![]() |
#3631 | |
bez kija nie podchodz
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
soldus, a gdzie skladasz ?
![]() mysle, ze praca Ci pomoze, zawsze to jakies dodatkowe zajecie, przynajmniej mi to zawsze pomagalo ![]() Ja wrocilam od lekarza, dostalam tabletki zobaczymy. Zaraz koncze kawe, a pozniej ide pocwiczyc ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile masz wzrostu i lat? i co spowodowalo chec zmiany? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mogę już na siebie patrzeć, sama dla siebie jestem obrzydliwa, a w dodatku życie seksualne z moim narzeczonym legło w gruzach (to przez jego nerwicę, ale wciąż obwiniam siebie i sądzę, że jest to związane z moim wyglądem). Dotychczas czułam się dobrze w swoim ciele, patrząc w lustro widziałam kogoś seksownego, patrząc na swoje zdjęcia czułam się pięknie, a teraz wolałabym zlikwidować wszystkie lustra i wszystko gdzie mogłabym się zobaczyć.
21.06.2015 Rozpoczynamy odchudzanie! 162 cm, 80 kg. CEL: 60 KG! Edytowane przez aneccka20 Czas edycji: 2015-06-22 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Wtajemniczenie
|
Ilona: ja mijam i cukiernię, dwie budy z lodami i kebaba w drodze na fitness
![]() .. ale mijam też fajny mały warzywniaczek i to do niego raczej zaglądam w drodze powrotnej :P Sabasza: ooo fuuuuu! współczuję ![]() ![]() Bella: pamiętaj jakie ładne pędzle na ciebie czekają ![]() Soldus: ty to obrotna babeczka jesteś, dwa etaty, odchudzanie, gotowanie i ogarnięcie się. Jesteś mistrzem ![]()
![]() |
#3635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale oczywiscie rozumiem, ze zle sie oceniasz i zle z tym czujesz, jesli chodzi wlasnie o sytuacje intymne. Ja tez bardzo dlugo, jak mialam juz powazna nadwage czulam sie dobrze nago, nie mialam problemu sie rozebrac przed mezczyzna, az w pewnym momencie to sie zmienilo i zaczelo mi to bardzo przeszkadzac. Najwazniejsze zdac sobie sprawe z tego, ze wszystko zalezy od nas, zarowno to jak sie akceptujemy, ale rowniez to jakie podejmujemy kroki, ze zaczac cos zmieniac. Powiedz co teraz robisz? Jak wyglada twoja dieta, od jak dawna probujesz ja zmienic? ![]() Jajka kupuje zawsze w jednym miejscu, od pani ktora je ze wsi ma. Nigdy sie zepsute nie trafilo, ot taki pech. Ale wiecie jak to moze wplynac na chec jedzenia jajek. Ten smrod mnie przesladuje dzisiaj! Edytowane przez Sabasza Czas edycji: 2015-06-22 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skad u Ciebie nadwaga? zawsze bylas grubsza czy cos spowodowalo przytycie? Szczurek tez mam po drodze ryneczek warzywny i tez tem chodze tylko. Dziewczyny czy ruch fizyczny przyspiesza okres? wczoraj biegalam a dzis przyszedl okres..4 dni wczesniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
kalorie (na razie 1500 kcal). Tylko nie mam takiej pewności, że wytrzymam, że dam radę, że w końcu mi się uda..dlatego zarejestrowałam się tutaj poszukując odrobiny wsparcia. Nie zawsze byłam gruba, byłam szczupła do momentu pierwszego okresu, później zaczęłam tyć i doszło w końcu do 80 kg.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak liczysz te kalorie? To znaczy czy twoja dieta, oprocz tego ze trzymasz kalorie jest zbilansowana? Moze napisz przykladowy jadlospis ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Śniadanie: jajko na twardo, 3 plastry pomidora, kajzerka. Przekąska: jabłko. Obiad: 2 ziemniaki, gzika. Podwieczorek: ciasto jogurtowe (nie mogłam się oprzeć), kawa. Kolacja: kajzerka z białym serem i pomidorem. Mam nadzieję, że szybko zobaczę wyniki, bo inaczej pewnie się zniechęce..wierzę Ci na słowo ![]()
![]() |
#3640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale duzo czytam i stosuje diete.z powodzeniem. -odrzuc pieczywo pszenne(pewnie te kajzerki pszenne tak) zastap zytnim.razowym bulka grahamka. -za malo warzyw -gzika to co to? ziemniaki ze smietana? to smietana do wywalenia - do eliminacji ciasto.. wiem ze trudno. i kawa tez odwadnia organizm. pijesz wode? ja odrzucilam kawe i lepiej sie czuje(pije moze raz na tydzien) poczytaj jadlospisy w necie i dziewczyn z watku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2015-06-22 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() W kwestii jadlospisu - jablko to nie posilek. Podwieczorek? Tez sredni. Kajzerka, taka zwykla? Biala? To puste kcal, zaraz bedziesz po tym glodna ![]() Zamien na pieczywo razowe/zytnie ![]() Sniadanie tez wg mnie dosc kiepskie. Dosc skromne. Przykladowo ja mam tak, ze jak zjem porzadne sniadanie to pozniej duzo latwiej mi utrzymac to co sobie zaplanowalam w ciagu dnia, bez podjadania. No i wiecej warzyw, tu prawie ich nie ma.. Zamiast plastrow pomidora - zjedz calego. Do bialego sera rzodkiewka, szczypiorek. Dodaj tez ogorka czy papryke - teraz jest na nie sezon, sa tanie. My tutaj czesto jadlospisy wrzucamy, mozesz sie inspirowac ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie! Będę się trzymać Waszych porad. (Z wyjątkiem wywalenia kawy, bo nie wyrobie!)
Gzika to biały ser z cebulą. Cieszę się, że tu zawitałam, od razu mi lepiej, dziękuję Wam bardzo i będę z Wami na bieżąco ![]()
#3643 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
i jakies orzechy np do tego jablka i jogurt nat.
||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrobisz bez kawy. ja kiedys pilam codziennie. a i czy slodzisz herbate/kawe? wywal cukier ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
bez kija nie podchodz
|
Btw, moj jadlospis dzisiejszy
- owsianka ( 35 g) , mleko 1,5 %, 1/2 gruszki, orzechy wloskie szt 3, wiorki koko. - placki jaglane z jajkiem ( szt 6 srednica ok 5 cm) posmarowane jogurtem nat + kilka truskawek - salatka z wedzonym lososiem ( pomidor, ogorek i ogorek kiszony, salata, papryka, losos i sos miosowo musztardowy) - filet z udka kurczaka pieczony na grilu w przyprawach, spory ziemniak, salatka ( oliwki, salata, pomidor, grilowane pieczarki, szczypiorek, polane 1/2 lyzki oleju sezamowego) - jajecznica z 2ch jaj, pomidor
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() |
#3647 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co do tej kawy... Moim zdaniem, jesli ktos jest mocno przyzwyczajony/uzalezniony to nie nalezy go przekonywac, zeby przestal nagle pic, bo tylko zle to na niego zadziala. Ja tez pije, jedna dziennie w pracy, w weekendy nie bardzo bo nie mam dobrego ekspresu w domu.
![]() ![]() Ostatnio natrafilam na fajny artykul, ktory tlumaczy kiedy najlepiej kawe pic (tzn o ktorej), ale nie moge go teraz znalezc. Wiec moze poczytaj sobie cos na ten temat, bo wydaje mi sie, ze pijesz ja zdecydowanie za pozno w ciagu dnia. Najlepszy czas to 10:30 kiedy zaczyna spadac poziom kortyzolu, ktory to hormon rano daje nam kopa do dzialania. ![]() Na pewno nie mozesz tej kawy slodzic ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Hmmm, nie rozumiem za bardzo. Jak zaczynamy 'dietowac' i kupowac swiadomie to czesto wydaje sie, ze wydajemy wiecej pieniedzy, bo zwracamy na to wszystko bardziej uwage. ![]() Jak nie dietujemy i wrzucamy w siebie co popadnie, to nie zwracamy tak bardzo uwagi na to. ![]() Piszesz, ze jadasz fastfoody, ile to kosztuje, bo przeciez kosztuje. No wlasnie jest pytanie, czy gotujesz, czy mieszkasz sama czy moze z rodzicami? |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
Annecka
dieta nie jest droga..jak odrzucisz slodycze ciasta to bedzie na drozsze jedzenie. ja zastapilam ryz bialy.. na ryz brazowy. roznica 50 gr na paczce. Sabasza ja odrzucilam kawe bo mialam wrazenie ze jestem od niej uzalezniona. i pije naprawde rzadko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja odrzucilam degustacje win, to od razu na wiecej dobrego jedzonka zostalo ![]() Ilonka, tak ja wiem, ze mozna kawe odrzucic. Chodzi mi bardziej o to, ze jak ktos zaczyna dopiero madrzej sie odzywiac, to odrzucenie kawy jest drastyczna zmiana (jest to jednak takie male uzaleznienie), ktora moze taka osobe irytowac i nie jest to tego warte. Dietetycy pozwalaja na picie kawy, byle nieduzo. Ona odwadnia, ale jak pijesz za duzo. Z czasem wiekszosc z nas i tak zaczyna ja ograniczac, a potem ewentualnie odrzucac calkowicie. Ja tez pije teraz duuuuzo mniej niz dawniej i bardzo sie z tego ciesze i nie mam wyrzutow sumienia, gdy po nia siegam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
a wiecie moze jak jest z Cola zero? zdarzylo mi sie pic na wyjezdzie.
czy faktycznie bez kalorii? ale sklad chemia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3651 |
Przyczajenie
|
Mieszkamy z narzeczonym u moich rodziców, często gotuję, ale nie raz nie mam na to wpływu co jest na obiad.. Fast foody występują coraz rzadziej w moim jadłospisie, teraz postanowiłam je w ogóle wyrzucić. Postaram się trzymać w swoich postanowieniach i cały czas będę korzystała z Waszych porad
![]()
#3652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety dla mnie to jest czasem ratunek gdy mam jakiegos smaka, albo jestem gdzies i szybko musze cos w siebie wrzucic, zeby oszukac glod (woda nigdy nie oszukam). Ja siegam po cole zero, i jest to zdecydowanie najgorsza (ale na szczescie jedyna) tego typu rzecz, ktora jeszcze sie racze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | ||
bez kija nie podchodz
|
Tak jak Sabasza, tez nie rozumiem :P
Ja mieso przewaznie kupuje na przecenach, wsadzam do zamrazalnika i odmrazam jak mam ochote. Zreszta kurczak jest chyba jednym z tanszych mies, mimo wszystko. Jak kupujesz oleje etc to Ci starcza na dluuugo. Truskawki mam za darmo, z ogrodka. Pomidory sa w cenie teraz, tanie. Taak samo papryka czy ogorki. Placki jaglane? Jajko? Sa drogie? Jest to tansze danie niz najtanszy burger czy chocby hotdog na stacji benzywnowej. Lososia kupuje od czasu do czasu, dwa plastry, drogo nie wychodzi. Zakupy robie srednio raz na 1,5 tygodnia i nie wydaje fortuny, bo wiekszosc rzeczy biore z tego co mam jak ryze/ziemniaki/kasze/oleje/zamrozone mieso. Tak samo, nieraz kupuje schab w calosci i pieke, wychodzi tanio - bez chemii i zdrowo. Trzeba przemyslec wszystko i wbrew pozorom wychodzi mnie taniej niz jak jadlam pizze na kolacje ![]() aaa i w sierpniu/wrzesniu bede miala swoje pomidory ![]() ![]() Cytat:
napakowana chemia i ma duzo sodu ( chyba? ) co powoduje zatrzymywanie wody w org. I faktycznie u mnie tak jest ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-06-22 o 11:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Przyczajenie
|
W sumie faktycznie, na początku wygląda to tragicznie, ale dzięki Wam coraz bardziej się do tego wszystkiego przekonuję. Owoce też mam z własnego ogródka, więc jest już jakiś sukces! 😁
#3655 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny. Zaczął mi się okres. Spóźnił mi się prawie dwa tygodnie i myślałam, że jestem w ciąży. Ale dziś jak się obudziłam dowiedziałam się dobitnie, ze wcale nie. Organizm mnie ukarał, że nie ma dziecka :P
Dziś ćwiczeń nie ma. Jedynie jakiś spacer, Krótki. Okres spędziłabym najlepiej w wannie
![]() |
#3657 |
Przyczajenie
|
Wzięłam sobie Wasze rady do serca i właśnie na obiad robię sobie pstrąga pieczonego, faszerowanego pomidorami i bazylią z sałatką z ogórka, pomidora, koperku i cebuli. Mam nadzieję, że się przekonam do takiego jedzenia
![]()
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak bede sie lepiej czujc to biegam w srode. Cytat:
Kwestia czasu- i sie przyzwyczaisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wyglada smacznie. I polecam nasza pt tabelke. za☠☠☠isty motywator jak dla mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.