Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 16:23   #3631
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Ewi zjadła zdrowe nie zdrowe ja bym tego nie ruszyła Mnie od małego obrzydzenie brało jak oglądałam filmy o zwierzętach i np sarna rodziła. Jak to wypadało i zjadała to z małego żeby inne drapieżniki nie wyczuły to zawsze zamykałam oczy

Ewurka mój tak gadał i głaskał a jak rodziłam to nawet dotykaliśmy reką głowki małej jak już sie troszku przecisneła . Mąż był wtedy taki szczęsliwy

Zawsze sie bałam porodu ale powiem wam że chciałabym to przeżyć jeszcze raz , pomimo że nie wiadomo jaki byłby ten kolejny.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2012-07-20 o 16:24
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:48   #3632
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Hej
Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość

A wiesz , ze to lozysko jest ponoc bardzo zdrowe Kiedys ogladalam program, gdzie babka swoje lozysko zatrzymala, po jakims czasie je ugotowala i jadla

No u nas sloneczko i 20 stopni

Moja Olka też nie gada.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2012-07-20 o 16:50
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:52   #3633
Kinqaa
Zakorzenienie

hejka!
u nas młoda gada po swojemu często, ale też duużo słów umie co raz częściej mnie zadziwia to czym innym
ostatnio "mama, wyyyyyyć " = tłumaczenie "mama, wyjdźźźź"
chciała abym zeszła z krzesła

co do łożyska - mam je uwiecznione na zdjęciu i nie widziałam z bliska
jedynie co z daleka, kupa mięcha

blonde będzie ok, jak się rozgada to będziesz miała dość
hanjah fajnie, że sobie radzicie

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:07   #3634
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
hejka!
u nas młoda gada po swojemu często, ale też duużo słów umie co raz częściej mnie zadziwia to czym innym
ostatnio "mama, wyyyyyyć " = tłumaczenie "mama, wyjdźźźź"
chciała abym zeszła z krzesła

blonde będzie ok, jak się rozgada to będziesz miała dość
w takim przypadku Seba mowi do mnie GO
Stary 2012-07-20, 18:58   #3635
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Czesc Laski

Ja bylam dzis na cytologi :P powiedzialam ze mialam w PL rok temu i ze wyszla mi nadzerka i ze mialabyc wypalana :P ale pewnie wyniki wyjda mi dobre

Moja Bianka chora :/ 38.9 st goraczki ale mimo to zachowuje sie normalnie (no moze troche spokojniejsza).
Co do gadania to mowi coraz wiecej czasami zaczyna skladac krotkie zdania :P najbardziej lubie jak mowi " choc tuutaj" no i oczywiscie ciagle bebla po swojemy :P

Mnie plecy dalej dokuczaja :/ wlasciwie do momentu az nic nie robie jest ok ale jak tylko dluzej sie poruszam np pochodze dluzej niz godzine to pozniej umieram :/ a we wtorek konczy sie chorobowe ale ide w poniedzialek do lekarza moze da mi jeszcze tydzien i zapytam sie o jakies masaze no zobaczymy

Buziaki kochane

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:26   #3636
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez illka11 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jestem po wizycie u położnej i po niespodziewanej w szpitalu. Nogi puchną, bo tak jest pod koniec ciąży, glukoza w moczu, bo widocznie zjadłam coś słodkiego ( pobierałam na czczo)... Do szpitala skierowała mnie, bo młodej bardzo szybko biło serce. Na szczęście ktg pokazało, że wszystko gra i buczy. Nie mniej jednak niesmak pozostał. Ale przyjmuję diagnozę, są przecież mądrzejsi ode mnie.

Ewurka !

Pisałyście o mowie u dzieci. Mój syn zaczął mówić bardzo późno. Miał swój tajemniczy język i naszym błędem było, że zamiast korygować lapsusy, to my się śmialiśmy, bo młody tak zabawnie przekręcał słowa Poszedł w PL do przedszkola i się zaczęło. Dzieci go nie rozumiały, więc tłukł towarzystwo. Na szczęście wśród brzdąców zaczął mówić. Pamiętam, jak znajomy śmiał się, że przyjdzie czas, że będę chciała mu zaszyć jadaczkę Prorok, czy cuś?

Pozdrawiam.

Ja pamietam ze mi polozna te stopy caly czas sprawdzala Zawsze sie o nie martwila- mimo ze mi bardzo nie puchly

Kasiu- zdrowka dla Bianki i Ciebie

Bylismy u siostry na obiedzie ( pyszne pierogi) i potem Nikos nie chcial jechac do domu bez jedenj z dziewczyn- wiec mam teraz siostrzenice na noc Dzieciaki szaleja na calego

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:36   #3637
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Czesc Laski

Ja bylam dzis na cytologi :P powiedzialam ze mialam w PL rok temu i ze wyszla mi nadzerka i ze mialabyc wypalana :P ale pewnie wyniki wyjda mi dobre

Moja Bianka chora :/ 38.9 st goraczki ale mimo to zachowuje sie normalnie (no moze troche spokojniejsza).
Co do gadania to mowi coraz wiecej czasami zaczyna skladac krotkie zdania :P najbardziej lubie jak mowi " choc tuutaj" no i oczywiscie ciagle bebla po swojemy :P

Mnie plecy dalej dokuczaja :/ wlasciwie do momentu az nic nie robie jest ok ale jak tylko dluzej sie poruszam np pochodze dluzej niz godzine to pozniej umieram :/ a we wtorek konczy sie chorobowe ale ide w poniedzialek do lekarza moze da mi jeszcze tydzien i zapytam sie o jakies masaze no zobaczymy

Buziaki kochane
Wspolczuje choroby malutkiej!A cos jeszcze jej doleka oprocz goraczki?

Moja Wiki niestety caly czas ma wysypke,no ale skoro dwoch lekarzy powiedzialo,ze to nic takiego,to chyba wiedza co mowia...mam nadzieje!

Dobranoc!
Stary 2012-07-20, 21:47   #3638
Ula 25
Rozeznanie

Zdrówka chorowitkom

Mojemu wiktorowi tez cos jest ale nie wiem co, od kilku dni nie chce jesc, najpierw myslalam ze moze te oczy go pieka i marudny taki, ale od wczoraj cos przebąkiwał ze go buzia boli, dzis to samo mowil w koncu kazalam mu palcem pokazac gdzie dokladnie boli pokazuje w srodku buzi nie wiem dokladnie na co, na dziąsla? w kazdym badz razie ja tam nic w tej buzi nie widze, najpierw pomyslalam ze moze szostki wychodza no ale przeciez on dopiero 4 lata skonczy we wrzesniu to za wczesnie jednak, no wiec nie wiem nie widze ani zeby mial jakis stan zapalny tam ani nic, dalam mu nurofen na noc bo piszczal ze boli ale nadal nie wiem co mu jest
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:58   #3639
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
jeszcze cos dopisze
ja na razie nie panikuje bo to poczatek ciazy 12 tydzien
ale tez mi po glowie klebią sie mysli, co ja z wrobie z wiktorem jak zaczne rodzic, bo chcialabym z mezem jechac, a co jak on w pracy bedzie jak ja zaczne rodzic
teraz jeszcze spokojnie o tym mysle bo mam daleko ale czuje ze im blizej daty bedzie to tez zaczne swirowac

Potty a co z tym wulkanem? bo nie orientuje sie
co do pierwszego - wez przyklad z Hani naszej. tak mocno chciala urodzic w niedziele i prosze! wszystko mozna zalatwic sila podswiadomosci

a! a wulkan okazalo sie ze jest pozarem a nie wulkanem... ale ponoc spora czesc wyspy zajal... tez nie moglam za wiele znalezc dlatego was zapytalam

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość

A wiesz , ze to lozysko jest ponoc bardzo zdrowe Kiedys ogladalam program, gdzie babka swoje lozysko zatrzymala, po jakims czasie je ugotowala i jadla
no bez przesady!

ale mialam dzis zly dzien wszystko na NIE od samego rana
ale na koniec pojechalam na zakupyi troche mi sie humor poprawil... teraz jeszcze musze to wszystko rozpakowac...

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:02
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:03   #3640
Ula 25
Rozeznanie

Potty po pierwsze moj mąż w weekend pracuje, a po drugie co to zmienia z kim wiktora zostawie, z nami pojedzie rodzic?
Stary 2012-07-20, 22:10   #3641
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

ale kto ci kaze w weekend rodzic?
se rodz kiedy ci pasuje
chodzilo mi o to ze Hania chciala w dzien X i tak o to nudzila, ze w koncu wynudzila. wiec ty nudz o kiedykolwiek indziej
a co do Witkora to juz sama musisz cos wymyslec, ale jak chcesz to go mozesz do mnie przywiezc

