyjdzie podwyższone, to wracamy do szpitala i będą badać konkretnie i coś tam jeszcze podawać. Siedziałyśmy z mamą i Lilą w dyżurce u ielęgniarek noworodkowych i one były bardzo zdziwione i pocieszały nas, że będzie ok, po bo tak małym dziecku zaraz widać objawy infekcji, a to okaz zdrowia. Na szczęscie wyszło w normie i mogłyśmy wrócić do domu, ja dostałam receptę na globulki. To byłą okropna godzina oczekiwania. Kasiu, u ciebie GBS był i zniknął, a u mnie nagle po kilku dniach się pojawił Nie wiadomo skąd, nigdzie się nie szlajałam.
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Ela samych dobrych wieści na wizycie
![]() Oj Anuszka, ale musiałaś się strachu najeść... Indra dziwna sprawa z tym GBSem. A u mnie w szpitalu już po porodzie nie pobierali
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

"

dla malucha!
wczoraj poduldała cyca przed 20 i poszłyśmy spać..obudziła mnie mała stękaniem przed 12 i czekałam aż bardziej się rozbudzi ale sie uspała i ja też zasnęłam..obudziłam sie po 1 i spanikowałam bo już było przeszło 5h bez karmienia to ją wybudziłam i popiła z góra 10min..odrazu zasneła potem znów przed 5 obudziło mnie jej stękanie i znów się uspokoiła alea przed na siłę juz znów ją budziłam bo kurde cycki robia się mi coraz bardziej miękkie..ostatnio się z nich lało a teraz mam wrażenie, że coraz bardziej puste.. no i popiła z 10 minut i znów zasnęła... mama mi mówi, że mam ją zostawić niech ona się wkońcu wyśpi to i zgłodnieje i sama się obudzi ale ja się boję normalnie jak ona tyle h bez karmienia...