|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
PoP no pamiętam jak pisałaś że Twój tż ma bzika na tym punkcie
![]() Monka ja lubię zapach schnącej trawy takiej na siano,właśnie część ogrodu zostawiliśmy nie koszone na łąkę i będę szaleć z kosą taką tatową bo trza siano dla królików zrobić ![]() Właśnie propo królików ,mój mały geniusz dzisiaj powypuszczał króliki i mówi do młodego patrz tam są ,a one już sobie do sąsiada kicały ledwie je połapaliśmy w żywopłocie ze świerków podrapani przez świerki i zdezorientowane królikiWypuściliśmy je wczesniej do takiej zagrody z desek bo klatki sprzątaliśmy to wlazł tam do nich i siedział z nimi. Już nie wspomnę że ciągle się ładuje do pustych klatek na króliki i się zamyka ,żeby tylko nie przyszło mu do głowy wleźć do klatki z królikami bo może być nieciekawie
|
|
|
|
#3632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Kotka podlewała ![]() Cytat:
Dziekuje dziewczyny ![]() ![]() :zar lok:a tam nie ma kotka tylko moja stara podcziwa psina ma 14 lat (chyba ma tyle) Cytat:
tato kupił niby sa amerykańskie i zaraz w tym samym roku miały owoce drugi krzak juz nie przyjmuje sie narazie ... ale on cały worek kwasnej ziemi wsypał pod korzenie ...mi sie przyjmuja maliny i porzeczka , ja przez 10 lat miałam aronie nie wiedzac ze to aronia myslałam z to porzeczka czarna ![]() ..... dzis kupiłam winogrona ciemne bo jasne mamy i małe gozdziki zabija mnie aromat zakochałam sie w nich, trawka pieknie rosnie ale z nia mnóstwo niepotrzebnych chaszczy wrrrr ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
pomysłowy ![]()
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-05-08 o 22:50 |
||||
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu nagle ją olśniło, ze jednak iza za mała, ze noszenie itd.
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie pocieszyłaś mnie z tymi borówkami ![]() Fotelik ten co miałam dla Eryka był taki lekki i mały się na nim mocno bujał. Ten co ma Erwin jest ciężki, a te pręty małoelastyczne. Mały musi na nim skakać żeby cos mocniej się ruszyło.Nigdy o bagażnik mi nie uderzył.Mój fotelik jest do 23kg, więc teoretycznie powinien starczyć do 5lat ![]() Cytat:
Ale jeszcze do teściowej zadzwonię czy czegoś nie ma.A jak sytuacja z owocowaniem czereśni ![]() Poradzcie mi jakieś drzewka i krzaczki na działkę Od strony płotu chcę obsadzić owocowymi krzakami i drzewkami, tam jest od 16 cień.Wczoraj byłam na spotkaniu adaptacyjnym w przedszkolu.Mały wszedł i sobie poszedł do dzieci bawić się z chłopakami. Jak pani coś pokazywała to pierwszy się pchał wogle nie patrząc czy jestem. Mój to razem z jednym chłopcem najwyżsi. To sobie pomyślałam że fajnie że będzie miał podobnego wzrostem kolegę, bo reszta do ramienia lub do ucha mu sięga. A się okazało że ten chłopiec to rok starszy, ale pierwszy raz do przedszkola idzie i też na te spotkania chodzi. Była jedna dziewczynka w pieluchach. Jeden chłopiec od wejścia ryczał, aż czerwony się robił, choć obok mama i siostra stały. I jedna dziewczynka co w histerie wpadła jak dziewczynka obok dotknęla filiżanki którą się bawiła ![]() Tak się zastanawiam czy nie lepiej młodego puścić do przedszkola na drugi tydzień września, a nie na te ryki. Tz mój mówi że lepiej od razu bo znajdzie kolegów, a później już będzie dochodził do zwartej grupy, może i ma rację. Idę robić foty łazienki
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak:
1-przed samym remontem 2-w trakcie tak żyliśmy 2 tyg 3-też w trakcie reszta po remoncie
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-05-11 o 06:34 |
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
libra, ja też od ok miesiąca tranu nie daję.
Miko w klatece z królikami madzia,z filtrami to nie jest tak, że jak posmarujesz to wit.D się nie przebije-przecież np dłoni się nie smaruje, a słońce tez tam grzeje. Nie jest powiedziane, że akurat w np. twarz musi świecić. Zreszta ponoć wystarczy 20-30 min na słońcu.
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - dawaj fotkę Mika w klatce
![]() .My kupiliśmy taki fotelik. Jest świetny http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-b...186934625.html Oliwka i Nataszka w nim siedzą wygodnie. Niestety w sklepie był tylko jeden, mieli nam drugi sprowadzić ale do dzisiaj go nie ma. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Madzia - łazienka wyszła Wam swietnie.
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
madzia, no zapomniałam o najważniejszym-łazienka superowa! i kibelek dostał lepsze miejsce
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a tak serio to super , bardzo mi sie podoba po mimo mojej bialej mani Nie wydaje mi sie, ze po tyg chodzenia do przedszkola dzieci tak sie ze soba zzyja, ze malemu byloby trudno z kims sie zakolegowac. , pomimo tego, puscilabym go odrazu , tym bardziej ze tak super sie odnalazl . Nie da sie przewidziec czy dziecko sie odnajdzie czy nie , trzeba przez to przejsc ( sama wiesz). U nas tez plakali, ale maly nawet ich nie zauwazyl , ani razu jeszcze nie plakal, leci na skrzydlach , a jak wraca to opowiada co robil, jadl .
|
||
|
|
|
#3640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego naj spóźnione, ale szczere dla Twojej ślicznej księżniczki Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś siedzialam tam na przeciwko tesco na placu, może jeszcze zostalas? bysmy się spisaly, telefonicznie łatwiej. A co z Wercią, czemu sama. Wszystko ok u Mamy? Edzia spóźnione życzenia urodzinowe ale jak najbardziej szczere dla Twojej ślicznotki |
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka- no ja też żałowałam, ze nie mam telefonu, czas to zmienić
potem Ci zapodam na priv ![]() Jechałam sama bo miałam sprawę w sądzie, tż do pracy a ja jechalam PKS-em. gdyby ten PKS jechał do samego Pl to bym ją zabrała ale niestety tylko do kalisza, potem nie miałabym fotelika żeby ją dotransportować do domu. Ciężko byłoby nam się spotkać bo plany mi się pozmieniały. Miałam wracać dziś a wracałam wczoraj popołudniu. także byłam na miejscu 7-ego o 22, 8-ego sprawa na 14-tą a o 17.17 pociąg z Kowalewa tak więc wszystko na wariackich papierach le nic straconego, jeszcze trochę i pewnie nie da się nie spotkać jak przyjadę do mamy, prawda?? (jaki ten świat mały )Wracałam szybciej bo żal mi było niani. Musiałaby być z małą 4 dni pod rząd po 9 godzin, a mała ostatnio przechodzi jakiś bunt. Jest strasznie męcząca, wolałam jej tego oszczędzić Tzn jest tak- jak jest wszystko po jej myśli to dziecko anioł, jak tylko usłyszy słowno "nie"- zaczyna się krzyk, wymuszanie i ryk przez 20-30 minut
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj burza była taka że internet wysiadł na długo. Nawet nie wiem jak długo bo poszłam spać
![]() Edzia wszystkiego najlepszego dla 3-latki Madzia łazienka wyszła superowa Brawa dla dzielnego Erwinka za przedszkole. Ja bym posłała normalnie ze wszystkimi dziećmi. Szybko nawiąże znajomości i nie będzie musiał wchodzić do zgranej grupy.Koleżanka posyła swoje dzieci same na dwór a mają 6,5 roku i 3,5. Ja bym na zawał zeszła to pewne Bao nie zazdroszczę sytuacji z nianią Pop ja nie widzę żadnego fotelika Libra dobrze że wreszcie kupiłaś kask. Niedawno nagadałam jednej mamie za kask (wisiał na kierownicy). Patrzyła na mnie jakbym co najmniej w innym języku mówiła. Tran daję ale tylko dlatego że chcę wykończyć butelkę. Teraz już nie trzeba dawać, tak myślę.
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek a moze dałoby radę w jakiś sposób mała przechytrzyc , zeby uniknąć tych ataków histeri
, bo wiesz złość piękności szkodzi Ja wiem ze wszystkiego nie da sie i dziecko musi znać słowo nie . U mnie rzadko sie zdarzają nie wiem czy na tyle mu pozwalam czy juz automatycznie go tak przekrecam , albo taki ugodowy ( słowo Nie tez zna ) Moze podaj jakieś przykłady. Moze da sie z tego jakos inaczej wybrnąć . Czy sa to raczej te same sytuacje czy całkowicie rożne ? Czy ciagle przy tych samych sytuacjach powtarza sie ten bunt . Jeżeli tak to moze dałoby radę znaleźć na to jakiś sposób zeby ja wyeliminować albo zminimalizować . Wiesz łatwo sie radzi Trzeba tez brac pod uwagę jakie dziecko jest i pod jego charakter osobowość znaleźć sposób , metoda prób i błędów . Aha wiesz pewne zachowania typowe dla tego wieku mina , sama zobaczysz . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-05-09 o 20:08 |
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no już nie długo będę bardzo blisko Twojej mamy, mam nadzieje, że Twoja Mama trochę mnie polubi ![]() I będziemy pod nosem jak z Wercią przyjedziesz, naprawdę świat jest mały ![]() Jutro jadę z dziewczynami z którymi leżałam na pokoju na żarełko, a miałam się odchudzać ale normalnie się stęskniłam za tymi wariatkami, kto by pomyślał, że w szpitalu można takie znajomośći zawiązać... ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Madzia łazienka super, bardzo fajnie wyszło! warto było te tortury przechodzić! |
||
|
|
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
( była taka młoda
22.04.2010 kochana córcia Alicja 3630g 02.09.2012 kochany Oskarek 4350g http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png Edytowane przez koglus Czas edycji: 2013-05-09 o 21:10 |
|
|
|
|
#3647 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no pomylić aronię z porzeczką mam te goździki z cmentarza kiedyś sobie zakosiłam tak nawiasem mówiąc to można sobie cały skalniak skompletować na cmentarzu ![]() Cytat:
To Twój fotelik faktycznie jakiś wyjątkowo mocny ,mój Miko waży teraz może z 18 może nawet nie a już nie daje rady go utrzymać czereśnie to kup sobie karłową ,odmiany Ci nie podpowiem bo sama nie wiem jaką mam ,wiem że wczesna ,czereśnie są pod koniec czerwca ale warto mieć obie i wczesną i późną na dłużej starczy ![]() CO do wzrostu to później i tak może niektórzy wystrzelą w górę to się zrównają ,teraz go puść niech juz sobie pochodzi ,ja bym z chęcią puściła ,ale na razie nie mam możliwości Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jutro mu cyknę fotkę jak do klatki wlezie ![]() Cytat:
kupiłam kask bo wiesz co mało brakowało a bym wypierdzieliła rower razem z mikiem i jakimś cudem ostatkiem sił złapałam tak to nie wiem głowa byłaby pewnie rozbita albo odrapana co najmniej ,dobrze że nic się nie stało ale mogło,to chyba ostrzeżenie dla nas było Cytat:
grzało u nas dzisiaj niemiłosiernie ,burza się zbierała ale na szczęście bokiem poszła ale coś zapowiadają na noc ,a tego to się najbardziej boję. Siedziałam dzisiaj cały dzień kołkiem czekam na kuriera ,a oni dopiero dzisiaj mi wysłali
Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2013-05-09 o 21:39 |
|||||||
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa mnie boli, może coś przyjdzie... moje dziecko nie chce chodzić bez rajstop, czy ja mam tylko taką mądralińską? musi mieć, cienkie, żakardowe ale musi... no kurde ciepło jak diabli ale ona się bez nie rusza... pod sukienkę bo spodnie odpadają oczywiście... |
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Libra tak właśnie myślałam nad ta odmianą karłowatą Fotelik u nas bardzo fajnie się sprawdza, tylko ta jego waga ![]() U mnie wczoraj pięknie burzowo po obiedzie się zrobiło. Niestety miałam lekarza umówionego, w planach miałam do niego jechac rowerem bo tz auto zabrał, i ta burza nas na wyjściu złapała, to tylko zadzwoniłam żeby przełożyć. Kolejna wizyta za 4 mc :/, masakra z terminami do specjalistów, a potem narzekają że w społeczeństwie brak profilaktyki, a ludzie za późno do lekarza się zgłaszają ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Asiulek bym zapomniała ale jak piszesz o malej terrorystce to miód na me serce Wychodzimy z domu to zawsze awantura w jaki sposób gdzieś dojdziemy, dojedziemy, bo on albo nie chce dużym rowerem, albo do auta nie wsiądzie bo chce się przejść. Już nie mówiąc jak Eryka bije pięściami lub przechodzac obok musi kopnąć Oczywiście jak wcześniej jestem nieustępliwa, są kary i pogadanki, ale narazie jak grochem w kapuste Oczywiści e tylko tutaj narzekam żeby nie było że dziecko źle wychowuję![]() Ale jak starszy szeptacz młodego podpuszcza, lub mówi coś specjalnie żeby go wkurzać, tamten przybiega po raz setny w czasie kilku minut bo Eryk coś mu nie tak powiedział czy coś nie pozwolił, to mam ochotę zrobić scene histeri z mojej strony, i walnąc kilka razy głową w ścianę, porzucać szkłem czy coś podobnego, normalnie zwariować idzie. I tz przyłazi w trakcie takiego mojego humoru i się pyta jak dzień nam minął
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wczoraj byłam z Oliwka u Okulisty na kontroli. Ze wzrokiem bez zmian. Następna kontrola za 6 miesięcy. Nawet udało mi się umówić Oliwke w tym samym czasie w którym wcześniej umowilam Natasze. Wiec będę miała wizytę jedna po drugiej. Oliwka była bardzo spięta na wizycie bo przed nią była dziewczynka która bardzo płakała. Jakoś to negatywnie wpłynęło na Oliwke i nie chciała współpracować. Ona nie boi się lekarzy ale ten płacz ja wystraszył.
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam o co chodzi temu mojemu dziecku jak przechodzilismy kolo kościółka i krzyczała " Patrz,Daisy,Daisy!!"
,a dzisiaj mnie nagle oświeciło... Otóż w bajce była Daisy przebrana za księżniczkę ,która była uwięziona w zamku... I dla młodej wieżyczka,która ma kościół kojarzy sie z tym,ze tam Daisy jest uwięziona... Hahahaha. Dziecko nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać swoją wyobraźnia
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
pop szkoda mała się wystraszyła, dobrze że dała się zbadać , miejmy nadzieję że przy kolejnym badaniu będzie poprawa.
my w lipcu mamy kontrole u okulisty, mam nadzieje że jego oczka są zdrowe.
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo że to wieża roszpunki ![]() ide się szykować na wyjście ze znajomymi... bez dziecka i męża ![]()
|
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest piec gazowy czujka musi być,. Nasz też w miarę nowy, paroletni, a jednak był niedoczyszczony i czujka nam życie uratowała. Nawet biedrze czasem są. I koniecznie raz do roku przegląd i czyszczenie. Myśmy się właśnie z czyszczeniem spóźnili (znaczy z umówieniem fachowca) i stąd było złe spalanie i pojawienie się czadu Cytat:
![]() Tak w wygląda sąd wrocławski nataszka, dobrej zabawy :party time:
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
P0P to straszenie dzieci w poczekalni częste. Najczęściej przed dentysta
![]() Pamiętasz bajkę Nemo ? Tam przyszła zaostrzenia dentysty a na zewnątrz chłopczyk czekał w strachu ![]() Mój tz mówi o czujkach jak usłyszał o tym pożarze co piątka dzieci i matka w domu ![]() u nas przeglądy obowiązkowe. Mój tata przeglądy nam robi. Ale mój synek meczacy. Dziś na spacerze mi uciekał,wyjeżdżał na ulice żeby w kałuże wjechać. W domu ciągle piszczy :/
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie jaki smakowity
|
|
#3660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio byłam na szkoleniu p/poż i o tym często facet mówił tak samo jak o obowiązkowej gaśnicy w domu z kominkiem albo piecem węglowym. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

bo trza siano dla królików zrobić 
ledwie je połapaliśmy w żywopłocie ze świerków podrapani przez świerki i zdezorientowane króliki

:zar lok:
drugi krzak juz nie przyjmuje sie narazie ... ale on cały worek kwasnej ziemi wsypał pod korzenie ...
a tu nagle ją olśniło, ze jednak iza za mała, ze noszenie itd.
Od strony płotu chcę obsadzić owocowymi krzakami i drzewkami, tam jest od 16 cień.
, ani razu jeszcze nie plakal, leci na skrzydlach , a jak wraca to opowiada co robil, jadl .

za przedszkole. Ja bym posłała normalnie ze wszystkimi dziećmi. Szybko nawiąże znajomości i nie będzie musiał wchodzić do zgranej grupy.