|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
moje myślenie jest takie: na spokojnie musielibysmy wszystko przeanalizować i zastanaowić się co byłoby lepsze dla zdrowia mojego i dziecka. gdybym dobrze sie czuła i nie byłoby przeciwskazań, to może bym sie zdecydowała na szybszy ślub. ale póki co jestem zdania, że lepiej poczekać do porodu, pokojnie dojśc do siebie i zając się weselem. aczkolwiek- jak człowiek staje realnie przed taką sytuacją to czasem myślenie sie zmienia i postępuje zupełnie inaczej niż do tej pory sobie planował "co by było, gdyby..".
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem co bym zrobiła, gdyby okazało się teraz, że jestem w ciąży. W prawdzie został mi ponad rok, ale nie wiem czy 3 miesiące po porodzie byłabym w stanie zająć się wszystkimi przygotowaniami do ślubu no i czy dałabym radę się tak dobrze bawić jak mam zamiar :P Nie wiem co byśmy zrobili. A jeśli zdecydowalibyśmy się na szybszy ślub, to wesele na pewno nie byłoby takie duże jak teraz planujemy, byłaby na nim tylko najbliższa rodzina i tylu. :P
Byłam w sklepie, bo chciałam sobie kupić spodnie do pracy i kupiłam czarne, materiałowe, ale są troszkę za długie.. No i dla jeszcze nienarodzonej bratanicy TŻ kupiłam sukienkę :d Nie mogłam się oprzeć jak ją zobaczyłam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie moja Babcia ma bliźniaczkę (chociaż są 2jajeczne), więc jakby nie patrzeć istnieje ryzyko/szansa (niepotrzebne skreślić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż dziś wieczorem przychodzą do nas Przyjaciele na herbę i ciacho świętować z nami roczek do ślubu ![]() ![]()
![]() |
#3635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie już w takim wypadku bliźnięta nie czekają ale kto wie, różnie w życiu bywa..
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Podróżniczka
|
Magduś śliczna suknia. Mierz koniecznie
![]() Co do ciąży teraz to też się ostatnio nad tym z TŻtem zastanawialiśmy, co by było gdyby... i jednak tfu tfu oby się teraz nie zdarzyło... W sumie mamy ponad 9 miesięcy do ślubu, ale pewnie zdecydowalibyśmy się przesunąć wszystko na wcześniej, bo właściwie wszystko dograne, może udałoby się uniknąć straty zaliczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chatko- zastanawiam sie czy jesli bedziemy sie starać w pierwszym miesiacu po odstawieniu tabsów to czy jest wieksza szansa na parkę...chyba i ja bym chciała chociaż to cięzka praca, ale z drugiej strony..później już się nie zdecyduję na drugie dziecko..... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
widzę teraz temat ciąży.. otóż jeśli okazałoby się że jestem w ciąży to byśmy przełożyli ślub, moja siostra będąc w ciąży brała ślub, brzucha praktycznie nie było widac gołym okiem ale strasznie się męczyła na weselu nawet napic sie nie mogła... i zamiast cieszyc się swoim weselem to ciągle tylko myślała żeby się goście prędzej zebrali... moja koleżanka miała się pobierac we wrześniu tego roku a okazało się że jest w ciąży i ma termin na wrzesień
![]() więc ślub przełożyli na za rok ![]() my z tżtem teraz dwa razy bardziej uważamy bo nie chcę tego wszystkiego przekladac ![]()
#3639 |
Zakorzenienie
|
Chatkotak z osoba towarzyszącą. Na szczęście. Chociaż 4lata temu dostałam zaproszenie tylko na siebie i moja mama poprostu zadzwoniła do ciotki i wprost zapytała o osoby towarzyszące. Nie wyobrażam sobie osoby dorosłej zaprosić samej
#3640 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry laseczki!
Rany ale trzaskacie... Przeczytałam wszystko, ale nie ogarnę w całości, więc wybaczcie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i taka jeszcze dygresja - oczywiście nie piję tu do żadnej z naszych wianuszkowych dziewcząt bo nie wiem jak to u Was jest ( ![]() ![]() Też uważam, że welon jest dla każdej która ma ochotę go ubrać ![]() ![]() ![]() Hehe to się Sztuczka rozpisała ;p Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę Wam się wyżalić. I to co tu napiszę będzie straszne bo....odechciało mi się ślubu. Nie jest to związane w zasadzie z niczym, ani nie pokłóciłam się z Tztem, ani nic. Nie ma żadnego zewnętrznego powodu, po prostu dziś obudziłam się z myślą, że został mi mniej niż rok i o ile dotychczas byłam podekscytowana tym faktem, tak teraz ogarnia mnie strach...sama nie wiem. Nie czuję już tej frajdy, którą czułam jeszcze pół roku temu rozmyślając o najdrobniejszych szczegółach TEGO dnia. Chyba muszę sobie dać na wstrzymanie z myśleniem o ślubie/weselu. Chociaż na jakiś czas. Może za wcześnie się za wszystko zabrałam i po prostu wyczerpał mi się entuzjazm. Z jednej strony mam nadzieję, że jest to tylko przejściowe zwątpienie ale z drugiej na chwilę obecną chce mi się płakać (trochę jak przed PMS - bez żadnego powodu). Przyjaciółka stwierdziła, że po prostu boję się stabilizacji i tego że nie będzie potem odwrotu. Ja z kolei czuję, że wpadłam w przedziwną machinę, wszyscy (rodzina, znajomi) wypytują jak tam przygotowania, chcą znać najdrobniejsze szczegóły a mi po prostu nie chce się o tym gadać i na chwilę obecną ten temat jest dla mnie obcy.
Zastanawiam się, czy kiedykolwiek przeżywałyście coś podobnego. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O tak btw, to wrzuciłam wreszcie scenzurowaną ( ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3643 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego napisałam że różnie w życiu bywa więc może sie okazać że będziemy mieć bliźniaki kiedys tam w przyszłości
![]() ![]()
![]() |
#3644 |
Podróżniczka
|
Sztuczko, solidaryzowanie się w symptomach przed małpowych jest zawsze pocieszające
![]() ![]() W sprawie sukni proszę wyślij mi linka do zdjecia sukni na PW, to po powrocie do domu zaraz dodam ją do zestawienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciąża faktycznie może planowanie ślubu pokrzyżować, ach, ciężko teraz w ogóle znaleźć czas na dziecko......bo tu wypadałoby mieć stałą pracę, mieszkanie odpowiednie, najlepiej chętne babcie do pomocy......życie.... Wszystkim obchodzącym przedrocznice lub 9 przedmiesięcznicę gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście tradycyjnie za Wami nie nadążam ![]() ja zdaje tylko szybko znać, że jestem po rozmowie o pracę - mam próbować załatwić staż przez urząd pracy.....więc czeka mnie jutro gonitwa, bo nie jestem jeszcze zarejestrowana..... za niedługo wybieramy się do księdza ![]() ![]()
![]() |
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem za bardzo co Ci poradzić, jedyne co mi przychodzi na myśl to może faktycznie odpocząć chwilowo od tych przygotowań ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z medycznego punktu widzenia- nie mniej niż 3 miesiące po odstawieniu tabletek powinno się starać gdyż wysokie poziomy hormonów w organizmie się tyle utrzymują. Cytat:
A ja uważam, że to normalne jeśli codziennie od długiego czasu człowiek jara się weselem. Kiedyś musi przyjść "znudzenie tematem". Zrób sobie tydzień, dwa bez tego forum a zobaczysz jak się na nowo zakochasz w przygotowaniach ![]()
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
nenamoże to chwilowe też miałam taki czas że nie chciało mi pień tym myśleć. Napewno Ci przejdzie tylko może na jakiś czas odetnij się od tematu i będzie ok
#3652 |
Zakorzenienie
|
Nena daj sobie narazie na wstrzymanie z przygotowaniami naprawdę
tylko nas na ten czas nie opuszczaj ![]() trochę odpoczniesz i zobaczysz że znowu nabierzesz ochoty na przygotowania ![]() ja póki co tylko sobie oglądam nic nie przygotowuję
#3653 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() ![]() Verumka też w październiku zacznę II rok II stopnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli miałabym się zaklasyfikować to, pomimo, że nie uprawiałam seksu, nie powiedziałabym, że jestem dziewicą. Jak już wcześniej napisałam, intymność między nami jest ![]() I czy ktoś współżyje przed ślubem, czy nie - to jest jego sprawa, jego wybór i jego decyzja. Ja nikogo nie potępiam, ani nie mówię, że ktoś jest gorszy ![]() ![]() Co do tej dziewczyny - śmieszy mnie takie zachowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że nie jesteś sama ![]() ![]() ![]() Ukształtowała mi się w głowie koncepcja sukienki poprawinowej i na tym stanęło. Ze ślubnych rzeczy to..... codziennie wchodze na wizaż na nasz wątek i tyle ![]() Nawet zbytnio nie gadam na tematy ślubne. chyba, że ktoś zapyta, ale to tak ogólnie. Wydaje mi się, że jesteś trochę zmęczona tym ciągłym dopytywaniem, myśleniem, zastanawianiem się... Odpocznij od tego, a przejdzie Ci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oki ![]()
![]() |
#3656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
11.10.2005-RAZEM ![]() 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem ![]() Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-07-28 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Twoim przypadku to naprawdę kto wie, bo jak tyle pokoleń po kolei miało bliźniaki, to u Was różnie może być.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super ![]()
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() Mi się też nie chcę tego wszystkiego tak ogarniać, ale jak już się powiedziało A to i B trzeba powiedzieć ![]() Dzisiaj jadę ze świadkową salę weselną obejrzeć ![]() ![]()
#3659 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedna w sierpniu i będę mogła zabrać suknię do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czaad ![]() Nattiv, dobrze pamiętam, że Wy też macie rocznicę 26go lipca? ![]() ![]() U nas w rodzinie 26 to magiczna liczba, ja i moja Mama urodziłyśmy się 26go, rocznice moich Rodziców i nasza też są 26, moi Rodzice poznali się 26, chodzili ze sobą 26 miesięcy, no dłuugo by wymieniać, w każdym razie zachwyciłam się, że jest piosenka o tej liczbie i to w dodatku miłosna ![]() ![]() A w ogóle jakiś czas temu zdałam sobie sprawę, że będe wychodzić za mąż w wieku 26 lat, gdzie 2+6 to 8, a 8 od zawsze było moją liczbą ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.