Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-13, 17:38   #3631
wersta
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

na 1 utrzymuję temperaturę jak mam coś jeszcze do zrobienia albo sofija jeszcze śpi

a w ogóle wczoraj mieliśmy fajne zajęcia o kobietach prl-u i islamu. oglądaliśmy nawet filmy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 18:59   #3632
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Jola Uważajcie, żeby tata małemu nie zrobił kawy zamiast mleka

A tak w ogóle, posiadaczki podgrzewacza AVENT: do czego służy regulacja na termostacie? Wiem, głupie pytanie, ale jak chce podgrzać, to wiadomo, ze włączam 3, to do czego 1 i 2
otoz to ja mu juz nie ufam

ja mam podgrzewacz tt i tez mam 1,2 i 3 i ja mam go ciagle wlaczony i jak woda w butli jest na jedynce to jest takie w sam raz do jedzenia

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 20:03   #3633
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hej Lasencje dzieki za slowa uznania
oto lek na wasze dociekania
HEJKA

hejka to tu
wczoraj analizowalam te znaczki w bb code, zeby fajniejszy podpis byl i tak mi ten ludek pod koniec listy wpadl w oko
ja dostalam woreczki na mleko od siostry, ale widzialam wiele ofert na allegro
veronka ale ty tez sie postarlas o ladniutkie linki
ps ja tez nie wiem jak dzieciola ubierac, czasem podgladam inne w wozeczkach dla porownania
Dziękuję, poprzednie linki mnie wkurzały- nie wiedziałam, że można zrobić same napisy bez linków hihi
Stary 2008-09-13, 20:22   #3634
ver_ona
Zakorzenienie

Co do dziwnych wyczynów, to mój brat wstając w nocy na karmienie syna miał dodać espumisan do mleka, ale niestety nie zauważył, że to nie to i dodał czego???! krople do nosa...śmialiśmy się później, że Zoltan nie miał już kataru przez następne miesiące dzięki tatusiowi
Stary 2008-09-13, 20:28   #3635
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki.
Mój brat dzisiaj do Anglii wrócił i strasznie pusto u mnie w domu. tęskno mi za nim.

A ja ciągle pije herbatke mlekopędną bo coś zaczyna brakować mojej Ali. ona coraz więcej pije.
Stary 2008-09-13, 21:12   #3636
jowisz
Zakorzenienie

dziewczęta czym jeszcze brzuchy smarujecie ? oprócz tego wspomnianego serum Soraya ? muszę coś sobie kupić na mą galaretkę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:12   #3637
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Jolu uśmiałam się z drugirj histori...Chcialabym widzieć mine twojego męża

A ja dzisiaj miałam dość cieżki dzień...Sprzątanie całego mieszkania...dobrze ze tata mi pomógł i jeszcze w dodatku pierogi musialam robić...
wyrobilam sie z wszystkim do 16 pozniej na 18 do koscioła,pozniej jeszcze zakupy itd...wlasnie dopiero sie wykapalam...mialam jeszcze paznokcie robic ale juz nie dam rady...zrobie z rana...No i najgorsze to ze jutro przy chrzcie nie bedziemy mogli przystapic do komuni bo ksiadz powiedzial z gory ze rozgrzeszenia nie dostaniemy I jeszcze tak sie zastanawiam czy zdazymy na obiad do rest gdzie mamy zamowiony na godz 14 a msza sie konczy o 13:30 a czasami pozniej...hmm...trzymajci e babeczki kciuki aby wszystko poszlo dobrze i zeby mala mi sie w kosciele nie rozszalala
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 21:17   #3638
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Jolu uśmiałam się z drugirj histori...Chcialabym widzieć mine twojego męża

A ja dzisiaj miałam dość cieżki dzień...Sprzątanie całego mieszkania...dobrze ze tata mi pomógł i jeszcze w dodatku pierogi musialam robić...
wyrobilam sie z wszystkim do 16 pozniej na 18 do koscioła,pozniej jeszcze zakupy itd...wlasnie dopiero sie wykapalam...mialam jeszcze paznokcie robic ale juz nie dam rady...zrobie z rana...No i najgorsze to ze jutro przy chrzcie nie bedziemy mogli przystapic do komuni bo ksiadz powiedzial z gory ze rozgrzeszenia nie dostaniemy I jeszcze tak sie zastanawiam czy zdazymy na obiad do rest gdzie mamy zamowiony na godz 14 a msza sie konczy o 13:30 a czasami pozniej...hmm...trzymajci e babeczki kciuki aby wszystko poszlo dobrze i zeby mala mi sie w kosciele nie rozszalala

Leonko powodzenia jutro.
Stary 2008-09-13, 21:18   #3639
maladT
Zakorzenienie

Leonko a czemu nie masz niby dostać rozgrzeszenia... no przecież to jakas paranoja... to mnie by ksiądz musiał chyba utłuc bo samotna matka i bez ślubu dziecko mam... normalnie nie mogę... przecież to takie antyrodzinne... moze lepiej by było wg nich by dziecko usunąć co?? mogłas sie zapytac tego ksiedza

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 21:34   #3640
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Leonko a czemu nie masz niby dostać rozgrzeszenia... no przecież to jakas paranoja... to mnie by ksiądz musiał chyba utłuc bo samotna matka i bez ślubu dziecko mam... normalnie nie mogę... przecież to takie antyrodzinne... moze lepiej by było wg nich by dziecko usunąć co?? mogłas sie zapytac tego ksiedza
Wg Kościoła osoby będące w związku cywilnym nie mogą dostać rozgżeszenia i nie mogą przystąpić do Komunii. ja chciałam by matką chrzestną była koleżanka, która ma ślub cywilny, no i niestety nie moze być.
Stary 2008-09-13, 22:10   #3641
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
dziewczęta czym jeszcze brzuchy smarujecie ? oprócz tego wspomnianego serum Soraya ? muszę coś sobie kupić na mą galaretkę
Ja mam masło z ziaji i jestem z niego bardzo zadowolona :
http://www.goldmax.pl/product_info.php?products_id=4858
Stary 2008-09-13, 22:13   #3642
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Wg Kościoła osoby będące w związku cywilnym nie mogą dostać rozgżeszenia i nie mogą przystąpić do Komunii. ja chciałam by matką chrzestną była koleżanka, która ma ślub cywilny, no i niestety nie moze być.
Ja nie dostałam rozgrzeszenia na pogrzeb taty i ksiądz mi jescze powiedział, żeby najlepiej podczas mszy pogrzebowej stać gdzieś z boku, żeby nikt nie widział, że nie idę po ofiarę...
Stary 2008-09-13, 22:17   #3643
marticia
Zakorzenienie

Dzidziole Wasze boskie!!!
Ja dolaczam sie do galerii - zwroccie uwage na piekne zdjecie ulewania.
Anisiu w koncu i ja przyszpililam mezusia do zrobienia mi pare fotek. No jestem zadowolona, bo chlopak sie przylozyl do roboty

Asiula, ja w koncu tez rozpoczelam zycie seksualne i wydawalo mi sie, ze jestem nie tak zszyta, ale wszytko ok, tylko musialam kupic nawilzacz, bo przez karmienie cierpie na straszliwa suchosc pochwy. Moze i Tobie by pomogl?

Leonko, normalnie padlam..hahaha. Wlasnie opowiedzialam malzowi i tez sie niezle posmial. Ja tez czasami taka niedospana jestem, ze cyckiem nie moge trafic do buzi

Wersta, slicznosci sukieneczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG2924.JPG (64,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2931.JPG (71,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2941.JPG (65,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2992.JPG (38,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3021.JPG (49,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3023.JPG (45,0 KB, 8 załadowań)
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 22:35   #3644
taka sobie
Zakorzenienie

Leonka ja mam takie schizy czesto, jak wrocilam ze szpitala najgorszą moja paranoją bylo szukanie główki małej w wałku do spania, myslalam ze to rozek i mala jest tak zawinięta ze sie udusi. Straszne to bylo

Marti sliczne zdjęcia a jaka kruszynka, moja to wielkolud

wiec jak to jest z uszkami podczas kapieli? mozna zamoczyc czy nie?

ostatnio martwie sie wyglądem główki mojej niunki jak bylismy w szpitalu pediatra mowil zeby zwrocic uwage na ciemiączko, ale zaden inny lekarz tego nie potwierdzil. Ale oczywiscie we mnie niepokoj juz zasiany, a teraz mała jakies takie wgłębienia ma po bokach i nie wiem czy wszystko ok. We wtorek mamy kontrole bioderek wiec spytam o to ale do tego czasu chyba zwariuje czy Wasze dzieci mają kształtne główki?

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 22:48   #3645
wersta
Zakorzenienie

Marticia czyżby nowa fryzura? wyglądasz kwitnąco
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 22:52   #3646
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość

Oj Malad, nie ma co w ten sposób dramatyzować. Taka jest nauka Kościoła, że małżeństwo jest sakramentem. Ty nie żyjesz w związku nieskaramentalnym, więc to dwie różne sytuacje. Trudne to wszystko jest, ale nie widzę sensu w potępianiu księży. Każda religia ma swoje zasady... i każdy ma prawo wybrać czy im podlega, czy nie...

Leonka, powodzenia jutro!

A ja zmykam...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 22:57   #3647
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
hmmm no tez o tym slyszalam ale.....
Moj tz bedzie chrzestnym Lilianki (tylko tak na odleglosc bo nie wyrobilibysmy sie z wyjazdem do polski na czas) no a my mamy slub cywilny tylko... chyba ze leonka zapomniala o tym poinformowac ksiedza haha.....

ja mam za soba kolejny ciezki wieczor bo malemu skoczyla temperatura i zadzwonilam do lekarza z pytaniem co robic gdy temperatura przekroczy ustalony wczesniej pulap (nie wiem ile to stopni celcjusza ale 100.4 farenheita) ... a ze mialy mial prawie 100 juz kazala nam kontrolowac sytuacje i w razie wzrostu natychmiast jechac do szpitala... na szczescie temperatura juz sie nie podniosla tylko dzisiaj musielismy ja odwiedzic w jej gabinecie.... no i wg niej maly ma sie juz lepiej..... mam nadzieje ze ma racje (dotychczas nie mylila sie ani raz) ale maly caly czas spi .... i zaczyna mnie to delikatnie martwic....

a poza tym poklocilam sie dzis z moja mama o chrzest malego... bo wciaz naciska zebysmy ustalili date...a ja na to, ze nie mam zamiaru ustalac daty bo mi sie wcale nie spieszy a poza tym smieszy mnie ze wszyscy sie niecierpliwia.... i to ja ormalnie doprowadzilo do szalu... uspokoil jej tz jak jej napisal (bo rozmawialam z nia na gg) ze niby chrzest bedzie w listopadzie haha...ciekawe ze ja o tym nic nie wiem....nawet chrzestnych wybral... ...

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2008-09-13 o 23:23
leleth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 22:59   #3648
taka sobie
Zakorzenienie

a ja własnie sie dowiedzialam ze brat TZ nie bedzie chrzestnym bo nie dostanie ulopu i nie przyjedzie z UK. Super! 3 tygodnie do chrztu a my nie mamy chrzestnego sie wkurzyłam!

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 23:26   #3649
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
a ja własnie sie dowiedzialam ze brat TZ nie bedzie chrzestnym bo nie dostanie ulopu i nie przyjedzie z UK. Super! 3 tygodnie do chrztu a my nie mamy chrzestnego sie wkurzyłam!
brat tzta moze byc chrzestnym na odleglosc (nie wiem jak to sie nazywa ale leonka na pewno zna szczegoly) ..mielismy taki przypadek w rodzinie 3 lata temu a teraz bedzie drugi z moim tztem i Lilianka...
Stary 2008-09-14, 01:50   #3650
leleth
Wtajemniczenie

no i wykrakalam...tz zaczal myslec o organizacji chrztu (po wizycie u swojej mamusi oczywiscie) ...no i uklada pracowicie liste itd..i stwierdza ze mam ustalic date bo on juz chce wszystkich zapraszac...i rezerwowac sale w restauracji ....i nastapila miedzy nami taka konwesacja:
Ja: "Nie zapomniales o czyms? ..o czyms bardzo waznym?....
On:"O czym"
Ja: "O tym, ze musisz porozmawiac z ksiedzem.... i z nim skonsultowac date chrztu?"
On: "O qrwa...zapomnialem"

tak wiec poinstruowalam tzta gdzie moze znalezc kosciol (ja sie nigdzie nie wybieram..... ) w ogole to tz szaleje i juz zaprasza rodzinke z drugiego konca stanow.... nie widzial ich od 6 lat a ja w ogole nigdy.....
Stary 2008-09-14, 07:35   #3651
ver_ona
Zakorzenienie

Widzę, że rodzice wszędzie cisną, żeby robić chrzest...U nas to samo, a ja poprostu nie mogę się wybrać do kościoła jak otwarta jest kancelaria, co się obudzę że miałam iść to już zamknięta- otwarta jest tylko po 1 godzinie 2 razy w tyg
Pozatym też nie mamy kościelnego i w sumie to jak mnie ksiądz zapyta dlaczego? to co odpowiem? że mężowi nie chce się chodzić na nauki i że obraził się na instytucję kościoła?

Idziemy dziś na jakiś pokaz siostrzeńca tz do decatlonu, więc sobie wymyśliłam, że ożenię mężowi wózek a ja pójde na jakieś zakupki. Nie mam ostatnio się w co ubrać, tzn ciuchów jest dużo ale jak przyszło mi się ubierać na kolację z pracy to poprostu po 30min przeszukiwania szafy stwierdziłam, że chyba nigdzie nie pójde bo nie mam w czym...
Stary 2008-09-14, 07:56   #3652
Mijalea
Zakorzenienie

Konczymy dzis 2 miesiace

I SOFIJKA tez

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 08:38   #3653
Judi21_84
Zakorzenienie

Bry
przedewszystkim Zofiu i Edwardzie wszystkiego dobrego z okazji drugiej miesięcznicy!!!!

Tymcio od wieczora ma prblemy brzuszkowe, rurka już była dwa razy w dupci bo nie wiadomo czemu mały nie umiał sobie poradzić z kupą ale przed chwilą zrobił już sam i zasnął. chyba obudzi się jutro bo od wczoraj mało co spał
chcę wyciągnąć tz na spacer z małym ale jakoś nie ma odwagi boi sie że młody będzie bucał cały spacer. Pozatym znów zimno jak w Kieleckim... 11 stopni było jak przed momentem zaglądałam... zaraz kupuję śpiworek na allegro

Stary 2008-09-14, 08:57   #3654
Mijalea
Zakorzenienie

U nas w nocy jakos zimno bylo brrr...tez musze jakis spiworek do spania zakupic i kurteczke na wyjscia i rajstopki

Moj maly z kolei nie spal ld 4, brzusio go chyba meczyl, bo po moich masazach dopiero zobil mega 2 kupy. U nas co rano ta sama spiewka. odzina 4 czy 5 i maly chlipie bo brzuch mu dokucza

A ja siedze z farba na glowie i czekam na rezultat. Ma byc granatowa czern, hehe, ciekawe czy sie poznam!

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 09:09   #3655
Judi21_84
Zakorzenienie

doradźcie mi który kupić...
http://www.allegro.pl/item435574860_..._promocja.html

http://www.allegro.pl/item432226333_...na_stoper.html
http://www.allegro.pl/item431362095_...ka_deluxe.html

Stary 2008-09-14, 09:21   #3656
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Jak dla mnie ten trzeci
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 09:27   #3657
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ten trzeci
dzieki a w czym bedziw cieplej? wełna owcza czy polar...???? chyba wełna, co...???

Stary 2008-09-14, 09:43   #3658
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
dzieki a w czym bedziw cieplej? wełna owcza czy polar...???? chyba wełna, co...???
mozliwe ale nie wiadomo czy np welna nie bedzie gryzla itp bo wiadomo welna owcza z reguły jest dosyc sztywna gruba no ale dzidziol bedzie poubierany wiec moze to nie bedzie przeszkadzało , ciężko tak nie moc dotknąć
Stary 2008-09-14, 09:56   #3659
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
mozliwe ale nie wiadomo czy np welna nie bedzie gryzla itp bo wiadomo welna owcza z reguły jest dosyc sztywna gruba no ale dzidziol bedzie poubierany wiec moze to nie bedzie przeszkadzało , ciężko tak nie moc dotknąć
racja i w ogóle ten z polaru jest najładniejszy więc jego zakupię

Stary 2008-09-14, 10:01   #3660
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
racja i w ogóle ten z polaru jest najładniejszy więc jego zakupię
No to w takim razie żeby Tymusiowi cieplusio było i wygodnie
Ja dla Lenki mam po mojej siorze i dzis go przetestujemy ale na zimę cosik grubszego muszę mieć bo ten typowo jesienny jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości