Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 11:17   #3631
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Może to mało ekologiczne, ale mi się nic nie rwało, a wydawały mi się bardziej higieniczne. Na pierwsze krwawienie akurat, stać przy umywalce i prać wielorazowych to mi się nie chciało.
mam mętlik..... chyba kupię 1 opakowanie jednorazowych (5 szt.) i jedno wielorazowych (2 szt.) i tak chyba będzie najlepiej a jak braknie to chyba w aptece przyszpitalnej będzie dało się dokupić
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:18   #3632
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Tam gdzie ja rodziłam mieli fioła na punkcie KP i było zabronione podawanie smoczka, jak zobaczyła ze mam mleko modyfikowane to tez zabrała, bo mleka jeszcze nie miałam wtedy ;/

Kiara, na pogrzeb, bez przesady, przy pierwszej tez miałam czarny, ale z białymi elementami i na pogrzebie się nie skończylo ;/
Ja rozumiem, że mogą wyrazić swoją opinię, ale to nie obóz koncentracyjny tylko szpital. Jak mogą coś zabrać albo zakazać?
Ja raczej do kłótliwych nie należę, ale bym sobie nie pozwoliła na takie traktowanie.
Mam nadzieję, że czasy szykanowania matek w szpitalach jednak powoli się kończą. Ja się nie spotkałam z takim traktowaniem.
Stary 2014-08-05, 11:18   #3633
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez kupie jednorazowe. Nic mi sie nie rwało. Moze kolezanki za mały rozmiar miały ;p lepiej wziac wieksze ;p
no właśnie, ale ile większe ?
Czekoladka pisała, że jej spadały....

normalnie noszę M, więc wystarczy L czy XL ?
Stary 2014-08-05, 11:19   #3634
Kiara_kier
Wtajemniczenie

melleczka - ja już mam kupiony ten zestaw Zamówiłam z tego względu, iż TŻ będzie tez malucha karmił (np. wtedy, gdy będę w szpitalu na zabiegu, a to już w ok. 4 tyg. życia malca, do tego później dojdą kontrole, rożni inni lekarze), kiedy mnie nie będzie i podliczyłam, że nawet jak kupię 2 butelki oddzielnie + smoczki 3m+ do tego jeszcze na pewno chciałam ten kupek pierwszy z uchwytami, to mi się to nie opłacało oddzielnie... a nawet jak nie użyjemy z 1 butelki, to później ją sprzedam jako nowa

Żanet - ja wzięłam 1 opakowanie 5 szt. majtek. Już je obmacałam i nie są takie gówniane Nie wydaje mi się, żeby sę podarły. A nawet jeśli to i tak na pewno max 1 dzień je ponoszę, a najpewniej z 1/2 dnia i do kosza, więc tyle wytrzymają.
O te mam: http://allegro.pl/babyono-majtki-pop...369673761.html Wzięłam XL zgodnie z radą, że powinny być wielkie żeby było wygodnie Jak mi nie starczy, to TŻ najwyżej dokupi w aptece, ale po sn przeciez 2 doby i się wychodzi, także powinno starczyć, bo w domu i tak nie zamierzam tego używać. A jak jednak będzie cc to dokupię od razu więcej.

Paulina - raczej sredni przepływ to za dużo dla takiego malucha. Dokup po prostu smoczek 0m+
20 par?? o jezu jaki tłum... u nas robią grupy kameralne po 5 par

anuszka - piszę, że kolor dla mnie jak na pogrzeb, a nie że wózek jak na pogrzeb Dla mnie po prostu czarny wygląda bardzo ponuro jak dla dzieciaczka.

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-08-05 o 11:21
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:22   #3635
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
nam położna bardziej polecała flizelinowe....i sama już nie wiem
a z jakiej marki masz ?
Baby Ono

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
melleczka - ja już mam kupiony ten zestaw Zamówiłam z tego względu, iż TŻ będzie tez malucha karmił (np. wtedy, gdy będę w szpitalu na zabiegu, a to już w ok. 4 tyg. życia malca, do tego później dojdą kontrole, rożni inni lekarze), kiedy mnie nie będzie i podliczyłam, że nawet jak kupię 2 butelki oddzielnie + smoczki 3m+ do tego jeszcze na pewno chciałam ten kupek pierwszy z uchwytami, to mi się to nie opłacało oddzielnie... a nawet jak nie użyjemy z 1 butelki, to później ją sprzedam jako nowa
Też chcę właśnie żeby mąż karmił czasami Cena jest ok, tyle musiałabym zapłacić za 2 butelki, a tu mam wypaśny zestaw, więc chyba kupię Najwyżej będzie na później
Stary 2014-08-05, 11:23   #3636
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
miałaś flizelinowe ? i jaki rozmiar?
położna mówiła, że jak największe.....no ale bez przesady
mialam takiehttp://www.aptekagemini.pl/majtki-je...8-7-sztuk.html
tylko wzielam rozm. 42 i sa za duzeee, a z canpolu mialam M i byly za waskie, przed uda nie chcialy przejsc, w koncu kupilam te pierwsze tylko 40
, nawet nie wiedzialam ze te mam, tak przy okazji porzadkow je znalazlam tylko jak pisalam sa na mnie za duze

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:25   #3637
Zanet84
Zakorzenienie

Kiara, Melleczka dzięki też właśnie w gemini mam zapisane Baby ono, tylko rozm. L i się zastanawiam czy jednak nie XL.....
Stary 2014-08-05, 11:28   #3638
paulina119a
Zadomowienie

Indra o dokupieniu smoczka nie pomyślałam...ciąża mi mózg rozmiękcza :P
Dzięki za podpowiedż

Dziewczyny ja nie myslałam o praniu tych wielorazowych. Po ubrudzeniu bym wrzuciła do kosza i tyle choć to mało ekonomiczne to fakt. Ale jesli gacie mają mi sie rwać na tyłku to ja dziekuję. Wole kupić wielorazowe i uzyć jako jednorazowych

A może faktycznie miały za małe.... nie wiem. O tym nie pomyslałam :P

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-05 o 11:30
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:29   #3639
LolaMontez
Wtajemniczenie

Właśnie dostarczyli mi nosidełko/ fotelik do samochodu jest dużo ładniejsze nic na zdjęciu taki ładny fiolecik, dobrze, ze go zamówiłam
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:29   #3640
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, ale ile większe ?
Czekoladka pisała, że jej spadały....

normalnie noszę M, więc wystarczy L czy XL ?
Ja myślę, że L Ja tez noszę M i kupię L-ki
Przy pierwszym porodzie tez miałam L.

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-05 o 11:30
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:33   #3641
Zanet84
Zakorzenienie

no to będą chyba L mam nadzieję nie rozrosnę się w tyłku
a zamówię tak jak pisałam, jedno opak. jednorazowych i jedno opak. wielorazowych
Stary 2014-08-05, 11:33   #3642
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że mogą wyrazić swoją opinię, ale to nie obóz koncentracyjny tylko szpital. Jak mogą coś zabrać albo zakazać?
Ja raczej do kłótliwych nie należę, ale bym sobie nie pozwoliła na takie traktowanie.
Mam nadzieję, że czasy szykanowania matek w szpitalach jednak powoli się kończą. Ja się nie spotkałam z takim traktowaniem.
Tak to bywa. A jak jeszcze lezałam na patologii i zapytałam co to za tabletki które mi tu przyniosła i kazała wziąć, to się tylko odwróciła i ryja nawet nie otworzyła.
Na myśl o szpitalu już mi się słabo robi, nie boje sie tyle porodu i innych rzeczy co chorego personelu. Z mojej siostry np. się wysmiewały położne za plecami, ze jest młoda i ma starszego męża ;/ i to w duzym miescie takie zacofanie. To była 4 lata temu, miała 20lat a meza ma starszego o 14. Nie powiem, były tez super babki, np ta która odbierała mi poród, ale niestety te chamskie przytłaczają te fajne i całokształt

Z tego względu nie moge sie zdecydowac na poród czy w szwecji czy w pl. Tam personel jest super, są tam po to aby pomóc a nie zatruwać życie jak to wygląda w pl, ale niestety bariera jezykowa troszke mnie martwi i nie umiem się zdecydować ;( czy swoboda porozumiewania i chamstwo czy na odwrót ;p

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-05 o 11:39
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:37   #3643
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to bywa. A jak jeszcze lezałam na patologii i zapytałam co to za tabletki które mi tu przyniosła i kazała wziąć, to się tylko odwróciła i ryja nawet nie otworzyła.
Na myśl o szpitalu już mi się słabo robi, nie boje sie tyle porodu i innych rzeczy co chorego personelu. Z mojej siostry np. się wysmiewały położne za plecami, ze jest młoda i ma starszego męża ;/ i to w duzym miescie takie zacofanie. To była 4 lata temu, miała 20lat a meza ma starszego o 14.
przykre....a jakość pobytu w szpitalu i samopoczucie pacjentek tak na prawdę bardzo zależą od personelu...
Stary 2014-08-05, 11:40   #3644
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Na myśl o szpitalu już mi się słabo robi, nie boje sie tyle porodu i innych rzeczy co chorego personelu. Z mojej siostry np. się wysmiewały położne za plecami, ze jest młoda i ma starszego męża ;/ i to w duzym miescie takie zacofanie. To była 4 lata temu, miała 20lat a meza ma starszego o 14.
To straszne co piszesz.
Dlatego wydaje mi się, że jednak trzeba reagować, pisać skargi na zachowanie personelu, bo to niedopuszczalne. Bo tak jak sobie tylko między sobą porozmawiamy, a nikt nic nie zrobi, to taki personeel czuje się bezkarny. Kobieta po porodzie najczęsciej nie ma głowy ani siły walczyć, po też TŻ jest przy niej w szpitalu, zeby niektóre rzeczy wyegzekwować.
Stary 2014-08-05, 11:42   #3645
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
też mam zgagę, ale cholera od dwóch dni wróciły straszne mdłości poranne Wczoraj to normalnie trzymałam się za buzię żeby nie zwrócić, bo tabletkę wzięłam i dziś jest to samo!!

czekoladko - ja bym tez patrzyła na cenę, bo jeśli jest duża różnica między tym tańszym a droższych, który Ci się podoba, to wzięłabym ten tańszy, bo one wizualnie jakoś szczególnie nie różnią się od siebie.

Kostka - no nie wiem czy taki tani ten sprzedawca... Tam gdzie ja i czekoladka zamawiałyśmy za 62zł jest zestaw 5 butelek (różne rozmiary, w tym ten pierwszy kubek z uchwytami), do tego 2 smoczki 3m+ i 5 smoczków 0m+.
Sprzedaje też oddzielnie butelkę TT i kosztuje 10zł z groszami. Termoopakowanie jest już od 10,49zł (jak ja zamawiałam było za 9,92zł)
Co do smoczków - ja zamierzam dziecku dawać, wezmę już do szpitala, ale ten zwykły a nie uspokajacz. Kupiłam ortodontyczne (o kształcie takim jak sutek matki), silikonowe - takie wyczytałam, że są najlepsze dla zgryzu dziecka i zachowania czynności ssania. Moim zdaniem smoczki sa za bardzo demonizowane...

beige - 5.12/29.11. Z tym, że z uwagi na moje problemu mogę urodzić wcześniej. Nie mówiąc o tym, że jeszcze nie wiadomo czy nie będę miała cc.
Kochana, Dzidziusia na gemini nie ma

anuszka - wózek wygląda fajnie (podoba mi się brąz, szafir, morski, ewentualnie khaki, czarny dla mnie jest za smutnym kolorem dla dziecka, trochę jak na pogrzeb).

Mnie swędzi ale tylko brzuch, biodra i cycki :P ale to już od jakiegoś czasu tak.
Tak, cholestaza wywołuje taki objaw jak intensywny świąd.
Kiara Dzidziusia na gemini jest od groma płyny, proszki, szampony, kremy.

Powodzenia na wizytach

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-05, 11:42   #3646
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Właśnie dostarczyli mi nosidełko/ fotelik do samochodu jest dużo ładniejsze nic na zdjęciu taki ładny fiolecik, dobrze, ze go zamówiłam

a ja nie dostalam jeszcze moze jutro
kurier byl ale to z apteki te pampersy przyszly

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:48   #3647
melleczka
Zakorzenienie

Zapełniłam koszyk w Gemini na taką kwotę, że aż mnie głowa boli Do prania wzięłam Dzidziusia po 1,5kg do koloru i do białego i płyn do płukania, będzie ok?
Stary 2014-08-05, 11:53   #3648
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Na myśl o szpitalu już mi się słabo robi, nie boje sie tyle porodu i innych rzeczy co chorego personelu. Z mojej siostry np. się wysmiewały położne za plecami, ze jest młoda i ma starszego męża ;/ i to w duzym miescie takie zacofanie. To była 4 lata temu, miała 20lat a meza ma starszego o 14. Nie powiem, były tez super babki, np ta która odbierała mi poród, ale niestety te chamskie przytłaczają te fajne i całokształt

Z tego względu nie moge sie zdecydowac na poród czy w szwecji czy w pl. Tam personel jest super, są tam po to aby pomóc a nie zatruwać życie jak to wygląda w pl, ale niestety bariera jezykowa troszke mnie martwi i nie umiem się zdecydować ;( czy swoboda porozumiewania i chamstwo czy na odwrót ;p
To jest straszne co napisałaś. Jednak uważam że powinniśmy reagować w takich sytuacjach bo brak reakcji z naszej strony sprawia, że personel szpitala czuje się zupełnie bezkarny. W koncu to oni sa dla nas a nie my dla nich !!! I najwyższa pora aby kazdy znał swoje miejsce w szeregu.
Raz ja jestem dla kogoś... w innej sytuacji życiowej ktos jest dla mnie. Tak świat został urządzony. Niestety u niektórych bywa przerost treści na d formą. Dlatego powinniśmy reagować i potępiac takie zachowanie !

Cytat:
no to będą chyba L mam nadzieję nie rozrosnę się w tyłku
a zamówię tak jak pisałam, jedno opak. jednorazowych i jedno opak. wielorazowych
Więc muszę przemysleć kolajną rzecz... Mam kolejny dylemat tym samym

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

a ja nie dostalam jeszcze moze jutro
kurier byl ale to z apteki te pampersy przyszly
Ja też czekam na pampersy z apteki wystrzałowej
Stary 2014-08-05, 11:54   #3649
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Zapełniłam koszyk w Gemini na taką kwotę, że aż mnie głowa boli Do prania wzięłam Dzidziusia po 1,5kg do koloru i do białego i płyn do płukania, będzie ok?
Ja też tak zamawiam tylko bez płynu i chyba nie ma co robić zapasu, bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie uczulał.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-05, 11:54   #3650
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ja też właśnie byłam w gemini, koszyk miałam zapisany od kilku dni, ale w końcu zamówiłam proszków na razie nie kupiłam....jakoś mi to umknęło, a domówić się już nie da bo to będzie odrębne zamówienie... więc kupię gdzieś stacjonarnie, chyba że na allegro jak będę coś kupować to może znajdę u kogoś

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-05 o 11:56
Stary 2014-08-05, 11:54   #3651
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Melleczka mysle, że ok. A na ile prań starcza te 1,5kg?
Stary 2014-08-05, 11:55   #3652
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Nie było mnie przez weekend więc teraz nadrabiałam i nadrabiałam.

Słoneczko współczuję nakazu leżenia. No ale jak trzeba to trzeba dla dobra dziecka.

Ja smoczek kupię z pewnością. Nawet dziś rano o tym myślałam. Czy będę używać to się okaże ale wolę mieć na wszelki wypadek.

Mnie stuknął 25 tydzień i ruchy cały czas czuję nieregularnie. Nie mam wypychania się, czy widocznych ruchów całego brzucha. Nie mam też okresów długiej aktywności. Jak czytam, że którejś z was dziecko szaleje przez godzinę to robię duże oczy ze zdziwienia bo u mnie to kilka minut i koniec. Jak byłam na usg to poczułam jeden ruch a mała wierciła się cały czas. Widać jakaś gruboskórna jestem albo mam łożysko które tłumi ruchy.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 11:58   #3653
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja też tak zamawiam tylko bez płynu i chyba nie ma co robić zapasu, bo nigdy nie wiadomo czy nie będzie uczulał.
Racja Ale ostatnio jak patrzyłam na ceny proszków dla dzieci w sklepie to to był kosmos
Ja sądzę, że o ile nic małemu nie będzie, to później zacznę prać w zwykłym dorosłym proszku najwyżej w wersji Sensitive czy coś

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Melleczka mysle, że ok. A na ile prań starcza te 1,5kg?
Nie mam pojęcia
Stary 2014-08-05, 11:59   #3654
paulina119a
Zadomowienie

Jejku jaka ja jestem głodna
Na śniadanie zjadłam miseczkę owsianki na mleku i od pół godziny tak mnie ssie ze nie mogę wytrzymać. Już mi się gotuje fasolka szparagowa bo do pory obiadowej nie dotrwam, nawet nie ma mowy
Stary 2014-08-05, 12:00   #3655
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie mam też okresów długiej aktywności. Jak czytam, że którejś z was dziecko szaleje przez godzinę to robię duże oczy ze zdziwienia bo u mnie to kilka minut i koniec. Jak byłam na usg to poczułam jeden ruch a mała wierciła się cały czas. Widać jakaś gruboskórna jestem albo mam łożysko które tłumi ruchy.
kurczę u mnie teraz to od 7 rano czasami do 11 kopie, chwila przerwy i znowu...czy to dziecko wogóle nie śpi??
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 12:01   #3656
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Więc muszę przemysleć kolajną rzecz... Mam kolejny dylemat tym samym
tych dylematów to my mamy od groma ja praktycznie nad każdą rzeczą się zastanawiam i zastanawiam... dobrze, że mąż pracuje i nie siedzi ze mną w domu, bo by już mnie chyba wyklął
Stary 2014-08-05, 12:02   #3657
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Hej

Wreszcie wizaż wrócił, wczoraj już odchodziłam od zmysłów, nadrobiłam Was ale nie dam rady cytować bo to już by było za dużo

Widzę, że zakupy w trakcie, ja na razie jestem w fazie kupowania materiałów do różnych ozdób, które zamierzam sama zrobić dla malutkiej, mam nadzieję że coś mi z tego wyjdzie

Wczoraj mówiłyście coś o kaloriach, ja liczyłam ok. 1700 kcal, tylko że jestem na dosyć rygorystycznej diecie cukrzycowej, gdyby nie to na bank jadłabym z 500 więcej bo czuję taką potrzebę. Ciągle chodzę głodna i już mnie to dobija... Waga od 1,5 miesiąca stoi w miejscu, co oczywiście na plus, bo mała rozwija się prawidłowo i ma dobrą wagę, tylko ten głód to jest masakra.... No i insulina na mnie nie działa, w ogóle nie zbija mi cukrów, kolejny powód do niepokoju ;/ Jutro mam diabetologa więc będę go molestować o jakieś zmiany. A w czwartek do gina, ale chyba bez usg, a Wam robią co miesiąc?

Podsumowując Wasze rozważania dot. zakupów:
1. zestaw startowy Tommee Tippee jest ok i jego kupię - bo nawet jak będę karmić piersią to się w końcu przydadzą te butle nie?
2. majtki kupię te wielorazowe, żeby się ładnie wietrzyło, rozmiar duuży
3. do prania jeszcze nie wiem
4. no i mam dylemat bo wózków jeszcze na żywo nie oglądałam a taaak bym już chciała coś zdecydować, mam wrażenie że to już czas najwyższy, a do bobolandu nie mamy kiedy pojechać bo mój chłop ostatnio pracuje codziennie do 20 i wcale go nie ma. Sama przecież nie wybiorę, nie będę już taka To samo z nosidełkami i innymi transportowymi sprawami.
Poza tym wypadałoby, żebyśmy zmienili auto bo nasze w przyszłym roku będzie już pełnoletnie, a z dzieckiem chciałabym jeździć czymś bezpieczniejszym i miło by było, gdyby dla odmiany miało klimę Ale kiedy to załatwić jak ja wiecznie sama...

Za to jutro przyjdą mebelki! Nie mogę się już doczekać

Z racji tego dzisiaj mam dzień sprzątania, już sporo ogarnęłam, teraz lecę na zakupy obiad na szczęście gotowy więc jak wrócę mogę wrócić do tańczenia ze ścierą i mopem Ale mam dzisiaj energii duuuużo

Miłego dnia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-05, 12:02   #3658
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
kurczę u mnie teraz to od 7 rano czasami do 11 kopie, chwila przerwy i znowu...czy to dziecko wogóle nie śpi??
ja mam to samo....wiem, że brak ruchów martwi.... ale moja tak często i dużo bryka, że też mnie to zastanawia
ona ma dłuższe okresy ruchów niż odpoczynku teraz nawet szaleje i bardzo mnie zaskoczyła już jak wysoko jest

mam nadzieję, że jak się urodzi będzie spokojniejsza
Stary 2014-08-05, 12:03   #3659
sloneczko_1201
Zadomowienie

W internecie jest informacja, że 1,5 kg dzidziusia starcza na 11 prań.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-05, 12:04   #3660
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
tych dylematów to my mamy od groma ja praktycznie nad każdą rzeczą się zastanawiam i zastanawiam... dobrze, że mąż pracuje i nie siedzi ze mną w domu, bo by już mnie chyba wyklął
Mój wrócił wczoraj do pracy po urlopie.
Jak próbowałam z nim kilka razy zagadać to w rezultacie skończyło się to ostatnią awanturą i sobie odpuściłam
Dylemat na dylemacie dylematem pogania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości