|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
myślałam że będę miała jakieś zachcianki z kosmosu a tu nic, poza słodkim ale to lubię od zawsze straszyłam TŻ że będzie w nocy biegał do tesco całodobowego a tu nici z tego w nocy śpię jak niemowlę (oby ). Zero podjadania w nocy, co innego przed snem w nocy nawet do łazienki nie wstaję. Czasem zapominam że jestem w ciąży
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-06 o 19:28 |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale rozumiem to o czym pisałaś dziś - że lepiej chodzić niz stać
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
My bez owoców nie potrafimy żyć. Idą u nas na kilogramy. Dziennie....a banany zwłaszcza...jak jakieś małpy.
|
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
raczej!
![]() A wyobraź sobie że takie promocje same jakoś do mnie przychodzą, i to nie przez mejla ja też zaczynam szkołę rodzenia nie mogę się doczekać
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o to fajnie,że "razem" zaczynamy
|
||
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
w tej szkole rodzenia gdzie ja chodzę to jest zupełnie odwrotnie, większość ma terminy na lipiec a tylko 3 z 9 osób mają na sierpień, także jestem jedną z "najmłodszych"
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
ze mną w SR sa nawet listopadówki. Dwie mają termin na 3.11
|
|
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany
to chyba zależy od szkoły rodzenia, bo jak ja dzwoniłam że chcę się zapisac to pani powiedziała że zaprasza po 27 tygodniu. Ta moja szkoła jest taka, że "jedna rodzi druga wchodzi" czyli nie było 1 wspólnego terminu rozpoczęcia tylko jest cykl tematów i kazdy zaczyna w innym momencie i idzie swoim trybem aż zrobi "pętlę" ![]() położna wydaje się bardzo kompetentna, dziś był temat o zaburzeniach laktacji m in co robić jak dzidziuś "pogryzie" nam brodawki, także dużo praktycznych informacji (które oczywiście już widziałam przewijające się na wizażu )zrobiłam też dziś to darmowe badanie witaminy d3 o którym pisałyście - wyszedł mi lekki niedobór bo poziom 25, więc myślę, że troszkę spacerków na słoneczku i będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- dziewczyny, które nie kupują angel care, jakie inne nianie polecacie? ja nie bardzo chcę ten detektor oddechu, bo mam bardzo słabe nerwy i boję się że zejdę na zawał jak wyjdzie "fałszywy alarm" ale chciałabym nianie z kamerką a w ogóle nie jestem rozeznana w temacie
Edytowane przez wiewioreczka Czas edycji: 2016-06-06 o 20:53 |
|
|
|
#3519 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Noo - uwielabiam na nich wtedy patrzeć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla dziewczyny !! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodzenie jakoś zmniejsza nacisk. :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam mieć to szybko z głowy. Z jednej strony dobrze zrobiłam, bo już tam siedzieć nie muszę, gdy ciąża coraz bardziej zaawansowana, a z drugiej... szkoła była taka średnia i wybuliłam kasę, żeby zapoznać się z wybranym szpitalem, a teraz nie wiem czy nie będę zmieniać jednak szpitala żeby mieć III stopień referencyjności, to się jeszcze okaże. Może trzeba było poszukać bezpłatnej szkoły. ![]() Cytat:
![]() To koniecznie zażyj słoneczka. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- O, zdecydowanie. :P Stwierdziłam, że zacznę chodzić na taką najkrótszą i najszybszą mszę u mnie, bo wczoraj pasowała mi tylko taka najdłuższa z bardzo rozbudowaną oprawą, śpiewami itp. :/ Momentami siedziałam jak trzeba było stać. |
||||
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez nie umiem w lumpkach grzebać, tym bardziej ze nie sa to luksusowe, klimatyzowane lokale i w ciąży to lekki horror jest przy tych upałach Niestety robiłam kilka podejść do krakowskich lumpków ale nic z tego.Jak przyjezdzam do mamy to jest tu taki jeden i w soboty maja przecena po2 zł za sztuke i idziemy konkretnie na dzieciaka nawet na siebie nic nie szukamy. zafundowalam sobie dziś koktail z truskawek - mniam mniam dzieć zaakceptował
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Bobo ma 1496 (30+3).
W 27+0 miało 1020g. Resztę doczytam może jutro, bo padam. Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2016-06-06 o 21:33 |
|
|
|
#3525 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko nie wiem czy czekać na ten lamillou czy brać skip hopa, który w sumie też mi się podoba pomimo że jest w zupełnie innym stylu...Cytat:
a w 31tc już 1680 ![]() Zdjęcia Wam wrzucę do klubu, aczkolwiek sesja odłożona- mąż nie dostał całego dnia wolnego i będzie po 17 czerwca dopiero.Cytat:
i płacimy zaledwie 250zł za 30-40 zdjęć.Cytat:
trzymam kciuki, żeby nie wyszło więcej!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też to dzisiaj zrozumiałam stojąc w kolejce na poczcie...
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Posegregowałam już dziś ubranka tak na poważnie. Zakupiłam dziś proszek i jak uporam się z własnym praniem
![]() To zacznę prać dziecięce. Tylko jestem trochę confused . Na FB dziewczyny piszą o jakiś wielkich praniach i milionach wstawionych pralek![]() Szczerze mówiąc, ja ubranek w rozmiarze 0-3 nie mam aż na tyle pralek i się zastanawiam czy jednak nie za mało:P A z drugiej strony jak młody ma się urodzić duży, to szkoda mi teraz inwestować w ubrania, bo nie wiem co się przyda. Sierpień może być letni może też być jesienny. Ubranka te większe w rozmiarach 3-6 i dalej będę prać w miarę potrzeby. Założyłam, że za pół roku i tak trzeba będzie je wyprać jeszcze raz. Czy wy pierzecie wszystkie ciuchy w każdym rozmiarze od razu?
|
|
#3527 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mógł sobie darować 'analizę' brzucha... ![]() W rossmanie ostatnio też zostałam zawołana, jako pierwsza do kasy ,bo w ciąży.. Nie muszę wspominać reakcji ludzi przede mną Dobrze mieć bardzo widoczny brzuch i móc korzystać z przywileji ![]() Cytat:
Miło, że rodzina Was wspiera. Fajńie zostac obdarowanym takimi przydatnymi rzeczami ![]() Za 30 tydzień! wspólczuję bólu głowy.. Cytat:
Malutka Tosia![]() Dobrze, że pessar się sprawdza i trzyma szyjkę długoooo ('trzymać krótko' w tym wypadku pisać niewypada )Mamie się nie dziwię reakcji.. To niezwykła chwila była każda by się jarała![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo przyjemny wzór
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-06 o 21:47 |
|||||
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ogóle czuje sie jak dziecko we mgle jeśli chodzi o zakupy. Zrobiłam wstępnie listę wyprawkowa co do domu czyli łóżko przewijak itp itd jutro zrobię kosmetyki i ciuszki.
Dziewczyny jak można nie lubić czereśni? uwielbiam w ogóle owoce na czereśnie sie czaję ale 30zl/kg to jeszcze delikatne przegiecie. Miłością nieskończona kocham groszek zielony ale tez czekam aż jeszcze stanieje :P ale od czereśni bardziej wole wiśnie kocham arbuza, truskawki maliny nektarynki i w ogóle chyba wszystkie owoce w sumie nie, jabłek nie lubię ;P tylko te zielone ale to i tak od święta. Pomarańcze i mandarynki tylko w okresie świątecznym mi smakują najbardziej. Uwielbiam tez bób jutro z rana idę na morfologię i mocz. Dzisiaj sie zapomniałam i nasikalam do toalety :P na szczęście dostanę wyniki do środy do 13. Ale muszę wcześniej wstać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię wszystkie owoce. Jak robilam test obciążenia glukoza to pomyślałam sobie ze jak wyjdzie zle to to czego bedzie mi najbardziej żal to owoce. Bo sezon się zaczyna.
|
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przycięłam dziś dwie drzemki w ciągu dnia
![]() hehehe Cytat:
![]() Nie wiem jak dała radę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3532 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie chyba w mniej niż 45 minut na tej jednej mszy się nie da. Ale i tak spoko, bo zwykle na innych jest 1 h.Cytat:
Cytat:
Zamierzam te 2 najmniejsze rozmiary przygotować, bo nie wiadomo jaki się urodzi. :PCytat:
Już chyba 3 razy zostałam wezwana!Cytat:
Cytat:
U mnie wszystkie owoce odpadają, już tylko jabłko mi zostało, a i to niepewne, bo miałam je dziś na II śniadanie i mi wywaliło cukier, może ono temu winne.
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-06 o 22:10 |
||||||
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Mlody wazy 1587 g, 29+4. Taki troche kloc :P wszystko ok, odwrocony juz glowka w dol i niech tak juz zostanie
tak jak mi sie wydawalo z prawej strony sie umiejscowil. Tym tempem wzrostu doleci do 3700, ale ponoc na koniec troche spowalnia sie wzrost wiec moze bedzie mniejszy Ja waze skromne 92
|
|
|
|
#3534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
] Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ja ważę 57 kg. Mój rekord życiowy. Najwięcej przed ciążą ważyłam 52 kg Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-06 o 22:30 |
||||
|
|
|
#3535 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w poniedziałek jeszcze
Podczytywałam Was, ale przy teściach to nie chciałam tak w komputerze siedzieć ciągle. Cytat:
Kiepski mówił że sylwetka osa! Cytat:
, a jakbym podała tylko siebie i małą to pewnie się zmieszcze w tej kwocie.Cytat:
a przez tą durna cukrzycę muszę się ograniczać Cytat:
![]() A pierzecie też pieluchy- tetrę czy muślin? Napiszę po kolei jak weekend. W piątek zrealizowałam plan- 2 ciasta i chleb (przy okazji polecam - jest boskie http://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka chociaż ja teraz robiłam z truskawek), już wiem że trochę za dużo na siebie wzięłam na raz, bo stanie w kuchni parę godzin nie dobrze mi robi na brzuch. Miałam bardzo nieprzyjemnie twardnienia i w piątek i w sobotę jakbym miała patyk w brzuchu, nie mogłam się schylić w ogóle, tak bolało teraz już przeszło na szczęście. W sobotę TŻ z tatą coś tam majstrowali przy domu, ja strzeliłam obiad- zupkę z botwinką i roladki ze szparagami o których tu już wspominałam, teściowa umyła 4 okna Jutro wstawię Wam zdjęcia Będziemy też zabudowywać taras bo skwar niesamowity, to wreszcie będę sobie mogła bezkarnie posiedzieć z gazetką, teraz to tylko do południa. Wieczorem w niedzielę pojechaliśmy z teściami na pizzę i wszyscy napili się wina więc ja wracałam, tak było ustalone. TŻ cała drogę mi zwracał uwagę jak jadę no i strzeliłam focha bo nie lubię jak ktoś komentuje moją jazdę (zwłaszcza ktoś komu zabrali prawko!) a najważniejsze że nie zatankował auta a to mnie już wkurza do granic możliwości jak mam jechać i się martwić czy się nie zatrzymam, on się nigdy nie nauczy więc jak nie prysznic to TŻ z mokrym ręcznikiem będzie latał i mnie mył Za tydzień na sr mają być zajęcia na sali gimnastycznej- ale tż jakieś już plany zawodowe na ten dzień i próbuję go zmusić żeby je zmienił bo będzie potrzebny. A za 2 tygodnie będzie zwiedzanie porodówki Pisałyście o ubraniach do karmienia, ja nic nie kupuję specjalnego, w domu to mi to obojętne czy cyca wyciągnę górą czy dołem a na wyjście to coś się znajdzie ładniejszego albo kupi. Najgorsze że mi w ogóle nie przytył obwód pod biustem - nadal mam 70 przy tym miseczkę g to na nawał mam kupić h czy i Co do alergii mi trochę przeszło w ciąży ) a teraz to raz w tygodniu jak czuję że coś zaczyna się dziać, psiknę sobie do nosa i jest git. Jak ostatnio byliśmy w Ikei to staneliśmy do kolejki pierwszenstwa i oczywiście była jakaś para z dzieckiem ale przed nami 2 facetów samych stało. Nie mam ochoty się ostatnio wykłucać zwłaszcza ze oni mieli jakieś drobiazgi- jeden to tylko ze świeczkami stał. Za nami podjechali ludzie z dzieckiem i w pewnym momencie ta laska się na chama wepchała przed wszystkich- przede mną i przed tych ludzi z dzieckiem- jako pierwsza do kasy no jaka chamówa
|
||||
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla teściowej za okna.. tylko chyba za dużo się narobiłas jednak..kiedyś to ciacho jadłam i rzeczywiście jest pyszne..kwestia zabudowanego tarasu mnie zainteresowała..bo my mamy częściowo zadaszony i barierka jest wokół i można tam wysiedzieć , podobnie jak u Ciebie, tylko do południa-takie rozwiązanie powoduje,że nie ma przewiewu i jest nie do wytrzymania przy wysokich temperaturach.. jakbym jednak pojechała na tą D3 to byśmy się spotkały, bo też miałam termin na wczoraj.. a u mnie chyba jednak alergia jak u Tinkerbell albo zamieniła się albo schowała wcześniej infekcje mam katar i gardło pobolewa
|
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do sikania do kubeczka tez juz dwa razy kapnelam się sikajac juz do toalety Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Odwieźliśmy rodziców na pociąg Ja robiłam za nawigacje i drogi pomyliłam Rodzice musieli biec do pociągu. Nie wiem kto był taki mądry i ciężarną w roli nawigacji posadził Cytat:
Te nasze dzieciaczki to łeb w łeb idą Wyprałam rozmiary 56 i 62. Większych mam niewiele i też uważam, że nie ma co ich teraz prać ![]() Cytat:
![]() No mam nadzieję! ![]() Cytat:
Praktycznie tyle samo ważycie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

myślałam że będę miała jakieś zachcianki z kosmosu a tu nic, poza słodkim ale to lubię od zawsze 
Powinni dawać krzesła przy tym zwiedzaniu...
I też jestem nieowocowa. Z owoców lubię banany, jabłka i mandarynki

<3

mógł sobie darować 'analizę' brzucha...
Dobrze mieć bardzo widoczny brzuch i móc korzystać z przywileji
czerwiec 2015
, a jakbym podała tylko siebie i małą to pewnie się zmieszcze w tej kwocie.
a przez tą durna cukrzycę muszę się ograniczać
Rodzice musieli biec do pociągu. Nie wiem kto był taki mądry i ciężarną w roli nawigacji posadził