|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Cytat:
![]() A butla wieczorem zdała egzamin, bo na cycku przed snem wisi ok godzinę, a z butli wypiła w 15 min i odlot...
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że się wyspalas! I zazdroszczę po cichutku ![]() A dziś Zołza kończy 4 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ruda super, że zdało egzamin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Dotka mi sie wydaje ze skoro masz swoje zdanie na temat rozszerzania diety i nie planujesz nic w tym temacie zmienic to rozmowa z pediatra zbędna
![]() O co poszlo z TZ :brzydal : Malwi super nocka wyspana mama to szczesliwa mama ![]() Kinga my mamt zaslony w oknach ale to jedna z bardziej pasjonujacych rzeczy w domu :d Czarna ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#3604 |
Zakorzenienie
|
Dotka powodzenia na szczepieniu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Pola wszystkiego najlepszego, rośnie duża i zdrowa.
Dotka powodzenia na szczepieniu, oby później było bez NOP-ow. |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren, kinga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super sobie TŻ poradził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja pediatra też starsza ale jak byliśmy na szczepieniu to miał już prawie 4 miesiące i nic nie wspominala o rozszerzeniu więc może jest doedukowana ![]() Jak dla mnie jest tyle medycznych argumentów żeby nie rozszerzać wcześniej że nie ma dla mnie dyskusji w ogóle, nikt by mnie nie przekonał ![]() Powodzenia na szczepieniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nocka spoko, obudził się o 2 na szybkiego cyca i później przed 7 dopiero się obudził (i od tej pory już nie śpimy, ale względnie się zdążyłam wyspać) |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Czy to możliwe żeby ta jedna jedynka mu wyszła a druga w innym czasie, trochę dziwnie chyba. Ale ta druga chyba nie zamierza się wybić, nie widzę żadnych objawów ku temu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
No to młody zaszczepiony. Wazy ok 5700-5800, nie moglysmy go zwazyc, bo oczywiscie tak sie ruszal ă Czyli w 6 tygodni przybral 700-800g, wiec jestem super zadowolona ă Wszystko okej.
Szczepienie - płacz po ukluciu, ale szybko dal sie utulić. Poleciałam jeszcze szybko do apteki* i na szybkie zakupy i do domu. Wyl juz, wsadzilam do fotelika i zasnął ă Mamy do przychodni 3 minuty autem, w zyciu mi nie zasnal tak szybko. Ba! Pod domem wyjelam go z fotelika, wzielam na rece,a on sie przytulil i dalej spal... Wsadzilam do bujaczka w salonie i obserwuję. Ostatnio po szczepieniu przespal prawie caly dzien. *dostalismy Devikap, bo mlodemu się pocą stopy za bardzo i moze mieć niedobór wit. D, więc mam dawać w jeden dzień 1 kroplę (400), a w drugi 2 (800j) i tak naprzemiennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
Ewusia
![]() Super, że nocka ok! |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Zapytalam o tą dietę* no to powiedziala, ze mozna juz zupki dawać czy warzywka, ale na razie jednoskładnikowe, a potem dwuskładnikowe, trzyskładnikowe itd. Zeby soczek jablkowy dawac powoli (?). Tylko ze jak mam kupowac warzywa w sklepie i gotowac sama, to nie nie, słoiczki mam wtedy kupic. Mhm.
Widzimy sie za 6 tygodni, wiec bedziemy wtedy rozmawiac jak nam idzie. No to spoko, bo za 6 tygodni to my juz zaczniemy rozszerzac ![]() *wkurza mnie u niej to, ze jak ja o cos nie zapytam/czegos nie powiem, to ona zbada, zwazy i bajo. Ostatnio nas straszyla, ze Witek przepuklinę niby ma w pachwinie. No to neonatolog wyslal nas na USG. Jakbym sama z siebie nie powiedziala dzisiaj jak tam USG, to by sie nie zapytala, nie mowiac o tym, ze nawet mu jajek nie ogladala bo pampka nie rozpinala. O przepraszam, zapytala tylko czy gaworzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() U nas dwie pobudki w nocy. Moje dziecko ma 3 rysy az do krwi na twarzy, tak sie zadrapal paznokciami:/ Ale patrzylam one sa krotkie, chyba musze mu pilnikiem spilowac na okraglo. Czarnulax sto lat dla coreczki ![]() Wczoraj wyszlam na podworko w chuscie i szla sasiadka i mowi a nie lepiej by mu bylo w wozku? Ja mowie ze on w wozku to malo wytrzymuje a ona "no tak jak mamusia przyzwyczaila na raczki" nie wchodzilam z nia w dyskusje bo i tak nie zrozumie.. ![]() My nie mamy rolet ale chyba musze cos pomyslec zeby jakas rokete zew zalozyc na weluxa bo na gorze w sypialnie jest tak goraco i duszno teraz ze nie wyrobka:/ Dotka mojemu tez sie poca strasznie stopy, musze chyba sprawdzic poziom tej wit.d |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
U mnie pielęgniarka w przychodni byla zachwycona, ze się tak nosimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Dotka o faktycznie wasz lekarz trochę dziwny, żeby słoiczków lepsze niż gotowane i soczek jabłkowy to się jeszcze nie spotkałam.
Brawo za przyrost. |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Polunia sto lat! ![]() Dotka my tez mamy devikap 😊 ![]() Ruda, dobrze ze znalazlas sposob ![]() Malwi, Twoj bol glowy na mnie przeszedl :P U nas noc poza usypianiem 2h calkiem ok. Teraz cyc i zbieramy sie na spacer ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
Ruda no fakt
![]() ![]()
#3617 |
Zakorzenienie
|
Dotka żeby po szczepieniu było ok
![]() Najlepszego dla Poli! ![]() A mój Bartuś dzielnie zniósl pobranie trochę popłakiwał ale pani go rozsmieszala i nie wiedział w końcu czy się śmiać czy płakać Haha ![]() ![]() Weszłam w chuście i wszystkie babeczki w labie że o jak fajnie, przytulony do mamusi, słucha bicia serduszka ![]() ![]() Spotkałam moja kochana sąsiadke z koleżanką. Młody jeszcze ponura mina zabójcy a one "ooo jaki fajniutki kapelusik, o ty slodziaku" A słodziak miał je gdzieś i dalej obrazona mina hahaha ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Dotka przerabane z takim pediatra. Jak sama nie zapytasz to ma gdzieś. I ufaj człowieku że lekarz czuwa nad zdrowiem dzieciaka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
Magda,wiesz co, ja ją trochę zlewam, bo tak naprawdę nami się opiekuje neonatolog ze szpitala i to z nim konsultuję wszystkie wątpliwości.
Zresztą jak bylismy na USG ostatnio, to ona sama powiedziala, ze pediatrzy mają marną wiedzę o wcześniakach, często zero doświadczenia no i że dlatego oni obemują swoją opieką te swoje wcześniaki. Ale z drugiej strony jakbym miala donoszone dziecko, to też spoko, nie? Bo nic sie nie dowiesz, nikt CI nie poradzi nic. U nas jest tylko jeden pediatra. Ew. w miasteczku 11km dalej jest chyba 2 czy 3 pediatrów. Ponura mina zabójcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
Toteż właśnie
![]() I też dlatego trochę rozumiem te co wcześniej dają - to są chyba na razie mikroskopijne ilości. Czarnulax, gratki dla Poli. Dotka, to oby Witek tylko spal po szczepieniu, a nie marudzil ![]() My na spacerze, już godzina bez płaczu, ale bujamy się w koło bloku, bo chmury są u nas i deszcze przelotne. Poza tym szybki sklep był i na kuriera czekałysmy. Także kilometrów dzisiaj nie nakrecimy. Ale królewna chyba zasypia ![]()
#3620 |
Zakorzenienie
|
Dotka zaraz wam wstawię na fejsa to zobaczycie
![]() My też pod opieką neonatolog ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Szlag mnie zaraz trafi. Napisałam post i się nie dodał. ..
Dotka życzę brak nopów. Zaskoczyłas mnie z tą wit d że może to mieć związek z potliwościa nóg. Moja kazała mam zmniejszyć dawkę o połowę bo przy badaniu główki chyba jej się nie podobało że ciemiaczko może za szybko zarastać. I tak mu daje teraz co jakiś czas bo słońce świeci ,ja suplementuje i się opalam wiec w mleczku jest. Nocka u nas standardowa czyli porównując do waszych tragiczna ; D chyba się już przyzwyczajam. Magda fajnie że Bartuś zniósł dzielnie pobranie. A robicie morfologie tak dla kontroli czy z jakiś powodów. Bo my jeszcze nie mieliśmy ani razu. Mój ostatnio na szczepieniu nawet nie zaplakał ale tak zmierzył pielęgniarkę że zaczęła się śmiać bo tak długo jej się w oczy patrzył takim spojrzeniem he he ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- A i Przymierzyłam spacerówkę i powiem wam ze nie wyobrażam sobie tam Dawida posadzić do niej zanim nie będzie dobrze siedział. Lupo ma tylko trzy poziomy oparcia. Ten leżący to będzie mniej widział jak w gondoli. A jest niżej jak gondola więc każde poprawienie smoczka ,czapki itp to schylanie się nad wózkiem. Ten pół leżący to prawie jakby siedział. Nie podoba mi się taki wygiety w niej. .. :/ Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-05-11 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Ewula na początku zleciła neonatolog krew. Zrobiłam ale zanim poszłam do niej na wizytę to minął prawie miesiąc i na własną rękę zrobiłam mu jeszcze raz żeby było na świeżo. I okazało się że jak wcześniej było ok, tak na tym świeżym wyszła anemia. Dostaliśmy żelazo i teraz na kontrolę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Ewula kurcze to ja też muszę przymierzyć mojego do spacerówki bo jeszcze tego nie robiłam, może faktycznie to będzie jeszcze nie wygodne i trzeba będzie gondola zabrać.
Ruda ja podgrzalam Szymkowi jedna normalna mała łyżeczkę do herbaty to wychodzi jego 3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
Niedobor wit d to wlasnie potliwisc stop i glowki. Mi sie te stopy nie podobaly. Bralismy 800j na poczatku a teraz 400 ale trzrba zwiekszyc.
Jedyne co pediatra madrego powiedziala to pytq czy mm czy kp. Mowie ze kp a ona ze super i oby jak najdluzej. Czyli zadnej gadki o niewartosciowym mleku itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Nasza spacerówka na płasko podobna do gondoli pod kątem głębokości. Pierwszy poziom jak w foteliku mniej więcej. Także cóż, na razie gondola...
#3626 |
Zakorzenienie
|
Dotka super! Pediatra pierwsza klasa
![]() Keas, Casa, magda, ruda ![]() Magda kciuki za wyniki! Moja po szczepieniu zawsze na nas tak patrzy spod byka ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- To już wiem czemu pediatra zawsze nas pyta czy się poci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
Najlepszego dla mojej kochanej synowej<3
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Rozeznanie
|
Magda kciuki za wyniki
Dotka za brak Nopów, oby Witek pospał ![]() Ewula bo dla takich maluchów to jeśli juz spacerówka to raczej kubełkowa a nie z opuszczanym oparciem, w kubełek lepiej trzyma dziecko, jak fotelik Malwi ![]() Czarna sto lat dla Poli ![]() a ja sie uparłam i znów Zołze próbowałam zamotać, ryczaja jak szalona ale zawiązałam koślawego, niedociagnietego kangura i wyszłam na ulice przed dom żeby zobaczyła że w chuscie jest fajnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy stopniowo i przywyknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.