Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-15, 20:56   #3601
caffeine
Zakorzenienie

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

Miszka - ładne...
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 15:40   #3602
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Konto usunięte

Michell dziwię się, że chciałaś skorzystać z zaproszenia skoro Wasze relacje są trudne czy napięte. Na początku z Twoich oszczędnych informacji odniosłam wrażenie że szwagierka bezmyślnie pojechała po bandzie. Znam takie niefrasobliwe "przypadki" Okazuje się jednak że chyba jest coś więcej... w waszych relacjach. Niestety przyszło nam żyć w świecie pełnym manipulacji. Coś chyba nie zatrybiło że użyję kolokwializmu. Jeśli ktoś nas zranił czy uraził to wzbudza w nas określone uczucia. I nie zawsze jest tak że jesteśmy ponad to... Ważne w tej całej poplątanej historii, że z Tż jesteście co do potencjalnego wyjazdu zgodni.

Kamlisa nigdy nie chciałabym trafić na kozetkę do pani psycholog, którą opisałaś. To było nieprofesjonalne, niekompetentne...
Psycholog to nie czcze gadanie, jak w konfesjonale. Taka osoba ma narzędzia do pracy jak wiedzę, doświadczenie zawodowe i osobiste. Ale też i umiejętności. Więc robię wielkie oczy, że można kogoś nakłaniać do rozwodu. A skoro pani psycholog sama miała skołtunione życie i nie była bezstronna to należałoby pokierować pacjentkę do innego gabinetu.

Ech... życie...

Wróciłam niedawno od dentysty/stomatologa Jeszcze znieczulenie działa a jestem potwornie głodna. POTWORNIE

zaczęłam czytać " Nienachalną z urody" M. Czubaszek.
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 10:14   #3603
Michell72
Zakorzenienie

La Mary czy chciałam skorzystać z zaproszenia? Hm...Ze względu na duszę trampa mojego męża-pewnie tak....Zaproszenie nas obojga było rzucone wielokrotnie,ale w milszych czasach..Po tej konspiracji za moimi plecami odechciało mi się kompletnie..
Cala ta sytuacja- pokazała mi tylko jacy są ludzie..
Nie po raz pierwszy zresztą..
Brrrr...
Wolę mój świat we właściwych proporcjach..
Flaga Stanów zjednoczonych niech trzepocze na wietrze i nie zawiewa mi uszu

Edytowane przez Michell72
Czas edycji: 2017-01-17 o 21:53
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 16:23   #3604
aussiewoman
Zakorzenienie

Zimno mi dokucza...buuu..jak ja nie cierpię zimy

Caffe woda z cytryną powiadasz. Też powinnam ale kto by mi serwował. Sama jestem mega niezdyscyplinowana pod tym względem. Za to drugie śniadanie i młodemu i Tż co rano jestem w stanie przygotować, chociaż o swoim często zapominam. Ech taka oto ze mnie kobieta. Dzisiaj po raz pierwszy w tym roku idę na ćwiczenia oby tylko kręgosłup dał radę, oby mnie nie poniosła ułańska fantazja

Miłego popołudnia. Nie dajcie się zimie
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 18:35   #3605
caffeine
Zakorzenienie

Aussie, właśnie ten mały gadżet uświadomił mi coś podobnego - że często w natłoku obowiązków zapominam o sobie.

Od dwóch tygodni monitoruję ile wody wypijam - naprawdę nie jest ok... nie dobijam niestety do dwóch litrów dziennie, a przecież piję kawę! Powinnam więc równoważyć. Jednak widzę postęp, może będzie lepiej.

Krokomierz to genialna rzecz, ale wnioski są niestety depresyjne. Do zalecanych 10.000 doskakuję jedynie w weekend.
Okazuje się, że codzienna, zwykła aktywność typu spacer jest dla zdrowia ważniejsza niż sporadyczne zrywy na siłownię...
Stary 2017-01-17, 22:15   #3606
gosia261282
Gang Iren

Aż jestem ciekawa ile ja wody wypijam. A inne napoje też się wlicza, typu kawa, herbata?
Stary 2017-01-18, 07:32   #3607
aussiewoman
Zakorzenienie

Caffee- powiem szczerze, że zastanawiałam się nad zakupem zegarka smartwatcha fitnesowego. Naprawdę byłam napalona. Ale....dosyć szybko dotarło do mnie, że w moim przypadku będzie to zbędny gadget który szybko wyląduje w szufladzie a świat o nim zapomni...hehehe. Miałam już jeden zegarek biegowy i leży gdzieś...nawet nie wiem gdzie. Może w kieszonce bocznej fitnesowej torby ? Zegarek który mnie interesował kosztował ok 350 euro, a taką kwotę z łatwością mogę spożytkować na zbliżające się ferie
Co do kontroli ilości wypijanej wody to mam doskonałą świadomość. I nie jest źle. Gorzej z tymi 10tys kroków, no ale sorry lecąc klasykiem- taki mamy klimat Jest zima. Pracuję 8 godzin dziennie, dojazd zajmuje mi kolejne 1,5 h. Szybkie zakupy ,5h i już mamy 10h. A gdzie gotowanie, sprzątanie itp. Oby do wiosny dzień będzie trwał dłużej i chętnie wyskoczę na spacer chociaż co 2-gi dzień. Póki co nie ma się co oszukiwać- 10tys kroków jest do wykonania niemożliwe i nie mam na to spinki. Z wiekiem podejście do wielu spraw się zmienia.... życie, rodzina, zdrowie i takie tak warunkuje wiele. Ale super, że u ciebie się zegarek sprawdza i że pomaga ci w osiągnięciu lepszego samopoczucia, zdrowia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-18, 07:56   #3608
gosia261282
Gang Iren

A w te 10 tys kroków wlicza się chodzenie po domu? 😀
Stary 2017-01-18, 08:58   #3609
Anyzkowa
Zakorzenienie

Gosia wlicza się.
Gadżet fajny tylko....
podobne aplikacje można mieć w telefonie. I nie zdawałam sobie sprawy ile kroczków można wydreptać w mojej małej kuchni
Można zobaczyć ile wody wypijamy a jeszcze ciekawiej może być jak przeliczymy ile kalorii wkładamy do paszczy. Licząc wszystko ! Boczki nie biorą się z powietrza.
Wszystko jest policzalne, każdą wiedzę można przyjąć, tylko cóż z tego....Znaczy życzę wszystkim twardych postanowień, zdrowych rytuałów...

Kiedy będzie koniec zimy? Już mi nudno z tym śniegiem.

W niedzielę byłam na morsowaniu, ja - nie lubiąca zimna, ja- którą zimno boli.
Tak mi zapowiadali, że morsowanie to kolejny etap po krioterapii.
Wczoraj dla równowagi chciałam odwiedzić saunę, lecz u mnie są ferie i oblężenie wszelkich tego typu ośrodków jest po kokardę. Nie weszłam z braku miejsc

Miszka podajmy sobie dłonie- mam równie cudną szwagierkę.
Mój małżonek kupił mi w prezencie perfumy. Pochwalił się siostrze a ta obejrzała prezent i stwierdziła, że żona to nie rodzina i jej powinien ten prezent dać Takich śmiesznych sytuacji było tysiące, poważniejszych kilka i postanowiłam odciąć się od jakże kochanej siostry męża. Lżej mi.

Kama na temat psychologów mam określone zdanie. Wśród moich znajomych mam ich kilku i nie mam dobrego zdania na ich temat. Życie rodzinne popaprane i dziwnie traktują znajomych.

Edytowane przez Anyzkowa
Czas edycji: 2017-01-18 o 10:08
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-18, 09:02   #3610
gosia261282
Gang Iren

To jak się wlicza, to ja te 10 tys ze spokojem robię. Niby podają, że to ok 6.5 km. Do szkoły idziemy kilometr w jedną stronę. Czyli w 2 strony 2 km. I odebrać młodego drugie 2 km. Zostaje 2.5 , lekko tyle zrobię.
Stary 2017-01-18, 10:18   #3611
Anyzkowa
Zakorzenienie

Gosiu większość osób żyjących normalnym trybem życia, nie korzystającym z auta wyrabia normę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-18, 10:19   #3612
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To jak się wlicza, to ja te 10 tys ze spokojem robię. Niby podają, że to ok 6.5 km. Do szkoły idziemy kilometr w jedną stronę. Czyli w 2 strony 2 km. I odebrać młodego drugie 2 km. Zostaje 2.5 , lekko tyle zrobię.
Gosia to wersja optymistyczna Nam się tylko tak wydaje, że z łatwością pokonujemy te x km. Mnie też tak się wydawało, w domu ciągle się przemieszczam, w pracy również, z dziećmi na spacer, na sanki, galerię zaliczę... I ciągle brakuje...km

Nie podniecają mnie natomiast żadne nowinki czy durnostojki. Ze mnie taki outsider, może z racji wieku? Staram się znaleźć równowagę w posiadaniu mniej po prostu
Laptop, tablet i komórka, która nota bene ma aplikację krokomierza to dla mnie podstawa. Reszta to niepotrzebne bibeloty o których dowiaduję się najczęściej w pracy, od młodszych pracowników

Wodę z cytryną piję. Ostatnio w piątkowej czy sobotniej "Wyborczej" był artykuł poświęcony piciu wody z cytryną. Zresztą artykuł b. ciekawy. Również nie piję tyle ile powinnam. I znowu nawiążę do firmy - na biurkach młodych stoi zawsze butelka z wodą, ew. stoi pod biurkiem. U starszych pracowników stoi filiżanka z kawą ew. herbata. I tyle w temacie picia wody

Ja jeszcze przed feriami. Niestety urlopu nie mam zatem będę chodziła do pracy. Tż z dziećmi w góry pojedzie. A ja odpocznę i zatęsknię
a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-18, 11:12   #3613
gosia261282
Gang Iren

Ja też jakoś gadżetów nie kolekcjonuje. Mój ulubiony sprzęt to czytnik do książek
Stary 2017-01-18, 11:21   #3614
aussiewoman
Zakorzenienie

Anyżkowa- brawa pewnie twoje zabiegi krio ułatwiły ci nieco sprawę Super! wiele słyszę o zaletach morsowania. Tylko wcześniej konieczne porządne rozgrzanie ciała. Tuż przed świętami przewijał się na fb filmik z dziećmi- najpierw sauna, potem zabawa w strojach kąpielowych śniegiem- nacieranie itp, a potem gorąca woda i powrót do szkoły, gdzie czekała gorąca herbatka ziołowa. Po takim hartowaniu nikt pewnie nie skarży się na katar i kaszel

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Jeszcze mi się przypomniało. Podczas naszego ostatniego wyjazdu było kilka osób, które prosto z sauny biegli do jeziora. Super! ja niestety skupiłam się na chłodnym prysznicu i podglądaniu wyczynu "morsów" przez okno. Ale kiedyś chciałabym spróbować
Stary 2017-01-18, 13:17   #3615
m@skotka
Raczkowanie

Witajcie Piękne ,

Widzę, że mam spore zaległości w czytaniu Waszych postów.

Miszka, nie zazdroszczę Ci szwagierki. Niestety też mam "szczęście" do takich osób. Pamiętają o mnie tylko wtedy, gdy mają problemy.

Gosia, czytnik do książek też jest moim ulubionym gadżetem . Nie zajmuje dużo miejsca i ułatwia życie.

Anyżkowa, podziwiam. Aussie, ja należę do ciepłolubnych i nikt mnie nie namówi na takie zimne kąpiele .

LaMary, też kiedyś piłam wodę z cytryną. Teraz głównie herbatkę.

