![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pod względem kataru i kaszlu bez zmian, tyle że syropy odstawione więc brzuch ja juz nie boli i nie płacze po kilka godzin. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- U nas na mikolaja chcieli 40zl, wydaje mi się to dużo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Być może ![]() Jak tam Olusia? Cytat:
U nas problem jest z jedzeniem. Na początku jak pisałam K nie chciał jeść obiadów u nich. Więc ok umowiłam się z babką, że będe mu robić kanapki. I teraz przynosi te kanapki do domu - jeden gryz i tyle. Nie wiem czy one sie starają, żeby coś zjadł ![]() ![]() Poza tym zauważyłam, że sypia na sali, na materacach, tam gdzie się bawią. Nie ma swojego łozeczka z tego wgledu, że pozno dołaczył do spiacych dzieci. Przychodzi z tego zlobka smutny, nie chce chodzić no ale moze po prostu sie odzwyczaił (w koncu prawie 2 tyg. nie byl). Tylko za niedlugo bedzie chodzic tez Z no i chciałabym ich razem posyłać. Wiozę go w poniedziałek i mam zamiar się o to zapytać jak wyglada jego jedzenie i spanie. Nie podoba mi sie ![]() Tez mi sie wydaje duzo. Wiadomo, ze dzieci cos tez w domu dostaną wiec nie ma co przesadzac. Tym bardziej, ze czesto i tak sie nie trafi w gusta dziecka. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Aaa i chyba wybrałam skrzynie ![]() Taka http://vanmar.pl/allegro/baby-best/baby_skrzynia.jpg ale cała biała na zamowienie. Tylko jeszcze dopytuję o to blokowanie wieka. Na all promocja jak sie porobi zakupy za min. 200 zł do 14.12. to sie dostaje bon 20 zł na kolejne za min. 50 zł. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A na skrzyni będzie podusia z Ikei https://scontent.cdninstagram.com/hp...77819677_n.jpg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() Z masą małej się śmiejemy z tż, że będzie laseczka ![]() ![]() Demeter, fajne siedzisko-skrzynia ![]() U nas nie było zrzuty na Mikołaja, który ma być w poniedziałek. Zobaczymy... chociaż powiem szczerze, że wolałabym, żeby dostał jakoś symbolicznie upominek, nawet łakocia... a nie jakieś cuda na kiju. Do żłobka nie mam jakoś szczególnie zastrzeżeń. Ciocie nic nie mówią o jedzeniu, ale patrząc na ilość kup, które robi w domu to raczej nie głoduje ![]() Na drzemkę dałam pieluchy, ale w domu na noc też nosi jeszcze więc nie chciałam już na siłę go oduczać. Przyznam, że nie wiem jak się za to zabrać... brak mi sił, motywacji i jakoś głowę mam zaprzątniętą czymś innym. Walczę ze zmywarką. Nie domywa i zostawia osad - wkurza mnie to niemiłosiernie. Kupiłam zestaw naprawczy plus szorowanie od środka i może coś lepiej będzie. No i jeszcze ciacho na jutro zrobić. Miałam ambitnie sałatki szykować... taaaaa... kupiłam wędliny i sery i i koniec. Wraz z rosnącym brzuchem moja chęć bycia perfekcyjną synową zmalała prawie do zera ![]()
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
U nas panie w przedszkolu się starają ale koszty zaczynają mnie przerazac. A ludzie mają po 2-3 dzieci w prywatnym przedszkolu.. Eh.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
Monika to wasze prywatne?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
U nas skladka po 20 zl - ale od razu teatrzyk i zdjecie w tym. I u nas juz rok temu byly slodycze.
Pani, jak rozmowa?
#3609 |
Zakorzenienie
|
Mikołajkowa cisza...U nas KAcper nadostawał tyle zabawek, ze wielodzietna rodzine by obdzielił...A taki dzis nakrecony chyba przez te emocje, ze psoci i dokazuje tez za wielodzietna rodzinę;p A jak u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozniej napisze wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Wtajemniczenie
|
U nas też zabawek, emocji full. Dziadek sie za Mikołaja przebrał, Fi taki zawstydzony był, że aż słodko wyglądał. A potem krzyki, biegi, pipisy nie jak mój Fifi.
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
U nas Jakub dostał Duplo, Dominika coś z lamaze, talerz, miskę, łyżkę i póki co tyle. Mieliśmy iść do rodzicow na Mikołajkowy obiad ale ze my chorzy to niestety, gości nie mieliśmy, tż w pracy także nie odczulam za bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
To u nas mocno gościnny weekend- kto mógł to przyjechal, wiec i ja zmęczona troszke i zatoki mi dokuczają;/ UmK. tor wyścigowy i klocki poszły w ostawke wygrały świecace, grające i ziejące maskotki z Hameryki...Na szczęscie nie sa baaardzo głośne;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
nie było okazji. może dziś
![]() u nas składka mikołajkowo-dyplomowa 40 zł. ale za zdjęcia zabulimy osobno. co kupiłas mezowi? Cytat:
![]() czekam! ![]() ufffff ![]() ![]() u nas Mikołajowy szał. wszystko trafione. jak pakowałam prezenty (a nie chciało mi się strasznie ![]() ![]() szałem nad szałami jest namiot. niestety obydwoje dostaliśmy jakiegoś zaćmienia umysłu, jak go nabywaliśmy. mamy za małe mieszkanie na namiot ![]() heh. pojedzie (namiot) do którejś babci :/ potem wstawię Wam fotę jak T. się stylizuje. normalnie kładliśmy się z Konkubentem. szafiarz rośnie (a!!!!) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |||||||||
Zakorzenienie
|
hej
zrobiłam bułeczki cynamonowe w formie rogalików. do każdego oprócz nadzienia cynamonowego dodałam łyżeczkę startych jabłek też wymieszanym z odrobiną tego nadzienia. No mówię wam poezja smaku ![]() ![]() no i Karol wstał mi dziś z kaszlem gruźliczym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe na szczęście ani Julka ani KArol nie zepiali się choinki nigdy ![]() ![]() u nas w tym roku pewnie 3 będą ![]() ![]() Cytat:
no i brawo dla MArcela za dwójęzyczność ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostał farmę z playmobile, klocki jdlt, ciastoline play doh, książkę baśnie, kubek, straż pożarną i słodycze. Kilka dni temu któraś pytała w którym tyg jestem i zapomniałam odpisać. Dzisiaj skończyłam 27. Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2015-12-07 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Namiot...tez mieslimy wystawiony z tunelem, potem sam. Mieszkanie mamy duże (piętro domu 3 pokoje, duzy salon) ale i tak nie ma na to miejsca żeby stało non stop. Także składamy i ostatnio im wyciągnełam to była radocha na chwile ![]() Czekamy na fotke ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak samopoczucie? Będzie chłopczyk, macie już imie? ----- My po urodzinach połączonych z Mikołajem. K jak zawsze bał się swojej prababci także nie był sobą ![]() ![]() ![]() Potem TZ sie przebrał za Mikołaja i dał dzieciom drobne upominki. Dziewczynki się nie bały, natomiast K nie chciał iść do Mikołaja. Potem cos wrzuce do klubu, koncze bo Z wstała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam już tematu odpieluchowania J. ostatnio w dzień w domu wolał, przyszła moja mama i 2 razy nie zawołał, potem w środku nocy zawołał, ale rano już nasikal w pieluchę. Potrafi sikac na zawołanie, np do wanny (zwłaszcza jak tż go kąpie), patrzeć jak sika w majtki i cieszyć się z tego, nie chcieć się przebrać potem, potrafi powiedzieć w którym momencie na spacerze zrobił siku, zatrzymuje się wtedy i patrzy więc czuje wcześniej, nie ma szans że nie a jednak nie chce wołać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj 37
![]() Cytat:
![]() Kiedyś była rozmowa o zdjęciach, kalendarzach etc. Ja już trzeci raz zamawiam tu: http://www.fotoprintum.pl/kupony/r.php Standardowo, w połowie grudnia mają swoją promocję - 3 kalendarze a3 13 kart po 54 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filip w nocy wstał na siku! Ależ się ucieszyłam! A rano pielucha i tak zlana. No i w nocy jeszcze był płacz bo on chce iść na basen. I śpiewał piosenkę o ogórku. W naszym łóżku.
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
3?
![]() jak żrę obiad, to często myślę o Waszej rodzinie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja Ci kiedys zazdroscilam, ze jestescie juz po ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Wtajemniczenie
|
K po złobku, dostał autko betoniarkę z ceną 4 zł
![]() ![]() ![]() Ale jest sukces - dziś gadałam z babką żeby spróbowali mu dać zupkę bo lubi i...sukces! Zjadł obiad w złobku ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Ale radoche miał - wszystko z paczki powyciągał na stół i oglądał, cieszył się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Demeter K. też prawie nie je w żłobku. Jak zje to jest święto i babki od razu mówią.
![]() U nas składki nie było więc myślałam, że dzieci nic nie dostaną a dziś K. wcześniej odebrałam i wyszedł z torebką z paczka zelkow, paczką mamby i jakimś kinder batonikiem Malpka zdrówka dla Karola A jak Wojtuś? Podobny charakterem do Julki i Karola? Też lubi na brzuszku leżeć? Pani Ola ma już ząbki? Sorce wpadła mi w ręce Zuzkowa karta ciążowa i w 38t mam zapisane 2650g więc luz blues ![]() Brawa za nocne sikanie ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Demeter zanim splodzilam posta to widzę że napisałaś, że Kuba zjadł. Super. Oby tak dalej, może się przekona
#3623 |
MBZ♥
|
Melduje się tylko, że żyję ale walczę bólem głowy.
Mikołajki udane, Zosia dzielnie poszła do niego, przedstawiła się, powiedziała wierszyk i spytała: a teraz gdzie mój prezent ![]() ![]() Pojemność nadrobie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
2 razy miałam potwierdzoną płeć więc myślę, ze nic już się nie zmieni i 2 chłopak będzie (choć mojej bratowej w 20t. odpadł siusiak ma tp miesiąc po mnie)
Imie raczej wybrane choć nie podoba się wszystkim, myślimy o Dawidzie. Ok połowy grudnia otwierają żłobek w sąsiedniej gminie i myślałam o posłaniu F. ale w sumie miesięcznie wyjdzie ok 500zł (280 opłata i 10zł /dzień wyżywienie) więc trochę dużo by płacić a ja będę siedzieć w domu. Tym bardziej, że pieniądze potrzebne na budowe. Już bym się chciała wyprowadzić bo coraz gorsza atmosfera w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Malpka to ty teraz tez co tydzień będziesz robić te bułeczki / rogaliki
![]() Monicca co za tupet z imieniem, nigdy by mi przez gardło nie przeszło wyrażenie niezadowolenia dotyczącego czyjegoś wyboru imienia dla dziecka. Nosz! ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- BYou ![]() Panika czekam na fotę ![]()
#3626 | |||
Wtajemniczenie
|
luksik! zdrowia!
mnie znów napierdziela gardło :/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jutro cotygodniowa wizytacja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle zazdroszczę Wam, że macie już typ. U nas walka trwa Zocha vs Emila ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Sorce jak zobaczysz Pchelke będziesz wiedziała, które imię wybrać
![]() Tak, mamy książki i w języku niemieckim i polskim ![]()
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie ale Filip miał być Igorem ale tyle się nasłuchałam jakie brzydkie, twarde i w ogóle, że sami zaczęliśmy wątpić, czy nam się podoba ale teraz już się nie dam ![]() Moderna pytałaś o książeczkę "Szary domek" miałam ją sekundę w rękach i jedyne co mogę powiedzieć to dużo do czytania, malutko obrazków. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
Monia, mój Filip ma na drugie imię Franek
![]() Musi być kolorowo, nie każdemu się to samo podoba ![]() ![]()
![]() |
#3630 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() Sorce, powiem Ci, że trudny orzech do zgryzienia bo obie dziewczyny o tym imieniu, które znam są świetne ![]() Monicca, temu komu imię się nie podoba przekaż ode mnie fakałt ![]() ![]() Demeter super, że jest przełom ![]() Pani czekam na fotę Faszionisty ![]() Moderna, Zoś na krewetki mówi: robale ![]() Despa i jak Oli w domu? ![]() Klementyna no to szał ![]() U nas była składka 30 zł-w paczce słodycze. Zosiek zjadła jajo i draże. W paczce za 10 zł na mikołajkach wioskowych były słodycze plus mandarynki i jabłka. Znów poszło jajo i owoce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.