|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13
dziewczyny mam problem
![]() wczoraj mi i mojemu pękłą gumka ,jak na złość skończył we mnie i obawiam się najgorszego, niby miałam dni niepłodne ale wiadomo jak to jest ... zastanawiam sie nad tablętką "po" ale nawet jakby to w tym momencie nie mam jak podjechać do gina po recepte ![]()
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który to był dzień cyklu? Określasz dni płodne/niepłodne za pomocą NPR czy zwykłego kalendarzyka, który jest o du.pę rozbić? Bo jesli nie, to ja bym poszła po tabletkę po, nie ryzykowałabym.
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myślałaś o tabletkach anty?
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
A ludzie pytaja mnie co za glupoty odwalam , ze biore tabletki i uzywam prezerwatyw
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
No bo tabletka + gumka.. to głupota
![]() Jak ci gumka pęknie, to polecisz po tabletkę po? Czy jak pęknie, to nic się nie stanie, bo masz anty? Więc po co uzywac gumek :P Skuteczność anty to prawie 100%, a podczas tego "prawie" wpada się, jak np. tabletkę zwymiotuje się czy dostanie biegunki, przy braniu antybiotyków itd :P
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej sklad jej dla mnie zabojczy gdyz jestem uczulona na 2 skladniki . Wole uzywac gumek i brac tabletki niz plakac na forum ze pekla mi gumka Moja mama mojego przyrodniego brata urodzila przez 100 % skutecznosc tabletek przy czym nie wytmoiotowala i nic z tych rzeczy a bierze je juz kilka pieknych lat Zreszta gumki nie są szkodliwe dla organizmu , a tabletki i tak musze brać ze względu na roztrój organizmu spowodowany chorobami serca , ale w sumie lepiej biegac po stomatologach po tabletke albo zalic sie na forum niz byc zapobiegliwym
Edytowane przez Infernallullaby Czas edycji: 2012-11-10 o 10:01 |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Serio głupota
i duuży wydatek i mniejsza przyjemność. Ja już sobie nie wyobrażam seksu w gumie, poważnie. Dziewczyny które pisały na forum, że wpadły na tabletkach po jakimś czasie dopisywały, że faktycznie popełniły jakiś błąd, zapomniały i o tym nie wiedziały, brały jakieś leki wchodzące w interakcję nie wiedząc o tym i takie podobne sytuacje
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie byłam u lekarza, mieszkam w małej miejscowości nie mam samochodu więc nawet nie miałąm jak tego załatwić. Wspólnie z Tż stwierdziliśmy ze trzeba brać pod uwagę wszystkie konsekwencje i jeżeli powiedziało się "A" trzeba powiedzieć "B". Poczekam tydzień zrobię test ciążowy i zobaczymy. Jedynym plusem tej sytuacji jest to że teraz widze jak wspaniałego Tżta mam, wiem ze bez względu na wzystko się mna zaopiekuje i będzie przy mnie. To najważniejsze. Dzieki za wszystkie rady i proszę 3majcie kciuki żeby jednak moje obawy nie były słuszne. |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
kiss12550
nie uderzalam wprost w Ciebie mowilam o ogole sytuacji mialam raczej na mysli watki pt. Jestem w ciazy , zale sie czy chwale ? . Wybacz kochana jezeli odebralas to inaczej Głupota czy nie , moj sposob . Pieniadze na to są , paczka prezerwatyw nie kosztuje majątek , a wpadka w moim przypadku kosztowałaby wszystkie plany zawodowe i najprawdopodobniej szczęscie dziecka . U mojej mamy poprostu wystąpił 0.01 % w ktorym kobiety zachodza w ciaze i juz :P Jedni liczą na cud , ja licze na dostępne środki - zresztą twierdze że dla mnie musi jeszcze minąc trochę czasu zanim zrozumiem co to być matką bo niestety w dzieciństwie takiej osoby nie było mi dane mieć - albo raczej nie wiem jak taka osoba powinna się normalnie zachowywac Zreszta w moim przypadku musialam natychmiastowo rzucic szkolę na czas tego az dziecko byloby w odpowiednim wieku do pojscia do przedszkola poniewaz niestety ojciec pracuje na 2 zmiany a babcia juz nie jest zdolna zajmowac się małym dzieckiem W każdym bądź razie życzę wam dużo miłości , cierpliwości i szczęscia tym razem . Do czas testu nie ma co się nakręcać Swoją drogą złośliwość losu ... Nastolatki zachodzą w przypadkowe ciąże ( bardzo nie lubie słowa niechciane ... ) a kilka tysięcy par z zabezpieczeniem finansowym staje na głowie i wydaje majątek na różne metody byle tylko mieć maleńkiego człowieczka i jest to dla nich niejednokrotnie priorytet zyciowy a nie mogą ...
Edytowane przez Infernallullaby Czas edycji: 2012-11-10 o 12:20 |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie rozumiem ciągle jednego: jak ci pęknie gumka, to co pomyślisz?Mam tabletki anty, więc w sumie spoko?
Więc to za różnica, czy masz tę gumkę czy nie, skoro jak ci pęknie, to i tka nie weźmiesz po i jesteś zabezpieczona tabletkami kiss12550, ile czasu jesteście razem? Mnie jakieś 3 miesiace temu tez gumka pękła, ale tz nie doszedł we mnie, nawet nie wiem, dlaczego pękła, po prostu, minęło 10 sekund i pękła
|
|
#3644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak gumki też nie powinny pękać a jednak... mnie też to zastanawia, sama mam w rodzinie 2 pary które bardzo chciałabym mieć dzidziusia a jednak nie wychodzi...a u innych wyskoczy czasem "szybki numerek" na dyskotece i wystarczy. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() własnie u nas zawsze było tak że mój Tż kończył "na zewnątrz", tylko ostatnie kilka razy zdecydowaliśy się zeby to zmienić, jak na złosć. A jakich używacie gumek? My mieliśmy durexy truskawkowe,byc moze są jakieś pechowe bo na kilku forach ludzie mieli z nimi podobny problem ![]() moja mama też w podobnym wieku zaszła w ciąże, nawet nie chce mysłeć co by było gdybym miała jej powiedziec ze ja też. Powiem Wam ze żałuje czasem ze nie mogę z nia tak o wszystkim porozmawiać. Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2012-11-10 o 13:19 |
||
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli tak to możesz śmiało zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Durex extra safe nigdy nie pękły, za to kupiłam raz durex classic i pękły właśnie
Nie wiem, dlaczego, bo umiemy je zakładać, żeby nie było powietrza itd. ![]() Ponoć ... condamore są spoko z biedry Jak będę brała anty, to kupię paczkę tych condamore, żeby zobaczyć, czy pękają Ale ogólnie, to bez gumek będę lecieć, bo po co.
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
uuuu, nam za czasów gumkowych każde durexy pękały
za to Unimil Skyn ani razu i tżt je bardzo lubił, bo dużo więcej czuł
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powody pękania mogą być różne
Uwielbiam swoje tabletki i ten spontan, gdzie można wszędzie i o każdej chwili, bez bawienia się z papierkami i "ubieraniem"
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię!
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi peknie to powiem sobie ze mam nadzieje ze tabletki działają jak trzeba na mój zepsuty organizm , a jak bym nie miala gumki to plułabym sobie w twarz dlaczego jej nie bylo skoro wiem ze tabletki w moim organizmie sa w celach leczniczych i dzialaja jak dzialaja :P
Kiss12550 ja zawsze mowie ze najwazniejsze ze zasadniczo ukonczysz srednia szkole A jezeli chlopak jest dorosly i podchodzi do tego odpowiedzialnie to swiat się nie zawali Swoja droga ja tez wszędzie i nie widze przeciwskazań
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
To jak ty te tabletki bierzesz?
![]() Słyszałam o braniu anty na uregulowanie okresu np od któregoś tam dnia cyklu przez ileś tam dni. Tak te tabletki bierzesz? Bo jak normalnie 21 tabletek, przerwa i znowu 21 itd., to nienormalnym by było, jakby nie zadziałały ![]()
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprawilam sobie dzisiaj humor robiac sobie zdjecia kamerka co ja wyprawiam z nudów ...
Edytowane przez Infernallullaby Czas edycji: 2012-11-10 o 22:48 |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
cudowna Polska słuzba zdrowia
![]() wczoraj zdecydowalismy że jednak postaramy sie o tą tabletke "po", jedna znajoma lekarka niestety nie mogła pomóc bo wyjechałą gdzies na weekend,ale nie przejeliśmy sie bo jak czytałam każdy lekarz moze tą recepte wypisać, tak więc idąc tym tropem pojechaliśmy do pierwszego miasta, niestety mężczyzna tam obecny chociaż bardzo miły nie mógł wypisać recepty ponieważ nie był lekarzem tylko ratownikiem medycznym,dodał otuchy i wysłał do kolejnego miasta pojechaliśmy. W szpitalu lekarka po usłyszeniu o co prosimy od razu wyjechała z tekstem że "trzeba było myśleć przed " na nic zdały się nasze tłumaczenia ze sie zabezpieczyliśmy ale to zawiodło pani nie chciała nas słuchać i odprawiła z kwitkiem. Od koleżanki dostałam numer do pani ginekolog z tego samego miasta któa podobno bardzo miła itp itd dzwonimy, pani ginekolog po krótkim objasnieniu sprawy stwierdza ze nie moze wypisać recepty bez badnia (ja się pytam jakiego badania?o to czy odbył się stosunek ? Pani zakończyła miłym stwierdzeniem że musimy przyjść w poniedziałek PRYWATNIE i wtedy dopiero dostaniemy recepte) Powoli bezsilni pojechaliśmy od apteki z nadzieją że moze jakos uda się dostać ten lek bez recepty niestety pani bardzo miła ale jak stwierdziłą musi mieć jakąś podkładke jak powiedziąła "mozę byc nawet od weterynarza , ale recepta musi być". Pocieszyła zebysmy sie nie poddawali i pojechali dalej, pojechaliśmy więc do kolejnego miasta ,szpital specjalistyczny wiec znadzieją że tym razem się uda podchodzimy do okienka pytamy o jakiegoś lekarza , kobieta wyskakuje ze trzeba być zarejestrowanym Jaki wniosek ? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o KASE. Aborcja jest w polsce zabroniona ok , ale w takim razie dlaczego lek który zapobiega przed takim ewentualnym skutkiem nieplanowanej ciąży jest tak trudno dostępny?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

->70 kg

Jej sklad jej dla mnie zabojczy gdyz jestem uczulona na 2 skladniki . Wole uzywac gumek i brac tabletki niz plakac na forum ze pekla mi gumka 

na nic zdały się nasze tłumaczenia ze sie zabezpieczyliśmy ale to zawiodło pani nie chciała nas słuchać i odprawiła z kwitkiem. Od koleżanki dostałam numer do pani ginekolog z tego samego miasta któa podobno bardzo miła itp itd dzwonimy, pani ginekolog po krótkim objasnieniu sprawy stwierdza ze nie moze wypisać recepty bez badnia (ja się pytam jakiego badania?o to czy odbył się stosunek
? Pani zakończyła miłym stwierdzeniem że musimy przyjść w poniedziałek PRYWATNIE i wtedy dopiero dostaniemy recepte) Powoli bezsilni pojechaliśmy od apteki z nadzieją że moze jakos uda się dostać ten lek bez recepty niestety pani bardzo miła ale jak stwierdziłą musi mieć jakąś podkładke jak powiedziąła "mozę byc nawet od weterynarza , ale recepta musi być". Pocieszyła zebysmy sie nie poddawali i pojechali dalej, pojechaliśmy więc do kolejnego miasta ,szpital specjalistyczny wiec znadzieją że tym razem się uda podchodzimy do okienka pytamy o jakiegoś lekarza , kobieta wyskakuje ze trzeba być zarejestrowanym