|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cześć Dziewczyny
U mnie smutnawo @ nadejdzie na pewno. wszytko mnie boli i jeszcze humorku nie mam i wyżywam się na M. Nie chce mi się nic, na sylwestra mam ochotę odwołać wszytko i zostać w domu. A jutrzejszego dnia mogłoby nie być bo wstanę rano i @ będzie. łapię fluidki od Was i może kiedyś się uda... |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Wtajemniczenie
|
Ilonko nie smutaj sie czekamy spokojnie a nawet jak @ przyjdzie to nowy cykl i nowe szanse
![]() Kropeczko gratuluje synka i potwierdzam ze chlopaki sa superowsie... ale dziewczynka tez bym nie pogardzila ![]()
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. nie wiemy na pewno czy @ przyjdzie! 2. jeśli przyjdzie to już ostatni raz w tym roku! 3. Nowy Rok- nowe szanse, nowe siły, nowe nadzieje i .... nowe życie ![]() 4. nie odwołuj Sylwestra! wybaw się za wszystkie czasy, bo za rok będziesz siedzieć w domu tak jak ja ![]() głowa do góry!!!!!!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Wtajemniczenie
|
Ilonko witaj w klubie smutaskowania się
![]() ![]() Postanowiłam nie marnowac żadnego cyklu tylko działać!Właśnie sie umówiłam na badanie PCT,czyli badanie na wrogość śluzu.Jak wyjdzie ok,to poprosze mojego lekarza o skierowanie na hsg,które też mi zrobi w szpitalu.Musze mieć plan działania,bo inaczej zwariuje! I jeszcze przed chwilą rozmawiałam z koleżanką,która opowiadała o swojej znajomej,która nie chciała miec nigdy dzieci,spotykała sie kilka miesięcy z facetem i...sobie wpadli,oczywiście wcale się z ciązy nie cieszą! ![]() Pozdrawiam ciepło |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |||
Zakorzenienie
|
witajcie
Cytat:
Cytat:
ja też nie wiem ile mi sił starczy,ale wierze cały czas wierze... o jednak synuś gratki i moje przeczucie zawiodło ![]() Cytat:
nie doszukuj sie,bo nic tu nie ma sprawiedliwosci...
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-12-29 o 17:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
hej dziewuszki
ja siedzę sobie humorku nie mam za bardzo, maiłam jechać na zakupy ale mi się nie chciało. Zbieram się już chyba 2 h do ufarbowania włosów i też mi się nie chce a to oznaka tylko jednego @ niestety. jak dostanę jutro to od 2 dnia mam podwojona dawkę CLO i 7 dnia mam byc u lekarza i znowu monitor co kilka dni którego juz mam serdecznie dość ![]() DOBRZE ŻE NIEKTÓRYM ZNAS SIĘ UDAJE CO DAJE MI NADZIEJE .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Ilonko, zgadzam się ze wszystkimi punktami, które napisała Nika! Kochana, musi być w końcu dobrze, zobaczysz
![]() ![]() Coralady, najważniejsze to mieć plan. Ty go masz i musi w końcu wypalić. A zły okres ma każdy, raz krócej, raz dłużej. Popłacz sobie, pozłość się, a potem dalej do dzieła ![]() Dra ![]() Ukryciorku, dziękuję kochana ![]() ![]() Dziewczyny, jak widzę, że takie smutaski was ogarniają, to aż mi głupio, że niektóre z was starają się dłużej ode mnie, a mi się udało. Mam nadzieję, że mnie z wątku nie wyrzucicie, bo ja tak was polubiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niech ci nie będzie głupio nie masz po co,jedne musza dluzej poczekac,ja sie ciesz,ze ci sie udało i niemusiałam przeżywać tego co długo staajace się,ja nawet najwiekszemu wrogowi bym tego nie życzyła,bo to jest straszne,a ty masz się cieszyć i nie uciekać stąd tylko zarażać nas ![]() ![]()
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ilonko ![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie kreację na sylwka ![]() Które kociary, niech służą proszę pomocą. Moja mała ma właśnie pierwszą ruję. Ciociokwiku dostaję, bo chodzi i miauczy, a mi jej tak żal, że serce mi pęka. Można to jakoś zmniejszyć (oprócz tych paskudnych tabletek powodujących ropmacicze). No i kiedy do sterylizacji można iść? Moja biedulka, tak się męczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() mam doła i to bez wyraznego powodu ![]() dzis juz troszke lepiej bawimy sie z Kamisiem... za chwilke idziemy na spacer i do kolegi o 3, 5 m-ce starszego... zobaczymy czy chlopaki potrafia sie razem bawic ![]() no i na Sylwka tez nie mam sie w co ubrac... bo strasznie mi sie przytylo...po ciazy doszlam do wagi z przed... a teraz to normalnie mam brzuszek jak w 5 m-ce... ![]() a jeszcze wczoraj jak na zlosc zachlapalam sobie w pracy moje najlepsze spodnie kwasem... i jest dziura ![]()
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hormonów nie podawaj. ![]() Ja probówałam z walerianą, ale moja kota jej nie lubi. Gin dał mi coś uspokajającego ale końcu jej nie podałam. Przeżyłam te 5 dni... Można odwracać jej uwagę zabawą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stokrotko, a jakies inne spodnie może? Na pewno coś znajdziesz. A gdzie idziecie na Sylwka? Mam nadzieję, że jutro humorek będzie lepszy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kota była po wszystkim taka biedna i nieszczęśliwa, że też byłam z nią w domu... No i wygryzała szwy. Zawczasu kup kubraczek posterylkowy. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
@ się kończy- niedługo owu ![]() faktycznie sprawiedliwości czasem na świecie nie ma... ![]() Cytat:
![]() przecież Boże Narodzenie wydarzyło się też w Biblii ![]() Według mnie Boże Narodzenie to święto chrześcijańskie- a nawet więcej- święto wszystkich ludzi niezależnie od wiary- bo on się narodził dla wszystkich ludzi. Wiem, że robi się z Bożego Narodzenia święto kościelne i komercyjne, ale wychodzę z założenia, że w naszych czterech ścianach to od nas zależy czym jest dla nas samych to święto. Dla mnie jest czasem miłości, pokoju między ludźmi, nadziei. i wiem, że nie dla wszystkich ludzi to tak wygląda, wiele było smutnych gwiazdek w moim życiu ( ojciec zalany, awantury itp..) ale nigdy nie przestaąłm wierzyć , że to jest szczególny czas. Trzeba tylko otworzyć serce, żeby Boże Narodzenie zaczęło się właśnie tam... ja też ni kościelna, ale chrześcijanka na pewno. nikt nie może mnie zmusić, żeby traktowała BN po kościelnemu czy do kościoła szła itp...a mimo to uważam, że mamy w Polsce piękne bożonarodzeniowe tradycje, bez których święta nie są świętami..opłatek, jedno więcej nakrycie dla niespodziewanego gościa... mój mąż jest nie tylko nie kościelny, ale też niewierzący, a obchodzi z nami Boże Narodzenie, dzieli się opłatkiem i myślę czasem że więcej w jego sercu bożego narodzenia niż w nie jednym sercu spośród tych co w kościele co niedziele stoją... musiałam się wygadać ![]() ![]() Cytat:
nie poddawaj się złym myślom kochana... Cytat:
mojemu mężowi teżsię dostaje jak mam dołka ![]() rety , widzę, że jakaś czarna chmura nad nasze forum zawitała w tych ostatnich dniach roku ... mi też troszkę smutno, bo nie jestem w Polsce, bo nigdzie nie idę na Sylwka, bo czuję się brzydka. ALE zwalczam złe myśli. dla mojego męża jestem najpiękniejsza. a sylwków będzie jeszcze sporo ![]() Dziewczyny głowa do góry: kolejny rok musi być lepszy od tego! Cytat:
![]() ![]() PS: przepraszam, wiem, że biedna twoja koteczka tylko nie mogłam się powstrzymać od drobnego żartu ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Niestety, tego uczucia nie zna żadna z nas.
![]() Zresztą przy kopulacji też cierpi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ilonko, no ja cię błagam, czemu trzymasz nas w niepewności! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że jednak troszkę wiem, jak się biedna koteczka czuje biorąc pod uwagę pierwsze przytulanka po porodzie.... ![]() nie uważacie, że mam dziś jakieś "czarne poczucie humoru" ? u nas w mieście chyba wojna, bo ciągle coś wybucha... aaaaa nie to fajerwerki.... ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
właśnie , gdzie Ilonka???????????? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nikt, ale ja to dodatkowe nakrycie traktuję jako miejsce dla wszystkich zmarłych z naszej rodziny. Wierzę, że się nami opiekują z góry i że często stoją koło nas jako dobre anioły.
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pisze o tym o narodzeniu Syna fakt moze on w grudniu sie nie narodził,kościół tak ustanowił... ale w nowym testamencie pisze,że Jezus nauczał i kazał obchodzić tylko swoje zmartwychwstanie ja jestem wierząca,ale nie jestem katoliczką,a wielu ludzi tak ma,że jak nie katolik to juz nie wierzacym sie jest... a cofnąć sie pare wieków wstecz to nie było świąt to po prostu ktoś wymyślił dawno dawno temu i tak się przyjmowało i teraz to jest przyjęte... ale koniec,bo każda z nas myśli inaczej,ale każda z nas będzie robbić tak jak serce podpowiada ![]() no ty brzydka co ty pleciesz no ciebie czeka nie jeden sylwek jeszcze ja tam siedze w domku lubie zacisze spokoj ![]() nikt jakby ktoś przyszedł to by nawet nie wpuścił...
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przecież wszystkie wiemy, że to symboliczne: to symbol otwarcia serca raczej, nie drzwi... Dra, dokładnie, każda z nas mysli inaczej. i ma do tego prawo. ![]() ja wiem, że wiele wokól nas hipokryzji, zła itp...ale myślę, że świat będzie odrobinę lepszy jeśli my sami wykrzesamy w sobie trochę wiary w innych ludzi. to tak jak z wiarą w św. Mikołaja- dla mnie też symboliczną- aby w każdym z nas było troszkę ze św. Mikołaja i abyśmy uwierzyli, że i w innych ludziach troszkę z niego jest ![]() a ja zawsze myślę o naszym Okruszku.... szczególnie w zeszłym roku, gdy w wigilię byliśmy z mężem tylko we dwoje, to puste miejsce przy stole było szczególnie bliskie naszym sercom...
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Mikołaj tak trzeba opowiadac,ze ktos taki kiedys żyłale nie udawac go... np moj brat fakt juz ma 10 lat ale do tej pory wierzył w Mikołaja,ale dzieci rówiesniki zaczeły mowic,ze to nie prawda i co zrodziła sie w nim agresja,czemu go oszukiwali,po co kłamia,moze troche za długo wierzył,ale ja jestem za tym zeby mowic,ze ktos taki kieys byl ale nie oszukiwac,ze ktos przylecial i zostawil prezent... ale to moje zdanie można tu dyskutowac dyskutowac sie i plusy i minusy...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Darusiu, ja chyba jestem niepoprawna idealistka...
![]() ![]() co do dzieci i mikołaja to decyzja każdego rodzica. moje małe siostry w mikołaja wierzyły ( pozwólmy dzieciom być dziećmi...) i jak podrosły to im powiedziałyśmy prawdę ( ja się przebierałam za mikołaja przy pomocy najstarszej z moich 3 sióstr) - dziś mają 11 i 16 lat- obie wspominają "mikołaja" z radością i myślę, że są wdzięczne , że w szarej rzeczywistości, jaką nam nasi rodzice zafundowali , powalczyłyśmy dla nich o chwile radosnego dzieciństwa. ale tak jak mówię: decyzja należy do rodzica i od niego zależy jak jego dziecko potraktuje prawdę o mikołaju- czy jako zdradę, czy jako radosną zabawę. we wszystkim trzeba znaleźć balans. ......................... ...... ale tu dziś cicho...dziewczyny przygotowują kreacje na Sylwestra, albo się ostro starają- a potem będzie "made in 2009" ![]()
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewuszki
Nie pisałam bo nie chce nikomu humorku pogarszać . Siedzę w domku i czekam na @ powinna już być zawsze regularnie koło 15 przychodziła dziś nie. Ale wiem że przyjdzie porostu to wiem. Nie chce się smucić i zarażać moim pesymizmem innych. Dobrze ze mój M jest taki kochany. Jutro sylwester a mnie się nic nie chce oj od baaardzo dawna nie maiłam takiej niechęci do sylwestra. W tym roku mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a radosne zabawy zawsze moga byc nie tylko wtedy mozna tez inaczej to przekazywać... skończmy tą dyskusję,bo widzę,ze ty swoje a ja swoje ![]() ![]() od Ciebie tyle ciepełka bije,nawet przez rozmowy,z jednej strony rozumiema,ale z drugiej strony to nie dla mnie ... no cisza zapanowała,ja zdązyłam 3bita zrobić,troszkę posprzatac,a tu cisza i cisza... Cytat:
i głowa =do góry uśmiechnij sie troszke,nie mysl juz o tym,zajmi czyms sie i nie mysl ![]()
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-12-30 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Raczkowanie
|
Witam
fakycznie dzisiaj jakoś tu strasznie cicho ... Cytat:
![]() ![]() Ostrzegam: Kto nie lubi smutasów niech nie czyta. Mam doła,wczoraj pokłóciłam się z męże. Dziś zebrało mnie na przemyślenia i doszłam do wniosku, że rok 2009 był beznadziejny i dobrze że się właściwie kończy. Zajrzałam z ciekawości na forum, na którym pisałam kiedy zaczynaliśmy starania no i tematy kupkowe na tapecie, a te którym nie udało sie zajść w ciąże przestały tak jak ja pisać i nawet nie wiem co u nich słychać. Najgorsze jest to, ze brak mi nadziei, że rok 2010 okaże się lepszy. I jeszcze ten mój małż nie to, że mnie wkurzył to dziś się pyta który mam dzień po owulacji i czy czuję sie jakoś wyjątkowo - czuję się tak wyjątkowo, że zrobię mu krzywdę ![]() Serduszkowata jak tam po Świętach?? Dra jeżeli ten 3bit jest prosty w wykonaniu to ja poproszę o przepis
Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać. Paulo Coelho Edytowane przez Jagooda_ Czas edycji: 2009-12-30 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby bo ja od '07,08',09 to roki do.... i mam mało nadzieje,ze ten będzie lepszy oby,bo wiecej juz nie uwierze,ze ktorys bedzie dobry ... tak prostu i bez pieczenia ![]() pepitki zależy 7-8paczek śmietana 30% ja używam łaciatą lub ta w proszku moze być 1 śmietan fix (na usztywnienie) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego trzeba je ugotować w tej puszce zamkniętej w garnku z wodą 2 godz. powstanie karmel lub to gotowe już zrobione Budyń: śmietankowy tak jak na opakowaniu + 2/3 kostki dobrego masła Do gorącego budyniu włożyć 2/3 kostki masła i mocno wymieszać żeby sie połączyło i wylać na petitki. Składanie ciasta: pepitki budyń pepitki karmel czyli to mleko w puszce gorące pepitki kremówka ubita ze smietan fixem na sztywno na wierzch zetrzeć czekolade lub warstwe jeszcze pepitków i mase czekoladową zrobić to już zależy od upodobania ![]()
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-12-30 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje serdecznie za przepis ![]()
Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać. Paulo Coelho Edytowane przez Jagooda_ Czas edycji: 2009-12-30 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o patrz nie dopisłałam jaki budyń tak śmietankowy lub vaniliwoy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.