|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Przyczajenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cześć, to znów ja . : ) Od jakiegoś czasu , stosuję płyn robiony na zamówienie . : ) Co prawda , nakłada się go punktowo na noc , a rano trzeba zmywać .. Ale pomaga , wysusza nasz "problem" . XD
![]()
![]() |
![]() |
#3632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
jak się robi tą maseczkę z drożdży???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie kupiłam wreszcie tej maści, bo znalazłam w domu Dermosan z wit. A i E i musze powiedzieć że łagodzi podrażnienia, tylko większość z nas musi uważać i nie przesadzać z częstym smarowaniem twarzy, bo może zapchać.. ![]() maseczka z drożdży: kosteczkę drożdży rozkruszasz do naczynia, dodajesz (raczej tak na oko) wody lub mleka (niektórzy je troszkę podgrzewają) i mieszasz tak by powstała gęsta masa. Nakładasz na twarz i czekasz aż do zaschnięcia. Ja do tej maseczki dodaje czasem cynamonu, lub soku z cytryny ![]()
![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
o o tej witaminie A nie słyszałam ,chyba pójdę do apteki i kupie jakieś tabletki z witaminą A
![]() |
#3636 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Hej Wam
![]() Czytam sobie te Wasze domowe sposoby i muszę je wypróbować ![]() Z problemem trądziku borykam się już baaardzo długo i to nie tylko na twarzy, ale też na ramionach, dekoldzie, plecach... ![]() ![]() Przetarłam sobie już twarzyczkę tonikiem z cytryny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz idę ją zmyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3638 |
Raczkowanie
|
ja podmuchałam sobie na twarz, żeby złagodzić pieczenie i po chwili nie piekło, więc obejdzie się bez twarogu
![]()
![]() |
#3639 |
Przyczajenie
|
Mam problem z bliznami po trądziku,nie jest ich dużo.Występują na podbródku.Co mogę stosować aby blizny znikły?Słyszłam o toniku z cytryny.Ale co jeszcze ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry sposobem jest ez smarowanie mascia, polecam contratubex, koszt to okolo 50 zl, ale pomaga.
![]() |
![]() |
#3641 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja też mam problemy z trądzikiem już od 6 lat ![]() amaya_chan nie martw sie ja też mam to świństwo na plecach i dekoldzie i juz tak od kilku lat nie moge się tego pozbyć. Stosowałam wcześniej leki wybielające i trochę pomogły na plamy, ale podobno dobra jest ta maseczka : 5 tabletek aspiryny rozpuścić w łyżeczce cieplej wody i wymieszać z jedną łyżeczką jogurtu naturalnego. Trzymać 20 min. Jeszcze jej nie wypróbowałam ale podobno wybiela plamy ![]()
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Lanet,mówisz,że cebula tak działa? Trzeba wypróbować
![]() Ja może jakiegoś wielkiego problemu z cerą nie mam-głownie jakieś 3-4 krostki i drobne stare przebarwienia.Niby nic,ale np za Chiny nie wyjdę z domu niepomalowana. Rodzina to mnie krytykuje,że głupia jestem,że powinnam do psychologa iść,że 3 krotki na krzyż a ja nia wyjdę bez makijażu.Taaa,ciekawe czy by mieli takie samo zdanie gdyby przez bite 3 lata uczęszczania do gimnazjum CODZIENNIE słyszeli niewybredne komentarza na swój temat... A do dermatologa szczerze boje się pójść bo zapisze mi coś co spowoduje wysyp to wtedy będę się czuła jeszcze gorzej niż z tymi 4 krostkami ![]() ![]() Aspiryna chyba rzeczywiście jest dobra,ale nie na tą porę roku ![]()
![]() |
#3643 |
Raczkowanie
|
Ale maseczka z cebuli podobno też na początku wyciąga syfy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3645 |
Raczkowanie
|
Tak z cebulą nie żartuje
![]() ![]() ![]() wiec z tym poczekam ![]() 90agnieszka90 co do dermatologów to powiem tak. Za każdym razem jak byłam przepisywali mi to samo (i znajomym też) mimo że mówiłam że dany lek mi nie pomaga. Ale oni maj to gdzieś bo za ilość przepisanego danego leku mają kase. Jedynym wyjściem jest znaleźć dobrego prywatnego lekarza może wtedy coś pomoze... jeśli już ktoś chce z tego korzysać ![]() ![]()
![]() |
#3646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki myszorak za przepis ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3648 |
Raczkowanie
|
Pomagają Wam te drożdże ?
![]()
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
kiedyś mi pomagały, ale teraz nie widzę różnicy
![]() |
#3650 |
Przyczajenie
|
A znacie może jakieś sposoby na przebarwienia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
Z domowych sposobów na przebarwienia polecany jest tonik z cytryny i maseczka aspirynowa, jednak przy korzystaniu z obu tych sposobów radziłabym używać filtrów przeciwsłonecznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3652 |
Rozeznanie
|
hmm.. nie widzę wielkiej różnicy, moja skóra ma tą wadę, że po jakimś czasie stosowania kosmetyków zaczyna się do nich "przyzwyczajać" i nie działają już tak ja kiedyś.. czasem nawet w ogóle nie widać takich efektów jak kiedyś..
![]() |
#3653 |
Raczkowanie
|
a ta maseczka z drożdży to na co jest?
![]() i ktoś coś wspominał o zielonej herbacie, pomaga to? ![]() ![]() hah, na razie mam zamiar kupić bratek w tabletkach i ten jakiś aquaseptin ![]() normalnie jak się w końcu wzięłam za siebie to się okazuje, że nie jest z moją twarzą tak źle ![]() Do tego od czasu do czasu maseczka z cynamonu (już się tak przyzwyczaiłam, że zupełnie nic nie piecze ![]() Mam nadzieję, że tego nie przerwę tak jak zwykle... bo ja to coś kupię, poużywam kilka dni, a potem stoi nieruszane...
![]() |
#3654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Podaje Wam nowy sposob na tradzik, znaleziony w ksiazce o ziolach u mojej babci w bibiloteczce. Jeszcze go nie stosowalam, ale od dzisiaj zaczne: lisc orzecha wloskiego pokroic i zagotowac w okolo szklanki, mozna ciut wiecej wody. Ale zagotowac w garnku, nie zaparzyc. I taka miksturka przecierac buzie kilka razy dziennie. Trzeba tylko zaznaczyc jeszcze, ze skora bedzie brazowiala i orzech wloski bardzo brudzi. Moze ktos bedzie chetny na wyprobowanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już ja dwa razy wypróbowałam. Fajną miałam po niej skóre taką gładziutką i mieciutka a nastepnego dnia miałam dużo mniej krostek ![]() ![]() myszorak mnie też sie przyzwyczaja skóra. Ale do tej maseczki tak jak wcześniej napisałaś zaczne dodawać soku z cytryny lub cynamonu - urozmaice ![]() No i dziewczyny dzisiaj dostałam 3 zaszczepki aloesu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3656 |
Przyczajenie
|
Witajcie, Wizażanki
![]() Znam problem pryszczy i wągrów bardzo dobrze. Niestety... Kiedyś jednak na mojej twarzy czerwonych krostek było duuużo więcej. Wągry pozostały, ale nie przeszkadzają mi tak znacząco, gdyż nie rzucają się tak bardzo w oczy. Stosowałam wiele maści, maseczek, żeli itp., ale nic nie pomagało. Wydałam mnóstwo kasy w aptekach na wszelkiego rodzaju badziewia. Aż w końcu znalazłam cudowne preparaty, którymi zamierzam się teraz z Wami podzielić. Po pierwsze - EFFACLAR A.I. - taki kremik jakby, smaruję punktowo syfki na noc, pryszcze schodzą dużo szybciej, łatwiej się goją, a jak posmaruję je kiedy nie są jeszcze dojrzałe, wchłaniają się, jak już mam je długo - po posmarowaniu na noc, rano są już dojrzałe, gotowe do wyciśnięcia, - CUDO! Preparat kosztuje niestety dość dużo (ok. 40zł za 15 ml), ale naprawdę warto, starcza na długo, kupiłam już kilka razy ten specyfik i jestem megazadowolona. Po drugie - VISAXINUM - tanie tabletki. Preparatu opisanego powyżej nawet nie muszę już tak często używać, bo pryszczy mam coraz mniej. Naprawdę - POLECAM! Warto. Znam z polecenia, więc nie tylko mi pomaga, ale innym też. Załatwił mój problem na długo, teraz biorę te tabletki coraz rzadziej, często zapominam i nie wyskakują mi nowe krostki. Mam nadzieję, że pomogłam. Czekam natomiast na domowe maseczki, które pomogą wygładzić cerę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3657 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po 1. nie wszystko na raz, i nie codziennie bo podrażnisz cerę po 2. wątpię, aby w kilka dni krostki zniknęły, co prawda nie wiem jakiego rodzaju są te krostki i jak są duże, no ale próbuj..co do przysuszenia krostki polecam punktowy żel firmy Ziaja, ale ten żel trzeba nałożyć jeszcze w fazie powstawania krosty, czyli kiedy czujemy że coś się rozwija ![]() po 3. jeśli aspiryna (nawet punktowo) to stosuj na dzień krem z filtrem UV, aspiryna bez filtra w lato może powodować przebarwienia, radzę uważać ![]() mam nadzieję że pomogłam ![]() a co do mnie: dziewczyny i chłopaki, u mnie widzę poprawę i to dużą (odpukać, żeby znów nie powróciło :P ) zrobiłam sobie przerwę w braniu Visaxinum i krost wcale nie jest więcej, oczywiście są ze 2, 3 .. bo jestem łasuchem i czasem zjem to, co w pewnym stopniu działa na moją buzię w powstawaniu krostek, czyli czekolada, ketchup, pizza .. niestety moja dermatolog wyjechała do Anglii i na razie nie mam z nią kontaktu, pewnie będę musiała poszukać nowego dermatologa, na jakiś czas... ostatnio byłam u kosmetyczki, która oczyściła mi twarz z .. prosaków, teraz muszę zająć się wyleczeniem tego "świństwa" , słyszałam że jest to dosyć trudne do wyleczenia.. nie jest ich tak dużo.. występują w strefie T (oprócz czoła, tam występują wągry).. czytałam dużo na temat prosaków, ale nic konkretnego o ich leczeniu nie wyczytałam... nie odchodząc od tematu : polecam mycie twarzy w rumianku, łagodzi stany zapalne i skóra robi się gładka ![]() + znalazłam przepis na oczyszczenie porów = do miseczki wsypujemy 1 łyżkę żelatyny i 1/2 łyżki mleka.. mieszamy i nakładamy na twarz, czekamy aż do zaschnięcia i zdejmujemy z twarzy maseczka jest podobna do maseczek peel-off .. a i oczywiście przed tą maseczką robimy sobie tradycyjną parówkę (oczywiście nie do zjedzenia ;P) lecę ją zrobić, napiszę jakie efekty uzyskałam ![]()
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png ![]() M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-07-19 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3660 |
Raczkowanie
|
dance_machine ja używałam Visaxinum i nic a nic mi to nie dało...
![]() Tego EFFACLAR A.I. nie używałam to nie wiem, ale może ktoś tu bedzie chciał wypróbować co to ![]() Oczywiście bardzo dobrze że Ci to pomogło, ale jak sama napisałaś na każdego wszystko działa inaczej i trzeba po prostu próbować. I jak sama nazwa watku wskazuje osoby które go odwiedzają sięgaja po domowe sposoby ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- myszorak co to te prosaki ? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.