Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 20:44   #3571
sygine
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dzisiaj jestem cały czas zdenerwowana przez wczorajszą akcję z teściem.Przez tych debili jeszcze w szpitalu wyląduje oni wogóle się nie przejmują że jestem w ciąży tylko ciągle coś nie mogę się pohamować ale w rodzinkę się wdałam

a zapomniałam jutro idę na glukozę więc proszę o kciuki.Załamię się jak mi teraz cukrzyca wyjdzie.
zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Sygine pytałam Tża o ten telefon i on za bardzo już nie pamięta sklerotyk jeden mówi że musiał by go zobaczyć ale jeśli chodzi o te numery to coś takiego robi sie w jego telefonie blackberry i on po prostu nie kasuje listy połączeń bo inaczej też nie wie kto do niego dzwoni . Nie bardzo ci pomogłam miałam tylko dobre chęci
Dzięki za chęci Mi właśnie w liście połączeń pokazuje tylko numery. No ale znalazłam instrukcję obsługi i chyba przyjdzie mi ją przeczytać

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzięki laski Nie przechodzi jest gorzej, nigdy nie czułam takiego bólu O 19 się zbieram.
Zmalowana z zapartym tchem czytałam o twojej akcji i już myślałam że kolejna wróci do domu z maluszkiem a ty taki numer wywinęłaś Ale coś mi się wydaje że wkrótce i tak wrócisz do tego szpitala Może nawet szybciej niż nam wszystkim się wydaje

A my byliśmy na przedostatnich zajęciach SR i dowiedziałam się czegoś baaardzo ciekawego - u nas ZZO i podpajęczynówkowe stosują wyłącznie przy CC, natomiast nie ma takiej opcji przy porodzie naturalnym! Wtedy podają kroplówki ze znieczuleniem, ale nie pamiętam nazw tych leków
Stary 2011-06-28, 20:47   #3572
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zmalowana jest już w domu, rozwarcia brak tylko szyjka jej się skraca
Biedna zmalowana, zostanie naszą wątkową królową fałszywych alarmów
Przejadłam się sernikiem na zimno. Tak mi się spać chciało, ale nie mogę leżeć bo mi nie dobrze...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:03   #3573
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam!
Wybaczcie, że nie zacytuję żadnej z Was dzisiaj, ale jestem tak padnięta, że ledwo chodzę. Takie wyprawy to już nie dla mnie. W autobusie z Krk całą drogę kimałam, zaraz się pewnie zbiorę do łóżka.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i kciuki
Zdałam , choć wyniki cząstkowe będą dopiero w lipcu. Najważniejsze, że mam to za sobą, nawet mnie nie interesuje na co zaliczyłam, ważne, że już nie muszę o tym myśleć. To był najłatwiejszy egzamin w moim życiu. W komisji trafiła mi się Pani dziekan, która jest świetną kobietą, wypytywała mnie o ciążę, a o pracę tak powierzchownie. Druga kobietka tez nie piłowała bardzo, chyba wzięłam ich moim brzuchem na litość.
Miałyście rację, obrona to formalność.
Witam Pania Magister! Super, ze to juz za Toba!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:05   #3574
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
mam pytanie:

czy też tak macie?? mi jak się chce siku to mi brzuch twardnieje
też tak mam pisałam oo tym ostatnio

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A herbtaka koperkowa HIPP to na zatwardzenia była ?!
czy na co ?!

Agadus Tak :tak:
obydwie są n problemy żołądkowe, Plantex można kupić tylko w aptece (bez recepty) i pomaga na ogólne problemy brzuszkowe (kolkę, wzdęcia itd) ma bardziej rozbudowany skład i wszechstronne zastosowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
youyou coś Ty nie przepraszaj, ja niedoświadczona mamuśka, każda uwaga jest dla mnie cenna...tak,noszę go, wiesz tak łapki ma przerzucone przez moje ramię i buzię ( kiedyś zdjęcie wstawiałam jak go trzymałam w pionie) ale czasem i z 40 min go tak trzymam i mu się nie odbija... no i go odkładam wtedy, bo mi się nie chce tak długo z nim chodzić...
ja też tak małego nosiłam i poklepywałam po pleckach - z czasem odkryłam w którym miejscu najlepiej poklepać aby się szybciej odbiło
ale na początku to mu się odbijało albo po minucie albo i pół godziny czekałam i nic..

Cytat:
Witam!
Wybaczcie, że nie zacytuję żadnej z Was dzisiaj, ale jestem tak padnięta, że ledwo chodzę. Takie wyprawy to już nie dla mnie. W autobusie z Krk całą drogę kimałam, zaraz się pewnie zbiorę do łóżka.
Zdałam ,
choć wyniki cząstkowe będą dopiero w lipcu. Najważniejsze, że mam to za sobą, nawet mnie nie interesuje na co zaliczyłam, ważne, że już nie muszę o tym myśleć. To był najłatwiejszy egzamin w moim życiu. W komisji trafiła mi się Pani dziekan, która jest świetną kobietą, wypytywała mnie o ciążę, a o pracę tak powierzchownie. Druga kobietka tez nie piłowała bardzo, chyba wzięłam ich moim brzuchem na litość.
Miałyście rację, obrona to formalność.

wodaqua idę w czwartek po wyniki do gina, oby to nie był żaden grzybek.
gratulacje
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:25   #3575
brunetka2000
Zakorzenienie

A czemu tutaj tak cicho ???????

DaKaro gratuluje tytułu magistra
Ja to nie szybko będę miała przed imieniem mgr inż.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:27
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:26   #3576
aania_20
Zakorzenienie

DaKaro, gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja też tak małego nosiłam i poklepywałam po pleckach - z czasem odkryłam w którym miejscu najlepiej poklepać aby się szybciej odbiło
To w którym? Bo ja też czasem nosze i nic, a czasem idzie szybko..
nie myślałam że jak mi jakiś mężczyzna będzie bekać to go jeszcze będę za to chwalić

Zmykam kąpać Małego Głoda

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:27
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:29   #3577
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
mam pytanie:

tak, dokładnie identycznie

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
TANTUM ROSA mam kupić w saszetkach? czytałam gdzieś że jest w sprayu ?
pierwsze słysze żeby w sprayu była

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Witam!
Zdałam ,
choć wyniki cząstkowe będą dopiero w lipcu. Najważniejsze, że mam to za sobą, nawet mnie nie interesuje na co zaliczyłam, ważne, że już nie muszę o tym myśleć. To był najłatwiejszy egzamin w moim życiu. W komisji trafiła mi się Pani dziekan, która jest świetną kobietą, wypytywała mnie o ciążę, a o pracę tak powierzchownie. Druga kobietka tez nie piłowała bardzo, chyba wzięłam ich moim brzuchem na litość.
Miałyście rację, obrona to formalność..
gratulacje Pani magister

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:34   #3578
Stapelka
Rozeznanie

oj Zmalowana - znowu fałszywy alarm szkoda, to musi być psychicznie wykańczające.
Da Karo - Gratulacje!!

Marina - mam nadzieję, ze z każdym dniem będzie coraz lepiej!

my po wizycie i pierwszym KTG - ale nudy, myślałam że zasnę, tylko nie mogłam bo trzeba ten guzik naciskać.
Gin zachwycona KTG - że piękne - więc pytam "piękne bo rodzę, czy bo nie rodzę" no ale jeszcze nie rodzę, jakieś tam mini skurcze są, ale szyjka zamknięta, nie skrócona, główka ładnie się wkręca ale jeszcze daleko. Tydzień, może dwa powinno jeszcze być spokoju. Zrobiła usg, widziałam jak Zuzina ziewała hehehe.
I zmierzyła stopę - 8cm i ona śmie mnie tą wielką stopą bo żebrach ładować - już ja jej pokaże
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:35   #3579
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
DaKaro, gratulacje!!!

nie myślałam że jak mi jakiś mężczyzna będzie bekać to go jeszcze będę za to chwalić

A ja że będę dziewczynkę prosić, żeby mi ładnie bekneła i jeszcze z pierdów się cieszyć

Da karo gratulacje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:42   #3580
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co pamiętam to u Filipa najskuteczniej było jak go poklepywałam tak po bokach, po żebrach.. góra-dół

Cytat:
ooo tak albo że każda kupa tak będzie cieszyć

my do dziś analizujemy jej wygląd

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

my po wizycie i pierwszym KTG - ale nudy, myślałam że zasnę, tylko nie mogłam bo trzeba ten guzik naciskać.
Gin zachwycona KTG - że piękne - więc pytam "piękne bo rodzę, czy bo nie rodzę" no ale jeszcze nie rodzę, jakieś tam mini skurcze są, ale szyjka zamknięta, nie skrócona, główka ładnie się wkręca ale jeszcze daleko. Tydzień, może dwa powinno jeszcze być spokoju. Zrobiła usg, widziałam jak Zuzina ziewała hehehe.
I zmierzyła stopę - 8cm i ona śmie mnie tą wielką stopą bo żebrach ładować - już ja jej pokaże
no to w sumie dobrze jeszcze jeszcze czas
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:43   #3581
moniczka2123
Zadomowienie

co do hemoroidow dal lekarz na to mi cos. i bola i krwawia i sie z podpaskami musze pogodzic../

ide sie myc a pozniej bede palaszowac pistacje

a maluszek szaleje az brzus boli
i sie pochwale spakowalam torbe do szpitala i tak pakuje ja a mok maz do mnie "moge wypic piwko cxy zamierzasz dzis urodzic"

i pochwale mezulka zloxyl lozeczko moj kochany

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:45   #3582
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej brzuszki

Cytat:
Zmalowana będzie miała Filipa przy sobie
kochana nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło !

Miej rozwarcie na 5 palców albo więcej
jedne z najoryginalniejszych życzen jakie słyszałam

Cytat:
Ale mam stresa, odechciało mi się rodzić. Ale znając życie zaraz wrócę bo to np. tylko przepowiadające a ja już umieram
Więc idę, będę się kontaktować telefonicznie, albo zaraz tu zawitam z powrotem :P
mocno zaciskam kciuki, bedzie dobrze

Cytat:
DaKaro, gratulacje!!!

fajnie zabrzmiało
juz sobie wyobraziłam małego żółtego stworka z chudymi nóżkami, przystawionego do piersi
Stary 2011-06-28, 21:45   #3583
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja że będę dziewczynkę prosić, żeby mi ładnie bekneła i jeszcze z pierdów się cieszyć

Da karo gratulacje
Zero kultury, no naprawdę Tylko bekają i pierdzą, te Wasze dzieciaczki

DaKaro ja również gratuluję
Zmalowana podejrzewam jak masz teraz nastrój, ale nie przejmuj się, Twoja godzina zbliża się wielkimi krokami

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:49   #3584
Zmalowana
Zakorzenienie

Jestem.
Boli mnie nadal jak cholera Cały krzyż. Lekarz mnie zbadał i szyjka zamknięta, ale powoli zaczyna się skracać. Ale, że może dalej coś się posunąć za godzinę, albo za tydzień i nie wiadomo :// I chciał mnie zatrzymać, ale nie chciałam bo i po co w takim razie. Szpital mam w budynku obok wrazie coś. Chociaż już w to nawet nie wierzę. Ból jest okropny, przy mocniejszym mogę gryźć ściany.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:52   #3585
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
sweet też miałam taki niecny plan, ale mama dziś na dwie zmiany w sklepie...

Mąż dopiero po 19. A wychodzi z domu po 6 rano ( co dzień tak) Nie mam co liczyć na jego pomoc w nocy - bo musi się wyspać. Jak to w niedzielę moja teściowa podkreśliła - ,,...no Marek w nocy MUSI się wyspać, a nie robić butlę..."
Wiecie, jeszcze końcem lipca mamy iść na to mieszkanie ( pamiętacie moje rozterki, prawda?) i coraz bardziej się boję...
ja mam to samo z mezem wychodzi o 6 wraca po 19 ale juz mu zapoweidzialam ze dziecko kapie on codziennie o 20-20.30 i pomaga mi bo to tez jego dziecko! koniec kropka........ale pewnie w praniu wyjdzie tak jak z toba ze bede sama zapierdzielac

bedize dobrze z kazdym dniem maly rosnie a i ty nabierzesz wprawy i bedzie oki

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Żaneta przez Ciebie zjadłam wczoraj na późną kolacje 7,5 kg arbuza!! myślałam że sie porzygam... ale był pyszny!
ohoho to masz spust .............. ja tez kocham arbuzy ale teraz moge jedynie cienki plaster dziennie wiec nie jem wogole zeby sobie na darmo smaka nie robic

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Zanka, SweetAngel za kolejne tygodnie
thx

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Sweetangel dobre wieści że insuliny nie musisz brać teraz dietke trzymać dobrze że dogadaliście sie z położną
tez sie ciesze teraz kolejny stres USG w sobote

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A ja próbuje przekonać męża żebyśmy zamówili mega pizze na kolacje

Idziemy zaraz razem do wanny
mmmmm zapowiada sie smakowity wieczor

Cytat:
A herbtaka koperkowa HIPP to na zatwardzenia była ?!
czy na co ?!
no herbatka na kolki i wzdecia

DaKaro- gratki pani magister
Zmalowana - czego straszysz az mnie skucz zlapal z wrazenia ze to wreszcie juz
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:54   #3586
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
W tej wannie masz szansę go przekonać
przekonałam nawet nie musiałam wiele się starać hehe
Cytat:
według mnie jest...nie wyobrażam sobie teraz szarpania ze zwykłym, taki karmnik to duża wygoda.
Yhym dzięki za cenną uwagę
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a co do teścia do rodzina mojego M jest ostro poj.............. rodzina debili szkoda słów.Nikt się nie liczy z tym że jestem w ciąży non stop jakieś jazdy robią.
I własnie z podobnego powodu rzaaadko odwiedzam teściów a nawet jak juz tam jestem to tak centralnie leje na teściową że czasem aż mi glupio.... ona cos do mnie mówi, a ja bezczelnie się w ścianę patrzę
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zmalowana jest już w domu, rozwarcia brak tylko szyjka jej się skraca
Buu... może jeszcze sie rozkręci
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No jak bedziesz karmic, to wedlug mnie jest.
No to jednak się zastanowie nad zakupem chociaż jakoś tak się głupio nastawiam wewnętrznie że nie będę długo karmić piersią.... chociaż bym chciała, nie wiem skąd we mnie takie przekonanie
Cytat:
mam pytanie:

Oczywiście zupełnie normalna rzecz, nawet w szpitalu położna jak dotknęła o 5 rano mojego brzucha przy sprawdzaniu tętna małej pierwsze co zapytała czy chce mi sie siku bo brzuch mam twardy

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
kupilam tantum rosa i bede probowac obyyyy przeszlo

ktory w koncu robilas?
Mi na infekcję w ogóle nie pomogło... jedynie globulki i antybiotyk,..

A clebek z tego przepisu http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/P...b-pszenny.html
Cytat:
Witam!
Zdałam
nooo to opijamy gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę ja na pierwszym ktg spałam.... ale byłam po tym ataku więc i tak byłam nie do życia... i przespałam prawie całe ktg, na kolejnym też mi się oczy przymnkneły po 15 minutach

Żaneta
nie zacytowało mi posta jutro wrzucę zdjęcia mebelków i wiesz co.... mam podobne trampki dla Lilki jak te Twoje w avku

PIZZA PRZYJECHAŁA

To ja się pożegnam... do jutra !

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:56   #3587
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Jestem.
Boli mnie nadal jak cholera Cały krzyż. Lekarz mnie zbadał i szyjka zamknięta, ale powoli zaczyna się skracać. Ale, że może dalej coś się posunąć za godzinę, albo za tydzień i nie wiadomo :// I chciał mnie zatrzymać, ale nie chciałam bo i po co w takim razie. Szpital mam w budynku obok wrazie coś. Chociaż już w to nawet nie wierzę. Ból jest okropny, przy mocniejszym mogę gryźć ściany.
taki bol krzyza miaalm na poczatku do polowy ciazy z tad moje zwolnienie..........eh... przewalona sprawa
pamietam ze siedzialam i plakalam z bolu i ezsilnosci bo ani lezec ani siedziec ani stac nei moglam...... do WC mnie maz prowadzil a do szpitala na rekach niosl bo nie bylam w stanie nawet do taxi dojsc ............. a najgorsze ze lekarze mi mowili ze nic na to poradzic nie mozna bo tak jest przy tylozgieciu macicy(ktore mam) i ze podobne bole bede miala przy porodzie te krzyzowe wiec wspolczuje malenka
Stary 2011-06-28, 21:58   #3588
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jaciee ano nie kulturalne, czasem robi nawet kupe przy jedzeniu

Zmalowana ja myślę, ze to uz nie długo. Ale bólu współczuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:59   #3589
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
I dałam mu Bebilon - chlusął po nim strasznie, jak go wziełam na odbicie, ale może to normalne jak na nowe mleko
Potem dałam mu jeszcze 30 ml, bo był głodny, bo chlusnęło przedtem dość dużo. No i ładnie się mu potem odbiło i teraz śpi... Ale i tak się boję następnej porcji mleka...
jak sytuacja sie powtórzy (oby nie) to wymieszaj MM jedno z drugim w butli - pol przepisowego NAN z pół przepisowego Bebilon i dodaj ilosc wody jak w przepisie. dziecko przyzyczaja sie do jednego mleka i na inne moze tak reagowac wlasnie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:02   #3590
sygine
Zadomowienie

DaKaro za obronę

A ja nieśmiało poproszę o kciuki bo jutro o 14.40 mam wizytę u gina Może się dowiem że jednak coś tam się rusza w sprawie przyjścia Natana na świat
Stary 2011-06-28, 22:04   #3591
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pani doktor powiedziała, że wyniki mam idealne (wcześniej nie były takie fajne) i że życzyłaby każdej kobiecie w ciąży takich.
Hania jest nadal Hanią, dzisiaj rozpoczęliśmy 34 tydzień i nasze maleństwo waży już 2600 g.
Jejku, jaki wielkoludek!!!

Cytat:
Dzięki laski Nie przechodzi jest gorzej, nigdy nie czułam takiego bólu O 19 się zbieram.
Czyżbyś się doczekała?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Szanowne panie czy skurcze wywoływane oksy są bardziej bolesne niż te które same postępują?
ALep przecież wszystkie skurcze są wywoływane przez oksytocynę

Cytat:
TANTUM ROSA mam kupić w saszetkach? czytałam gdzieś że jest w sprayu ?
Żanetko, nie ma raczej TR w sprayu Jest tylko taki w saszetkach, musisz sama rozpuszczać w wodzie. Może chodzi Ci o to, że można kupić od razu irygator do kompletu i się nim "psikać" Ale w ciąży i połogu i tak trzeba stosować polewanie a nie irygacje.

Cytat:
Zdałam Brawa dla Pani Magister
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A my byliśmy na przedostatnich zajęciach SR i dowiedziałam się czegoś baaardzo ciekawego - u nas ZZO i podpajęczynówkowe stosują wyłącznie przy CC, natomiast nie ma takiej opcji przy porodzie naturalnym! Wtedy podają kroplówki ze znieczuleniem, ale nie pamiętam nazw tych leków
Hmm, jesteś pewna że nie na odwrót? Bo normalnie jest tak że do naturalnego ZZO, a do cesarki planowanej podpajęczynówkowe.

Cytat:
Jestem.
O rany, a myślałam, że tym razem to już
Stary 2011-06-28, 22:05   #3592
SweetAngel1984
Zadomowienie

a tak wogole to troszke sie przespalam
i jest mi juz lepiej a jeszcze bardziej sie ciesze z tego ze............

babka wyjezdza jutro na tydzien
wreszcie troche spokoju bedzie....

u mnie caly czas leje........ wkurza mnei to na potege
i jeszcze che mi sie cos slodkiego a nei moge
marzy mi sie kawa z melkiem i cukrem i ciasteczka moja najwieksza pokusa ale ot tylko marzenia chociaz moze jutro napije sie nescafe 3w 1 i pojde na spacer zeby spalic

sygine

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-28 o 22:06
Stary 2011-06-28, 22:05   #3593
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A ja nieśmiało poproszę o kciuki bo jutro o 14.40 mam wizytę u gina Może się dowiem że jednak coś tam się rusza w sprawie przyjścia Natana na świat
Już zaciśnięte I nie puszczam do jutra do 15
Stary 2011-06-28, 22:09   #3594
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jaciee ano nie kulturalne, czasem robi nawet kupe przy jedzeniu
No chyba żartujesz??? To już szczyt bezczelności

Sygine trzymam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:12   #3595
83monia
Zakorzenienie

ja dzis bylam w pracy. mialam sukienke na ramiaczkac i chyba grubawo w niej wygladam bo dziewczyny jakies pol godziny ze szczekami na ziemii wlepaialy we mnie swoje oczyu że taaaaaaki wielki. jutro zrobie fote i wam pokaze to powiecie czy serio. i wstawie sukienke ktora sobie dzis kupilam - nie moglam sie oprzec tak mi sie podobała... 50 zl z lumka bo wycena pojedynczych sztuk, ale mysle ze warto. a w sobote bede miala darmowa sesje fotograficzna - koleżanka jest wizażystka, umaluje mnie, wezme jakies swoje ciuchy i popstrykamy sobie foty no oczywiscie jak nie urodze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:15   #3596
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hmm, jesteś pewna że nie na odwrót? Bo normalnie jest tak że do naturalnego ZZO, a do cesarki planowanej podpajęczynówkowe.

No właśnie jestem pewna. Też mnie to zdziwiło, ale w naszym szpitalu tak jest, że ZZO jest przy cesarce
Stary 2011-06-28, 22:15   #3597
meszsares
Zadomowienie

Zmalowana - ty nas tu do grobu wpedzisz
ale to, ze Cie odeslali to nie znaczy, ze jutro tam nie wrocisz, alarm wcale nie byl taki falszywy-bo szyjka sie skraca, a jak tak mocno Cie boli to znaczy, ze idzie to sprawnie trzymam kciuki, zeby sie troche uspokoily te bole przez noc, bo na porod musisz byc wypoczeta

Patik - niestety oxy powoduje, ze odczucie skurczy jest duuzo mocniejsze. Ale najgorsze jest to, ze nie zawsze to daje efekt. Jak ktos ma takiego pecha jak ja mialam to sie nacierpi jak dziki, a porodu to nie przyspieszy Ja juz sie wiecej na zadne oxy bym nie zgodzila.
Ale wiekszosci kobiet raczej oxy przyspiesza porod
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:16   #3598
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Już zaciśnięte I nie puszczam do jutra do 15
Hehe ale znając mojego gina wejdę o 16
Stary 2011-06-28, 22:16   #3599
iustyna1
Wtajemniczenie

Tadam! Nadrobiłam 15 stron!

Nie mam neta w nowym domu, mam pakiet wykupiony w komórce ale ...
... ale do cholery tu NIE MA ZASIĘGU! Co próbuje wejść na Wizaż to tracę zasięg i koniec. Dzisiaj Wam odpisałam i przy wysyłaniu wiadomości straciło zasięg. Tak się wkurzyłam, że więcej nie próbowałam .

Co do mojego rodzenia to też kicha. Skurczy brak, szop zaginął w akcji, jedno co, to mama mówi, że brzuch mi się cały czas obniża. Doła mam bo dzisiaj nie urodzę i jutro pewnie też . Chodzę nerwowa i na wszystkich burczę. Oprócz syna, bo on chory - zapalenie spojówek i zapalenie gardła. Dostaje 2 antybiotyki i w ogóle wygląda jak własny cień.

Bardzo gorąco dziękuję Wam za życzenia dla synka!

Strasznie mi brakuje naszego forum i Was.

W ogóle to tu nie ma telewizji, neta , zasięgu....
Jak tylko zacznę rodzić, co na pewno nie nastąpi szybko, to dam Wam znać. Dziękuję za pamięć i smsy .

Piję kolejny kubek malin i nic .

Teraz siedzę z laptopem na ogródku, bo tylko tu znalazłam zasięg...
Brumku bardzo bym chciała z Tobą wieczorem na forum, jak zawsze ale jak widzisz nie da rady .
Youyou
jak tam u Ciebie? Wstajesz już?
Nerolka gratuluję kotka.
Patik
dziękuję, że odpisałaś o tym grzybku. Ja nie dotarłam do lekarza, bo myślałam że do tego czasu urodzę. Teraz nie wiem co zrobić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:17   #3600
zanetaa88
Zakorzenienie

Sygnie proszę
Youyou widzę że też masz jutro wizytę

Agulaabar i koniecznie chcę jeszcze zobaczyć cudowne trampeczki !

Brumek dziękuje

To ile saszetek TANTUM ROSA mam zakupić?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości