|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Cali, sto lat dla Was! Kurcze, czas leci jak z bicza strzelil...
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Cali gratki pół roczku
![]() Buziaki dla Was ![]() ![]() A ciachem chętnie się poczęstuje ![]()
|
|
|
|
|
#3603 |
|
Konto usunięte
|
Cali o mamuniu, kiedy to zleciało? Gratki
za ciacho to ja podziękuję
Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2016-02-14 o 08:31 |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Cali zadna nie ma czasu
Gratulacje za 6 msc!!! U nas 13 bylo 9 ten czas tak szybko leci
|
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozne ☠☠☠☠☠☠☠y mam mniej lub bardziej uzywane a juz jedna paczke kiedys do zlobka oddalam. Teraz trzymam dla B.do zabawy rozne ale po prawdzie to nie wiem po co bo on sie bawi sporadycznie zabawkami. Cytat:
szczerze mowiac mi tez nie kazali uzywac heviranu. Jedyne co lekarz pozwolil to masc cynkowa. W ciazy opryszcze z reguly mialam po 2 lub 3x. Cytat:
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Mag jak odstawisz da zznać jak poszło.
ja nie jestem za tym by to było związane z placzem Mai . U mnie na wątku nadal większość karmi. Żaden jezcze nie nabrała odwagi
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Cali gratki za 6 miesiecy i ciacho
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kiss rozszerzanie diety przy dziecku, które ma ciągle jakieś alergie jest ciężką drogą. Zanim zejdzie uczulenie i podam coś nowego musi minąć około 5-6 dni, aż wszystko ładnie zejdzie. U nas z buziulką już lepiej uff... Za to mamy kolejny problem-temperatura od wczoraj około 39 stopni. Zbijam co 4 h i od nowa winduje do góry. Nic nie chce jeść, płacz, marudzenie. Chyba idą zęby, bo przeziębiona nie jest. Cos podaje się najpierw żółtko. Dałam jej tak odruchowo z talerzyka na zasadzie żeby zobaczyć czy będzie chciała. Dosłownie ciutkę... widocznie silnie ją to uczuliło. Po tej akcji to ja przestaję jeść jajca.
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak Walentynki?
Fiona, o masakra z tym jedzeniem. Współczuję. |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Fionka wiem ze najpierw zoltko
twinsy juz tydzien jedza zoltko narazie jest ok odpukac
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Twinsy... ale fajnie:-D
Fiona, glupie zęby! |
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Cali a ty jak spedzasz walentynki ? :P
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja teraz doceniam, że Marcel nie był na nic uczulony i jadł wszystko co mu się dało. Tylko buzię otwierał, bo ciągle było mało. Młoda zupełna odwrotność.
Twinsy, dobre ![]() Walentynki spędziłam na segregowaniu ciuszków Marcelka i Lenki i robieniu zdjęć żeby wystawić na sprzedaż Mam chyba z 10 kurtek, a koszul ...
|
|
#3615 |
|
Konto usunięte
|
O ja pier.dolę. Niech mnie ktoś trzyma, bo mnie chyba kur.wica weźmie. Teściowa wróciła i na dzień dobry tak mi podniosła ciśnienie, że aż mnie telepie do teraz (od 18)... Mąż wziął małego i poszedł z nim do kuchni się przywitać. I mówi do niej, jaki on długi. A ona na to "ale coś chudy"... Na co mąż do niej (i mnie) - ile waży? 4200? A ja mówię 4120g. Na co teściowa "o kilo za mało". Kur.wa nie rozumie stara ☠☠☠☠a, że dziecko ma refluks i będzie drobniejsze na razie? Musi komentować? Powiedziałam jej, że ma nie komentować jego wagi, to jeszcze mi mąż wyjechał, że skaczę na jego mamę na samo dzień dobry. A ona na mnie to nie? Później mały zaczął płakać z głodu, bo wcześniej zwymiotował całą porcję, którą zjadł. I nie mógł cyca chwycić, dopiero spod pachy pomogło. Mąż rozmroził 2 porcje mleka, ale jak spróbowałam to jakieś niedobre mi się wydawało. Teściowa oczywiście święta taka, że w butach do nieba pójdzie - doradziła mężowi, żebym napluła sobie na koszulkę i przetarła dziecku czoło, bo na pewno ktoś go zauroczył
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu, wspolczuje.
Nie spedzalam walentynek w zaden sposob z tym zwiazany. Moze jednak zalozymy te grupę na fb? |
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za fb. Częściej tam siedzę
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu, wiem, ze latwo sie mowi ale postaraj sie nie przejmowac! Miej w glowie, ze juz niedlugo sie przeprowadzicie i sie od niej uwolnisz!!!
Ja nie mam fb.. ale jesli taka bedzie decyzja wiekszosci to ja przyjme. |
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z okazji walentynek dostałam mnóstwo ciuszków z lumpka od szwagierki.Same nexty i mama &papas prawie. Miły dzień
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Konto usunięte
|
Konsternacja no nie do końca się uwolnię, bo nie przestanie być babcią Aleksa ani mamą mojego męża. Ale wystarczyło nie komentować, bo to jakby zarzut do mnie, że niedostatecznie karmię dziecko. A to nieprawda, bo nie mam żadnego wpływu na to, że Aleks ma refluks. Od razu zrobiła ze mnie chu.jo.wą matkę. Swoją drogą to niech ona się cieszy, że przy 6 dzieci nie trafiło jej się żadne z problemami z brzuszkiem. I jeszcze to gadanie "moje dzieci nie płakały". A moje dziecko miało wczoraj zły dzień i płakało i co z tego?
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- I powiedzcie mi jak ja mam nie być do niej uprzedzona? Skoro ona bez żadnego zastanowienia rzuca takimi tekstami przy tym ani razu nie zajmując się małym ani nawet nie mając go raz na rękach przez ponad 2 miesiące... |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia ta Twoja tesciowa jest jakas nie teges....
Fiona ale trafil Ci sie egzemplarz co do jedzenia. A jak nocki? Lepiej juz sypia? Kanwa to istne szalenstwo z tymi ciuszkami Wrocilismy od lekarza i juz jest dobrze. Slychac jeszcze ze w nosku cos sie gromadzi ale osluchowo jest czysto. Szczepienie prawdopodobnie w przyszlym tygodniu.
|
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Oj Gryzia ta Twoja teściowa to normalnie jak z koszmaru... Ja dziś do pracy na 2 zmianę. Walentynki spędziliśmy w domu. Zrobiłam kolacje. Bylo bardzo fajnie. Wspominaliśmy wszystkie lata razem
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gryzia jak nerwy już przeszło ? Kochana babcia z teściowej .... Ja jestem na taaaak co do fb. Tam można więcej napisać, bo tu czasami się boję,bo coby nie było każdy to czyta kto chce. Cali Ty to najpierw załóż tego fb ![]() Gryzia też się zmobilizuje, jak tam przejdziemy żeby go założyć, bo nie będzie miała wyjścia haha - nie no żartuje Na bieżąco byśmy tam mogły wrzucać fotki dzieciaczków, bo też dawno nikogo nie widziałam ![]() Konsternację też się pasem pogoni na fb Mariolka kochana u nas suszarka jest włączana co noc, a Młoda ma 6,5 m , więc nic więcej chyba mówić nie muszę ![]() Twój kawaler też bidulek ciągle coś Kanwa, a zakupy rozpoczęłaś pełną parą ? Nowa, jak idzie z szykowaniem mieszkanka? Buu jak dziewczynki, zdrowe?
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy na kontrolę bioderek. Mam nadzieje ze juz tego dziadostwa nie będzie musiał nosić mój synek.
Gryzia u mnie takie akcje robi moja mama ale mojemu mężowi. A ja stoję między młotem a kowadlem. Ona oczekuje ze rzucę wszystko i będę na jej skinirnie. A zapomina ze mam dziecko I męża. Znów teściowa meza mi wiecznie gadała ze młody się nie najada i mam przejąć całkowicie na mm. Noszzz ☠☠☠☠a myślałam że wyjdę z siebie. Po za tym mąż ja ochrzania na każdym kroku i gada ze ona miała swoje 5 minut w wychowywaniu ich. Może doradzać ale nie wiercic dziurę w brzuchu.
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama byla madra. Mowila mi zawsze, zeby mieszkac z dala od tesciowej.
Zaloze fb, jak bede miec motywacje:-D |
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona przyznam sie ze ja nigdy nie mialam akcji z suszarka bo nawet jak byly ciezkie dni to nie przychodzilo mi to do glowy. Jak Czarkowi cos jest a ja nie mam pomyslu to go rozbieram na golasa i przestaje plakac
na poczatku mial noce gdzie spal w pampersie i bodach nie zapietych![]() Czy ktoras z Was ma nawilzacz powietrza? Jak sie sprawuje? Zastanawiamy sie nad kupnem bo u nas jest jakos sucho a noce to koszmar. Ostatnio doszlam do tego ze Cezary domaga sie w nocy piersi ale dziumknie 2 razy i zasypia wiec najwyrazniej chce mu sie tylko pic. Ostatnie noce staram sie go karmin ok 2\3 a jak domaga sie wczesniej to daje butle z piciem i wystarcza mu to. A co do tesciowych to moja ostatnio mowila mi jak zrobic zaklepke do zupy lub co mam powiedziec u lekarza na co ja odpowiedzialam ze wiem to ona sie speszyla i przeprosila
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:PFionka, a co do wiedzy- po prostu sama to przerabiałam i szukałam jej na własną rękę i tułając się po różnych lekarzach to już wiem ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- GRYZIU-teściowa wychowywała dzieci kilkadziesiąt lat temu i nawet jak płakały, to zdążyła zapomnieć. Najlepiej na swoim, taka prawda. Wdech i wydech i już niedługo będziesz sobie panią domu. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
Konto usunięte
|
Aggo czekam z utęsknieniem
przez miesiąc byłam sama i wiesz, zajechana jak koń po westernie, ale miałam czysto tak jak lubię, spokojnie i szczęśliwie. A od wczoraj teściowa wprowadziła swoje "porządki", dla mnie w kuchni już jest syf i chodzę zła... Przy dobrym wietrze i mojej cierpliwości jak mąż po pracy będzie na budowie, jest szansa na przeprowadzkę na początku maja
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
To która chętna do założenia grupy na fb ?
![]() Cali jak zostaniesz zmotywowana to zobaczysz jakie są fajne grupy na fb z ciuszkami Gryzia już tyle wytrzymałaś to dotrwasz do tego maja/czerwca Mariolka to też masz fajny sposób na Czarka . Za to moja dama jak usłyszy suszarkę, to od razu zasypia. Jak mam z nią siedzieć w nocy, bo ona nie chce spać, to już wolę włączyć tą cholerną suszarkę.Też próbowałam podawać picie zamiast cyca i tradycyjnie butla blee . Dziś w nocy chciałam podać mm, bo zwyczajnie w świecie nie wyrabiam z ilością pokarmu na jednej piersi zwłaszcza że ona za bardzo nic innego nie chce jeść. Rezultat taki, że raz pociągnęła smoka i ryk . Nie jadła wcale, aż z płaczu zasnęła Tak w ogóle to Lenka jest zupełną odwrotnością Marcelka. Aggo a Ty nadal kp ?
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2016-02-15 o 18:33 |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę założyć
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Tylko mi powiedzieć proszę jak mamy się nazywać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

za ciacho to ja podziękuję
ten czas tak szybko leci 
07.07.2012 

na co ja odpowiedzialam ze wiem to ona sie speszyla i przeprosila