Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 10:46   #3631
coralady
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

avikusia to my z Izabelą stawiamy razem na Malwinkę

No właśnie ja jestem od połowy sierpnia,tyle że na poczatku mało sie udzielałam,bo wylądowałam w szpitalu z plamieniem i się bałam przyzwyczaić do bycia w ciązy Potem sie rozkręciłam

Black chciałabym się dopisać do klubu i do nk.Komu mam wysłać priva?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:47   #3632
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Malwinka śliczne imię sama rozważałam jak jeszcze nie znaliśmy płci

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:49   #3633
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witam sie dzis mam troche chodzenia po miescie wiec odezwe sie jak wroce chcialm sie tylko pochwalic kupilismy wozek miejmy nadzieje ze dojdzie do konca roku 2010 bo przed swietami to nie licze ;D pozniej wkleje linka z wozkiem
Wklej wklej
Ja jadę dzisiaj wybierać wózek a właściwie tylko kolor bo model to już wiem jaki

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:52   #3634
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
a nie 25 tygodni?
wydawało mi się, że czytałam gdzieś, że jest 25 tygodni urlopu.

Ja pracuję w szkole i w wakacje i ferie będę na zwolnieniu wiec po zakończeniu macierzyńskiego mam dodatkowe 8tyg. za wakacje
tutaj podaję link z zusu gdzie wszystko dokładnie pisze
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
Stary 2010-12-21, 10:52   #3635
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość

a za głosik dziękuje Malwinka należy do 'moich' imion, bo 3 wybrałam ja, a 3 mój luby
heh ta sonda jest dobraI tak wybierzecie imię ,które najbardziej wam pasuje.Poza tym jak się dziecko urodzi to samo imie najdzie

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:55   #3636
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Widze, ze tu trzeba pare tylkow sklepac Co to za marudzenie odnosnie figory. przeciez w ciazy jestesie to kochane czego sie spodziewalyscie, ze brzychy Wam nie urosna? Mlode siksy kurka, figory jak u modelek zaczynaly majac moze po 50kg i placz, bo jestem gruba. A co ja mam powiedziec. Zaczynalam ciaze z ponad 10kg nadwaga, 36 lat, zero sportow i jeszcze bebzol mam jak wieloryb. Czy ja sie przejmuje wygladem? Absolutnie nie, a mam sporo mniejsze szanse na zrzucenie tego wszystkiego po ciazy niz Wy mlode dupeczki z jedrna i o wiele bardziej elastyczna skora. Faceci Was nie zdradzaja, wpatrzeni w Was jak w obrazki, a one placza mi tu. Ja wiem, ze jak sie bylo sexy lady to teraz trudno spojrzec na siebie w lusterkach, ale no kochane cos za cos. Albo "bawimy" sie w mamusie, albo myslimy o wygladzie. No to opr byl
brawooo Jok3r!

Cytat:
iizabelaa Twoja córeczka ma b. oryginalne imię z tego co widziałam w tabelce

a za głosik dziękuje Malwinka należy do 'moich' imion, bo 3 wybrałam ja, a 3 mój luby
a ja na Emilkę!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 10:57   #3637
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Widze, ze tu trzeba pare tylkow sklepac Co to za marudzenie odnosnie figory. przeciez w ciazy jestesie to kochane czego sie spodziewalyscie, ze brzychy Wam nie urosna? Mlode siksy kurka, figory jak u modelek zaczynaly majac moze po 50kg i placz, bo jestem gruba. A co ja mam powiedziec. Zaczynalam ciaze z ponad 10kg nadwaga, 36 lat, zero sportow i jeszcze bebzol mam jak wieloryb. Czy ja sie przejmuje wygladem? Absolutnie nie, a mam sporo mniejsze szanse na zrzucenie tego wszystkiego po ciazy niz Wy mlode dupeczki z jedrna i o wiele bardziej elastyczna skora. Faceci Was nie zdradzaja, wpatrzeni w Was jak w obrazki, a one placza mi tu. Ja wiem, ze jak sie bylo sexy lady to teraz trudno spojrzec na siebie w lusterkach, ale no kochane cos za cos. Albo "bawimy" sie w mamusie, albo myslimy o wygladzie. No to opr byl
Hehe się podpiszę

A co do spania, to śpię na prawym, bo jak na lewym to mi ręka drętwieje.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 11:05   #3638
Castia
Wtajemniczenie

czesc

Cytat:
iizabelaa Twoja córeczka ma b. oryginalne imię z tego co widziałam w tabelce

mi też sie bardzo Malwinka podoba i o dziwo mojemu TZ tez bo jemu to nic nie pasuje
i to jest jedno z imion co do ktorego sie zgadzamy i chyba bedziemy miec Malwinke jeszcze cos mi mowi o Darii wiec niech to przemysli.
z twoich imion bardzo mi sie podoba jeszcze Emilia i Kornelia

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Hehe się podpiszę

A co do spania, to śpię na prawym, bo jak na lewym to mi ręka drętwieje.
dokladnie mam tak samo.
nie moge spac na lewym boku i juz, wole spac na prawym niz sie meczyc na lewym i wcale nie spac

ale zaszalalam na allegro dzisiaj bylo juz 3 kurierow z ciuszkami niby swieta ale przesylki ekspresowe
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:06   #3639
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Jak ktos nie wie o co kaman z klubem to zaparaszam pare storn wczesniej. Bylo juz chyba z 2 lub 3 razy walkowane, wiec albo czytacie co pare postow, albo nie wiem. Mam dzis nerwa wiec nie obrazac mi sie tu jak cos

to pewnie o mnie chodzi hihihih....mialam przez jakis czas wstret do kompa,zle sie czulam to pewnie wtedy pisane bylo...a teraz to nawet nie chce mi sie tego szukac bo pewnie by zeszlo conajmniej 2 godziny...
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:07   #3640
avikusia
Zadomowienie

no i pasowałoby się przenieść na daleki wschód, gdzie mają po 3267 imion
widzę że Waszym zdaniem mimo wszystko najlepsza Malwinka może tak będzie miała na drugie ^^ póki co w tabelce od dziś... AMELIA

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:08   #3641
trzyrazyi
Zadomowienie

Mam pytanie do tych dziewczyn ktore wymiotowaly na poczatku ciazy...macie moze tak ze teraz tez jest wam czasem niedobrze i zbiera na wymioty???
Stary 2010-12-21, 11:11   #3642
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
az mi wstyd jak patrze na moj brzuchol masakra ja mam mega brzuch

ja już tez mam megaśny wyskoczył jak z procy mąż mnie tydzień nie widział i oczom nie mógł uwierzyć jak urósł przez ten czas

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
mam do Was pytanko czy ktoras z Was swedzi skora bo mnie tak niby sie smaruje 2X dziennie ale to nic nie daje musze zapytac o ta cholestaze czy jak to sie nazywa /???bo to naprawde jest denerwujace najgorzej jak gdzies usiade i sie poloze lub ubiore cieplo to oszalec mozna najbardziej brzuch posladki i boki-biodra tez MASAKRA!!!!!

mnie nie swędzi już nic, no może od czasu do czasu ale posmaruje to miejsce oliwką lub balsamem i po sprawie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Zapraszam na podwieczorek

teściowa z pracy przytaszczyła świąteczne paczki słodyczy i oczywiście wszystkie przyniosła mnie

do wyboru: ptasie mleczko, ferrero rocher, pierniki, mieszanka wedlowska, czekolady nadziewane alpen gold, batoniki WWW, Twix, Tofifee

ojj kusisz ww i twixa tak dawno nie jadłam

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
b

śliczne macie te brzuszki

laseczka kiedy to było

muszę poprosić tż żeby mi aktualne zdjęcie strzelił :P

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Byłam sobie na zakupach, wracam a tutaj nie ma mnie w rankingu Aniołkowym

Montii
wiesz może gdzie mam złożyć reklamację?
już jesteś
a ty Montii to chyba nie masz się czego obawiać :P

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja to już nie mam siły
obojętne mi wszystko
czy będę miała rozstępy, czy nie
czy mam celulit czy nie

nikt mnie nie rozumie, jak się komuś żale to ''daj spokoj w ciazy jesteś'' a ja się czuję jak krooowa a nie kobieta
no trzeba coś z tym zrobić

dół

montii głowa do góry już nie długo będziesz sexi laska

Cytat:
planuję zrobić najpierw peeling
wysuszyć się i smarować

tylko słyszałam ,że warto też balsamem zwykłym się posmarować i nie wiem czy przed tym brązującym? czy chodziło może o to żeby pół na pół rozrobić
albo się przesłyszałam

najpierw balsamem nawilżającym poczekać aż wchłonie i dopiero brązującym

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ale w jakim sensie pekł? mi przy pierwszym dziecku w pierwszych 2-3 mscach pekały sutki, tzn na końcówkach, takie małe peknięcia powiedzmy 0,5-1 cm ale faktycznie czasem krwawiły, brało sie to stąd, ze mała moja bardzo mocno ssała, no i stąd, że np nie zwróciłam uwagi i ssała końcówke zamiast miec cały sutek w buzi. Na takie sprawy polecam kupic sobie jeszcze przed porodem maść PURELAN, jest ona dostepna raczej w sklepach z laktatorami lub w sklepikach w szpitalach, w aptece słyszałam, że jej nie ma

jest dostępna w aptece internetowej doz o ile o taką maść chodzi

Cytat:

mądre słowa

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:12   #3643
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
heh ta sonda jest dobraI tak wybierzecie imię ,które najbardziej wam pasuje.Poza tym jak się dziecko urodzi to samo imie najdzie

może mnie olśni przy porodzie, bo póki co nasz synek dalej bezimienny. już mnie to trochę denerwuje bo wszyscy pytają czy mamy już imię dla małego
ostatnio pisałam że zaplątało się do mnie Jakub, a na początku podobał mi się tylko Danielek.....mąż myśli.........coś mu to kiepsko idzie

co do spania to kładę się tak między 23 a 24. o 6 pobudka i wyprawienie męża do pracy. zasypiam tak ok. 8 i śpię do 10....w nocy oczywiście wizyta w wc. ale nie mam raczej problemu z ponownym zaśnięciem.

a co do spania na boku to usnąć umię tylko na prawym, potem w nocy przewracam się 5 tyś razy raz na lewo, raz na prawo i jakoś tak mija. tylko to obracanie - koszmar. normalnie muszę prawie usiąść żeby się móc normalnie obrócić na drugi bok.

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2010-12-21 o 11:15
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:13   #3644
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
avikusia to my z Izabelą stawiamy razem na Malwinkę

No właśnie ja jestem od połowy sierpnia,tyle że na poczatku mało sie udzielałam,bo wylądowałam w szpitalu z plamieniem i się bałam przyzwyczaić do bycia w ciązy Potem sie rozkręciłam

Black chciałabym się dopisać do klubu i do nk.Komu mam wysłać priva?
a ja obstawiałam Amelię i zobaczcie co jest na pierwszej stronie (tp 09.04)

coralady musisz wysłać priv blackrose4u, to Ci wyśle zaproszenie do klubu - ja się zgadzam - a do nk to znajdziesz namiary w klubie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mi też sie bardzo Malwinka podoba i o dziwo mojemu TZ tez bo jemu to nic nie pasuje
i to jest jedno z imion co do ktorego sie zgadzamy i chyba bedziemy miec Malwinke jeszcze cos mi mowi o Darii wiec niech to przemysli.
z twoich imion bardzo mi sie podoba jeszcze Emilia i Kornelia
znam jedną malwinę już doroslą i nawet fajna jest

pochwal się szybciutko ciuszkami
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:14   #3645
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Mam pytanie do tych dziewczyn ktore wymiotowaly na poczatku ciazy...macie moze tak ze teraz tez jest wam czasem niedobrze i zbiera na wymioty???
Ja tak jeszcze miewam, i z tego co pamiętam niektóre dziewczyny też się skarżyły na napady mdłości jeszcze

Stary 2010-12-21, 11:17   #3646
coralady
Wtajemniczenie

Jokr to do mnie napisała,nie obrażam się i tez mam nerwa ostatnio bardzo często.Sprawa wyglada tak,że ja wszystkich postów czasem nie jestem w stanie przeczytać.Po prostu nie mam na to czasu-praca,dom,mnóstwo spraw do załatwienia,święta,złe samopoczucie itd.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:17   #3647
agaaga89
Zakorzenienie

O kurcze, tak przejrzałam listę i dopiero teraz zauważyłam, że mokra będzie miała Weronikę prześliczne imię, tak rzadko teraz spotykane, jest wyjątkowe

Stary 2010-12-21, 11:18   #3648
Eirene1987
Zakorzenienie

kochane moje - rozumiem was doskonale ale pomyślcie że jeszcze tylko 2-3 miesiące i będziecie miały swoje skarby przy sobie i szybko wrócicie do formy to uroki ciąży no niestety ale ponarzekać też sobie można dlaczego nie? ja jak chodzę i mówię że wszystko mnie boli i że mam dość to mama mnie opiernicza: nie mów tak, nie wolno! Boże to już nawet nie można powiedzieć że cię coś boli... ehh, dlatego was rozumiem - tylko tu można się wygadać i liczyć na zrozumienie. bo jak cokolwiek mówię komuś na żywo to gadają właśnie - no, uroki ciąży...

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
czytam właśnie sobie o urlopie macierzyńskim
i mamy 20 tyg + 2 dodatkowe na wniosek i te letnie spacerki z maleństwem Super !!!
No a jakby mi się udało jeszcze troszkę na wychowawczym posiedzieć tak do skończenia przez małego roku to już w ogóle miód chociaż dobre i to jak tak sobie obliczyłam to jakoś w październiku dopiero do pracy idę

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
co kupujecie/kupiłyście swoim TŻ-tom pod choinkę?

u mnie mój mąż sobie juz kupił całe tony książek, więc ja mu tylko komplet takich podkoszulek Bossa kupiłam, fajnie dośc elegancko zapakowane w takie czarne tekturowe pudełko, mam nadzieję, że sie ucieszy
ja to wiem, że ksiązki tez dostane od niego
a my sobie kupiliśmy kamerkę generalnie mój dostał już prezent na urodziny w grudniu więc teraz wczoraj na zakupach dokupiłam mu tylko czapkę i to taki dodatek bo on zawsze wymyśla że uwielbia prezenty do auta jakieś kurde maski, zegary i nie wiem co jeszcze. ostatnio nam się świece żarowe spaliły to wymyślił że to będzie dobry prezent na urodziny no zgłupiał facet no i koniec końców dostał kaskę ode mnie chce sobie hantle kupić no i ta czapkę. a jeszcze jutro ma obronę planuję mu fajny długopis parkera kupić przyda mu się w pracy ale on taki głupi wszystkie prezenty do by do auta kupował już raz się tak dałam zrobić i mu lampy jakieś specjalne zafundowałam na urodziny

Cytat:
Mój miał 15 grudnia ur ale był na szkoleniu więc 24 dostanie prezenty urodzinowe i świąteczne, portfel z ochnika, sweter cieeeepły i książkę którą chcial myślę,że się spodoba, juz pewnie wie co, bo zostawiłam to głupia na wierzchu ! niech chociaż udaje że jest zaskoczony
heh mój zawsze udaje mimo że nieraz razem kupujemy np tą czapkę wczoraj kupiliśmy i potem mu ją dałam hehe udawał zdziwionego

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co dostanę ale wiem że kupił to w Sephora
bo zostawił torebkę przez chwilę na wierzchu

Ostatnio marudziłam, że odkąd jestem w ciąży to nie zostawiam wypłaty w perfumerii
no to ci pewnie zrobił niespodziankę

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

A ja dalej nie wiem o co kaman z tym klubem Chciałabym was poznać i zobaczyć na nk.Mam tak z dziewczynami na innym staraczkowym wątku.Jak się mozna do was dopisać?Trzba spełniac jakieś specjane warunki?
no trzeba tu długo z nami pisać ciebie to kojarzę od bardzo długiego czasu napisz do blackrose ona zaprasza do klubu

Cytat:
coralady dzięki za głosik jest tyle fajnych imion, że trudno się zdecydować
a ja zagłosowałam na Emilię bo gdybyśmy mieli córcię to by się tak nazywała

Cytat:
Ze spaniem to akurat roznie, bo generalnie jestem nocnym markiem i klade sie srednio ok 2 w nocy, ale mam pare pobudek miedzy innymi szczury mi skacza po klatce i budza, albo sikansko, albo po prostu oczy sie otwieraja i zamknac nie chca. No, ale przewracam sie na drugi bok i budze ok 10. Co do spania na wlasciwym boku. Kurcze wiem, ze powinno sie spac na tym lewym, ale no nie moge wytrzymac na nim za dlugo, bo zaraz mnie wszystko boli i mam problemy z oddychaniem. Tak jakby mi cos uciskalo. I teraz czy mam sie zmuszac mimo to, zeby dzieciak byl lepiej dotleniony czy jednak swiat sie nie zawali jak bede spala na prawym. Jak sie w nocy budze i jestem na prawym to mam lekkie wyrzuty sumienia, ale no co mam zrobic? Moj komfort tez chyba jest wazny

ja też często śpię na prawym boku albo na płasko bo po prostu tak mnie nic nie boli. mały się rusza przesuwa jakkolwiek bym nie spała więc chyba źle mu nie jest, staram się spać na lewym boku ale czasem już mnie boli jak za długo tak leżę i wtedy śpię na prawym bądź płasko

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:18   #3649
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
to pewnie o mnie chodzi hihihih....mialam przez jakis czas wstret do kompa,zle sie czulam to pewnie wtedy pisane bylo...a teraz to nawet nie chce mi sie tego szukac bo pewnie by zeszlo conajmniej 2 godziny...
Dawno temu, to było zakładanie klubu, a jakieś dwa dni temu Jok3r wyjaśniała na tym forum o co z tym klubem chodzi - mamy klub, do którego zapraszane są "zaufane" osoby co się długo z nami udzielają, bo tam piszemy o prywatnych sprawach.
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 11:19   #3650
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
może mnie olśni przy porodzie, bo póki co nasz synek dalej bezimienny. już mnie to trochę denerwuje bo wszyscy pytają czy mamy już imię dla małego
.
my jakoś tak wymyślailiśmy i ja stzrliłam Tymek i mojemu strasznie się spodobało.Mi też podpasowało i na razie tak zostało.Tylko teraz czy będzie Tymoteusz czy Tymon

Stary 2010-12-21, 11:19   #3651
trzyrazyi
Zadomowienie

Ja sie zastanawiam pomiedzy OLIWIA a MAJA,...myslalm o natalii ale juz jest w rodzinie ..potem chcialam emilie ale tez jest.....ktore wam sie bardziej podoba??????
Stary 2010-12-21, 11:22   #3652
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

eh no doczytalam
ale w kazdym temacie sie wypowiedziec nie sposob

Cytat:
Iweczka podkłady do przewijania z babydream takie w kolorowe misie o wymiarach 60 X60 cm. przydadzą się i do domu i do szpitala, w ogóle w sumie wszędzie i za 10 sztuk - 13 zł
a jak jest ich wiecej to ma oznaczac ze sa jednorazowe?? czy to folia i mozna dluzej uzywac?

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja nie ma wydzieliny ale takie na sutkach zaschnięte coś żółtego takie fuj - grudki takie budyniowate
ja mam takei twarde zaschniete jakby strupki ze skory...

Cytat:
Wie moze ktoras z was ile dziecko 4-5 miesieczne moze przebywac w foteliku samochodowym...wiem ze najlepiej to na plaskim ale pplanujemy do polski na wakacje jechac autem ale sama nie wiem czy niuia da rade wiadomo postoje beda ale sama nie wiem....takze wie ktos moze???
ja slyszlam ze dziecko wytryzma w foteliku bez zmiany pozycji ok 2h ale w praktyce to nie wiem jak jest - to info od faceta ze sklepu z wozkami ;p

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
To ja już na wagę nie narzekam, w ciągu tego tygodnia tylko 0,2 kg + 2 cm do przodu mały teraz nie ma czasu na tycie tylko rozrabia ciągle dorzucę zdjęcie gniazdka z dziś
ale jestes zgrabna mamusia

Cytat:
mi chyba najbardziej odpowiada mama perfecta na rozstępy. fajny zapach i dobrze się rozsmarowuje
no ja ostatnio dostalm od koleznaki na gwiazdke ten perfecta mama do bisutu i na rozstpy i tez mi sie aridzj epodoba niz babydream fur mama z rosmana i szybciej sie rozsmarowuje, ale wydaje mi sie ze niewiele pomoze
a dziewczyny jak ja mam takie baiel rozstepy jak skora to znaczy ze to moej stare czy nowe tez sie mogly porobic biale?? bo mam tyle tych bialych ze juz samam nie wiem

Cytat:
nikt mnie nie rozumie, jak się komuś żale to ''daj spokoj w ciazy jesteś'' a ja się czuję jak krooowa a nie kobieta
no trzeba coś z tym zrobić
eh ja mam cso podobengo czuje sie neiatrakcyjna kobieta a w zasadzie nie czuje sie kobieta cuzje sie nijak gruba brzdydka

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
w domu siedzisz, mam nadzieję? zdrowiej szybko!
no wlasnei dizs juz poszam dopracy bo zaleglosci beda za duze, ale nie czuje sie wcale lepiej i chyba niedlugo wybede do domu bo sie w miare obrobilam, jescze 2 tyg i wolne na pol roku

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
[LEFT]to jest nas dwie kuruj się- zyczę zdrówka!!!!!
dzieki ja tobie tez zdroweczka zycze a robisz sobie jakeis inhalacej bo ja jzu eni daje rady z tym moim katarem i zastanwiam sie co moe wdychac zeby jakso rozciencyzc go i spowodowac zeby przestal mi zatykac nos

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no to w domku siedzisz mam nadzieję
w klubie masz wyjaśnione dlaczego w skrócie zła nazwa była i teraz jest nowy, musisz napisać na nk do black
dzieki ego musze zaraz poczytac co w klubie bo mam zaleglosci

mielgo dizonka zycze
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:23   #3653
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czescale zaszalalam na allegro dzisiaj bylo juz 3 kurierow z ciuszkami niby swieta ale przesylki ekspresowe
no te ciuszki jakoś szybko idą ja niestety nie czekam już na żadną paczkę buuu...

Cytat:
Ja sie zastanawiam pomiedzy OLIWIA a MAJA,...myslalm o natalii ale juz jest w rodzinie ..potem chcialam emilie ale tez jest.....ktore wam sie bardziej podoba??????
mnie się bardziej Oliwia podoba

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:24   #3654
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam !!!
Ja juz po wizycie u gin. bylam przez to swedzenie ciala dala skierowanie na badania krwi i teraz czekam do jutra na wyniki i z nimi do gin. troszke sie ich obawaiam bo w tej ciazy wszystko sie mnie ima wiec kto wie czy cholestaza sie do mnie tym razem nie dobrala .....moze to byc tez przez to ze tyje szybko juz 70 na liczniku wiec od tego tez skora swedzi ale to swedzenie jest tak wkurzajace ze opisac sie nie da.Najgorzej jak sie cieplo ubiore lub poloze po prostu TRAGEDIA!!!!!

Co do rozstepow mam 2 malusienkie po pierwszej ciazy kolo pepka takie cm pojawily sie wtedy w 40 tyg przed samym porodem bodajze 3 dni????Brzuch mialam ogromny wiec ciesze sie ze wiecej nie wyszlo!!!!I jeszcze na bokach mam ale to sie zrobily po ciazy jak szybko schudlam wiec i tak zle i tak nie dobrze ...teraz jak narazie nic nie ma ale zapewne sie pojawia jak bede tak szybko na wadze przybierac.....piersi-rozstepow brak i niech tak zostanie
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:30   #3655
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Ja dła małego zamówiłam troszkę ciuszków,babeczki wysłały środa-czwartek pocztą i doszły wczoraj.Szybko jak na przedświąteczny tłok.Za to kurierzy,bynajmniej niekóre firmy mają opóżnienia z tego co wiem

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Witam !!!
Ja juz po wizycie u gin. bylam przez to swedzenie ciala dala skierowanie na badania krwi i teraz czekam do jutra na wyniki i z nimi do gin. troszke sie ich obawaiam bo w tej ciazy wszystko sie mnie ima wiec kto wie czy cholestaza sie do mnie tym razem nie dobrala .....
włąsnie miałam o tym pisać..od paru dni mam swędzące rumienie na dłoni.Wieczorem ręka mi puchnie.Myślałam,że to podrażnienie to moze od detergentów,ale jak czytam o cholestazie to się zastanawiam:con fused:

Stary 2010-12-21, 11:33   #3656
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do spania o ja uwielbiam spac na lewym boku ale przez ta moja rwe nie daje rady bo mnie noga boli i szczypie i sie po prostu nie da wiec spie we wszystkich mozliwych pozycjach i jakos nie przywiazuje wagi do tego czy prawy czy lewy bok-choc gdyby mnie nie bolala noga zapewne bylby lewy

Imie dla malenstwa mielismy wybrane na dlugo przed zanim zaczelismy sie starac Aleksandra-Maria bedzie choc w 4 m-cu mnie wzielo na Nadie ale mi przeszlo Wiadomo ze nikt nie bedzie jej wolal dwuimiennie ale tak nam sie podoba
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:33   #3657
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziś mam trochę sprzątania, więc tylko w przelocie będę. Po południu po choinke wreszcie

tak w skrócie:
Oliwia czy Maja: OLIWIA

coralady napisz mi prywatną z danymi do nk to wyśle Ci zaproszenie

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-12-21 o 11:34
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:33   #3658
agaaga89
Zakorzenienie

Ja przyznam, że co do wyboru imienia dla synka nie sugerowałabym się opinią innych to budujące oczywiście, jak ktoś mówi, że bardzo podoba mu się imię X, ale myślę, że to głównie sprawa intuicji i wyboru rodziców malucha a nie sugestii innych ludzi

Stary 2010-12-21, 11:33   #3659
aja1
Zakorzenienie

Kampasiula to lepiej powiedz lekarzowi.

Ja też zaczęłam czytać o tym , ale mnie tylko cycki swędzą niemiłosiernie.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-21, 11:34   #3660
agaaga89
Zakorzenienie

A używacie może kremu na rozstępy z gerbera???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości