|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Tylko szkoda, że moja teściowa u Patrycji pierze, sprząta, zajmuje się dziećmi i wszystko a tutaj siedzi tylko na kanapie przed TV. Nawet naczyń nie pomyła po obiedzie. O przepraszam, kawę dziś zrobiła.
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za radę i wyjaśnienie. Jutro bede dzwonić. Nie za bardzo chce sie przemeldować... Rodzice nie chcą abym opuszczała ich mieszkanie. Poza tym zeby sie zameldować trzeba sie osobiście wymeldować (tak byli jeszcze rok temu) a jakoś nie uśmiecha mi sie w 9mc jechać 400km. Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie jakbym słyszała opowieści mojej siostry o jej teściowej. U niej jest hasło. Teściowa rzuca w przestrzeń: kawy bym sie napiła ... I czeka aż ktoś jej poda. ![]() Jeszcze jak siostry dzieci były młodsze to mówiły mamo/tato a babcia mówiła ze by sie czegoś napiła .... Na to moja siostra donośnie ze babcia wie gdzie kuchnia jest... A mojej siostry maz odpowiada ze on tez by sie napił. I następuje impas.... Komu pierwszemu zaschnie w buzi ten robi dla pozostałych.... Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzice TŻta całe życie mieli dwie lewe ręce. Ani mama ani tata nie splamili sobie rąk pracą, jak TŻ z siostrą byli dzieciakami, to nadużywali alko, papierosy itp. Tata wykręcał im żarówki w ramach oszczędności prądu i cała rodzina się kąpała w jednej wodzie. Do tego absurdalne dawanie drugiego życia każdej potrawie. I tak stoimy w sklepie i wkładam do koszyka jogurt. Teściowa na mnie już z wysokim tonem, dlaczego taki drogi. Mam wziąć tańszy. Mnie w takim momencie naprawdę swędzi język by powiedzieć coś głupiego, ale żeby było politycznie poprawnie grzecznie odpowiadam, bo taki lubię a że mogę sobie pozwolić to mogę go zjeść. Jak nie będzie mnie stać to kupię sobie tańszy. I tak jest ze wszystkim. Ja na dłuższą metę nie wiem czy wytrzymam. A naprawdę nie chcę jeszcze większych kwasów i dramatów. Jestem osobą, która takie rzeczy strasznie odchorowuje, bo ja czasami narzekam na moich rodziców ale z nimi tak nie jest. Moja mama mnie zna i nawet nie odważyłaby się wtrącić. A już na pewno nie gadali by nic TŻtowi.
|
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego nie przebijesz.. Teściowa siostry potrafi wydać np na bilet 8 pln zeby kupić np. Chleb 2 pln tanszy. Teraz jest juz na emeryturze wiec ma darmowa/tańsza komunikację i sporo czasu do zagospodarowania wiec zamiast kupić cos pod blokiem jedzie na drugi koniec miasta "po promocje". Poza tym to dobra kobieta tyle ze nie potrafi równo i sprawiedliwie swoich dzieci traktować ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba że znajdziesz miętowe bez wzorów lub w białe koła lub kropki. A może zwykle białe?
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak twierdziły strony www prawnicze, jakie wtedy przebrnęłam i potwierdziła to urzędniczka.
|
|
#3579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo całe miętowe. A może jakiś kolejny kolor, fajnie zagrałby może łososiowy/koralowy/pomarańczowy. ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- I nas w sumie podzieliło się po połowie. Córka ma kolor oczu po tacie, a włosy ma po mnie. Gęstość i kolor
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-07-10 o 22:58 |
|||
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W zwykłym podobno dziecko jest do ok. 2 lat.... I bądź tu mądrym ![]() Ps: dzięki wszystkim za podzielenie sie inf nt kąpieli maleństwa. Kupię zwykłą wanienkę a jak TŻowi nie będzie pasować to niech sam sobie wybierze i kupi |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miała niecałe dwa lata jak zaczęła spać na normalnej kanapie. Przez jakiś czas kładłam tylko materac ze starego łóżeczka na ziemie gdyby młoda chciała w nocy spaść na ziemie ale nigdy nie spadła. Dodam jeszcze ze plusem było to, ze mogłam sie koło niej położyć czasami a na takim tapczaniku raczej nie da rady. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
u nas dziś dzień aktywny ![]() Na wyjeździe zachciało mi się siu siu, więc poszliśmy na lody a przy okazji do WC . Stoi 5 starszych ludzi ( wyglądali na kuracjuszów ) za nimi ja. Przychodzi młody chłopak i pyta kto ostatni w kolejce to się odzywam, że ja .... on takie zdziwienie i komentarz, że ty to masz pierwszeństwo ![]() tija za spakowanie torby ![]() ascuha bardzo współczuję sytuacji z mamą Cytat:
ciekawość mojej teściowej nie zna granic....Cytat:
więc pewnie zależy od szpitala. 5 lat temu jak rodziłam też zwracali uwagę, żeby mieć przede wszystkim picie i jakieś przekąski na czas porodu ![]() Cytat:
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy tylko ja mam te skurcze przepowiadające czy tez je macie? Od wczoraj przycichły i były mniej uciążliwe ale znów dzis na wieczór mam takie uczucie zakwasow w dolnej części brzucha, jakbym poważnie ćwiczyła mięśnie brzucha.
Zastanawiam sie czy jest jakaś korelacja miedzy skurczami a tymi "zakwasami"? Czy to może boli mnie cos innego i tylko tak dziwnie to odczuwam? Nie mogę sie normalnie z łóżka podnieść albo napiąć brzucha np przy toalecie. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
Troche wpadlam do klubu, zaraz do snu Was ponadrabiam, ale w sumie weny do pisania nie mam zbytniej...Mialam Wam wrzucic zdjecia nowego fryzu, ale po dzisiejszej wiadomosci wydaje mi sie to po prostu idiotyczne. Mloda dziewczyna zamiast cieszyc sie z bycia mama nie moze stanac na nogi. Lzy mi staja w oczach, gdy pomysle , co ona teraz przezywa.
Lekarze twierdza, ze nie znaja przyczyny, ale z tego, co mowia internety to najpewniej anestezjolog-patalach uszkodzil jej rdzen kregowy. Zadne zrodlo nie podaje innych przyczyn kilkudniowego paralizu..Mam tylko nadzieje, ze cos z tym zrobia i ona bedzie mogla chodzic. Ma sie odezwac w tygodniu, na razie dostaje tylko co jakis czas smsa z info. Na chwile obecna wiem tylko, ze stan jest ciezki ![]() Nie napisalam Wam tego, zeby Was straszyc. Mysle, ze to naprawde ewenement i wieksza "szansa", ze nas auto potraci niz takie cos sie stanie. Po prostu miala cholernego pecha, totalnie ![]() Bylam dzis ogladac szpital Uniwersytecki i jednak chyba tam pojade w pierwszej kolejnosci. Lepsze warunki i dostrzykuja ZZO do szycia, a na tym mi zalezy. Na pocieszenie napisze, ze wczoraj inna kolezanka urodzila SN dziecko 57 cm, 4500g. Powiedziala, ze gaz jej bardzo pomogl i generalnie spoko-nie ma sie czego bac. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-07-11 o 03:03 |
|
|
|
#3586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a odwiedzin to już sama nie miałabym skrupułów,żeby odmówić.. Cytat:
skąd taki brak wyczucia u niektórych? Cytat:
Cytat:
Cytat:
hej dziewczęta..ależ miewam juz coraz głupsze sny..związane z porodem itp. |
|||||
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się snilo ze urodzilam. W 36+2, o 11.22, 3220g. Spiochy w rozmiarze 56 byly bardzo naciągnięte. Bez bólu, raz dwa i już. Wstałam zaraz po porodzie i w ten sam dzień był grill w domu. Wróciliśmy szybko do odmu. Matko droga...
U mnie pojawia sie ból dolu brzucha i szyjki. Dzis mam Nadzieję dowiedzieć się czy to skurcze. Czy ucisk Bobo bo to po tym jak sie schylę. |
|
|
|
#3588 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie moze ze dwa razy zabolało ale nie wiem czy były to przepowiadacze. Tak z 5-15 min poćmilo ale dosyć delikatnie wiec nawet nie jestem pewna czy to było to co miało byc czy mały cos tam kombinował główką Cytat:
Przerażajace ale wiem ze jest to wpisane w powikłania czy w ryzyko znieczulenia... Te świstki co sie w szpitalu podpisuje odnoście świadomości ryzyka. Oby to było przejściowe i niech szybko minie. Nie zauważyłam żebyś pisała.. Z dzidzia wszystko Ok? Cytat:
NO to teraz aby szybkość ze snu i świętowanie przeniosło sie na rzeczywistość w wybranym przez Ciebie terminie ![]() ------ U mnie dziś pochmurno za chwile pewnie spadnie deszcz. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty- Piernik i ktoś jeszcze? Wysłane za pomocą magii |
|||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kierunek szpital.
|
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Tinkerbell współczuję kwasów rodzinnych, ja też jestem rodzinną osobą i zawsze bardzo przeżywam podobne sytuacje. Poza tym, jak na zodiakalną wagę przystało, bardzo nie lubię niesprawiedliwości, i jak ktoś niesprawiedliwie kogoś traktuje to mnie mierzi... . Ja też myślę, że możesz przestać bawić się w panią do towarzystwa, zwłaszcza teraz - to już jednak końcówka i możesz się po prostu wykręcić gorszym samopoczuciem a zresztą kto powiedział, że musisz się wgl tłumaczyć? Lunalov mi się też bardziej podobają zygzaki. A meble pokażesz? (bo to chyba Ty skręcałaś, tak?) Cytat:
dla tego chłopaka. A ja to bym dołożyła jeszcze tym staruszkom . Mnie przez całą ciążę jak dotąd zdarzyło się raz, żeby ktoś mnie przepuścił w kolejce a brzuch mam przecież pokaźny, trudno nie zauważyć...Odnośnie swędzenia (nie pamiętam kto pisał) to mnie też zawsze ginka o to pyta na wizytach, ale ja zawsze uważam, że nie ma co przedwcześnie siać paniki i się martwić na zapas, natomiast sprawdzić (skonsultować, dopytać) na pewno warto U nas wczoraj pół dnia przy ciuszkach/praniu, pół lelaczenia się przed TV, Natalka trochę gorączkowała więc nigdzie się nie ruszaliśmy, poza tym ja też musiałam się zregenerować po ostatnich intensywnych dniach. A dziś mam mieć korki i pluję sobie w brodę, że się zgodziłam bo raz, że miałam w końcu mieć wolne, a tak to trzeba będzie i posprzątać (cała kuchnia zawalona ciuszkami - upranymi na suszarce i tymi jeszcze do prania w torbach) a poza tym to niewdzięczne korki bo do poprawki - nie lubię, bo każdy myśli, że w kilka godzin przygotuje się z tego, co w szkole przerabiał przez cały rok. W dodatku to takie korki po znajomości i jak nie zda tej poprawki to wiadomo do kogo pretensje będą .A poza tym dziś kolejne pranie i prasowanie. Pojadę chyba jednak po posiłki czyli po moją mamę. A co Wy macie w planach?
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje korków nie przepadałam jak któż ze znajomych polecał mnie na wakacje właśnie na poprawki... Przychodził/przychodziła taka osoba z fochem bo przecież marnuje swój wolny czas i uważała ze to ja powinnam za nich rozwiązywać zadania bo oni przyszli po gotowe odp. (nie pisze tubo wszystkich z którymi miałam przyjemność spędzać wakacje ale o większości) a najfajniejsze ze albo nie brałam kasy albo były to drobne kwoty (Bo zawsze to dziecko znajomych albo kogoś z pracy..) Ja dziś mam poważne plany... Książka do obiadu, po obiedzie program w wiedźmina następnie zacznę jakaś kolejna książkę m. A to wszystko przeplatane ostatnio moja ulubiona czynnością ... Drzemkami ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Tinkerbell
Meh z rodziną to tylko dobrze na zdjęciu :/ znowuzapomnialamhasla Przerazajaca wizja. biedna dziewczyna.natalia_23 No no jaki mily chlopak ![]() Heh TZ wstawal o 5 to tez sie obudzilam i zasnac juz nie moglam. Wstalam i wcinam sniadanie. Jak wstalam to poczulam ciagniecie w dole brzucha, takie stale. Jak siedze to jest ok Dzisiaj przyjezdza kurier z wózkiem |
|
|
|
#3596 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć.
![]() Cytat:
![]() Uczucie zakwasów też się zdarza przy wstawaniu zwłaszcza rano - może to mięśnie zmęczone tym ciężarem. Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło ok na kontrolingu. ![]() Cytat:
Ja również dzisiaj kontynuuję pranie i prasowanie, chcę też spakować walizkę do szpitala.
|
||||
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa lata temu przemeldowywalismy sie z Tzem i zdecydowanie nie musielismy sie wymeldowywac osobiscie, a nie bylobh to akurat u nas zadnym problemem. Ale to widze kwestia widzi mi sie urzednika... Takie to normalne w naszym kraju
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie jakiś czas temu pytałam kazali przybyć osobiście wrrr Mi najbardziej pasowałaby opcja z czasowym zameldowaniem... No nic poczekam aż sie panie w urzędzie obudza po weekendzie i bede sprawdzać jak to tu wyglada ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny witam sie poniedziałkowo z przychodni czekam na pobranie krwi. Tez oczywiście nikt ze starszych mi nie ustąpił miejsca na ławce mimo, ze aż tak starych ludzi nie było
uprzejmie miejsce zrobili mi młodzi którzy byli do pediatry z dzidzia i apropo - dzidzia taka maleńka jeeeejku aż sie normalnie wzruszyłam te rączki nózie takie malutkie, juz chce swoją...Jakoś nie miałam weny w weekend w sumie cały z TZ spędziliśmy mogę sie pochwalić,ze sprzedaliśmy moje auto w sobotę i będę miała swojego beetelka niedługo :Love: potem pojechaliśmy na pyszności do miasta w niedziele leniuchowanie - TZ od rana pieknie posprzątał zjedliśmy śniadanko i zabraliśmy sie za filmy Sicario - polecam, bardzo dobry film. Pózniej most szpiegów rownież polecam. Wieczorem mecz i tak o zleciał weekend. Bóle podbrzusza takie jak na okres rownież miałam dosyć mocne w sobotę rano i trochę wczoraj. Poza tym czuje skurcze trochę inne niz wcześniejsze napinanie sie brzucha wiec może sa to juz przepowiadacze? Oprócz tego, nic nowego sie nie zadziewa. Ale strasznie jestem ciekawa jak tam moja szyjka po tych 3 tygodniach. Wlasnie matka weszła na pobieranie z dziewczynka na oko 5/6 lat i jest taka histeria, ze na zewnątrz brzmi to bardzo złe, biedna mała ![]() ![]() Na dziś plan mam taki, żeby zrobić zaraz zakupy i będę robić chłodniczek a na drugie kupie gołąbki w garmażerce bo nie chce mi sie nic robic a na deser mus czekoladowy z malinkami. Ehhhh zapowiada sie do środy znów upalnie wiec wybierać sie raczej z domu nie będę... Poszukam ostatnich potrzebnych rzeczy na necie wobec tego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj bylam z Bratem u Mamy i niestety jest gorzej przeryczalam caly pobyt tam i co chwile mi lzy w oczach staja. Ale bardzo dziekuje za wszystkie Wasze mile slowa, mam nadzieje, ze we wtorek lub srode wybudza ja ze spiaczki i dowiemy sie czegos wiecej, bo teraz to taki stan zawieszenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Chyba co weekend uciekałabym z domu!

) za nimi ja. Przychodzi młody chłopak i pyta kto ostatni w kolejce to się odzywam, że ja .... on takie zdziwienie i komentarz, że ty to masz pierwszeństwo 
Czytałam że obecnie stosuje się takie środki w razie cc że niewielka ilość jedzenia w żołądku wcale nie stwarza zagrożenia w razie narkozy
Robie okłady mokrymi chłodnymi recznikami, dają ulge i powodują, że się nie drape

Dzisiaj przyjezdza kurier z wózkiem 

w niedziele leniuchowanie - TZ od rana pieknie posprzątał zjedliśmy śniadanko i zabraliśmy sie za filmy Sicario - polecam, bardzo dobry film. Pózniej most szpiegów rownież polecam. Wieczorem mecz i tak o zleciał weekend.