|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
chyba kupię 1 opakowanie jednorazowych (5 szt.) i jedno wielorazowych (2 szt.) i tak chyba będzie najlepiej a jak braknie to chyba w aptece przyszpitalnej będzie dało się dokupić
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja raczej do kłótliwych nie należę, ale bym sobie nie pozwoliła na takie traktowanie. Mam nadzieję, że czasy szykanowania matek w szpitalach jednak powoli się kończą. Ja się nie spotkałam z takim traktowaniem.
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Wtajemniczenie
|
melleczka - ja już mam kupiony ten zestaw
Zamówiłam z tego względu, iż TŻ będzie tez malucha karmił (np. wtedy, gdy będę w szpitalu na zabiegu, a to już w ok. 4 tyg. życia malca, do tego później dojdą kontrole, rożni inni lekarze), kiedy mnie nie będzie i podliczyłam, że nawet jak kupię 2 butelki oddzielnie + smoczki 3m+ do tego jeszcze na pewno chciałam ten kupek pierwszy z uchwytami, to mi się to nie opłacało oddzielnie... a nawet jak nie użyjemy z 1 butelki, to później ją sprzedam jako nowa ![]() Żanet - ja wzięłam 1 opakowanie 5 szt. majtek. Już je obmacałam i nie są takie gówniane Nie wydaje mi się, żeby sę podarły. A nawet jeśli to i tak na pewno max 1 dzień je ponoszę, a najpewniej z 1/2 dnia i do kosza, więc tyle wytrzymają.O te mam: http://allegro.pl/babyono-majtki-pop...369673761.html Wzięłam XL zgodnie z radą, że powinny być wielkie żeby było wygodnie Jak mi nie starczy, to TŻ najwyżej dokupi w aptece, ale po sn przeciez 2 doby i się wychodzi, także powinno starczyć, bo w domu i tak nie zamierzam tego używać. A jak jednak będzie cc to dokupię od razu więcej.Paulina - raczej sredni przepływ to za dużo dla takiego malucha. Dokup po prostu smoczek 0m+ ![]() 20 par?? o jezu jaki tłum... u nas robią grupy kameralne po 5 par ![]() anuszka - piszę, że kolor dla mnie jak na pogrzeb, a nie że wózek jak na pogrzeb Dla mnie po prostu czarny wygląda bardzo ponuro jak dla dzieciaczka.
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-05 o 11:21 |
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Cena jest ok, tyle musiałabym zapłacić za 2 butelki, a tu mam wypaśny zestaw, więc chyba kupię Najwyżej będzie na później
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wzielam rozm. 42 i sa za duzeee, a z canpolu mialam M i byly za waskie, przed uda nie chcialy przejsc, w koncu kupilam te pierwsze tylko 40 , nawet nie wiedzialam ze te mam, tak przy okazji porzadkow je znalazlam tylko jak pisalam sa na mnie za duze
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara, Melleczka dzięki
też właśnie w gemini mam zapisane Baby ono, tylko rozm. L i się zastanawiam czy jednak nie XL.....
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Indra o dokupieniu smoczka nie pomyślałam...ciąża mi mózg rozmiękcza :P
Dzięki za podpowiedż ![]() Dziewczyny ja nie myslałam o praniu tych wielorazowych. Po ubrudzeniu bym wrzuciła do kosza i tyle choć to mało ekonomiczne to fakt. Ale jesli gacie mają mi sie rwać na tyłku to ja dziekuję. Wole kupić wielorazowe i uzyć jako jednorazowych A może faktycznie miały za małe.... nie wiem. O tym nie pomyslałam :P
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-05 o 11:30 |
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dostarczyli mi nosidełko/ fotelik do samochodu
taki ładny fiolecik, dobrze, ze go zamówiłam |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez noszę M i kupię L-ki ![]() Przy pierwszym porodzie tez miałam L. Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-05 o 11:30 |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
no to będą chyba L
mam nadzieję nie rozrosnę się w tyłku ![]() a zamówię tak jak pisałam, jedno opak. jednorazowych i jedno opak. wielorazowych |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na myśl o szpitalu już mi się słabo robi, nie boje sie tyle porodu i innych rzeczy co chorego personelu. Z mojej siostry np. się wysmiewały położne za plecami, ze jest młoda i ma starszego męża ;/ i to w duzym miescie takie zacofanie. To była 4 lata temu, miała 20lat a meza ma starszego o 14. Nie powiem, były tez super babki, np ta która odbierała mi poród, ale niestety te chamskie przytłaczają te fajne i całokształt ![]() Z tego względu nie moge sie zdecydowac na poród czy w szwecji czy w pl. Tam personel jest super, są tam po to aby pomóc a nie zatruwać życie jak to wygląda w pl, ale niestety bariera jezykowa troszke mnie martwi i nie umiem się zdecydować ;( czy swoboda porozumiewania i chamstwo czy na odwrót ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-05 o 11:39 |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego wydaje mi się, że jednak trzeba reagować, pisać skargi na zachowanie personelu, bo to niedopuszczalne. Bo tak jak sobie tylko między sobą porozmawiamy, a nikt nic nie zrobi, to taki personeel czuje się bezkarny. Kobieta po porodzie najczęsciej nie ma głowy ani siły walczyć, po też TŻ jest przy niej w szpitalu, zeby niektóre rzeczy wyegzekwować.
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na wizytach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie dostalam jeszcze moze jutrokurier byl ale to z apteki te pampersy przyszly
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Zapełniłam koszyk w Gemini na taką kwotę, że aż mnie głowa boli
Do prania wzięłam Dzidziusia po 1,5kg do koloru i do białego i płyn do płukania, będzie ok?
|
#3648 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz ja jestem dla kogoś... w innej sytuacji życiowej ktos jest dla mnie. Tak świat został urządzony. Niestety u niektórych bywa przerost treści na d formą. Dlatego powinniśmy reagować i potępiac takie zachowanie ! Cytat:
Cytat:
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Ja też tak zamawiam tylko bez płynu i chyba nie ma co robić zapasu, bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie uczulał.
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszków na razie nie kupiłam....jakoś mi to umknęło, a domówić się już nie da bo to będzie odrębne zamówienie... więc kupię gdzieś stacjonarnie, chyba że na allegro jak będę coś kupować to może znajdę u kogoś
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-05 o 11:56 |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Melleczka mysle, że ok. A na ile prań starcza te 1,5kg?
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie przez weekend więc teraz nadrabiałam i nadrabiałam.
Słoneczko współczuję nakazu leżenia. No ale jak trzeba to trzeba dla dobra dziecka. Ja smoczek kupię z pewnością. Nawet dziś rano o tym myślałam. Czy będę używać to się okaże ale wolę mieć na wszelki wypadek. Mnie stuknął 25 tydzień i ruchy cały czas czuję nieregularnie. Nie mam wypychania się, czy widocznych ruchów całego brzucha. Nie mam też okresów długiej aktywności. Jak czytam, że którejś z was dziecko szaleje przez godzinę to robię duże oczy ze zdziwienia bo u mnie to kilka minut i koniec. Jak byłam na usg to poczułam jeden ruch a mała wierciła się cały czas. Widać jakaś gruboskórna jestem albo mam łożysko które tłumi ruchy. |
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ostatnio jak patrzyłam na ceny proszków dla dzieci w sklepie to to był kosmos![]() Ja sądzę, że o ile nic małemu nie będzie, to później zacznę prać w zwykłym dorosłym proszku najwyżej w wersji Sensitive czy coś ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Nie mam pojęcia
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jaka ja jestem głodna
![]() Na śniadanie zjadłam miseczkę owsianki na mleku i od pół godziny tak mnie ssie ze nie mogę wytrzymać. Już mi się gotuje fasolka szparagowa bo do pory obiadowej nie dotrwam, nawet nie ma mowy
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wreszcie wizaż wrócił, wczoraj już odchodziłam od zmysłów, nadrobiłam Was ale nie dam rady cytować bo to już by było za dużo ![]() Widzę, że zakupy w trakcie, ja na razie jestem w fazie kupowania materiałów do różnych ozdób, które zamierzam sama zrobić dla malutkiej, mam nadzieję że coś mi z tego wyjdzie ![]() Wczoraj mówiłyście coś o kaloriach, ja liczyłam ok. 1700 kcal, tylko że jestem na dosyć rygorystycznej diecie cukrzycowej, gdyby nie to na bank jadłabym z 500 więcej bo czuję taką potrzebę. Ciągle chodzę głodna i już mnie to dobija... Waga od 1,5 miesiąca stoi w miejscu, co oczywiście na plus, bo mała rozwija się prawidłowo i ma dobrą wagę, tylko ten głód to jest masakra.... No i insulina na mnie nie działa, w ogóle nie zbija mi cukrów, kolejny powód do niepokoju ;/ Jutro mam diabetologa więc będę go molestować o jakieś zmiany. A w czwartek do gina, ale chyba bez usg, a Wam robią co miesiąc? Podsumowując Wasze rozważania dot. zakupów: 1. zestaw startowy Tommee Tippee jest ok i jego kupię - bo nawet jak będę karmić piersią to się w końcu przydadzą te butle nie? 2. majtki kupię te wielorazowe, żeby się ładnie wietrzyło, rozmiar duuży ![]() 3. do prania jeszcze nie wiem 4. no i mam dylemat bo wózków jeszcze na żywo nie oglądałam a taaak bym już chciała coś zdecydować, mam wrażenie że to już czas najwyższy, a do bobolandu nie mamy kiedy pojechać bo mój chłop ostatnio pracuje codziennie do 20 i wcale go nie ma. Sama przecież nie wybiorę, nie będę już taka To samo z nosidełkami i innymi transportowymi sprawami. Poza tym wypadałoby, żebyśmy zmienili auto bo nasze w przyszłym roku będzie już pełnoletnie, a z dzieckiem chciałabym jeździć czymś bezpieczniejszym i miło by było, gdyby dla odmiany miało klimę Ale kiedy to załatwić jak ja wiecznie sama...Za to jutro przyjdą mebelki! Nie mogę się już doczekać ![]() Z racji tego dzisiaj mam dzień sprzątania, już sporo ogarnęłam, teraz lecę na zakupy obiad na szczęście gotowy więc jak wrócę mogę wrócić do tańczenia ze ścierą i mopem Ale mam dzisiaj energii duuuużo ![]() Miłego dnia!
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona ma dłuższe okresy ruchów niż odpoczynku teraz nawet szaleje i bardzo mnie zaskoczyła już jak wysoko jest ![]() mam nadzieję, że jak się urodzi będzie spokojniejsza
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
W internecie jest informacja, że 1,5 kg dzidziusia starcza na 11 prań.
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak próbowałam z nim kilka razy zagadać to w rezultacie skończyło się to ostatnią awanturą i sobie odpuściłam Dylemat na dylemacie dylematem pogania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

chyba kupię 1 opakowanie jednorazowych (5 szt.) i jedno wielorazowych (2 szt.) i tak chyba będzie najlepiej
a jak braknie to chyba w aptece przyszpitalnej będzie dało się dokupić

o jezu jaki tłum... u nas robią grupy kameralne po 5 par 

Do prania wzięłam Dzidziusia po 1,5kg do koloru i do białego i płyn do płukania, będzie ok?