Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-01-30, 17:18   #3631
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Tradycyjnie wrzucam u

好iadanie: tost z razowca z jajkiem sadzonym,ze szczypiorkiem, pomidorami,sa豉t i avocado. Koktajl z mleka migda這wego, truskawek,bor闚ek, banana,tofu nat, migda堯w i 造磬i p豉tk闚 owsianych

II 郾iadanie: sa豉tka z w璠zonego pstr庵a,miksu sa豉t, kapar闚,oliwek, rzodkiewki i pomidora + kromka chleba orkiszowego z domowym pesto (orzechy pini,bazylia,oliwa,troche parmezanu)

Godzina zaj耩 fitness, 20 min roweru

Obiad: porcja zupy pomidorowej z ciemnym ry瞠m, pieczony halibut z sosem marchewkowo-imbirowym, brukselka i broku造 na parze,sur闚ka z selera naciowego,rzepy i jogurtu

Kolacja: bu趾a razowa z suszonymi owocami i orzechami- jedna po堯wka z twarogiem p馧t逝stym, szczypiorkiem, rzodkiewk,rze簑ch, druga z hummusem, pieczon papryk, pomidorem i roszponk

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-01-30 o 17:23
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:18   #3632
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka wiadomo嗆
Tradycyjnie wrzucam u

好iadanie: tost z razowca z jajkiem sadzonym,ze szczypiorkiem, pomidorami,sa豉t i avocado. Koktajl z mleka migda這wego, truskawek,bor闚ek, banana,tofu nat, migda堯w i 造磬i p豉tk闚 owsianych

II 郾iadanie: sa豉tka z w璠zonego pstr庵a,miksu sa豉t, kapar闚,oliwek, rzodkiewki i pomidora + kromka chleba orkiszowego z domowym pesto (orzechy pini,bazylia,oliwa,troche parmezanu)

Obiad: porcja zupy pomidorowej z ciemnym ry瞠m, pieczony halibut z sosem marchewkowo-imbirowym, brukselka i broku造 na parze,sur闚ka z selera naciowego,rzepy i jogurtu

Kolacja: bu趾a razowa z suszonymi owocami i orzechami- jedna po堯wka z twarogiem p馧t逝stym, szczypiorkiem, rzodkiewk,rze簑ch, druga z hummusem, pieczon papryk, pomidorem i roszponk

co to za bu趾a ?

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 17:26   #3633
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
co to za bu趾a ?
Mama wpad豉 z wa堯wk i domowymi wypiekami. Spytam o przepis bo dobra!
Stary 2014-01-30, 17:28   #3634
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mama wpad豉 z wa堯wk i domowymi wypiekami. Spytam o przepis bo dobra!
Dziekuj Brzmi bardzo smacznie A jad這spis jak zwykle mi si podoba (pomimo i jestem wege i nie jem ani mi瘰a ani ryb )

Stary 2014-01-30, 17:34   #3635
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuj Brzmi bardzo smacznie A jad這spis jak zwykle mi si podoba (pomimo i jestem wege i nie jem ani mi瘰a ani ryb )
A dzi瘯uj. I rozumiem niech耩 do mi瘰a, bo sama nie jem, opr鏂z ryb,kt鏎e jakim cudem traktuje wyj徠kowo w 鈍iecie zwierz徠
Stary 2014-01-30, 17:41   #3636
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
A dzi瘯uj. I rozumiem niech耩 do mi瘰a, bo sama nie jem, opr鏂z ryb,kt鏎e jakim cudem traktuje wyj徠kowo w 鈍iecie zwierz徠
ja jestem wege g堯wnie ze wzgl璠闚 etycznych, w豉snych pogl康闚 a niech耩 i to ze mi nie smakuje to drugie...

Stary 2014-01-30, 17:52   #3637
amarth
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 31

R prosz o ocenk

好iadanie: owsianka z bananem, mas貫m orzechowym, miodem, domowymi powid豉mi 郵iwkowymi i ricott
II 郾iadanie: sa豉tka: roszponka, czerwona fasola, kie趾i broku豉, pieczarki, pomidor, pestki dyni, s這necznik, orzeszki pini, dresing
Obiad: Makaron pe軟oziarnisty z sosem 鄉ietankowo - pieczarkowym, czerwona fasola
Kolacja: Grahamka z sa豉t lodow, pomidorem, og鏎kiem, kie趾ami broku豉 i twaro磬iem

6.01.2014r - lifestyle revolution:
*Clean eating* *Turbo Fire*

68#67#66#65#64#63#62#61#60#59#58#57
amarth jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:07   #3638
redhead91
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 69

Ervisha - ogl康a豉m Tw鎩 blog ) Jest 鈍ietny, wspania貫 przepisy. Wszystko bardzo profesjonalnie wykonane, wyliczone kcal itd.
Jeste dla mnie inspiracj, dzi瘯uj, na pewno skorzystam z wiedzy , kt鏎 tak przekaza豉
redhead91 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 18:13   #3639
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redhead91 Poka wiadomo嗆
Ervisha - ogl康a豉m Tw鎩 blog ) Jest 鈍ietny, wspania貫 przepisy. Wszystko bardzo profesjonalnie wykonane, wyliczone kcal itd.
Jeste dla mnie inspiracj, dzi瘯uj, na pewno skorzystam z wiedzy , kt鏎 tak przekaza豉
Dzi瘯uje Mi這 mi to s造sze.. Nie wiedzia豉m, ze kogo inspiruje

Stary 2014-01-30, 19:53   #3640
Madziuniusia
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 202

Witajcie

Moja R-ka do ocenki

好iadanie: p豉tki owsiane 4 造磬i ze 100 g serka wiejskiego, 0,5 banana, 造瞠czk wi鏎ek kokosowych

bieganie ok 45 min

II 郾iadanie: 3 kromki chleba razowego z takim serkiem twarogowym ze szczypiorkiem z hochlanda (wyjadam resztki) z pomidorem

Obiad: miseczka krupniku + 200 g 這sosia grilowanego + ok 200 g warzyw na patelni

Podwieczorek: drugie p馧 wiejskiego z rzodkiewk i kie趾ami

鑿iczenia z mel b godzina

Kolacja: jajecznica na oliwie z szyneczk, pomidorem
Stary 2014-01-30, 20:46   #3641
klapkowa
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 747

I owsianka (p豉tki owsiane, j璚zmienne i otr瑿y) na ma郵ance z kasz jaglan, makiem i daktylami
II 2 tosty z mikrofal闚ki (chleb 篡tni ze s這necznikiem) z 鄴速ym serem, pieczark, czerwon cebul, kukurydz i bazyli + kubek 鈍ie瞠go soku jab趾owego
III pe軟oziarniste spaghetti z chudym twarogiem, ma郵ank, cynamonem i s這necznikiem
IV sa豉tka ze 鈍ie瞠go szpinaku, zielonej cz窷ci pora, soczewicy i przecieru pomidorowego
V serek wiejski z marchewk, orzechami ziemnymi i cynamonem

Mam wra瞠nie, 瞠 dzi瘯i temu, 瞠 zacz窸am tu pisa, pod鈍iadomie staram si pilnowa z t ilo軼i nabia逝 Mam tylko nadziej, 瞠 w zamian nie zaczn je嗆 wi璚ej ww.
klapkowa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 20:54   #3642
MauraPL
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 269

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
奸edzie?
Szacun, 瞠 Wam si chcia這. U nas (chyba) wszyscy na kanapkach jechali - w豉snych albo sklepikowych (te w licealnym sklepiku by造 nawet nawet). A jak kto mia ze sob pojemniczek z jedzeniem, to od razu by這 wiadomo, 瞠 katuje kopenhask czy inne cuda-wianki
U mnie te wszyscy jad na kanapkach i bu趾ach. Nieraz mam ochot wzi望 sobie co i zje嗆 na ciep這 (w sklepiku babka ma mikrofal闚k), ale on razu wszyscy wzrok skierowany na mnie. To samo gdy jem razowy chleb. Patrz na mnie jak na dziwol庵a
Stary 2014-01-30, 20:58   #3643
Famijana
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 161

Dzisiejsze U (powinno by P...)

I Jaglanka (4 造磬i jaglanych) na szklance mleka 1,5 % z bananem, 造磬 nasion granatu. Przyprawiona imbirem i cynamonem.

II (szko豉) kanapka: 2 kromki razowego ze s這necznikiem, z mas貫m, plastrem szynki wieprzowej i papryk + 2 marchewki

III Miseczka roso逝 z kluskami (ok 300 ml, szklanka ugotowanego makaronu)
Pier z kurczka grillowana bez t逝szczu, 1/4 kalafiora polana 造瞠czk oliwy z oliwek, sa豉tka z pomidora i kie趾闚 rzodkiewki

IV 200g serka wiejskiego, 1 kromka chleba orkiszowego z mas貫m, pomidor z kie趾ami rzodkiewki

I jak?

Edytowane przez Famijana
Czas edycji: 2014-01-30 o 21:00
Famijana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:29   #3644
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Dzi tylko szybko wrzucam i軼ie naukowe U...

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: wi郾iami w soku w豉snym, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II Grahamka z serem cheddar, pomidorem i sa豉t; jab趾o
III 2 ma貫 filety z udka kurczaka sma穎ne bez t逝szczu; ponad p馧 woreczka kaszy gryczanej; sur闚ka z czerwonej kapusty
IV Ser ricotta (resztka z pude趾a) z garstk tropikalnej granoli i kilkoma ciemnymi winogronami; pasek ciemnej czekolady
V Sa豉tka: 2 jaja na twardo, sa豉ta, pomidor, og鏎ek kiszony, rzodkiewki, oliwa z oliwek, pieprz zio這wy

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, kawa z mlekiem i przypraw do szarlotki, herbaty: zielona, bia豉, zio這wa.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 21:42   #3645
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 066

R

I. jajecznica z 2 jajek z duszon cebul i pieczarkami, 50g chleba graham, ma豉 kawa z mlekiem 1,5%
II. makaron pe軟oziarnisty spaghetti 80g z mielonym mi瘰em z szynki (ok. 100-120g) i sosem z domowego przecieru pomidorowego, z cebul, czarnymi oliwkami, czosnkiem i 鈍ie膨 bazyli
3 mandarynki
III. p馧 w璠zonej makreli, szklanka 鈍ie穎 wyciskanego soku marchewkowego
IV. 100g p馧t逝stego twarogu z rzodkiewkami i szczypiorkiem, 50g chleba graham

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2014-01-30 o 21:44
scandalistka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:13   #3646
azaina
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 963

Cytat:
Napisane przez azaina Poka wiadomo嗆
U

郾iadanie: p豉tki owsiane zalane mlekiem migda這wym z cukini, kakao, wi鏎kami kokosowymi i miodem
obiad: zapiekanka z broku豉mi, kalafiorem, fasolk, marchewk i sosem beszamelowym
podwieczorek: placuszki bananowe (du穎 ) z jogurtem greckim i miodem
kolacja: kromka z 鄴速ym serem i tu鎍zykiem

do picia: 3 szklanki wody, 2 czerwone herbaty, melisa, zielona herbata
Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Rozumiem, 瞠 jajko jakie znalaz這 si w placuszkach? Przyda這by si dodatkowe 廝鏚這 bia趾a, plus jakie warzywa do kolacji (i czemu tylko jedna kromka?). Jakie te czerwone herbaty - pu-ehr czy rooibos?
o kurde, kto skomentowa m鎩 jad這spis, dzi瘯uj!
1. jajko w placuszkach by這
2. z bia趾iem mam k這pot.. mi瘰o i ryby jem tylko na obiad, a z kolei nabia staram si raczej eliminowa (opr鏂z jogurt闚). no i w takim razie czym go dostarczy?
3. nast瘼nym razem postaram si wrzuci jakie warzywka
4. jedna kromka dlatego, 瞠 nie umiem si przekona do jedzenia wi璚ej na kolacj.. jako mam w pod鈍iadomo軼i zakodowane, 瞠 przez to b璠zie si odk豉da t逝szczyk ale staram si to zmieni
5. herbatki pu-erh - to jest jaka r騜nica?

U
menu wczorajsze:
p馧 h przed 郾iadaniem: woda z miodem i cytryn
郾iadanie: p豉tki owsiane zalane mlekiem kokosowym z bananem, jagodami goji, rodzynkami, wi鏎kami kokosowymi i miodem
obiad: 豉zanki
przek御ka: par suszonych 郵iwek wymieszanych z odrobin mleka kokosowego i kakao (na s這dko軼iowy g堯d)
1h 獞icze
podwieczorek: sa豉tka z tu鎍zykiem, groszkiem i papryk
kolacja: 2 kromki z past z awokado i jajka z odrobineczk majonezu (no nie mog豉m go nie doda.. )

do picia: ok. 1l wody, herbata zielona, skrzyp, herbata owocowa

menu dzisiejsze:
郾iadanie: p豉tki owsiane zalane mlekiem kokosowym z bananem, jagodami goji, wi鏎kami kokosowymi i miodem
"deser": 5 kostek gorzkiej czekolady
deser 2 : czekolada na gor帷o z orzechami
kolacja: 5 kanapeczek-kr捫k闚 z bagietki z mas貫m i do tego troch 鄴速ego sera

do picia: woda ok. 1l, herbata czerwona pu-erh, kawa zbo穎wa z miodem i mlekiem kokosowym

dzisiejszy dzie przedstawia si tragicznie, wiem
Stary 2014-01-30, 23:30   #3647
klapkowa
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 747

Azaina, ale 郾iadanie musi by pyszne!

A rooibos i pu-erh to rzeczywi軼ie nie to samo. Nie znam szczeg馧闚, wiem tylko, 瞠 rooibos nie zawiera teiny. I 瞠 pu-erh powstaje z tych samych li軼i, co herbata czarna, a rooibos z ca趾iem innej ro郵iny, czerwonokrzewu. Mam nadziej, 瞠 nic nie namiesza豉m
klapkowa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-30, 23:33   #3648
azaina
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 963

Cytat:
Napisane przez klapkowa Poka wiadomo嗆
Azaina, ale 郾iadanie musi by pyszne!

A rooibos i pu-erh to rzeczywi軼ie nie to samo. Nie znam szczeg馧闚, wiem tylko, 瞠 rooibos nie zawiera teiny. I 瞠 pu-erh powstaje z tych samych li軼i, co herbata czarna, a rooibos z ca趾iem innej ro郵iny, czerwonokrzewu. Mam nadziej, 瞠 nic nie namiesza豉m
czyli nast瘼nym razem kupowa rooibosa?
oj tak, 郾iadanko jest przeboskie
Stary 2014-01-31, 09:51   #3649
neska002
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 159

Moja dzisiejsza R:
Po przebudzeniu szklanka wody z 2 造磬ami octu jab趾owego.
1. 好iadanie: 3 造磬i kaszy jaglanej z tartym jab趾iem, 造磬 p豉tk闚 migda這wych, z dodatkiem any簑, cynamonu, kardamonu.
2. Drugie 郾iadanie: sa豉tka warzywna (seler naciowy, og鏎ki kiszone, czerwona papryka, cebula, marchewka) + 2 x kromka chleba 篡tniego razowego na zakwasie z paprykarzem warzywnym.
3. Obiad: kasza gryczana z gulaszem (mi瘰o mielone z szynki, pieczarki, cebula, czosnek, troch passaty pomidorowej).
4. Kolacja: 郵ed po kaszubsku z kromk chleba 篡tniego razowego na zakwasie.

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-31, 10:04   #3650
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 212

Planowane na dzisiaj, m鏬豚y kto oceni?

U/P
I Budyniowy pudding z kaszy manny, nasion amarantusa i lnu (30g kaszy + 造磬a nasion + 造磬a budyniu + 造瞠czka lnu + jakie 2/3 szklanki mleka) z 造磬 siekanych migda堯w, gotowane z lask wanilii, podane z 造磬 d瞠mu i twaro磬u; kawa z mlekiem

II Du瞠 jab趾o z ma造m jogurtem naturalnym 150g i gar軼i p豉tk闚 b這nnikowych + cynamon, p馧 du瞠j babeczki z ziarnami s這necznika i rodzynkami; kakaowa inka z mlekiem

III Ryba po grecku: miruna sma穎na na niewielkiej ilo軼i oleju lnianego (2 wi瘯sze kawa趾i) z duszon marchewk, selerem, porem (tradycyjne ) + 2 鈔ednie ziemniaki

IV Ziarna s這necznika 30g (lub troch wi璚ej ), marchewka, kromka pszennego chleba z pol璠wic, herbaty z miodem

V Kajzerka wieloziarnista posmarowana serkiem, 這so w璠zony (50-60g) + og鏎ek kiszony; kakao prawdziwe z mlekiem i p豉sk 造瞠czk lnu

+mo瞠 b璠 jakie godzinne, domowe 獞iczenia

Edytowane przez Seducer
Czas edycji: 2014-01-31 o 10:14
Seducer jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:44   #3651
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Tradycyjnie wrzucam u

Twoje jad這spisy s wielk inspiracj, chyba moje ulubione w tym w徠ku .

Cytat:
Napisane przez amarth Poka wiadomo嗆
R prosz o ocenk

好iadanie: owsianka z bananem, mas貫m orzechowym, miodem, domowymi powid豉mi 郵iwkowymi i ricott
II 郾iadanie: sa豉tka: roszponka, czerwona fasola, kie趾i broku豉, pieczarki, pomidor, pestki dyni, s這necznik, orzeszki pini, dresing
Obiad: Makaron pe軟oziarnisty z sosem 鄉ietankowo - pieczarkowym, czerwona fasola
Kolacja: Grahamka z sa豉t lodow, pomidorem, og鏎kiem, kie趾ami broku豉 i twaro磬iem
Zawsze mam problem z interpretacj wege jad這spis闚, dlatego mimo wszystko polecam raz po raz wrzuca swoje menu do kalkulatora 篡wieniowego - aby sprawdzi, czy wyrabiasz swoje zapotrzebowanie na bia趾o . Brawa za ziarna, orzechy i fasol, no i nie ma nadmiaru nabia逝 - super . Na bazie czego robisz dressing? No i mam nadziej, 瞠 sos nie by jaki kupny.

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Poka wiadomo嗆
Witajcie

Moja R-ka do ocenki

好iadanie: p豉tki owsiane 4 造磬i ze 100 g serka wiejskiego, 0,5 banana, 造瞠czk wi鏎ek kokosowych

bieganie ok 45 min

II 郾iadanie: 3 kromki chleba razowego z takim serkiem twarogowym ze szczypiorkiem z hochlanda (wyjadam resztki) z pomidorem

Obiad: miseczka krupniku + 200 g 這sosia grilowanego + ok 200 g warzyw na patelni

Podwieczorek: drugie p馧 wiejskiego z rzodkiewk i kie趾ami

鑿iczenia z mel b godzina

Kolacja: jajecznica na oliwie z szyneczk, pomidorem
Nie dziel owoc闚 na po堯wki - nie warto, zw豉szcza, 瞠 potem w ci庵u dnia nie jest ju wcale owoc闚. Bardzo podoba mi si obiad! A jajecznica mam nadziej, 瞠 nie z jednego jajka . Podwieczorek m鏬豚y by ciut wi瘯szy. I pewnie za odrobin w璕li po wieczornych 獞iczeniach Tw鎩 organizm by si nie pogniewa .

Cytat:
Napisane przez klapkowa Poka wiadomo嗆
I owsianka (p豉tki owsiane, j璚zmienne i otr瑿y) na ma郵ance z kasz jaglan, makiem i daktylami
II 2 tosty z mikrofal闚ki (chleb 篡tni ze s這necznikiem) z 鄴速ym serem, pieczark, czerwon cebul, kukurydz i bazyli + kubek 鈍ie瞠go soku jab趾owego
III pe軟oziarniste spaghetti z chudym twarogiem, ma郵ank, cynamonem i s這necznikiem
IV sa豉tka ze 鈍ie瞠go szpinaku, zielonej cz窷ci pora, soczewicy i przecieru pomidorowego
V serek wiejski z marchewk, orzechami ziemnymi i cynamonem

Mam wra瞠nie, 瞠 dzi瘯i temu, 瞠 zacz窸am tu pisa, pod鈍iadomie staram si pilnowa z t ilo軼i nabia逝 Mam tylko nadziej, 瞠 w zamian nie zaczn je嗆 wi璚ej ww.
Pomoc w samokontroli (oczywi軼ie tej zdrowej!) jest jednym z najwi瘯szych plus闚 tego w徠ku . Mo瞠 zamiast nabia逝 jako dodatku do spaghetti poda豉by warzywa i np. pesto? Kombinuj!

Cytat:
Napisane przez Famijana Poka wiadomo嗆
Dzisiejsze U (powinno by P...)

I Jaglanka (4 造磬i jaglanych) na szklance mleka 1,5 % z bananem, 造磬 nasion granatu. Przyprawiona imbirem i cynamonem.

II (szko豉) kanapka: 2 kromki razowego ze s這necznikiem, z mas貫m, plastrem szynki wieprzowej i papryk + 2 marchewki

III Miseczka roso逝 z kluskami (ok 300 ml, szklanka ugotowanego makaronu)
Pier z kurczka grillowana bez t逝szczu, 1/4 kalafiora polana 造瞠czk oliwy z oliwek, sa豉tka z pomidora i kie趾闚 rzodkiewki

IV 200g serka wiejskiego, 1 kromka chleba orkiszowego z mas貫m, pomidor z kie趾ami rzodkiewki

I jak?
Skoro powinno by P - to NIExDNIE! Zdecydowanie za ma這, niekt鏎e dziewczyny tak jedz na U! Do jaglanki wi璚ej ziaren granatu + jakie orzechy. We sobie do szko造 kefir do popijania. Przek捷 owoce. Roso逝 trzeba by這 zje嗆 pe貫n talerz (mo瞠 by z dok豉dk), a w drugim daniu jakie w璕le! Koniecznie powinna zje嗆 podwieczorek - mo瞠 jakie ciasto? Kolacja te za ma豉 jak na P.

Cytat:
Napisane przez scandalistka Poka wiadomo嗆
R

I. jajecznica z 2 jajek z duszon cebul i pieczarkami, 50g chleba graham, ma豉 kawa z mlekiem 1,5%
II. makaron pe軟oziarnisty spaghetti 80g z mielonym mi瘰em z szynki (ok. 100-120g) i sosem z domowego przecieru pomidorowego, z cebul, czarnymi oliwkami, czosnkiem i 鈍ie膨 bazyli
3 mandarynki
III. p馧 w璠zonej makreli, szklanka 鈍ie穎 wyciskanego soku marchewkowego
IV. 100g p馧t逝stego twarogu z rzodkiewkami i szczypiorkiem, 50g chleba graham
Nie wiem, czy najad豉bym si takim 郾iadaniem, ale ja od rana jestem w stanie wsun望 konia z kopytami. Generalnie 豉dnie. Warto軼iowe sk豉dniki i nie ma monotonii. Ile wychodzi Ci z tego kcal?

Stary 2014-01-31, 11:49   #3652
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Twoje jad這spisy s wielk inspiracj, chyba moje ulubione w tym w徠ku .

A ja i jeszcze kilka u篡tkownik闚 ? ;D

Stary 2014-01-31, 12:00   #3653
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azaina Poka wiadomo嗆
o kurde, kto skomentowa m鎩 jad這spis, dzi瘯uj!
1. jajko w placuszkach by這
2. z bia趾iem mam k這pot.. mi瘰o i ryby jem tylko na obiad, a z kolei nabia staram si raczej eliminowa (opr鏂z jogurt闚). no i w takim razie czym go dostarczy?
3. nast瘼nym razem postaram si wrzuci jakie warzywka
4. jedna kromka dlatego, 瞠 nie umiem si przekona do jedzenia wi璚ej na kolacj.. jako mam w pod鈍iadomo軼i zakodowane, 瞠 przez to b璠zie si odk豉da t逝szczyk ale staram si to zmieni
5. herbatki pu-erh - to jest jaka r騜nica?

U
menu wczorajsze:
郾iadanie: p豉tki owsiane zalane mlekiem kokosowym z bananem, jagodami goji, rodzynkami, wi鏎kami kokosowymi i miodem
przek御ka: par suszonych 郵iwek wymieszanych z odrobin mleka kokosowego i kakao (na s這dko軼iowy g堯d)
1h 獞icze
podwieczorek: sa豉tka z tu鎍zykiem, groszkiem i papryk
kolacja: 2 kromki z past z awokado i jajka z odrobineczk majonezu (no nie mog豉m go nie doda.. )

do picia: ok. 1l wody, herbata zielona, skrzyp, herbata owocowa

menu dzisiejsze:
郾iadanie: p豉tki owsiane zalane mlekiem kokosowym z bananem, jagodami goji, wi鏎kami kokosowymi i miodem
"deser": 5 kostek gorzkiej czekolady
deser 2 : czekolada na gor帷o z orzechami
kolacja: 5 kanapeczek-kr捫k闚 z bagietki z mas貫m i do tego troch 鄴速ego sera

do picia: woda ok. 1l, herbata czerwona pu-erh, kawa zbo穎wa z miodem i mlekiem kokosowym

dzisiejszy dzie przedstawia si tragicznie, wiem
A dlaczego mi瘰o i ryby tylko na obiad? Wbrew pozorom, mo積a pokombinowa i zaopatrzy si w te sk豉dniki ca趾iem niedu篡m kosztem - tu troch dobrej w璠liny, tam kupi troszk ryby i zrobi past w po陰czeniu z warzywami... Opcji jest sporo. Inne 廝鏚豉 bia趾a? Zajrzyj wstecz, Ervisha niedawno wymieni豉 dobre 廝鏚豉 bia趾a ro郵innego. No i zawsze jeszcze pozostaj wspania貫 jajka .

Tak, jest r騜nica mi璠zy pu-ehr i rooibos. O rodzajach herbat jest sporo artyku堯w w sieci, warto poszpera. Lepiej z rozwag podchodzi do pu-ehr i pija od czasu do czasu. Skubana sporo ma w sobie substancji biologicznie czynnych i nie ka盥emu b璠zie s逝篡.

Tw鎩 "s這dko軼iowy g堯d" mo瞠 wynika z braku porz康nych, tre軼iwych posi趾闚. Od ra鎍a lecisz prawie na samym cukrze, wi璚 organizm sam si nakr璚a. Przek御zenie czego s這dkiego w ci庵u dnia nie jest tragedi, ale sama zauwa篡sz, 瞠 je郵i zaczniesz pilnowa, aby w ka盥ym posi趾u by這 warto軼iowe bia趾o, z這穎ne w璕lowodany oraz 廝鏚這 t逝szczu (+ warzywa, owoce) - niepohamowany apetyt na s這dycze zniknie!

Cytat:
Napisane przez neska002 Poka wiadomo嗆
Moja dzisiejsza R:
Po przebudzeniu szklanka wody z 2 造磬ami octu jab趾owego.
1. 好iadanie: 3 造磬i kaszy jaglanej z tartym jab趾iem, 造磬 p豉tk闚 migda這wych, z dodatkiem any簑, cynamonu, kardamonu.
2. Drugie 郾iadanie: sa豉tka warzywna (seler naciowy, og鏎ki kiszone, czerwona papryka, cebula, marchewka) + 2 x kromka chleba 篡tniego razowego na zakwasie z paprykarzem warzywnym.
3. Obiad: kasza gryczana z gulaszem (mi瘰o mielone z szynki, pieczarki, cebula, czosnek, troch passaty pomidorowej).
4. Kolacja: 郵ed po kaszubsku z kromk chleba 篡tniego razowego na zakwasie.
W dw鏂h pierwszych posi趾ach brakuje mi bia趾a, a w dw鏂h ostatnich warzyw . W sa豉tce powinien znale潭 si dobry t逝szcz.

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka wiadomo嗆
Planowane na dzisiaj, m鏬豚y kto oceni?

U/P
I Budyniowy pudding z kaszy manny, nasion amarantusa i lnu (30g kaszy + 造磬a nasion + 造磬a budyniu + 造瞠czka lnu + jakie 2/3 szklanki mleka) z 造磬 siekanych migda堯w, gotowane z lask wanilii, podane z 造磬 d瞠mu i twaro磬u; kawa z mlekiem Wi璚ej kaszy nie zaszkodzi.

II Du瞠 jab趾o z ma造m jogurtem naturalnym 150g i gar軼i p豉tk闚 b這nnikowych + cynamon, p馧 du瞠j babeczki z ziarnami s這necznika i rodzynkami; kakaowa inka z mlekiem Zjada豉bym ca陰 babeczk

III Ryba po grecku: miruna sma穎na na niewielkiej ilo軼i oleju lnianego (2 wi瘯sze kawa趾i) z duszon marchewk, selerem, porem (tradycyjne ) + 2 鈔ednie ziemniaki NIE WOLNO sma篡 na oleju lnianym!!! Ziemniak闚 mo瞠sz wi璚ej.

IV Ziarna s這necznika 30g (lub troch wi璚ej ), marchewka, kromka pszennego chleba z pol璠wic, herbaty z miodem

V Kajzerka wieloziarnista posmarowana serkiem, 這so w璠zony (50-60g) + og鏎ek kiszony; kakao prawdziwe z mlekiem i p豉sk 造瞠czk lnu

+mo瞠 b璠 jakie godzinne, domowe 獞iczenia
Uwagi j.w.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
A ja i jeszcze kilka u篡tkownik闚 ? ;D
Te lubi Twoje jad這spisy, przecie wiesz , ale agnieszka16 je du穎 ryb, kt鏎e uwielbiam

Stary 2014-01-31, 12:00   #3654
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 4 401

Cytat:
Tradycyjnie wrzucam u

Wszystko, dos這wnie WSZYSTKO!!! bym zjad豉!
Idealnie trafi豉 w moje smaki zazdroszcz produkt闚 i ch璚i do robienia takich pyszno軼i! zdrowo, kolorowo i z pomys貫m
Stary 2014-01-31, 12:04   #3655
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego mi瘰o i ryby tylko na obiad? Wbrew pozorom, mo積a pokombinowa i zaopatrzy si w te sk豉dniki ca趾iem niedu篡m kosztem - tu troch dobrej w璠liny, tam kupi troszk ryby i zrobi past w po陰czeniu z warzywami... Opcji jest sporo. Inne 廝鏚豉 bia趾a? Zajrzyj wstecz, Ervisha niedawno wymieni豉 dobre 廝鏚豉 bia趾a ro郵innego. No i zawsze jeszcze pozostaj wspania貫 jajka .

Tak, jest r騜nica mi璠zy pu-ehr i rooibos. O rodzajach herbat jest sporo artyku堯w w sieci, warto poszpera. Lepiej z rozwag podchodzi do pu-ehr i pija od czasu do czasu. Skubana sporo ma w sobie substancji biologicznie czynnych i nie ka盥emu b璠zie s逝篡.

Te lubi Twoje jad這spisy, przecie wiesz , ale agnieszka16 je du穎 ryb, kt鏎e uwielbiam
A o tak jajca s przepyszne zw豉szcza te od swojskich kurek ;D a ja ostanio lubie te gotowane w sosach... a zawsze lubi豉m jajka "mole" (bia趾o 軼i皻e ca趾owicie a 鄴速ko zaczyna si 軼ina... jest takie mocno g瘰te jak 鄉ietana_ albo jajko na 郵iwk ;D

A z jad這spisami 瘸rtowa豉m

Stary 2014-01-31, 12:50   #3656
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 4 401

Ervisha - zgadzam si z Readhead91, Tw鎩 blog jest rewelacyjny!!!
Jestem w po這wie czytania/ogl康ania, ju mam kilka opcji co przygotuj w nast瘼nych dniach
Stary 2014-01-31, 13:04   #3657
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 514

Dzisiejsze U, cho nie obrazi豉bym si gdybym troszk schud豉 Wi璚 mo瞠 U/R:

I: kaszka ry穎wa z malinami
II: sa豉tka z lodowej, papryki, og鏎ka z dwoma jajkami na twardo i sosem na oliwie, kubek domowego kisielu truskawkowego.
III: chilli z indykiem i ry瞠m.
IV: serek wiejski z 造瞠czk miodu i gar軼i corn flakes.
V: wielka kromka (serio wielka jak dwie normalne) chleba bezglutenowego ciemnego z mas貫m i past tu鎍zykow z avocado i warzywami.

Wiem, 瞠 marne 郾iadanie, ale rano mocno bola mnie brzuch i nie wcisn窸am nic wi璚ej. A poza tym jak?
AshtrayGirl86 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:22   #3658
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 212

Poa alpina dzi瘯uj bardzo, pierwszy raz od d逝窺zego czasu kto si zainteresowa moim jad這spisem

Zapyta豉m mam na jakim oleju sma篡豉 ryb i okaza這 si, 瞠 na rzepakowym sama si zdziwi豉, 瞠 my郵a豉m, 瞠 na lnianym
Seducer jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:28   #3659
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Poka wiadomo嗆
Ervisha - zgadzam si z Readhead91, Tw鎩 blog jest rewelacyjny!!!
Jestem w po這wie czytania/ogl康ania, ju mam kilka opcji co przygotuj w nast瘼nych dniach
O jak mi這 Dzi瘯uj

Stary 2014-01-31, 13:57   #3660
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 35

wczorajsze U ( mo瞠 lekkie P ) pod znakiem naukiiiiiiiiiiii

好iadanie: 3 kromki razowca z mas貫m serem bia造m,szczypiorkiem i rzodkiewk, kawa du瘸 z mlekiem

p馧 tabliczki czekolady

2 好iadanie: porcja kuskusu z rodzynkami, orzechami w這skimi i jogurtem naturalnym

Obiad; 2 nale郾iki ze szpinakiem polane sosem jogurtowym

podwieczorek: 7 ciastek z pestkami dyni, gar嗆 migda堯w z jogurtem trstawkowym 180g

KOlacja: 2 kromki razowca 2 jaja na twardo z musztard, sa豉tka konserwowa babci

po tabliczki czekolady

do picia: herbaty, woda, szklanka soku z pomara鎍zy

i jak?????
dafne95 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.