Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 11:38   #3631
ankoro
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
zapomniałam zapytać...
przychodza już żele Individual Blue?
bo mężczyźni zaczynają się denerwować...

Przychodzą.

Czy, aby otrzymać to coś za zamawianie na 3 termin, musi być to zamowienie regularne czy może być na COK? Ja dostawę 3 regularnej mam po świętach, a tak odebrałabym w Cok-u jeszcze to co chcą przed Świętami, ale zamowione już w 3 terminie.
Stary 2009-12-14, 11:46   #3632
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Przychodzą.

Czy, aby otrzymać to coś za zamawianie na 3 termin, musi być to zamowienie regularne czy może być na COK? Ja dostawę 3 regularnej mam po świętach, a tak odebrałabym w Cok-u jeszcze to co chcą przed Świętami, ale zamowione już w 3 terminie.
Obojętnie, byle w III terminie, możesz na cok, płatnym kupierem lub regularnie
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:09   #3633
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość

Wiecie co jest najśmieszniejsze? Dziewczyny zamówiły kilka mydeł - to jest produkt, którego tak naprawdę tylko ja używam i zamawiam niemal co katalog dla siebie, ale nikt na niego wcześniej nie składał zapotrzebowania. Zrobiłam jakiś czas temu taką akcję, że zamówiłam te mydła na wyrost i sprzedawałam po kosztach zakupu. Pomyślałam, że nic z tego nie mam, ale do KR zawsze blizej i o dziwo sprzedałam wszystkie. Potem ponowiłam akcję jak mydła były po 6,90 w katalogu, znów sprzedałam je po kosztach, bo doszłam do wniosku, że mydło jest uzywane w kazdym domu, więc czemu niby maja kupowac w Lidlu czy Biedronce a nie ode mnie. I teraz jak mam zamówienia na te mydła, to nie ma ANI JEDNEGO zapachu w katalogu !!!! A najlepsze jest to, ze byłam pewna, iż one są w zestawach Senses, więc obiecałam, że na środę będę miała... Przejrzałam katalog kilka razy i nie ma tam ani pół mydła! Ani luzem ani w zestawach. To człowiek się stara, wozi te wcale nie lekkie mydła, pokazuje, zachwala, sprzedaje charytatywnie, zeby Avon miał obrót, a jak przychodzi co do czego i wreszcie doczeka się na nie zamówień, to firma nie wystawi w katalogu ani jednej sztuki ! I to przed świętami, gdzie każda gospodyni domowa myje ręce 3 razy częsciej niż zwykle, bo co chwile a to tu sprząta, a to tam zmywa, itp, itd... Szkoda słów...
trzeba poczekać do kat.1 tam są 3 zapachy
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 12:21   #3634
Ewlyn
Zakorzenienie

patusia22 już kiedyś też to zauważyłam i też własnie z mydełkami. Jak są, to co katalgo wszystkie możliwe zapachy. A potem nagle znikaja na 2-3 katalogi. Jaki jest tego sens to nie wiem. Tego typu rzeczy codziennego użytku, co cała rodzina używa i schodzą szybciej niż maseczki czy perfumy powinny być ciągle. A nie są!
Stary 2009-12-14, 13:13   #3635
ankoro
Wtajemniczenie

Przez to,że jest wszędzie tama masa konsultantek klientki robią się coraz bardziej wybredne. Przyklad, proszę bardzo, jedna z nich zamowiła u mnie zegarek E.Love, teraz po tygodniu przestał jej się podobac i mi go oddaje. Denerwuje ją,że na tarczy nie ma drobnych godzin tylko 4 główne.Ma więc problemy z odczytaniem czasu.

Co mam jej powiedzieć, że widziały gały co brały? Ale w tym zakladzie pracy są już 3 inne konsultantki, jak nie przyjmę jej zwrotu pojdzie zamawiać do innej. Troche to denerwujace, bo na zegarku bylo zero zarobku, a teraz jeszcze zwrot.
Stary 2009-12-14, 13:17   #3636
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Przez to,że jest wszędzie tama masa konsultantek klientki robią się coraz bardziej wybredne. Przyklad, proszę bardzo, jedna z nich zamowiła u mnie zegarek E.Love, teraz po tygodniu przestał jej się podobac i mi go oddaje. Denerwuje ją,że na tarczy nie ma drobnych godzin tylko 4 główne.Ma więc problemy z odczytaniem czasu.

Co mam jej powiedzieć, że widziały gały co brały? Ale w tym zakladzie pracy są już 3 inne konsultantki, jak nie przyjmę jej zwrotu pojdzie zamawiać do innej. Troche to denerwujace, bo na zegarku bylo zero zarobku, a teraz jeszcze zwrot.
No troche nie wporzadku sie zachowała, bo co innego jak po dostaniu stwierdzi ze cos nie tak, ale cyferki od poczatku wiadomo ze tylko 4... ale co zrobic, chyba nie masz wyjscia jak przyjac ten zwrot...

co do wybrednosci to masz racje, ja spotykam sie czasem z tekstem "na allegro (np. zapachy) są duże tańsze". No są ale co ja na to poradze, sama nie mam wiekszosci w takich cenach w jakich tam sprzedają... zreszta niektore z tych przedmiotów to nie wiem skąd mają tak tanio

a ja własnie złozylam zamowienie na 2 termin 17, paczka przyjdzie -mam nadzieje- w sobote Ciekawe czy wszystko przyjdzie

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2009-12-14 o 13:19
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:26   #3637
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Hosenko - a jak składowo sie przedstwaia ten krem na zimę? coś wartościowego w nim jest? i ogólnie jest tlusty - czy na tłustej skórze by się wchłonął w miare ładnie?

Co do pianki Solutions dla tłustej skóry - boska jak dla mnie ale wysusza, tzn policzki mi zawsze wysusza jak zużyję z ponad pół opakowania, a do tego wydajna jak nic innego, chyba nie przesadzę jak powiem że na pół roku mi starczyła
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:29   #3638
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

szlag mnie trafi z tym UPS... czekam na kuriera od samego ranka i nie ma nie ma...patrzę na stronę o tym monitorowaniu a tam :

ODBIORCA ZAŻĄDAŁ ZATRZYMANIA W CELU PÓŹNIEJSZEGO DORĘCZENIA. FIRMA UPS PODEJMIE PRÓBĘ DOSTAWY W ŻĄDANYM TERMINIE.

ja pitolę! a ja od 7.30 specjalnie siedzę i czekam a oni sobie w kulki lecą.
właśnie zbieram się do pisania meila do avonu z pytaniem od czego zależy to czy przyjeżdża DHL czy UPS? i wygarnę im co myślę o tym upsie;/
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:35   #3639
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
szlag mnie trafi z tym UPS... czekam na kuriera od samego ranka i nie ma nie ma...patrzę na stronę o tym monitorowaniu a tam :

ODBIORCA ZAŻĄDAŁ ZATRZYMANIA W CELU PÓŹNIEJSZEGO DORĘCZENIA. FIRMA UPS PODEJMIE PRÓBĘ DOSTAWY W ŻĄDANYM TERMINIE.

ja pitolę! a ja od 7.30 specjalnie siedzę i czekam a oni sobie w kulki lecą.
właśnie zbieram się do pisania meila do avonu z pytaniem od czego zależy to czy przyjeżdża DHL czy UPS? i wygarnę im co myślę o tym upsie;/

Ale odbiorca czyli Ty. Avon to przecież nadawca. Zażądałaś wstrzymania? Nic z tego nie rozumiem?
Stary 2009-12-14, 13:41   #3640
andziat
Zakorzenienie

myszka1706 zadzwoń do firmy kurierskiej i zapytaj kto im podał taką informację, bo tak jak ankoro napisała odbiorca to ty
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:42   #3641
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Ale odbiorca czyli Ty. Avon to przecież nadawca. Zażądałaś wstrzymania? Nic z tego nie rozumiem?
Ona pewnie nie... ale kurierowi było pewnie nie na ręke więc dał taka adnotację. UPS to banda jakich mało! Nikomu nie polecam.
Mam lepsze doświadczenia z OPEKiem i MASTERLINKiem. Od Opeka to nawet smsa dostałam, że na następny dzień będzie kurier
Stary 2009-12-14, 13:42   #3642
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
ja wiem że to ja jakbym żądała wstrzymania to chyba nie siedziałabym od rana i nie czekała
dzwoniłam na infolinię i tam mi powiedzieli że po prostu zostawili tą paczkę na magazynie - nie zabrali jej w trasę. koleś złożył reklamację w moim imieniu
Ewlyn dokładnie tak jest
już napisałam meila ze strefy ..... że chciałam złożyć reklamację na działanie firmy UPS - że z nimi ciągle jakieś problemy. i że mam nadzieję że avon jako firma podejmie jakieś konkretne decyzje co do współpracy z takimi firmami bo to już przegięcie

Edytowane przez myszka1706
Czas edycji: 2009-12-14 o 14:09
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:09   #3643
emza
Rozeznanie

w piatek napisalam ze strefy maila w sprawie peknietego plynu do kapieli i do tej pory nie dostalam zadnej odpowiedzi. nie wiem czy dalej cierpliwie czekac czy np zadzwonic do liderki?
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:13   #3644
andziat
Zakorzenienie

jak nie odpowiadają na maila to zadzwoń do avonu 0 22 878 28 00, chyba, że nie będziesz się mogła dodzwonić to może wtedy spróbuj do liderki
Stary 2009-12-14, 14:34   #3645
Monia M
Raczkowanie

Też czekam dzisiaj na paczkę i kuriera nie ma Chciałam sprawdzić status w UPS, ale nie wiem skąd mam wziąć numer listu przewozowego. Szukałam w fakturze ale go nie znalazłam
Monia M jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 14:40   #3646
misinka
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Witam
Właśnie przedarłam sie przez wszystkie posty "weekendowe".....ale tego naskrobałyscie
Tak wogóle to uznali mi reklamację na brak pierścionka Livia i 2 katalogów Cieszy mnie to, ale mam nadzieje że następnym razem to będzie wszystko w paczuszce
misinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:43   #3647
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

a ja mam do was pytanko. Zgubilam gdzies netto z 17 a potrzebuje dwoch kodow bo skladam dzis na drugi termin a w tej komputerowej wersji niestety nie widac zbyt wyraznie...
wiec tak Mini cień do powiek ten niebieski za 4,90 \, i błyszczyk do ust kameleon gold cos tam za 7,90

z góry dziękuję za te kody ;*

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:47   #3648
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
w piatek napisalam ze strefy maila w sprawie peknietego plynu do kapieli i do tej pory nie dostalam zadnej odpowiedzi. nie wiem czy dalej cierpliwie czekac czy np zadzwonic do liderki?
Ja w ostatniej paczce miałam taki pęknięty szampon p/łupieżowy.Wszystko upaprane. Coraz bardziej schodzą na psy, kiedyś aż tylu problemów nie było. W ciągu 10 poprzednich lat nie miałam tyle reklamacji co w tym roku.

Mini cięń do powiek Aquamarine za 4,90 kod: 0586 8,
Błyszczyk do ust Kameleon Gold Shimmer za 7,90 kod: 3035 3.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2009-12-14 o 14:50
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:52   #3649
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
W końcu mają 48 godz. roboczych to jeszcze im nie minęło. Odpiszą pewnie jeszcze.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:12   #3650
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misinka Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie przedarłam sie przez wszystkie posty "weekendowe".....ale tego naskrobałyscie
Tak wogóle to uznali mi reklamację na brak pierścionka Livia i 2 katalogów Cieszy mnie to, ale mam nadzieje że następnym razem to będzie wszystko w paczuszce

sami doślą??
czy w nastepnym zamówieniu?
Stary 2009-12-14, 15:39   #3651
aaaania1989
Zakorzenienie

co z nimi od rana jeszcze nie mam faktury ,tylko pobrali do realizacji
Stary 2009-12-14, 15:43   #3652
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Ja tez złożyłam zamówienie rano i nic.

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:44   #3653
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
JESLI PLATNOSCI MIALAS OK TO POBRALI NA PEWNO tylko tego nie widzisz
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:44   #3654
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Barwinek Pokaż wiadomość
No to psikus, bo mój nos twierdzi, że tegoroczny Winter Warmth jest inny niż ten sprzed dwóch lat Bardziej przychyliłabym się do porównania z Wonderlandem, ale też nie do końca... Kartka w katalogu 17 pachnie nieco lepiej niż Wonderland - jak dla mnie. Zamiast intensywnego zapachu jabłek czuję więcej goździków. Ale jak będzie na żywo? Zamawiać, nie zamawiać?
ja wąchałam na żywo i mój nos twierdzi że to ten co dwa lata temu bo Wonderland mi zupełnie nie podchodził a Winter Warmth był dla mnie taki cieplutki świąteczny

Cytat:
a masz uregulowane wszystkie płatności?

Edytowane przez ashiva
Czas edycji: 2009-12-14 o 15:47
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:44   #3655
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Ja tez złożyłam zamówienie rano i nic.
wstałam specjalnie o 8 rano żeby zobaczyc fakture a tu do te pory nic
Stary 2009-12-14, 15:44   #3656
andziat
Zakorzenienie

Nie wiem czy miałyście okazję przeczytać w Novej Ty numer 48 rozmowę z Srdjanem Mijuskovicem, który w Avonie pełni funkcję Wiceprezesa na Europę Centralną i Południowo-Wschodnią. Otóż powiedział on o swoich współpracownikach, że
"Charakteryzuje ich ogromna pasja i poświęcenie na rzecz ciężkiej pracy i, cokolwiek robią, zawsze myślą o Konsultantkach.".
Na pytanie "Jakie są Twoje pasje" odpowiedział obok iPoda i Formuły 1
"..... Moją inną wielką pasją jest również sprawianie, by Konsultantki korzystały z wszelkich okazji, jakie może im zaoferować nasza firma.".
I co wy na to? bo ja się troszkę uśmiałam
Stary 2009-12-14, 15:47   #3657
aaaania1989
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15852855]JESLI PLATNOSCI MIALAS OK TO POBRALI NA PEWNO tylko tego nie widzisz[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
ja wąchałam na żywo i mój nos twierdzi że to ten co dwa lata temu bo Wonderland mi zupełnie nie podchodził a Winter Warmth był dla mnie taki cieplutki świąteczny

a msz uregulowane wszystkie płatności?
mam do 17grudnia termin płatności więc wszystko ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 15:50   #3658
misinka
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

kasiamagda23 będzie faktura korygująca, tzn. juz ją mam
misinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:51   #3659
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
"..... Moją inną wielką pasją jest również sprawianie, by Konsultantki korzystały z wszelkich okazji, jakie może im zaoferować nasza firma.".
I co wy na to? bo ja się troszkę uśmiałam

A co on na to - że korzystamy jak się tylko da???

Sama Wam podsyłam "sposoby" ;-)

A są i inne, ale to już druga bajka...

Wniosek prosty - oni zdaja sobie sprawę z tego, że korzystamy z wszelkich okazji, jakie może nam zaoferować nasza firma
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 15:52   #3660
aaaania1989
Zakorzenienie

nie doczekam się dziś na tę fakturę.....

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości