Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 21:31   #3631
Chrupka_21
Przyczajenie

GG do Chrupka_21
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cześć, to znów ja . : ) Od jakiegoś czasu , stosuję płyn robiony na zamówienie . : ) Co prawda , nakłada się go punktowo na noc , a rano trzeba zmywać .. Ale pomaga , wysusza nasz "problem" . XD
Stary 2010-06-28, 06:53   #3632
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszorak Pokaż wiadomość
ja piję zieloną herbatę, ale wypróbuję też to przemywanie nią twarzy.. no i teraz przemywam te twarz rumiankiem, na prawdę wszystko blednie

a właśnie dziewczyny, słyszałam że witamina A bardzo dobrze działa na kondycję skóry, bo nie wiem czy wiecie ale retinol jest to witamina A w czystej postaci,a czytałam dużo opinii na temat retinolu i jest sobie bardzo chwalony, więc może warto wypróbować witaminy A w kapsułkach lub w maści.. ja właśnie jutro ide do apteki zakupić sobie maść z witaminą A, zobaczymy co wyjdzie z tego
niestety typowa maść z witaminą A zawiera wazelinę i wiele osób zapycha, więc nalezy uważać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 07:31   #3633
Paulina_Karon
Raczkowanie

GG do Paulina_Karon

jak się robi tą maseczkę z drożdży???
Paulina_Karon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 18:06   #3634
myszorak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
niestety typowa maść z witaminą A zawiera wazelinę i wiele osób zapycha, więc nalezy uważać
tak, zapomniałam właśnie dodać
nie kupiłam wreszcie tej maści, bo znalazłam w domu Dermosan z wit. A i E i musze powiedzieć że łagodzi podrażnienia, tylko większość z nas musi uważać i nie przesadzać z częstym smarowaniem twarzy, bo może zapchać..

maseczka z drożdży:
kosteczkę drożdży rozkruszasz do naczynia, dodajesz (raczej tak na oko) wody lub mleka (niektórzy je troszkę podgrzewają) i mieszasz tak by powstała gęsta masa. Nakładasz na twarz i czekasz aż do zaschnięcia.
Ja do tej maseczki dodaje czasem cynamonu, lub soku z cytryny
14.10 - R [*] ♥
myszorak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-05, 18:15   #3635
black-bubu
Zakorzenienie

o o tej witaminie A nie słyszałam ,chyba pójdę do apteki i kupie jakieś tabletki z witaminą A

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-10, 17:20   #3636
amaya_chan
Raczkowanie

GG do amaya_chan
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Hej Wam
Czytam sobie te Wasze domowe sposoby i muszę je wypróbować
Z problemem trądziku borykam się już baaardzo długo i to nie tylko na twarzy, ale też na ramionach, dekoldzie, plecach...

Przetarłam sobie już twarzyczkę tonikiem z cytryny a potem zrobiłam maseczkę cynamonową... w pierwszej chwili jak ją nałożyłam na twarz, to piekło jak cholera!! aż miałam ochotę zmyć ją zaraz po nałożeniu, ale na szczęście się powstrzymałam a po chwili... zupełnie przestało piec!! z tego co czytałam to innych strasznie piecze od tej maseczki, a ja już ponad 5 minut mam ją na twarzy i tak jak na początku myślałam, że mi spali twarz, tak teraz nic nie czuję
zaraz idę ją zmyć i muszę cynamon kupić, bo mi się kończy
amaya_chan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 10:28   #3637
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amaya_chan Pokaż wiadomość
Hej Wam
Czytam sobie te Wasze domowe sposoby i muszę je wypróbować
Z problemem trądziku borykam się już baaardzo długo i to nie tylko na twarzy, ale też na ramionach, dekoldzie, plecach...

Przetarłam sobie już twarzyczkę tonikiem z cytryny a potem zrobiłam maseczkę cynamonową... w pierwszej chwili jak ją nałożyłam na twarz, to piekło jak cholera!! aż miałam ochotę zmyć ją zaraz po nałożeniu, ale na szczęście się powstrzymałam a po chwili... zupełnie przestało piec!! z tego co czytałam to innych strasznie piecze od tej maseczki, a ja już ponad 5 minut mam ją na twarzy i tak jak na początku myślałam, że mi spali twarz, tak teraz nic nie czuję
zaraz idę ją zmyć i muszę cynamon kupić, bo mi się kończy
ja stworzylam wlasna odmiane maseczki cynamonowej twarozek lub smietana zamias wody mniej piecze o wiele.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 10:53   #3638
amaya_chan
Raczkowanie

GG do amaya_chan

ja podmuchałam sobie na twarz, żeby złagodzić pieczenie i po chwili nie piekło, więc obejdzie się bez twarogu twaróg to ja wolę zjeść :P
Stary 2010-07-11, 11:28   #3639
popy123
Przyczajenie

Mam problem z bliznami po trądziku,nie jest ich dużo.Występują na podbródku.Co mogę stosować aby blizny znikły?Słyszłam o toniku z cytryny.Ale co jeszcze ?
popy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 12:06   #3640
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popy123 Pokaż wiadomość
Mam problem z bliznami po trądziku,nie jest ich dużo.Występują na podbródku.Co mogę stosować aby blizny znikły?Słyszłam o toniku z cytryny.Ale co jeszcze ?
Moja mlodsza siostra ma blizny po oparzeniu i wyczytalam gdzies kiedys ze dobrym sposobem sa oklady z cebuli. Gotuje sie cebule, packa sie ja na taka ciapke, albo rozrabnia tylko troszke, jak wolisz i naklada sie to na blizne, przykrywa gaza. Ciepla. Pomoglo troche mojej siostrze, ale nie stosowalysmy z mama regularnie wiec nie zeszly cale.
Dobry sposobem jest ez smarowanie mascia, polecam contratubex, koszt to okolo 50 zl, ale pomaga.
Stary 2010-07-11, 14:25   #3641
Lanet
Raczkowanie

Witam
Ja też mam problemy z trądzikiem już od 6 lat Wcześniej chodziłam do dermatologa i wydawałam mnóstwo pieniędzy na leki. Nic nie pomagało. Niedawno znalazłam tą strone i czytałam troche o tych domowych sposobach. Codziennie lub co drugi dzień stosuje maseczkę z cebuli którą się gotuje i powiem Wam... szok ! Pomaga ! Na noc używam do tego kremu Brevoxyl. Czekam teraz na aloes bo też jest podobno dobry. Co prawda śladów mam hohoho... ale przynajmniej coś zaczyna pomagać !

amaya_chan nie martw sie ja też mam to świństwo na plecach i dekoldzie i juz tak od kilku lat nie moge się tego pozbyć. Stosowałam wcześniej leki wybielające i trochę pomogły na plamy, ale podobno dobra jest ta maseczka :
5 tabletek aspiryny rozpuścić w łyżeczce cieplej wody i wymieszać z jedną łyżeczką jogurtu naturalnego. Trzymać 20 min.
Jeszcze jej nie wypróbowałam ale podobno wybiela plamy

Lanet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 22:29   #3642
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Lanet,mówisz,że cebula tak działa? Trzeba wypróbować

Ja może jakiegoś wielkiego problemu z cerą nie mam-głownie jakieś 3-4 krostki i drobne stare przebarwienia.Niby nic,ale np za Chiny nie wyjdę z domu niepomalowana. Rodzina to mnie krytykuje,że głupia jestem,że powinnam do psychologa iść,że 3 krotki na krzyż a ja nia wyjdę bez makijażu.Taaa,ciekawe czy by mieli takie samo zdanie gdyby przez bite 3 lata uczęszczania do gimnazjum CODZIENNIE słyszeli niewybredne komentarza na swój temat... A do dermatologa szczerze boje się pójść bo zapisze mi coś co spowoduje wysyp to wtedy będę się czuła jeszcze gorzej niż z tymi 4 krostkami Dlatego kombinuje z czym mogę z lepszymi i gorszymi skutkami

Aspiryna chyba rzeczywiście jest dobra,ale nie na tą porę roku

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 07:40   #3643
Mordka212
Raczkowanie

Ale maseczka z cebuli podobno też na początku wyciąga syfy
Mordka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 09:43   #3644
amaya_chan
Raczkowanie

GG do amaya_chan

Cytat:
Napisane przez Lanet Pokaż wiadomość
amaya_chan nie martw sie ja też mam to świństwo na plecach i dekoldzie i juz tak od kilku lat nie moge się tego pozbyć. Stosowałam wcześniej leki wybielające i trochę pomogły na plamy, ale podobno dobra jest ta maseczka :
5 tabletek aspiryny rozpuścić w łyżeczce cieplej wody i wymieszać z jedną łyżeczką jogurtu naturalnego. Trzymać 20 min.
Jeszcze jej nie wypróbowałam ale podobno wybiela plamy
Ja nie mam plam, na szczęście są to tylko zwykłe pryszcze, ale jest ich dużo, chociaż... ostatnio jakby mniej - to może od słoneczka... albo od tego, że po dostaniu czegoś pewnego kobiecego zawsze mam mniej pryszczy (za to tuż przed mam cały wysyp)
Stary 2010-07-12, 15:08   #3645
Lanet
Raczkowanie

Tak z cebulą nie żartuje Dzisiaj mam jeszcze zamiar wypróbować tą maseczke z cynamonem A aspiryny nie stosuje narazie bo jak by to wyglądało jak sie opale a pozniej twarz wybiele ?
wiec z tym poczekam

90agnieszka90 co do dermatologów to powiem tak. Za każdym razem jak byłam przepisywali mi to samo (i znajomym też) mimo że mówiłam że dany lek mi nie pomaga. Ale oni maj to gdzieś bo za ilość przepisanego danego leku mają kase. Jedynym wyjściem jest znaleźć dobrego prywatnego lekarza może wtedy coś pomoze... jeśli już ktoś chce z tego korzysać Ja na pewno juz sie nie wybiore

Stary 2010-07-13, 08:15   #3646
Paulina_Karon
Raczkowanie

GG do Paulina_Karon

Cytat:
Napisane przez myszorak Pokaż wiadomość
tak, zapomniałam właśnie dodać
nie kupiłam wreszcie tej maści, bo znalazłam w domu Dermosan z wit. A i E i musze powiedzieć że łagodzi podrażnienia, tylko większość z nas musi uważać i nie przesadzać z częstym smarowaniem twarzy, bo może zapchać..

maseczka z drożdży:
kosteczkę drożdży rozkruszasz do naczynia, dodajesz (raczej tak na oko) wody lub mleka (niektórzy je troszkę podgrzewają) i mieszasz tak by powstała gęsta masa. Nakładasz na twarz i czekasz aż do zaschnięcia.
Ja do tej maseczki dodaje czasem cynamonu, lub soku z cytryny

dzięki myszorak za przepis
Paulina_Karon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 18:16   #3647
myszorak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina_Karon Pokaż wiadomość
dzięki myszorak za przepis
proszę bardzo
14.10 - R [*] ♥
Stary 2010-07-13, 18:30   #3648
Lanet
Raczkowanie

Pomagają Wam te drożdże ?

Stary 2010-07-13, 23:50   #3649
black-bubu
Zakorzenienie

kiedyś mi pomagały, ale teraz nie widzę różnicy

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 09:32   #3650
popy123
Przyczajenie

A znacie może jakieś sposoby na przebarwienia ?
popy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 10:04   #3651
visionAM
Zakorzenienie

Z domowych sposobów na przebarwienia polecany jest tonik z cytryny i maseczka aspirynowa, jednak przy korzystaniu z obu tych sposobów radziłabym używać filtrów przeciwsłonecznych Przepisy na te cuda są już tu w wątku podane, na górze masz opcję "przeszukaj wątek" - łatwiej Ci będzie znaleźć
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 20:08   #3652
myszorak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lanet Pokaż wiadomość
Pomagają Wam te drożdże ?
hmm.. nie widzę wielkiej różnicy, moja skóra ma tą wadę, że po jakimś czasie stosowania kosmetyków zaczyna się do nich "przyzwyczajać" i nie działają już tak ja kiedyś.. czasem nawet w ogóle nie widać takich efektów jak kiedyś..
14.10 - R [*] ♥
Stary 2010-07-18, 13:35   #3653
amaya_chan
Raczkowanie

GG do amaya_chan

a ta maseczka z drożdży to na co jest?

i ktoś coś wspominał o zielonej herbacie, pomaga to? na co?

hah, na razie mam zamiar kupić bratek w tabletkach i ten jakiś aquaseptin

normalnie jak się w końcu wzięłam za siebie to się okazuje, że nie jest z moją twarzą tak źle codziennie przemywam twarz żelem, rano smaruję twarzyczkę jakimś kremem, wieczorem jakimś żelem wysuszającym...
Do tego od czasu do czasu maseczka z cynamonu (już się tak przyzwyczaiłam, że zupełnie nic nie piecze ).
Mam nadzieję, że tego nie przerwę tak jak zwykle... bo ja to coś kupię, poużywam kilka dni, a potem stoi nieruszane...
Stary 2010-07-18, 14:46   #3654
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Cytat:

normalnie jak się w końcu wzięłam za siebie to się okazuje, że nie jest z moją twarzą tak źle codziennie przemywam twarz żelem, rano smaruję twarzyczkę jakimś kremem, wieczorem jakimś żelem wysuszającym...
Do tego od czasu do czasu maseczka z cynamonu (już się tak przyzwyczaiłam, że zupełnie nic nie piecze ).
Mam nadzieję, że tego nie przerwę tak jak zwykle... bo ja to coś kupię, poużywam kilka dni, a potem stoi nieruszane...
Generalnie to zielona herbata jest dobra na wszystko Oczyszcza organizm, wiec oczysci cere. Tylko pamietaj, ze przy poczatkowym stosowaniu, tak samo jak przy pokrzywie i skrzypie dostaje sie wysyp, poniewaz wszystko co jest pod skora wychodzi na wierzch.

Podaje Wam nowy sposob na tradzik, znaleziony w ksiazce o ziolach u mojej babci w bibiloteczce. Jeszcze go nie stosowalam, ale od dzisiaj zaczne: lisc orzecha wloskiego pokroic i zagotowac w okolo szklanki, mozna ciut wiecej wody. Ale zagotowac w garnku, nie zaparzyc. I taka miksturka przecierac buzie kilka razy dziennie. Trzeba tylko zaznaczyc jeszcze, ze skora bedzie brazowiala i orzech wloski bardzo brudzi. Moze ktos bedzie chetny na wyprobowanie a i jeszcze jedna uwaga. Garnek tez bedzie brazowy caly, wiec radze gotowac w jakims jednym, najmniej ulubionym
Stary 2010-07-18, 15:51   #3655
Lanet
Raczkowanie

Cytat:

Ja już ja dwa razy wypróbowałam. Fajną miałam po niej skóre taką gładziutką i mieciutka a nastepnego dnia miałam dużo mniej krostek Kiedyś używałam maseczek drożdżowych ale takich kupionych w sklepie. gotowych. Ładnie oczyszczały skóre. Wiec ta pewnie też tak działa

myszorak mnie też sie przyzwyczaja skóra. Ale do tej maseczki tak jak wcześniej napisałaś zaczne dodawać soku z cytryny lub cynamonu - urozmaice

No i dziewczyny dzisiaj dostałam 3 zaszczepki aloesu zaczynam hodowle

Stary 2010-07-19, 10:57   #3656
dance_machine
Przyczajenie

Witajcie, Wizażanki )
Znam problem pryszczy i wągrów bardzo dobrze. Niestety... Kiedyś jednak na mojej twarzy czerwonych krostek było duuużo więcej. Wągry pozostały, ale nie przeszkadzają mi tak znacząco, gdyż nie rzucają się tak bardzo w oczy.
Stosowałam wiele maści, maseczek, żeli itp., ale nic nie pomagało. Wydałam mnóstwo kasy w aptekach na wszelkiego rodzaju badziewia. Aż w końcu znalazłam cudowne preparaty, którymi zamierzam się teraz z Wami podzielić.

Po pierwsze - EFFACLAR A.I. - taki kremik jakby, smaruję punktowo syfki na noc, pryszcze schodzą dużo szybciej, łatwiej się goją, a jak posmaruję je kiedy nie są jeszcze dojrzałe, wchłaniają się, jak już mam je długo - po posmarowaniu na noc, rano są już dojrzałe, gotowe do wyciśnięcia, - CUDO! Preparat kosztuje niestety dość dużo (ok. 40zł za 15 ml), ale naprawdę warto, starcza na długo, kupiłam już kilka razy ten specyfik i jestem megazadowolona.

Po drugie - VISAXINUM - tanie tabletki. Preparatu opisanego powyżej nawet nie muszę już tak często używać, bo pryszczy mam coraz mniej. Naprawdę - POLECAM!
Warto. Znam z polecenia, więc nie tylko mi pomaga, ale innym też. Załatwił mój problem na długo, teraz biorę te tabletki coraz rzadziej, często zapominam i nie wyskakują mi nowe krostki.

Mam nadzieję, że pomogłam. Czekam natomiast na domowe maseczki, które pomogą wygładzić cerę Aczkolwiek troszkę się ich boją, bo na każdego działają inaczej.
dance_machine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 14:38   #3657
Lagunaaa
Wtajemniczenie

Hej ogólnie nie mam problemu z trądzikiem, czasem mi coś wyskoczy ale da się przeżyć ostatnio pojawiło mi się kilka ropnych krostek na dekolcie i ramionach... Nie mogę założyć ani bluzki na ramiączka ani z dekoltem dodatkowo jest też kilka zaskórnych, które widać pod światło. Do piątku muszę się tego pozbyć właśnie siedzę z maseczką z cynamonu (punktowo), nic mnie nie piecze, wieczorem zrobię maseczkę drożdżową, dodatkowo przemyję rumiankiem i wywarem z orzecha włoskiego i bratka na noc położę punktowo aspirynę. i tak każdego dnia. Oby pomogło

..
Podejdź jeśli chcesz,
pokochaj jeśli potrafisz...
Lagunaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 15:24   #3658
Skowi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance_machine Pokaż wiadomość
Witajcie, Wizażanki )
Znam problem pryszczy i wągrów bardzo dobrze. Niestety... Kiedyś jednak na mojej twarzy czerwonych krostek było duuużo więcej. Wągry pozostały, ale nie przeszkadzają mi tak znacząco, gdyż nie rzucają się tak bardzo w oczy.
Stosowałam wiele maści, maseczek, żeli itp., ale nic nie pomagało. Wydałam mnóstwo kasy w aptekach na wszelkiego rodzaju badziewia. Aż w końcu znalazłam cudowne preparaty, którymi zamierzam się teraz z Wami podzielić.

Po pierwsze - EFFACLAR A.I. - taki kremik jakby, smaruję punktowo syfki na noc, pryszcze schodzą dużo szybciej, łatwiej się goją, a jak posmaruję je kiedy nie są jeszcze dojrzałe, wchłaniają się, jak już mam je długo - po posmarowaniu na noc, rano są już dojrzałe, gotowe do wyciśnięcia, - CUDO! Preparat kosztuje niestety dość dużo (ok. 40zł za 15 ml), ale naprawdę warto, starcza na długo, kupiłam już kilka razy ten specyfik i jestem megazadowolona.

Po drugie - VISAXINUM - tanie tabletki. Preparatu opisanego powyżej nawet nie muszę już tak często używać, bo pryszczy mam coraz mniej. Naprawdę - POLECAM!
Warto. Znam z polecenia, więc nie tylko mi pomaga, ale innym też. Załatwił mój problem na długo, teraz biorę te tabletki coraz rzadziej, często zapominam i nie wyskakują mi nowe krostki.

Mam nadzieję, że pomogłam. Czekam natomiast na domowe maseczki, które pomogą wygładzić cerę Aczkolwiek troszkę się ich boją, bo na każdego działają inaczej.
Z tego co wiem to jest temat z "domowymi" sposobami ^^

Pozdrawiam.
Skowi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 17:42   #3659
myszorak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lagunaaa Pokaż wiadomość
Hej ogólnie nie mam problemu z trądzikiem, czasem mi coś wyskoczy ale da się przeżyć ostatnio pojawiło mi się kilka ropnych krostek na dekolcie i ramionach... Nie mogę założyć ani bluzki na ramiączka ani z dekoltem dodatkowo jest też kilka zaskórnych, które widać pod światło. Do piątku muszę się tego pozbyć właśnie siedzę z maseczką z cynamonu (punktowo), nic mnie nie piecze, wieczorem zrobię maseczkę drożdżową, dodatkowo przemyję rumiankiem i wywarem z orzecha włoskiego i bratka na noc położę punktowo aspirynę. i tak każdego dnia. Oby pomogło

po 1. nie wszystko na raz, i nie codziennie bo podrażnisz cerę
po 2. wątpię, aby w kilka dni krostki zniknęły, co prawda nie wiem jakiego rodzaju są te krostki i jak są duże, no ale próbuj..co do przysuszenia krostki polecam punktowy żel firmy Ziaja, ale ten żel trzeba nałożyć jeszcze w fazie powstawania krosty, czyli kiedy czujemy że coś się rozwija
po 3. jeśli aspiryna (nawet punktowo) to stosuj na dzień krem z filtrem UV, aspiryna bez filtra w lato może powodować przebarwienia, radzę uważać

mam nadzieję że pomogłam

a co do mnie: dziewczyny i chłopaki, u mnie widzę poprawę i to dużą (odpukać, żeby znów nie powróciło :P ) zrobiłam sobie przerwę w braniu Visaxinum i krost wcale nie jest więcej, oczywiście są ze 2, 3 .. bo jestem łasuchem i czasem zjem to, co w pewnym stopniu działa na moją buzię w powstawaniu krostek, czyli czekolada, ketchup, pizza ..
niestety moja dermatolog wyjechała do Anglii i na razie nie mam z nią kontaktu, pewnie będę musiała poszukać nowego dermatologa, na jakiś czas...
ostatnio byłam u kosmetyczki, która oczyściła mi twarz z .. prosaków, teraz muszę zająć się wyleczeniem tego "świństwa" , słyszałam że jest to dosyć trudne do wyleczenia.. nie jest ich tak dużo.. występują w strefie T (oprócz czoła, tam występują wągry).. czytałam dużo na temat prosaków, ale nic konkretnego o ich leczeniu nie wyczytałam...
nie odchodząc od tematu : polecam mycie twarzy w rumianku, łagodzi stany zapalne i skóra robi się gładka \

+ znalazłam przepis na oczyszczenie porów = do miseczki wsypujemy 1 łyżkę żelatyny i 1/2 łyżki mleka.. mieszamy i nakładamy na twarz, czekamy aż do zaschnięcia i zdejmujemy z twarzy maseczka jest podobna do maseczek peel-off .. a i oczywiście przed tą maseczką robimy sobie tradycyjną parówkę (oczywiście nie do zjedzenia ;P)
lecę ją zrobić, napiszę jakie efekty uzyskałam
14.10 - R [*] ♥

Edytowane przez myszorak
Czas edycji: 2010-07-19 o 18:01
Stary 2010-07-19, 17:53   #3660
Lanet
Raczkowanie

dance_machine ja używałam Visaxinum i nic a nic mi to nie dało...
Tego EFFACLAR A.I. nie używałam to nie wiem, ale może ktoś tu bedzie chciał wypróbować co to
Oczywiście bardzo dobrze że Ci to pomogło, ale jak sama napisałaś na każdego wszystko działa inaczej i trzeba po prostu próbować. I jak sama nazwa watku wskazuje osoby które go odwiedzają sięgaja po domowe sposoby Przeszukaj wątek a na pewno znajdziesz sporo maseczek do przetestowania A jak już coś przetestujesz to podziel sie wrazeniami

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

myszorak co to te prosaki ?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości