|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Bo ja to jestem zielona w temacie soczków. A powiedz mi jeszcze proszę, z jakiej firmy kupujesz soczki? Bo ja nawet nie wiem jakie są. Lubi Agatka soczki? Mój strasznie mało pije herbatki w dzień, może akurat mu podpasują soczki ![]() Zanetko chyba nie na razie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, opisałyście się dzisiaj
![]() Radek budzi się po 2/3 razy w nocy. A było tak fajnie, jedna pobudka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brida kochana oddzywaj sie tu do nas ![]() Vaniliowa-lekarz powiedział mi że już nie trzeba kontrolować bioderek , mam nadzieję , że nie kłamał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Beatko z tego co pamietam to twoja niunia jest na Pepti i dlatego pytanie kieruję do ciebie. Czy Julka zjada tyle ile jest napisane na opakowaniu ???? Bo moja ledwo 120 ml zjada i jeszcze zostawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko... warunkiem jest ujawnienie się i dyskrecja ![]() obowiązkowo ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ej Kolina zaginęła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
dziubeczku dziękuję! rozjaśniłaś mi sprawę! Popatrzę w tescaczu za sokami!
Brunetko mój młody też na pepti, i wypija tak po 120-140 ml, choć powinien dużo więcej. A czasem to 60 i nie drgnie dalej. Nienawidzi tego mleka. Na początku w ogóle nie chciał go jeść. Lekarz kazał dosładzać szczyptą glukozy i cukru waniliowego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-04 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mmmm biale michalki, tez jestem ich amatorka ![]() Cytat:
![]() ![]() Basiu właśnie sprzedałam huśtawkę ![]() Miałam z FP. Mały się w niej już nie...mieścił. Miałam Aquarium CS Morfo i Mocz wyszły książkowo ! ![]() Spadam bo dzieć woła[/QUOTE] SUPER!!!!! Cytat:
Troche mi oczy wyszly na wierzch jak brumek pisala o pajacach za 50 zeta. Ja wlasnie kupuje w Tesco ewentulnie mamy taki sklep jak Textil Market i tam pajace po 12 zl za sztuke a gatunek swietny. Cytat:
Szymek krzyczy na mnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
kajool chyba przywołałam Cię myślami, bo właśnie myślałam o Tobie, że nie pisałaś dziś.
I potwierdzam, ja uwielbiam pajace z tesco, super bawełna, a jak jest wyprzedaż to można trafić jeszcze taniej. I Textil Market też bardzo często odwiedzam. Ostatnio kupiłam młodemu pajaca bawełniaka w ufo za 7 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
No to napiszę i ja, moje dziecko też na Pepti. Pije przeciętnie 120 ml, ale czasem 150 lub nawet 170 - widzę że przymierza się do zwiększenia dawki na stałe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brunetko mój też na pepti i je różnie, raz 180 a raz 90, nie pije tak równo jak piszą na opakowaniu a ja swoją droga notuję od 2 tygodni ile wypija i to sie waha od 650 do 900 , nie ma w tym żadnej prawidłowości. Zalezy jaki ma dzień i apetyt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
A co do tanich ubranek, to swego czasu były dobre promocje w realu. Też kupowałam pajace po 7 zl, body po 3-5 zl - dobre gatunkowo. Jednak dawno nie było nic godnego uwagi w gazetce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Rozeznanie
|
Kurcze, ale sie za wami stesknilam...
Chyba nawet nie napisałam, że mamy Filipa ![]() Z laktacją się ne udało. Walczyłam, ale jak zaczął ulewać (a ulewa strasznie) to poprostu bałam się juz nim majtać - rzucał sie przy tym cycku jak opętany, i tak przystawiałam i tak jak trochę zjadł, inaczej był wściekły. Bardzo mi było smutno, ale widzę tez dobre strony i dużo go przytulam, więc odpuściłam. Brakuje mi czasu, bo od drugiego tygodnia zostałam sama a TZ wraca z pracy b. pozno ok 21 - nie ma go całymi dniami, bo dorabia. Mielismy zapasc finansowa w pierwszym półroczu no i nie było wyjscia - oddajemy długi. A tak to w sumie normalnie - jestem w klubie ulewań i zielonej kupy. Wieczorem zdecydowanie bardziej zmeczona niz rano. Staram się spać jak on śpi, ale jednak dużo częsciej wychodzi, że sprzatam. Dziecko mam strasznie nieregularne, nie wiem czy to już moj styl życia się na nim odbija? PRzyznam, że nie udało mi sie wdrożyć żadnych rytuałów - nawet kąpielowych. Jak śpi to go nie budzę i kąpiel jest później itd...... W każdym razie nie mamy stałych godzin niczego ![]() NAjgorsze są ulewania, czasem mu chlusta że się aż zastanawiam czy to nie wymioty. Nosem wylatuje. Przez to często je na raty a cały dzień to właśnie jest ciąg karmień, odbijań i trzymania w pionie - wtedy nawet zmianę pieluchy muszę przemyśleć, czy kapiel - żeby to nie było za szybko po jedzeniu. A jak on je co chwilę po trochu, to nie jest to łatwe. Są oczywiście dni mniejszych chlustów. Postaram się coś popisać jeszcze, ale teraz przerwa... |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja już nic nie wiem co jej jest
![]() Tak mi się zmieniła przez 3 dni, że teraz to obserwuje a ona wiecznie marudzi. Cierpliwa jestem,ale już kalkuluje że może brzuszek, może ząbki, może głodna i nic nie wiem ![]() Z brzuszkiem się domyślam, bo bąki mi takie wali, nie które same idą, nie które są z pojękiwaniem - przeważnie w nocy. I zauważyłam, że jak jej wyskoczą krostki to wtedy jest mega nie spokojna,a krostki się pojawiły ponownie przedwczoraj i mały śluz w koopie.Nie jest tego dużo,ale jest. Do tego kiedy patrzę na siebie w lustrze to rzygać mi się chce, cholernie źle się czuje w moim ciele obecnie. Za ćwiczenia nie mam co się brać, bo to co wyćwiczę to wpierdzile, nie zjem tylko wpierdziele podwójnie ![]() ![]() Generalnie kiedy mam dzień taki, że nad wszystkim się zastanawiam, kalkuluje co jej może być to widzę same złe rzeczy i do tego te moje ciało ![]() No! Cytat:
ale czuje jak Emi nie raz mocniej się zassie wtedy przypuszczam, że właśnie jakby chciała coś zagryźć. Mam wrażenie, ze dziąsła ją swędzą i chce mieć coś co jej te swędzenie załagodzi, bo dzisiaj jakby mogła to by zjadła mój palec!!! Czemu mama doprowadza Cie do szału? Cytat:
I tyle zapinania masz ![]() JA to ubieram na co dzień w domu body z krótkim rękawem + jakiś sweterek,bluza cieńsza + spodnie albo rajstopki bądź leginsy. Pajac kojarzy mi się tylko ze spaniem, bo tak Emi właśnie do snu ubieram. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też lubię karmić piersią, uwielbiam kiedy patrzy tymi swoimi oczkami na mnie, teraz na dniach miała tak, że się bawiła wyciągała i wkładała sobie brodawkę i patrzyła na mnie czy Ja patrzę i się śmiała. Ale tu chodzi o to, że obwiniam siebie że coś zjadłam na co miałam MEGA ochotę, a jej mogło zaszkodzić, że ma jakieś zasrane krostki. No źle mi i tyle. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad 2. ![]() ![]() ![]() Ad 3. Powinnaś pracować w reklamie! Aż się napaliłam na te podpaski po Twoim opisie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Biedactwo ![]() ![]() ![]() No co Ty, dlaczego tak mówisz? A może to wcale nie jadłospisu wina? Może ograniczenia są zupełnie niepotrzebne. Nie ma chyba na świecie niemowlaka który by nie cierpiał na bóle brzuszka, nie miał gazów albo nie ulewał. Taka ich natura. Żadne diety nic nie zmieniają w 90% przypadków. A już na pewno niczego nie zmieni karmienie butlą. Ha! To tak jak ja ![]() Dziękuję, Beatko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Dzięki, dzięki, dzięki ![]() A Ty mi też miałaś wysłać adres na PW żebym Ci ten kosmetyk wysłała! Czekam! ![]()
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!??
Czy każdemu dziecku na piersi, po 3 miesiącach daje się witamine d ?! ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() a co mam zrobić żeby spalić brzuszek ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za odpowiedź co zrobić z brzuszkiem oddam królestwo! ![]() ![]()
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do chlustów, moja tez wymiotowała, u nas to była wina laktozy, zmienilismy na Nutramigen i chlusty jak ręką odjął ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jeszce mi sie przypomnialo, warto dziecku na chwytanie dawac kartke papieru, bedzie ja zgniatalo jak kulke. Swietne cwiczenie na chwyt. Czy ktoras z was ma Żyrafe Sophie??
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | ||
Zadomowienie
|
Kajool dołączam do matek kochających karmić piersią. Mam nadzieję, że będzie mi dane karmić jak najdłużej
![]() Morfo i Mocz wyszły książkowo ! ![]() Pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Ad. 2 Pić dużo wody, ćwiczyć brzuszki co najmniej co drugi dzień, kremik ujędrniający i po miesiącu zobaczysz bardzo dużą zmianę na lepsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Wtajemniczenie
|
Wodaqua ma ale chyba jeszcze nie używała. Ja się zastanawiam nad zakupem
![]() ![]()
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
![]() Brida, witaj z powrotem. ![]() Madziulka, oj współczuję ![]() Wodaqua, ale masz przeboje z tymi UU, naprawdę współczuję. Mam nadzieje, że szybko się sytuacja unormuje. ![]() Jak już wcześniej pisałam moje dziecko od kilku dni zaczęło się "spinać" do siadania i jak wczoraj podałam jej moje ręce to się na nich podciągnęła i USIADŁA ![]() Zachęcam do odwiedzenia rossmanna- dzisiaj kupiłam 4pak chusteczek dzidziuś za 16.99zł i deserki hipp od 4 miesiąca (gruszka, morela, śliwka) za 2.59zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziaranew widze Cie na pasku ![]() ![]() Edit: widzialam Cie, ale juz poszlas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zadomowienie
|
Zostalo nas kilka na placu boju
![]() edit: eee nikt nie chce nic pisac ![]() ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-11-04 o 23:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.