Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-05, 19:59   #3631
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê ma³o warzyw ale tak to bardzo ³adna redukcja. Wyluzuj trochê, b±d¼ cierpliwa, uprawiasz jaki¶ sport? i ile wa¿ysz i masz wzrostu? Mo¿e nie masz z czego chudn±æ? ( wybacz, je¶li pisa³a¶ wcze¶nie, mog³am przegapiæ. )
Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Jezeli chodzi o zaparcia, to proponuje odstawic na razie platki owsiane. Ja mialam straszne zaparcia, na poczatku na R nic mi nie bylo i jadlam owsianke, pozniej doszly zaparcia i wzdecia, po konsultacji tutaj z wizazankami i poszperaniu w necie odstawilam owsianke, tak na tydzien, zwiekszylam spozywanie suszonych sliwek, popijalam herbatke koperkowa i zaparcia minely. Teraz wrocilam do owsianki znowu i jest ok.
Dziêkujê Wam dziewczyny!
Waga stoi w miejscu od ponad miesi±ca Wczesniej by³am cierpliwa, ale no wakacje id±.. wiem, ¿e zastoje siê zdarzaj±, ale ju¿ kombinuje jak t± wagê ruszyæ a ona nic (i jeszcze ro¶nie czasami..)
Æwiczê insanity i jesli chodzi o sam± sylwetkê to widzê poprawê, ale t³uszczyk jest i tak, póki co

Warzyw normalnie jem du¿o, a dzisiaj rzeczywi¶cie mniej, bo mi siê znudzi³y pomidory i sa³ata, ale ju¿ jutro idê na zakupy
Placuszki na s³ono dla mnie s± mistrzostwem jesli tylko maj± suszona bazyliê

Ale zeby siê nie rozpisywaæ: dziekujê za rady, od jutra zacznê wdra¿aæ, owsiankê w sumie mogê bez ¿alu porzuciæ, w sumie mysla³am ¿e na zaparcia pomo¿e i dlatego ostatnio cze¶ciej jad³am, a tu proszê
Stary 2011-06-05, 20:02   #3632
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 82

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
inwersjaaa a to ma byc R, U czy P?
W sumie chyba U;>
Stary 2011-06-05, 20:12   #3633
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

always naughty, juz ci pisalam. Organizm sie broni. Najwyrazniej masz optymalne BMI i bf. Tyle. Jedyna rada jesli chcesz na sile chudnac to katorzniczy trening.

inwersja... to nei jest U. Raczej skromne R. Spowalniaj soie metabolizm dalej ;]

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:15   #3634
inwersjaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 82

Cytat:
inwersja... to nei jest U. Raczej skromne R. Spowalniaj soie metabolizm dalej ;]
Hmm... To w takim razie jak go rozkrêciæ/przyspieszyæ i przy tym nie tyæ?
Stary 2011-06-05, 20:26   #3635
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

santos - dziêki!! ale niestety wie¶niaki mi siê przejad³y, co wrzucaæ zamiast wie¶niaków i twaro¿ków? i co polecasz po treningu?

Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:31   #3636
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
santos - dziêki!! ale niestety wie¶niaki mi siê przejad³y, co wrzucaæ zamiast wie¶niaków i twaro¿ków?
tunczyka z puszki, lososia wedzonego, jajka na twardo/miekko/omlety. Ostatecznie mozesz zawsze jesc cieciorke, soczewice, fasole, tofu. Nie swirujmy w druga strone z tym bialkiem zwierzecym
Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
i co polecasz po treningu?
Bialko i wegle.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-06-05, 21:37   #3637
always naughty
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 799

[QUOTE=santos;27323205]always naughty, juz ci pisalam. Organizm sie broni. Najwyrazniej masz optymalne BMI i bf. Tyle. Jedyna rada jesli chcesz na sile chudnac to katorzniczy trening.
QUOTE]

Pamiêtam, ¿e pisa³a¶. Nie wiem jakie mam bf, ale jak z 1.5 roku temu mia³am okazjê zmierzyæ to pamietam ¿e siê przerazi³am bo by³o na prawdê bardzo wysokie, a moja sylwetka siê od tamtego czasu nie zmieni³a..
Na razie jeszcze nie odpuszczê redukcji, szczególnie ¿e 2-3 kilo to juz by³aby dla mnie du¿a ulga, a teraz æwicze insanity, to jest dla mnie masakryczny trening i póki co na wiêcej mnie nie staæ.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 01:48   #3638
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Dzis pozno wstalam i wczesnie pojde spac wiec malo zjadlam Poza tym jakos nie mam apetytu. Ja tak miewam , jeden dzien wsuwam jak odkurzacz, a kolejny prawie nic. Nie dyskutuje z organizmem, jem jak chce ;-)

U

Przed treningiem:
Baton energetyczny+odzywka bialkowa

trening pt 'dzieci, nie probojcie tego w domu' 1h: mega hardkorowych silowych + HIIT + 15 min jogi.

zaraz po: garsc zurawin suszonych i 2 sliwki suszone

Brunch (foto)

Jajecznica z 2 jaj i bekonu (obranego z wiekszosci tluszczu), 1 pomidorka i 1/2 cebulki

salatka owocowa mala: troche mango i troche mamey

3 plastry ciasta jak wczoraj z duza iloscia twarogu

kawa

Przekaska: pol kubka mixu peacan/nerkowce/migdaly

Spacer 3h

kawa
garsc nerkowcow

Kolacja (foto)

100g tunczyka z 1 awokado
pomidorek
kielki alfalfa

1 tortilla niebieska

Ktos oceni?

Skonczylam orzechy, wiecej jesc nie bede. Cera to jedna sprawa, permanentne lekkie wzdecie to druga. Przerobilam reszte nerkowcow na maslo orzechowe, maslo mi lepiej wchodzi.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 05062011.jpg (107,4 KB, 54 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 05062011(001).jpg (152,3 KB, 70 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 05062011(005).jpg (209,4 KB, 70 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-06, 07:57   #3639
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

Cytat:
Dzis pozno wstalam i wczesnie pojde spac wiec malo zjadlam Poza tym jakos nie mam apetytu. Ja tak miewam , jeden dzien wsuwam jak odkurzacz, a kolejny prawie nic. Nie dyskutuje z organizmem, jem jak chce ;-)

U

Przed treningiem:
Baton energetyczny+odzywka bialkowa

trening pt 'dzieci, nie probojcie tego w domu' 1h: mega hardkorowych silowych + HIIT + 15 min jogi.

zaraz po: garsc zurawin suszonych i 2 sliwki suszone

Brunch (foto)

Jajecznica z 2 jaj i bekonu (obranego z wiekszosci tluszczu), 1 pomidorka i 1/2 cebulki

salatka owocowa mala: troche mango i troche mamey

3 plastry ciasta jak wczoraj z duza iloscia twarogu

kawa

Przekaska: pol kubka mixu peacan/nerkowce/migdaly

Spacer 3h

kawa
garsc nerkowcow

Kolacja (foto)

100g tunczyka z 1 awokado
pomidorek
kielki alfalfa

1 tortilla niebieska

Ktos oceni?

Skonczylam orzechy, wiecej jesc nie bede. Cera to jedna sprawa, permanentne lekkie wzdecie to druga. Przerobilam reszte nerkowcow na maslo orzechowe, maslo mi lepiej wchodzi.
mniam jak ja lubie takie za³±czone zdjêcia zaraz ¶linka cieknie podoba mi sie ta niebieska tortilla.
te¿ stwierdzi³am ¿e musze s³uchaæ organizmu a nie sie wiecznie zastanawiaæ co powinnam zje¶æ i ile zobacze co z tego wyjdzie. nie ma co pchaæ na si³e, ani zagryzaæ piê¶ci aby czego¶ nie zje¶æ.
Stary 2011-06-06, 08:35   #3640
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Moje dzisiejsze R :
Sniadanie:

bulka grahamka podzielona na 3 kromi, dwie z szynka drobiowa,jedna z niskoslodzonym dzemem, wiesniak z garscia rodzynek

II sniadania:
beda jakies owoce

Obiad:
makaron pelnoziarsnisty,piers z kurczaka,pomidorki,ogorki malosone

Podwieczorek:
tutaj jeszcze nie wiem,ale moze jajo gotowane,garsc jakis orzechow

Kolacja:
salatka z wiesniaka,pomidorkow, cebulki i swiezego szpinaku

oceni ktos?
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:38   #3641
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Rka ( z³e samopoczucie, ból brzucha etc):

I¶: serek bieluch, 200g truskawek, ¶redniej wielko¶ci banan

II¶: Ok 28 dg piersi wêdzonej z kurczaka z pomidorem malinowym i dwoma ogórami ma³osolnymi

O: placki owsiane (ok 50 g p³atków z jednym jajkiem sma¿one na ³y¿ce oliwy) z kostk± pó³t³ustego twarogu i truskawkami- nie mam si³ gotowaæ

w miêdzyczasie sok marchwiowy jednodniowy, orzeszki

jak dam rade to 1.5 godz boksu

K: 2 jajka

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:08   #3642
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Lekka redukcja

I owsianka - 4 ³y¿ki p³atków na ok. szklance mleka (wlewa³am prosto do garnka, wiêc nie wiem dok³adnie ile), z ma³ym bananem, p³ask± ³y¿eczk± miodu, jedn± p³ask± ³y¿k± proszku budyniowego i dwiema kostkami gorzkiej czekolady startymi na wierzch
II dwie kromki chleba s³onecznikowego z mas³em i szynk± wiejsk±, miseczka rzodkiewek, potem jab³ko, cukierek nimm2
III du¿y talerz gêstej zalewajki z ziemniakami (jad³am na uczelni i w zasadzie tylko zupa siê kwalifikowa³a)
IV serek homo waniliowy (tylko aromat, bez cukru), gar¶æ s³onecznika
V jajecznica z dwóch jaj z warzywami

proszê o ocenê

p.s. pomimo weekendowych grzeszków waga minimalnie spad³a, przypiszê to bieganiu i skakance
Stary 2011-06-06, 14:30   #3643
Qunia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 238

proszê o szybk± odpowied¼: zupa na R (konkretnie pomidorowa, tak do popicia, bez ry¿u, makaronu - nie lubiê)! je¶æ? nie je¶æ? je¶li tak to z czym ³±czyæ? i jak zaliczamy zupy: t³uszcze, wêgle? (;

mo¿e dot±d zaniedbywa³am modlitwê, ale teraz, je¶li tam jeste¶, proszê, uratuj mnie SUPERMANIE! }

"cia³o pielêgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."
Qunia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:27   #3644
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze P.

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych-25g, szklanka mleka, garsc orzechow laskowych). za ma³o wiecej owsianych albo dodatków chyba ze dodasz kromke chleba

2sn.
- 2 kromki tutejszego chleba ciemnego (ponad 50g) z maslem, 50g tunczyka z wody, pomidor. oki

Ob.
- surowka z mieszanki salat i pomidora z lyzeczka oliwy z oliwek, 150g ryby gotowanej, pol woreczka kaszy gryczanej. za malo !!!!!

Podw.
- ok 200g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem + orzechy, bakalie

Kol.
- i wlasnie bede jadla dopiero ok 20 i zastanawiam sie co zjesc,
pewnie 3 kanapki z czyms lub 2 kanapki z czyms i caly serek wiejski tutejszy, sama nie wiem. 3 kanapki i serek powinny byc bo malo bylo !!

Dzis sie wszystko opoznilo (zwiedzalam) i obiad wyszedl dosc pozno, ok 15:30, wiec wszystko sie przesunelo i zastanawiam sie nad kolacja, powinnam tresciwie zjesc, bo 8 dni zostalo, a ponad 1kg musze przytyc.
j.w. za bardzo sie nie znam bo sama jestem na przytyciu, ale wiem jedno jesz za malo !! na tym nie przytyjesz... zapijaj sokami jeszcze, wypij jeden jakis w malej butelce albo przecierowy typu kubus albo np cappy 100% (sa w butelkach po 330ml) zawsze cos wiecej
Stary 2011-06-06, 15:28   #3645
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U?! prawie jak p dzi¶...
1¶n - szklanka mleka, cienki kawa³ek ciasta z truskawkami, sernika na zimno i tortu.
2h na rolkach.
2¶n - kefir 330 ml naturalny
obiad - dwa kawa³ki wêdzonej makreli, jajko sadzone, kawa³ek kalafiora, fasolka szparagowa.
podwieczorek - trzy kromki ¿ytniego razowego, dwie z mozzarell± i pomidorem, jedna z mas³em orzechowym. gar¶æ orzechów.
kolacja - wie¶niak light.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 15:40   #3646
Zelka_07
Raczkowanie

uuuuuuuu

¶: ciabata z mase³kiem, twaro¿kiem, warzywkami, 2kie³baski wiedeñskie na ciap³o z sosem czosnkowym
o: 2sadzone, plaster schabu ze ¶liwkami, ziemniak, mega micha sa³atki (sa³ata, rzodkiewki, pomidory, s³onecznik, jogo nat, czosnek)
p1: jab³ko
p2: pó³ kostki twarogu pó³t³ustego wymieszany z po³ow± banana, miodem i cynamonem
k: puszka makreli i 1 lub 2 kromki chlebka z mas³em na warzywa po tym obiedzie ju¿ dzi¶ nie spojrze

ocenicie?
Stary 2011-06-06, 15:43   #3647
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 340

gdybym byla na takim P co skomplikowana_18 schud³abym maxymalnie ja nie wiem jak ty myslisz ze na tym utyjesz. ja sie zapycham 3obiadami na dzien, ryze gotuje na kolacje co dzien sobie wale tone frytek, unikam chleba zastêpuej to daniami TROCHE WYSI£KU a nie posmarowaæ kanapeczke i cos na ni± po³o¿yæ.

chyba wracam do mojej wagi dzisiaj by³o 47,5 50 i styka. (161cm)
tak mnie nerwy wykonczy³y

Edytowane przez Agu¦87
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:44
Agu¦87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:45   #3648
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
uuuuuuuu

¶: ciabata z mase³kiem, twaro¿kiem, warzywkami, 2kie³baski wiedeñskie na ciap³o z sosem czosnkowym
o: 2sadzone, plaster schabu ze ¶liwkami, ziemniak, mega micha sa³atki (sa³ata, rzodkiewki, pomidory, s³onecznik, jogo nat, czosnek)
p1: jab³ko
p2: pó³ kostki twarogu pó³t³ustego wymieszany z po³ow± banana, miodem i cynamonem
k: puszka makreli i 1 lub 2 kromki chlebka z mas³em na warzywa po tym obiedzie ju¿ dzi¶ nie spojrze

ocenicie?
Mi siê podoba, tylko ten jeden ziemniak jaki¶ taki smutny. mo¿esz wrzuciæ gdzie¶ trochê orzechów, nie zaszkodzi.
Stary 2011-06-06, 15:48   #3649
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
U?! prawie jak p dzi¶...
1¶n - szklanka mleka, cienki kawa³ek ciasta z truskawkami, sernika na zimno i tortu.
2h na rolkach.
obiad - dwa kawa³ki wêdzonej makreli, jajko sadzone, kawa³ek kalafiora, fasolka szparagowa.
podwieczorek - trzy kromki ¿ytniego razowego, dwie z mozzarell± i pomidorem, jedna z mas³em orzechowym. gar¶æ orzechów.
napewno nie p najwy¿ej s³abe u. tymbardziej ¿e obiad bez wêgli 2¶n sam kefir i tragiczna kolacja. a to ciasto to pewnie na rolkach ca³e spali³a¶

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Mi siê podoba, tylko ten jeden ziemniak jaki¶ taki smutny. mo¿esz wrzuciæ gdzie¶ trochê orzechów, nie zaszkodzi.
ziemniak smutny bo wola³am wiêcej sa³atki jak ju¿ hurtowo narobi³am do orzechów musze wróciæ. jeszcze niedawno gar¶ciami podjada³am ale mi chyba bokiem wysz³y bo teraz je omijam.
Stary 2011-06-06, 15:51   #3650
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
napewno nie p najwy¿ej s³abe u. tymbardziej ¿e obiad bez wêgli 2¶n sam kefir i tragiczna kolacja. a to ciasto to pewnie na rolkach ca³e spali³a¶

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

ziemniak smutny bo wola³am wiêcej sa³atki jak ju¿ hurtowo narobi³am do orzechów musze wróciæ. jeszcze niedawno gar¶ciami podjada³am ale mi chyba bokiem wysz³y bo teraz je omijam.
kefir mi siê paskudny zagrza³ w samochodzie a nie by³o nic innego, bleee. wêgle obiadowe trochê nadrobi³am w podwieczorku, ale to 1 ¶niadanie to mi wysz³o dzi¶. kolacja - wiêcej nie wcisnê... ja kocham orzechy, ale czasem przesadzam z mas³em i te¿ potem je omijam przez jaki¶ czas.
Stary 2011-06-06, 16:12   #3651
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
kefir mi siê paskudny zagrza³ w samochodzie a nie by³o nic innego, bleee. wêgle obiadowe trochê nadrobi³am w podwieczorku, ale to 1 ¶niadanie to mi wysz³o dzi¶. kolacja - wiêcej nie wcisnê... ja kocham orzechy, ale czasem przesadzam z mas³em i te¿ potem je omijam przez jaki¶ czas.

aj tam ja wczoraj wtryni³am du¿o wiecej ciacha i do wczorajszego jad³o powinnam dopisaæ 2 ma¶lane rogali pó¼nym wieczorem wiêc pobi³am wszelkie rekordy ³akomstwa. czasem trzeba zaszaleæ raz sie ¿yje
Stary 2011-06-06, 17:33   #3652
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

Dzisiejsze P.

Sn.
- owsianka taka jak zawsze (4 lyzki platkow owsianych-25g, szklanka mleka, garsc orzechow laskowych-15g), herbata z cytryna.

2sn.
- 2 kromki chleba tutejszego ciemnego (55g) z maslem, 50g tunczyka z wody, pomidor.

Ob.
- surowka z mieszanki salat i pomidora z lyzeczka oliwy, 120-130 piersi z kurczaka grilowanej, 50g ryzu brazowego tutejszego.

Podw.
- ok 180g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem, kostka gorzkiej czekolady (90% kakao).

Kol.
- beda chyba 2 kromki chleba ekologicznego z pasta z avokado, 2 jaja na miekko, pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryna.

Po.
- ok 150g serka naturalnego (homogenizowanego) z wkrojonym kiwi.

I jak?
Wczoraj tez jadlam jednak na kolacje 2 jajka na miekko i nie nie za duzo tych jajek.

Wiem, ze do bani ten jadlospis, bo ciagle to samo i w sumie jak to czytam, to nie jest az tak duzo...
Wtedy jak tyle tylam, to jadlam wiecej kcal, wiec chyba musze do tamtego jadla powrocic, bo byl skuteczny.

Edytowane przez skomplikowana_18
Czas edycji: 2011-06-06 o 17:34
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:48   #3653
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

U

I. Owsianka z (3 ³. p³atków owsianych, 1 ³. siemienia lnianego ) z ma¶lank±, bananem, suszonymi daktylami i pestkami dyni. Dwa plastry piernika.

roz³o¿one w czasie - od 6:50 do 18 by³am poza domem gdzie¶ tam w miêdzyczasie godzinny trening smoczych ³odzi.
II. Kanapki: z dwóch kromek razowca z mas³em, ¿ó³tym serem, rzodkiewk± / jedna kromka z mas³em, kie³bas± i rzodkiewk±. 1,5 reddsa sun.

III. Pier¶ kurczaka w marynacie, du¿a porcja rissotto pieczarkowego, ogórki po rzydowsku. Kawa z mlekiem.

je¿eli zg³odniejê
IV. Miseczka truskawek z miodem i kilkoma ³y¿kami naturalnego serka homogenizowanego .

jak to siê prezentuje? generalnie nie ma spiny i jem raczej na luzie, ale nie chcia³abym przesadzic w ¿adn± stronê. mo¿na prosic o ocenê?

Edytowane przez poppy seed
Czas edycji: 2011-06-07 o 16:39
poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:57   #3654
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Utrzymanie

¶niadanie: serek wiejski [200g], paczuszka musli z biedronki [50g], jab³ko, kawa rozpuszczalna z mlekiem 0,5% i cukrem trzcinowym
pó¼niej: bakalland UP [50g] - rodzynki, orzechy laskowe i nerkowce
II ¶niadanie: bu³ka ze sklepiku szkolnego - kajzerka z serem, majonezem (chyba), szynk±, sa³at± i takimi tam
obiad: talerz zapiekanki ziemniaczanej na bazie ¶mietany z serem ¿ó³tym i pomidorem
podwieczorek: spora gruszka z cynamonem
kolacja: serek wiejski lekki ze szczypiorkiem, papryk± ostr± i rzodkiewk±, filet z makreli wêdzonej

+ duuu¿o wody mineralnej z lodem i cytryn±, sok Gerberek jab³kowy [175ml], troszkê Grze¶ka, sporo gumy Orbit dla dzieci

wiêcej "grzechów" nie pamiêtam, za ¿adne nie ¿a³ujê.

dziewczyny, mogê liczyæ na odzyskanie okresu z takim jad³ospisem? nie mam ju¿ blisko pó³ roku i powoli siê poddajê. nawet po luteinie nie wyst±pi³. :< chcê dostaæ, unormowaæ i zabraæ siê z powrotem za æwiczenia. nie by³y jakie¶ kator¿nicze, ale przeczyta³am, ¿e najlepiej na jaki¶ czas z nich zrezygnowaæ.

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 18:30   #3655
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
U?! prawie jak p dzi¶...
2h na rolkach.
chyba kpisz.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-06-06, 18:35   #3656
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie:
miseczka p³atków nestle frutina z otrêbami granulowanymi z jab³kami i mlekiem
2¶niadanie: dwie kromki chleba ¿ytniego z dyni±;
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem,
z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i d¿emem wi¶niowym;
plaster arbuza, gar¶æ czere¶ni
obiad: pier¶ z kurczaka w curry, s³odkiej papryce i zio³ach, duszone warzywa(marchew, cukinia, fasolka szparagowa, papryka) w sosie pomidorowo-bazyliowym, pó³ woreczka br±zowego ry¿u
podwieczorek: miseczka twaro¿ku pó³t³ustego z truskawkami i miodem
kolacja: jajecznica z 2 du¿ych jaj, sma¿ona na ma¶le ze szczypiorkiem i awokado, kromka ¿ytniego z dyni±

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 18:48   #3657
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie:
miseczka p³atków nestle frutina z otrêbami granulowanymi z jab³kami i mlekiem
2¶niadanie: dwie kromki chleba ¿ytniego z dyni±;
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem,
z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i d¿emem wi¶niowym;
plaster arbuza, gar¶æ czere¶ni
obiad: pier¶ z kurczaka w curry, s³odkiej papryce i zio³ach, duszone warzywa(marchew, cukinia, fasolka szparagowa, papryka) w sosie pomidorowo-bazyliowym, pó³ woreczka br±zowego ry¿u
podwieczorek: miseczka twaro¿ku pó³t³ustego z truskawkami i miodem
kolacja: jajecznica z 2 du¿ych jaj, sma¿ona na ma¶le ze szczypiorkiem i awokado, kromka ¿ytniego z dyni±

queen? pysznie, Kochana! jeste¶ moj± inspiracj±. ^^
ale ja bym siê chyba nie najad³a takim ¶niadaniem.

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-06 o 18:49
Stary 2011-06-06, 19:00   #3658
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie

¶niadanie: serek wiejski [200g], paczuszka musli z biedronki [50g], jab³ko, kawa rozpuszczalna z mlekiem 0,5% i cukrem trzcinowym mleko zamieñ na co najmniej 1,5% - takie odt³uszczone jest bezu¿yteczne
pó¼niej: bakalland UP [50g] - rodzynki, orzechy laskowe i nerkowce ok
II ¶niadanie: bu³ka ze sklepiku szkolnego - kajzerka z serem, majonezem (chyba), szynk±, sa³at± i takimi tam doda³abym owoc, szczególnie, ¿e kajzerki s± ma³e
obiad: talerz zapiekanki ziemniaczanej na bazie ¶mietany z serem ¿ó³tym i pomidorem ok
podwieczorek: spora gruszka z cynamonem co¶ bym tu doda³a, np. serek albo jogurt jaki¶
kolacja: serek wiejski lekki ze szczypiorkiem, papryk± ostr± i rzodkiewk±, filet z makreli wêdzonej dlaczego lekki? zamieñ na zwyk³y i dodaj wêgle

+ duuu¿o wody mineralnej z lodem i cytryn±, sok Gerberek jab³kowy [175ml], troszkê Grze¶ka, sporo gumy Orbit dla dzieci ok

wiêcej "grzechów" nie pamiêtam, za ¿adne nie ¿a³ujê.

dziewczyny, mogê liczyæ na odzyskanie okresu z takim jad³ospisem? nie mam ju¿ blisko pó³ roku i powoli siê poddajê. nawet po luteinie nie wyst±pi³. :< chcê dostaæ, unormowaæ i zabraæ siê z powrotem za æwiczenia. nie by³y jakie¶ kator¿nicze, ale przeczyta³am, ¿e najlepiej na jaki¶ czas z nich zrezygnowaæ. przede wszystkim zamieñ mleko na t³uste, jedz orzechy/pestki, jajka, awokado, t³uste ryby, rób sobie jajecznicê na ma¶le... waga w normie?
jw.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-06, 19:03   #3659
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
chyba kpisz.

No jak na mnie to sza³ dzi¶ normalnie.
Stary 2011-06-06, 19:06   #3660
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

dziêki, emelie. mleka nie mogê zmieniæ, bo mam nietolerancjê laktozy. uwielbiam nabia³, dlatego cieszê siê, ¿e organizm znosi jako¶ chude przetwory. niskot³uszczowy wie¶niak by³ wyj±tkowo. akurat znalaz³am taki w lodówce. zreszt± smakuje mi ten biedronkowy ze szczypiorkiem i lekki z pi±tnicy. gdyby nie brak okresu, kupowa³abym tylko te dwa. waga do wzrostu ok.

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-06 o 19:09
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.