![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Miszka - ładne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Konto usunięte
|
Michell dziwię się, że chciałaś skorzystać z zaproszenia skoro Wasze relacje są trudne czy napięte. Na początku z Twoich oszczędnych informacji odniosłam wrażenie że szwagierka bezmyślnie pojechała po bandzie. Znam takie niefrasobliwe "przypadki"
![]() Kamlisa nigdy nie chciałabym trafić na kozetkę ![]() Psycholog to nie czcze gadanie, jak w konfesjonale. Taka osoba ma narzędzia do pracy jak wiedzę, doświadczenie zawodowe i osobiste. Ale też i umiejętności. Więc robię wielkie oczy, że można kogoś nakłaniać do rozwodu. A skoro pani psycholog sama miała skołtunione życie i nie była bezstronna to należałoby pokierować pacjentkę ![]() Ech... życie... Wróciłam niedawno od dentysty/stomatologa ![]() ![]() zaczęłam czytać " Nienachalną z urody" M. Czubaszek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
La Mary czy chciałam skorzystać z zaproszenia? Hm...Ze względu na duszę trampa mojego męża-pewnie tak....Zaproszenie nas obojga było rzucone wielokrotnie,ale w milszych czasach..Po tej konspiracji za moimi plecami odechciało mi się kompletnie..
Cala ta sytuacja- pokazała mi tylko jacy są ludzie.. Nie po raz pierwszy zresztą.. Brrrr... Wolę mój świat we właściwych proporcjach.. Flaga Stanów zjednoczonych niech trzepocze na wietrze i nie zawiewa mi uszu ![]() Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2017-01-17 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zakorzenienie
|
Zimno mi dokucza...buuu..jak ja nie cierpię zimy
![]() Caffe woda z cytryną powiadasz. Też powinnam ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia. Nie dajcie się zimie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Aussie, właśnie ten mały gadżet uświadomił mi coś podobnego - że często w natłoku obowiązków zapominam o sobie.
Od dwóch tygodni monitoruję ile wody wypijam - naprawdę nie jest ok... nie dobijam niestety do dwóch litrów dziennie, a przecież piję kawę! Powinnam więc równoważyć. Jednak widzę postęp, może będzie lepiej. Krokomierz to genialna rzecz, ale wnioski są niestety depresyjne. Do zalecanych 10.000 doskakuję jedynie w weekend. Okazuje się, że codzienna, zwykła aktywność typu spacer jest dla zdrowia ważniejsza niż sporadyczne zrywy na siłownię... |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Gang Iren
|
Aż jestem ciekawa ile ja wody wypijam. A inne napoje też się wlicza, typu kawa, herbata?
#3607 |
Zakorzenienie
|
Caffee- powiem szczerze, że zastanawiałam się nad zakupem zegarka smartwatcha fitnesowego. Naprawdę byłam napalona. Ale....dosyć szybko dotarło do mnie, że w moim przypadku będzie to zbędny gadget który szybko wyląduje w szufladzie a świat o nim zapomni...hehehe. Miałam już jeden zegarek biegowy i leży gdzieś...nawet nie wiem gdzie. Może w kieszonce bocznej fitnesowej torby ?
![]() ![]() Co do kontroli ilości wypijanej wody to mam doskonałą świadomość. I nie jest źle. Gorzej z tymi 10tys kroków, no ale sorry lecąc klasykiem- taki mamy klimat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Gang Iren
|
A w te 10 tys kroków wlicza się chodzenie po domu? 😀
#3609 |
Zakorzenienie
|
Gosia wlicza się.
Gadżet fajny tylko.... podobne aplikacje można mieć w telefonie. I nie zdawałam sobie sprawy ile kroczków można wydreptać w mojej małej kuchni ![]() Można zobaczyć ile wody wypijamy a jeszcze ciekawiej może być jak przeliczymy ile kalorii wkładamy do paszczy. Licząc wszystko ! Boczki nie biorą się z powietrza. Wszystko jest policzalne, każdą wiedzę można przyjąć, tylko cóż z tego....Znaczy życzę wszystkim twardych postanowień, zdrowych rytuałów... Kiedy będzie koniec zimy? Już mi nudno z tym śniegiem. W niedzielę byłam na morsowaniu, ja - nie lubiąca zimna, ja- którą zimno boli. Tak mi zapowiadali, że morsowanie to kolejny etap po krioterapii. Wczoraj dla równowagi chciałam odwiedzić saunę, lecz u mnie są ferie i oblężenie wszelkich tego typu ośrodków jest po kokardę. Nie weszłam z braku miejsc ![]() Miszka podajmy sobie dłonie- mam równie cudną szwagierkę. Mój małżonek kupił mi w prezencie perfumy. Pochwalił się siostrze a ta obejrzała prezent i stwierdziła, że żona to nie rodzina i jej powinien ten prezent dać ![]() Kama na temat psychologów mam określone zdanie. Wśród moich znajomych mam ich kilku i nie mam dobrego zdania na ich temat. Życie rodzinne popaprane i dziwnie traktują znajomych. Edytowane przez Anyzkowa Czas edycji: 2017-01-18 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Gang Iren
|
To jak się wlicza, to ja te 10 tys ze spokojem robię. Niby podają, że to ok 6.5 km. Do szkoły idziemy kilometr w jedną stronę. Czyli w 2 strony 2 km. I odebrać młodego drugie 2 km. Zostaje 2.5 , lekko tyle zrobię.
#3611 |
Zakorzenienie
|
Gosiu większość osób żyjących normalnym trybem życia, nie korzystającym z auta wyrabia normę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie podniecają mnie natomiast żadne nowinki czy durnostojki. Ze mnie taki outsider, może z racji wieku? Staram się znaleźć równowagę w posiadaniu mniej po prostu ![]() Laptop, tablet i komórka, która nota bene ma aplikację krokomierza to dla mnie podstawa. Reszta to niepotrzebne bibeloty o których dowiaduję się najczęściej w pracy, od młodszych pracowników ![]() Wodę z cytryną piję. Ostatnio w piątkowej czy sobotniej "Wyborczej" był artykuł poświęcony piciu wody z cytryną. Zresztą artykuł b. ciekawy. Również nie piję tyle ile powinnam. I znowu nawiążę do firmy - na biurkach młodych stoi zawsze butelka z wodą, ew. stoi pod biurkiem. U starszych pracowników stoi filiżanka z kawą ew. herbata. I tyle w temacie picia wody ![]() Ja jeszcze przed feriami. Niestety urlopu nie mam zatem będę chodziła do pracy. Tż z dziećmi w góry pojedzie. A ja odpocznę i zatęsknię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Gang Iren
|
Ja też jakoś gadżetów nie kolekcjonuje. Mój ulubiony sprzęt to czytnik do książek
![]()
#3614 |
Zakorzenienie
|
Anyżkowa- brawa
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Jeszcze mi się przypomniało. Podczas naszego ostatniego wyjazdu było kilka osób, które prosto z sauny biegli do jeziora. Super! ja niestety skupiłam się na chłodnym prysznicu i podglądaniu wyczynu "morsów" przez okno. Ale kiedyś chciałabym spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
|
Witajcie Piękne
![]() Widzę, że mam spore zaległości w czytaniu Waszych postów. Miszka, nie zazdroszczę Ci szwagierki. Niestety też mam "szczęście" do takich osób. Pamiętają o mnie tylko wtedy, gdy mają problemy. Gosia, czytnik do książek też jest moim ulubionym gadżetem ![]() Anyżkowa, podziwiam. Aussie, ja należę do ciepłolubnych i nikt mnie nie namówi na takie zimne kąpiele ![]() LaMary, też kiedyś piłam wodę z cytryną. Teraz głównie herbatkę. Kama, kusisz tym sernikiem ![]() Caffeine, ostatnio pisałaś, że poszukujesz antyperspirantu bezzapachowego. Z tego co kojarzę to Vichy ma taki w swojej ofercie http://www.aptekaeskulap.com/vichy-d...wy-p-2716.html W ramach relaksu mogę polecić dwa dobre filmy: "Lions. Droga do domu" i "Ukryte piękno". |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Konto usunięte
|
Maskotka, na film "Ukryte piękno" wybieram się w weekend. Nie ukrywam, że wzbraniałam się przed filmem z uwagi na aktora W. Shmitha. Nie przepadam za nim. Ale tyle ciepłego o tym filmie słyszałam: że aktor rewelacyjny, że film budzi skojarzenia z "Opowieścią wigilijną" itp.
Anyżkowa, od samego czytania o krio palce na klawiaturze drętwieją... Uwielbiam ciepełko. Zimę owszem ale najlepiej z perspektywy okna. Dziewczyny, kremy pod oczy kończą mi się... A Wy to chyba profesjonalistki... To uderzam do autorytetów... Czego szukam? Kremu treściwego, przeciwzmarszczkowego ale nie liftingującego ( "napinam" się botoksem). Najlepiej bez parafiny ale to nie wymóg. Odpadają marki Douglasa, Sephory, avene, Vichy, La roche posay i polskie marki (chyba, że któraś da mi gwarancję, że nie uczuli ). Używam obecnie: Synchroline Terproline ( na powieki ), Biodrogi Institut Repair i Medik8 z filtem 30. Niestety dużego doświadczenia nie mam ponieważ jak moje oczy pokochają krem to kupuję bezterminowo. Namiętnie. W internecie zainteresował mnie z uwagi na skład: - Rilastil progression - Biodroga Medic skin care collagen Miałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawę liczę -1 szklanka, to znaczy za kubek kawy powinna być dodatkowo jedna szklanka wody (przynajmniej, he,he) ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Anyżkowa, tylko telefon nie zmierzy Ci tętna ![]() Ten mój krokomierz pokazuje mi bardzo dokładnie tętno i sam rozpoznaje kardio. W telefonie lub iPadzie mam wszystkie statystyki. Ile się leniłem na kanapie a ile czasu spędziłam aktywnie, he, he. Motywujące! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Ha! Ja też pracuję z młodym zespolem (20-30 lat) i to co stoi na biurkach to cola, na pewno nie woda
![]() Ukryte piekno to straszna szmira, film tak amerykański, że aż zęby bolą, nie wzruszył mnie ani nie poruszył, mimo że historia z potencjałem. O ileż piękniejszy byłby to film, gdyby to było europejskie kino. Widziałam wczoraj też Lalaland i to kolejne rozczarowanie, mało musicalu w musicalu, ale na Goslinga milo było popatrzeć ![]() Krem pod oczy polecam z Norel, multivitaminowy. Mój ulubiony. Ewentualnie z cięższych i bardziej tresciwych - Martina Gebhardt, z awokado. I też liczę kroki ;-) Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
LaMary, pod oczy polecam:
1. Shiseido, Benefiance - jeśli chcesz z drogerii https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...eye-cream.html 2. Kiehl`s - lżejszy ale nienajgorzej odżywiający i nawilżający https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html 3. Dr. Hauschka Regenerujący krem pod oczy - jesli lubisz składniki roślinne - mój ulubiony, absolutnie genialny, bardzo bogaty i odżywczy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ji-powiek.html poza tym pod oczy sprawdza się świetnie krem 25%shea z L'Occitane https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...slem-shea.html oraz Citizme Femi https://sklep.femi.pl/naturalny-ekol...cy-citisime24h ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Soso - Napiszesz coś więcej o tym kremie? ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- [1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;69824616]... Nam się tylko tak wydaje, że z łatwością pokonujemy te x km. Mnie też tak się wydawało, w domu ciągle się przemieszczam, w pracy również, z dziećmi na spacer, na sanki, galerię zaliczę... I ciągle brakuje...km ![]() [/QUOTE] LaMary - mnie także nieco brakuje - główne ZŁO to praca przy komputerze. Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2017-01-19 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Wierzcie mi - jestem okropnym zmarźluchem
![]() Caffe krem augenbalsam mocno mnie zainteresował. Szukam, gdzie mogę go kupić. Obecnie jestem fanką tej marki: https://www.organicseries.pl/ W pracy również mam młode osoby i nie pamiętam co pijają. Czyli piją mało. Jedzą za to śmieci a spore pieniądze wydają u siebie na zabiegi, pielęgnację, kosmetyki. I palą. ale również byłam młoda i źle jadłam, i paliłam ech młodość ![]() Caffe a po co pomiar tętna jak spacerujesz? Nie ma bata, nie przekroczysz tętna maxymalnego. Do tego spacery nie są wliczane do ćwiczeń cardio- wg trenerów. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- zapomniałam dodać... wczoraj byłam na polskim, bardzo dobrym filmie "Konwój". Śmiem twierdzić, że polskie kino jest na dobrym poziomie. Film polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Konto usunięte
|
Za moment kończę pracę więc tak szybciutko... Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() Soso cola, pepsi po kilku minutach działają jak kawa -pobudzają ośrodek przyjemności ![]() ![]() ![]() Anyżkowa ja "również byłam młoda, źle jadłam i paliłam" zacytowałam Ciebie bo z ust mi to wyjęłaś Soso przypomniało mi się, że o filmie wspomniałaś... Informujesz że film szablonowy? Bo amerykański? Lalaland natomiast liczyłam, ze przypomina Mamma mia... Nie? W oglądaniu kina europejskiego znajdowałam kiedyś ogromną przyjemność. To zazwyczaj dobrze opowiedziane historie, które wzruszają. Mnie kiedyś wzruszały na tyle mocno, że wpadałam w stany przygnębienia... Obecnie oglądam ale nie wszystko "jak leci". Lubię bardzo kino francuskie zwłaszcza Daniela Auteuil'a czy Dany'ego Boona. Nie pogardzę groteską w kinie czeskim. A w ogóle każdy dobry film oglądnę... I bardzo lubię współczesne bajki dla dzieci hehe... Amerykańskiem kinem nie gardzę, wprost przeciwnie. Kocham zwłaszcza "stare kino" Filmy z J. Lemmon'em kocham. Garsonierę mogłabym oglądać na okrągło... Polskie kino tak ale wybiórczo jeśli można tak się wyrazić... Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-01-19 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
LaMary u nas woda też za darmo (podobnie jak piwo/łiskacz od czasu do czasu
![]() ![]() Uwielbiam musicale (polecam gorąco rosyjski musical Bikiniarze, oryginalnie: Stilyagi) ale do Lalaland mam co najwyżej chłodną sympatię ![]() Z bieżącego repertuaru świetnie zapowiada się to: Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was sobie
![]() Z kremow podoczy aktualnie używam shiseido lift dynamic i imune. pierwszy fajny, drugi jeszcze nie wiem. Picie mam prawidłowe, jestem fanka duuuzych kubków na herbate. Aktualnie takie dwa stoja na biurku, jeden po herbacie zielonej, drugi z herbata owocowa ![]() ![]() Kroki...pomine milczeniem, zwłaszcza ostatnio. Ostatnio nieruchawa jestem, pracy nie licząc, gdzie faktycznie sporo się poruszam ![]() ![]() Dzis miałam naprawdę zasuw w pracy, 30 minut spozniona dotarłam do domu i padnieta ogolnie. a jeszcze dziś schodzę ponownie do roboty ![]() ![]() Dzis się zdołowałam. Wykonczona wróciłam do domu, patrze w lustro...eeee...stara i brzydka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Kamlisa- twoje spostrzeżenia są mi bardzo bliskie
![]() Czasami przechodząc obok lustra spojrzę i ......o matko i córko! kto to ? ![]() Idę na dzisiejszy fitnesowy mix chociaż kręgosłup nie jest w pełni ok. Gosia- jak zdrówko całej rodziny? już wszystko ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Gang Iren
|
Aussie, dzięki, już dobrze. Jutro ostatnią dawkę antybiotyku bierzemy.
#3627 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anyżku, bardzo, bardzo polecam! Treściwy, odżywczy - kocham i stosuję go od lat. Tani nie jest, 180pln za maleńkie pudełko - ale moim zdaniem warto. O wiele lepszy w działaniu niż Sisheido i temu podobne "cuda". Trzeba się go nauczyc używać, rozpuścić odrobinke w palcach, jest gęsty i co za tym idzie - wydajny. Pamietam że po pierwszym użyciu miałam żółte półkola pod oczmi bo za duzo nałożyłam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakie dokładnie kosmetyki testujesz teraz? ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() A poza tym - moje spacery to bardziej power walking, he, he. Bardzo szybko chodzę. Tak, wychodzi mi kardio - szybkim krokiem pod sporą górkę i coś tam nalicza. Telefon nie pokaże Ci też ile kalorii spaliłaś. Nie przeliczam kalorii na talerzu, nie mam do tego cierpliwości i nie wierzę w w ten cały system. Umiar wskazany - ot tyle. Ćwiczę też w domu, więc fitbit pokazuje mi także które treningi są bardziej intensywne a które mniej. Generalnie cieszę się, że Tż mnie namówił na ten gadżet. Początkowo byłam absolutnie na NIE. Teraz widzę że dzieki niemu powoli zmieniam swoje nawyki, oczywiście - potrzebna mi motywacja i wytrwałość, z tymi zawsze jest problem. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Kama!!! Kobieto, to TYLKO pms! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() Jeśli lekki ten kremik to nie dla mnie niestety - ja ostatnio lubię cięższe, takie masełkowe... ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- skoro już o lekkich kremach pod oczy mowa to pochwalę się co ostatnio testowałam: ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Krem ma shea wysoko w składzie - dlatego go kupiłam. Na zimę okazał się niestety zbyt lekki dla mnie, ale całkiem przyjemny to kremik ![]() http://tolpa.pl/przybylski-women-ant...!opis-produktu ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- no i zagadka - czym różnią się te dwa obrazki??? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- ...czy tylko ja to widzę??? |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
balsam hauschki tez używałam, fajny, ale chyba nie kosztował wtedy tyle...? Pasowały mi tez krem rozany i z pigwy
http://allegro.pl/dr-hauschka-rosenc...763816750.html Caffe, czy to nie Ty polecałąs szampon i odzywke Phyto...? Bardzo sympatyczne ![]() Obrazki podobne. oczywiście firma polska nigdy nie słyszała o tej drugiej ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- http://www.ceneo.pl/10944545#crid=54232&pid=8708 mówiłam ze taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zakorzenienie
|
caffeine krem Martiny to masełko, zdecydowanie. Cudne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() Wydaję mi się że widziałam nowe opakowania, chyba wyprzedają stare... ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Tak! ![]() 200pln, he,he! http://www.sklepestetyka.pl/dr-hausc...czy-15-ml.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.