Stary 2012-07-20, 22:15   #3642
Ula 25
Rozeznanie

no ja wiem ze mialas na mysli inny dowolny dzien jaki mi pasuje

no jak do Ciebie? wpadne przed porodem czesc to ja Ulka przypilnujesz mi wiktora?
Stary 2012-07-20, 22:18   #3643
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nas położna zapytała czy chcemy zabrać łóżysko Wg mnie ono już spełniło swoją funkcję i więcej do niczego nie jest mi potrzebne

Zrobiłam sobie birth plan w blue folderze, ale położna i tak nas pytała czy chcę ten zastrzyk, czy dziecku podać wit. K, czy mąż chce przeciąć pępowinę, czy chcę od razu dostać dziecko na brzuch etc.

W tej ciąży bounty pack dostałam dopiero po porodzie-masa ulotkę, próbka vanisha i sudocremu. Jedyne co mnie w tej paczce interesowało to formularz na ChB
Pakietów bounty jest kilka. Pierwszy można odebrać już w czasi ciąży.

Cytat:
Potty po pierwsze moj mąż w weekend pracuje, a po drugie co to zmienia z kim wiktora zostawie, z nami pojedzie rodzic?

a to nie może w pracy uprzedzić, że jak zacznie się poród, to nie będzie mógł sie pojawić? Siła wyższa, ze tak powiem
A i jeszcze jest urlop tacierzyński
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:20   #3644
Ula 25
Rozeznanie

Mąż i tak planuje wziąc urlop jak urodze i w sumie no nawet jak bedzi e wpracy moge w przerwie do niego zadzwonic ze cos sie dzieje niech wraca, bardziej obawiam sie co z wiktorem zrobie
urlopu tacierzynskiego nie chcemy brac wole zeby wzial normalnego holidaya

dziewczyny wy mi poradzcie co temu wiktorowi moze byc ja wiem ze wy nie lekarze ale moze cos wam wpadnie do glowy, skoro na zeby za wczesnie a boli go w srodku buzi

Edytowane przez Ula 25
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:22
Stary 2012-07-20, 22:26   #3645
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

no sie przeciez umawiamy wczesniej, ze ci sie dzieckiem zajme nie? zeby wlasnie potem nie bylo takiej sytuacji jak wczesniej opisalas

czemu nie chcecie tacierzynskiego? normalny urlop to urlop, a jak moze dodatkowo 2tyg wziac to czemu ma nie skorzystac?

Stary 2012-07-20, 22:26   #3646
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż i tak planuje wziąc urlop jak urodze i w sumie no nawet jak bedzi e wpracy moge w przerwie do niego zadzwonic ze cos sie dzieje niech wraca, bardziej obawiam sie co z wiktorem zrobie
urlopu tacierzynskiego nie chcemy brac wole zeby wzial normalnego holidaya

dziewczyny wy mi poradzcie co temu wiktorowi moze byc ja wiem ze wy nie lekarze ale moze cos wam wpadnie do glowy, skoro na zeby za wczesnie a boli go w srodku buzi
Boli go to może byc i dziąsło i gardło i idące zęby. Może być poczatek jakiejś infekcji.
Zobaczysz pewnie jutro, jak juz się wykluje

A co do opieki nad małym podczas porodu to zwykle ludzie proszą przyjaciół czy rodzinę. O wiele rzadziej zatrudniają baby sitter
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:29   #3647
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
co do pierwszego - wez przyklad z Hani naszej. tak mocno chciala urodzic w niedziele i prosze! wszystko mozna zalatwic sila podswiadomosci
Ale ja urodziłam w poniedziałek
Zaczęło się w niedzielę o 16, a Marysia urodziła się o 3.03 w nocy

Ale wiedziała kiedy się urodzić-ma urodziny i imieniny jednego dnia
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:36   #3648
illka11
Raczkowanie

GG do illka11

Cytat:
no ja wiem ze mialas na mysli inny dowolny dzien jaki mi pasuje

no jak do Ciebie? wpadne przed porodem czesc to ja Ulka przypilnujesz mi wiktora?

Czytałam wcześniejsze wypowiedzi dotyczące obecności panów podczas porodu. Ja będę sama, bo nie mielibyśmy z kim zostawić młodego. Poza tym miałam ten sam problem co Ula 25 - mąż w rozjazdach, brak opieki dla syna. I troszkę mi ta cesarka spadła z nieba. Termin mam, mąż bierze wolne; teraz tylko siedzę jak na szpilkach, co by się młodej nie zachciało wykluć przed 30 lipca...

kasia_don, Ula 25 - zdrówka dla Was

Potty - ja od rana też na mega nerwie funkcjonowałam. Położna mnie nastraszyła i do szpitala pojechaliśmy z torbami, bo sądziłam, że pewnie to już Zakupów zazdroszczę - nie mam już zdrowia do chodzenia po sklepach. Czytałam kiedyś, że bąble w brzuchu nie lubią scanów i ktg. I chyba coś w tym jest, bo pod maszyną spędziłam 20 minut, wsłuchiwałam się w bicie serca i naciskałam klawisz, jak się ruszała. I to, co się dzieje od tego czasu, to dramat jakiś Mam uczucie, jakby młoda mi ruszała każdy narząd wewnętrzny, a jak się zbliża do spojenia albo pęcherza, to łzy mi kołują w oczach. Uknułam teorię, że uderzenie noworodka po porodzie(dawniej, brali na nóżki i klap w pośladki) rozpropagowała jakaś matka, której dzieciak dał popalić w ciąży
illka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:35   #3649
Ula 25
Rozeznanie

Nie chcemy tacierzynskiego bo o ile sie orientuje po prostu za wiele go nie placa, prawda? no chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi, a jak wezmie urlop to chociaz zaplaca normalnie

ja wiem ze dziecko to zazwyczaj pilnuja rodzina czy znajomi ale ja tu mieszkam w tym miescie od 3 miesiecy wiec tak na prawde nie mam nikogo tu bliskiego, komu moglabym powierzyc wiktora

Mam w lincoln tesciow, tam gdzie poprzednio mieszkalam i o niej mysle w razie W, ale to jednak 60 km ode mnie i roznie sie moze zdarzyc, dlatego chcialabym na wszelki wypadek miec jakis plan B

Potty ja nie wiem czy twoja propozycja byla serio czy nie, badz co badz dziekuje, no ale srednio to sobie wyobrazam ze on zostanie z kims kogo nigdy na oczy nie widzial

Co do wiktora widze ze go cos tam boli w tej buzi bo przelyka dziwnie, ale na razie nie mowi ze go cos boli, poczekamy zobaczymy co z tego sie rozwinie
meża gardlo boli moze sie zarazil?
Stary 2012-07-21, 11:06   #3650
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w lincoln tesciow, tam gdzie poprzednio mieszkalam i o niej mysle w razie W, ale to jednak 60 km ode mnie i roznie sie moze zdarzyc, dlatego chcialabym na wszelki wypadek miec jakis plan B

Ula to jak wiesz mniej więcej na kiedy masz termin porodu to może kilka dni przed tym terminem teściowa by do was przyjechała i miałabyś roblem z głowy. Nie musiałabyś kombinować jak zwieść małego do nich albo że ci sie zacznie poród a tu nie masz nikogo do opieki bo teściowa byłaby na miejscu.

Stary 2012-07-21, 11:38   #3651
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
W koncu za oknem sloneczko!Zaraz ide z dzieciakami na spacerek

Cytat:

A moze jadl cos twardego i sobie poobcieral dziasla,jakies sucharki np ?
Przyszlo mi to do glowy,bo ja ostatnio wcinalam sucharki i tak sobie pozdzieralam w buzi.

Cytat:
Nie chcemy tacierzynskiego bo o ile sie orientuje po prostu za wiele go nie placa, prawda? no chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi, a jak wezmie urlop to chociaz zaplaca normalnie
Wiesz co to chyba od firmy zalezy.My bylismy przygotowani,ze wyplata bedzie mniejsza,bo tacierzynski,a maz dostal tacierzynski+ wyrownanie od firmy i nic nie stracilismy na tym.Wiec moze warto zapytac jak u was to wyglada.A nie szkoda wam normalnego urlopu,bo moze jeszcze sie przydac w pozniejszym czasie?
Stary 2012-07-21, 11:47   #3652
hanjah
Zakorzenienie

U nas dziś też piękna pogoda

Mój tż jest teraz na paternity-za pierwszy tydzień dostanie 100% a za drugi 50% (pytał o to kolegę, który był na paternity i ma taki sam kontrakt jak mój mąż). Ale zanim poszłam rodzić tż był trzy dni na nadgodzinach
Stary 2012-07-21, 13:21   #3653
Ula 25
Rozeznanie

nie szkoda nam urlopu bo to luty bedzie a i tak do kwietnia musialby go wykorzystac, na urlop nie wybieramy sie wiec, co mi tam
no wiec wlasnie jakby dostal tylko 50 wyplaty to co to za wyplata

tesciowa nie moze do nas przyjechac na kilka dni bo ona tez pracuje, a watpie ze bedzie chciala wziac urlop na kilka dni przed moim terminem, ona juz zapowiedziala ze ma nadzieje ze mam kogos do pomocy po narodzinach bo ona pracuje i nie bedzie mi pomagac, jakby ktos ja prosil o to, oczywisicie nie powiedziala tego dla mnie

chyba wiem co wiktorowi jest, angina tak sadze

rano zajrzalam mu do paszczy przy oknie no i owszem dziasla biale ale migdaly tez
takze czekam na meza i podejde z nim na emergency
dalam mu przeciwbolowo nurofen przed obiadem to dwa mielone wciagnał
Stary 2012-07-21, 16:12   #3654
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

j
normalnie to jest 50%

Cytat:
nie szkoda nam urlopu bo to luty bedzie a i tak do kwietnia musialby go wykorzystac, na urlop nie wybieramy sie wiec, co mi tam
no wiec wlasnie jakby dostal tylko 50 wyplaty to co to za wyplata
ale czas spedzony z dzieckiem i pomoc Tobie jest bezcennyTo tylko 2 tyg takiej mniejszej wyplaty,ale jak dla mnie to bardzo wazne 2 tyg

Czesc
Stary 2012-07-21, 18:55   #3655
ewurka
Wtajemniczenie

Ależ dziś było pięknie prawda? Oby częściej taka pogoda witała do UK

z tego co wiem to u nas chłopaki szli normalnie na urlop bo to było podobno lepiej płatne niż tacierzyński, ale to każdy ma prawo wyboru i robi jak mu wygodnie

Ja dziś ugotowałam dwa wielkie gary zupy dla kobiet karmiących tak zwaną zupe ryżową starłam tyle marchwi, że mam całe ręce pomarańczowe teraz TŻ wrzuca do pojemników, będę wcinać jak już mały się pojawi na świecie, ale powiem Wam, ze pyszna ta zupa. Nigdy jej nie robiłam.

Ula mam nadzieje, ze Wiktorek szybko wyzdrowieje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:08   #3656
Sysunia_d
Zakorzenienie

ewurka na kiedy masz termin?

Stary 2012-07-21, 19:13   #3657
ewi83
Zadomowienie

Hej,
Piekna pogoda A nastepny tydzien ma byc jeszcze cieplejszy

Co do tacierzynskiego- moj tz mial 2 tygodnie platne 100% Wiec to wszystko zalezy od firmy.
Ja osobiscie nie wyobrazam sobie tych 2 tygodni bez tz w domu Bardzo mi wtedy pomagal ( we wszystkim pranie, sprzatanie, gotowanie itp) ja sie wtedy moglam zajac malym i odpoczywac

Stary 2012-07-21, 19:37   #3658
hanjah
Zakorzenienie

Ja też sobie nie wyobrażam żeby tż teraz nie był z nami w domu. A jak on wróci do pracy na początku sierpnia to już będzie moja mama-na prawie 3 tygodnie

ewurka-zainteresowałaś mnie tą zupą dla mam karmiących Mogę prosić o przepis?
Stary 2012-07-21, 20:22   #3659
ewi83
Zadomowienie

Haniu wlasnie zajrzalam na twoj blog i tak sobie pomyslalam, ze zbliza sie slub mojej najlepszej przyjaciolki i fajnie by bylo gdybym znowu u ciebie zamowila jakas sliczna ramke Ale teraz pewnie nie dasz rady nic zrobic Kurcze troszke za pozno o tym pomyslalam

Stary 2012-07-21, 21:00   #3660
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

ALARM!!! eM ma przebarwienie koloru zoltego na gornym kle. probowalam zdrapac paznokciem - myslalam, ze to pozostalosci po jedzeniu, ale nic z tego... boje sie, ze to moze byc prochnica... wyglada to jak przebarwienia na psich zebach (wybaczcie ale w zyciu nie widzialam czegos takiego na ludzkich zebach) - zaczyna sie od dziasla i schodzi w kierunku czubka... Oni tu cos robia z prochniaca czy czekaja az wypadnie samo ? Kingusia jestes tam? zdaje sie ze twoja panna miala lapisowanie, tak?

Ula duzo zdrowka dla Wiktora.

u ans tez bylo slonko - caly dzien spedzilysmy poza domem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości