Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-10, 15:28   #3661
Biała Dama
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Oto to zdjęcie, masakra jak takim drutem w 2 lata czy ile można zrobić takie cudne ząbki.
efekt niesamowity rewelacja
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 15:41   #3662
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Jeszcze Was pomęczę

To jeszcze tylko jeden dzień
kochanica_szatana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 16:04   #3663
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Dobra wklejam...Przepraszam za rozmiar i jakość,następnym razem będą lepsze, ale tym razem z kamery... Coś na pewno wypatrzycie
te gumki sa złote ?? jak tak to szkoda ze nie ma bardziej widocznych fotek bo wlasnie chce sobie zalozyc złote i chcialam zobaczyc jak to wyglada

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 16:12   #3664
aaricia8
Zakorzenienie

Sol Freya Angelica - śliczne zęby.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 16:15   #3665
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Ja zamieszczałam fotki ze złotymi gumkami trochę stron wcześniej
Stary 2007-12-10, 17:03   #3666
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Kasiek a jak czesto pekaja te gumki??Bo mi kiedys orto powiedziala, że ja też bedę musiala mieć wyciągi. Aż strach pomysleć jak sie w tym będę czuła.

Papryka a jaki ty masz ten kolor gumek bo ja jakos nie potrafię dojrzeć A ślicznie wyglada
hm wiec zalezy ktore ;] ogolnie pekaja jak np sie zapomnisz i ziewasz lub gdy za szeroko sie smiejesz lub czasem gdy przygryziesz ;] ogolnie nie tak czesto. no i jesli pekna trzeba zalozyc nowe z obu stron nawet gdy peknie jedna, bo na obie strony wyciagi maja dzialac z jednakowa sila ja musialam jedne zmieniac codzien lub gdy pekly w czasie dnia i mialam tez drugi zestaw zmienianych co tydzien ogolnie to ohydny smak caly czas mi sie wkrecal za bardzo gumowo bylo

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 17:21   #3667
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Hhe. Ja z wyciągów to miałam na początku lwy, a później cały czas orzełki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-10, 18:31   #3668
smv
Zakorzenienie

heh ciekawe kiedy to ja wyciagi dostane;D
tak w ogóle to juz przed załozeniem aparatu ruszała mi sie dwójka dolna bo moje ósemki tak stłoczyly mi zeby ze hoho
Teraz po zalozeniu dolu ta 2 rusza sie ejszcze gorzej i szczerze to sie bardzo boje ze ona juz tak sie bedzie do konca swojego zywota ruszała no bo jak przez tyle lat nie wrosła to teraz watpie Boje sie (

Nici-polecam takie płaskie-super floss..ok 10 zł
ostatnio w aptece byly jordana zwykle za 15 zł, poszlam do innej apteki kolo orto i takie same za 8 zł kupiłam, niestten nigdzie super floss nie moge dostac i w dodatku maja tlyko 25 metrów, kurcze tyle to mi na 2 tyg starcza..
no i potrwierdzam fakt, ze Oral B Advanced strasznie gryzie w buzie jak nim plukam, fakt tani bo 8.99 zaplacilam ale juz nie kupie bo nie fajnie mam uczucie. a znow elmex pomaranczowy 18 zł kosztuje-strasznie drogi
jakie jeszcze jest dobry plyn?i w miare tani??
Stary 2007-12-10, 19:59   #3669
papryka85
Zakorzenienie

Nie przypuszczałam,że takie będzie zainteresowanie kolorem moich obecnych gumek poldzia89 i oliwkap-to są gumki w kolorze malinowym-taki ciemny róż. Bardzo fajne przyznam,bo jak brałam pastelowe kolory,to one dość szybko traciły kolor lub żółkły,a te nic kolor jest mocny,mam je już 3 tydzień i są jak nowe a już w przyszłym tygodniu idę znów na wizytę i mam nadzieję,że będą też takie żywe turkusowe,bo ostatnio były,ale wybrałam akurat malinowe

dziękuję Ci marcia_71 prościutkie to one jeszcze nie są,ale różnica jest kolosalna!!! U góry miałam wystającego kła z lewej strony i stłoczone zęby,tak że się nakładały.Na dole siekacze pochylały mi się(ale nie pamiętam już czy w lewo czy w prawo) i trójki nakładały się na dwójki.Oprócz tego dobrych kilka lat temu miałam usuniętą lewą szóstkę na dole,potem wyrosła mi ósemka i przepchnęła trochę siódemkę do przodu,ale ta siódemka przy okazji się przechyliła.Teraz orto pionizuje ją i dociąga do piątki. To tak pi razy oko ale obiecuję wkleić zdjęcia modeli,żeby było widać różnicę (bo zdjęć zębów przed nie mam,ale modele ma orto)

sol freya angelica-piękny masz "wyszczerz"!!! warto było,co???
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-10, 20:18   #3670
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Nie przypuszczałam,że takie będzie zainteresowanie kolorem moich obecnych gumek poldzia89 i oliwkap-to są gumki w kolorze malinowym-taki ciemny róż. Bardzo fajne przyznam,bo jak brałam pastelowe kolory,to one dość szybko traciły kolor lub żółkły,a te nic kolor jest mocny,mam je już 3 tydzień i są jak nowe a już w przyszłym tygodniu idę znów na wizytę i mam nadzieję,że będą też takie żywe turkusowe,bo ostatnio były,ale wybrałam akurat malinowe

dziękuję Ci marcia_71 prościutkie to one jeszcze nie są,ale różnica jest kolosalna!!! U góry miałam wystającego kła z lewej strony i stłoczone zęby,tak że się nakładały.Na dole siekacze pochylały mi się(ale nie pamiętam już czy w lewo czy w prawo) i trójki nakładały się na dwójki.Oprócz tego dobrych kilka lat temu miałam usuniętą lewą szóstkę na dole,potem wyrosła mi ósemka i przepchnęła trochę siódemkę do przodu,ale ta siódemka przy okazji się przechyliła.Teraz orto pionizuje ją i dociąga do piątki. To tak pi razy oko ale obiecuję wkleić zdjęcia modeli,żeby było widać różnicę (bo zdjęć zębów przed nie mam,ale modele ma orto)

sol freya angelica-piękny masz "wyszczerz"!!! warto było,co???

No jak boga kocham to bym powiedziala że to są złote hhe pozdrowionka cmok:

Stary 2007-12-11, 02:11   #3671
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
... prościutkie to one jeszcze nie są,ale różnica jest kolosalna!!! U góry miałam wystającego kła z lewej strony i stłoczone zęby,tak że się nakładały.Na dole siekacze pochylały mi się(ale nie pamiętam już czy w lewo czy w prawo) i trójki nakładały się na dwójki.Oprócz tego dobrych kilka lat temu miałam usuniętą lewą szóstkę na dole,potem wyrosła mi ósemka i przepchnęła trochę siódemkę do przodu,ale ta siódemka przy okazji się przechyliła.Teraz orto pionizuje ją i dociąga do piątki. To tak pi razy oko ale obiecuję wkleić zdjęcia modeli,żeby było widać różnicę (bo zdjęć zębów przed nie mam,ale modele ma orto)
nie dość że nosimy aparat tyle samo czasu, to jeszcze mamy (miałyśmy) podobną wadę ja miałam prawą górną trójkę przed łukiem, taki wampirek, a na dole dwójki mi nachodziły na jedynki, tzn jedynki i dwójki tworzyły linię prostą, więc dwójki po części nachodziły na trójki a do tego też miałam braki w uzębieniu, bo mi piątka nie wyrosła, ale u mnie spowodowało to przesunięcie osi symetrii. jak będziesz ściągać aparat, koniecznie postaraj się o odzyskanie wycisków fajna pamiątka moja orto już mi obiecała że mi odda moje

dobra chyba czas iść spaciu dobranoc Zębatki

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-11, 06:40   #3672
smv
Zakorzenienie

te wyciski to nie taka łatwa sprawa, musza ponoc jakies 5 lat byc dla dokumentacji więc nie ma lekko...tez zapytam kiedys moja orto czy dostane ale moj brat ktory u niej pracował mowil ze raczej nie bede mogla dostac ich tak 'od teraz'
O jej jest prawie 8 rano i mam zaraz korki hehe;P desperatka jestem:O
Stary 2007-12-11, 09:12   #3673
yyork
Raczkowanie

Dziewczyny trzymac kciuki!! Jade zakladac aparat
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 09:14   #3674
smv
Zakorzenienie

hehe wstaw potem zdjatka
Stary 2007-12-11, 09:51   #3675
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
te wyciski to nie taka łatwa sprawa, musza ponoc jakies 5 lat byc dla dokumentacji więc nie ma lekko...tez zapytam kiedys moja orto czy dostane ale moj brat ktory u niej pracował mowil ze raczej nie bede mogla dostac ich tak 'od teraz'
O jej jest prawie 8 rano i mam zaraz korki hehe;P desperatka jestem:O

moja orto od razu robi dwie kopie jedna ma ona druga dostaje pacjent na poczatku leczenia

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 11:30   #3676
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yyork Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymac kciuki!! Jade zakladac aparat
A ja zaraz jadę ściągać
Stary 2007-12-11, 12:27   #3677
yyork
Raczkowanie

I juz po zalozeniu Na razie nie mam jak zrobic zdjec, wiec musicie sobie to wyobrazic No wiec na razie nic mnie nie boli ale to pewnie jeszcze przede mna. Chcialam aparat krysztalowy, ale szczerze mowiac nie wiem czy taki wlasnie mam zalozony. Na pierwszej wizycie mowilam otro, ze chce krysztal troche mi odradzala, bo niby zamki szybko pekaja, ale powiedziala ze jak chce to ok. Dodam ze i krysztal i porcelana kosztuja u niej tyle samo 1800 zl. A teraz patrze tak w lustro i widze mleczne zamki, ktore troche roznia sie odcieniem od moich zebow, a nie przezroczyste - takie jaki mial miec podobno krysztal. No i sama nie wiem...
No i na razie co przechodze kolo lusta to sie szczerze i ogladam te moje nieszczesne zeby.
A! i kupiłam sobie pomaranczowy elmex na noc, a na dzien blend-a-med i tak sobie mysle czy mi nie przebarwi tych gumek bo jest bialo-zielona.
Aha i dziewczyny pamietajcie zeby przed zakladaniem aparatu nie wybielac zebow i nie robic fluoryzacji, bo wtedy zamki gorzej sie przyklejaja. Ja wybielalam biala perla jakis miesiac temu, ale jeszcze kilka dni temu sobie troche pochodzilam z nakladkami. I orto byla niezbyt zadowolona, powiedzial ze ma nadzieje ze wybielalam wystarczajaco dawno i nie beda sie odklejac. NIe mialam odwagi sie przyznac ze kilka dni temu To na razie tyle moich wrazen
Stary 2007-12-11, 13:30   #3678
marcia_71
Raczkowanie

Cytat:
I juz po zalozeniu Na razie nie mam jak zrobic zdjec, wiec musicie sobie to wyobrazic No wiec na razie nic mnie nie boli ale to pewnie jeszcze przede mna. Chcialam aparat krysztalowy, ale szczerze mowiac nie wiem czy taki wlasnie mam zalozony. Na pierwszej wizycie mowilam otro, ze chce krysztal troche mi odradzala, bo niby zamki szybko pekaja, ale powiedziala ze jak chce to ok. Dodam ze i krysztal i porcelana kosztuja u niej tyle samo 1800 zl. A teraz patrze tak w lustro i widze mleczne zamki, ktore troche roznia sie odcieniem od moich zebow, a nie przezroczyste - takie jaki mial miec podobno krysztal. No i sama nie wiem...
No i na razie co przechodze kolo lusta to sie szczerze i ogladam te moje nieszczesne zeby.
A! i kupiłam sobie pomaranczowy elmex na noc, a na dzien blend-a-med i tak sobie mysle czy mi nie przebarwi tych gumek bo jest bialo-zielona.
Aha i dziewczyny pamietajcie zeby przed zakladaniem aparatu nie wybielac zebow i nie robic fluoryzacji, bo wtedy zamki gorzej sie przyklejaja. Ja wybielalam biala perla jakis miesiac temu, ale jeszcze kilka dni temu sobie troche pochodzilam z nakladkami. I orto byla niezbyt zadowolona, powiedzial ze ma nadzieje ze wybielalam wystarczajaco dawno i nie beda sie odklejac. NIe mialam odwagi sie przyznac ze kilka dni temu To na razie tyle moich wrazen
no to witamy w gronie aparatek ja juz mam miesiąc za soba,dzis pewnie troche juz cierpisz z bólu co nie ?Ja na drugi dzien po załozeniu prawie nic nie jadłam
marcia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 13:36   #3679
yyork
Raczkowanie

No jak na razie potrafie jeszcze jesc, ale jezyk obciera o pierscienie niemilosiernie, nie wiem jak jesc zeby nie zahaczac
Mam jeszcze kilka pytan Orto nie dala mi wosku, mozna go gdzies kupic? Na te specjalna koncowke otrodontyczna tez nakladacie paste? Pewnie teraz bede was meczyc pytaniami dopoki mi nie sciagna aparatu haha
Stary 2007-12-11, 14:34   #3680
adaa
Raczkowanie

yyork jak dla mnie mozesz pytac i pytac pozniej ja tego nie bede musiala robic, wszystkiego teraz sie dowiem hehe ja juz nie moge sie doczekac wizyty jeszcze tydzien...
Pozdrawiam

11.12.2007 - 195 dni do wakacji...
adaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 14:35   #3681
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

yyork ja zakładam dzisiaj o 19 wiec mozna powiedzieć że zaczynamy razem ja będę mieć (nie)zwykły metalowy. Mam nadzieje że będzie fajnie
Stary 2007-12-11, 16:04   #3682
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
No jak na razie potrafie jeszcze jesc, ale jezyk obciera o pierscienie niemilosiernie, nie wiem jak jesc zeby nie zahaczac
Mam jeszcze kilka pytan Orto nie dala mi wosku, mozna go gdzies kupic? Na te specjalna koncowke otrodontyczna tez nakladacie paste? Pewnie teraz bede was meczyc pytaniami dopoki mi nie sciagna aparatu haha
wosk podobno w aptekach. możesz też iść do orto po wosk
warto kupic socjoceryl czy jakos tak -pasta stomatologiczna. ona "amortyzuje" obcieranie.

na tą końcówkę też zakładam pastę

ja mam z kolei taki problem iż nie pomagają mi wyciągi szczęka po prostu stoi w miejscu chyba nigdy nie zdejmą mi aparatu :/
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 17:07   #3683
~Gonia~
Rozeznanie

Taki mały OT: Alufa widzę, że też piszesz w tym roku maturkę A pisałaś teraz tą próbną z operonem? Jak ci poszło? A z czego wogóle piszesz i zasadnicze pytanie - gdzie się dalej wybierasz?

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 17:11   #3684
kochanica_szatana
Zakorzenienie

No a ja już po ściągnięciu

Trochę bolało, trochę krwi się polało, bo nie chciały pierścienie odkleić się
Ale jest ok. Ząbki ślicznie równe
A zdjęcie dam dopiero za tydzień, bo nie mam czym zrobić xP
Stary 2007-12-11, 17:15   #3685
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochanica_szatana Pokaż wiadomość
No a ja już po ściągnięciu

Trochę bolało, trochę krwi się polało, bo nie chciały pierścienie odkleić się
Ale jest ok. Ząbki ślicznie równe
A zdjęcie dam dopiero za tydzień, bo nie mam czym zrobić xP

Oj z niecierpliwością cxzekamy na fotki ) no napewno ząbki sa prościutkie ) pozdrwaiam

Stary 2007-12-11, 17:32   #3686
dziuniaaa
Zakorzenienie

Też czekam na fotki.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 17:34   #3687
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

A to moje ząbki po wizycie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (5,0 KB, 72 załadowań)
kasiam_a77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-11, 17:40   #3688
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
wosk podobno w aptekach. możesz też iść do orto po wosk
warto kupic socjoceryl czy jakos tak -pasta stomatologiczna. ona "amortyzuje" obcieranie.

na tą końcówkę też zakładam pastę

ja mam z kolei taki problem iż nie pomagają mi wyciągi szczęka po prostu stoi w miejscu chyba nigdy nie zdejmą mi aparatu :/
Nie martw się, na pewno szczęka się ruszy w końcu a na pewno nie oprze się wynalazkowi pt "twin force bite corrector" - to wygląda jak część robocopa ale moja niedoszła orto chciała mi to dać w razie jakby nie podziałały wyciągi elastyczne - tzw gumki. Będzie dobrze

A ja dziś byłam na "serwisowaniu" mojego aparatosa tak jak pisałam poluzowała mi się ligatura metalowa i jeździła mi po policzku i wbijała się w niego - a jako że na trójce to było szczególnie dotkliwe. Ale cała akcja u orto trwała 2 minuty - nowa ligatura metalowa dobrze przycięta i na nią ligaturka elastyczna w kolorze srebrnym - nic nie widać a przynajmniej pewność większa że mnie znowu nie podrapie. Aha, no i łuk mi trochę odgięła bo się w dziąsło wbijał z deka ;P Ogólnie spoko Aaa! I wosk dostałam nowy w opakowanku z nalepką gabinetu u mojego orto się dostaje wosk za free jeśli ktoś potrzebuje ale trzeba powiedzieć, że się chce
Stary 2007-12-11, 18:31   #3689
smv
Zakorzenienie

a mnie dzisiaj niemilosiernie dól obtarł tak ni z gruszki ni z pietruszki;/ boli kurcze oj boli
jutro jade do krakowa na wycieczke z uczelni hiehiehie, za darmo więc nie bede sobie załowała.

u mnie w miescie wosku nidzie nie moglam dostac, wiec juz w akcie desperacji poszlam do orto zeby mi dala wosk bo tak glupio latac co chwila z drutem do przycinania, ale wtedy znow przyciela i poki co nic nie boli u góry

Yyork gratulacje hehe poczujesz roznice dopiero jutro uwIerz ;D
ja tydzien temu po zalozeniu dołu to juz po 2 godzinach odczuwałam taki glupi bol ze hej!

Ide myju myju uskutecznic Tasiemiec i spac bo o 5 musze jutro wstać
Stary 2007-12-11, 18:47   #3690
kingkong
Rozeznanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez kochanica_szatana Pokaż wiadomość
Dziewczęta. Oh i Ah We wtorek jadę do Zielonej Góry do orto ściągać aparat! Ale się cieszę Jeszcze tylko dwa dni. Dwa dni. DWA DNI xD
a ja jade ściągać za półtora roku:P:P
kingkong jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości