Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 07:58   #3601
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
W przedszkolu dziś był Mikołaj. Dzieciaki dostały drewniana ukladanke (puzzle + rybki i wędka na magnesy), jakaś książeczkę, maskotke - pacynke, mandarynki i 1szt Kinder czekoladki. Jakub rzucił się na tą czekoladke jakby nigdy nie widział (no dobra, rzeczywiście nie widział wcześniej), ale nie domagał się więcej. Nawet stwierdził że smakuje jak nasz domowy krem czekoladowy (z awokado)

Jak w innych przedszkolach i żłobkach? Składki na mikolaja dla dzieci? Jakie kwoty? A jak w szkole? Klementyna, ile u was była składka?
My na poczatku roku płaciliśmy 50zł na artykuły plastyczne i 50zł na wycieczki i teatrzyki i z tych teatrzyków wzieli 20zł na Mikołaja->puzzle peepowe 4 w 1 i czapka mikołajowa. Nie wiem jak oni na tym wychodzą, bo za te 50zł były juz ze 3 tetarzyki byli na wycieczce w skansenie, teatrze i ogrodzie botanicznym no i ten Mikołaj- chyba przedszkole dpfinansowuje, albo te 50zł się nigdy nie kończy
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 08:32   #3602
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Sorce jeszcze nie gratulowalam terminu cc więc gratuluję! Już niedługo
Nie przejmuj się wymiarami. Jak wazy 2,5 to już jest dobrze i bądź spokojna. Po moim porodzie jedna polozna do drugiej się śmiała: " co Ty ostatnio same małe dzieci rodzisz" moze rzeczywiście dziewczynki rodzą się mniejsze. Zuzia- 2940 (wazona z godzine po porodzie, po karmieniu więc na prawdę może trochę mniej), laski z sali córka-2900, koleżanki-2800. Wszystkie po 4,5 miesiąca ważą dobrze ponad 7kg więc już takie drobne nie są hehe

Pani i co powiedziały babki na Twoją uwagę odnośnie słodyczy?
K. wczoraj nie chciał wypuścić chłopa ze żłobka i babka przekupila go mamba. Trochę się żeśmy z chlopem zdziwili. K. nigdy nie jadł a to przecież taka mordoklejka. A on nie umie nic słodkiego spokojnie zjeść tylko łyka szybko. Kiedyś też widziałam jak dawały herbatniki dzieciom, które już nie spały żeby się zajęły jedzeniem i reszty nie pobudzily

Poza tym mam problem z tym zlobkiem i już gotowa byłam zrezygnować. K. nie chodził teraz 1,5 tygodnia, bo był chory. Przez ten czas pampersy tylko na noc i to z rana były suche, za to jak nasikal to pol nocnika. We wtorek wrócił do żłobka, dałam 5 par majtek i spodni na zmianę w razie jakby się zapomniał, chociaż w domu przez ten czas była tylko jedna wpadka. Wrócił ze żłobka w panpersie i w torebce zasikane spodnie i majtki. Ponoć nie chce wołać. Następnego dnia to samo i jeszcze babki proszą żeby dawać 2 pampersy a nie jeden. W domu od razu chciał siku i w środę zanim rozpial pampersa to nie wytrzymał i puścił. Wkurzylismy się z chlopem, bo chodzi ich tam teraz piątka i dwie baby nie potrafią przypilnowac, zachęcić żeby się dzieciak wysikal. Pampersow już nie daliśmy w ogole, bo już raz tak bylo ze w domu w gaciach, w żłobku w pieluszce to w końcu i w domu zaczął znowu w pamperze chodzic. Jak nie mieli pieluch to wczoraj wrócił w tych majtkach co poszedł i nic nie bylo zasikane. Nawet nagle potrafiły przypilnowac żeby się wysikal po spaniu a nie trzymał aż wroci do domu.

Poza tym Karol obgryza paznokcie. Co robić poza tlumaczeniem?
Zuzia dalej kaszle, niby wszedzie czysto ale cos jej nie przechodzi.

Monika a jak u Was?

Moderna spóźnione życzenia urodzinowe 100 lat

Przepraszam, ze ja tak tylko z pamietniczkiem. Już muszę kitrac telefon bo zaraz K. bedzie chcial
Ide czytac Mądra Mysz o maszynach w rolnictwie. Jakie tam fachowe słownictwo hehe
Jakieś wygodne te panie w żłobku.. U nas co jakiś czas prowadzą do łazienki dzieci które nie wołają i nie ma problemu.

U nas pod względem kataru i kaszlu bez zmian, tyle że syropy odstawione więc brzuch ja juz nie boli i nie płacze po kilka godzin.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

U nas na mikolaja chcieli 40zl, wydaje mi się to dużo..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 10:51   #3603
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Demeter, zjadłabym takich kanapek jak się podstawówce na ZPT robiło. W ogóle po reformie były ZPT? Robiło się nań kanapki? i deski do krojenia?
Oj a ja nie wiem co to

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
K wrócił z przedszkola z ouzzlami z peppa 4 w 1, a od babci z klockami JIXIN happy home ;p Troche się pobawił, było zainteresowanie, ale rpzez chwilę, zaraz zaczął chowac do pudełka;p Teraz znów wyciaga...No zobaczymy kto wygra konkurencję DUplo kontra lego classic;p

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
eee, lubi Cię i nie chce Ci roboty dodawać
Być może
Jak tam Olusia?

Cytat:
Poza tym mam problem z tym zlobkiem i już gotowa byłam zrezygnować. K. nie chodził teraz 1,5 tygodnia, bo był chory. Przez ten czas pampersy tylko na noc i to z rana były suche, za to jak nasikal to pol nocnika. We wtorek wrócił do żłobka, dałam 5 par majtek i spodni na zmianę w razie jakby się zapomniał, chociaż w domu przez ten czas była tylko jedna wpadka. Wrócił ze żłobka w panpersie i w torebce zasikane spodnie i majtki. Ponoć nie chce wołać. Następnego dnia to samo i jeszcze babki proszą żeby dawać 2 pampersy a nie jeden. W domu od razu chciał siku i w środę zanim rozpial pampersa to nie wytrzymał i puścił. Wkurzylismy się z chlopem, bo chodzi ich tam teraz piątka i dwie baby nie potrafią przypilnowac, zachęcić żeby się dzieciak wysikal. Pampersow już nie daliśmy w ogole, bo już raz tak bylo ze w domu w gaciach, w żłobku w pieluszce to w końcu i w domu zaczął znowu w pamperze chodzic. Jak nie mieli pieluch to wczoraj wrócił w tych majtkach co poszedł i nic nie bylo zasikane. Nawet nagle potrafiły przypilnowac żeby się wysikal po spaniu a nie trzymał aż wroci do domu.
Ja mam podobnie - wczoraj myślałam o zmianie złobka na niepubliczne.
U nas problem jest z jedzeniem. Na początku jak pisałam K nie chciał jeść obiadów u nich. Więc ok umowiłam się z babką, że będe mu robić kanapki. I teraz przynosi te kanapki do domu - jeden gryz i tyle. Nie wiem czy one sie starają, żeby coś zjadł A wczoraj rano nic nie zjadł, w żlobie tez nic (dostal kanapke i banana) więc był od rana do 13 bez jedzenia
Poza tym zauważyłam, że sypia na sali, na materacach, tam gdzie się bawią. Nie ma swojego łozeczka z tego wgledu, że pozno dołaczył do spiacych dzieci. Przychodzi z tego zlobka smutny, nie chce chodzić no ale moze po prostu sie odzwyczaił (w koncu prawie 2 tyg. nie byl).
Tylko za niedlugo bedzie chodzic tez Z no i chciałabym ich razem posyłać.
Wiozę go w poniedziałek i mam zamiar się o to zapytać jak wyglada jego jedzenie i spanie. Nie podoba mi sie

Cytat:
[/COLOR]U nas na mikolaja chcieli 40zl, wydaje mi się to dużo..
Tez mi sie wydaje duzo. Wiadomo, ze dzieci cos tez w domu dostaną wiec nie ma co przesadzac. Tym bardziej, ze czesto i tak sie nie trafi w gusta dziecka.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Aaa i chyba wybrałam skrzynie
Taka http://vanmar.pl/allegro/baby-best/baby_skrzynia.jpg ale cała biała na zamowienie. Tylko jeszcze dopytuję o to blokowanie wieka.

Na all promocja jak sie porobi zakupy za min. 200 zł do 14.12. to sie dostaje bon 20 zł na kolejne za min. 50 zł.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

A na skrzyni będzie podusia z Ikei https://scontent.cdninstagram.com/hp...77819677_n.jpg
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:45   #3604
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kwiatuszku, dzięki ale terminu cc jeszcze nie ma co gratulować Poczekajmy jak się Pchełka wykluje Dzisiaj w nocy miałam genialny sen - że odszedł mi sławny czop
Z masą małej się śmiejemy z tż, że będzie laseczka Szwagierka ma córę w wieku Filipa (z maja) i jest...duża! Nie to, że tylko wysoka, ale cała taka,,,, duża, barczysta... taka fest baba Więc Pchełka przy swojej siostrze ciotecznej będzie robić za tą zgrabnioszkę:P O ile jej sami nie przypasiemy :P

Demeter, fajne siedzisko-skrzynia

U nas nie było zrzuty na Mikołaja, który ma być w poniedziałek. Zobaczymy... chociaż powiem szczerze, że wolałabym, żeby dostał jakoś symbolicznie upominek, nawet łakocia... a nie jakieś cuda na kiju.

Do żłobka nie mam jakoś szczególnie zastrzeżeń. Ciocie nic nie mówią o jedzeniu, ale patrząc na ilość kup, które robi w domu to raczej nie głoduje
Na drzemkę dałam pieluchy, ale w domu na noc też nosi jeszcze więc nie chciałam już na siłę go oduczać. Przyznam, że nie wiem jak się za to zabrać... brak mi sił, motywacji i jakoś głowę mam zaprzątniętą czymś innym.

Walczę ze zmywarką. Nie domywa i zostawia osad - wkurza mnie to niemiłosiernie. Kupiłam zestaw naprawczy plus szorowanie od środka i może coś lepiej będzie.
No i jeszcze ciacho na jutro zrobić. Miałam ambitnie sałatki szykować... taaaaa... kupiłam wędliny i sery i i koniec. Wraz z rosnącym brzuchem moja chęć bycia perfekcyjną synową zmalała prawie do zera

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 14:30   #3605
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U nas panie w przedszkolu się starają ale koszty zaczynają mnie przerazac. A ludzie mają po 2-3 dzieci w prywatnym przedszkolu.. Eh.
Stary 2015-12-05, 16:18   #3606
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Monika to wasze prywatne?

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-05, 18:55   #3607
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Monika to wasze prywatne?

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Tak..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 20:44   #3608
despa
Zakorzenienie

GG do despa

U nas skladka po 20 zl - ale od razu teatrzyk i zdjecie w tym. I u nas juz rok temu byly slodycze.

Pani, jak rozmowa?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-06, 18:54   #3609
klementyna1
Zakorzenienie

Mikołajkowa cisza...U nas KAcper nadostawał tyle zabawek, ze wielodzietna rodzine by obdzielił...A taki dzis nakrecony chyba przez te emocje, ze psoci i dokazuje tez za wielodzietna rodzinę;p A jak u Was?
Stary 2015-12-06, 20:06   #3610
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Mikołajkowa cisza...U nas KAcper nadostawał tyle zabawek, ze wielodzietna rodzine by obdzielił...A taki dzis nakrecony chyba przez te emocje, ze psoci i dokazuje tez za wielodzietna rodzinę;p A jak u Was?
A u nas urodziny Z, po 19 goście poszli, Z śpi a K urzęduje jak zawsze.
Pozniej napisze wiecej
Stary 2015-12-06, 20:34   #3611
Sorceresss
Wtajemniczenie

U nas też zabawek, emocji full. Dziadek sie za Mikołaja przebrał, Fi taki zawstydzony był, że aż słodko wyglądał. A potem krzyki, biegi, pipisy nie jak mój Fifi.

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 20:40   #3612
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U nas Jakub dostał Duplo, Dominika coś z lamaze, talerz, miskę, łyżkę i póki co tyle. Mieliśmy iść do rodzicow na Mikołajkowy obiad ale ze my chorzy to niestety, gości nie mieliśmy, tż w pracy także nie odczulam za bardzo.
Stary 2015-12-07, 05:33   #3613
klementyna1
Zakorzenienie

To u nas mocno gościnny weekend- kto mógł to przyjechal, wiec i ja zmęczona troszke i zatoki mi dokuczają;/ UmK. tor wyścigowy i klocki poszły w ostawke wygrały świecace, grające i ziejące maskotki z Hameryki...Na szczęscie nie sa baaardzo głośne;p
Stary 2015-12-07, 08:01   #3614
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Pani, jak rozmowa?
nie było okazji. może dziś

u nas składka mikołajkowo-dyplomowa 40 zł. ale za zdjęcia zabulimy osobno.

co kupiłas mezowi?

Cytat:
U nas KAcper nadostawał tyle zabawek, ze wielodzietna rodzine by obdzielił...A taki dzis nakrecony chyba przez te emocje, ze psoci i dokazuje tez za wielodzietna rodzinę;p

Cytat:
Pozniej napisze wiecej
czekam!

Cytat:
A potem krzyki, biegi, pipisy nie jak mój Fifi.
ufffff zdrowy chłopczyk

u nas Mikołajowy szał. wszystko trafione. jak pakowałam prezenty (a nie chciało mi się strasznie chłop w pewnym momencie powiedział: zaniechaj i to był dobry pomysł )
szałem nad szałami jest namiot. niestety obydwoje dostaliśmy jakiegoś zaćmienia umysłu, jak go nabywaliśmy. mamy za małe mieszkanie na namiot
heh. pojedzie (namiot) do którejś babci :/

potem wstawię Wam fotę jak T. się stylizuje. normalnie kładliśmy się z Konkubentem. szafiarz rośnie (a!!!!)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 08:32   #3615
Malpka
Zakorzenienie

hej
zrobiłam bułeczki cynamonowe w formie rogalików. do każdego oprócz nadzienia cynamonowego dodałam łyżeczkę startych jabłek też wymieszanym z odrobiną tego nadzienia. No mówię wam poezja smaku nie mogłam się oprzeć i zjadłam aż za dużo na raz

no i Karol wstał mi dziś z kaszlem gruźliczym to syrop z cebuli jest na kaszel dobry prawda? już zasypałam cebulę będziemy pić

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

uff!!! my już "po" Oliwka została BOHATEREM w naszym domu
dzielnie zniosła wyciąganie szwów, przy ostatnim troszkę zapłakała bo odwróciła głowę i ją pociągnęło - oczywiście weszła z tż bo ja
W nagrodę od tatusia dostała duplo, i dziecko szczęśliwe
Nie mówiąc o matce, której kamień spadł z serca

bliznę mam smarować póki co maścią witaminową aby trochę zmiękła a po 2 tyg. smarować typową maścią na blizny.

ale czuje się zmęczona jakoś
dla bohaterki

Cytat:
No dobra dziewczyny...
Zuzanka kończy dziś roczek
Rety jak to zleciało...ech, smutno mi troche.
spóźnione Sto lat !

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Chcialam zmienic dziecku zaslonki w pokoju, i nie wiem, ktore, albo moze zadne
te ciemne chyba zbyt bardzo zaciemniaja pokoj, te szare sa jak mgielka, jakby ich nie bylo
te szare

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Jade po dziecko, juz wypis ma. Mam nadzieje ze tydzien samotnosci pomogl. I poprawa bedzie.
za poprawę

Cytat:
zawiesilam karnisz i sprobowalam szare i bingo, wyglada super!
a czarne poszly do sypialni
przeczytałam że czarne poszły do spiżarni, oglądam i myślę co ty masz za spiżarnię że tam łóżko stoi

Cytat:
A u Was jaka wersja choinki?
hehe na szczęście ani Julka ani KArol nie zepiali się choinki nigdy mam nadzieje że Wojtek za rok też jej odpuści

u nas w tym roku pewnie 3 będą bo zawsze mamy w salonie dużą w tamtym roku Julka mniejszą miałą u siebie a w tym roku pewnie Karol też będzie chciał mieć u siebie

Cytat:
Jak pakujecie prezenty na Mikolajki? normalnie w papier, czy moze wkladacie pod poduszke, a moze do skarpety, czy do wyczyszczonego buta?

Marcel mnie jezykowo bardzo zaskakuje w zwiazku z dwujezycznoscia - jest swiadomy bardzo, ze mama i tata mowia w dwoch roznych jezykach i je oddziela - z tatusiem uzywa w wiekszosci niemieckich zwrotow, ze mna polskich. Dzisiaj sie go wypytalam o rozne slowka, jak sie nazywaja rozne zwroty w jezyku taty - i bezblednie odpowiadal niemieckie slowka wypowiada wyrazniej niz polskie, wymowa polskich jest chyba jednak trudniejsza
u nas prezenty zapakowane koło łóżka
no i brawo dla MArcela za dwójęzyczność

Cytat:
W przedszkolu dziś był Mikołaj. Dzieciaki dostały drewniana ukladanke (puzzle + rybki i wędka na magnesy), jakaś książeczkę, maskotke - pacynke, mandarynki i 1szt Kinder czekoladki. Jakub rzucił się na tą czekoladke jakby nigdy nie widział (no dobra, rzeczywiście nie widział wcześniej), ale nie domagał się więcej. Nawet stwierdził że smakuje jak nasz domowy krem czekoladowy (z awokado)

Jak w innych przedszkolach i żłobkach? Składki na mikolaja dla dzieci? Jakie kwoty? A jak w szkole? Klementyna, ile u was była składka?
u nas było 30 zł. Dostali puzzle pociąg z cyferkami , miarkę do przyczepienia do ściany, kinder niespodziankę , ciastka i mandarynki.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
[

Na drzemkę dałam pieluchy, ale w domu na noc też nosi jeszcze więc nie chciałam już na siłę go oduczać. Przyznam, że nie wiem jak się za to zabrać... brak mi sił, motywacji i jakoś głowę mam zaprzątniętą czymś innym.
)
u nas na drzemkę nie potrzebuje wysadzają panie przed spaniem i po spaniu, w domu też tak robiłam, ale po nocy pampek zasikany

Cytat:
u nas też radość z prezentów jest. Dostał KArol 2 ciuchciaki:super ciuchcię i Wilsona, książeczkę o stacyjkowie, grę. A później przyjechałą teściowa z workiem mikołąja i dostał tą kolejkę drewnianą z lidla. hitem jest samochodzik co sam jeździ po tych torach
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 09:23   #3616
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy wczoraj u kuzynki Tż tam kolega się przebrał za Mikołaja. Filip był bardzo odważny, zaśpiewał piosenki, przybił piątkę i przytulał Mikołaja. Jak długo nic nie było dla niego powiedział Mokołaj poszukaj mi coś
Dostał farmę z playmobile, klocki jdlt, ciastoline play doh, książkę baśnie, kubek, straż pożarną i słodycze.

Kilka dni temu któraś pytała w którym tyg jestem i zapomniałam odpisać. Dzisiaj skończyłam 27.

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2015-12-07 o 09:25
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 11:43   #3617
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
u nas składka mikołajkowo-dyplomowa 40 zł. ale za zdjęcia zabulimy osobno.

szałem nad szałami jest namiot. niestety obydwoje dostaliśmy jakiegoś zaćmienia umysłu, jak go nabywaliśmy. mamy za małe mieszkanie na namiot
heh. pojedzie (namiot) do którejś babci :/

potem wstawię Wam fotę jak T. się stylizuje. normalnie kładliśmy się z Konkubentem. szafiarz rośnie (a!!!!)
Dziś własnie jak K odprowadziłam to już się fotograf do zdjęć szykował...kalendarza nie braliśmy, no ale zdjęcie z Mikołajem pewnie tak Chyba, że bedzie bardzo drogie
Namiot...tez mieslimy wystawiony z tunelem, potem sam. Mieszkanie mamy duże (piętro domu 3 pokoje, duzy salon) ale i tak nie ma na to miejsca żeby stało non stop. Także składamy i ostatnio im wyciągnełam to była radocha na chwile
Czekamy na fotke Szafiarz hehe

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
spóźnione Sto lat !

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
My byliśmy wczoraj u kuzynki Tż tam kolega się przebrał za Mikołaja. Filip był bardzo odważny, zaśpiewał piosenki, przybił piątkę i przytulał Mikołaja. Jak długo nic nie było dla niego powiedział Mokołaj poszukaj mi coś
Dostał farmę z playmobile, klocki jdlt, ciastoline play doh, książkę baśnie, kubek, straż pożarną i słodycze.
super
A jak samopoczucie? Będzie chłopczyk, macie już imie?

-----
My po urodzinach połączonych z Mikołajem. K jak zawsze bał się swojej prababci także nie był sobą Było nas 10 osób, do tego dzieciaki. Dziewczynki zachwycone prezentem wózeczkiem z lalą Poza tym dostała laptopa FP i jajeczka Tomy. Fajne rzeczy (sama wybierałam )
Potem TZ sie przebrał za Mikołaja i dał dzieciom drobne upominki. Dziewczynki się nie bały, natomiast K nie chciał iść do Mikołaja.
Potem cos wrzuce do klubu, koncze bo Z wstała.
Stary 2015-12-07, 11:43   #3618
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nie ogarniam już tematu odpieluchowania J. ostatnio w dzień w domu wolał, przyszła moja mama i 2 razy nie zawołał, potem w środku nocy zawołał, ale rano już nasikal w pieluchę. Potrafi sikac na zawołanie, np do wanny (zwłaszcza jak tż go kąpie), patrzeć jak sika w majtki i cieszyć się z tego, nie chcieć się przebrać potem, potrafi powiedzieć w którym momencie na spacerze zrobił siku, zatrzymuje się wtedy i patrzy więc czuje wcześniej, nie ma szans że nie a jednak nie chce wołać chyba prędzej Dominike odpieluchuje jak to tak dalej będzie...
Stary 2015-12-07, 11:47   #3619
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj skończyłam 27.
Ja wczoraj 37

Cytat:

Kiedyś była rozmowa o zdjęciach, kalendarzach etc. Ja już trzeci raz zamawiam tu: http://www.fotoprintum.pl/kupony/r.php
Standardowo, w połowie grudnia mają swoją promocję - 3 kalendarze a3 13 kart po 54 zł Świetną jakość mieli. Super wydruk, papier kredowy, duża gramatura. Oby w tym roku nie popsuli się Standardowo będą zdjęcia Filipa miesiącami Tak, żeby w każdym miesiącu był rok starszy niż na focie Dziadki znów będą mieć radochę

Filip w nocy wstał na siku! Ależ się ucieszyłam! A rano pielucha i tak zlana. No i w nocy jeszcze był płacz bo on chce iść na basen. I śpiewał piosenkę o ogórku. W naszym łóżku.

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 12:08   #3620
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
nie mogłam się oprzeć i zjadłam aż za dużo na raz
3?
jak żrę obiad, to często myślę o Waszej rodzinie (ile osob by sie najadlo tym co mam na talerzu )

Cytat:
Mieszkanie mamy duże (piętro domu 3 pokoje, duzy salon) ale i tak nie ma na to miejsca żeby stało non stop.
w sumie racja...

Cytat:
Nie ogarniam już tematu odpieluchowania J.
a ja Ci kiedys zazdroscilam, ze jestescie juz po

Cytat:
Filip w nocy wstał na siku! Ależ się ucieszyłam!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 12:51   #3621
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

K po złobku, dostał autko betoniarkę z ceną 4 zł kolorowankę, mazaki i maaasę słodkości Flipsy, kinder, czekoladki, sopelki na choinke. Wszystko chciał jeść od razu
Ale jest sukces - dziś gadałam z babką żeby spróbowali mu dać zupkę bo lubi i...sukces! Zjadł obiad w złobku

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Ale radoche miał - wszystko z paczki powyciągał na stół i oglądał, cieszył się
Stary 2015-12-07, 13:05   #3622
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Demeter K. też prawie nie je w żłobku. Jak zje to jest święto i babki od razu mówią.

U nas składki nie było więc myślałam, że dzieci nic nie dostaną a dziś K. wcześniej odebrałam i wyszedł z torebką z paczka zelkow, paczką mamby i jakimś kinder batonikiem

Malpka zdrówka dla Karola
A
jak Wojtuś? Podobny charakterem do Julki i Karola? Też lubi na brzuszku leżeć?

Pani Ola ma już ząbki?

Sorce wpadła mi
w ręce Zuzkowa karta
ciążowa
i w 38t mam zapisane 2650g więc luz blues
Brawa za nocne sikanie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Demeter zanim splodzilam posta to widzę że napisałaś, że Kuba zjadł. Super. Oby tak dalej, może się przekona
Stary 2015-12-07, 13:13   #3623
BYou
MBZ♥

Melduje się tylko, że żyję ale walczę bólem głowy.

Mikołajki udane, Zosia dzielnie poszła do niego, przedstawiła się, powiedziała wierszyk i spytała: a teraz gdzie mój prezent potem oznajmiła mi, że pójdzie do przedszkola ale ze mną

Pojemność nadrobie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 13:14   #3624
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
super
A jak samopoczucie? Będzie chłopczyk, macie już imie?
2 razy miałam potwierdzoną płeć więc myślę, ze nic już się nie zmieni i 2 chłopak będzie (choć mojej bratowej w 20t. odpadł siusiak ma tp miesiąc po mnie)

Imie raczej wybrane choć nie podoba się wszystkim, myślimy o Dawidzie.

Ok połowy grudnia otwierają żłobek w sąsiedniej gminie i myślałam o posłaniu F. ale w sumie miesięcznie wyjdzie ok 500zł (280 opłata i 10zł /dzień wyżywienie) więc trochę dużo by płacić a ja będę siedzieć w domu. Tym bardziej, że pieniądze potrzebne na budowe. Już bym się chciała wyprowadzić bo coraz gorsza atmosfera w domu.
Stary 2015-12-07, 13:23   #3625
Moderna
Zakorzenienie

Malpka to ty teraz tez co tydzień będziesz robić te bułeczki / rogaliki

Monicca co za tupet z imieniem, nigdy by mi przez gardło nie przeszło wyrażenie niezadowolenia dotyczącego czyjegoś wyboru imienia dla dziecka. Nosz!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

BYou

Panika czekam na fotę
Stary 2015-12-07, 13:32   #3626
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Mikołajki udane,
luksik! zdrowia!
mnie znów napierdziela gardło :/

Cytat:
Ale jest sukces - dziś gadałam z babką żeby spróbowali mu dać zupkę bo lubi i...sukces! Zjadł obiad w złobku
może się przekona.

Cytat:
Sorce wpadła mi
w ręce Zuzkowa karta
ciążowa
i w 38t mam zapisane 2650g więc luz blues [
A skończonym 38 ? Ja już mam total luz blues... i orzeszki
Jutro cotygodniowa wizytacja Zakładam, że się tak ułoży, że wyjdzie 3kg A od przebierania nogami już mam zakwasy

Cytat:
Imie raczej wybrane choć nie podoba się wszystkim, myślimy o Dawidzie.
Fajnie, podoba mi się DAWID I jakoś Filip i Dawid mi o siebie pasują Z imieniem nigdy nikomu nie dogodzisz, a i po co mielibyście to robić?
W ogóle zazdroszczę Wam, że macie już typ. U nas walka trwa Zocha vs Emila

Terry Pratchett
Stary 2015-12-07, 13:38   #3627
Moderna
Zakorzenienie

Sorce jak zobaczysz Pchelke będziesz wiedziała, które imię wybrać

Tak, mamy książki i w języku niemieckim i polskim
Stary 2015-12-07, 13:43   #3628
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Monicca co za tupet z imieniem, nigdy by mi przez gardło nie przeszło wyrażenie niezadowolenia dotyczącego czyjegoś wyboru imienia dla dziecka. Nosz!

Cytat:

Fajnie, podoba mi się DAWID I jakoś Filip i Dawid mi o siebie pasują Z imieniem nigdy nikomu nie dogodzisz, a i po co mielibyście to robić?
W ogóle zazdroszczę Wam, że macie już typ. U nas walka trwa Zocha vs Emila
Podobał mi się bardzo jeszcze Franek ale Franciszek już nie, no i do nazwiska nie bardzo bo takie długie imię. Więc szukaliśmy tylko krótkiego np Karol ale Tż się nie podobało i Oskar ale on jest bardzo za Dawidem, mi też się podoba wiec raczej zostanie.
Nie wiem czy pamiętacie ale Filip miał być Igorem ale tyle się nasłuchałam jakie brzydkie, twarde i w ogóle, że sami zaczęliśmy wątpić, czy nam się podoba ale teraz już się nie dam

Moderna
pytałaś o książeczkę "Szary domek" miałam ją sekundę w rękach i jedyne co mogę powiedzieć to dużo do czytania, malutko obrazków.
Stary 2015-12-07, 13:49   #3629
Sorceresss
Wtajemniczenie

Monia, mój Filip ma na drugie imię Franek Miał nie mieć drugiego, ale że dzień przed jego urodzinami wybrali papieża to tak jakoś wyszło.
Musi być kolorowo, nie każdemu się to samo podoba I o ile obie mamy Filipów to na 100% nie brałabym pod uwagę nawet Igora

Terry Pratchett
Stary 2015-12-07, 13:53   #3630
BYou
MBZ♥

Moderna

Sorce, powiem Ci, że trudny orzech do zgryzienia bo obie dziewczyny o tym imieniu, które znam są świetne

Monicca, temu komu imię się nie podoba przekaż ode mnie fakałt

Demeter super, że jest przełom prezenty super.

Pani czekam na fotę Faszionisty

Moderna, Zoś na krewetki mówi: robale

Despa i jak Oli w domu?

Klementyna no to szał

U nas była składka 30 zł-w paczce słodycze. Zosiek zjadła jajo i draże. W paczce za 10 zł na mikołajkach wioskowych były słodycze plus mandarynki i jabłka. Znów poszło jajo i owoce.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości