|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Zmalowana -jak minela noc? cos sie ruszylo??
Vaniliova - ale jak to, juz?? ![]() Monia - co do sukienki na ramiaczkach to mi sie wlasnie wydaje, ze ze wszystkich ciuchow, jakie mam wlasnie w takiej sukience wygladam z brzuszkiem dwa razy grubiej. I chyba mi sie nie wydaje he he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Bartessa, a Ty do kiedy masz czas na SN? Bo coś pamiętam, że lekarz dał Ci ultimatum, że jak nie urodzisz do pewnego terminu sama, to będą Ci robić CC ze względu na wagę dziecka, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() daje zaklad ze zaczne rodzic w czwartek w nocy tzn jutro, zawsze takiego pecha mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
obiecane zdjecia - nowa kieca i brzuchol w pasiaku który sprawia wrazenie wiekszego niz w rzeczywistosci... 37tc
dzis mnie nawiedza elektryk o 14, o 12:30 pediatra bo malemu njakis parch na zgieciu łoia sie zrobil, swedzi i juz tydzien sie babrze... musze jeszcze jechac do castoramy oddac pojemniki bo do szafy nie wchodza, za duze. i posprzatac bo kochane urwisy wczoraj rozjezdzaly i rozdeptywaly w pokoju paluszki... |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym, ze u nas w miescie do zlobka trzeba sie zapisac 3 lata wczesniej. na 200 tys ludzi w G-cach sa 4 zlobki, ktore przyjmuja po - uwaga - 15 dzieci rocznie! Przy czym pierwszenstwo maja samotne matki i biedne rodziny rekomendowane przez miasto. Na osiedlu, gdzie od tygodnia mieszkam jest obok zlobek, wiec pojde i zapisze dzieciatko (paranoja, jeszcze w ciazy!) na 2012, ale podobno juz jest 200 chetnych, wiec zrobie to tylko tak, liczac, ze ci, ktorych nie stac po podwyzce sie wykrusza. Ale widac, ze ceny panstwowego zaczynaja dorownywac prywatnemu ![]() Jak poszlam po macierzynskim do pracy i oddalam Mloda do zlobka prywatnego to calosc oplat za 9h/dziennie+jedzenie+kosmety ki wyniosla 1100pln/mc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
meszsares, a ile u was wychodzi wynajęcie niani, powiedzmy na czarno?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak wstawie sie w poniedzialek to najpierw badania itd, wiec sądze ze we wtorek przy dobrych wiatach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
u nas niby 4 żłobki (100 tys mieszk.), jeden przyjmuje od 1 roku zycia. w tym roku dostalo sie 170 dzieci, a nie dostało 300... a przeciez nie wszyscy składali! moje chodzi wiec do prywatnego - 600 zl ze wszystkim+ przynosimy pampersy i mleko jesli pije MM. tyle ze u nas wczesniej zapisow nie ma - co tez bezsensem, bo moge w marcu danego roku na wrzesien zapisywac... wiec jak wroce do pracy zimą to i tak nie mam co z dzieckiem zorbic... za to u nas podwyzka cen przedszkoli o jakies 100 zl. i tak czekam na decyzje wiec na razie mamy na oku prywatne za 600 zl z wyzywieniem. problem logistyczny bedzie - zlobek, przedszkole i nasze prace sa na 3 rozmych koncach miasta...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Da Karo zapomniałam pogratulować wczoraj obrony
![]() ![]() Zanetaa ja mam całe opakowanie tantum 10 sztuk, jedną saszetkę rozpuszcza się w 250 ml wody. Vaniliova jak to wody? to chlusnęło z Ciebie cz delikatnie cieknie? jakby nie było, bądź dzielna ![]() yoyou, sygine,słoneczko, blondynka kciuki za wizyty i glukozę. jacieee przykra sprawa z kuzynką, potrzeba czasu na rekonwalescencję, ale wyjdzie z tego. iustyna lipa że nie masz neta ![]() monia samopoczucie Ci się poprawi po takiej sesji, też chcę ![]() Hej. Wróble rano urządziły sobie plac zabaw na tarasie w kwiatkach i tak dawały czadu że spać nie mogłam! co wstałam ich wypłoszyć to znowu przylatywały! Na zachodzie macie upał, u nas zimno i deszczowo, ale plus tego taki ze tz ma mniej pracy i jest w domu. Muszę się ogarnąć, wykąpać, korzystnie to nie wyglądam. ![]() Zmalowana jak maleńka się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |||
Rozeznanie
|
witam sie i ja
![]() zapowiada sie kolejny upalny dzien... ![]() oby tylko w sobote bylo chlodniej bo na wesele idziemy i jak bedzie tak cieplo to nie wiem jak wytrzymam ![]() DaKaro gratuluje tytułu magistra, brawo! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a jakie globlki bralas? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
BAN stały
|
no wiesz, roznie to moze byc, moga mnie trzymac np z tydzien na oddziale zanim wezmą.. bo im tam sie specjalnie nie spieszy, cos czuje ze bede musiala się nachodzic i naprosic o szybki termin cc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twój tż czym sie zajmuje jeśli mozna wiedzieć? ja właśnie z rana się trochę odszczurzyłam, bo byłam kompletnie niewyjściowa - wczoraj włosów nie myłam bo mi się nie chciało, do tego brzuszek twardy i odpuściłam generalną kapiel, dopiero rano się zebrałam ale siedze jeszcze w ręczniku na głowie ![]() więc pasuje włosy wysuszyć, makijażyk walnąć i można iść ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-29 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Eee tam, będziesz im tylko łóżko zajmować i koszty generować. Teraz nie trzyma się niepotrzebnie ludzi w szpitalach. Jak już Cię wezmą, to rozprawią się z Tobą raz-dwa zobaczysz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
byłam na gluzkozie ale mnie dzisiaj nie wchodziła
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- ja sobie odpuszczę to tantum rose kupię do domu Octanisept ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
więc ![]() ![]() WYNIKI DOBRE DZIDZIUŚ odwrócony główką w dół,dla nas bez znaczenia ,oprócz tego,że wali mnie nogami po żebrach. jestem w 33t2d i moje dziecko waży już 2500g ![]() ![]() ![]() przepływy super,serduszko super, pępowiny wokół szyi brak ![]() i co najlepsze ![]() ![]() ![]() ale mam się pojawic za 2 tyg na kontrol,ponieważ duże dzidzio i nie wiadomo co sie będzie działo,czy się nie chce wcześniej rodzic. zaraz doczytam jak tam SweetAngel na wizycie ![]() ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam, zjadłam śniadanko i odpoczywam... DaKaro ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja jutro mam diabetologa.
#3650 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Blondynkapoznan ![]() ![]() A tantum rosa rozpuszczę w butelce wody z dziubkiem- tak jak tutaj radziły już dziewczyny. Vaniliova TO NIC TYLKO TRZYMAMY KCIUKI KOCHANA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jacieeee żeby kuzynka szybko doszła do siebie, wypadek to nic przyjemnego... Monia dobrze wyglądasz i wcale nie widzę, żeby grubo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
BAN stały
|
Babonik to bedziesz rodzic duze dzieciatko
![]() moj maly tez w 33 tc mial 2600 a w 37 - 3800 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasi znajomi płacą dziewczynie 1000 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Monia w tej pierwszej sukience masz b.duzy brzuszek
![]() ![]() ja bym chciała aby mały miał tak ok 4000-4300 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na siebie!! Cytat:
![]() Cytat:
Z kołnierzem pochodzi i będzie jak nowa ![]() Cytat:
W krótszej wygląda brzuch inaczej, ponieważ sukienka jest do kolan, a sukienka dłuższa po prostu Cie wydłuża i wyszczupla. Cytat:
![]() ![]() Ja jestem ciekawa ile moja mała waży ![]() Agni cieszę się, że coś wykombinowałaś ![]() ![]() Dziękuje za informacje na temat TANTUM ROSA, pomyślałam może wziąć taką butelkę z dziubkiem i tam rozcieńczyć tą jedną saszetkę i polewać ?! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
słoneczko kciuki za wizytę ![]() a jak z takiej saszetki tantum rosa rozrobi się , to jak długo mozna tego używac, dopóki należy rozrobic nowy?zastanawiam się czy jak postoi to nie traci swoich właściwości? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
zanetaa do szpitala biorę cisowiankę z dziubkiem o,75l. Jak wypiję to 3 saszetki rozpuszczę od razu w tej butelce. Tzn pewnie tz rozpuści albo położna, ja ja w stanie nie będę
![]() wiecie co zauważyłam? ze prawą brodawkę mam bardziej wypukłą i większą od lewej! mogą być problemy z karmieniem? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-29 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.