|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
znowuzapomnialamhasla Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.
TinkerrBell ja może ze 2-3 razy miałam ból jak na okres ale taki delikatny. A teraz nic mnie nie kłuje i chciałabym aby przepowiadacze się jeszcze nie pojawiły. zonamojegomeza daj znać jak po kontroli już będziesz i co tam u dzidzi słychać. 3mam kciuki ![]() Krefetka niedawno się meldowałam w nowym miejscu. Tż pojechał po wniosek i się zapytał czy muszę być też osobiście bo w ciąży jestem i ciężko mi. Pani powiedziała, żebym dała tylko swój dowód i bez problemu teście mnie zameldowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alez te ciacha dooobrze wyglądają ![]() ja wlasnie takie bole okresowe mam dzisiaj, chodze zgieta w pół :/ Pierwszy raz mi sie zdarzają. Ja nawet w czasie normalnego okresu nie mialam takich boli. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu Twojej mamy. Oby sytuacja sie jak najszybciej unormowała. 3maj sie Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za kontroling daj znac jak po. Dzien dobry Dzis mamy mieć upalny dzien wiec będziemy spedzac czas w domku. Klucie na szczescie po odpoczynku sie uspokoilo. Asicuha trzymaj sie dzielnie ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Ja mam urząd niedaleko poza tym to moje mieszkanie wiec raczej nikt nie bedzie mógł mnie zameldować beze mnie ![]() ------ Dzwoniłam do urzędu dowiedziałam się że muszę być zameldowana czasowo, a wtedy ojciec przy meldunku dziecka podaje mój adres czasowy jako adres stałego zameldowania dziecka. Podobno nie powinno być z tym problemu. W czwartek pojadę do urzędu się zameldować to jeszcze raz sprawdzę ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Coś dziś by się optymistycznego przydało. Ciekawe jak tam nasze dwie mamusie sobie radzą? Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-07-11 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Asicuha bardzo współczuję sytuacji z mama.. ![]() zdrowia, wytrwałości i jak najmniej stresu dla Ciebie.. Trzymajcie się! Znowuzapomnialam brr straszne to co spotkało koleżankę, ale mam nadzieję że to stan przejściowy.. A powiedz doszedł już Twój tulik? Bo czaję się na podobny.. Daj proszę znać jak jego jakość ![]() Piernik, Zona powodzenia na wizytach! ____ Witam się po weekendzie. Tosia miała dziś taką intensywną czkawkę, że nagrałam filmik, bo tak śmiesznie brzuch podskakiwał ![]() Rozmyślam nad prezentem dla męża, bo zbliża się nam rocznica ślubu, a ja z ciągle bez pomysłu.. Poza tym chcę mu kupić krótkie spodenki, bo chodzi w trzech parach na zmianę, z czego jedne najfajniejsze już się przecierają.. ...A że on ma wąską talię i bardzo szerokie uda z racji tego że ćwiczy, jest niemały problem żeby coś dorwać, bo moda jest na dość wąskie nogawki, nawet w krótkich spodenkach.. Ajj. W dodatku sprzedawcy często nie piszą konkretnych wymiarów spodenek, jedynie rozmiar literą, a to mi nie mówi nic, bo wiem że będą za wąskie ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spodenki - mój ma podobny problem. Co dobre w udach to wisi w pasie i odwrotnie. Ostatnio typowo sportowe/ weekendowe kupił w Decathlonie, a "miejskie" w kiku i w biedronce (te maja luz w pasie ale nie rzuca sie to tak bardzo w oczy) Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
W weekend czytałam Was troche na tel ale nawet nie miałam weny żeby odpisać bo ciągle goście albo coś ![]() Wczorajszy dzień to już w ogóle muszę nadrobić ... Dziś przyszłam tylko na pół dnia do pracy, o 12:30 lecę do domu, będe sie wygrzewać przy baseniku !! Taki plan ![]() Pewnie, że chcę !!
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kik? Nie znam ale zaraz zerknę czy prowadzą sprzedaż internetową ![]() ![]()
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kik trzeba osobiście odwiedzić bo nie maja sprzedaży online poza tym mini wszystko trzeba albo przymierzyć albo przypasować do dobrych spodenek bez mierzenia na modelu ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() też nie mam jeszcze (chyba) żadnych skurczy przepowiadaczy... przynajmniej nic nie czuję. Ale ja jestem ostatnia w kolejce więc mam jeszcze czas ![]() ![]() Tymczasem mam zakwasy ... w pośladkach ![]() ![]() ![]() Mój plan na dziś to pomyć te meble poskręcane, trochę ogarnąć mieszkanie i może jakieś zakupy? Zobaczymy jak mi to wyjdzie ![]()
![]() |
#3614 |
Zadomowienie
|
W pns mówią o przekuwaniu uszu dzieciom. Mówią ze małemu dziecku/niemowlakowi lepiej nie przekuwać uszu ( chodzi o niedojrzała skore i o to ze dziecko tak małe moze mocniej odczuwać ból)
Poza tym mówią ze jest to działanie z ciałem dziecka, a to decyzja powinna należeć do dziecka a nie do rodzica. Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Orange jak się trochę pozbieram to porobię fotki ![]()
![]() |
#3616 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też lubię sobie dzidziusie pooglądać i się wzruszyć maleńkością. ![]() Słodycze ładnie wyglądają. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prezentów to mam w miarę łatwo, bo mój mąż lubi takie różne dodatki, o których sobie czyta na blogach o modzie męskiej. ![]() ![]() Inne stosowane przeze mnie opcje jeżeli nie ma czegoś konkretnego upatrzonego to paski, koszulki polo, perfumy i różne pierdoły typu nerka do biegania albo mała "torebeczka" dla faceta, które by się przydały, ale trudno się zebrać żeby pamiętać, aby to sobie kupić. :P |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia jakie duże te ośmiorniczki? Bo znalazłam na allegro (sama mam 2 lewe ręce do wszelkich prac krawiecko-dzierganych) kilka rozmiarów i właśnie nie wiem jakie wziąć?
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym udowodniono ostatnio, że wczesne przekłucie uszu zwiększa ryzyko późniejszej alergii na nikiel. Mi się koszmarnie nie podobają takie niemowlaki z przekłutymi uszami. To dla mnie takie Dżessiki, jeśli wiecie, co mam na myśli. Masakra. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ja dziś nad ranem miałam okropny ból podbrzusza. Taki dziwny, jakby pieczenie trochę na wysokości cięcia po ciąży pozamacicznej, bolało naprawdę mocno, obudziło mnie i aż brałam nospę (drugą w ciągu trzech dni- ewenement jak na mnie). Moi chłopcy wrócili i chyba nadmiar wrazeń odbił się na M dopiero tu, noc za nami nieprzespana, przepłakana i przedrapana, skóra od razu gorsza ![]() Co do pobierania krwi i w ogóle zabiegów medycznych, to jest to naprawdę trudne dla rodzica. W czd jak mojemu synkowi pierwszy raz pobierano krew, to za trzecim razem się udalo. Najpierw szukali w nadgarstku, potem w łokciu i na koniec pobrali z glowy... Mial pół roczku ![]() Ps. Prawdziwym hardcorem jest pobranie dziecku moczu do badania ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Rozeznanie
|
Też mam dzisiaj wizytę
![]() ![]() Czekam również na kuriera, zamówilam kilka ubranek w rozmiarze 68- promocje kuszą 😂 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie skrecac mebli, na sama mysl mnie bola plecy ![]() ![]() Ja dzisiaj planuje popakować kieliszki i szklanki bo przynieslimy sobie wiecej pudelek w weekend. Oczywiscie czekajac na kuriera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3622 |
Zadomowienie
|
Ciekawostka z urzędu mąż dzwonił do tego samego urzędu co ja z tym samym pytaniem otrzymał odpowiedź: że muszę być zameldowana na stałe i że meldunek czasowy jest dla dziecka nieważny.
Uwielbiam urzędy i ich interpretacje przepisów ;( Jednak w czwartek bede musiała sie ponownie upewnić. Niestety ani ja ani maz nie znamy imienia i nazwiska osób z którymi rozmawialiśmy ;( Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Przepraszam,że się nie odzywam,ale dalej jesteśmy w szpitalu i nie mam zwyczajnie do tego głowy. .. Małgosia ma żółtaczke i od kilku dni próbują jej zbić poziom bilirubiny. Dzisiaj znów ma się naświetlać do 3 nad ranem i ok 6 będzie pomiar. W dodatku nie chce przybierać na wadze i to też jest powód, że tu ciągle jesteśmy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
świetnie że piszesz bo się tu wszystkie zastanawiamy co u Was ![]() ![]() ![]() A jak Ty się czujesz jako świeżo upieczona Mamusia? ![]()
![]() |
#3625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, to trzymam kciuki żeby było lepiej i żeby malutka w końcu mogła zasnąć w swoim domku ![]() Ja przyznam, ze bóle miesiączkowe potrafiłam mieć naprawdę mega bolesne ale te bóle podbrzusza które teraz sie pojawiają sa trochę inne. Sa bardzo nieprzyjemne i tez tak jakby nie wiem z pęcherzem połączone? Albo cewka? Cieżko mi to określić ale tak dziwnie to odczuwałam. Nie tak typowo jak kiedyś na okres ale może juz po porstu nie pamietam w końcu prawie rok zaraz jak go nie ma :P Kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a szpital, jak zwykle umywa ręcę.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki za wyniki.. ![]() Cytat:
![]() |
#3627 | ||||||||
Zakorzenienie
|
czekamy na wieści..oczywiście pomyślne..
[QUOTE=florencee;62862686 Dziś też miałam głupi sen, zgłosiłam się w nim do szpitala w związku z bólem brzucha i okazało się, że mam na ten dzień już wyznaczoną cesarkę, pani pokazała mi że jest w ich planie dnia wraz z podpisem mojego lekarza. :P I zaczęli mnie przygotowywać, mimo iż protestowałam, że to zbyt wczesna ciąża itp. ![]() [/QUOTE] pewnie taka tematyka snów będzie coraz częstsza.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze sie odzywasz. Wiem ze teraz masz inne ważniejsze sprawy na wizażu ale od czasu do czasu daj nam znać jak sobie radzicie ![]() Oby Małgosia dobrze zareagowała na naświetlanie żebyście w końcu mogły pobyć ze sobą ![]() Miłego dnia. Oby niósł same pozytywne wieści Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.