|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
cześć
Zaczęły się u nas Juwenalia - więc jestem na maksa niewyspana |
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech on sobie idzie na kawalerski, a ja się jeszcze zastanowię... A tak w ogóle to dziś TŻ też idzie na kawalerski ![]() Ryki, krzyki, wrzaski? |
|
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niuniuniau ja bym się nie przejmowała tak bardzo tym, że koleżanki tak dały na imię, jeśli to Twoje ukochane imię dla córki I nie stawiałabym na oryginalność za wszelką cenę, bo to różnie się kończy póżniej, oczywiście nie wiem co masz na myśli - jaką oryginalność czy ekstrawagancję przy wyborze Cytat:
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-05-20 o 09:09 |
||
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Dori ja tez jesli bym miała córcię to bym ją nazwała Julka albo Alicja (TZ jest bardziej za Alicją) Do nazwiska oba imiona pasują
Tylko dla chłopca bym miałą problem, bo nie ma żadnego imienia. Tzn by było Tomasz (tak jak nazwałam brata) ale TZ nie chce
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ mówi, że ja mam iść, bo on jest 'ponad to' Jego nie obchodzą żadne byłe, byli itp, ma to gdzieś...A ja widzę, że za każdym razem jak widuję się z tą jego ex, to ona ma ochotę mnie podgryźć...bo myśli, że TŻ zerwał z nią i od razu wskoczył w moje ramiona - co nie jest prawdą nota bene ![]() Z drugiej strony ja bardzo lubię tę pannę młodą... Ostatnio byli u nas w weekend i ona już coś wspominała o tym panieńskim, żeby tylko nic nie wypadło,że mamy już planować ten dzień .Autentycznie jestem w kropce... Cytat:
My mamy wybrane imię dla syna, ale dla córki nic ... tzn każdemu z nas podoba się coś innego i ciężko osiągnąć kompromis
|
||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Butter a jakie macie imię dla syna wybrane??
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz sama zdecydować czy chcesz iść czy nie .
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Szaro buro ale przynajmniej nie leje ![]() Butter jak nie chcesz to nie idź, ja bym się nie zmuszała. Jak nie chcesz odmówić po prostu, to w ostatniej chwili coś wymyśl. I spokój. I nie uważam że nie powinnaś się czuć w obowiązku zapraszać na swój wieczór osób których nie zamierzałaś. Cytat:
no to fajnie, że się trafiło. Najważniejsze żeby maluszek był zdrowy. Co do imienia to Dori ma rację - wybierz takie jakie Ci się podoba bez względu na to ile takich będzie w okolicy Co do terminu porodu nie ciesz się za wcześnie. U mnie też tak lekarz mówił. Termin miałam na 18 pierwotnie, a lekarz do końca uparcie wyrokował, że zaraz na początku miesiąca mały wyskoczy. I co? Byłam w pełnej gotowości a tu nic. Synek postanowił wyjść 15 ![]() Wypoczywaj sobie na zwolnieniu i ciesz się ostatnimi wolnymi chwilami. To dobry moment na załatwienie zaległych spraw, potem może być ciężko ![]() aaa pochwalę się że udało mi się zrzucić zamierzone kilogramy w ciągu ostatniego miesiąca
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
fajne
Mi sie własnie podobaja takie w stylu : Igor, Borys, Benjamin, Amadeusz, Marcel, Oliwer.. ale TZ nie za bardzo generalnie to mu się chyba żadne imienie męskie nie podoba Napewno bym nie chciała takich pospolitych jak: Adam, Michał, Aleksander... jedyny wyjątek Tomcio edit: a Nie, przepraszam jest jedno imię męskie które TZ się podoba ( i mi też) Kacper
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-05-20 o 09:56 |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje, że udało się zrzucić ostanie kilogramy , a jak mężowi idzie ?Zuza planujesz z synkiem już jakiś urlop, w sensie wyjazd dłuższy letni ? |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze chodzi ciągle głodny - bez przerwy opowiada co by zjadł, np. góra frytek, jajecznica z 10jaj, hamburgery itp. Mówi, że to pierwsza i ostatnia dieta w jego życiu i gdyby nie to, że za to zapłacił dawno by przestał się katować. a po drugie stracił zainteresowanie seksem ![]() co do wakacji chyba sobie odpuścimy. Pogoda nie bardzo, a po drugie chcemy spłacić do końca kredyt na mieszkanie więc na dłuższe wyjazdy kaski nie będzie. Doczytałam o waszym prasowaniu - ja to prasuję wszystko - nawet ściereczki do kuchni, pościel. Moja szafa pęka w szafach więc nie ma miejsca na ładne rozwieszanie ciuchów i wszystko jest zmiętolone. Wiem pomyślicie że ze mną coś nie tak, ale ja tak jakoś jestem nauczona i nie potrafię inaczej
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Dori, tylko wiem, że mój TŻ nie miałby problemu z moim ex na imprezie...
![]() Ok, nieważne, czas zakończyć ten temat-zastanowię się jeszcze ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie rady ![]() O mamuniu święta...ale jestem głodna... Kupiliśmy wczoraj z TŻ składniki hot-dogowe...już się nie mogę doczekać, żeby je dziś zjeść ![]() A props imion, to wg mnie weszła jakaś dziwna moda na imiona... mało kto daje dziecku normalne imię. Bo albo są Dżesiki, Dżastiny, Denisy, Dastiny i jakieś inne, jak na mój gust, dziwactwa...albo w drugą stronę...od groma się porobiło małych Jasiów, Franków, Stasiów, Władziów, Kryś itp, itd... Dla mnie jedno i drugie to przegięcie...
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już zdecydowanie wolę te oldschoolowe ;-) Chociaż my już wybraliśmy imiona dla przyszłych dzieci ;-) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
zuza
dla TZMoj TZ narazie zrzucił te 12 kg i jeszcze 13 kg przed nim. ma 190 cm i dązy do 85 kg ( chyba to dobra waga co) ?? Dziewczyny w koncu wymysliłam prezent dla mam na Dzien matki i przed chwilą zamówiłam ufff problem z głowy
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziś też z Wami nie posiedzę, bo mam natchnienie Projektuję małe pomieszczenie biurowe, ale mogę zrobić wszystko, co chcę. Wczoraj byłam na budowie - fajnie patrzeć, jak powstaje to, co się wymyśliło od początku do końca przez siebie ![]() W nocy obudziła mnie chęć skorzystania z kibelka. Normalnie nie zdarza mi się iść siku o takiej porze. Wczoraj miałam strasznego doła, dziś już jest lepiej. Czyżby hormony waliły mi na głowę? Kupiłam sobie kolejne dwa testy, a co! Wzięłam najtańsze. Jutro postaram się pójść na betę hcg. Męczą mnie wzdęcia pod koniec dnia ![]() Idę dziś po pracy ze szwagierką na przymiarkę sukni ślubnej Dała sobie do uszycia stanik, ciekawa jestem, jak wygląda. Taka przyjemność kosztuje ok. 40 zł, a ma się idealnie dopasowaną bieliznę.Cytat:
Jak będę po wizycie, to dam znać.Super wiadomość! Myślałam, że nieco później można ustalić płeć dziecka. My też nie mamy wybranych imion, jakoś nigdy nie chciało nam się o tym gadać. Jak w pracy zareagowali na wiadomość o L4? Ja mam świadomość, że musiałabym pracować najdłużej, jak się da (oczywiście, mam na myśli ciążę przebiegającą prawidłowo), bo w przeciwnym przypadku nie jestem pewna, czy miałabym gdzie wracać po macierzyńskim. Cytat:
Butter, ja też bym nie szła na ten panieński |
||
|
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinno być odwrotnie, bo po pierwsze wzrasta samoocena a po drugie oczyszcza się organizm i hormony szaleją (no chyba że on naprawde głoduje i jest wycieńczony)Zuza ja przy małym też prasowałam wszystko, później mi minęło. ![]() Ja pierwszy raz pojechałam z dzieckiem na dłuższy urlop jak miał 2 latka ale wiem, ze teraz to ludzie jeżdzą od noworodka- ale to nie dla mnie, w domu z małym dzieckiem jest roboty od zarąbania a na wyjeździe, w obcych warunkach, zawsze to mniejszy komfort niż w domu. [QUOTE=ButterBear;19445607]No właśnie Dori, tylko wiem, że mój TŻ nie miałby problemu z moim ex na imprezie... ![]() Ok, nieważne, czas zakończyć ten temat-zastanowię się jeszcze ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie rady ![]() O mamuniu święta...ale jestem głodna... Kupiliśmy wczoraj z TŻ składniki hot-dogowe...już się nie mogę doczekać, żeby je dziś zjeść ![]() A props imion, to wg mnie weszła jakaś dziwna moda na imiona... mało kto daje dziecku normalne imię. Bo albo są Dżesiki, Dżastiny, Denisy, Dastiny i jakieś inne, jak na mój gust, dziwactwa...albo w drugą stronę...od groma się porobiło małych Jasiów, Franków, Stasiów, Władziów, Kryś itp, itd... Dla mnie jedno i drugie to przegięcie... [/QUOTE]Ja jak TY, niecierpię i Stasiów i Denisów Cytat:
, co wymyśliłaś ?
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tegoczy chciałam dziewczynkę to nie tak. Z początku baaardzo i tylko dziewczynka a potem stwierdziłam, że nieważne byle zdrowe. Jak na USG okazało się że córeczka to nie powiem cieszę się ale tak samo cieszyłabym się z syna ![]() Zuza gratuluję zrzucenia kilogramów. Ja już o tym myślę choć jeszcze kilka miesięcy przede mną przybierania Co do imion to podobają mi się: Julia, Oliwia, Zuzia, Natalia, Gabrysia, Hania (ale tylko zdrobnienie) typy mojego męża to Patrycja i Paulina a ja jeszcze zastanawiałabym się nad Kingą bo nazwisko mamy na K.. i fajnie by się komponowało
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wakacji to właśnie też mam takie podejście dlatego jakoś nie żałuję że w tym roku nigdzie nie pojedziemy ![]() A mam znajomych którzy z dwójką maluchów podróżują bez przerwy. Jak młodsze miało niecały rok polecieli nawet do Kanady i nocowali pod namiotami. Dla mnie to za dużo wrażeń ![]() Cytat:
No ale udało się tego pozbyć. Figura nie jest idealna (nigdy nie była zresztą) ale w ogóle nie ćwiczę tylko pilnuję co jem. Także da się bez problemu i szybciej załatwić sprawę ![]() Z imion to mnie się też podoba Hania i tak chcieliśmy dać na imię córeczce gdyby się trafiła ).A te wszystkie Dżesiki (najgorsza jest pisownia) to wybierają na ogół ludzie "prości", że tak to ujmę
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzięki za kciuki, jestem licencjatką Ale jest dobrze
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety najgorzej nie zrzucić ale utrzymać wagę, miejmy nadzieję że przestawi się na zdrowe odżywianie i będzie starał się w tym trwać ![]() Co do wakacji, pojedziecie sobie spokojnie za rok, maluch podrośnie to i skorzysta więcej Zgadzam sie z teorią o wyborze imion typu Andżelika itp. Cytat:
|
||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi, gratulacje!!!!!!
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może nie że wróci do stanu sprzed diety, ale on po prostu lubi jeść i nie potrafi sobie odmawiać. No ale tak jak kiedyś już pisałam - tak był nauczony - 3 kotlety na obiad standard.
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie najgorsze to pilnowanie jest, ale jednak warto- kurcze tyle wyrzeczeń i co, wrócić znowu do poprzedniego stanu... Musisz mu sugerować, że MUSI zmienić nawyki, zamiast 3 kotletów 1, ale za to częsniej jeść ![]() Twój mąż lubi alkohol ? Bo u mojego to kolejny problem, on anjchętniej co wieczór by wypił piwko, albo drinka z whisky a to przecież mega kalorie są
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi gratulacje!
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Albo kiepsko brzmią z nazwiskiem albo w okolicy jak krzyknę dane imię np Julka to przybiegnie ich trzy (a ja preferuję dzieci ale w mniejszych ilościach
I nie stawiałabym na oryginalność za wszelką cenę, bo to różnie się kończy póżniej, oczywiście nie wiem co masz na myśli - jaką oryginalność czy ekstrawagancję przy wyborze
Musisz sama zdecydować czy chcesz iść czy nie

, a jak mężowi idzie ?
Moja szafa pęka w szafach więc nie ma miejsca na ładne rozwieszanie ciuchów i wszystko jest zmiętolone.