Kama, kusisz tym sernikiem

Caffeine, ostatnio pisałaś, że poszukujesz antyperspirantu bezzapachowego. Z tego co kojarzę to Vichy ma taki w swojej ofercie
http://www.aptekaeskulap.com/vichy-d...wy-p-2716.html

W ramach relaksu mogę polecić dwa dobre filmy: "Lions. Droga do domu" i "Ukryte piękno".
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-18, 14:04   #3616
Konto usunięte

Maskotka, na film "Ukryte piękno" wybieram się w weekend. Nie ukrywam, że wzbraniałam się przed filmem z uwagi na aktora W. Shmitha. Nie przepadam za nim. Ale tyle ciepłego o tym filmie słyszałam: że aktor rewelacyjny, że film budzi skojarzenia z "Opowieścią wigilijną" itp.

Anyżkowa, od samego czytania o krio palce na klawiaturze drętwieją... Uwielbiam ciepełko. Zimę owszem ale najlepiej z perspektywy okna.

Dziewczyny, kremy pod oczy kończą mi się... A Wy to chyba profesjonalistki... To uderzam do autorytetów...
Czego szukam? Kremu treściwego, przeciwzmarszczkowego ale nie liftingującego ( "napinam" się botoksem). Najlepiej bez parafiny ale to nie wymóg. Odpadają marki Douglasa, Sephory, avene, Vichy, La roche posay i polskie marki (chyba, że któraś da mi gwarancję, że nie uczuli ).
Używam obecnie: Synchroline Terproline ( na powieki ), Biodrogi Institut Repair i Medik8 z filtem 30. Niestety dużego doświadczenia nie mam ponieważ jak moje oczy pokochają krem to kupuję bezterminowo. Namiętnie.
W internecie zainteresował mnie z uwagi na skład:
- Rilastil progression
- Biodroga Medic skin care collagen
Miałyście?
Stary 2017-01-18, 18:27   #3617
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Aż jestem ciekawa ile ja wody wypijam. A inne napoje też się wlicza, typu kawa, herbata?
Liczę wodę, herbatę ziołową i soki (ale tych piję niewiele)
Kawę liczę -1 szklanka, to znaczy za kubek kawy powinna być dodatkowo jedna szklanka wody (przynajmniej, he,he)

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Anyżkowa, tylko telefon nie zmierzy Ci tętna

Ten mój krokomierz pokazuje mi bardzo dokładnie tętno i sam rozpoznaje kardio. W telefonie lub iPadzie mam wszystkie statystyki. Ile się leniłem na kanapie a ile czasu spędziłam aktywnie, he, he. Motywujące!
Stary 2017-01-18, 19:49   #3618
Soso
Zakorzenienie

Ha! Ja też pracuję z młodym zespolem (20-30 lat) i to co stoi na biurkach to cola, na pewno nie woda

Ukryte piekno to straszna szmira, film tak amerykański, że aż zęby bolą, nie wzruszył mnie ani nie poruszył, mimo że historia z potencjałem. O ileż piękniejszy byłby to film, gdyby to było europejskie kino. Widziałam wczoraj też Lalaland i to kolejne rozczarowanie, mało musicalu w musicalu, ale na Goslinga milo było popatrzeć

Krem pod oczy polecam z Norel, multivitaminowy. Mój ulubiony. Ewentualnie z cięższych i bardziej tresciwych - Martina Gebhardt, z awokado.

I też liczę kroki ;-)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-19, 00:01   #3619
caffeine
Zakorzenienie

LaMary, pod oczy polecam:

1. Shiseido, Benefiance - jeśli chcesz z drogerii
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...eye-cream.html

2. Kiehl`s - lżejszy ale nienajgorzej odżywiający i nawilżający
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html

3. Dr. Hauschka Regenerujący krem pod oczy - jesli lubisz składniki roślinne - mój ulubiony, absolutnie genialny, bardzo bogaty i odżywczy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ji-powiek.html

poza tym pod oczy sprawdza się świetnie krem

25%shea z L'Occitane
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...slem-shea.html

oraz Citizme Femi
https://sklep.femi.pl/naturalny-ekol...cy-citisime24h

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
...Ewentualnie z cięższych i bardziej tresciwych - Martina Gebhardt, z awokado.

Soso - Napiszesz coś więcej o tym kremie?

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;69824616]... Nam się tylko tak wydaje, że z łatwością pokonujemy te x km. Mnie też tak się wydawało, w domu ciągle się przemieszczam, w pracy również, z dziećmi na spacer, na sanki, galerię zaliczę... I ciągle brakuje...km
[/QUOTE]

LaMary - mnie także nieco brakuje - główne ZŁO to praca przy komputerze.

Edytowane przez caffeine
Czas edycji: 2017-01-19 o 20:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-19, 07:51   #3620
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
LaMary, pod oczy polecam:

1. Shiseido, Benefiance - jeśli chcesz z drogerii
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...eye-cream.html

2. Kiehl`s - lżejszy ale nienajgorzej odrzywiający i nawilżający
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html

3. Dr. Hauschka Regenerujący krem pod oczy - jesli lubisz składniki roślinne - mój ulubiony, absolutnie genialny, bardzo bogaty i odżywczy
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...ji-powiek.html

poza tym pod oczy sprawdza się świetnie krem

25%shea z L'Occitane
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...slem-shea.html

oraz Citizme Femi
https://sklep.femi.pl/naturalny-ekol...cy-citisime24h

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Soso - Napiszesz coś więcej o tym kremie?

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

LaMary - mnie także nieco brakuje - główne ZŁO to praca przy komputerze.
Caffeine chętnie - dla mnie to krem podobny w konsystencji i działaniu do podlinkowanego przez Ciebie Kiehls'a, za to o dużo lepszym składzie i cenie

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-01-19, 09:10   #3621
Anyzkowa
Zakorzenienie

Wierzcie mi - jestem okropnym zmarźluchem W tej ekscytującej zabawie chodzi bardziej o przełamywanie słabości, lęków.

Caffe krem augenbalsam mocno mnie zainteresował. Szukam, gdzie mogę go kupić.

Obecnie jestem fanką tej marki:
https://www.organicseries.pl/

W pracy również mam młode osoby i nie pamiętam co pijają. Czyli piją mało. Jedzą za to śmieci a spore pieniądze wydają u siebie na zabiegi, pielęgnację, kosmetyki. I palą.
ale również byłam młoda i źle jadłam, i paliłam
ech młodość

Caffe a po co pomiar tętna jak spacerujesz? Nie ma bata, nie przekroczysz tętna maxymalnego.
Do tego spacery nie są wliczane do ćwiczeń cardio- wg trenerów.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

zapomniałam dodać...
wczoraj byłam na polskim, bardzo dobrym filmie "Konwój". Śmiem twierdzić, że polskie kino jest na dobrym poziomie.
Film polecam.
Stary 2017-01-19, 12:37   #3622
Konto usunięte

Za moment kończę pracę więc tak szybciutko... Dziękuję dziewczyny Podsunęłyście mi tak dużo ciekawych mazideł pod oczy,że nie wiem na co się zdecydować. Myślę że wypróbuję po kolei wszystkie Prawie wszystkie bo Shiseido i Kiehl's znam. Zwłascza Sisheido lubię. Skład kremu ubogi ale zimą spisuje się paradoksalnie bez zarzutu.

Soso cola, pepsi po kilku minutach działają jak kawa -pobudzają ośrodek przyjemności U nas króluje woda ale może dlatego, że mamy ją za darmo Na pewno jesteśmy zgodne co do jednego... mleka nigdy nie widziałam

Anyżkowa ja "również byłam młoda, źle jadłam i paliłam" zacytowałam Ciebie bo z ust mi to wyjęłaś

Soso przypomniało mi się, że o filmie wspomniałaś... Informujesz że film szablonowy? Bo amerykański? Lalaland natomiast liczyłam, ze przypomina Mamma mia... Nie?
W oglądaniu kina europejskiego znajdowałam kiedyś ogromną przyjemność. To zazwyczaj dobrze opowiedziane historie, które wzruszają. Mnie kiedyś wzruszały na tyle mocno, że wpadałam w stany przygnębienia... Obecnie oglądam ale nie wszystko "jak leci". Lubię bardzo kino francuskie zwłaszcza Daniela Auteuil'a czy Dany'ego Boona. Nie pogardzę groteską w kinie czeskim.
A w ogóle każdy dobry film oglądnę... I bardzo lubię współczesne bajki dla dzieci hehe...
Amerykańskiem kinem nie gardzę, wprost przeciwnie. Kocham zwłaszcza "stare kino" Filmy z J. Lemmon'em kocham. Garsonierę mogłabym oglądać na okrągło...
Polskie kino tak ale wybiórczo jeśli można tak się wyrazić...

Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55
Czas edycji: 2017-01-19 o 12:49
Stary 2017-01-19, 13:04   #3623
Soso
Zakorzenienie

LaMary u nas woda też za darmo (podobnie jak piwo/łiskacz od czasu do czasu specyfika IT), ale i tak chłopaki używają jej głównie do zalewania gorących kubków

Uwielbiam musicale (polecam gorąco rosyjski musical Bikiniarze, oryginalnie: Stilyagi) ale do Lalaland mam co najwyżej chłodną sympatię

Z bieżącego repertuaru świetnie zapowiada się to: Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-19, 15:48   #3624
Kamlisa
Zakorzenienie

Poczytałam Was sobie
Z kremow podoczy aktualnie używam shiseido lift dynamic i imune. pierwszy fajny, drugi jeszcze nie wiem.
Picie mam prawidłowe, jestem fanka duuuzych kubków na herbate. Aktualnie takie dwa stoja na biurku, jeden po herbacie zielonej, drugi z herbata owocowa Oprócz tego wysoka szklanka z woda i dzbanek z woda 1,5 litrowy Jedna kawa dziennie typu 3/4 mleka, 1/4 kawy specjalnie mnie nie odwodni.
Kroki...pomine milczeniem, zwłaszcza ostatnio. Ostatnio nieruchawa jestem, pracy nie licząc, gdzie faktycznie sporo się poruszam Ale to nic, tym bardziej, ze ćwiczenia leza. Przez przeziębienie i lenistwo. Nie jestem już mocno chora, a nie jestem zdrowa
Dzis miałam naprawdę zasuw w pracy, 30 minut spozniona dotarłam do domu i padnieta ogolnie. a jeszcze dziś schodzę ponownie do roboty Obiecałam sobie jednak, ze trochę pocwicze, musze
Dzis się zdołowałam. Wykonczona wróciłam do domu, patrze w lustro...eeee...stara i brzydka Sciagam bluzke...i jeszcze fałdki w talii, załamka totalna Nic, tylko zjeść sernik
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-19, 16:39   #3625
aussiewoman
Zakorzenienie

Kamlisa- twoje spostrzeżenia są mi bardzo bliskie
Czasami przechodząc obok lustra spojrzę i ......o matko i córko! kto to ?
Idę na dzisiejszy fitnesowy mix chociaż kręgosłup nie jest w pełni ok.

Gosia- jak zdrówko całej rodziny? już wszystko ok?
Stary 2017-01-19, 16:43   #3626
gosia261282
Gang Iren

Aussie, dzięki, już dobrze. Jutro ostatnią dawkę antybiotyku bierzemy.
Stary 2017-01-19, 20:27   #3627
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anyzkowa Pokaż wiadomość

Caffe krem augenbalsam mocno mnie zainteresował. Szukam, gdzie mogę go kupić.

Anyżku, bardzo, bardzo polecam! Treściwy, odżywczy - kocham i stosuję go od lat. Tani nie jest, 180pln za maleńkie pudełko - ale moim zdaniem warto. O wiele lepszy w działaniu niż Sisheido i temu podobne "cuda".
Trzeba się go nauczyc używać, rozpuścić odrobinke w palcach, jest gęsty i co za tym idzie - wydajny.

Pamietam że po pierwszym użyciu miałam żółte półkola pod oczmi bo za duzo nałożyłam

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:

Obecnie jestem fanką tej marki:
https://www.organicseries.pl/
To jest nowa polska marka? Już mi się oczy świecą
Jakie dokładnie kosmetyki testujesz teraz?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Caffe a po co pomiar tętna jak spacerujesz? Nie ma bata, nie przekroczysz tętna maxymalnego.
Do tego spacery nie są wliczane do ćwiczeń cardio- wg trenerów.

...bo mieszkam w górach - no prawie
A poza tym - moje spacery to bardziej power walking, he, he. Bardzo szybko chodzę.

Tak, wychodzi mi kardio - szybkim krokiem pod sporą górkę i coś tam nalicza. Telefon nie pokaże Ci też ile kalorii spaliłaś.
Nie przeliczam kalorii na talerzu, nie mam do tego cierpliwości i nie wierzę w w ten cały system. Umiar wskazany - ot tyle.

Ćwiczę też w domu, więc fitbit pokazuje mi także które treningi są bardziej intensywne a które mniej.

Generalnie cieszę się, że Tż mnie namówił na ten gadżet. Początkowo byłam absolutnie na NIE. Teraz widzę że dzieki niemu powoli zmieniam swoje nawyki, oczywiście - potrzebna mi motywacja i wytrwałość, z tymi zawsze jest problem.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
...
Dzis się zdołowałam. Wykonczona wróciłam do domu, patrze w lustro...eeee...stara i brzydka Sciagam bluzke...i jeszcze fałdki w talii, załamka totalna Nic, tylko zjeść sernik

Kama!!! Kobieto, to TYLKO pms!

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Caffeine chętnie - dla mnie to krem podobny w konsystencji i działaniu do podlinkowanego przez Ciebie Kiehls'a, za to o dużo lepszym składzie i cenie
Kiehls jest nieco przereklamowany ale nawilża całkiem ok.
Jeśli lekki ten kremik to nie dla mnie niestety - ja ostatnio lubię cięższe, takie masełkowe...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

skoro już o lekkich kremach pod oczy mowa to pochwalę się co ostatnio testowałam:

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Krem ma shea wysoko w składzie - dlatego go kupiłam. Na zimę okazał się niestety zbyt lekki dla mnie, ale całkiem przyjemny to kremik

http://tolpa.pl/przybylski-women-ant...!opis-produktu

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

no i zagadka - czym różnią się te dwa obrazki???

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

...czy tylko ja to widzę???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-19, 21:14   #3628
Kamlisa
Zakorzenienie

balsam hauschki tez używałam, fajny, ale chyba nie kosztował wtedy tyle...? Pasowały mi tez krem rozany i z pigwy
http://allegro.pl/dr-hauschka-rosenc...763816750.html
Caffe, czy to nie Ty polecałąs szampon i odzywke Phyto...? Bardzo sympatyczne
Obrazki podobne. oczywiście firma polska nigdy nie słyszała o tej drugiej

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

http://www.ceneo.pl/10944545#crid=54232&pid=8708
mówiłam ze taniej
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-19, 22:05   #3629
Soso
Zakorzenienie

caffeine krem Martiny to masełko, zdecydowanie. Cudne!
Stary 2017-01-19, 22:59   #3630
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Caffe, czy to nie Ty polecałąs szampon i odzywke Phyto...? Bardzo sympatyczne

Nooooo - wreszcie Cię namówiłam! Uwielbiam Phyto i zawsze wszystkim polecam.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
...dobra cena, chyba zrobię zapas
Wydaję mi się że widziałam nowe opakowania, chyba wyprzedają stare...

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Tak!

200pln, he,he!
http://www.sklepestetyka.pl/dr-hausc...czy-15-ml.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości