Październikowe mamy 2015 część I - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-17, 19:03   #3601
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja mam na prawym u mnie jest czynnościowa więc taka która tworzy się przy ciąży - z tego co czytałam. tylko gin wykryła ją na wizycie 7 stycznia a ja w ciążę zaszłam przypuszczalnie 10 .. 100% pewności nie mam, bo ciąża jest napewno młodsza tylko zostaje pytanie o ile dokładnie a USG nie stwierdza na 100% jaki jest naprawdę wiek ciąży..

edit: doczytałam teraz dokładnie i jednak nie tylko przy ciąży się ona tworzy
Ja też miałam tą czynnościową w październiku i się wchłonęła po Duphastonie właśnie. Torbiele się robią z nie pękniętych pęcherzyków i najczęściej sie same wchłaniają
Stary 2015-03-17, 19:06   #3602
Amelie04
Zakorzenienie

Talantea my mamy turystyczne ale materac kupilam osobno taki z gryki.

Kurde teraz bede sie cala ciaze stresowac czy donosze dziecko przez ta glupia szyjke Boze
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 19:07   #3603
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Witaj Zapraszamy. A napisz cos więcej o sobie może no jak długo się staraliście, ile masz lat i czy to Twoje pierwsze czy kolejne dziecko. Odezwałaś się to już wyjścia nie masz spowiadaj się nam tu
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
AaaaAaaAaaaaaaaaaaaa!!!
Alemacie podobne avatary, normalnie raz lewe raz prawe oko paczy

Cytat:
Hej ja już po mój kochany olbrzymek ma już 4,8cm Słuchałam jak cudownie bije serduszko Mam kartę ciąży założoną a w niej termin na 24 września ;o ale to wg OM a ciążę mam młodszą więc pewnie będzie później wyniki badań są ok tylko mocz muszę powtórzyć bo możliwe że się dostała wydzielina z pochwy i dlatego taki wynik, bo to raczej nie infekcja no i żurawinke pić bo ph wyższe. Kolejna wizyta 14.04 , teraz fotek nie mam ale dostanę w sobotę na genetycznym torbiel się zmniejszyła z 5cm na 2,5 Ale jestem szczęśliwa!!! Dziękuję za kciuki
Ale duuuzy U mnie tez ph wyzsze niz zwykle (choc w normie), tez chyba bede zurawinie popijac.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Witaj

Super ! jaki duzy
A ja sie zastanwiam, jak chodze prywatnie to bede miala USG na kazdej wizycie? Bo ostatnio bylam 2tyg temu i ide jutro i zastanawiam sie czy mi zrobi, bo jak nie to sie wkurze
Mi gin robi zawsze, nawet ja przyszlam po tygodniu tylko z infekcja, to bylo "a moze dzis zobaczymy czlowieka"

Cytat:
No my się tak właśnie na jakąś Teneryfę czaimy, tylko że mnie tak zwane społeczeństwo zje za latanie samolotem w ciąży więc pewnie stanie na poczciwym Bałtyku
My lecimy do Paryza na tydzien, mamy podroz poslubna na koniec czerwca, w sam srodek II trymestru, ponoc wtedy smialo mozna latac

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zobacz na aros . pl ja tam często kupuje jest duża roznica w cenie
Tez musze zamowic

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
No właśnie miałam was pytać rodziny wasze juz wiedzą o ciąży? Jak reakcje?

U mnie jeszcze nie wie nikt i tak pozostanie do 24.04 czyli do moich prenatalnych
U mnie tez dopiero po prenatalnym powiemy, jak juz na maksa bede pewna ze jest ok. A w pracy chyba jeszcze pozniej

Cytat:
Też się dziś czuję kiepsko. Mam 10 tc i ponoć jest najgorszy
U mnie tak samo, juz mam taki jadlowstret - wszystko co kochalam jesc jest dla mnie obrzydliwe, nie moge patrzec na jakakolwiek soje, szpinak, nawet czekolade, az mnie ciary przechodza na sama mysl Nawet soki juz wszystkie mi obrzydly, najpierw pomaranczowy, potem grejfrut, porzeczka, jablko, juz sama wode tylko pije... Nie wiem juz co jesc, przywloklam z Lidla lody pistacjowe, moze one mi wejda...

Mala, a przypomnij jakie wyniki tarczycy sa ok w ciazy? Bo odebralam juz i mam TSH 0,536, chyba malutko? FT 4 znowu 19,03 czyli w gornej granicy...
Progesteron mam chyba ok 73,68; za to prolaktyna szmata jedna w granicach gornej normy a nadal biore Bromergon na zbicie, boje sie odstawiac
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-03-17 o 19:08
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 19:08   #3604
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Kosz ma sens jeśli mieszka się np. w domu i pokój z łóżeczkiem jest na innym piętrze niż dajmy na to kuchnia ) a u mnie i w mieszkaniu dawnym się sprawdził kiedy Lilo już nie chciała sama w pokoju być, a ja miałam obiad do gotowania. No i na wyjazdach, bo mniej miejsca zajmuje niż łóżeczko turystyczne, a na drogę można w niego spakować wszystkie ciuszki dziecka
Właśnie dlatego podobają mi się te kosze u nas sypialnie będą na górze, a przyda się coś takiego, żeby można było znieść na dół i maluch spał obok
Stary 2015-03-17, 19:09   #3605
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Pytałaś może lekarza, kiedy będziesz mogła wrócić do barabara ? Bo zakładam, że masz tymczasowy zakaz w związku z potencjalną możliwością skręcenia się jajnika.
Co do wieku ciąży, to niby nie, ale 2 ostanie USG które miałam i dostałam do nich opis miały dokładnie wpisany który to dzień, a dodatkowo odstęp między nimi się idealnie zgadzał, więc tego się trzymam Wg. USG dziś leci 11t2d, wg OM kończę 12 tydzień .
Jak byłam w 7tc i torbiel miała 5cm to wtedy gin powiedziała żebym się oszczędzała, nie skakała, nie biegała itp bo może się torbiel skręcić. Więc bara bara też wolałam unikać dla bezpieczeństwa. Ale teraz skoro się zmniejszyła do 2,5cm będę chciała wrócić do tego , tylko że bardzo delikatnie i uważnie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 19:12   #3606
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik ja mam tsh 2,56... zapewne gin powie ze wszystko ok nie martw sie. A ciekawe co na temat tej szyjki powie, bo zaraz depresje przez to zlapie... dla niego zawsze wszystko jest ok i super
Stary 2015-03-17, 19:15   #3607
Em_jK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
A czy w tym lozeczku materac nie jest za cienki? Ja nie mam pojecia co bede kupowała tak na prawde, pare opcji jest, ale nie wiem ktora najlepsza.
Ja kupowałam normalny materac piankowy
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 19:26   #3608
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
I dla tych które się źle czują, trzymajcie się, jeszcze tydzień/dwa i będzie lepiej ! Jak byłam na zwolnieniu 3 tygodnie temu ( leżałam z krwiakiem ) to prawie cały czas spałam, jak próbowałam cokolwiek czytać/oglądać - zasypiałam. Dziś, mimo iż jestem przeziębiona, męczy mnie katar i kaszel, to czuję się mimo wszystko lepiej - mam więcej energii.
Ha. Ja jestem w tym magicznym 12 tygodniu i doopa, od południa ledwo żyję codzień

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Dziewczyny mialam troche ponad rok temu wypalanke, podobno ciezko jest donosic ciaze po takim zabiegu ? Ktoras cos wie na ten temat?
Ja też miałam kiedyś, zaraz po pierwszym dziecku, i nigdy nie słyszałam żeby to miało cokolwiek komplikować, kochana. Dwie kolejne ciąże donosiłam bez żadnych problemów - tzn. moje ciąże kończą się jak dotąd zawsze 2-3 tygodnie przed terminem, ale dziewczynki z wagą 3 kg+ i 10 Apgar
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 19:31   #3609
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ha. Ja jestem w tym magicznym 12 tygodniu i doopa, od południa ledwo żyję codzień

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Ja też miałam kiedyś, zaraz po pierwszym dziecku, i nigdy nie słyszałam żeby to miało cokolwiek komplikować, kochana. Dwie kolejne ciąże donosiłam bez żadnych problemów - tzn. moje ciąże kończą się jak dotąd zawsze 2-3 tygodnie przed terminem, ale dziewczynki z wagą 3 kg+ i 10 Apgar
Troszke mnie pocieszylas, ale ja panikara zakladam zawsze najgorsze scenariusze...
Stary 2015-03-17, 19:34   #3610
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak byłam w 7tc i torbiel miała 5cm to wtedy gin powiedziała żebym się oszczędzała, nie skakała, nie biegała itp bo może się torbiel skręcić. Więc bara bara też wolałam unikać dla bezpieczeństwa. Ale teraz skoro się zmniejszyła do 2,5cm będę chciała wrócić do tego , tylko że bardzo delikatnie i uważnie
Moja mówiła, że dopiero będę mogła po 1 trymestrze jak mi się "wszystko podniesie" cokolwiek to znaczy, więc ostatnio nie dopytywałam
Jeszcze 3 tyg wytrzymam(y).
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 19:38   #3611
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mówiła, że dopiero będę mogła po 1 trymestrze jak mi się "wszystko podniesie" cokolwiek to znaczy, więc ostatnio nie dopytywałam
Jeszcze 3 tyg wytrzymam(y).
ja już kończę pierwszy więc skoro tak to będę spokojniejsza wszystko podniesie heheh
Stary 2015-03-17, 19:40   #3612
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Troszke mnie pocieszylas, ale ja panikara zakladam zawsze najgorsze scenariusze...
Ale lekarz Ci takie coś powiedział?...
Kubulek
Stary 2015-03-17, 19:43   #3613
mala29lll
Zakorzenienie

Pasztetnik Mi kazał endo utrzymywać Tsh w granicach 0,5 do 2,5, ale powiedział, że może spadać tsh bo HCG działa na nie i to jest zupełnie naturalne Powiedział, że może być nawet nadczynność i to tez nic złego, ale każdy wynik poza ta granicą trzeba skonsultować. JA mam co miesiąc robić badanie i jak będzie poza granicami to mam dzwonić. Tak mnie nie będzi enaciągał na wizyty

Zaciekawiłyście mnie tym koszem mojżesza JA mam spore mieszkanie i tak się zastanawiam, ale faktycznie drogawe.
Stary 2015-03-17, 19:55   #3614
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik Mi kazał endo utrzymywać Tsh w granicach 0,5 do 2,5, ale powiedział, że może spadać tsh bo HCG działa na nie i to jest zupełnie naturalne Powiedział, że może być nawet nadczynność i to tez nic złego, ale każdy wynik poza ta granicą trzeba skonsultować. JA mam co miesiąc robić badanie i jak będzie poza granicami to mam dzwonić. Tak mnie nie będzi enaciągał na wizyty

Zaciekawiłyście mnie tym koszem mojżesza JA mam spore mieszkanie i tak się zastanawiam, ale faktycznie drogawe.
Dzieki Ulzylo mi Juz sie nie moge doczekac czwartkowej wizyty, to juz pojutrze

A mnie TZ dzis znow wkurzyl; wrocilam ledwo zywa po pracy, pierwsze co puscilam pawia, a on do mnie z pretensjami, ze mam mu sprzatac dom bo jutro na wieczor jego koledzy przychodza Ze mam stoly sprzatac, odkurzac i myc podlogi a ja mam ledwo sile tylek se podetrzec a co dopiero dom robic na blysk Nie ukrywam, ze nie mam ochoty od paru tygodni nikogo do domu zapraszac bo zwyczajnie nie mam sily na az tak generalne porzadki i jeszcze po nich siedzenie z kims Powiedzialam, ze nie bede wdychac teraz plynu do mycia blatow a jedyny kawalek podlogi ktory moze miec na jutro wypolerowany to w kiblu pod moimi kolanami
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 20:01   #3615
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ale lekarz Ci takie coś powiedział?...
Nie, w internecie czytalam.
Jutro go podpytam. Pewnie zrobi cytologie. Jak biore luteine to nie bedzie to mialo wplywu na wynik?
Stary 2015-03-17, 20:06   #3616
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro go podpytam. Pewnie zrobi cytologie. Jak biore luteine to nie bedzie to mialo wplywu na wynik?
Wujek internet Ci nakłamał
Nie będzie miało wpływu

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

A mnie TZ dzis znow wkurzyl; wrocilam ledwo zywa po pracy, pierwsze co puscilam pawia, a on do mnie z pretensjami, ze mam mu sprzatac dom bo jutro na wieczor jego koledzy przychodza Ze mam stoly sprzatac, odkurzac i myc podlogi a ja mam ledwo sile tylek se podetrzec a co dopiero dom robic na blysk Nie ukrywam, ze nie mam ochoty od paru tygodni nikogo do domu zapraszac bo zwyczajnie nie mam sily na az tak generalne porzadki i jeszcze po nich siedzenie z kims Powiedzialam, ze nie bede wdychac teraz plynu do mycia blatow a jedyny kawalek podlogi ktory moze miec na jutro wypolerowany to w kiblu pod moimi kolanami
i dobrze rzekłaś
a on nie może posprzątać dla kolegów?
Kubulek
Stary 2015-03-17, 20:10   #3617
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja jeszcze żadnych zakupów nie robię, za wcześnie. Odkładamy natomiast kasę, żeby mieć większą sumkę na większe zakupy później.

Cytat:
Mój gin mi powiedział jedno - "pamiętaj dziecko drogie - internet to ZUO. Masz do mnie telefon? Masz. Masz zaufanie? Masz. To dzwoń, a nie googlasz"
Stary 2015-03-17, 20:11   #3618
Amelie04
Zakorzenienie

Oliath
Pasztetnik- niezle ziolko z tego Twojego Tz.niech sobie sprzataczke najmie
Stary 2015-03-17, 20:11   #3619
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A mnie TZ dzis znow wkurzyl; wrocilam ledwo zywa po pracy, pierwsze co puscilam pawia, a on do mnie z pretensjami, ze mam mu sprzatac dom bo jutro na wieczor jego koledzy przychodza
: pala:
Stary 2015-03-17, 20:12   #3620
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze żadnych zakupów nie robię, za wcześnie. Odkładamy natomiast kasę, żeby mieć większą sumkę na większe zakupy później.

Mój gin mi powiedział jedno - "pamiętaj dziecko drogie - internet to ZUO. Masz do mnie telefon? Masz. Masz zaufanie? Masz. To dzwoń, a nie googlasz"
I dobrze powiedzial.

juz wiecej nie bede takich rzeczy robic, I PROMISE
Stary 2015-03-17, 20:15   #3621
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mialam takiego kosza i teraz raczej tez nie bede kupowac, nie widze sensu. A i miejsca mamy malo.
Ja mam mieszkanie, ale poniewaz dopoki tesciowa z nami mieszka mamy tylko 2 pokoje, to jeden byl malego a drugi nasz i ten nasz jest sypialnia i dziennym w jednym. Nie mielismy miejsca na wstawienie tu lozeczka normalnego, wiec przez pierwsze 4 miesiace maly spal w gondoli kolo lozka, bo nie zasnelabym gdyby spal sam w innym pokoju. Dodam, ze jego pokoj to nie tak do konca nasz pokoj, bo tesciowa ma tam swoje meble i wlasciwie miejsce zostalo zagospodarowane tylko na lozeczko i przewijak. Nie moglismy zrobic sobie tam sypialni. Takze, ja wiem ze przyda mi sie taki kosz w pokoju goscinnym, nawet jesli do tego czasu bedziemy mieli juz sypialnie. nie wiem tez kiedy kupkmy starszakowi duze lozko, wiec do tego czasu malenstwo bedzie spalo kolo mnie w malym "lozeczku" mozna to przewiezc ze soba do kuchni, innego pokoju, itp. Mam nadzieje, ze pozycze od kolezanki albo odkupie za mniejsze pieniadze

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 20:16   #3622
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
prawda ja jak analizowałam wyniki z moczu to się dowiedziałam, że mogę mieć nowotwór na nerkach a co się okazało, gin dziś powiedziała "nie sądzę, żeby to infekcja była, możliwe że dostała się wydzielina z pochwy i dlatego taki wynik. powtórzymy badanie dla pewności"

Cytat:

o boże jakby mój z czymś takim wyskoczył to chyba bym go wyśmiała

dziewczyny mogę w ciąży zażywać URINAL ? w składzie ma naturalne składniki, sproszkowaną żurawinę głównie. a gin kazała kupić coś żurawinowego żeby mi zakwasiło to pH

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-03-17 o 20:18
Stary 2015-03-17, 20:21   #3623
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

O masakra Ja bym powiedziała, ze jak sobie zaprosił to niech sprząta i bym chyba poszła po patelnię i w łeb trzepnęła CO to za tekst do kobiety i to cięzarnej grrrrrrrr udusić to mało
Stary 2015-03-17, 20:41   #3624
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra Ja bym powiedziała, ze jak sobie zaprosił to niech sprząta i bym chyba poszła po patelnię i w łeb trzepnęła CO to za tekst do kobiety i to cięzarnej grrrrrrrr udusić to mało
Ahahahhaha

Malinowa - a herbatka zurawinowa nie starczy? Mi tez kazali w poprzedniej ciazy i pilam tylko herbatke.

Dziewczyny przytylam juz dobre 3kg. W kurtke wiosenna sie nie dopinam w brzuchu i biuscie, tzn na chama sie dopne... szok. Po porodzie dieta dieta i jeszcze raz dieta
Dla porownania w poprzedniej ciazy przytylam cale 5kg.

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-17 o 20:42
Stary 2015-03-17, 20:43   #3625
mala29lll
Zakorzenienie

Ale miałam przed chwilą pogrom z rzyganiem. MAsakra. Piję sobie herbatę z imbirem i zobaczymy, ale dalej mnie mdli. Trzeba coś wtrząchnąć chyba
Stary 2015-03-17, 20:44   #3626
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Malinowa - a herbatka zurawinowa nie starczy? Mi tez kazali w poprzedniej ciazy i pilam tylko herbatke.
.
powiedziała, że mam żurawinkę łykać wszystko jedno w jakiej formie, dzwoniłam z domu do taty żeby wracając z pracy mi kupił żurawinę w tabletkach albo syropie i kupił właśnie urinal
Stary 2015-03-17, 20:44   #3627
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny przytylam juz dobre 3kg. W kurtke wiosenna sie nie dopinam w brzuchu i biuscie, tzn na chama sie dopne... szok. Po porodzie dieta dieta i jeszcze raz dieta
Dla porownania w poprzedniej ciazy przytylam cale 5kg.
Też mam problem z kurtką, bo cycki się ledwo mieszczą A na jesień jeszcze luźna była
Stary 2015-03-17, 20:50   #3628
Amelie04
Zakorzenienie

Kod PHP:

Cytat:
Ale miałam przed chwilą pogrom z rzyganiem. MAsakra. Piję sobie herbatę z imbirem i zobaczymy, ale dalej mnie mdli. Trzeba coś wtrząchnąć chyba
Ja przed chwila zjadlam 4 albo 5 kanapek z serkiem topionym. za chwile znowu bede jadla i teraz dylemat jesc i przytyc czy nie jesc i zle sie czuc...
Stary 2015-03-17, 20:50   #3629
jo_manh
Rozeznanie

W pierwszej ciazy przytylam 12kg, teraz startuje z wagi wyzszej o 3 kg niz w pierwszej, a chcialabym sie zatrzymac mniej wiecej na tym samgm poziomie

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 20:57   #3630
Zaliczka
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny! Ale się rozpisujecie...

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Co do fotelików to macie rację, ja miałam 3w1 i jak tylko moje dziecko wyrosło z nosidełka to sprzedałam je...Teraz mam po szwagierki dzieciach i innego nie mam zamiaru kupować
Dobrze, że piszecie o tym, bo my myśleliśmy właśnie, że może lepiej taki 3w1 kupić, ale skoro tyle z Was pisze, że się nie sprawdza, to nad czymś innym pomyślimy i fotelik do samochodu osobno.

Cytat:
Hej ja już po mój kochany olbrzymek ma już 4,8cm Słuchałam jak cudownie bije serduszko Mam kartę ciąży założoną a w niej termin na 24 września ;o ale to wg OM a ciążę mam młodszą więc pewnie będzie później wyniki badań są ok tylko mocz muszę powtórzyć bo możliwe że się dostała wydzielina z pochwy i dlatego taki wynik, bo to raczej nie infekcja no i żurawinke pić bo ph wyższe. Kolejna wizyta 14.04 , teraz fotek nie mam ale dostanę w sobotę na genetycznym torbiel się zmniejszyła z 5cm na 2,5 Ale jestem szczęśliwa!!! Dziękuję za kciuki
Ale Wam dobrze, tyle z Was na USG ostatnio Ja pierwsze miałam 11 lutego, a drugie będę mieć dopiero 30 marca i to już genetyczne będzie. Już tak czekam i odliczam... chciałabym już wiedzieć, że wszystko w porządku, serduszko bije jak trzeba, i w ogóle, już bym chciała zobaczyć

Cytat:
my planowaliśmy jechać na koniec maja może do Hiszpanii na parę dni jak lekarz pozwoli, nie będzie przeciwwskazań oczywiście też planowaliśmy wakacje w Egipcie albo Turcji a tu dzidziuś i pozostaje Europa
My też na maj, w sumie już w zeszłym roku tak planowaliśmy, a teraz się dobrze zgrało w czasie, bo akurat 2 trymestr. No i jeszcze ponieważ z kościelnym trochę poczekać musimy, to chcemy szybko cywilny wziąć, tylko z rodzicami i rodzeństwem. I też chcemy tak to zgrać w czasie, że w weekend cywilny, z później wybywamy na tydzień

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ubranka planuje kupowac w okolicach kwietnia/maja. Niestety nikt z rodziny czy znajomych malych dzieci nie ma, wiec nie mam po kim dziedziczyc ubranek. Chce sie za to zabrac w miare wczesnie, bo jak potem wszystko na raz bysmy kupowali, to nie wyrobimy finansowo.
No my też za bardzo nie będziemy mieli skąd dostać... u mnie bracia jeszcze bez dzieci, a u TŻ siostry duuużo starsze i ich dzieci też. Chociaż jedna siostra, która w miarę blisko mieszka zostawiła jakieś ciuszki, ale nie wiem co to by było, czy by się nadało, bo jej dziewczyny to już takie 12-14 lat. Moje kuzynostwo ma dużo dzieci takich powiedzmy od roku do 8 lat,ale raczej będą jeszcze dla siebie zostawiać,albo może między sobą wymieniać... Chyba że byśmy jakieś pojedyncze sztuki jako prezent dostali od kogoś.

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie jeszcze nikt nie wie czekamy na swieta... licze ze tez cos tam dostane ale jak nie to nie ile tam takiemu maluszkowi potrzeba zakupy planuje dopiero robic w wakacje jak juz bede na zwolnieniu i urzadze pokoik
U nas też jeszcze nie wiedzą. No tylko TŻ się pierwszego dnia jednemu z przyjaciół wygadał, a po jakimś tygodniu mamie (chociaż prosiłam chyba codziennie, żeby jeszcze nie mówił, bo ja nie gotowa, ale zła byłam na niego ) Ostatnio dwóm bliskim koleżankom się przyznałam, bo byłam u nich na weekend i wina nie piłam, i same zapytały Ale mojej rodzinie i całej reszcie mamy zamiar dopiero od Wielkanocy mówić.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
A do dupci coś używałyście z kosmetyków? Siostra z dwoma dziewczynami przejechała na płatkach kosmetycznych, wodzie i mące ziemniaczanej i nigdy nie miały odparzeń. Chusteczki nawilżane jedynie jak gdzieś byli
Mala a o co chodzi z tą mąką ziemniaczaną? bo ja bym też wolała tych chusteczek nawilżanych nie używać, chyba że gdzieś w podróży czy coś.
Zaliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości