|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Wyslalam smsa do Justynacz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siala podpisuję się pod tym, co powiedziały dziewczyny... trzym się, silna kobieta z Ciebie i dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co kupic/ dać dziecku na kaszel ? Nie chce wyladowac w tym tyg znowu w szpitalu... kaszle mi kurde tak srednio a lekarz zapewne mnie na szpital odesle od razu wiec bym chciala cos zaradzic w domu a potem do lekarza jak nie przejdzie
#3636 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem, bo nie podawalam, ale moze idz do apteki i farmaceutki zapytaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Rozeznanie
|
ja podawaałam flavamed dla dzieci
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Ok dzieki Entertete
![]() ![]()
#3639 |
Raczkowanie
|
renatka przejdź się lepiej do lekarza, Weronice kaszel się utrzymuje już 2tygodnie(byłam tydz temu ale tylko syropek bo oskrzela czyste) i wczoraj byłam znowu bo poprawy nie ma i już antybiotyk bo coś wysłuchał na oskrzelach no i to za długo już kaszle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Rozeznanie
|
Wojtuś też jest na antybiotyku. Z piątku na sobotę w nocy dostał takiego ataku kaszlu że mieliśmy z małżem jechać na pogotowie, ale mu przeszło i usnął. Obecnie jest już lepiej.
No i mamy już 5 ząbków. (Dwie dolne jedynki, górną dwójkę prawą i górne jedynki). Ale idzie jeszcze górna lewa dwójka... Tylko szkoda mi bąbla, bo bez syropu przeciwbólowego lub Viburcolu i maści się nie obejdzie.
#3641 |
Zakorzenienie
|
Bylam jednak u lekarza i dala syrop jakiś do podawania co 12godzin. I jesli do czwartku poprawy nie bedzie mamy znów przyjechać. Do szpitala nie chce bo tam panuje biegunka, rotawirus itd. Wiec nie mam zamiaru tam miesiac siedzieć. Mam nadzieje ze jej przejdzie.
W nocy co chwile sie budzila i smoczka chciala wiec jestem wyspana chocby wcale :/
#3642 |
Raczkowanie
|
trzymam kciuki za chorujące dzieciaczki oby szybko wróciły do zdrowia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
dzis bedzie to samo co wczoraj, teraz bylam na piwku i mama do niej zagladala to sie tez budzila juz kilka razy
![]() A pozatym juz taka nowina lepsza to dzis konczy 7 miesiecy ![]()
#3645 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ogladałam właśnie na tvn o tych bucikach gucio i nawet mi sie spodobały ale kupie je dopiero na jesień zimę a co wy o nich sadzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Glooria jakie buciki ?
![]() Moja bidula takiego kataru jeszcze dostala ze z noska jej cieknie ![]() A ja rano musialam do PUP jechac sie podpisac :/
#3647 |
Raczkowanie
|
buciki gucio wpisz w google lub zobacz w archiwum ddtvn
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Co one takie drogie ?!
#3649 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem bardzo dobre jakościowo są Bärenschuhe z Deichmanna - całe ze skórki, z miękką podeszwą. Kosztują 99 zł, ale często można kupić ostatnie pary za około 49 zł.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
Ja kupiłam Wojtkowi buty Elefanten w Deichmanie kosztują 99 zł ale też ostatnie pary można kupić za pół ceny
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Ja bucikow jeszcze nie kupuje. Zaczekam az zacznie wstawac chociaż.
I musze sie pochwalic (oby nie zapeszyc) Natala zdrowieje! ![]() ![]()
#3653 |
Rozeznanie
|
ja na razie nie kupuję butów, tylko miękkie kapcie na dwór coby nie było zimno, a tak póki nie chodzi to przychylam sie do glosów, że buty są zbędne a może nawet szkodliwe
wyzdrowieje! ![]() Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-03-24 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
Niezawsze, tak, do chodzenia - mają mięciutką podeszwę i co moim zdaniem ważne nie są z plastiku czy innego szajsowatego materiału.
Enter, na razie też ubieram Natalce tylko miękkie bambosze na spacer. Buciki kupię dopiero, jak zacznie chodzić, a i tak w miarę możliwości będę ją puszczać boso ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jeszcze nie kupuje Mai bucikow, poczekam az sama zacznie chodzic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Niezawsze tez sie ciesze
![]() I zaczela dzis gadac mama , baba, non stop nawija mama baba. Masakra. Mama juz wczesniej powiedziala jak w szpitalu bylysmy a teraz cos ja opetalo chyba heh
#3657 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
Dziekuuuuje
![]()
#3660 |
Raczkowanie
|
CZESC DZIEWCZYNY
![]() Pewnie juz o mnie zapomniałyście ( albo byście zapomniały gdyby nie facebook ![]() ![]() ![]() ![]() Wpadlam , zeby opowiedziec Wam historie, ktora nam sie z Anastazja zdarzyla ostatnio i zapytac o pare spraw ![]() ( bedzie pewnie duzo czytania ![]() Dwa tygodnie temu ( rowne) Anastazje dotknela bigunka ( zielona, smierdzaca, ze sluzem) - lalo sie z niej jak z kranu. Nie chciala nic jesc i pic, ani kropelki, wiec wieczorem wyladowalismy w szpitalu.... Lekarze podejrzewali u niej rotawirusa ( albo pochodne cos) i "polozyli" nas w izolatce razem z innymi rotawirusowymi maluchami... 4 dni siedzialysmy w szpitalu, podawali kroplowki i czekali chyba na cud... Dopajałam ją ( jak sie dala, zwykle przez sen) herbatkami, wodą i mlekiem ( NAN pro 2).... A tu ZERO poprawy. W koncu pomyslalam sobie - jak daję małej mleko to sie potem skreca i kupy lecą i nie chce jesc. Wiec odstawialm jej po cichu mleko i dopajalam sama herbata.. Po dniu zaczela jesc obiad ( kartofle, marchewka), herbatniki, biszkopty jak szalona. W szpitalu jak zauwazyli ze je i pije to nas puscili. Wyniki badan ( mocz - wszystko ok, wymaz kupy - rotawirus i adenowirus UJEMNY)- wiec pytam lekarza - o co chodzilo ?!? Uslyszalam "biegunka pochodna od rotawirusa pewnie, grypa, wirus jakis. Zapytlaam - A moze mleko ?! Odpowiedz - NIe, nie , NIE... We wtorek wypis do domu. Wiec zaczelam znowu malej dawac mleko w srode... i historia od poczatku ta sama. Zero picia i jedzenia, albo tyle co nic. Melka dawalam je zaledwie 100 ml na dobe ( jak wypila) reszta to herbatki i zupki byly. Bieguunku ustaly. Wolaliśmy lekarza naszego do domu w srode i piatek. SUGEROWLAAM MLEKO, opowiadalam jak po nim sie zachowuje - uslyszlam "po biegunkach dzieci tak maja... przekona sie w koncu"... Dostalam liste lekow - probotyki, elektrolity w plynie, cuda wianki ( fortune kosztowalo) wiec tym sposobem ( i dopajaniem na sile przez placz) pociagnelismy do soboty... W sobote poszlismy PRYWATNIe do pani doktor, ktora jest ordynatorem oddzialu dzieciecego innego szpitala. Ma swietna opinie i duze doswiadczenie. Bylam przekonana ze w koncu nam pomoze. Badała Anastazje okolo 15 minut ( osluchiwala, gniotla brzuch, zagladala w uszy, buzie, tylek, wszedzie) - NIC nie znalazla. A od soboty u Anastazji pojawil sie katar, czerwone oczy i kaszel. Pluca jednak miala czyste i oskrzela. Pani doktor zlecila nam odczekac do niedzieli - zobaczyc czy bedzie poprawa ( bo mała była nieprzewidywalna z jedzeniem i piciem). Jak nie kazal zglosic sie na jej oddzial w celu dokladnych badan. Niedziela rano - kaszel jak u gruzlika, katar leci, biegunka znowu, oczy czerwone, placz, kolka... Wiec po poludniu juz bylismy w drugim szpitalu. Na SORze badała Anaztazje druga pani ordynator - neonatolog. Sugerowałam jej alergie na mleko. Badała Anastazje chyba poł godziny. Zajrzała jej dosłownei wszedzie gdzie sie dalo i mówi: " No alergia pokarmowa to OSTATNIE co podejrzewam. Tutaj jest zapalenei oskrzeli, ucha srodkowego lewego, zapalenie spojowek, nierzyt nosowo gardlowy, biegunka, brak łaknienia spowodowany wirusowym zapaleneim oskrzeli"... Zostalismy przyjeci na oddzial. Znwou kroplowki. Tym razem kazali mi podawac jej wylacznie mleko... Jak sie domyslacie - bylo jeszcze gorzej. Przy kazdym obchodzie sugerowalam lekarzom alergie na to mleko - zero reakcji. Zrobili jej RTG klatki, USG brzucha, badania krwi rozne, posiew moczu, posiew kupy na rotawirusy ( bo pierwsze badanie moglo przeciez zle wyjsc ich zdaniem) i inne badania. Dostala stos lekow na wszystko ![]() Minely dwa dni meczarni - zero poprawy, tylko placz i kolki. W KONCU - pojawil sie mily pan doktorna obchodzie i mowie mu - A MOZE NAPRAWDE PROBLEM TKWI W MLEKU - pan doktor odpowiedzial - dyskutowalismy juz o sprawie Anastazji, myslelismy nad roznymi opcjami, no tak, tutaj rotawirus wyszedl ujemnie znowu, tak tak. Zmienimy jej diete na BEBILOT PEPTI i zobaczymy. Wieczorem dostala pierwsza butelke - wypila 80, godzie pozniej znowu 80 - zasnela jak zabita. Rano pila z wlasnej woli chetnie, po poludniu i tak caly dzien. Zero kolek, mniejszy kaszel, oczy zdrowe, ucho zdrowe... Wieczorem na obchodzi pan doktor uradowany stwierrdizl ze jak kolejny dzien bedzie taki dobry, to wyjdziemy do domu. No i wczoraj wieczorem wyszlismy! koniec historii: Okazalo sie ze Anastazja ma alergie na bialko mleka - nie trawi laktozy. Prawdopodobnie od samego poczatku, wszystkei objawy, byly objawami alergicznymi. Zmyłką dla lekarzy ( a było ich lacznie 7, ktorzy badali Anastazje) BYL BRAK OBJAWOW SKORNYCH - zadnej wysypki, rumienia, suchej skory - NIC. Jedynei pare kropek koło ust. I oto koniec naszej szpitalnej historii ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- A teraz kilka pytan ![]() CZY JAKIS MALUCH TUTAJ TEZ JEST NA BEBILONIE PEPTI??? Co oprocz mleka mge jej podawac do picia i jedzenia? Jakie kaszki ? Jestem kompletnie zielona. mimo, ze lekarze pozwolili mi jej dawac do jedzenia wszystko, to boje sie powrotu historii... ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Aaa dodam jeszcze ze w szpitalu zarazilismy sie z Krzyskiem rotawirusem oboje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.