|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Dam znac co i jak
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
ja mam wizytę dzisiaj o 15.15 więc może czegoś się dowiem. Chociaż obstawiam że gin stwierdzi że nic się nie dzieje...
A tak wogóle to pogoda jest taka paskudna, że ja nadal w łóżku leżę z laptopem bo wstawać mi się nie chce A posowałoby wstać i zrobić ze sobą porządek przed wizytą
|
#3603 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja już po i powtórka z rozrywki W srodę kolejne ktg i wtedy mam zadecydować czy w czwartek przychodze na wywolywanie porodu, czy bede chciala czekac do 10 dni (wtedy juz codzinnie ktg i usg). Oczywiscie zapytalam o cc i mam takie prawo, mimo ze i tak gadali ze lepiej wywolanie i takie tam bla bla... Mówię ze boje sie ze dziecko bedzie za duze i cos tam gadali ze są jakies zele co beda mnie i dziecko chronic i ze bede ciagle pod kontrola i ktg itd. Sama nie wiem . Kupilam sobie melisse na uspokojenie sie i chyba zapadne w zimowy sen do srody, badz do momentu az cos sie zacznie dziać
|
|||
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
uff inka sasia dzięki bo ja to już czarne wizje snuję... :/
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu ciągle pada. Cytat:
Ja też się boję, ze moje dziecię będzie za duze. Już teraz niezły z Niej klusek a co dopiero później. Ty masz ktg więc pod kontrolą jesteś także spokojnie. Wiem jakie to frustrujace tym bardziej, ze to już po tp.
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też ale narazie bez stresu u mnie
Julek już od nocy tylko na kp budzi się częściej ale zjada i śpi tylko kup mniej robi hmn obserwuje..a żółtaczka chyba znikła już więc przez nią chyba nie śpi tak. A może cukier mu spadł ? Bo tak w szpitalu mówiły..może tak być? Od 7.10 do 11 z prZerwami na cycu to może sir najadl jednak? jak sie już poda mm to później człowiek ma takie zamieszanie w głowie
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane a ja tak myślę że ten "masaż" szyjki 3 razy bardzo pomógł u mnie może niech Wam gin zrobi?
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie mam wizyty Chyba TŻ będzie musiał
|
|
|
#3610 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale najpierw drzemeczka.. byłam rano na morfologii i mocz zanieść a ktg i wizyta jutro i też się boję, że usłyszę, że pozamykane wszystko.
|
||
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Ja KTG nie miałam ani razu, nawet skierowania nie dostałam ostatnio. Może dzisiaj podpytam co i jak...
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście
maluchy nie panuja nad tym. Do 2 roku życia mogą zezować i jest to normalne. Mojej Basi dość długo jedno oko szło do środka i się martwiłam, bo tż ucieka, ale jest dobrze
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
A ja myślę, że jak jeszcze jest pare dni do terminu, to w ogóle nie ma co się stresować.
Antosia, dokładnie wiem co czujesz |
|
|
|
#3614 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po drodze mam kupić jeszcze rodzicom prezent na święta także muszę się jakoś zmobilizować mój na pewno jest duży bo tydzień temu lekarz wyliczył że ma ok. 4kg więc może by matki nie stresował i postanowił się już urodzić.Cytat:
Cytat:
a mój mały na zeszłotygodniowym usg miał szacowaną wagę ok. 4 kg także wielkość brzucha nie ma tu raczej większego znaczenia
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-22 o 11:57 |
|||
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Sasia ja się jakoś mega nie stresuje, to raczej jest niecierpliwość, tym bardziej przeraża mnie wizja świąt w szpitalu w razie W
|
#3616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda że większych efektów nie ma ale chociaż jest przyjemniej niż u lekarza ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to ciekawe co się dzieje z Jojla już chyba 2 dzień się nie odzywa.
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u Ciebie przy takiej wadze Malucha nie rozważają CC???
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie nie rozważają bo mam już rozwarcie na 1,5 cm i wg. lekarza poród ma pójść szybko łatwo i przyjemnie
|
|
#3619 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięk Ale ja sama nie wiem jak lepiej Mam nadzieje ze maluch zadecyduje za mnie i postanowi sam wyjśc na świat![]() Cytat:
![]() OO, to calkiem spory Twój maluch
|
|||
|
|
|
#3620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty masz rozwarcie, ja żadnego
|
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
No ale rozwarcie przecież o niczym nie świadczy niestety, niektóre chodzą z rozwarciem długo i nic się nie rusza, jak u Ciebie właśnie... widzę że co lekarz to lepszy
To ja może jeszcze na jutro się umówię na USG prywatnie żeby sprawdzić tego mojego małego Bąka
|
#3622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do kitu z takim rozwarciem które nie postępuje ![]() Cytat:
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-22 o 12:25 |
||
|
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że się niecierpliwicie
łatwo mi teraz mówić, bo mam to już za sobą, ale sama chodziłam podirytowana tym czekaniem. Antosia, to ja bym poczekała do tych 10 dni po tp jeśli wszystko jest ok. |
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Dobra zbieram się do lekarza. Dam znać powizycie co tam u nas słychać
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie mąż się ze mnie śmieje że ostatnio często sprawdzam czy coś się w lodówce nie zmieniło bo co chwilę głodna jestem, przez całą przytyłam 11 kg, z czego 3 kg w ciągu ostatniego m-ca---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Paulinkus czekamy na dobre wieści, że coś jednak się rusza u Ciebie
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jutro rano mam się zgłosić do szpitala na indukcję... Prawodopobnie założą mi balonik a po dobie dopiero kroplówka z oxy... Ehh już mi chyba wszystko jedno... ![]() A Mała urosła już na niezłą kluskę - lekarz oszacował dziś na 3700g
|
|
#3629 |
|
Raczkowanie
|
A bierzecie silikonowe osłonki na piersi do szpitala? bo na moich pisze, żeby je sterylizować przed każdym użyciem gotując 5min. w wodzie a jak ja w szpitalu mam je gotować
a laktator jakby był potrzebny to jak części w szpitalu sterylizować, tylko wrzątkiem zalać? czy nie trzeba jakby nim tylko brodawki wyciągać?
|
|
|
|
#3630 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z tą wagą to tez zakręcona jestem, bo wg usg mojej lekarki dziecko jest mniejsze niz wg usg w szpitalu, raz co bylam w krótkim odstępie czasu i tam i tam, to prawie 400g różnicy- nie wiem z czego to wynika, ale widze ze w szpitalu maja o wiele lepszy sprzęt, więc nie wiem czy oni nie są bliźsi prawdy ![]() Cytat:
![]() No i w swięta byłabym w domu ![]() Cytat:
Daj znać ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Mam taką nadzieję ![]() No to nasze maluchy podobnej wagi Mój nawet parę gram więcej![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A w ogóle to chyba na naszym wątku najwięcej przytyłam bo mam 24kg na plusieEdytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-22 o 12:42 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

i daj znać jak bedziesz po wizycie czy coś się ruszyło.

A posowałoby wstać i zrobić ze sobą porządek przed wizytą
13.08.2011r.
także wszelkie zakamarki mieszkania wyczyszcze i może sasiadce którejś pomogę
W srodę kolejne ktg i wtedy mam zadecydować czy w czwartek przychodze na wywolywanie porodu, czy bede chciala czekac do 10 dni (wtedy juz codzinnie ktg i usg). Oczywiscie zapytalam o cc i mam takie prawo, mimo ze i tak gadali ze lepiej wywolanie i takie tam bla bla... Mówię ze boje sie ze dziecko bedzie za duze i cos tam gadali ze są jakies zele co beda mnie i dziecko chronic i ze bede ciagle pod kontrola i ktg itd. Sama nie wiem
. Kupilam sobie melisse na uspokojenie sie i chyba zapadne w zimowy sen do srody, badz do momentu az cos sie zacznie dziać

jak sie już poda mm to później człowiek ma takie zamieszanie w głowie

ale najpierw drzemeczka.. byłam rano na morfologii i mocz zanieść a ktg i wizyta jutro i też się boję, że usłyszę, że pozamykane wszystko.

szkoda że większych efektów nie ma ale chociaż jest przyjemniej niż u lekarza
Mam nadzieje ze maluch zadecyduje za mnie i postanowi sam wyjśc na świat
a laktator jakby był potrzebny to jak części w szpitalu sterylizować, tylko wrzątkiem zalać? czy nie trzeba jakby nim tylko brodawki wyciągać?