|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Trzeba się brać i zmieniać ![]() Myśle, że codzienność, a nie tabletki i diety, później i tak wraca tłuszcz bumerangiem na nasze brzuchy ![]() Wiem, ze łatwiej jest myśleć o dwu tygodniowym dietetycznym cierpieniu, niż o nowym życiu.Ale to może być przyjemne i dać duży fan z codzienności. Tyle jest super przepisów, porad, motywatorów, grup - ciężko się nudzić. A można mieć nowe życie, bez zmagań każdego poniedziałku. Ja się tak zmagałam chyba z 10 lat. Teraz się trzymam i mam dużą satysfakcję. xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-11-03 o 15:10 Powód: reklama |
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Ja mierzyłam boyfriendy tak z ciekawości, ale wyglądalam jakby mi ktoś nogi skrócił o połowę
![]() Turbo Wyzwanie za mną ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Graża no niesamowite |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Melduję drugi dzień ćwiczeń
dieta też wróciła na dobre tory trzeba zagubić trochę kilogramów żeby zaś wyglądać ok mi za to @ się spoznia 2 dni narazie ale to chyba przez ta chorobę
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Ashya daj znać czy będę ciocią
tfu tfu żartuję. znam ten ból :P jeli nie chcesz to a kysz a kysz, oby nie ![]() Mam moje boyfriendy na dupsku. Nie zwracam. Musze jednak przywyknac bo czuje sie w nich jakbym za przeproszeniem narobiła. Swinko to ma taki byc obniżony ten krok. Z prozdu mam taki wor, ze by porządny interes sie zmieścił no i w pasie ciutek luźne. pewnie zaraz sie paskiem znow bede musiala ratowac. ale podobaja mi sie. materail sztywny, nie jakas guma. jak kupie szpile to stylów abedzie, ze hej HaGie kochana proszę cię, nie smuć się ![]() Tamlin idziecie do lekarza? Trzymam kciuki, by szybko mały wydobrzał.
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Marta niestety nie będziesz:p @ zawitał
stresowałabym się gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości że coś może być nie tak, ale nie mam także dziękować że się przesunął i nie wypadnie w sylwestra kawa i czas zaraz robić śniadanie a później poćwiczyć
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Marta byłam z nim wczoraj. Ma pojedyncze świsty na oskrzelach i mamy się inhalować.
Dobry |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowo
Zbieram się do kupy , nie wiem który raz - oby skutecznie... W sumie jakbym co parę miesięcy schodziła po pięć kilo i pilnowała (mniej więcej wyniku) to też schudnę... Przynajmniej nie zaczynam znowu z 85 ![]() Spróbuję dziś dietetycznie. |
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też się podobają boyfriendy, ale ja mam za wielkie dupsko i zbyt masywne uda do takich portek, dla mnie chyba najlepsze proste. Martolina właśnie ja juz sama nie wiem, co mam robić. Szarpię się i miotam jak szalona, normalnie jak na karuzeli. Podejrzewam, że matabolizm to ja juz dawno sobie rozwaliłam, bo nawet na diecie, bez żadnych wpadek, to ja chudnę maksymalnie 2kg miesięcznie, a przy mojej wadze, to niektórzy na początku dziennie tyle gubią. A potem wystarczy jeden większy obiad i już mam 3kg na plusie. No ja po prostu nie wiem, z której strony to ugryźć A nie chcę wyglądać tak, jak teraz, a wiem, że jeżeli się nie ogarnę, to z roku na rok będzie tylko gorzej ![]() Tamlin, mam pytanko w sprawie tych inhalacji dla dzieci - czym to robisz? My ostatnio kupiliśmy nebulizator (czy jak to się nazywa) i tak się zastanawiam co do tego się dodaje? Ashya dobrze, że @ jednak Cię odwiedziła, bo wiesz... mówisz, że się nie stresowałaś, bo jesteś pewna, że nic by nie było... jednak nic nie daje tej pewności. Gratuluję ogarnięcia, oby kilogramy szybko spadały.
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy leki do inhalacji, ale przy jakis lekkich infekcjach to można nawet samą solą fizjologiczną inhalować. Zawsze to rozrzedzi wydzielinę.
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
No i przepraszam, że tak późno- cześć Natalka Udało mi się nadrobić to co pisałyście jak mnie nie było, ale nie wiem czy pisałaś coś o sobie. Tzn poza Twoją historią odchudzania. Czym się zajmujesz? Co to za praca?Marta tak, one mają taki obniżony krok. Może potem wrzucę zdjęcie swoich, ja mam takie jeszcze z dziurami. One mają być takie luźne, z niższym krokiem bo jak sama nazwa wskazuje-mają to być spodnie jakby pożyczone od chłopaka Co na przykład w moim przypadku się nie sprawdza bo mój chłopak ma nogi jak szczypiorki więc nawet chyba bym się nie wcisnęła w jego spodnie HaGie ja też nie wiem co Ci doradzić. Ja z własnego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że kiedy narzekam na to, że jak się staram to mało spada a jeden dzień rozpusty kończy się 2-3kg na plusie to zazwyczaj niestety oznacza, że wcale się nie staram Musisz sama przed sobą być szczera i sobie powiedzieć czy naprawdę chcesz schudnąć. Bo jeśli jesz dużo i kalorycznie i nie ruszasz się to bez sensu żebyś się tłumaczyła przed sobą i przed nami. Może najpierw dojdź do ładu ze sobą i zastanów się czy jesteś gotowa naprawdę się postarać. Wiesz, że my Cię nie oceniamy i nie potępiamy (wszystkie mamy takie problemy), ale bez sensu się męczyć bo mam wrażenie że to Cię tylko dobija. Asia może to jest właściwe podejście. Nie nastawiać się na utratę od razu 20tu kilogramów, tylko zgubić pięć i utrzymać to jakiś czas. To jest naprawdę duże osiągnięcie nie przytyć po zgubieniu kilku kilo.
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja się staram, staram... i nie odpuszczę ![]() Wiecie co się stało? u mnie wszyscy w domu dietują Tata bardzo zmotywowany, a ja robię zakupy i gotuję dla nas wszystkich. On jest otyły, narzeka coraz bardziej na kręgosłup, ma też nadciśnienie.Tamlin, pytałaś o pomadkę ochronną- ja polecam Alterrę rumiankową ![]() Ashya, zakochana Cudownie!Boyfriendy są piękne, ale niestety nie na mnie |
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
A ja po spróbowaniu Blistexu nigdy już nie wrócę do innej pomadki
Pati to super. U mnie w domu jedzą bardzo dużo słodyczy i białego pieczywa. Jak tam jadę to niestety nie zawsze udaje mi się oprzeć i zazwyczaj kończy się to nadwyżką po weekendzie u rodziców. A mój tata też jest otyły i ma problem z kolanami więc powinien zrzucić 10-15kg. Ale on jest ciężkim przypadkiem Taki typ co pozjadał wszystkie rozumy i wie najlepiej jak schudnąć... tylko od 20 lat chodzi z wielkim brzuchem
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
oooo tak mi świnko mów, bo czuje sie w tym portkach mega dziwnie. mam głupi odruch by je podciagac a wtedy to juz w ogóle wygladam
![]() Patisia brawo. na pewno przyjemniej gdy cala rodzina łączy sie w staraniach. HaGie wlasnie, sol fizjologiczna. no i cala gałąź leków specjalnie stworzonych do nebulizacji. ja mam np Mucosolvan do nebulizacji. No i wiadomo sterydy np pulmicort. Bardzo dobrze, ze kupilas nebulizator. Wiele wiele razy nam sie przydał. Ashya to ty przed tym Sylwkiem tak sie chcesz doprowadzic? Wy już
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Patisia super
i się jednak wydaje że kluczowy jest dobry przykład - a ty jakby nie patrzeć jesteś chodzącym przykładem![]() Swinko u mnie w domu jest podobnie - ojciecma sporą nadwagę i nic sobie z tego nie robie , mama próbuje się odchudzać - jedząc minimalnie w ciągu dnia , za to nadrabiając kolacjami - ja póki co nawet nic nie mówię. Trochę liczę na to że jeśli uda mi się w końcu schudnąć i utrzymać to będzie łatwiej przekonać ich do rozsądnych zmian. Choć jest ciężko - mój mąż ma jakieś 10 kg na plusie, ostatnio 2-3 przybyło -niby chce schudnąć. I oczywiście odchudza się metodą niejedzenia ... I nie daje sobie wytłumaczyć Efekty oczywiście nikłe.Ale ja sie staram nie odzywać - bo czuję się jak taka gruba dietetyczka - skoro tak świetnie znam teorię to dlaczego nadal mam nadwyżkę... Hagie a może ty za mąło jesz w okresach diety? Polecam zapisywanie - ja odkryłam że mam tendencje do oszukiwania (np dopiero zapisując jadłospisy przestałam podjadać i faktycznie trzymałam się pięciu posiłków z przerwami). .. Albo zmień odchudzanie na zdrowe żywienie ... Tylko to już pollecam ostrożnie - u mnie takie próby kończyły się powolnym ale jednak przybieraniem na wadze ![]() U mnie wczoraj pierwszy w miarę dobry dzień - bez słodyczy, fastów, bez solidnej kolacji... Jeszcze nie idealnie ale nieźle. Trening też był. |
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Joasiu u mnie z kolei mama szczupła aż za bardzo. I ona w sumie stara się jakoś zdrowo gotować. Ale ojciec najchętniej jadlby tylko ziemniaki chleb i potrawy mączne np jakieś kluchy. Najgorsze że Małego też tak przyzwyczaili. I teraz problem bo on nie chce jeść warzyw do obiadu.
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Marta no przed sylwkiem jakoś trzeba ładnie wyglądać jak okazje są no i już sama ze sobą się nie czuje tak fajnie
Czy my już w sensie to co myślę? bo jeśli o to chodzi to już dawno szalejemy :P gdzie ja bym tyle wytrzymała![]() Świnka mój ojciec ma to samo, odkąd na emeryturę przeszedł to coraz większy bojler
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
No halo co tu się dzieje? Gdzie się wszystkie pochowały??
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
A dzień dobry
Ja się nie chowam - tylko nadal walczę z nadwyżką to i nie ma się czym chwalić... Ale wczoraj był drugi dzień na czysto - nawet mniej zjadłam bo mi podwieczorek przepadł Od niedzieli ćwiczę codziennie (ale krócej)... W sumie jest nieźle ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- U mnie w domu to głownie mięcho i to w wydaniu polskim, tradycyjnie i tłusto... Niby mama próbuje coś odchudzać dietę - ale sama jest mało reformowalna... Myślę że ma złe podejście- z góry zakłada że dietetyczne nie będzie jej smakować -zamiast kombinowac jak zrobić żeby smakowało ![]() Co do mojego ojca to mam wrażenie że to po nim mam problem z jedzeniem - on wymiata do końca, jakby jego apetyt nie miał ograniczeń i niestety uważa jedzenie za główną przyjemność ...Ja też kocham jeść - ale jednak nie dążę do autodestrukcji... |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem po kim jestem taka nienażarta
moi szczupli. biust tez nie wiem w kogo mam. mama, ciotki, babcie podobno małobiuściaste. moze mnie ten Czarnobyl tak zmutował ![]() u mnie dupa blada. mam kompulsy. jest 8:39 a ja zjadlam juz wszystko co zabralam do pracy czyli dwie kanapki, jablko gruszke i pol papryki. mialam rozlozyc sobie zeby starczylo do 15:00... w domu tez przychodze i nie moge nawet doczekac chwili az obiad sie podgrzee i juz zjadam w miedzyczasie jogurt czy kanapke. czuje sie...wiecie... ![]() a sny mialam głupie...snilo mi sie, ze chcialam do toalety a tam wszystkie muszle takie dziwne ze jak miska z małą dziurką na dnie i sie balam ze nie trafie. i że szłam ulicą w skwarne lato i jakies świnie mi przebiegly. okazalo sie ze jakieś "dzikie" wyścigi świń. i po te swinie przybiegł wlasciciele a taki booooooskiiii
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Marta a ćwiczysz?
Ja dziś znów z Boczkiem w domu, moja kolej wypadła ![]() Zaraz ogarniemy mieszkanie, obiad machnę i poćwiczę coś. Wczoraj byłam na TMT, ale się sponiewierałam Od początku tygodnia treningowo: Metamorfoza - Turbo Wyzwanie - Zumba - TMT, więc dziś lekkiego zrobię, może Secret. Jedzeniowo też jest ok, ale na wadzę niewiem jak, bo nie ważę się. I 5 dni bez czipsów i slodyczy za mną |
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Marta jaki sen A co do kompulsów to dobrze Cię rozumiem. Ja mam wrażenie już się z tym uporałam, ale czasem mam takie uczucie że myślę czym by się tu napchać. Ale póki co udaje mi się nad tym zapanować
|
|
#3654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
no i bardzo dobrze...przecież to najdoskonalsza forma sportu..a jak się postarasz to i od razu posiłek potreningowy dostaniesz Samo białeczko- idealnie na dietetyczną kolację ja Was czytam ale nie mam się czym chwalić, a żalić się ciągle gupio ![]() Cytat:
-głównie kasza, czasem ziemniaki (w niedzielę- najgorszy z możliwych obiadów to ziemniory ugotowane), kopytki, baaardzo rzadko pierogi - jeśli mięso to duszony królik w warzywach, albo kurczaki wszelakie (smażone/pieczone udka/gotowane w rosole) bo mieliśmy swoje kury i króliki. -warzywa w dużej ilości. Bardzo dużo kiszonek (swojskich) i buraczki duszone -czasem gołąbki -i codziennie zupy wszelakie. No i jak zupa to taka, że łyżka staje dęba- dużo warzyw, mięso koniecznie. Zupy na kościach, albo na wołowinie. -bardzo mało wieprzowiny (w sumie jak pamiętam to tylko na niedzielny obiad jako schabowy). -ciasta- tylko na święta i tort na urodziny. No wydaje się super zdrowo...a i tak wyglądam jak wyglądam. Ale z domu rodzinnego wyniosłam głupie przeświadczenie, że nie wolno marnować jedzenia, wiec nawet jak się nie jest głodnym to trzeba zjeść do konca. To akurat bardzo złe, bo dojadam po synu. U nas się jadło tak jak Dziadek ugotował, a że on był "mieszczuch" to gotował po swojemu, z głowy, to co sam lubił najbardziej i to, do czego mieliśmy najłatwiejszy dostęp. Dlatego jedliśmy tak a nie inaczej. Pewnie jakbyśmy nie mieli swojskich jajek, kur, królików i własnych warzyw, owoców to byśmy jedli inaczej, bo trzeba by kupić było i byłoby bardzo drogo. Jak pamiętam to my prawie wcale nic nie kupowaliśmy, no masło, zółty ser, twaróg i cukier. To takie rzeczy które się kupowało. A reszta była z działeczki. Jako cukierki babcia obtaczała orzechy włoskie w polewie czekoladowej (kakao z masłem) i nawet słodyczy za bardzo nie kupowali. Od święta czekoladę, czy jakieś cytrusy. Cytat:
No i oczywiście od 2 dni zbijam pół kilo nadwyżki... Laski, a ja tak z innej beczki może zapytam. Słuchajcie no i podpowiedzcie: mam do zrobienia co nieco z gębą- makijaż permanentny odświeżyć i baaaardzo mi potrzeba (w mojej ocenie) bruzdy nosowo-wargowe hialuronem wypełnić. Koszt łączny to powiedzmy...4000 pln. Mam w tym miesiącu tylko 1000 wolnych środków, a nie chcę się z oszczędności wypstrykać. Wiecie o moich planach ciążowych więc w ciąży nie można robić takich zabiegów. Czyli muszę się uwinąć w ciągu tego miesiąca najlepiej. Opcje są następujące- wziąć od TŻa kasę i mu oddawać co miesiąc po tysiaku (tyle bym mogła)-to jest opcja krepująca..."kochanie daj mi 4 koła na poprawę wyglądu" , lub nie konsultując z TŻem (bo na pewno bedzie mi odradzał) wziąć pożyczkę na te brakujące 3000 z ratą po 1100 pln (wyszłoby do spłaty 3300 bo już wstępnie czytałam jakie są warunki u mnie w banku) i zrobić z pyskiem co trzeba bez wtajemniczania faceta (głupio mi z nim gadać o takich rzeczach- wiecie, chce się być piękną dla faceta i niekoniecznie wtajemniczać go jak to się stało, że zmarchy zniknęły itp)....no i sama nie wiem. Na logikę- lepiej wziąć od TŻa kasę i nie bawić się w żadne zapożyczanie w takim celu. Ale wstyd mi. Co byście zrobiły??? (oczywiście zakładamy, że jesteście zdecydowane na poprawę wyglądu w taki sposób---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Marta a co zjadłaś na śniadanie i kolacje wczoraj ? Bo to co piszesz to w sumie takie porządne śniadanie (no może plus drugie śniadanie
... Trzeba pamiętać że przy wadze ok 80 to jednak trzeba sporo zjeść żeby zapotrzebowanie zaspokoić. No i trochę mało bierzesz do pracy na tyle godzin ... Ja przy podobnej wadze mam już za sobą owsiankę z bananem (szl mleka, 5 łyżek płatków), 2 kanapki z razowca (pojedyńcze -więc jakby 1 składana duża) i talerz leczo z kaszą gryczaną - i podejrzewam że tylko to mnie powstrzymuje wieczorem przed wrzucaniem ton w siebie (czasem powstrzymuje )... Ja w ogóle podejrzewam że ty za mało jesz i stąd problemy ![]() L'ambria ja nie potrafię doradzić - bo po 1. nie robiłabym niczego z twarzą przed ciążą - bo nie wiadomo jak ona wpłynie na ciebie (załóżmy ze utyjesz i zmarszczki się wypełnia, potem schudniesz i wyjdą gdzie indziej )- w ciąży kobiety i tak albo promienieją same z siebie albo zdychają (i wtedy brak zmarszczek nic nie pomoże) 2. to dla mnie totalna abstrakcja - i kwota, i kasa , i wydanie takiej kasy na taki cel - ale to tylko moja opinia![]() Hmmm ale biorąc pod uwagę powyższe - mimo wszystko głupio dofinansowywać bank jak kasa jest na koncie ... Ale to zależy jak twój TŻ zareaguje na taki pomysł ... Nie jednak nie wiem - nie potrafię się postawić w takiej sytuacji... ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Co do kompulsów - to ja staram się nie tłumaczyć nimi za bardzo ... Owszem zajadam smutki ale to dlatego że kocham jeść i jak mi źle to wiadomo że czekolada już nie dokopie dodatkowo a ukoi Jak jestem szczęśliwa i zadowolona to tylo myślę coby tu dobrego zrobić/kupić coby ukoronować ten stan![]() I owszem nie lubię jak coś zostaje - więc jak jem czekoladę to do końca - częściowo dlatego że mogę zjeść mega dużo i nie czuję się źle ![]() A w dzieciństwie się nasłuchałam - jedz, jedz bo w Afryce dzieci głodują a ty wybrzydzasz (serio ). Ale akurat wtedy byłam chudzielcem -cóż przeszło mi
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie tez abstrakcja
ale na pewno nie poszlabym po pożyczke, nawet niskooprocentowaną. bez przesady by sie wlasnego meza nie spytac czy nie "pożyczy" kasy. z resztą jak to pozyczyc od meża i oddawac mężowi. nie kumam. macie oddzielnie kasę?tylko błagam cie nie zrob sie na plastik fantastik
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
La'Mbria ja bym tyle kasy na gębę nie wydała... tym bardziej w wieku 30 lat, kiedy te zmarszczki wcale nie wyglądają źle... no, ale gdybym już musiała wydać, to na pewno nie wzięłabym kredytu. Ja to w ogóle anty-kredytowa jestem, w ogóle nie lubię pożyczać pieniędzy. Chyba nigdy w życiu od nikogo kasy nie pożyczyłam (i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała) i nigdy nie wzięłam kredytu. Jedynie na dom mogłabym wziąc kredyt... Więc na Twoim miejscu wybrałabym opcję z TŻtem
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wydałabym kasę na pielęgnację, kwasy i inne takie. Permanentny w ogóle do mnie nie przemawia. A te ewentualne zabiegi może dopiero po ciąży?
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 79,4
Wczoraj dzień na czysto, trening, długi spacer. Jakoś łatwiej mi się trzymać jak męża nie ma Nie to żeby namawiał mnie do żarcia ale ... samą swoją obecnością kusi Ale dziś już wraca ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- My mamy wspólne konto , normalne i oszczędnościowe (ale to tylko teoretycznie ) W sumie teraz to oczywiste -ale mieliśmy jedno też wtedy gdy oboje zarabialiśmy ... Ale wiem że opcje są rózne -wiele par ma osobne konto i wspólne "na życie"... Mama znajomej ma też tajne konto na wypadek rozwodu - od 30 lat szczęśliwego małżeństwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

A nie chcę wyglądać tak, jak teraz, a wiem, że jeżeli się nie ogarnę, to z roku na rok będzie tylko gorzej 

i się jednak wydaje że kluczowy jest dobry przykład - a ty jakby nie patrzeć jesteś chodzącym przykładem
, lub nie konsultując z TŻem (bo na pewno bedzie mi odradzał) wziąć pożyczkę na te brakujące 3000 z ratą po 1100 pln (wyszłoby do spłaty 3300 bo już wstępnie czytałam jakie są warunki u mnie w banku) i zrobić z pyskiem co trzeba bez wtajemniczania faceta (głupio mi z nim gadać o takich rzeczach- wiecie, chce się być piękną dla faceta i niekoniecznie wtajemniczać go jak to się stało, że zmarchy zniknęły itp)....no i sama nie wiem. Na logikę- lepiej wziąć od TŻa kasę i nie bawić się w żadne zapożyczanie w takim celu. Ale wstyd mi. Co byście zrobiły??? (oczywiście zakładamy, że jesteście zdecydowane na poprawę wyglądu w taki sposób
jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
: