|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
zaciśnięte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może nawet szybciej niż nam wszystkim się wydaje ![]() A my byliśmy na przedostatnich zajęciach SR i dowiedziałam się czegoś baaardzo ciekawego - u nas ZZO i podpajęczynówkowe stosują wyłącznie przy CC, natomiast nie ma takiej opcji przy porodzie naturalnym! Wtedy podają kroplówki ze znieczuleniem, ale nie pamiętam nazw tych leków
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, ze to juz za Toba!
|
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam oo tym ostatnio ![]() Cytat:
Cytat:
i poklepywałam po pleckach - z czasem odkryłam w którym miejscu najlepiej poklepać aby się szybciej odbiło ![]() ale na początku to mu się odbijało albo po minucie albo i pół godziny czekałam i nic.. Cytat:
![]()
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu tutaj tak cicho ???????
DaKaro gratuluje tytułu magistra ![]() Ja to nie szybko będę miała przed imieniem mgr inż. Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-28 o 21:27 |
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro, gratulacje!!!
![]() ![]() Cytat:
Bo ja też czasem nosze i nic, a czasem idzie szybko..nie myślałam że jak mi jakiś mężczyzna będzie bekać to go jeszcze będę za to chwalić ![]() Zmykam kąpać Małego Głoda
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-06-28 o 21:27 |
|
|
|
|
#3577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
oj Zmalowana - znowu fałszywy alarm
szkoda, to musi być psychicznie wykańczające.Da Karo - Gratulacje!! Marina - mam nadzieję, ze z każdym dniem będzie coraz lepiej! my po wizycie i pierwszym KTG - ale nudy, myślałam że zasnę, tylko nie mogłam bo trzeba ten guzik naciskać. Gin zachwycona KTG - że piękne - więc pytam "piękne bo rodzę, czy bo nie rodzę" no ale jeszcze nie rodzę, jakieś tam mini skurcze są, ale szyjka zamknięta, nie skrócona, główka ładnie się wkręca ale jeszcze daleko. Tydzień, może dwa powinno jeszcze być spokoju. Zrobiła usg, widziałam jak Zuzina ziewała hehehe.I zmierzyła stopę - 8cm
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Da karo gratulacje |
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
z tego co pamiętam to u Filipa najskuteczniej było jak go poklepywałam tak po bokach, po żebrach.. góra-dół
Cytat:
albo że każda kupa tak będzie cieszyć ![]() my do dziś analizujemy jej wygląd Cytat:
![]() jeszcze jeszcze czas
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
co do hemoroidow dal lekarz na to mi cos. i bola i krwawia i sie z podpaskami musze pogodzic../
ide sie myc a pozniej bede palaszowac pistacje a maluszek szaleje az brzus boli i sie pochwale spakowalam torbe do szpitala i tak pakuje ja a mok maz do mnie "moge wypic piwko cxy zamierzasz dzis urodzic"i pochwale mezulka zloxyl lozeczko moj kochany
|
#3582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki
Cytat:
Cytat:
fajnie zabrzmiałojuz sobie wyobraziłam małego żółtego stworka z chudymi nóżkami, przystawionego do piersi
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko bekają i pierdzą, te Wasze dzieciaczki ![]() DaKaro ja również gratuluję ![]() Zmalowana podejrzewam jak masz teraz nastrój, ale nie przejmuj się, Twoja godzina zbliża się wielkimi krokami
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.
Boli mnie nadal jak cholera Cały krzyż. Lekarz mnie zbadał i szyjka zamknięta, ale powoli zaczyna się skracać. Ale, że może dalej coś się posunąć za godzinę, albo za tydzień i nie wiadomo :// I chciał mnie zatrzymać, ale nie chciałam bo i po co w takim razie. Szpital mam w budynku obok wrazie coś. Chociaż już w to nawet nie wierzę. Ból jest okropny, przy mocniejszym mogę gryźć ściany.
|
#3585 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bedize dobrze z kazdym dniem maly rosnie a i ty nabierzesz wprawy i bedzie oki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mmmmm zapowiada sie smakowity wieczor no herbatka na kolki i wzdecia DaKaro- gratki pani magister ![]() Zmalowana - czego straszysz az mnie skucz zlapal z wrazenia ze to wreszcie juz |
||||
|
|
|
#3586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
przekonałam
nawet nie musiałam wiele się starać heheCytat:
![]() Cytat:
a nawet jak juz tam jestem to tak centralnie leje na teściową że czasem aż mi glupio.... ona cos do mnie mówi, a ja bezczelnie się w ścianę patrzę ![]() Cytat:
![]() No to jednak się zastanowie nad zakupem chociaż jakoś tak się głupio nastawiam wewnętrznie że nie będę długo karmić piersią.... chociaż bym chciała, nie wiem skąd we mnie takie przekonanie![]() Cytat:
zupełnie normalna rzecz, nawet w szpitalu położna jak dotknęła o 5 rano mojego brzucha przy sprawdzaniu tętna małej pierwsze co zapytała czy chce mi sie siku bo brzuch mam twardyCytat:
A clebek z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/P...b-pszenny.html nooo to opijamy gratulacje!!![]() Cytat:
ja na pierwszym ktg spałam.... ale byłam po tym ataku więc i tak byłam nie do życia... i przespałam prawie całe ktg, na kolejnym też mi się oczy przymnkneły po 15 minutach![]() Żaneta nie zacytowało mi posta jutro wrzucę zdjęcia mebelków i wiesz co.... mam podobne trampki dla Lilki jak te Twoje w avku PIZZA PRZYJECHAŁA ![]() To ja się pożegnam... do jutra !
|
||||||
|
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pamietam ze siedzialam i plakalam z bolu i ezsilnosci bo ani lezec ani siedziec ani stac nei moglam...... do WC mnie maz prowadzil a do szpitala na rekach niosl bo nie bylam w stanie nawet do taxi dojsc ............. a najgorsze ze lekarze mi mowili ze nic na to poradzic nie mozna bo tak jest przy tylozgieciu macicy(ktore mam) i ze podobne bole bede miala przy porodzie te krzyzowe wiec wspolczuje malenka |
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee ano nie kulturalne, czasem robi nawet kupe przy jedzeniu
![]() Zmalowana ja myślę, ze to uz nie długo. Ale bólu współczuje
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro
za obronę A ja nieśmiało poproszę o kciuki bo jutro o 14.40 mam wizytę u gina Może się dowiem że jednak coś tam się rusza w sprawie przyjścia Natana na świat
|
#3591 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest tylko taki w saszetkach, musisz sama rozpuszczać w wodzie. Może chodzi Ci o to, że można kupić od razu irygator do kompletu i się nim "psikać" Ale w ciąży i połogu i tak trzeba stosować polewanie a nie irygacje.Cytat:
Cytat:
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
a tak wogole to troszke sie przespalam
i jest mi juz lepiej a jeszcze bardziej sie ciesze z tego ze............ babka wyjezdza jutro na tydzien wreszcie troche spokoju bedzie.... u mnie caly czas leje........ wkurza mnei to na potege ![]() i jeszcze che mi sie cos slodkiego a nei moge marzy mi sie kawa z melkiem i cukrem i ciasteczka moja najwieksza pokusa ale ot tylko marzenia chociaz moze jutro napije sie nescafe 3w 1 i pojde na spacer zeby spalic ![]() sygine
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-28 o 22:06 |
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie puszczam do jutra do 15
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
No chyba żartujesz??? To już szczyt bezczelności
Sygine trzymam
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis bylam w pracy. mialam sukienke na ramiaczkac i chyba grubawo w niej wygladam bo dziewczyny jakies pol godziny ze szczekami na ziemii wlepaialy we mnie swoje oczyu że taaaaaaki wielki. jutro zrobie fote i wam pokaze to powiecie czy serio. i wstawie sukienke ktora sobie dzis kupilam - nie moglam sie oprzec tak mi sie podobała... 50 zl z lumka bo wycena pojedynczych sztuk, ale mysle ze warto. a w sobote bede miala darmowa sesje fotograficzna - koleżanka jest wizażystka, umaluje mnie, wezme jakies swoje ciuchy i popstrykamy sobie foty
no oczywiscie jak nie urodze
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie jestem pewna. Też mnie to zdziwiło, ale w naszym szpitalu tak jest, że ZZO jest przy cesarce
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana - ty nas tu do grobu wpedzisz
ale to, ze Cie odeslali to nie znaczy, ze jutro tam nie wrocisz, alarm wcale nie byl taki falszywy-bo szyjka sie skraca, a jak tak mocno Cie boli to znaczy, ze idzie to sprawnie ![]() Patik - niestety oxy powoduje, ze odczucie skurczy jest duuzo mocniejsze. Ale najgorsze jest to, ze nie zawsze to daje efekt. Jak ktos ma takiego pecha jak ja mialam to sie nacierpi jak dziki, a porodu to nie przyspieszy Ale wiekszosci kobiet raczej oxy przyspiesza porod
|
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Hehe ale znając mojego gina wejdę o 16
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadam! Nadrobiłam 15 stron!
Nie mam neta w nowym domu, mam pakiet wykupiony w komórce ale ... ... ale do cholery tu NIE MA ZASIĘGU! Co próbuje wejść na Wizaż to tracę zasięg i koniec. Dzisiaj Wam odpisałam i przy wysyłaniu wiadomości straciło zasięg. Tak się wkurzyłam, że więcej nie próbowałam .Co do mojego rodzenia to też kicha. Skurczy brak, szop zaginął w akcji, jedno co, to mama mówi, że brzuch mi się cały czas obniża. Doła mam bo dzisiaj nie urodzę i jutro pewnie też . Chodzę nerwowa i na wszystkich burczę. Oprócz syna, bo on chory - zapalenie spojówek i zapalenie gardła. Dostaje 2 antybiotyki i w ogóle wygląda jak własny cień.Bardzo gorąco dziękuję Wam za życzenia dla synka! Strasznie mi brakuje naszego forum i Was. W ogóle to tu nie ma telewizji, neta , zasięgu.... Jak tylko zacznę rodzić, co na pewno nie nastąpi szybko, to dam Wam znać. Dziękuję za pamięć i smsy Piję kolejny kubek malin i nic .Teraz siedzę z laptopem na ogródku, bo tylko tu znalazłam zasięg... Brumku bardzo bym chciała z Tobą wieczorem na forum, jak zawsze ale jak widzisz nie da rady . Youyou jak tam u Ciebie? Wstajesz już? Nerolka gratuluję kotka. Patik dziękuję, że odpisałaś o tym grzybku. Ja nie dotarłam do lekarza, bo myślałam że do tego czasu urodzę. Teraz nie wiem co zrobić.
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Sygnie proszę
![]() Youyou widzę że też masz jutro wizytę ![]() Agulaabar i koniecznie chcę jeszcze zobaczyć cudowne trampeczki ! Brumek dziękuje ![]() To ile saszetek TANTUM ROSA mam zakupić?! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

tylko ciągle coś nie mogę się pohamować
zaciśnięte
ale jeśli chodzi o te numery to coś takiego robi sie w jego telefonie blackberry i on po prostu nie kasuje listy połączeń bo inaczej też nie wie kto do niego dzwoni . Nie bardzo ci pomogłam miałam tylko dobre chęci 

Nie przechodzi jest gorzej, nigdy nie czułam takiego bólu 

.
.
Bo ja też czasem nosze i nic, a czasem idzie szybko..

gratulacje 

, odechciało mi się rodzić. Ale znając życie zaraz wrócę
fajnie zabrzmiało

Zakończone: 2