|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ale u mnie dzis szarówa i pada, nic się nie chce
Odwiozłam męża do pracy i najchętniej to bym się położyła, niemoc totalna...dobrze, ze dzis nic nie muszę ![]() Cytat:
Wózek śliczny i moje kolorki Kombinezony super ![]() dla teściówCytat:
Śliczne ciuszki dla Jasia ![]() Cytat:
Odpocznij w te wolne, bo sie zaharowujesz ostatnio Współczuję zgagi, mnie tfu tfu od kilku dni przestała męczyć ![]() Cytat:
![]() Dasz radę Kochana dla maluszka |
||||
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula ślicznie wyglądaliście, a tort smakowicie wygląda
A jak wrażenia z Ustronia? Nemosek, Trele, Sylwia i jeszcze Paulina się dopominała oficjalnie nagradzam Was wielkimi klaskami ja wymiękam jak ze dwa dni nie mam jak podglądać ![]() |
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny buziolek ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry, dobry!
ale mi dzisiaj czas między palcami ucieka. Byłam na zakupach i mam nową sukienkę i torebkę humor odrazu boski!Cytat:
Ja też zawsze nadrabiam wszystko choćby to było 30 stron! Staję z Wami do rankingu :P Zastanawiałam się czemu spędzam całe dnie na forum a mam ze 30 postów nabitych - ja cały dzień czytam :P ooooo..... jutro u mamy sobie posłucham brzucha przez stetoskop! Cytat:
rośnie wzorowo! A jaką ma buziunie ładną ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też mam problem z wyborem wózka ale nikt za mnie nie zdecyduje i nie podejmie decyzji. Wiem napewno, że kupię wózek 2w1 a fotelik Maxi Cosi bo nie ufam tym zestawowym bez atestów i gwiazdek. Cytat:
![]() Jeszcze odnośnie kocyków to ja jeden mam taki, fajny jest w dotyku http://allegro.pl/koc-z-mikrofibry-b...427449467.html
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka sliczna, bardzo ładnie i skromnie wyglądałaś ![]() Mniam ale bym wszamała takiegfo torcika Kasiula, Weronisiek śliczne dzieciaczki |
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiłam grysik,piłam do ósmego roku życia,mniami
![]() Teraz bym do ust nie wzięła ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybaczcie że więcej nie nadrabiam ale mam dziś jakiś gorszy dzień... ale na pocieszenie zamówiłam dziś sporo rzeczy dla dzidziusia na allegro typu:pieluchy tetrowe, flanelowe, termometr, przewijak, podkłady, nożyczki, grzebień i szczoteczkę, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne i coś tam jeszcze (400zł poooszłooo ), dodatkowo byłam w rossmanie i kupiłam oliwkę, dwa różne płyny do kąpania z hippa, pampersy i właściwie na swojej liście zostało mi do kupienia 9 rzeczysól fizjologiczna spirytus/octanisept laktator aventa 3 paczki podkładów poporodowych koszule nocne szare mydło takie waciki w kulkach smoczek (planuje kupić jeden, zapobiegawczo, bo mam w planie w ogóle nie dawać małemu smoka) rożek (już mam zamówiony odbieram jutro od krawcowej za 22 zł a naprawdę super )uhhh przyjemnie się wydaje pieniążki na malucha ![]() ![]()
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam wszystko i jestem na bieżąco a odnoszę się do ważniejszych rzeczy a nie pierdółek A poza tym to czytanie tyyyyyyyyyyle czasu zajmuje I tak uważam,że dużo tu jestem Ktosiula pochwal się zakupami Dokładnie to czytania najwięcej czasu zajmuje ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
spore zakupki ![]() To fakt czysta radocha Też muszę wreszcie zamówić materacyk, pościel i rożek ale co do pościeli to już sama nie wiem co mi się podoba
|
||
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula, ślicznie wyglądałaś!
magalska, ależ Ci zazdroszczę, że już tak mało Ci zostało
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Jeśli Cię stać i tak bardzo chcesz to w czym problem? Kupuj i już ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() Pochwal się co kupiłaś
|
|||
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Paczka 5 podkladow , 7 majtek jednorazowych I paczka pampersów Newborn I tyle. Wiecej miejsca nie ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko któraś pisała że bierze i się trochę zdziwiłam |
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jak ja tego nie lubię, pocytowałam, zaczęłam pisać posta i mi go wcięło
No więc napiszę tylko o glukozie. Trochę się stresowałam po tych wszystkich opisach, bo mnie teraz trochę odrzuciło od słodkiego, no ale u mnie luz- nie było aż tak strasznie słodkie, moja babcia kiedyś herbatę piła słodszą Nawet cytryny nie dodawałam, wzięłam ze sobą ale kobieta powiedziała żeby raczej nie dodawać jak da się wypić. Tylko ze dwa razy się taka śpiąca zrobiłam, mam nadzieję że to od tego, że kawy nie piłam a nie od zaburzeń cukru![]() Dziewczyny ale wy od razu dostajecie te wyniki? Bo piszecie co i jak od razu, u mnie to one przekazywane są do rejestracji w przychodni i dopiero się je dostaje jak się idzie na następną wizytę, wcześniej nie wydadzą ![]() No i jeszcze poszłam zajrzeć na porodówkę, mówiłam wam że u nas w SR zachęcali żeby samodzielnie sobie chodzić, teraz już wiem dlaczego zachęcali- chyba żeby się tym nie zajmować
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42053879]
Relacja z wczorajszej wizyty ![]() Miałam na 17, ale byłam za 20 i nikogo nie było więc weszłam, a Olka pojechała do dentysty z tatusiem. Pani dr mnie zbadała, wszystko niby namacalnie ok, zapytała czy robimy usg bo w sumie nie trzeba. Ale ja chciałam bo mąż kazał upewnić się czy na 100% to chłopiec Pani dr sprawdziła i powiedziała, że na 300% chłopak!!! Więc mąż już wierzy. Michaś już nie jest taki mały- waży ok. 789g! A ja sama, nie wiem jakim cudem bo tego nie czuję, przybrałam 3kg w miesiąc! Już 9kg na plusie :confused :![]() Serce, główka, rączki, nóżki, wszystko ładne i zdrowe. Jedynie z moją szyjką jest coś nie tak... Tzn. szyjka ma 4cm, jest zamknięta ale coś tam jest V-kształtne i mam leżeć. Dostałam Luteinę, Magnez i No Spę. Aaa i Michaś z 24 tygodnia przeskoczył wszelkimi pomiarami do... 26! Pani dr powiedziała, że będziemy to na bieżąco sprawdzać bo wychodzi na to, że mogę urodzić jeszcze w październiku... Olcia u dentysty była dzielna, od progu powiedziała, że chce naklejkę albo niespodziankę Mąż oglądał bajki, a Ola patrzyła na panią dr Miała już nawet leczonego ząbka- wierconego! I jestem z niej taka dumna Jak wyszła to ja już czekałam na nią na korytarzu. Wpadła mi w ramiona ze słowami, że było bardzo fajnie! I już chce jechać na kolejną wizytę ![]() Dostała w nagrodę pierścionek od pani dr ![]() Ja chyba niebawem wybędę do rodziców bo tam mogę więcej poleżeć. Aaa i dołączam zdjęcia! Rączka i buźka mojego synka ![]() I kupiliśmy ten fotelik- stan idealny za 40zł. Tylko zdjęcia nie mam bo mąż zabrał na strych bo Olka już w niego siadała [/QUOTE]To super że się synek potwierdził i że zdrowy i duży ![]() A dla córy wielkie gratulacje,mała bohaterka ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
kolejna cierpliwa nadrabiaczko ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo coś sama uszyje.....![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Już muszę uciekać bo dziś muszę robić obiad dla 6 osób i jedziemy nad jeziorko do kuzynki
miłego dnia ciężarówki
|
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i fajnie że mama się ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Też mam kaszel, na razie nic nie biorę.Jem czosnek i cebulę |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podobają ostatnie piętra ( ale fakt nigdy w sumie nie mieszkałam
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie ![]() Tort z marcepanem? ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed chwilą był kurier i wtachał mi na 3 piętro łóżeczko dla małej. Współczuję mu (bo to prawie 30 kg waży). Może jutro uda się z mężem złożyć
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Oj tak przyjemnie kasa ucieka z konta |
||
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
a i jeszcze Wam napiszę że dziś w Naturze jest 40% na wszystko z rimmela
no więc i ja się trochę obkupiłam
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny doradźcie mi proszę - czy 1,5 roczne dziecko może już spać w normalnym łóżeczku dziecięcym z barierką? Bo nie widzi mi się jakoś kupować drugie niemowlęce, żeby i tak za chwilę przenosić Karinę do większego Jak to u Was, doświadczone mamy, było?
|
|
#3656 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też staję w rankingu ja też
![]() Cytat:
Cytat:
Ale miejmy nadzieję że następnym razem powstrzyma się od niepotrzebnych krzyków Jaka śliczna ta bluzeczka marynarska widzę ją na Twoim synkuCytat:
![]() Cytat:
Jem śniadanko z rana później coś przekąszę, obiad o 14-15 a kolacje zjadłam wczoraj o 22 bo nie miałam nawet na nią ochoty Nie trzeba zmuszać się do jedzenia i wciskać w siebie na chama. Stwierdziłam że jak będę musiała jeść więcej, to zwyczajnie to poczuję A jak mam zachcianki (jakiś czas temu codzień wcinałam mleczko w tubce) to sobie oczywiście nie odmawiam niczego!![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w sierpniowe popołudnie![]() ale miałam do nadrobienia od wczorajszego popołudnia Mnie wcieło wczoraj na grila, był u mnie w sumie to kuzynostwo z zagranicy wróciło i imprezowaliśmy, i tak jak zwykle padłam o 23 ![]() Dziś bolą mnie kości, chyba miednica, tyłek zresztą też, może coś tam się rozłazi. Wogóle nic mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee Gratuluje udanych wizyt i potwierdzenia płci
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wyżej niż na 4 nie chciałabym mieszkać ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Witamy,witamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Na noc mam poduszkę wielką ciążową, którą pokochałam miłością absolutną i nikoooomu jej nie oddam :P a w dzień jak długo jestem na nogach to zakładam ortopedyczny pas ciążowy i jest git 
Śliczne ciuszki dla Jasia 

Ślub 25.08.2012 

I tak uważam,że dużo tu jestem

:confused :