![]() |
#3631 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Raczkowanie
|
znalazlam swatch tego Coastal Scents Undercover. Kolorystyka wyglada obiecujaco
![]() i czy ten Bourjouis Healthy Mix serio tak szybko schodzi z twarzy i nic nie kryje? ![]()
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw. co do Coastal Scents, to załączam mojego swatcha - już kiedyś gdzieś go załączałam wcześniej ale to było parę tron tamu ![]()
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
Jakieś takie dziwne te kolory, takie... zielonkawe
![]() HM jest całkiem fajny. Krycie ma dosyć słabe, ale buzia po nim ładnie wygląda. Trwałość może nie powalająca, ale jeśli ktoś prowadzi spokojny tryb życia powinien być ok ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Dzięki ![]()
![]() |
#3637 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Umiarkowane krycie, ładny kolor, wykończenie dające lekki "glow"... Jak dla mnie na razie ok,z tym, że mam tylko próbkę. Minusem jest to, że na mnie krótko się utrzymuje i podobno niektórych zapycha. Jak skończę inne podkłady to chyba zamówię właśnie Misshe. Aktualnie kończę NYXa Pale, co idzie mi ciężko, bo wolę moją Illamasque ( ![]() ![]() ![]() Cytat:
Poza tym ponawiam moje pytania o podkłady w kompakcie... Testowała któraś z Was coś jasnego??? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26542827]Poza tym jest bardzo tani (okolo 30 zl), wiec warto sprobowac.[/QUOTE]
no jasne! taka rozbieżnośc cenowa ![]() ![]()
![]() |
#3640 |
Are you talking to me?!
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26534935]Probowalam kiedys RBR. Nie jest superjasny. Krycie pratycznie zerowe. Szalu nie bylo. Zwlaszcza za te pieniadze.
Przechodzilam kiedys przez faze Perfect Touch. Rowniez za ciemny, niemniej nie rozwartswial sie ![]() "Moim" podkladem jest Face Fabric. Naklada sie idealnie w krotki czasie. btw: polecam pedzel do podkladu z MUFE (ten mniejszy). Jest doskonaly ![]() edit: ja Illi nie mialam. Bardzo chcialam sprobowac chocby probki. Mam juz podkladowa traume pt "zapcha i za ciemne", wiec boje sie kupowac cale opakowania w ciemno.[/QUOTE] He he... FF 08 white używam z przerwami już od ponad roku, może nawet dłużej (jest bardzo wydajny). Ale moja skóra ma go dość i stanowczo odmawia z nim współpracy, a czyni to w sposób nader sprytny - tylko naniosę na nią face fabric a ona produkuje dzikie ilości sebum. Podkład po pół godzinie się warzy, wygląda niechlujnie, jakbym wysmarowała się jakimś badziewiem...
#3641 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Are you talking to me?!
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26552292]Na mnie dobrze wspolgra z sypkim Kanebo.[/QUOTE]
Piszesz oczywiście o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...se-powder.html ? Możesz coś więcej o nim napisać? ![]()
#3644 |
Zakorzenienie
|
w jakims watku o hitach kosmetycznych wizazu wspominano o sypanym z my secret ... tylko nie wiem, czy sa jasne odcienie ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pryzmy moim zdaniem byly marne. Mialam 01. Musialam zakleic cala rozowa kostke i czesciowa niebieska i zielona. Uzywalam praktycznie tylko bialej. KRycie bylo zerowe, ale robily ze mnie prosiaka. Kanebiak kryje troche lepiej niz pryzmy. Nie kryje mocno, ale w porownaniu do pryzm widac roznice. Nie podkresla suchych skorek i nie wysusza w przeciwienstwie do Cristalline Chanela. Matuje niezle. O wiele lepiej niz "pryszcze" Guerlain". To najlepszy sypaniec jaki mam w swoich zbiorach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26554453]Tak, to ten. KRycie bylo zerowe, ale robily ze mnie prosiaka. Kanebiak kryje troche lepiej niz pryzmy. Nie kryje mocno, ale w porownaniu do pryzm widac roznice. Nie podkresla suchych skorek i nie wysusza w przeciwienstwie do Cristalline Chanela. Matuje niezle. O wiele lepiej niz "pryszcze" Guerlain". To najlepszy sypaniec jaki mam w swoich zbiorach.[/QUOTE] To chyba dam sobie spokój z Givenchym, a Kanebo jest transparentny? Jeśli matuje i nie wysusza, to po niego lecę :P ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Wtajemniczenie
|
swatch!
![]() kolory są jakby trochę przekłamane, bo rękę mam wysmarowaną balsamem, dzięki czemu nie ściemniał mi Dermacol (zawsze mi na ręce ciemnieje o dobre 2 tony), za to ten kompakt lumene na twarzy wychodzi jaśniej, pewnie przez to, że jest taki pudrowy. 1. Lumene, Natural Code, Skin Perfector, Zero Fault Makeup (kompakt) 2. Elemong 3. Lumene, Natural Code, Matt Makeup (płynny) 4. Dermacol 208 coś się nie chce zdjęcie dodać ![]() https://lh3.googleusercontent.com/_0...nedermacol.jpg
Edytowane przez fiasco Czas edycji: 2011-04-26 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Are you talking to me?!
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;26554453]Tak, to ten.
Pryzmy moim zdaniem byly marne. Mialam 01. Musialam zakleic cala rozowa kostke i czesciowa niebieska i zielona. Uzywalam praktycznie tylko bialej. KRycie bylo zerowe, ale robily ze mnie prosiaka. Kanebiak kryje troche lepiej niz pryzmy. Nie kryje mocno, ale w porownaniu do pryzm widac roznice. Nie podkresla suchych skorek i nie wysusza w przeciwienstwie do Cristalline Chanela. Matuje niezle. O wiele lepiej niz "pryszcze" Guerlain". To najlepszy sypaniec jaki mam w swoich zbiorach.[/QUOTE] U mnie było bardzo podobnie! Mam cerę różowawą, ale ten róż dziwnie się wybijał. Miałam go używać niby pod oczy, ale też się nie sprawdził. Używałam więc pozostałych trzech kolorów, ale nie powiem by mnie jakoś zachwyciły. Cera tylko przez godzinę wyglądała dobrze i to tylko w specyficznym rozproszonym świetle (była taka jakby hmnn...kremowa). A później puder znikał ze strefy T, właził w zmarszki mimiczne (nawet nie byłam świadoma, że mam ich tyle), podkreślal moje pory wielkości kraterów, wynajdował suche skórki... O jakimś specjalnym blasku też nie było mowy. Słowem - nic specjalnego. Co do sypańca My Secret - miałam go. W sumie jest fajny, właszcza jak na cenę oscylującą w granicach 10 zł.
#3652 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() btw: probowalas podkladu NYXa Pale? Jest naprawde jasny. Moge sie podzielic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Rozeznanie
|
Fiasco, dziękuje!!! Oglądałam dziś ten kompakt, ale jakoś nie kupiłam, nie było testerów etc... Teraz trochę żałuje.
Virtual, ja właśnie testowałam kiedyś Misshe 21 Signature i świeciłam się straszliwie, w ogóle była "cięższa" i bardziej wyczuwalna na cerze niż Bobbi Brown w sticku. 13 PC dużo bardziej mi odpowiada. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam porowanie amerykanskiego i europejskiego True Match Loreala odcienia W1, amerykanski jest oczywiscie jasniejszy
europejski wydaje sie pomaranczowy, ale na twarzy wyglada niezle, szkoda tylko, ze nie ma wiecej zoltych tonow |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
roznia sie nie tylko poziomem jasnosci, ale takze tonacja
- W1 amerykanski (porcelain) wpada bardziej w chlodne/neutralne tony, nie ciemnieje zbytnio -w1 europejski (golden beige) na samy poczatku wpada w zolto-brzoskwiniowy, niestety znacznie ciemnieje, w dodatku w kierunku mandarynki ![]() jezeli chodzi o konsystencje, uzytkowanie, ogolnie jakosc, lepiej wypada wersja europejska, niestety podraznia moje oczy tak samo jak healthy mix ![]() na szczescie kupilam tylko 3x10 ml, dalam 18 zl za 30 ml, wiec niewielka strata. szukam dalej, szkoda, ze mineraly sie szybko warza na mojej skorze, mozna bylo je idealnie dopasowac kolorystycznie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 |
Are you talking to me?!
|
U mnie jest niestety tak samo z minerałami. Próbowałam, próbowałam i dużo lepiej wypadają u mnie tradycyjne fluidy.
Co do utleniania, to właśnie podkłady ciepłe bardziej ciemnieją niż te neutralne i chłodne a to za sprawą żółtych tlenków żelaza ![]()
#3659 |
Raczkowanie
|
Też żałuję, że minerałki mi nie podpasowały.. wysuszały, podkreślały wszystko, co chciałam właśnie ukryć.. a szkoda, bo tam tyle odcieni przeróżnych i dużo odpowiednich dla bladolicych. Ja jutro idę rzucić okiem na kompakt Diora, bo poczytałam recenzje i podobno jest tam coś dla bladolicych, ale jakoś idę z nastawieniem, że się zawiodę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Przyczajenie
|
Wiecie może, czy w galerii w Bielsku lub Krakowie można dostać podkład Nars Sheer Glow w kolorze Siberia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.