Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 13:31   #3631
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ale mam miłą niespodziankę od byłej bratowej chce mi oddać kołyskę taką wiklinową (kosz mojżesza?) i ciuszki po swojej córeczce. Chce oddać za darmo i nie chce słyszeć o kasie ale pomyślałam że coś kupię dla malutkiej to przecież przyjmie myślicie że tak będzie ok?
to dziewczyna - anioł, zawsze wszystkim pomaga, mój brat powinien dostać lanie ode mnie że z nią nie jest
Jasne, że ok.
A swoją drogą przylej bratu

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Jupii w końcu jakieś zdjecia ciuszków!

Śliczne

Cudny kącik a ten foooootel!!!

Nie fajnie z ich strony Nie nawidze, jak ktoś w takich ważnych sytuacjach zapomina zadzwonić i poinformować.. Na NFZ będziesz chodzić, czy prywatnie?

Będzie w porządku To naprawdę miłe z jej strony

Dzisiaj dotarła do mnie koszulka do karmienia i biustonosz
Koszulka z baaardzo przyjemnego materiału Biustonosz miękki, bez jakichkolwiek pianek i usztywniaczy.. sam materiał, bardzo przyjemny ma tylko fiszbiny pod biustem. kupiłam tylko o 1 nr większy.. bo naczytałam się, źe rozmiarówkę mają 'tyci' zawyżoną, więc pomyślałam, że choćby o 2 nr biust się powiększył to też będzie dobry. Ja Ci tu przymierzam i na mnie pasuje Kupiłam szerszy obwód 80 (przed ciążą 75), bo wolałam żeby nic w czasie karmienia mnie nie obgniatało.. Co do miseczek to są o tyle fajne, że mimo, że teraz biust też ładnie leży to jest materiał rozciągliwy i przy laktacji większy biust śmiało się zmieści Ten biustonosz kupiłam głownie do 'unormowanej' już laktacji.. Na noc kupię taki zwykły materialowy, bez fiszbin.. Chyba z BabyOno

PS. Nie wiem czemu wizaż nie chce mi wczytać 3 zdjęć naraz..
Wow piękna koszulka. Skąd?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 14:11   #3632
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Ja też prywatnie chociaż za niedużą chyba kwotę bo 100 zł za cały kurs się płaci

ok to tylko teraz muszę wymyslić co kupić Pewnie jakiś ciuszek albo zabawkę
To nie tak dużo.. Przez ich pomyłkę, jak późno pójdziesz na SR? W ktorym tc będziesz?
Ja będe płacić 300 zł i też późno zaczne, bo będe miała prawie 32 tc skończony Też nie moglam się wcześniej zapisać, bo już kolejna grupa zaczęła.. No nic.. Pochodzę na SR na tyle ile zdążę szkoda tylko kasy..

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

a ja jestem taka genialna,że zamówiłam dziś dżinsy ciążowe
Nie będzie Ci za gorąco w lato w dżinsach? Ja bym się zapociła.. Teraz chodzę tylko w cieńkich legginsach

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Wow piękna koszulka. Skąd?
Dzięki Firma Lipoline.

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 14:20   #3633
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
To nie tak dużo.. Przez ich pomyłkę, jak późno pójdziesz na SR? W ktorym tc będziesz?
Ja będe płacić 300 zł i też późno zaczne, bo będe miała prawie 32 tc skończony Też nie moglam się wcześniej zapisać, bo już kolejna grupa zaczęła.. No nic.. Pochodzę na SR na tyle ile zdążę szkoda tylko kasy..

Nie będzie Ci za gorąco w lato w dżinsach? Ja bym się zapociła.. Teraz chodzę tylko w cieńkich legginsach

Dzięki Firma Lipoline.
Ja mam dwie pary dzinsów ale nie chodzę - only legginsy

Dzięki za link popatrze za taką. Przez allegro zamawiałaś?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 14:29   #3634
Krefetka
Zadomowienie

znalazłam w końcu czas i próbuję Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek jeszcze
Podczytywałam Was, ale przy teściach to nie chciałam tak w komputerze siedzieć ciągle.

Też zmierzyłam i mam 100 cm Kiepski mówił że sylwetka osa!

To tak jak ja, zachcianek zero. Za to mam straszną ochotę na owoce- brzoskwinie, jabłka, truskawki, maliny a przez tą durna cukrzycę muszę się ograniczać

Napiszę po kolei jak weekend. W piątek zrealizowałam plan- 2 ciasta i chleb (przy okazji polecam - jest boskie http://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka chociaż ja teraz robiłam z truskawek), już wiem że trochę za dużo na siebie wzięłam na raz, bo stanie w kuchni parę godzin nie dobrze mi robi na brzuch. Miałam bardzo nieprzyjemnie twardnienia i w piątek i w sobotę jakbym miała patyk w brzuchu, nie mogłam się schylić w ogóle, tak bolało teraz już przeszło na szczęście. W sobotę TŻ z tatą coś tam majstrowali przy domu, ja strzeliłam obiad- zupkę z botwinką i roladki ze szparagami o których tu już wspominałam, teściowa umyła 4 okna W niedzielę chłopaki skręciły łóżeczko dla Antosi, teraz wszyscy czekają na wkład do łóżeczka Jutro wstawię Wam zdjęcia Będziemy też zabudowywać taras bo skwar niesamowity, to wreszcie będę sobie mogła bezkarnie posiedzieć z gazetką, teraz to tylko do południa. Wieczorem w niedzielę pojechaliśmy z teściami na pizzę i wszyscy napili się wina więc ja wracałam, tak było ustalone. TŻ cała drogę mi zwracał uwagę jak jadę no i strzeliłam focha bo nie lubię jak ktoś komentuje moją jazdę (zwłaszcza ktoś komu zabrali prawko!) a najważniejsze że nie zatankował auta a to mnie już wkurza do granic możliwości jak mam jechać i się martwić czy się nie zatrzymam, on się nigdy nie nauczy Zapytałam go czy w drodze na porodówkę też będziemy musieli zatrzymać się na stacji? Ja nie chcę się tym martwić. No i zła byłam na niego. Dziś już mi przeszło. Dziś rano teście pojechali a ja byłam na tym badaniu wit D (wyniki mają być do piątku, może jutro sprawdzę czy są). Potem zahaczyłam o Auchan i smyka i zrobiłam zakupy ale małej- jakieś pajace i body na 56 bo tego mi brakowało i sobie koszule do szpitala. Potem miałam sr- dziś o metodach łagodzenia bólu. Położna mówiła że wszystkie te metody są dobrowolne, jednym pomagaja innym nie ale oddechy są obowiązkowe. Ja już wiem że dla mnie woda będzie zbawienna. Uwielbiam wodę- w lecie chłodną, w zimie gorącą nienawidzę jak w lecie taka spocona się kleję. Ja byłam w Chorwacji to się "kąpałam" w każdej fontannie więc jak nie prysznic to TŻ z mokrym ręcznikiem będzie latał i mnie mył Za tydzień na sr mają być zajęcia na sali gimnastycznej- ale tż jakieś już plany zawodowe na ten dzień i próbuję go zmusić żeby je zmienił bo będzie potrzebny. A za 2 tygodnie będzie zwiedzanie porodówki
dla teściowej za działanie Miałaś ciekawy weekend
ciasto wygląda cudownie muszę je zrobić

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Odwieźliśmy rodziców na pociąg Ja robiłam za nawigacje i drogi pomyliłam Rodzice musieli biec do pociągu. Nie wiem kto był taki mądry i ciężarną w roli nawigacji posadził
noo takie zagubienie w ciąży to ja znam dziś gdyby nie spotkany lekarz to wlazłabym do innego lekarza
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 14:54   #3635
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Hej! Nie nadrobilam wszystkiego, bo wstalam godzine temu :sciana: A zasnelam wczoraj w makijazu,bez podania kotom jedzenia, bez przykrycia obiadu, ech...Pamietam przez mgle, ze tz zanosi mnie do sypialni i tyle.
Tak mnie zmeczylo 6godzinne lazenie po lumpeksach Nic nie kupilam, ale odkrylam dwa fajne, a w nich sliczne sukienki (jedna boho z rozcieciami prawie do końca pachwin piekna!), ale niestety wszystkie za duze...

Jestem okropnie senna ostatnio. Musze nastawiac budzi, bo nie mam ochoty calych dni tracic :/

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-07 o 14:57
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:04   #3636
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Ja planuję taniec z zumby odstawić
hahah tylko nagraj!

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Prawie kupiłam to łóżeczko safari używane niezniszczone za 80 zł... Prawie, bo kurna facet wystawił, ja już dojechałam do miejscowości, gdzie miał być odbiór, a ten mi dzwoni i przeprasza, że nie wie jak to się stało, nie wie czy żona sprzedała już prędzej czy może on i nie pamięta, ale wszedł na strych, żeby je wyciągnąć a tam dupa, nie ma łóżeczka Z jednej strony miałam ochotę faceta udusić (adres miałam, to mogłam podjechać i to zrobić ), ale tak przepraszał, że aż mi się go trochę szkoda zrobiło Co nie zmienia faktu, że się strasznie na to łóżeczko napaliłam i do teraz mi szkoda
ale Cie zrobił sprzedawca! ale może lepiej że telefonicznie powiedział a nie z Tobą na tym strychu szukał

a ja o 17:00 mam 1sze zajecia ze szkoly rodzenia!!! nie mogę się doczekać i jednoczesnie bardzo się boję bo to wszystko się takie realne nagle stanie....
Stary 2016-06-07, 15:19   #3637
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mam dziś wizytę, wyniki moczu i krwi nawet ok oczywiście poza hemoglobiną i hematokrytem - trochę poniżej normy. No i od dziś biorę L4 więc prosto od lekarza do pracy ze zwolnieniem i ciastem na pożegnanie Tak naprawdę do końca tyg. będę musiała jeszcze trochę zdalnie popracować, żeby pokończyć niektóre tematy, no ale koniec z porannym wstawaniem
obyś się szybko wyspała

Cytat:
No i na koniec zaczątek pokoiku Antosi I łóżeczko z tymczasowym wkładem
ładny mi początek - świniaczek za "kratami" i z daleka moze tylko tęsknie na łączkę spoglądać
a tak na serio bardzo fajny początek i śliczny fotel

Cytat:
Białe robaczki? Hm pewnie temu Piernik czereśni nie lubi bo ona wegetarianka Ja tam za mięskiem przepadam ale nie koniecznie tym z czereśni
białko z owadów jest jednym z lepiej przyswajanych białek Piernik się nie zna
a i pogardzić nie można chitynką z pancerzyków (szczególnie w ciąży)

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dzisiejsza noc była koszmarem.
Zakochałam się w serialu The Fosters i oglądałam do pierwszej.
Jak szykowałam się do spania, jeszcze sobie wyjrzałam przez okno, zawsze sprawdzam czy kot na parapecie nie został.
A tam z ogrodu patrzą się na mnie dwa zielone lasery i słyszę HELP tzn MIOW....Standardowo szybko zarządziłam odliczanie inwentarza w zagrodzie i oczywiście brakowało kota szt 1.

Nie mogłam znaleźć latarki, więc wyszłam z latarką w telefonie, kota na ręce a ta wcale nie chciała wracać. Jak już ją zagoniłam do domu to wariatka zaczęła się o wszystko ocierać i biegała jak szalona.

Dodam, że mieszkam na dosyć wysokim parterze i koty same z siebie z okna nie skaczą. Nawet jak mają ruję. Zazwyczaj jedna drugą wypchnie przypadkiem albo pies chce je obwąchać i je z okna wysadza

Nie jest też jakoś wysoko by zrobiły krzywdę. Ale za to zawsze głośno donoszą, że są w ogrodzie i zawsze leżą przyklejone do ziemi.

Jak już oporządziłam przed spaniem domostwo, sprawdziłam kota czy wsio ok była prawie 2. Standardowo nie mogłam zasnąć i odpłynęłam jak zaczęło na zewnątrz świtać. Wtedy mój kot postanowił domagać się żarcia....
A o 7 zadzwonił budzik.

Czuję się jakbym miała kaca. I gdyby nie fakt, że obiecałam dziś przyjechać do pracy to zaraz po zamknięciu drzwi za Oliwią wróciłabym do łóżka. Także kawa dziś będzie moim ratunkiem.

Ahhh i ktoś zajumanił słońce
nockę miałaś krótką
pewnie tych dwóch od księżyca zaopiekowało się słońcem... ale się nie martw wiem że słońce wróci

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ok, będę nadrabiać. Wpadłam się pochwalić, ze zamówiłam własnie łożeczko, przewijak, materac, pościel, poszewki, prześcieradła do łożeczka, na przewijak i do wózka.
Jutro odbieram laktator.
Jeszcze tylko pieluchy i oliwka i podstawowa wyprawka dla Bobo zakończona.
Pewnie będę potrzebowała więcej wkładek, podpaski i jeszcze jakąś koszulę z dużym dekoltem. Ale generalnie to co niezbędne będzie.
to już w sumie masz prawie koniec zakupów
Stary 2016-06-07, 15:21   #3638
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Koszulka z baaardzo przyjemnego materiału Biustonosz miękki, bez jakichkolwiek pianek i usztywniaczy.. sam materiał, bardzo przyjemny ma tylko fiszbiny pod biustem. kupiłam tylko o 1 nr większy.. bo naczytałam się, źe rozmiarówkę mają 'tyci' zawyżoną, więc pomyślałam, że choćby o 2 nr biust się powiększył to też będzie dobry. Ja Ci tu przymierzam i na mnie pasuje Kupiłam szerszy obwód 80 (przed ciążą 75), bo wolałam żeby nic w czasie karmienia mnie nie obgniatało.. Co do miseczek to są o tyle fajne, że mimo, że teraz biust też ładnie leży to jest materiał rozciągliwy i przy laktacji większy biust śmiało się zmieści Ten biustonosz kupiłam głownie do 'unormowanej' już laktacji.. Na noc kupię taki zwykły materialowy, bez fiszbin.. Chyba z BabyOno

PS. Nie wiem czemu wizaż nie chce mi wczytać 3 zdjęć naraz..
Ładne rzeczy zakupiłaś.

Cytat:
Ja też prywatnie chociaż za niedużą chyba kwotę bo 100 zł za cały kurs się płaci
To bardzo przyjemna cena.

Cytat:
Osoba towarzysząca przy porodzie bedzie jeszcze na ostatnich zajęciach. Teraz były raczej objawy zblizajacego się porodu, taka czysta teoria.

Na przewijak zamowilm dzis przescieradło. Poza tym mamy do dyspozycji: pieluchy flanelowe, podkłady jednorazowe i taka pieluchę z folią pod spodem. zobaczymy co się sprawdzi.

http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...016256282.html.
Może ja też popróbuję paru opcji na przewijak.
Dobrze, że osoba towarzysząca nie została stracona.

Cytat:
Fajnie! Moje zamówione całkiem niedawno są takie wygodne, że chętnie i po ciąży bym w nich chodziła.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Hej! Nie nadrobilam wszystkiego, bo wstalam godzine temu A zasnelam wczoraj w makijazu,bez podania kotom jedzenia, bez przykrycia obiadu, ech...Pamietam przez mgle, ze tz zanosi mnie do sypialni i tyle.
Tak mnie zmeczylo 6godzinne lazenie po lumpeksach Nic nie kupilam, ale odkrylam dwa fajne, a w nich sliczne sukienki (jedna boho z rozcieciami prawie do końca pachwin piekna!), ale niestety wszystkie za duze...

Jestem okropnie senna ostatnio. Musze nastawiac budzi, bo nie mam ochoty calych dni tracic
Wow to nieźle pospałaś! Ja też tak "lubię" zasnąć w ubraniu i makijażu jak chwilkę leżę z wcześnie kładącym się spać z mężem i potem budzę się w środku nocy, światło się pali, w kuchni rzeczy porozkładane, lekarstwa niewzięte... Potem po kąpieli i wszystkim jest zwykle duży problem z zaśnięciem. :P

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
a ja o 17:00 mam 1sze zajecia ze szkoly rodzenia!!! nie mogę się doczekać i jednoczesnie bardzo się boję bo to wszystko się takie realne nagle stanie....
Nie lękaj się, nawet po ukończonej szkole rodzenia można nie dowierzać, że już wkrótce urodzi się dziecię. Ciekawe jak będzie, napisz potem.

Byłam u dentysty i z moimi zębami wszystko ok. Zebrałam tylko pokemona do karty ciąży.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:24   #3639
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ładne rzeczy zakupiłaś.

Może ja też popróbuję paru opcji na przewijak.
Dobrze, że osoba towarzysząca nie została stracona.

Fajnie! Moje zamówione całkiem niedawno są takie wygodne, że chętnie i po ciąży bym w nich chodziła.

Wow to nieźle pospałaś! Ja też tak "lubię" zasnąć w ubraniu i makijażu jak chwilkę leżę z wcześnie kładącym się spać z mężem i potem budzę się w środku nocy, światło się pali, w kuchni rzeczy porozkładane, lekarstwa niewzięte... Potem po kąpieli i wszystkim jest zwykle duży problem z zaśnięciem.

Nie lękaj się, nawet po ukończonej szkole rodzenia można nie dowierzać, że już wkrótce urodzi się dziecię. Ciekawe jak będzie, napisz potem.

Byłam u dentysty i z moimi zębami wszystko ok. Zebrałam tylko pokemona do karty ciąży.
Fajnie, ze zabki zdrowe

Ja wstalam w nocy tylko dac kotom jesc i szybko umylam twarz chusteczkami nawilzonymi-inaczej bym juz nie zasnela. Ciekawe, o ktorej dzis pojde...Zaraz wychodze po truskawki i bede robic plesniaka.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:32   #3640
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

To ja sie może nie będę odzywać... Już mam 10kg na plusie boje sie wchodzić na wagę :P a najlepsze jest to, ze może nie ograniczałam sie jakoś ale tez i nie jadłam więcej normalnie tak jak wcześniej. A dopiero teraz mi sie włączyło ze ciagle bym żarła. No kurde cały czas myśle o jedzeniu.

Wizyty mam już co 2 tygodnie ale zastanawiam sie czy jak jutro będzie wszystko ok to sie nie umówić za 3 bo z kasa nie wyrobie :P ale tez nie wiem czy wytrzymam...

Byłam dziś na pobieraniu krwi naczekalam sie trochę.. Na powrocie zrobiłam zakupy. Pózniej poszłam na chwile na ogródek ale pies histeryzował i wróciłam do domu. Położyłam sie spać i wstałam o 13 wzięłam psa na spacer godzinny wróciliśmy zjadłam i leżę... Obtarlam sobie stopę od sandałków :pała: co roku to samo.... A teraz Odpoczywam bo jutro wizyta wole sie nie ponadwyrezac :P

Współczuje sytuacji z pieskiem to zawsze jest bolesne

Wiem co zjem...Chyba zrobię placuszki jogurtowe z truskawkami :cojest?:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-06-07 o 15:35
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:32   #3641
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Ja chodzę ostatnio wyłącznie w leginsach, ewentualnie w sukienkach
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:33   #3642
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Superhuman ja mam +12. Tzn mialam 3 tyg temu.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:41   #3643
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Superhuman ja mam +12. Tzn mialam 3 tyg temu.

Ja nie chce sie nawet sprawdzać. A jeszcze 10tygodni.

TZ dzisiaj mi napisał ze widział miesięczne niemowlę i coś go ruszyło ze już sie nie może doczekać dzidzi i dociera do niego, ze zostanie tata. Miłe to było

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 15:42   #3644
TinkerrBell
Zadomowienie

Pojechałam dziś do pracy na urodzinową kawę i ciacho i zostałam wmanewrowana w prace biurowe. Także mój urlop się kończy, bo rozpaczliwie potrzebują pomocy. W sumie to tylko i wyłącznie praca przy kompie, żadnego chodzenia i to w siedzibie firmy więc już nie odmówiłam....taki ze mnie pracoholik.
Stary 2016-06-07, 15:47   #3645
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechałam dziś do pracy na urodzinową kawę i ciacho i zostałam wmanewrowana w prace biurowe. Także mój urlop się kończy, bo rozpaczliwie potrzebują pomocy. W sumie to tylko i wyłącznie praca przy kompie, żadnego chodzenia i to w siedzibie firmy więc już nie odmówiłam....taki ze mnie pracoholik.
no popatrz, ciebie nie ma i firma sie rozpada zeby cie tam nie zameczali!

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:01   #3646
tija93
Zakorzenienie

Tak jak koło 9 ruszyliśmy ze sprawami, tak dopiero od 2h odpoczywam. Załatwialiśmy kilka spraw z nowym zatrudnieniem TŻta. Potem sprzątanie - ja lekkie Potem zakupy. A potem - pojechaliśmy po Esika

Maluch jest przemalutki, ma trochę ponad 6 tygodni. Ale widać było, że z dobrego domu go zabieramy Od razu skoczyliśmy z nim do weterynarza na odrobaczenie, odpchlenie i ogólny przegląd. Za 2 tygodnie idziemy na szczepienie. Po mieszkaniu chodził niepewnie. Na koniec zasnął na klacie TŻta Przełożyłam go teraz do szuflady (wyrzucamy jedną małą komodę i szuflada jest prowizorycznym legowiskiem ) i śpi

Cytat:
Dzisiejsza noc była koszmarem.
Współczuję

Cytat:
Co do dziecia...to zmierzyłam sobie wczoraj brzuch i jeśli dobrze zmierzyłam to ma 30 cm....Czyli wg tej skali Johnsona ponad 2,7 kg.....LOL
Spokojnie, jest to jedna z wielu skali, która jest tylko przypuszczeniem. A tak poza tym przy końcówcę ciąży dzieci zwalniają na masie

Cytat:
Czyli jestem na granicy. Tija może wiesz czy dla ciężarnych są inne normy? Patrzyłam w necie ale nic nie znalazłam.
Niestety nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Wczoraj dowiedziałam się że z moim psem jest źle (mieszka u moich rodziców w innym mieście) ma ropomacicze i dziś mam mieć na to operacje. Generalnie niewiadomo co z nią będzie jest już stara i niewiadomo czy przeżyje to, jest mi smutno
za wizytę! za pieska!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie. Co ile tyg teraz macie wizyty?
Mam jeszcze póki co wizyty co 4 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
a Tija powiedz mi, czy w tej co Ty kupiłaś jest też taka piankowa mata np do przewijania? odkryłam to dopiero w domu :P
Też mam matę, ale wiedziałam o niej

Cytat:
Koszulka z baaardzo przyjemnego materiału
Super zakupy!

Cytat:
Tyłek Ci się w nich usmaży

Cytat:
noo takie zagubienie w ciąży to ja znam dziś gdyby nie spotkany lekarz to wlazłabym do innego lekarza
Stary 2016-06-07, 16:01   #3647
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem właśnie, jutro pani ma zadzwonić i mi powiedzieć kiedy Możliwe że pójdziemy od razu na drugie zajęcia a pierwsze nadrobimy
Cytat:

też tak mi się wydaje że niedużo w ogóle to fajna ta szkoła, można podejść w każdej chwili na ktg, mają najtańsze laboratorium w mieście, ogólnie znajomi polecają tylko babeczka która to prowadzi zakręcona jak naleśnik...

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 16:09   #3648
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
tak czułam,że się wybrałaś do..masażysty

wieści świetne..ciśnienie ogarniesz w domu..ja mierzę od 12 tc-najpierw 6x dziennie, teraz 4xdziennie
szykuje Ci sie mądry zgrabny synuś
to liczenie ruchów czuję ,że stresowałoby mnie strasznie..na razie mój nic nie mówił o tym..
siły na poród?wczorajsza wizyta na porodówce uświadomiła mi,że to już niedługo i że się boję
ciśnienie w domu pewnie będzie ok bo ja się stresuje przed wizytami - zawsze sobie coś wkręcę że z czymś nietypowym mnie lekarz zaskoczy.

Porodówka??
a po co Ty po takich miejscach chodzisz?? Po co się zadręczać i stresować?

Cytat:

A co do zadka to nie da się go nie zobaczyć. Wczoraj mierzyłam strój kąpielowy na jutrzejszy wyjazd i powiem Ci, że będę na plaży wyglądać tak:
pierwsze zdjęcie - ładna opalenizna
a drugie to całkiem wesoła foczka :P

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok, trzymam kciuki żeby ciśnienie się ustabilizowało, ketony poszły precz, a monitorowanie ruchów szło dobrze. Poleguj i wypoczywaj.
Jakiej firmy masz glukometr taki wariujący?
A te paski ketonowe są na receptę? Mi nikt nie kazał tego mierzyć, ale stresa mam trochę w tym temacie i się zastanawiałam czy by nie kupić.

Ja na razie mam ustawione wizyty u gina co 3 tygodnie czyli tak jak zawsze.

W pokoiku małego mamy już komodę, chcemy kupić łóżeczko 140x70 (jakieś z Klupsia prawdopodobnie, jest parę fajnych), szafę z Ikei może taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...792/#/50245793 (chciałam jakąś Pax, ale oczywiście wymiary nie pasują :P), fotel do karmienia też z Ikei (mam kilka typów, ale przysiąść trzeba ) i jeszcze planujemy biurko również z Ikei (np. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60214159/), tam też będzie się odbywało przechowywanie rzeczy, może przewijanie, a kiedyś się przyda do innych celów. :P
glukometr to Accu Check Performa - konkretnie mój ma problem jak temperatura jest powyżej 26st.
ciała ketonowe - jeśli nie wykryto ich w moczu nie ma sensu abyś kupowała paski Paski są bez recepty. Te które dziś kupiłam kosztowały 17pln.

Plany zakupowe już masz konkretne

Cytat:
6
Ty tu śmiechy chichy a jak wrzucę foty na klub to zobaczycie

Ja stomatologa się jakoś bardzo nie boję ale gmeranie w buzi to co innego niż w kroczu
Ty nie strasz tylko wrzucaj zdjęcia

co do lekarzy mam tak jak Ty
Stary 2016-06-07, 16:53   #3649
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
no popatrz, ciebie nie ma i firma sie rozpada zeby cie tam nie zameczali!
To samo sobie pomyślałam, ale nie chciałam być taka skromna
Head office wywalił najważniejszą osobę, która była w naszym branchu - wg mnie zasłużenie bo nie ogarniała tego burdelu od października zeszłego roku. Przez nią odeszła jedna babka, która trzymała wszystko w ryzach i jak ona odeszła to zaczęło się sypać. No i się posypało.

Jako, że ja zawsze chciałam się do branchu dostać - bo tam większe możliwości jeśli chodzi o rozwój to skorzystam z opcji. Może po macierzyńskim mogłabym tam wrócić.

Nie ukrywam, że fajnie jest usłyszeć, że jest się potrzebnym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-07, 17:01   #3650
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
To samo sobie pomyślałam, ale nie chciałam być taka skromna
Head office wywalił najważniejszą osobę, która była w naszym branchu - wg mnie zasłużenie bo nie ogarniała tego burdelu od października zeszłego roku. Przez nią odeszła jedna babka, która trzymała wszystko w ryzach i jak ona odeszła to zaczęło się sypać. No i się posypało.

Jako, że ja zawsze chciałam się do branchu dostać - bo tam większe możliwości jeśli chodzi o rozwój to skorzystam z opcji. Może po macierzyńskim mogłabym tam wrócić.

Nie ukrywam, że fajnie jest usłyszeć, że jest się potrzebnym
Oj tak, wiem doskonale o co ci chodzi super, ze jestes doceniana.

Mój TZ tez czesto naprawia burdel w pracy, szczególnie w tym nowym miejscu. Nic nie potrafią zrobic porządnie i tylko sie denerwuje na ich głupote

Stary 2016-06-07, 17:15   #3651
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja planuję taniec z zumby odstawić
odważne plany

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Tak jak koło 9 ruszyliśmy ze sprawami, tak dopiero od 2h odpoczywam. Załatwialiśmy kilka spraw z nowym zatrudnieniem TŻta. Potem sprzątanie - ja lekkie Potem zakupy. A potem - pojechaliśmy po Esika

Maluch jest przemalutki, ma trochę ponad 6 tygodni. Ale widać było, że z dobrego domu go zabieramy Od razu skoczyliśmy z nim do weterynarza na odrobaczenie, odpchlenie i ogólny przegląd. Za 2 tygodnie idziemy na szczepienie. Po mieszkaniu chodził niepewnie. Na koniec zasnął na klacie TŻta Przełożyłam go teraz do szuflady (wyrzucamy jedną małą komodę i szuflada jest prowizorycznym legowiskiem ) i śpi

Mam jeszcze póki co wizyty co 4 tygodnie.

poka kotka
Stary 2016-06-07, 17:15   #3652
Afrodita
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część

Cytat:

Dzięki za link popatrze za taką. Przez allegro zamawiałaś?
Tak. Tam było taniej

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Powodzenia!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
To ja sie może nie będę odzywać... Już mam 10kg na plusie boje sie wchodzić na wagę :P a najlepsze jest to, ze może nie ograniczałam sie jakoś ale tez i nie jadłam więcej normalnie tak jak wcześniej. A dopiero teraz mi sie włączyło ze ciagle bym żarła. No kurde cały czas myśle o jedzeniu.
m
Piona za 10 kilosków Nie jesteś sama..
Ja staram się nie podjadać i ograniczam slodycze Słodkosci w malych ilosciach zostawiam na sobotę
Póki co od 1,5 tyg. waga stoi w miejscu

Co do prania ciuszków.. to mi wyjdą raptem 2 prania Smiało wystarczyloby na jedno, ale niektore sa ciemniejsze to wolę nie ryzykować Za pranie biore się dopiero w lipcu.. rzeczy są nowe to tylko raz przepiorę w programie' dla dzieci'. Ubranek mam na rozm. 56/62 kilka 'na styk'.. Tylko to co potrzeba.. za specjalnie nie szalałam, bo i tak szybko wyrośnie.. I dosłownie parę na 68
Pierzecie ciuszki tylko w proszku, czy dodatkowo kupijecie płyn do plukania? Ja tak myśle, że tylko w proszku Dzidziuś wypiorę i to wystarczy

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:20   #3653
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
a jakie dżinsy ? z hm?
ja zamówiłam ciążowe szorty!
ta z hm, ale z allegro

Cytat:

pewnie będzie,ale kupiłam rano buty, a potem znalazłam te spodnie i stwierdziłam,że świetnie będą pasować do butów, więc kupiłam

Cytat:
znalazłam w końcu czas i próbuję Was nadrobić
a Ty co taka zarobiona?

Cytat:

białko z owadów jest jednym z lepiej przyswajanych białek Piernik się nie zna
a i pogardzić nie można chitynką z pancerzyków (szczególnie w ciąży)
jaki gatunek polecasz dla smakoszy-amatorów?
generalnie spożywanie owadów to jeden z gorętszych trendów kulinarnych , produkcja i hodowla jest tańsza niż np bydła, poza tym skutki hodowli zwierząt są zbyt drastyczne,żeby bezkarnie kontynuować spożywanie takiej formy "białka"..

Cytat:

to super

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Odpoczywam bo jutro wizyta wole sie nie ponadwyrezac :P
będzie dobrze..juz trzymam kciuki..

Cytat:
kto ma urodziny? kiedy? czemu nie stawia nic na wątku?
przegiełaś z tą pracą

Cytat:

Porodówka??
a po co Ty po takich miejscach chodzisz?? Po co się zadręczać i stresować?
też prawda..

obrałam 5 kg truskawek na dżemory

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

poka kotka
popieram
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:24   #3654
tija93
Zakorzenienie

Esik w załączniku

Cytat:

Co do prania ciuszków.. to mi wyjdą raptem 2 prania Smiało wystarczyloby na jedno, ale niektore sa ciemniejsze to wolę nie ryzykować Za pranie biore się dopiero w lipcu.. rzeczy są nowe to tylko raz przepiorę w programie' dla dzieci'. Ubranek mam na rozm. 56/62 kilka 'na styk'.. Tylko to co potrzeba.. za specjalnie nie szalałam, bo i tak szybko wyrośnie.. I dosłownie parę na 68
Pierzecie ciuszki tylko w proszku, czy dodatkowo kupijecie płyn do plukania? Ja tak myśle, że tylko w proszku Dzidziuś wypiorę i to wystarczy
A kocyki, pościele itp. ? Ja uznałam, że wypiorę w proszku, bo jakby uczulił to będę wiedziała, że to proszek, a nie proszek lub płyn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160607_172119.jpg (108,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2016-06-07, 17:28   #3655
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Esik w załączniku

A kocyki, pościele itp. ? Ja uznałam, że wypiorę w proszku, bo jakby uczulił to będę wiedziała, że to proszek, a nie proszek lub płyn
ja w ogóle nie uzywam płynu do prania i nie czuje takiej potrzeby.
wlasnie poprałam pieluszki muslinowe, mam nadzieje, ze nie straca za bardzo krztałtu.

Stary 2016-06-07, 17:33   #3656
gosiaczkam
Raczkowanie

Hejo.
Ja po dzisiejszej bardzo stresującej wizycie. Miałam robione KTG (jak zwykle) niestety wyniki były dużo za duże ok 190-200. Pielęgniarka jak zobaczyła od razu przyniosła butle wody i kazała pić. Kolejne leżakowanie wyniki dalej ok 190. Dopiero po wypiciu ok 1,5l wody w przeciągu 20 min trzecie KTG wyszło w granicach normy 150. Co się najadłam stresu to moje. A dla Was dziewczyny przestroga pijcie dużooo wody zwłaszcza w te upały.
Z dobrych wieści Emilka odwróciła się i leży główką do dołu. Waży 1,6kg i wzrostu 42 cm w 29t5d.
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-07, 17:34   #3657
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Esik w załączniku
ale słodki tygrysek...i te różowe poduchy
Stary 2016-06-07, 17:34   #3658
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Esik w załączniku

jaki słodziak
Stary 2016-06-07, 17:35   #3659
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Hejo.
Ja po dzisiejszej bardzo stresującej wizycie. Miałam robione KTG (jak zwykle) niestety wyniki były dużo za duże ok 190-200. Pielęgniarka jak zobaczyła od razu przyniosła butle wody i kazała pić. Kolejne leżakowanie wyniki dalej ok 190. Dopiero po wypiciu ok 1,5l wody w przeciągu 20 min trzecie KTG wyszło w granicach normy 150. Co się najadłam stresu to moje. A dla Was dziewczyny przestroga pijcie dużooo wody zwłaszcza w te upały.
Z dobrych wieści Emilka odwróciła się i leży główką do dołu. Waży 1,6kg i wzrostu 42 cm w 29t5d.
ale te wartości to tętno Małej?
Stary 2016-06-07, 17:36   #3660
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Hejo.
Ciesze sie ze wszystko jednak jest dobrze i tylko była potrzebna woda!
to mi przypomina ze sama musze sie napic. Dzisiaj w uk tez upał!
Emilka juz duza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości