Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 11:48   #3631
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Ale u mnie dzis szarówa i pada, nic się nie chce
Odwiozłam męża do pracy i najchętniej to bym się położyła, niemoc totalna...dobrze, ze dzis nic nie muszę

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Poradziłam sobie z bólem pleców Na noc mam poduszkę wielką ciążową, którą pokochałam miłością absolutną i nikoooomu jej nie oddam :P a w dzień jak długo jestem na nogach to zakładam ortopedyczny pas ciążowy i jest git

Tak czytam i widzę, że Wy już konretne wyprawki macie łącznie z kosmetykami

To i ja się pochwalę co mam, nie licząc masy ciuszków

Łóżeczko już widziałyście, ale też dodam zdjęcie ;-) Poza tym kupiliśmy wózek Babyactive Elipso (jest cudowny, leciutki i pięknie się prowadzi - kupiliśmy za 1.000zł używany, ale wcale tego nie widać i w dodatku z fotelikiem maxi cosi ),
do tego mam śpiworek maxi cosi (też odkupiony) i kilka kombinezoników zimowych

Aha - pamiętacie jak Wam pisałam, że z teściową się pokłóciłam bo twierdziła, że za szybko wszystko kupuję? Wyobrazcie sobie, że teściowie remont robią jednego z pokoików na piętrze... urządzają pokoik dla wnuka łóżeczko mi kazali zamawiać cyrk niesamowity
Super, że poducha sie sprawdza u mnie też

Wózek śliczny i moje kolorki wogóle nie widać, że używany Kombinezony super

dla teściów

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zaraz biorę się za nadrabianie tego co naskrobałyście kiedy mnie tu na chwilę zabrakło
Mamcia za wczorajsze "cyrki" które odstawiała, zabrała mnie dzisiaj na zakupy do lumpka... kupiła mi 5 bluzek na wyjazd, właśnie się piorą
Aaa no i wygrzebałyśmy rzeczy dla Jaśka, skromnie tylko 2 bo mam już tyle tego że nie ma sensu kupować ale nie mogłyśmy się powstrzymać
To sie mamuśka trochę zrehabilitowała po wczorajszej akcji Śliczne ciuszki dla Jasia

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
wchodze tak na szybko, wczoraj wróciłam o 22 domu a że nie mam neta to nie chciało misie tel pisać. Dzsiaj mam wolne, ale dalej nie mam neta to nie mam jak pisac NIECH ONI JUZ PRZYJDĄ.
no a poza tym całą noc nie spałam bo mnie zgaga męczy. :/
Dobrze, ze Cię nie zamknęli
Odpocznij w te wolne, bo sie zaharowujesz ostatnio
Współczuję zgagi, mnie tfu tfu od kilku dni przestała męczyć

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja tylko na sekunde dziewczyny,bylam w tej poradni cukrzycowej-no i dolaczylam do grona slodkich mamus,wyszla mi ta cukrzyca ciazowa,dostalam glukametr i bede mierzyc sie ze 4 razy dziennie,zobaczymy co dalej.jedno co mnei pociesza, ze udalo sie unknac szpitala poki co,oby tak dalej

na 13 jeszcze do dietetyczki,zeby jakas diete cukrzycowa ustalila....dlatego uciekam,zeby sie nie spoznic,wieczorkiem zajrze...jakos mnie to przytloczylo troche:/chociaz cukrzyca nie jest mi kompletnie obca,bo ojczym ma juz od kilkunastu lat i wiem z czym to sie "je".nic strasznego,tymbardziej,ze ja nie bede na insulinie poki co..no ale....

buziaki dla was
Oby cukier nie skakał za wysoko
Dasz radę Kochana dla maluszka
Stary 2013-08-01, 11:49   #3632
anulka2205
Wtajemniczenie

Anoula ślicznie wyglądaliście, a tort smakowicie wygląda
A jak wrażenia z Ustronia?

Nemosek, Trele, Sylwia i jeszcze Paulina się dopominała oficjalnie nagradzam Was wielkimi klaskami ja wymiękam jak ze dwa dni nie mam jak podglądać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:51   #3633
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
My też po wizycie Wszystko ok. Marcel waży już 1059 gram

Dzastin tylko 30 gram różnicy, idą łeb w łeb

Oto mój śliczny Misiolek

śliczny buziolek

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej, ja też dziś wizyta u gina i potem endo.
Ale cudów się nie spodziewam.na pewno bez usg

Edit: widziałam dyskusje na temat opieki nad chorymi dziećmi, ale tylko mi się ciśnienie podniosło. Wiec słowa więcej nie wypowiem.

Łukasz w niedziele leci do Finlandii. Na tydzień. MA-SA-KRA
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To tylko tydzień zleci szybciuchno!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:52   #3634
ktosiula
Wtajemniczenie

Dobry, dobry!
ale mi dzisiaj czas między palcami ucieka. Byłam na zakupach i mam nową sukienkę i torebkę humor odrazu boski!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja mam dwa kocyki z LaMillou . Nie wiem czy ktoś pamięta ale na samym początku wylicytowałam po nie całe 10f za sztuke . POwiem tak ; w dotyku sa rewelacyjne , jakościowo pierwsza klasa , ja mam tą mniejsza wersje przez co wydaja mi się nie poręczne , ale ciesze się że je mam . Są naprawdę warte swojej ceny , choć nie ukrywam że ja sama tez nie zaplacilabym za nie 200 zł ani 40f w przeliczeniu .

Oficjalnie zgłaszam sie z pytaniem : jaka nagroda przewidziana dla mnie I Nemoska za skrupulatne nadrabianie ??? Heloł! Moze chociaz jakis ranking by dla nas powstał??
Pamiętam, że masz 2 te kocyki i Ci cholernie zazdroszczę Za taką kasę.. ehhh...
Ja też zawsze nadrabiam wszystko choćby to było 30 stron! Staję z Wami do rankingu :P
Zastanawiałam się czemu spędzam całe dnie na forum a mam ze 30 postów nabitych - ja cały dzień czytam :P

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

a macie może stetoskop? Wtedy i Ty mogłabyś posłuchac
ooooo..... jutro u mamy sobie posłucham brzucha przez stetoskop!

Cytat:
My też po wizycie Wszystko ok. Marcel waży już 1059 gram

Dzastin tylko 30 gram różnicy, idą łeb w łeb

Oto mój śliczny Misiolek
rośnie wzorowo! A jaką ma buziunie ładną

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

fajnie że tak to ogarnęli
ale to trzeba się dowiadywać w konkretnym szpitalu bo u mnie np. dla dziecka potrzebne są tylko pampersy, chusteczki do pupci, jakiś kremik a ubranka tylko na wyjście ale to zazwyczaj tatus przynosi bo po co wczesniej
a pampersy np,. to do torby wkładam tylko kilka sztuk a potem tez mi tż donosił, tak samo podkłady i te wielkie podpasik, bo w torbie to strasznie dużo miejsca zajmuje

Też mam zamiar tak się spakować. Komplety na wyjście przygotuję ze 2 szt + ubranie dla mnie, popakuję. Do tego pampersy i inne rzeczy które zajmują miejsce i mężowi do auta wrzucę.

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Ryba jak tam warunki w areszcie?

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jestem w stanie zdecydować się na wózek.
Wiem, że teraz Was trochę męczę tym wózkiem ale ja już sama nic nie wiem.
Bardzo ale bardzo podoba mi się wózek Tako Ballila Slim ale On kosztuje 1850 zł za zestaw 3w1, jestem w stanie go kupić za 1650 zł w innym sklepie.
Jednak nie wiem czy to nie jest jednak za dużo jak na wózek?!
RATUNKU!!!!!!!!!!
Jak dla mnie 1650 to dobra cena. Sama wiesz najlepiej na co Cię stać.
Ja też mam problem z wyborem wózka ale nikt za mnie nie zdecyduje i nie podejmie decyzji. Wiem napewno, że kupię wózek 2w1 a fotelik Maxi Cosi bo nie ufam tym zestawowym bez atestów i gwiazdek.

Cytat:

Łóżeczko już widziałyście, ale też dodam zdjęcie ;-) Poza tym kupiliśmy wózek Babyactive Elipso (jest cudowny, leciutki i pięknie się prowadzi - kupiliśmy za 1.000zł używany, ale wcale tego nie widać i w dodatku z fotelikiem maxi cosi ),

Aha - pamiętacie jak Wam pisałam, że z teściową się pokłóciłam bo twierdziła, że za szybko wszystko kupuję? Wyobrazcie sobie, że teściowie remont robią jednego z pokoików na piętrze... urządzają pokoik dla wnuka łóżeczko mi kazali zamawiać cyrk niesamowity
Super wózek! Też go oglądałam. Przemawia za nim waga i wielkośc po złożeniu. Ale troszkę ma gondolę krótką bo chyba 76 cm. Śliczne rzeczy! A z teściową niezłe jaja

Jeszcze odnośnie kocyków to ja jeden mam taki, fajny jest w dotyku
http://allegro.pl/koc-z-mikrofibry-b...427449467.html

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:52   #3635
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
fotka ze ślubu, już jako małżeństwo cud, że mamy tyle zdjęć ze ślubu bo mój TŻ strasznie mało zdjęciowy jest i nasz tort tutaj tego nie widać, ale miał sporą średnicę i jak sobie przypomnę jego smak to mi ślinka cieknie
Wszystko cacy ale gdzie Wasze piękne buźki??? Sukienka sliczna, bardzo ładnie i skromnie wyglądałaś
Mniam ale bym wszamała takiegfo torcika

Kasiula, Weronisiek śliczne dzieciaczki
Stary 2013-08-01, 11:56   #3636
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Zjadłam śniadanko [grysik ], więc mogę się przywitać!!
Uwielbiłam grysik,piłam do ósmego roku życia,mniami

Teraz bym do ust nie wzięła

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Mam tyle filmików, ciągle oglądam ;D

Następną mam za 4 tygodnie, 2.09
Wyprawka w sumie ok, została mi pościel do łóżeczka, kosmetyki dla Małego i jeszcze pare bodziaków z długim rękawkiem muszę kupic. A jak u Ciebie?

Odzywam się mniej, mamy remont łazienki, wymieniamy wszystko łącznie z rurami no i ciągle jest coś do zrobienia;/
Ale jeszcze pare dni i wracam
A podobało Ci się USG? Bo byłaś na 3d nie?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

Aaa i wiem że już kiedyś to pisałam ale napiszę jeszcze raz... Mam najcudowniejszego brata na świecie !
Pisałam Wam że zawsze jak idzie na zakupy to myśli o mnie i o Jaśku.
Wczoraj poszedł do biedronki i przyniósł mi 3 paczki chusteczek nawilżonych bo jakaś promocja na nie była . Myślałam że będę musiała zużyć zanim Jaśko się urodzi ale sprawdziłam i data ważności do 2015 roku więc będą dla Jaśka już jedna rzecz mniej do kupienia
Należy mu się nagroda!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 11:57   #3637
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
fotka ze ślubu, już jako małżeństwo cud, że mamy tyle zdjęć ze ślubu bo mój TŻ strasznie mało zdjęciowy jest i nasz tort tutaj tego nie widać, ale miał sporą średnicę i jak sobie przypomnę jego smak to mi ślinka cieknie
pięknie wyglądałaś

wybaczcie że więcej nie nadrabiam ale mam dziś jakiś gorszy dzień... ale na pocieszenie zamówiłam dziś sporo rzeczy dla dzidziusia na allegro typu:pieluchy tetrowe, flanelowe, termometr, przewijak, podkłady, nożyczki, grzebień i szczoteczkę, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne i coś tam jeszcze (400zł poooszłooo ), dodatkowo byłam w rossmanie i kupiłam oliwkę, dwa różne płyny do kąpania z hippa, pampersy i właściwie na swojej liście zostało mi do kupienia 9 rzeczy:
sól fizjologiczna
spirytus/octanisept
laktator aventa
3 paczki podkładów poporodowych
koszule nocne
szare mydło
takie waciki w kulkach
smoczek (planuje kupić jeden, zapobiegawczo, bo mam w planie w ogóle nie dawać małemu smoka)
rożek (już mam zamówiony odbieram jutro od krawcowej za 22 zł a naprawdę super)

uhhh przyjemnie się wydaje pieniążki na malucha

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:57   #3638
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mój Tż też w domu wszystko praktycznie sam naprawia, na wielu rzeczach się zna, ostatnio mi nawet sandałka naprawiał
więc mieć takiego faceta-fachurę w domu to skarb
Mi też ,sprzączka mi odpadła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 12:02   #3639
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nemosek, Trele, Sylwia i jeszcze Paulina się dopominała oficjalnie nagradzam Was wielkimi klaskami ja wymiękam jak ze dwa dni nie mam jak podglądać
Się dopominam a co!
Czytam wszystko i jestem na bieżąco a odnoszę się do ważniejszych rzeczy a nie pierdółek
A poza tym to czytanie tyyyyyyyyyyle czasu zajmuje I tak uważam,że dużo tu jestem

Ktosiula pochwal się zakupami
Dokładnie to czytania najwięcej czasu zajmuje

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
wybaczcie że więcej nie nadrabiam ale mam dziś jakiś gorszy dzień... ale na pocieszenie zamówiłam dziś sporo rzeczy dla dzidziusia na allegro typu:pieluchy tetrowe, flanelowe, termometr, przewijak, podkłady, nożyczki, grzebień i szczoteczkę, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne i coś tam jeszcze (400zł poooszłooo ), dodatkowo byłam w rossmanie i kupiłam oliwkę, dwa różne płyny do kąpania z hippa, pampersy i właściwie na swojej liście zostało mi do kupienia 9 rzeczy:
sól fizjologiczna
spirytus/octanisept
laktator aventa
koszule nocne
szare mydło
takie waciki w kulkach
smoczek (planuje kupić jeden, zapobiegawczo, bo mam w planie w ogóle nie dawać małemu smoka)

spore zakupki

To fakt czysta radocha

Też muszę wreszcie zamówić materacyk, pościel i rożek ale co do pościeli to już sama nie wiem co mi się podoba
Stary 2013-08-01, 12:03   #3640
aaby
Zakorzenienie

Anoula, ślicznie wyglądałaś!
magalska, ależ Ci zazdroszczę, że już tak mało Ci zostało

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:05   #3641
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jestem w stanie zdecydować się na wózek.
Wiem, że teraz Was trochę męczę tym wózkiem ale ja już sama nic nie wiem.
Bardzo ale bardzo podoba mi się wózek Tako Ballila Slim ale On kosztuje 1850 zł za zestaw 3w1, jestem w stanie go kupić za 1650 zł w innym sklepie.
Jednak nie wiem czy to nie jest jednak za dużo jak na wózek?!
RATUNKU!!!!!!!!!!
Już drugi raz piszesz o tym wózku więc pewnie go kupisz
Jeśli Cię stać i tak bardzo chcesz to w czym problem?
Kupuj i już

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Witajcie Kochane! Wrocilismy! Na nadrabianie dajcie mi troche czasu bo troche tego naprodukowawyscie od kiedy wyjechalam, a chce wiedziec co sie tam u Was dzialo. Nad morzem jak juz Wam pisalam nie dalam rady byc na biezaco, bo moj TZ dbal o to zebysmy sie porzadnie dotlenili i ciagle gdzies spacerowalismy.
Postaram sie tez ogarnac dla Was jakies zalegle fotki ze slubu i oczywiscie brzuszek na wakacjach . ale wszystko powoli na razie musze powoli zaczac ogarniac pranie .
I jak było???????

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No, nadrobiłam Witam się dziś i ja
ALE MIAŁAM SEN!! Śniło mi się że byłam w takim sklepie dużym..i wszystkie panie w nim wymiotowały bo musiały wypić glukoze!!
Robię sobie zaraz kawkę i zabieram się za robienie ciasta, a później z TŻtem jedziemy do Szczecina, może załapię się na jakieś sklepy

Pochwal się co kupiłaś

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 12:05   #3642
Trele_Morele
Zakorzenienie

Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ludzie wydziwiają czasem to fakt,a ostatnie piętro to nie katastrofa.W poprzednim mieszkaniu na 1 piętrze wszystkie okna były od południa,dało się wytrzymać .Dodatkowo jeszcze grzało od dachu,ale to budynek 1 piętrowy tylko był,ale tragedii nie mieliśmy.Ale na 11 może być już gorzej

A po przeprowadzce będziemy mieszkać na 4 piętrze ,ostatnim

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Popieram

Jak można się wybrać na porodówkę w krawacie,no chyba że poród zaskoczy tatusia w pracy

albo z walizą jak do Egiptu
Kurde ja Wam powiem ze ciezko z ta walizka. Mam taka mala na kòłeczkach jak bagaz podreczny I nie wiem ..
Paczka 5 podkladow , 7 majtek jednorazowych I paczka pampersów Newborn I tyle. Wiecej miejsca nie ma

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:07   #3643
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
zdecydowanie się nei przyda nawet siku będziesz robiła w tempie ekspresowym oby tylko szybko wrócić do maluszka ... na suszenie wlosow nie znajdziesz czasu. Moje schły same...
Ale ja o tym wiem nie zamierzałam brać,ani mi nawet przez myśl nie przeszło.
Tylko któraś pisała że bierze i się trochę zdziwiłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 12:09   #3644
Taszanta
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jak ja tego nie lubię, pocytowałam, zaczęłam pisać posta i mi go wcięło

No więc napiszę tylko o glukozie. Trochę się stresowałam po tych wszystkich opisach, bo mnie teraz trochę odrzuciło od słodkiego, no ale u mnie luz- nie było aż tak strasznie słodkie, moja babcia kiedyś herbatę piła słodszą Nawet cytryny nie dodawałam, wzięłam ze sobą ale kobieta powiedziała żeby raczej nie dodawać jak da się wypić. Tylko ze dwa razy się taka śpiąca zrobiłam, mam nadzieję że to od tego, że kawy nie piłam a nie od zaburzeń cukru

Dziewczyny ale wy od razu dostajecie te wyniki? Bo piszecie co i jak od razu, u mnie to one przekazywane są do rejestracji w przychodni i dopiero się je dostaje jak się idzie na następną wizytę, wcześniej nie wydadzą

No i jeszcze poszłam zajrzeć na porodówkę, mówiłam wam że u nas w SR zachęcali żeby samodzielnie sobie chodzić, teraz już wiem dlaczego zachęcali- chyba żeby się tym nie zajmować Zajrzałam a tam ruch jak na molo w Sopocie, oczywiście wszystkie sale pozajmowane, nie ma co oglądać, kobieta powiedziała żeby dzwonić kiedy można przyjść, albo nie dzwonić i próbować itp. Chyba sobie odpuszczę, i tak nie będę tam rodzić, no ale chciałam zobaczyć co i jak. No ale nawet pobyt na korytarzu mnie zestresował

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:14   #3645
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42053879]
Relacja z wczorajszej wizyty

Miałam na 17, ale byłam za 20 i nikogo nie było więc weszłam, a Olka pojechała do dentysty z tatusiem.
Pani dr mnie zbadała, wszystko niby namacalnie ok, zapytała czy robimy usg bo w sumie nie trzeba. Ale ja chciałam bo mąż kazał upewnić się czy na 100% to chłopiec

Pani dr sprawdziła i powiedziała, że na 300% chłopak!!!
Więc mąż już wierzy.

Michaś już nie jest taki mały- waży ok. 789g!
A ja sama, nie wiem jakim cudem bo tego nie czuję, przybrałam 3kg w miesiąc! Już 9kg na plusie:confused :

Serce, główka, rączki, nóżki, wszystko ładne i zdrowe.
Jedynie z moją szyjką jest coś nie tak...
Tzn. szyjka ma 4cm, jest zamknięta ale coś tam jest V-kształtne i mam leżeć.

Dostałam Luteinę, Magnez i No Spę.

Aaa i Michaś z 24 tygodnia przeskoczył wszelkimi pomiarami do... 26!
Pani dr powiedziała, że będziemy to na bieżąco sprawdzać bo wychodzi na to, że mogę urodzić jeszcze w październiku...

Olcia u dentysty była dzielna, od progu powiedziała, że chce naklejkę albo niespodziankę Mąż oglądał bajki, a Ola patrzyła na panią dr Miała już nawet leczonego ząbka- wierconego! I jestem z niej taka dumna Jak wyszła to ja już czekałam na nią na korytarzu. Wpadła mi w ramiona ze słowami, że było bardzo fajnie! I już chce jechać na kolejną wizytę
Dostała w nagrodę pierścionek od pani dr

Ja chyba niebawem wybędę do rodziców bo tam mogę więcej poleżeć.

Aaa i dołączam zdjęcia! Rączka i buźka mojego synka
I kupiliśmy ten fotelik- stan idealny za 40zł. Tylko zdjęcia nie mam bo mąż zabrał na strych bo Olka już w niego siadała [/QUOTE]
To super że się synek potwierdził i że zdrowy i duży

A dla córy wielkie gratulacje,mała bohaterka

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam

za dzisiejsze wizyty

Nemosek, Trele - ja też zawsze WSZYSTKO nadrabiam

.
I dla Ciebie należy się nagroda kolejna cierpliwa nadrabiaczko

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny
Poradziłam sobie z bólem pleców Na noc mam poduszkę wielką ciążową, którą pokochałam miłością absolutną i nikoooomu jej nie oddam :P a w dzień jak długo jestem na nogach to zakładam ortopedyczny pas ciążowy i jest git

Wózek rzeczywiście wygląda jak nowy.Super zakupy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 12:14   #3646
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Się dopominam a co!
Czytam wszystko i jestem na bieżąco a odnoszę się do ważniejszych rzeczy a nie pierdółek
A poza tym to czytanie tyyyyyyyyyyle czasu zajmuje I tak uważam,że dużo tu jestem

Ktosiula pochwal się zakupami
Dokładnie to czytania najwięcej czasu zajmuje

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

spore zakupki

To fakt czysta radocha

Też muszę wreszcie zamówić materacyk, pościel i rożek ale co do pościeli to już sama nie wiem co mi się podoba
ja mam na początek śpiworki więc kupiłam tylko jeden komplet pościeli, później zaszaleje albo coś sama uszyje.....
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Anoula, ślicznie wyglądałaś!
magalska, ależ Ci zazdroszczę, że już tak mało Ci zostało
niby fajnie że prawie wszystko jest ale.... co ja teraz przez 2,5 miesiąca będę kupować

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-08-01, 12:15   #3647
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie wyglądaliście, a ten tort
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:16   #3648
magalska
Zadomowienie

Już muszę uciekać bo dziś muszę robić obiad dla 6 osób i jedziemy nad jeziorko do kuzynki miłego dnia ciężarówki

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-08-01, 12:19   #3649
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz biorę się za nadrabianie tego co naskrobałyście kiedy mnie tu na chwilę zabrakło
Mamcia za wczorajsze "cyrki" które odstawiała, zabrała mnie dzisiaj na zakupy do lumpka... kupiła mi 5 bluzek na wyjazd, właśnie się piorą
Aaa no i wygrzebałyśmy rzeczy dla Jaśka, skromnie tylko 2 bo mam już tyle tego że nie ma sensu kupować ale nie mogłyśmy się powstrzymać
Super ten pajac kolorowy

No i fajnie że mama się zrehabilitowała

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
garutuluje wizyty!!! super

za zakupy

ja tylko na sekunde dziewczyny,bylam w tej poradni cukrzycowej-no i dolaczylam do grona slodkich mamus,wyszla mi ta cukrzyca ciazowa,dostalam glukametr i bede mierzyc sie ze 4 razy dziennie,zobaczymy co dalej.jedno co mnei pociesza, ze udalo sie unknac szpitala poki co,oby tak dalej

na 13 jeszcze do dietetyczki,zeby jakas diete cukrzycowa ustalila....dlatego uciekam,zeby sie nie spoznic,wieczorkiem zajrze...jakos mnie to przytloczylo troche:/chociaz cukrzyca nie jest mi kompletnie obca,bo ojczym ma juz od kilkunastu lat i wiem z czym to sie "je".nic strasznego,tymbardziej,ze ja nie bede na insulinie poki co..no ale....

buziaki dla was
Wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A mamuski poradzcie mi coś na kaszel, mój tz mnie zaraził i dziś obudzilam się z kaszlem a nie wiem co bym mogła brać
Jakiś syrop, np Stodal

Też mam kaszel, na razie nic nie biorę.Jem czosnek i cebulę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 12:21   #3650
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ludzie wydziwiają czasem to fakt,a ostatnie piętro to nie katastrofa.W poprzednim mieszkaniu na 1 piętrze wszystkie okna były od południa,dało się wytrzymać .Dodatkowo jeszcze grzało od dachu,ale to budynek 1 piętrowy tylko był,ale tragedii nie mieliśmy.Ale na 11 może być już gorzej

A po przeprowadzce będziemy mieszkać na 4 piętrze ,ostatnim

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Mi się podobają ostatnie piętra ( ale fakt nigdy w sumie nie mieszkałam ) ale nie udało mi się zdobyć takiego mieszkania. Gorąco mi nie przeszkadza, fakt, brak windy to rzeczywiście może być problem, no ale jest na pewno ciszej- bo wysoko i halasy z zewnątrz mniejsze, no i ma się mniejszą liczbę sąsiadów i też mniej osób się pod drzwiami kręci. Nade mną akurat mieszka staruszka, ale sąsiad ma nad głową rodzinę z małymi dziećmi i jak czasem tam zajdę, to huki jak na poligonie

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:23   #3651
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Skromnie i elegancko ślicznie

Tort z marcepanem?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Ale u mnie dzis szarówa i pada, nic się nie chce
Odwiozłam męża do pracy i najchętniej to bym się położyła, niemoc totalna...dobrze, ze dzis nic nie muszę
Leń się ile wlezie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 12:25   #3652
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A mamuski poradzcie mi coś na kaszel, mój tz mnie zaraził i dziś obudzilam się z kaszlem a nie wiem co bym mogła brać
podobno można tantum verde. Koleżanka jest w ciąży i bierze właśnie na gardło

Cytat:
Torcik smakowity. A Ty wyglądałaś uroczo

Przed chwilą był kurier i wtachał mi na 3 piętro łóżeczko dla małej. Współczuję mu (bo to prawie 30 kg waży). Może jutro uda się z mężem złożyć
Stary 2013-08-01, 12:26   #3653
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja też zawsze nadrabiam wszystko choćby to było 30 stron! Staję z Wami do rankingu :P
Zastanawiałam się czemu spędzam całe dnie na forum a mam ze 30 postów nabitych - ja cały dzień czytam :P

Dołączasz do grona nadrabiaczek

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
pięknie wyglądałaś

sól fizjologiczna
spirytus/octanisept
laktator aventa
koszule nocne
szare mydło
takie waciki w kulkach

O konkretne zakupy
Oj tak przyjemnie kasa ucieka z konta

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 12:27   #3654
magalska
Zadomowienie

a i jeszcze Wam napiszę że dziś w Naturze jest 40% na wszystko z rimmela no więc i ja się trochę obkupiłam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-08-01, 12:27   #3655
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

śliczne zakupki kombinezoniki mi się podobają

Cytat:
pięknie wygladaliście!

Dziewczyny doradźcie mi proszę - czy 1,5 roczne dziecko może już spać w normalnym łóżeczku dziecięcym z barierką? Bo nie widzi mi się jakoś kupować drugie niemowlęce, żeby i tak za chwilę przenosić Karinę do większego Jak to u Was, doświadczone mamy, było?
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:27   #3656
kyte
Wtajemniczenie

Ja też staję w rankingu ja też Zawsze czytam i jestem na bieżąco
Cytat:

Dzien dobry po strasznej nocy!
Pytanie do doswiadczonych mam? Tez mialyscie takie problemy ze spaniem juz dwa mies przed porodem?
Kurde ja mam wrazenie ze Maja wypełnia cały mój brzuch, ze jest ogromna , I zaczynam sie bac. Nie chce zeby wazyła wiecej niz 4kg a jeszcze 8tygodni.
Moj Tz na pocieszenie podsunol mi artykul z dzieckiem z Niemiec , ktore urodziło sie ponad 6kg a babka urodzila je Sn bo lekarze oceniali jego wage na max 5kg ratujcie!

Hahah to Cie TŻ pocieszył
Cytat:
No to mama się zreflektowałaAle miejmy nadzieję że następnym razem powstrzyma się od niepotrzebnych krzyków Jaka śliczna ta bluzeczka marynarska widzę ją na Twoim synku
Cytat:
A to Ci się udało z tym bohaterem w domu

Co do naszych braci... cudownie jest mieć kogoś tak wspaniałego jak oni prawda ? Ja pamiętam jak z bratem wojny prowadziłam, biliśmy się, wyzywaliśmy... O mamoo jak sobie przypomnę co my wyprawaliśmy to aż się włosy na głowie jeżą... A teraz przykładne, kochające się rodzeństwo
Oj uwielbiałam bić się z moim bratem!!Laliśmy się niemiłosiernie ale każdy wiedział że nie ma prawa nas rodzielać
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
cześć
ale wczoraj pojadłam... 1 kanapka wielkości bic maca, później druga, którą niestety zwróciłam i zupka z makaronem...
w takie dni jak wczoraj martwie się że moje dziecię przybiera na wadze 1 gram
nie wiem co ja mam zrobić, ale jeść więcej nie potrafie, teraz moje nawyki żywieniowe nie różnią się niczym z przed ciąży....
Nie przejmuj się ja też nie zmieniłam swoich nawyków żywieniowych bo nie mam takiej potrzebyJem śniadanko z rana później coś przekąszę, obiad o 14-15 a kolacje zjadłam wczoraj o 22 bo nie miałam nawet na nią ochoty Nie trzeba zmuszać się do jedzenia i wciskać w siebie na chama. Stwierdziłam że jak będę musiała jeść więcej, to zwyczajnie to poczujęA jak mam zachcianki (jakiś czas temu codzień wcinałam mleczko w tubce) to sobie oczywiście nie odmawiam niczego!
Cytat:
Slicznie wyglądaliście,a ten tort
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:29   #3657
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ja Wam powiem ze ciezko z ta walizka. Mam taka mala na kòłeczkach jak bagaz podreczny I nie wiem ..
Paczka 5 podkladow , 7 majtek jednorazowych I paczka pampersów Newborn I tyle. Wiecej miejsca nie ma

Ale przecież u Was wypuszczaja maks. po 6 h?To po Co Ci tyle tego, w razie czego tż Ci nie doniesie?

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jak ja tego nie lubię, pocytowałam, zaczęłam pisać posta i mi go wcięło

No więc napiszę tylko o glukozie. Trochę się stresowałam po tych wszystkich opisach, bo mnie teraz trochę odrzuciło od słodkiego, no ale u mnie luz- nie było aż tak strasznie słodkie, moja babcia kiedyś herbatę piła słodszą Nawet cytryny nie dodawałam, wzięłam ze sobą ale kobieta powiedziała żeby raczej nie dodawać jak da się wypić. Tylko ze dwa razy się taka śpiąca zrobiłam, mam nadzieję że to od tego, że kawy nie piłam a nie od zaburzeń cukru

Dziewczyny ale wy od razu dostajecie te wyniki? Bo piszecie co i jak od razu, u mnie to one przekazywane są do rejestracji w przychodni i dopiero się je dostaje jak się idzie na następną wizytę, wcześniej nie wydadzą

No i jeszcze poszłam zajrzeć na porodówkę, mówiłam wam że u nas w SR zachęcali żeby samodzielnie sobie chodzić, teraz już wiem dlaczego zachęcali- chyba żeby się tym nie zajmować Zajrzałam a tam ruch jak na molo w Sopocie, oczywiście wszystkie sale pozajmowane, nie ma co oglądać, kobieta powiedziała żeby dzwonić kiedy można przyjść, albo nie dzwonić i próbować itp. Chyba sobie odpuszczę, i tak nie będę tam rodzić, no ale chciałam zobaczyć co i jak. No ale nawet pobyt na korytarzu mnie zestresował
U mnie tak samo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-01, 12:30   #3658
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość

Dziewczyny doradźcie mi proszę - czy 1,5 roczne dziecko może już spać w normalnym łóżeczku dziecięcym z barierką? Bo nie widzi mi się jakoś kupować drugie niemowlęce, żeby i tak za chwilę przenosić Karinę do większego Jak to u Was, doświadczone mamy, było?
Nie jestem jeszcze mamą ale powiem z doświadczenia moich dwóch chrześniaków, w tym wieku już uczyli się spać samemu w łóżku właśnie takim i śpią
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:30   #3659
89Beatka
Wtajemniczenie

witam sie w sierpniowe popołudnie
ale miałam do nadrobienia od wczorajszego popołudnia i dobrze.

Mnie wcieło wczoraj na grila, był u mnie w sumie to kuzynostwo z zagranicy wróciło i imprezowaliśmy, i tak jak zwykle padłam o 23

Dziś bolą mnie kości, chyba miednica, tyłek zresztą też, może coś tam się rozłazi.

Wogóle nic mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee a musze na 15 zrobić obiad, ani nie mam pomysłu ani chęci.

Gratuluje udanych wizyt i potwierdzenia płci
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:33   #3660
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Mi się podobają ostatnie piętra ( ale fakt nigdy w sumie nie mieszkałam ) ale nie udało mi się zdobyć takiego mieszkania. Gorąco mi nie przeszkadza, fakt, brak windy to rzeczywiście może być problem, no ale jest na pewno ciszej- bo wysoko i halasy z zewnątrz mniejsze, no i ma się mniejszą liczbę sąsiadów i też mniej osób się pod drzwiami kręci. Nade mną akurat mieszka staruszka, ale sąsiad ma nad głową rodzinę z małymi dziećmi i jak czasem tam zajdę, to huki jak na poligonie
W sumie na ostatnim piętrze nic Ci nad głową nie stuka taki plus.

Ale wyżej niż na 4 nie chciałabym mieszkać Lęk wysokości,a poza tym nie lubię takich bloków wysokich.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja też staję w rankingu ja też Zawsze czytam i jestem na bieżąco
Witamy,witamy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości