|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Sas to, że nie możesz się dodzwonić jeszcze nic nie znaczy. Może mają urlop albo coś? A próbowałaś z innego numeru do niego dzwonić?
Próbuj, może odbierze, a ty nie potrzebnie się martwisz. Kobietki wyobraźcie sobie, że dziś pierwszy raz od 4 lat nie mam na paznokciach żelu! Czuję się tak łyso! 4 lata nie miałam takich krótkich paznokci. Nie nosiłam tipsów, tylko miałam moje naturalne bardzo długie, pokryte żelem dla utwardzenia. Zdjęłam żel i stwierdziłam, że obetnę paznokcie, bo musze się przyzwyczaić zanim mały się urodzi, co by mu krzywdy nie zrobić. Szok! Krótkie paznokcie są okropne, nic nie umiem chwytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
BAN stały
|
Hej witam wszystkie starające i oczekujące! Przyłączam się do Was z wielką radością.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do paznokci ja mialam dlugi przez jakis czas i potem tez nie moglam sie przestawic ![]() Cytat:
![]() ![]() powiedz cos wiecej o sobie ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robie wszystko przy Blance z długimi szponami ![]() Na początku obcinałam, ale teraz mam dłuuuugieee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamki!
Ja niestety... musze isc do szpitala ![]() Okazało się ze mam reszki łożyska i będą mnie czyścić ![]() Szlag... Boję sie jak cholera, jeszcze nigdy nie bylam pod narkozą wogóle sobie tego nie wyobrażam. gin mowila ze mam sie przygotować bo moga mnie zostawić na noc, także w poniedzialek na 8 rano w szpitalu......... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
BAN stały
|
No to więc niedawno zaczęłam 24tydzień i a termin mam na przełom listopada i grudnia. Starałam się długo bo od ponad roku,ale w końcu nam się udało i będzie córcia. Skończyłam filologię angielską, odbyłam stypendium na Cambridge. Mieszkałam w Miami jakiś czas. Teraz estem w Warszawie,ale nie mam pojęcia jak długo. Ciąża mi służy i chciałabym być w niej całe życie. Cała promienieję ze szczęścia. Boję się strasznie porodu,ale jakoś będzie. Jeszcze staram się o tym nie myśleć.
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
Czesc kochane,
Dopiero teraz zagladam bo dzisiaj mialam zwariowany dzien. Rano po wykapaniu Ani pojechalismy ja zarejestrowac, a potem zaczelismy zalatwiac jej paszport. Miejmy nadzieje ze wszystko pojdzie gladko bo chce jak najszybciej poleciec do polski. Potem tz pojechal na zakupy a ja w tym czasie chcialam wywolac troszke zdjec naszej perelki zeby je powsadzac w ramki. Mowie wam jak sie wkurzylam, poszlam do miejsca gdzie na wejsciu jak krowie na rowie pisza ze sa odbitki od reki. No wiec dalam plytke ze zdjeciami, podalam jakie wymiary itp, zaplacilam i jak wydawali mi paragon to mi oznajmili ze zdjecia beda za godzine. Troszke sie zdziwilam bo za godzine to nie od reki ale machnelam na to reka bo i tak chcialam wejsc do paru sklepow. Po godzinie wrocilam tam a koles za kasa mi mowi ze jeszcze to potrwa pol godziny. Juz bylam mega wsciekla bo sie szlajalam w te i wewte bez sensu, ale dobra. Poczekalam kolejne pol godziny, wracam tam a ten sam powalony koles mi mowi ze zdjec jednak dzisiaj nie bedzie i jak chce to moge po nie wpasc jutro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() irsin sliczny brzuszek. I naprawde sie powiekszyl jak nie wiem, bez dwoch zdan ciezarna ![]() carol filipek jest taki smieszny. No zdjecia masz po prostu boskie kardashi no to mama twojego tz-a dostalaby tutaj palpitacji serca jakby zobaczyla jak ubieraja dzieci. W chlodny dzien potrafia wyciagnac dziecko na dwor w ciuszkach na krotki rekaw i na gole nozki ![]() sas co to za negatywne myslenie ![]() Weronisia ja tez lubie jak tz gdzies wyjezdza i mam dom tylko dla siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie doobrze ![]() Cytat:
no to gratulacje córeczki ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Ooo kurde na krótki rekaw ![]() Ochh jak zazdroszczę Paryyyżaaa..! Byłam tam z 10 lat temu i nic nie pamiętam, prócz tego że strasznie obtarłam sobie stopy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zadomowienie
|
Linka wspolczuje
![]() ![]() aga696 witaj na naszym wateczku. Bardzo nam milo ze do chcesz do nas dolaczyc. No i super ze bedzie coreczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Z tym karmieniem wedlug tabel jest roznie bo nawet jak rozmawialam z lekarzem mowi ze to tak jak u doroslych, inaczej je dziecko tak jak np oliwka wazace ponad 8 kg a inaczej ponad 6 czy 7 wiec np jak na tabeli jest napisane przykladowo na nanie po miesiacu 150 i 5 lyzek to np mojej Oliwce to nie wystarcza wiec dostaje dawke 180 wody i 6 lyzek .
![]() |
#3641 |
BAN stały
|
Ja też czuję się dobrze,biegam ćwiczę oczywiście w miarę możliwości.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Oliwka wlasnie wypila tyle piciu ze nawet sie nie rusza, z przepelnionym brzuchem lezy i sie patrzy-hahahaha
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- aga witaj
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasami mamy przesadzają z podawaniem.. te tabelki są miej więcej.. Ale też po coś są.. Bo rozciągnąć żołądeczek i przyzwyczaić dziecko do dużych ilości jedzenia jest łatwo, ale zmniejszyć już niee.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
zgadza sie, moja je 5 razy na dobe mleko i np miedzy rannym mlekiem czyli miedzy 7 a 12 czy 8 a 13 ( zalezy jak wstanie) dostaje owoc w sloiczku, jak chce to caly sloiczek zje jak nie to na dwa dni 2 razy zjadla caly takto mniej wiecej sama dzieli po pol, a pozniej po poludniu dostaje zupke tez ok pol sloiczka nieraz troszke mniej miedzy mlekiem.
![]() |
#3645 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia D ehh ja bym sie chyba nie opanawoala jesli chodzi o te zdjecia co za matol jakis ehh ![]() a Paryz ..zazdroscze ![]() ![]() ![]() ![]() aja po prostu znowu wszystko sie kumuluje...a ta praca to mimo tego ze jej sie cholernie boje, to bardzo jej potrzebuje ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
biegasz?
![]() ja balabym sie jednak, ze cos mi sie odklei itp. Do 6 miesiaca jedzilam na rowerze, a teraz nie robie nic... jestem wielka, jedybny wysilek to pomalowanie paznokci u stop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ja dzisiaj mam jakis kiepski dzien... ale ale Weronisia ja 25 lat mojego zycia obgryzalam pazurki a teraz mam meeega dlugie i ciagle maluje wiec nie wiem jak mialabm wrocic znow do krotkich takze dobrze cie rozumiem. Irsin! piekny brzuszek! jak ten czas szybko leci. carol! ogladalam sobie ponownie zdjecia Twojego Filusia, jeju jakie on minki strzela cudowne, normalnie smiieszek taki. A ty jak sie czujesz w ogole? kasiu D fajnie z tym Paryzem, to bardzo milo, ze strony TZ! a Anulka piekna, tak sobie tez ja ogladam, mala kruszynka , ja tez bylam taka drobinka jak sie urodzilam ![]() Linka nie boj sie zabiegu to zwykle lyzeczkowanie, ja mialam jak mialam#.. nic nie czujesz, bo jestes pod narkoza, trwa to max pol godziny i po wszystkim. wybudzasz sie chwile potem z narkozy i do domku. Bedzie dobrze zobaczysz ![]() Dziekuje w ogole wam WSZYSTKIM za dobre slowa i trzymajcie blagam za mnie kciuki!!!! ja mam dzisiaj dolek bo snila mi sie ta lekarka co w ostatniej ciazy zobaczyla na USG wiecie co i zaczelam sie trzasc ze strachu ze nie chce zeby to sie przydazylo znowu. jestem dopiero ok 5 tygodnia liczac od ostatniej i boje sie w ogole nawet o tym myslec ze jestem w ciazy... w poniedizalek nastepny lece do Pl (13 stego) i 16 stego mam wizyte u gin w PL. strasznie sie boje. A nawet jesli zobacze serduszko to nikt nie wie co bedzie pozniej.Jeju tak straszliwie sie boje i dzisiaj mnie dogonilo to straszne uczucie. Pomozcie... milego weekendu kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane:*
Moniczko dziękuję ![]() Anulko dziękuje bardzo w imieniu Fifika też ![]() Kochanie, a Ty sie też nie martw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!Nie mozesz kotus, bo to zle wplywa na dzidziulka i na Ciebie! Na pewno wszystko tym razem bedzie dobrze, zobaczysz!!!!!!!!!!Jestem z Toba calym sercem i strasznie mocno trzymam kciuki!!!!!!!! Linka noż kur..........de jak oni Cię wyczyścili???????????Po kiego grzyba cieli i wyciagali łożysko skorto i tak spierniczyli!!!?????????? ?dla mnei to jakas masakra, co za konowal Ci to robil????????????????Powi nien za to odpowiedziec!!!!!!!!!!!! Myszko, nei martw sie, bedzie dobrze, a narkoza to pikus, zasniesz i nei bedziesz przynajmniej wiedziala co Ci robia. Tylko karmic nie mozesz po niej, nie wiem ile, ale wypytaj przed zabiegiem. Trzymam za Ciebie kciuki i napisz smska jak bedziesz po, a ja dziewczynkom napisze na forum. Weronisiu ja dlugo mialam tipsiorki, tzn zel na moich dlugasnych ale od 4 lat mam swoje dlugasy, tzn teraz nie mam, bo malego juz podrapalam i obcielam, zmierzam do tego ![]() ![]() Kasieńko jak cudownie, lepszego prezentu nie mozna sobie wymarzyc ![]() ![]() ![]() A kolacja, super,, nalezy Ci sie odpoczynek! Ja umowilam sie na przyszla sobote z psiapsiolka na wieczor i poszalejemy ![]() Powiem Wam,ze maly gada jak nei wiem ![]() ![]() Aga witaj u nas!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Irsin a Ty brzus masz cudownyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]() Wklejam Wam sławnego Filusia ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-09-04 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() na dodatek mam torbiel na jajniku 5 cm , mam nadzieję,że się wchłonie bo nie chcę laparoskopii w ciąży ![]() ![]() irisin kurcze ja przed ciążą jeździłam na rowerku stacjonarnym po 30 km a teraz mi gin zabronił ![]() ![]() Kasiu Paryż jak cudownie to moje marzenie, może kiedys się spełni ![]() ![]() Linka24 trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() Carol zazdroszcze Ci tej gaduły w domku, eh gdzie ten marzec?! ![]()
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
Czesc skarby!
Jak wam mja weekend? Ja wlasnie czekam na wizyte kolezanek, maja wpasc zeby zobaczyc jak nam Anulka rosnie. A z niej powoli robi sie mala pyza. Jak patrze na nia teraz i potem na zdjecia sprzed 4 tygodni to az mi sie wierzyc nie chce ze to ten sam bobas ![]() Dzisiaj na itunes sciagnelam rozne dzwieki uspokajajace dzieci w tym wlasnie odkurzacz, suszarka itp i teraz mala spi jak aniolek a przynajmniej nie jest tak glosno jak kiedy wlaczalismy odkurzacz. Tylko taki szum slychac ktorey wogole nie przeszkadza, super ze na nia to dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Juz nie musze chyba mowic ze zawartosc pajacyka 1000 razy ladniejsza
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Wtajemniczenie
|
Ah dziewczynki nawet nie mam sił pisac. Żle się czuję brzuch mnie boli i wogóle do banii, no widzisz Carol niby baaardzo dobry lekarz i widzisz co się narobiło!Napisze ci, napiszę!
ja tylko mam nadzieję ze będzie wszystko w porządku i wróce cala, bo hugowi co tam sie narobilo po tych 8 tygodniach..blee |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Montii biedaczku współczuje!! Kotus kiedys to minie i poczujesz sie lepiej, zobaczysz
![]() Kasieńko mała jest cudnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! !!!!!!!!!!Już jest zupełnie inna ![]() Darusia jak pieknie, ja może kiedyś pojade do Paryża ![]()
#3655 |
Zakorzenienie
|
Oby mu sie udalo tylko , bo wiecie jak to jest!
![]() |
#3656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Wklejam Wam link do filmiku z pierwszym świadomym guuuuuuu Fifika ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=sQUYGBoe52M
![]() |
#3657 |
Wtajemniczenie
|
Carol! Aż sie popłakałam
![]() ![]() Jaki on mądry i naprawde powiedział!!! Mój Michaś tak nie potrafi. NO i udało mi sie zapomnieć o tym wszysstkim przy tym filmiku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Moja sie nauczyla, rzecz jasna zupelnie nie swiadomie caly czas powstarza aaaaaaaaa mmmmmmaaamaaaa maamaaaa maaaamaa a tz zazdrosci;D
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Carol EXTRA! Filus jest BOSKI!
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Linka cieszę się, że humorek Ci poprawiliśmy
![]() ![]() Darusia dziękuję ![]() ![]()
#3660 |
Wtajemniczenie
|
kupiłam Misiowi lezaczek http://allegro.pl/show_item.php?item=1216998330
Będzie miał gdzie kupole strzelać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.