Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 09:44   #3631
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

hej
czytam, staram się być na bieżąco, ale nie mam czasu i sił pisać
kończę już świąteczno- dekoracyjne szaleństwo, więc pewnie niebawem wrócę
miłego dnia

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:11   #3632
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a u nas zaczyna sie sygnalizacja, wola si si i leci po nocnik, chociaz jej nie przyuczalam jeszcze w ogole do nocnika, ale widocznie musiala podlapac od Blanki bo nocnik stoi na noc przy lozku w razie potrzeby.
czas wiec chyba zaczac powoli zabawe z nocnikiem.
a jak pytam czy jest kupka to mowi tak i leci od razu do pokoju do przewijaka.
u nas mówi siii na nocnik i na ubikację, w odkrywczym domku tam samo, jak się zapyta ją gdzie lala robi siku to podnosi klapę i sadza tę lalkę na kibelek. ale to tyle, nadal nie ogarnia,że jej się chce siku, nie umie zasygnalizować za to na nocniku siada chętnie, także nocniku lalki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:58   #3633
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Fajny ten zwyczaj jedzenia z jednego talerza! Pierwszy raz o nim słyszęjakie macie jeszcze ciekawe tradycje? U Nas w sumie nic konkretnego. Opłatek, kolacja, prezenty, pasterka. czyli standard; )

Czaszko masz aparat?chyba mi umknęło-wybacz! Mówisz ze boli? Ale pomysl jakie później ząbki będą piękne tez mi się marzy tylko w sumie nie wiem czy jak się ma licówki to tez można zakładać.

Boja to żes piękny prezent sprawiła rodzicom pod choinkę; ) najpiękniejszy jaki mogli sobie wymarzyc

Bajka ja nie pomogę bo się kompletnie nie znam. Nawet nie wiem czy kiedyś piłam kawę z takiej maszyny bo nie kojarzę; )
Poli mam aparat i na dole i na gorze troche boli ale widze, ze z dnia na dzien coraz lepiej. A co do licówek to nie mam pojecia czy wyedy mozna zakladac
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zaczęłam liczyć dwójki i stwierdziłam, że mamy 2 na dole i 2 na górze, i zastanawiałam się skąd Ty 8 wzięłaś.... budyń ciążowy zajarzył po chwilii o co chodziło.
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Misia ja też tak z tymi dwójkami zrozumiałam wiec piona
Dzień dobry
ja tez tak na poczatku tak pomyslalam
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem na bieżące, ale nie miałam jak pisać, bo z tel mi się ciężko odpisuje Miałam pocytowane, ale Zuza mi wyłączyła laptopa, no i nie mam.

Wróciłam do pracy w zeszłym tygodniu, myślałam że będzie gorzej Zuza narazie zostaje z moją mamą i się z TZ zmieniamy, w styczniu mi wyjdzie tylko 40 godz. w żłobku, także spoko Tylko musi się przekonać, bo narazie było ciężko.

I moja promotorka nie przyczepiła się do nieczego w mojej pracy mgr Jedynie jakieś szczegóły techniczne. I jutro idę podpisać i oddać Wszyscy się cieszą bo miałam przerwę rok i myśleli że już jej nie napiszę

Zuza też tyle jadła, ostatnio się obraziła na obiady. Je wszystko, a obiadu parę łyżek i koniec Nawet swoich ulubionych rzeczy nie chce.
Super, ze w pracy ok. I ze praca mgr juz skonczona i nie musisz poprawiac
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

U nas też raczej nic nadzwyczajnego - modlitwa, opłatek, kolacja, prezenty, pasterka. A po prezentach wspólne granie i śpiewanie kolęd. Zjeżdżamy się z rodzeństwem do rodziców, każdy zabiera swój instrument i tak sobie kolędujemy (mamy skrzypce, gitarę i flet poprzeczny). Wesoło jest
o jak super z tymi instrumentami. U nas nawet za bardzo nikt nie chce spiewac i zawsze zaspiewamy 1 kolęde a potem puszczamy z plyty.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
u nas mówi siii na nocnik i na ubikację, w odkrywczym domku tam samo, jak się zapyta ją gdzie lala robi siku to podnosi klapę i sadza tę lalkę na kibelek. ale to tyle, nadal nie ogarnia,że jej się chce siku, nie umie zasygnalizować za to na nocniku siada chętnie, także nocniku lalki
ale Tusia mądra
Cytat:
no i co, w ogóle kkawy z tego ekspresu nie pijecie?
ja mam ekspres tymczasowo ale pijemy zwykla parzona
a raczej tż pije a ja tylko czasem z kims dla towarzystwa
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj Janka szczepic i doopa - infekcja górnych dróg oddechowych
Za to waży 12 kg, wzrost 84/85 cm i ma nadmiar energii

Aha, przebiła się pierwsza górna czwórka. Jeszcze trzy i spokój
za zebole
u nas jeszcze 2 czworki sie wlasnie wyrzynają...
super waga i wzrost Janka, bedzie wysoki

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej
czytam, staram się być na bieżąco, ale nie mam czasu i sił pisać
kończę już świąteczno- dekoracyjne szaleństwo, więc pewnie niebawem wrócę
miłego dnia
heja

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:30   #3634
policzanka
Wtajemniczenie

Jo_asiek,rewelacja z tymi instrumentami! Ja któregoś roku miałam ambicje nauczyć się grać na gitarze właśnie po to by w święta z cala rodziną przy świetle świec i choinki śpiewać wspólnie kolędy, nawet sobie kupiłam no ale na zapale się skonczylo.

A moja Lila na dzwdźwięk ,, kupa,,dostaje histerii i ucieka gdzie pieprz rosnie.Boi się jej strasznie. Pampersa z kupą ani brudnej chusteczki tez jej pokazać nie można bo płacz. .nie wiem dlaczego tak..wcześniej myślałam że to przez Tz bo jak zmieniał jej pampa to zawsze się krzywil,kometowal głupio,miał odruch wymiotny i może ona widziała ze ta kupa to coś złego i dlatego tak teraz reaguje no ale już sama nie wiem.

Czaszko a jak długo będziesz nosić aparat? To chyba trzeba kilka lat co?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Eh jestem juz zdezorientowana. W koncu się odważyłam i poszłam do rodzinnej po skierowanie do psychologa. Nie dała mi bo powiedziała ze nie jest potrzebne. Wczoraj dzwoniłam do poradni zeby dowiedzieć się jakie są terminy i ewentualnie zapisać a Pani z recepcji ze skierowanie trzeba..wkurzyłam się. Myślę że lekarz rodzinny chyba powinnien wiedzieć gdzie trzeba skierowanie a gdzie nie?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:27   #3635
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia, a jak to wygląda?

na tronie też nic o tym nie ma
http://www.yamahabielsko.pl/programy/niemowlaki.html

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Właśnie wołałam małą papugę do łazienki i wołam ją "Tusia chodź" a ona do mnie z kuchni zaczęła wołać "Mama chodź, mama chodź"
Ja dziś pierwszy raz z Maciuchem byłam na takich zajęciach.
Pierwszy raz a juz tańczył i śpiewał!!!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Mnie tez mega się podoba granie na instrumentach ale słoń na ucho mi nadepnal. Gralam na gitarze ale nie dla mnie krótkie paznokcie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 12:30   #3636
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Motyl mam nadzieje ze na naszym spotkaniu Tusia nauczy Bartka mowic bo on duzo gada ale tylko po swojemu... tak to mowi tata, mama, am i nie....ostatnio nauczyl sie od Tusi stac wiec to dobra nauczycielka
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:23   #3637
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
No też się właśnie ku tchibo skłaniam tym bardziej ze rodzice w swoim ekspresie używają ziarnistej tchibo. dzięki za opinie

dziś juz mamy dwie za sobą :/
wiem od pewnej kawoszki ze najlepsze sa takie ekspresy co są przepływowe (nie cisnieniowe), wlasnie ze spieniaczem i takie co sie wsypuje kawe w ziarenkach, ona sobie sama mieli i ustwaia rozne pierdy (nie ze wsypujesz ile chcesz do dozownika ani nie na kapsułki)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 13:37   #3638
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

super...wlasnie wypalilam sobie dziure w mojej najodswietniejszej bluzce ciazowej... a zeby tego bylo malo na drugiej odkrylam mega plame.... a jutro jedziemy do polandii i chyba bede chodzic w pizamie
Stary 2014-12-17, 13:37   #3639
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Kurcze kawa kawa kawa tak ja kocham a nie moge pić z powodu problemów z żołądkiem

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:44   #3640
tassia
Zakorzenienie

Jak skończe z laktacja to kupiec są najbardziej wypasiony ekspres na świecie i będę znów pić swoje 7 ławek dziennie

[/RIGHT]
Stary 2014-12-17, 13:50   #3641
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja teraz kupiłam sobie jakis crema badziew i piję co drugi dzień udając ze to kawa
Wczoraj upiekłysmy z tza siostra chyba z milion piernikow część biorę ze sobą na święta bo moja siostra chce malować a nie ma jej kto upiec... a za rok bankowo robimy z Leo chatke papugujemy

Czekamy na dzidziusia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 13:54   #3642
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja teraz kupiłam sobie jakis crema badziew i piję co drugi dzień udając ze to kawa
Wczoraj upiekłysmy z tza siostra chyba z milion piernikow część biorę ze sobą na święta bo moja siostra chce malować a nie ma jej kto upiec... a za rok bankowo robimy z Leo chatke papugujemy
A dobre te pierniki? Można id razu je jeść? Bo część ma takie ciasto co trzeba odlezec nawet 3 tygodnie

Jak masz sprawdzony przepis to podrzyc plisss

[/RIGHT]
Stary 2014-12-17, 13:57   #3643
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dzis mam 100 dni do tp i chcialam sobie z tego powodu poprawic podpis ale cos klody pod nogi caly czas...co chwila jakies bledy mi wyskakuja i nie wiem o co kaman...strata czasu chyba
Stary 2014-12-17, 14:06   #3644
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A dobre te pierniki? Można id razu je jeść? Bo część ma takie ciasto co trzeba odlezec nawet 3 tygodnie

Jak masz sprawdzony przepis to podrzyc plisss
Przepis rodzinny tza. Ale nie piekłabym drugi raz ich. Walą amoniakiem podczas pieczenia a co najdziwniejsze oni sie upierali ze 3łyżki kawy mielonej sie daje a nie rozpuszczalnej jak w moim przepisie. Wiec sa w nich fusy! Tak od razu do jedzenia sa.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-17, 15:08   #3645
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś pierwszy raz z Maciuchem byłam na takich zajęciach.
Pierwszy raz a juz tańczył i śpiewał!!!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Mnie tez mega się podoba granie na instrumentach ale słoń na ucho mi nadepnal. Gralam na gitarze ale nie dla mnie krótkie paznokcie
Tuśka ostatnio jak leciało jezioro łabędzie i dzieci miały takie sznureczki na patyczkach to biegała po całe sali na paluszkach z tymi patyczkami i tak wymachiwała, wszyscy się śmiali,że jezioro łabędzie tańczy haha
DUżo macie dzieci na tych zajęciach?
Tusia tam chodzi odkąd miała niecałe pół roku

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Motyl mam nadzieje ze na naszym spotkaniu Tusia nauczy Bartka mowic bo on duzo gada ale tylko po swojemu... tak to mowi tata, mama, am i nie....ostatnio nauczyl sie od Tusi stac wiec to dobra nauczycielka
nooo pewka

Stary 2014-12-17, 15:10   #3646
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
podchodzi do skrzynki z drewnem na opał i wybiera sobie kawałki
Stary 2014-12-17, 15:14   #3647
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
dzis mam 100 dni do tp i chcialam sobie z tego powodu poprawic podpis ale cos klody pod nogi caly czas...co chwila jakies bledy mi wyskakuja i nie wiem o co kaman...strata czasu chyba
ja mam 25

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 15:38   #3648
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 25
chyba raczej 2-5 dni do porodu

Stary 2014-12-17, 16:29   #3649
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tuśka ostatnio jak leciało jezioro łabędzie i dzieci miały takie sznureczki na patyczkach to biegała po całe sali na paluszkach z tymi patyczkami i tak wymachiwała, wszyscy się śmiali,że jezioro łabędzie tańczy haha
DUżo macie dzieci na tych zajęciach?
Tusia tam chodzi odkąd miała niecałe pół roku

nooo pewka
Było 7chyba

Ja chciałam juz dawno ale nie odzywali się dobmnie z kreatywki i teraz znalazłam inne metoda Gordona. Fajnie było.
Jutro idziemy na gimnastykę a w sobotę na basen.
A od stycznia podejmą decyzje na co będziemy chodzić. Na basen na pewno bo kontynuacja, a resztę zobacze. W sumie licząc wszystkie zajęcia to nie wychodzi malo kasy a z drugiej strony teraz ten okres zimowy i ten smog to może lepiej wychodzić gdziekolwiek z domu niż się kisic w 40metrach.

[/RIGHT]
Stary 2014-12-17, 16:36   #3650
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Jak ja marze o takich zajęciach! Byłaby to dla mnie fes rozrywka o plusach dla Leo nawet nie mowie! Ale jak sie mieszka na zadupiu to niestety... nawet naklaniałam klub malucha plus dwie salę zabaw zeby cos zorganizowali ale cos sie nie kwapia. Jedynie co to na nowej sali zabaw widze ze maja zapał i w styczniu robią spotkanie z logopeda. Chyba pójdę bo co mi szkodzi a akurat ten temat mnie interesuje.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-17, 16:43   #3651
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jak ja marze o takich zajęciach! Byłaby to dla mnie fes rozrywka o plusach dla Leo nawet nie mowie! Ale jak sie mieszka na zadupiu to niestety... nawet naklaniałam klub malucha plus dwie salę zabaw zeby cos zorganizowali ale cos sie nie kwapia. Jedynie co to na nowej sali zabaw widze ze maja zapał i w styczniu robią spotkanie z logopeda. Chyba pójdę bo co mi szkodzi a akurat ten temat mnie interesuje.
Masz nisze na biznes!!! Poważnie!!!

[/RIGHT]
Stary 2014-12-17, 16:47   #3652
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Heh moja firma umiera za 2tyg! napisałam jeszcze do jednych tych od logopedy. Czekają na moje propozycje, napisałam o zajęciach muzycznych

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-12-17, 16:48   #3653
kaska87
Zakorzenienie

hej

Misia Budyńku nasz kochany

Motylek tak priorixem dzisiaj na szczęście tez nic a nic, w nocy spokojnie, tempki nie ma

Madzia super my w sobotę ubierzemy choinkę chociaż ja w sobotę nie wiem czy czas znajdę bo idę do fryzjera do endokrynologa i chyba do kosmetyczki jeszcze się zapiszę spłukam się z kasy przed świętami a co

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:56   #3654
tassia
Zakorzenienie

KaskA ja juz sie splukalam na maksa

[/RIGHT]
Stary 2014-12-17, 17:08   #3655
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wiem od pewnej kawoszki ze najlepsze sa takie ekspresy co są przepływowe (nie cisnieniowe), wlasnie ze spieniaczem i takie co sie wsypuje kawe w ziarenkach, ona sobie sama mieli i ustwaia rozne pierdy (nie ze wsypujesz ile chcesz do dozownika ani nie na kapsułki)
Kochana ja to wiem ale u mnie za rzadko kawę się pije by taki kupować

no i kupiłam tchibo. spróbowałam przed kupnem i mi bardzo smakowała mimo że kawy nie pijam. mam nadzieje ze będę zadowolona. wzięłam kremowy

no i zakupy prezentowe skończone. kupiłam w imieniu taty perfumy i kolczyki mamie. uwielbiam superpharm za ich promocje na perfumy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 17:37   #3656
Larysa88
Zakorzenienie

Bajka i do tych tchibo trzeba kapsułki ale same kawowe tak, nie ma mleka w proszku jak w dolce? Normalne mleko się dodaje? fajnie zazdroszczę ja od roku ponad pije kawę bo wcześniej zdarzało mi się sporadycznie. A mam dolce gusto juz długo właśnie ale od jakiegoś czasu stoi nieużywany
A i jeszcze kapsułki podobnie cenowo wychodzą? Może kiedyś wymienię mój ekspres
Stary 2014-12-17, 17:51   #3657
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Bajka i do tych tchibo trzeba kapsułki ale same kawowe tak, nie ma mleka w proszku jak w dolce? Normalne mleko się dodaje? fajnie zazdroszczę ja od roku ponad pije kawę bo wcześniej zdarzało mi się sporadycznie. A mam dolce gusto juz długo właśnie ale od jakiegoś czasu stoi nieużywany
A i jeszcze kapsułki podobnie cenowo wychodzą? Może kiedyś wymienię mój ekspres
tak, w tchibo jest sama kawa, ale tez nie tyle rodzai co w dolce gusto, poprostu rozne odmiany kawy. nie ma kapsulek mlekowych, on ma spieniacz na normalne mleko. a co do kapsulek to wychodza podobnie do dolce, ceny to 12-14 zl za 10 kapsulek wiec za 16 wychodzi w granicach 19-22 zl. ja w sklepie akurat pilam caffe crema z mlekiem i super, do tego bez cukru, a ja kawy bez cukru nie przelkne wiec to mnie przekonalo.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:31   #3658
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
zaczęłam liczyć dwójki i stwierdziłam, że mamy 2 na dole i 2 na górze, i zastanawiałam się skąd Ty 8 wzięłaś.... budyń ciążowy zajarzył po chwilii o co chodziło.
ja nie w ciaży a też nijak się tych 8 dwójek doliczyć nie mogłam

u nas czwórki już wszystkie, myślałam że chwila przerwy będzie ale gdzie tam, pierwsza trójka już kłuje... ale całkiem nieźle to znosi ładnie śpi, fajnie je, czasami tylko marud ją złapie ale kto wie cy to od zębów czy znudzenie życiem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:34   #3659
tassia
Zakorzenienie

U macka pojawiła się jakąś biała plamka za czwórka... Ale wydaje mi się to malo prawdopodobne ... Może to resztki kaszki albo jakas plesniawka... Ciężko mu pysia otworzyc

[/RIGHT]
Stary 2014-12-17, 19:41   #3660
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Było 7chyba

Ja chciałam juz dawno ale nie odzywali się dobmnie z kreatywki i teraz znalazłam inne metoda Gordona. Fajnie było.
Jutro idziemy na gimnastykę a w sobotę na basen.
A od stycznia podejmą decyzje na co będziemy chodzić. Na basen na pewno bo kontynuacja, a resztę zobacze. W sumie licząc wszystkie zajęcia to nie wychodzi malo kasy a z drugiej strony teraz ten okres zimowy i ten smog to może lepiej wychodzić gdziekolwiek z domu niż się kisic w 40metrach.
a na czym polega ta metoda Gordona?
ja właśnie szukam jeszcze jakichś innych zajęć, Tusi dobrze robią i jest śmielsza do dzieci

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

Misia Budyńku nasz kochany

Motylek tak priorixem dzisiaj na szczęście tez nic a nic, w nocy spokojnie, tempki nie ma

Madzia super my w sobotę ubierzemy choinkę chociaż ja w sobotę nie wiem czy czas znajdę bo idę do fryzjera do endokrynologa i chyba do kosmetyczki jeszcze się zapiszę spłukam się z kasy przed świętami a co
ja w zeszłym tygodniu okulista, w tym tygodniu 2xoku, gin i dentysta. Łącznie 550 zł. tadaaaam

pozdrawiam znad likieru bananowego, mniam

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

aa i w końcu nie kupujemy tej kuchni pod choinkę. od moich rodziców nic nie dostanie, a będzie miała i tak dość prezentów. po prostu żadna nie spełnia moich wymagań w 100% a to jednak ma być porządna zabawka na dłużej.
Poczekamy aż taką znajdę albo będziemy mieć większy budżet

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości